Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 20:35   #4201
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą załączam zdjęcia z tym co zrobiła moja teściowa

No fajne to zrobiła

A to ubranko na trzecim zdjęciu to serwetka?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja też ciemna z rozszerzenia diety
swoją rozszerzam cudownie
a u Emi będę miała koope !
To tak jak ja
Jesz paprykę czerwoną, surową?
Bo mi chyba Radka po niej obsypało.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:36   #4202
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Iwonap a jakiego placka pieczesz?
Ja też za słodkim. co widać
Od początku objadam się biszkoptami.
Ale cena to zbrodnia, 5zł za 150g, naraz je jem

Kupiłam też sucharki, ale tam serwatka jest to ma coś wspólnego ze skazą? Nie można tego jeść przy skazie?
Ze mnie to taka jest.....

I miałam iść spać..

Ja tez wpierdzielam biszkopty biedronkowe,
nawet nie wiem co jest w składzie.
Ostatnio zagryzłam je czekoladą,
bo jakieś takie mdłe były
A i herbatniki też jem.
Ograniczam te słodycze,
ale siła wyższa i brak cierpliwości mnie przerasta,
no i jak czekolada mówi " jestem słodka, daje niebo - zjedz mnie"
to nie mowie nie

Ide coś zjeść!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:37   #4203
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Patik ma Cebion Multi - tam jest kompleks kilku witamin - w tym wit. D
dziękuję to nie doczytałam

Cytat:
Uwielbiam kabaret neo-nówka
też ich lubię choć fakt - przydaloby się coś nowego

Cytat:
Ten gluten zasr**
wiecie, że Ja tego nie czaje
Rozumiem, że gluten to kasza manna min?!
ogólnie gluten jest w produktach zbożowych (nie wszystkich!) - pszennych, żytnich też..

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj sąsiadka powiedziała że Sara jest gruba. Stwierdziła, że to wina mleka, bo jej koleznaki dziecko tez jadło apteczne mleko i było upasione.
tAAA Jasne. Wina mleka...
głupia??
Cytat:

Chyba będziemy przychodnię zmieniać..
Boże, jaka ja beznadziejna jestem.
Tak łatwo można mną zmanipulować ...
Zero wiary w siebie, nie potrafię być stanowcza
dlaczego tak twierdzisz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:37   #4204
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

To tak jak ja
Jesz paprykę czerwoną, surową?
Bo mi chyba Radka po niej obsypało.

Nie pamiętam kiedy jadłam surową,
kilka razy na pewno.
Bardziej jest przerabiana.

Ja już sama nie wiem co uczula Emi,
a co nie

Stary 2011-11-08, 20:38   #4205
agni82
Zadomowienie

i mój bohater))
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sd2 059.jpg (139,3 KB, 69 załadowań)
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:40   #4206
agni82
Zadomowienie

Cytat:
No fajne to zrobiła

A to ubranko na trzecim zdjęciu to serwetka?

serwetka. w paski-bo emil lubi paski
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:43   #4207
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Monia- a ile razy dziennie to stosujesz?? przed samym myciem głowy?? a czym myjesz głowę?? no mnie po prostu coś bierze,bo nie możemy się tego g***** pozbyć
raz dziennie ale staram sie jak najdluzej na glowie trzymac, przynajmiej godzine przed kapielą. czasem robie rano i caly dzien nosi takie sfilcowane włosy by wyczesac wieczorem i wymyć. myje mydelkiem szarym albo szamponem syna (nivea szampon&żel do kąpieli w jednym - jedyne co u niego nie wywołało ciemieniuchy! bo u syna to dostal później od szamponu j&j)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 20:48   #4208
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
czyli jak mi się podstawowy urlop kończy 21 grudnia to łapię się na 4 tyg ? czyli 21 grudzień + 2 tyg to już styczeń będzie i przysługuje mi jeszcze 2 tyg?
wg moich wyliczeń łapiesz się na 4 tygodnie

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
super

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:48   #4209
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
tak z ciekawości pytam bo Igorek miesiąc starszy. Skoro nic nie mówiła to znaczy że ciemiączko ok.

u nas jeszcze jest duże - tak lekarