Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 13:21   #4651
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ale jest przeciez tyle fajnych rzeczy dla maluchow w kolorach "unisex", ze nie ma sie przeciez czym martwic...
no chyba, ze koniecznie chcecie miec wszystko w odcieniach rozu jakby byla dziewczynka, albo blekitu, gdyby byl chlopiec

Niby dużo unsexów, ale więcej ciuszków nakierowanych, branża odzieżowa jest cwana, co z tego ,że coś jest beżowe jak czołg przypierniczą albo laleczkę , i o ile może w bodziakach , spiochach itp. jeszcze unsexów dużo to juz kurteczki, spodenki, dresiki , sweterki , czapeczki są w większości nakreślone na daną płeć niestety.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:23   #4652
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

co do rożka nie wiem czy kupić w sklepie czy na allegro :P

zgłodniałam czas zaraz iść zrobić obiadek

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

najbardziej przeraża mnie wyprawka nie wiem ile mam kupić ciuszków danego rozmiaru tak aby nie było za dużo i tak aby nie było za mało nie wiem jak to ogarnę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:25   #4653
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
U mnie bylo tak, ze po porodzie zabrano malego, pomierzono, zbadano. wykapano, ubrano w szpitalne ubranka i dopiero wieczorem mialam Filipa (bo byl w inkubatorku na podgrzanie). Ale na noc go jeszcze oddalam, bo bylam slaba. A od rana byl ze mna ciagle, tylko do badan go zabierano i wtedy tez kapano z rana, ubierany byl w szpitalne ubranka, bo tam gdzie rodzilam tak jest, ze nie trzeba swoich ciuszkow dla dzidzi na pobyt w szpitalu przynosic. Dopiero na wyjscie ze szpitala ubiera sie w swoje
Takze od nastepnego dnia rano Filip byl ze mna calymi dniami, wtedy go przebieralam, tzn zmienialam mu pieluszke, jak zrobil kupke czy siku, karmilam go itd...Pieluszki mialam swoje.
W ie właśnie dziecka nie zabierają od kobiety, tyle co na ważenie, mierzenie itp. Potem już cały czas dzidzia jest przy mamusi. Rozmawiaąłm ostanio z koleżanką, mówiła, że przez cały pobyt w szpitalu nie mogła zmrużyć oka, bo trzeba było dzidzią się samemu zająć(choć pielęgniarki pomagały, jeśli się poprosiło o pomoc). Jak mąż przychodził, to zasnąć nie mogła, bo wiadomo, w dzien na sali gwar i hałas, w nocy dzieci płaczą, ciągle coś się dzieje...Więc na 3 dni spędzone w szpitalu, koleżanka mówiła, że przespała 2 h w sumie! W Polsce teraz też już dziecko zostawiają pod wyłączną opieką kobiety, jeśli nic się nie dzieje?Bo wydaje mi się, że nei zawsze tak było...?
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:34   #4654
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
a tych rożków dla malucha to ile potrzeba wystarczy jeden czy więcej chodzi mi ogólnie
Ja miałam 2 , potem dokupiłam jeszcze jeden, ale miałam dziecko ze stycznia, kiepsko schło pranie itd., z tym że jak uleje się dzieciaczkowi to mogą nawet dwa zejść w jeden dzień, moja Nina miała wymioty chlustające często, więc pieluszka , którą wyścielałam rożek koło głowy nie zawsze dała radę .

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
część dziewczyny
niestety maluch nadal nie ujawnił co ma miedzu nogami - pewnie bedzie niespodzianka jeszcze długo, długo....
ale najważniejsze, że z serduszkiem wszystko dobrze, a co do płci to musimy sie przygotować na każą opcje i cierpliwie czekać

mravka tudno jak bedzie dzieczyna, to myslę, że jej w tym wieku bedzie obojętny kolor ciuszków (nadal mi sie to co kupiłysmy podoba)
Oj to Wstydnisia pewnie jest , ja w pierwszej ciąży też się naczekałam , chyba w 26 tygodniu się dowiedziałam ,że mamy Babeczkę , więc pozostaje uzbroić się w cierpliwość.
Stary 2011-11-08, 13:41   #4655
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
W ie właśnie dziecka nie zabierają od kobiety, tyle co na ważenie, mierzenie itp. Potem już cały czas dzidzia jest przy mamusi. Rozmawiaąłm ostanio z koleżanką, mówiła, że przez cały pobyt w szpitalu nie mogła zmrużyć oka, bo trzeba było dzidzią się samemu zająć(choć pielęgniarki pomagały, jeśli się poprosiło o pomoc). Jak mąż przychodził, to zasnąć nie mogła, bo wiadomo, w dzien na sali gwar i hałas, w nocy dzieci płaczą, ciągle coś się dzieje...Więc na 3 dni spędzone w szpitalu, koleżanka mówiła, że przespała 2 h w sumie! W Polsce teraz też już dziecko zostawiają pod wyłączną opieką kobiety, jeśli nic się nie dzieje?Bo wydaje mi się, że nei zawsze tak było...?
Moja mama mi opowiadala, ze kiedys bylo zupelnie inaczej. Tatusiowie pisali listy na porodowke, mam pare takich od mamy, jak tata pisal, jak bardzo cieszy sie ze mnie
Widzieli sie przez jakies tam okienko tylko hehe
A dziecko dawali tylko na karmienie i zabierali.
Teraz jest uwazam lepiej, bo dzidzi takie co sie dopiero urodzilo potrzebuje duzo ciepla i bliskosci mamy. Ale pomoc jest bardzo istotna, bo ja przez 3 dni nic nie spalam, przespalam tylko pierwsza noc po porodzie, choc tez nie zupelnie, bo obok plakaly dzieci i sie nie dalo, ale zawsze to inaczej. W sumie w szpitalu bylam 4 dni, wiec od nast. dnia rano mialam juz Filipa caly czas, zabieramy tylko rano do badan i kapieli. Pamietam ze bylam wykonczona, a odwiedzin w szpitalu nie bylo, wiec w niczym maz nie mogl ani mama mi pomoc. Ze szpitala wrocilam jak zombi.
Cytat:
też mi się tak wydaję tylko zastanawiam się jaki na tym też się nie znam czy może być zwykły jeden z tańszych czy musi być jakiś lepszy...
Moze byc zwykly. I najlepszy taki, bo potem z niego mozna zrobic taka mala kolderke do przykrycia
Ja mialam taki jak wkleilam Ci na zdjeciu ponizej. Najwazyklejszy, bez dziwnych usztywnien. Kupowalam w sklepie z dzieciecymi arytulami, w komplecie z posciela i ochraniaczami na lozko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5090962.jpg (49,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6071343.jpg (42,5 KB, 36 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:46   #4656
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ale jest przeciez tyle fajnych rzeczy dla maluchow w kolorach "unisex", ze nie ma sie przeciez czym martwic...
no chyba, ze koniecznie chcecie miec wszystko w odcieniach rozu jakby byla dziewczynka, albo blekitu, gdyby byl chlopiec

mi chodziło probleny decyzyjne z wyborem imienia (bo w tym cały jest ambaras, zeby obojgu rodzicom podobało sie na raz to samo)
ciuszki (a mamy już ich w spadku sporo) są białe, zielone, żółte lub jasno szare więc taki neutral

aguśka nam sie nie spieszy i tak sie wreszcie płec ujawni
dla nas zdrowie malucha jest najwazniejsze, długo na niego czekaliśmy więc nie jest ważne czy chłopak czy dziewuszka

Edytowane przez agnes99
Czas edycji: 2011-11-08 o 13:50
agnes99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:47   #4657
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Moze byc zwykly. I najlepszy taki, bo potem z niego mozna zrobic taka mala kolderke do przykrycia
Ja mialam taki jak wkleilam Ci na zdjeciu ponizej. Najwazyklejszy, bez dziwnych usztywnien. Kupowalam w sklepie z dzieciecymi arytulami, w komplecie z posciela i ochraniaczami na lozko.
Oj dziękuję Ci za zdjęcia teraz mniej więcej wiem ale chyba na wszelki wypadek kupie dwa rożki jeden lepszy drugi jakiś tańszy ale to jeszcze czas

MICHAŁEK

WYMIANA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 13:48   #4658
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
najbardziej przeraża mnie wyprawka nie wiem ile mam kupić ciuszków danego rozmiaru tak aby nie było za dużo i tak aby nie było za mało nie wiem jak to ogarnę
Powiem Ci ze bylam w szoku jak wzielismy rzeczy od tych znajomych - samych body na rozm.56 i 62 bylo chyba z 80 sztuk ... poprzegladalam te rzeczy jeszcze wczoraj i dzisiaj razem z mezem i decydowalismy co bierzemy a co im oddamy, bo co prawda chca za sztuke od 1,5 do 2,50 euro ale po co mam placic, jak moge wielu rzeczy nie uzyc i takim sposobem jeden karton wroci do nich a i tak mamy od nich 28 sztuk body (z dlugim i krotkim) 15 par spodenek, kilka sukieneczek, ok 20 sztuk bluzeczek z dlugim i 20 z krotkim rekawkiem, do tego rajstopki, skarpetki, czapeczki, kilka pajacykow, itp Ja jeszcze wczesniej mialam kupione nowe body i spiochy i pajace, wiec swoich nowych body mialam jeszcze 18 sztuk

Podejrzewam ze Ona nie chciala prac codziennie kilku ubranek, stad tez taka ich ilosc, ale mysle ze to co wzielismy nam wystarczy i tez nie bede musiala prac co chwila

Ktoras z Was pytala mnie ile dalismy za wyprawke - za same ubranka wyszlo 230 euro (za jedna sztuke od 1,5 do 2 euro) a za inne rzeczy typu wanienka, podgrzewacz, sterylizator, kojec drewniany, przescieradelka, spiworki, kocyki, laktator i nosidelko wyszlo 210 chyba euro. Kupe kasy, ale nie chce nawet liczyc ile zaoszczedzilismy na tym choc nowych pewnie bym takich ilosci nie kupowala
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:49   #4659
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wogóle jak będzie dziewczyna to już postanowione, że będzie Patrycja TŻ się uparł a ja nie mam nic przeciwko bo też mi się podoba :P (dziewczyna brata ma tak na imię )

a dla chłopca imienia jeszcze nie mamy

tylko obym znała już jutro płeć była bym w siódmym niebie

choć powiem Wam, że moja koleżanka jak była w ciąży to lekarz po usg powiedział jej, że będzie dziewczynka z późniejszym czasem okazało się, że chłopiec no i chłopiec się urodził.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-08, 13:49   #4660
koniakonia
Zakorzenienie

zny
Cytat:
Moja mama mi opowiadala, ze kiedys bylo zupelnie inaczej. Tatusiowie pisali listy na porodowke, mam pare takich od mamy, jak tata pisal, jak bardzo cieszy sie ze mnie
Widzieli sie przez jakies tam okienko tylko hehe
A dziecko dawali tylko na karmienie i zabierali.
Teraz jest uwazam lepiej, bo dzidzi takie co sie dopiero urodzilo potrzebuje duzo ciepla i bliskosci mamy. Ale pomoc jest bardzo istotna, bo ja przez 3 dni nic nie spalam, przespalam tylko pierwsza noc po porodzie, choc tez nie zupelnie, bo obok plakaly dzieci i sie nie dalo, ale zawsze to inaczej. W sumie w szpitalu bylam 4 dni, wiec od nast. dnia rano mialam juz Filipa caly czas, zabieramy tylko rano do badan i kapieli. Pamietam ze bylam wykonczona, a odwiedzin w szpitalu nie bylo, wiec w niczym maz nie mogl ani mama mi pomoc. Ze szpitala wrocilam jak zombi.

Śliczny Maluszek, ja też miałam dwa zwykłe bez tego usztywnienia ( była kieszen na to , ale nie używałam) potem zrobiłam z tego jakby podkład, żeby w razie wymiotów się na tym zatrzymało, ale też używałam jako przykrycia , rzecz bardzo użyteczna
Stary 2011-11-08, 13:53   #4661
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Powiem Ci ze bylam w szoku jak wzielismy rzeczy od tych znajomych - samych body na rozm.56 i 62 bylo chyba z 80 sztuk ... poprzegladalam te rzeczy jeszcze wczoraj i dzisiaj razem z mezem i decydowalismy co bierzemy a co im oddamy, bo co prawda chca za sztuke od 1,5 do 2,50 euro ale po co mam placic, jak moge wielu rzeczy nie uzyc i takim sposobem jeden karton wroci do nich a i tak mamy od nich 28 sztuk body (z dlugim i krotkim) 15 par spodenek, kilka sukieneczek, ok 20 sztuk bluzeczek z dlugim i 20 z krotkim rekawkiem, do tego rajstopki, skarpetki, czapeczki, kilka pajacykow, itp Ja jeszcze wczesniej mialam kupione nowe body i spiochy i pajace, wiec swoich nowych body mialam jeszcze 18 sztuk

Podejrzewam ze Ona nie chciala prac codziennie kilku ubranek, stad tez taka ich ilosc, ale mysle ze to co wzielismy nam wystarczy i tez nie bede musiala prac co chwila

Ktoras z Was pytala mnie ile dalismy za wyprawke - za same ubranka wyszlo 230 euro (za jedna sztuke od 1,5 do 2 euro) a za inne rzeczy typu wanienka, podgrzewacz, sterylizator, kojec drewniany, przescieradelka, spiworki, kocyki, laktator i nosidelko wyszlo 210 chyba euro. Kupe kasy, ale nie chce nawet liczyc ile zaoszczedzilismy na tym choc nowych pewnie bym takich ilosci nie kupowala
no te ceny tego wszystkiego to masakra jest ja jeszcze nie mam nic z ciuszków jedynie co to gdzieś tam w domu są jakieś ubranka z przed 10lat po moim najmłodszym braciszku oczywiście nie dużo bo zostały przebrane i zostawione tylko te najlepsze w dobrym stanie reszta została oddana koleżance, ciotce itp.

a co do sterylizatora to też ciemna masa jestem

ale dzięki Wam mniej więcej już dużo wiem na temat innych rzeczy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-08, 13:53   #4662
agnes99
Zakorzenienie

koniakonia to już 3 pojeście było i za każdym razem ta sama akcja maluszka jak lekarz chciał podgląd zrobić - pępowine między nogi i uda zacisnąć
pewnie dziewucha wstydliwa będzie
Stary 2011-11-08, 13:54   #4663
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
zny
Śliczny Maluszek, ja też miałam dwa zwykłe bez tego usztywnienia ( była kieszen na to , ale nie używałam) potem zrobiłam z tego jakby podkład, żeby w razie wymiotów się na tym zatrzymało, ale też używałam jako przykrycia , rzecz bardzo użyteczna
Powiem Ci, ze ja lubialam tez w cienki kocyk polarowy zawijac Filipa, mniej sztywny niz rozek i jakos mi tak lepiej bylo
A z becika odprulam wiazania i gdzies je polozylam i nie wiem gdzie musze poszukac, bo nie mam zamiaru nowego kupowac
Jak patrze na te rzeczy, takie nowiutkie byly, nieskazitelne hehe
SZYMONEK

Stary 2011-11-08, 14:11   #4664
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:

Poważne obliczenia ja nie mam jeszcze nic, ale mam nadzieję, że za parę tygodni to się już zmieni
a co do kasiory to sporo, ale nie należy przeliczać to na złotówki, bo jak się mieszka za granicą i pracuje, to tak jakby w Polsce za te wszystkie rzeczy zapłacić ok. 450zł - a więc w sumie mało.
Oj dadzą nam te dzieciaczki po kieszeni...

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:16   #4665
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Koleżanka a także oja siostra przy 2 dziecku używała już tylko turystycznego, chociaż oni dużo jeżdzili, więc było im tak wygodnie. Jednak bardzo zadowolona była, łóżeczko ma też przewijak i teraz trafia ono do mnie A jak będziemy jechać do domu, to u mnie zawsze jest stare jak świat, dyżurne już łóżeczko drewniane, na którym śpią wszystkie malutkie dzieci przy wizytach...

Ja zauważyłam, że budzę się coraz wcześniej, mimo, że zawsze lubiałam się powylegiwać. Może to już mój organizm przygotowuje się na przyjęcie bobaska? A śpię na lewym boku, ale całą noc nie daję rady, więc się przerzucam na prawy, czasem chwilkę na plecy, ale zaraz szybko znów na bok...

Zia, żółte ciuszki są dostępne w mothercare, i na pewno w każdym innym śieciowym sklepie jak next czy h&m. W h&m i mothercare to na pewno, ale jescze nie kupiłam, dziś z tz pojedziemy i zakupimy razem, bo on bardzo lubi oglądać dzieciece ciuszki i ma frajde z wybierania taka sama jak ja

Wczoraj dzidzia była u mnie bardzo aktywna, znów widziałm wybrzuszenia w miejscu gdzie kopnela, a pare razy zrobila to naprawde mocno! Jak juz polozylismy sie spac, to maz polozyl mi reke na brzuchu i zalapal sie na 2 malutkie kopniaczki na dobranoc A czasem przez caly dzien nei moze poczuc, bo jak dzidzia zaczyna kopac i go wolam, to wlasnei wtedy przestaje hahah Takie male a juz sie droczy
Ja też ostatnio jakoś wcześnie wstaje, chyba się już przyzwyczajamy
Ja już codziennie czuje kopniaki, ale mój tż czuł tylko 2 razy bo za każym razem jak go wołam to przestaje
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hejka
Ja dziś się umówiłam na USG połówkowe 3D na 2 grudnia
Napiszcie mi proszę ile Wy płacicie za takie USG?
ja płaciłam 300 zł
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mi powiedzieli 300zł. Skoro Ty płaciłaś podobnie, to chyba ta cena nie jest jakoś wygórowana. Lekarka do której idę, to podobno jedna z najlepszych specjalistek od USG ciąży w Krakowie, więc chyba warto
gdzie idziesz? ja byłam w Volumed u Pani Agnieszki Nawara- Baran.
Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Zariah pierwsze ruchy to właśnie nisko, jak to moja gin powiedziała jeśli wyżej to ruchy jelit a te pierwsze pod pępkiem. Mnie też kopie bardzo nisko czasem mam wrażenie jak by kopało mnie prawie PO TYM miejscu. Mam nadzieję,że to nie jest spowodowane czymś zagrażającym dzidzi i mi tylko tak się ułożyło. Jestem w 21tc i dalej kopie do wysokości pępka.
Ja dalej czuje tylko nisko, czasem jak leżę to aż się przestraszę bo dosyć mocno i z zaskoczenia ale i tak mnie bardzo cieszą i chcę więcej

My dziś zaczynamy 23 tydzień + 4kg, 89cm pod pępkiem. Więc jestem zadowolona póki co
Dostałam dziś od kolejnej koleżanki całą siatkę ubranek. Kombinezoniki, body, skarpetki, czapeczki, sukienki. Już więcej ubranek chyba nie potrzebuję
Jak zobaczyłam mój grafik to się przeraziłam od dziś pracuję do wtorku i w środę dopiero mam wolne

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:16   #4666
engela
Raczkowanie

Aguśkaa w wyprawce do szpitala napisałaś o podkładach poporodwych na łóżko. co to? szpital tego nie daje?
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:16   #4667
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia to już 3 pojeście było i za każdym razem ta sama akcja maluszka jak lekarz chciał podgląd zrobić - pępowine między nogi i uda zacisnąć
Jakoś tak mi się wydaje ,że Dziewczynki się ujawniają później
Stary 2011-11-08, 14:19   #4668
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jakoś tak mi się wydaje ,że Dziewczynki się ujawniają później
moja już w 14 tygodniu pokazywała co ma między nogami, ale lekarz nie chciał nic sugerować. I do teraz chętnie świeci pupcią
Ekshibicjonistkę mam w brzuchu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:20   #4669
engela
Raczkowanie

To ja Wam powiem,że wczoraj na zakupach zostawiliśmy prawei 600 zł
Ciuszków też mam już sporo bo kupujemy z mamą w lumpeksach
Tanio i są śliczne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 14:21   #4670
rybka13
Zakorzenienie

hej
agnes ja też obstawiam na dziewuszkę, ale mały uparciuszek wam rośnie, najważniejsze że zdrowe
emigra ja pytałam o cenę wyprawki i jestem zdziwiona, że za sprzęty płacicie mniej jak za ciuszki, ale to pewnie przez tą ilość którą wzięliście
Ja muszę porozmawiać z mężem na temat wyprawki, bo jego plan jest taki że my to jednego dnia wszystko pojedziemy i kupimy
On jest przyzwyczajony, że my się tak obkupujemy, co razem to razem, potem się rozdzielamy i resztę kupujemy sami, poświęcamy na to kilka godzin. Tak robimy np przed weselem, świętami, itp. Ale mi się zdaję że on nie wie ile dzidzia potrzebuje, więc muszę go uświadomić Poza tym on lubi na ostatnią chwilę wszystko zostawiać, ja już teraz wolniej chodzę, a w lutym co będzie? A jeszcze czeka nas przeprowadzka
Jak ja wam niektórym zazdroszczę, że już prawie wszystko macie
lena_mi to chyba Twoja dzidzia ma taki ładny pokoik, nawet te koszyczki takie urocze, ja na razie nie mam pomysłów, ale u mnie to kwestia wejścia do sklepu i wybrania na gorąco więc czekam aż będzie co urządzać i wtedy się wezmę, ale szczerze to nie chce mi się biegać po tych sklepach...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:24   #4671
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Aguśkaa w wyprawce do szpitala napisałaś o podkładach poporodwych na łóżko. co to? szpital tego nie daje?
To sa takie podklady: http://www.blizejciebie.pl/podklady_...,325_316,992,1

Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale na lozkach przewaznie sa przescieradla tylko albo ewentualnie dodatkowy bawelniany podklad.
A takie podklady podkladasz sobie pod pupe w szpitalu jak lezysz po porodzie i wiesz ze nie zabrudzisz przescieradla, bo dosc mocno leci krew jeszcze po porodzie i gdy np ten duzy wklad sie przesunie na majtkach (czyli ta duza podpaska) to wtedy plamy gotowe na koszuli i na przescieradle.
A tak masz zabezpieczenie.
Nie bedziesz przeciez co chwila szla do pielegniarek i prosila o nowe przescieradlo...a to jak sie zabrudzi wyrzucasz.
Nawet jak dzidzi przewijasz w szpitalu to warto to miec bo jak strzeli kupke, to nie zabrudzi lozka szpitalnego
W domu rowniez sa bardzo przydatne: jak malenstwo przewijasz, to czesto w trakcie robi strzelajace kupki i nie zdazy sie z podlozeniem czegokolwiek. A tak masz juz podlozone i w razie "wypadku" nie zabrudzi Ci sie cos na czym lezy dzidzia, czyli np pokrowiec na przewijaku czy lozku jesli przewijaka sie nie uzywa.
Te podklady sa roznej wielkosci. Ale ja tez wieksze jak mi ze szpitala zostaly to ucienalam na mniejsze i takie podkladalam. Teraz kupilam i wieksze i mniejsze.
Na allegro mozna kupic, sztuka kosztuje chyba cos ok. 1 zł chyba, zalezy jaka wielkosc.
Nie musisz paczki kupowac, tylko pare sztuk ile uwazasz ze potrzebujesz.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-08 o 14:27
Stary 2011-11-08, 14:26   #4672
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
moja już w 14 tygodniu pokazywała co ma między nogami, ale lekarz nie chciał nic sugerować. I do teraz chętnie świeci pupcią
Ekshibicjonistkę mam w brzuchu
Stary 2011-11-08, 14:27   #4673
karolca
Zakorzenienie

ja takie podkłady będę miała załatwione (nie wiem czy dokładnie takie same, ale myślę, że innych nie ma).
Warto nawet pod koniec ciąży mieć na łóżku, bo można przez sen się zesikać w majty

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-08, 14:31   #4674
engela
Raczkowanie

kurczę pierwszy raz słyszę o tych podkładach... dziwnie,że szpital nie zabezpiecza łóżek...
Stary 2011-11-08, 14:45   #4675
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
To przeciwienstwo mojej - wczoraj nogi odrazu rozlozyla
moze na nastepnej wizycie sie ujawni, za co trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Poważne obliczenia ja nie mam jeszcze nic, ale mam nadzieję, że za parę tygodni to się już zmieni
a co do kasiory to sporo, ale nie należy przeliczać to na złotówki, bo jak się mieszka za granicą i pracuje, to tak jakby w Polsce za te wszystkie rzeczy zapłacić ok. 450zł - a więc w sumie mało.
Oj dadzą nam te dzieciaczki po kieszeni...
Oj nie przeliczac nie ma co, absolutnie. Tutaj w sklepach typu h&m czy c&a srednio spioszki np kosztuja po 9 euro, bluzeczki po 5-6, a oni wzieli od nas za sztuke najwiecej 2 euro wiec oszczednosc jest a najwiecej ubranek z h&m jednak tam jest kupujac nowe rzeczy w takich ilosciach poszlibysmy z torbami

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej
agnes ja też obstawiam na dziewuszkę, ale mały uparciuszek wam rośnie, najważniejsze że zdrowe
emigra ja pytałam o cenę wyprawki i jestem zdziwiona, że za sprzęty płacicie mniej jak za ciuszki, ale to pewnie przez tą ilość którą wzięliście
Ja muszę porozmawiać z mężem na temat wyprawki, bo jego plan jest taki że my to jednego dnia wszystko pojedziemy i kupimy
On jest przyzwyczajony, że my się tak obkupujemy, co razem to razem, potem się rozdzielamy i resztę kupujemy sami, poświęcamy na to kilka godzin. Tak robimy np przed weselem, świętami, itp. Ale mi się zdaję że on nie wie ile dzidzia potrzebuje, więc muszę go uświadomić Poza tym on lubi na ostatnią chwilę wszystko zostawiać, ja już teraz wolniej chodzę, a w lutym co będzie? A jeszcze czeka nas przeprowadzka
lena_mi to chyba Twoja dzidzia ma taki ładny pokoik, nawet te koszyczki takie urocze, ja na razie nie mam pomysłów, ale u mnie to kwestia wejścia do sklepu i wybrania na gorąco więc czekam aż będzie co urządzać i wtedy się wezmę, ale szczerze to nie chce mi się biegać po tych sklepach...
Bo tych ubranek jest naprawde duzo a np laktator 20, lezaczek 10, ta zabawke z ikei tez 10 (a normalnie kosztuje chyba 25) nosidlo warte 75 euro dostalismy od nich za 35. no i tych gadzetow poza ubrankami az tak duzo tez nie ma

moj mezus tez byl zdania ze najlepiej nic nie kupowac, tylko jak ja bede rodzic to on z lista pojdzie i wszystko kupi pokazalam mu liste, ktora przygotowala Szajajaba i sie przestraszyl chlopak teraz mamy calkiem sporo juz dla malutkiej, ale jeszcze tez nam trochu rzeczy brakuje, wlasnie typu butelki, rozki, pieluszki itp najchetniej kupilabym juz wszystko ale z tym poczekam sobie do stycznia / lutego
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:46   #4676
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
hej

uparciuszek po tatusiu
Stary 2011-11-08, 14:53   #4677
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Hejo Dziewczynki!

Co do butelki Calma to ona bardzo się różni od TT może nie smoczkiem bo te są podobne,ale takim systemem zaworów (? ).
Zobaczcie sobie w internecie rysnuki lub zdjęcia jej po rozebraniu tego korka.
Same smoczki do niej i butelki są tanie aczkolwiek koszt nowych tych zaworów to ok.50 zł.

Czytałam w magazynie,że łóżeczko turystyczne nadaje się od pierwszych dni życia dzidziusia,ale trzeba zadbać tak jak w każdym o porządny materac.

Na początku ciąży zapierałam się rękami i nogami,że nigdy,ale to nigdy nie pozwolę dziecku spać z nami w łóżku.
Aczkolwiek przeczytałak ok.tygodnia temu artykuł na ten temat. Było tam na pisane,że dziecko będąc z nami przez 9 miesięcy nagle będąc dłużej samo nie wie co się dzieje, brakuje nam mu naszej obecności, bicia serca. W takim momentach widzimy,że nie trzeba zmienić mu pieluszki czy nakarmić tylko po prostu przytulić.
Po za tym w pierwszych dniach po powrocie do domu kiedy jesteśmy padnięte po porodzie nam jest wygodniej nakarmić dziecko w pozycji leżącej bez potrzeby wyciągania z łóżeczko.
Napisane też było o bezpiecznej pozycji w czasie snu z dzieckiem oraz o przeciwskazaniach np.spożycie leków nasennych,alkoholu, bezdechu...

Ja w tej kwesti będe polgać na mojej mamie.
Powiedziała mi że jeżeli od początku będziemy dbać o rytm doby dzidzi to ona będzie spokojniesza i my zrelaksowani.
Pouczyła bym nigdy nie dopuszczała do płaczu dziecka, ponieważ to jest jego sposób komunikowania się i ja muszę na to reagować by zaspokoić jego potrzeby.
Gdy mnie zostawiła pod opieką taty to dokładnie co do godziny mu pisała,że teraz jest pora karmienia, drzemki, wysadzania na nocnik i tato się śmiał,że wszystko było co do minuty.
Bardzo o to dbali aczkolwiek z moim młodszym bratem była dokładnie na odwórt nie umieli mu ułożyć plany dnia i był strasznie nerwowy...
Zresztą mama mówi,że to przez to,że w ciąży się denerwowała i jadła dużo słodyczy...
Powiedziała mi,że mam dzidzię dużo nosić,dotykać,masować, mówić w dzień, a w nocy ograniczyć te czyności do minimum.
Ale się rozpisałam

Moj Adas rowniez plakal ewidentnie z potrzeby bliskosci, czyli cos w tym jest co wyczytalas w tym magazynie. I rowniez zgadzam sie ze zycie zweryfikuje wiec nie ma sie co zapierac
A pomysl aby wypowiedziec sie po roku od narodzin dzidziusia to strzal w dziesiatke

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

Witam Mamuśki

mam termin na maj jestem w 12t.c. piszę do Was, bo Wy już kawał czasu w ciąży. Napiszcie mi proszę z jaką wagą startowałyście ile kg na plus i który tydzień. Pytam, bo ja 12 i już 3kg na plus start 88
Ja startowalam z waga 77 , jestem w 18 tygodniu i mam 5 kg na plusie.
Polecam fajna stronke: http://wagawciazy.pl/Index
No i Gratuluje!

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
"Każde dziecko może nauczyć się spać"
Annette Kast-Zahn
http://rodzinna.pl/kazde-dziecko-moz...spac-p-41.html
Skoro polecasz to moze bede musiala zainwestowac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:57   #4678
karolca
Zakorzenienie

Rety dziewczyny, co ja zrobiłam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-08, 14:59   #4679
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
moj mezus tez byl zdania ze najlepiej nic nie kupowac, tylko jak ja bede rodzic to on z lista pojdzie i wszystko kupi pokazalam mu liste, ktora przygotowala Szajajaba i sie przestraszyl chlopak teraz mamy calkiem sporo juz dla malutkiej, ale jeszcze tez nam trochu rzeczy brakuje, wlasnie typu butelki, rozki, pieluszki itp najchetniej kupilabym juz wszystko ale z tym poczekam sobie do stycznia / lutego
tak faceci maja rozum
moj tez nie zdawal sobie kiedys sprawy z tego, ze wyprawka to taaaaka lista
SZYMONEK

Stary 2011-11-08, 15:03   #4680
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Rety dziewczyny, co ja zrobiłam
co się stało?

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości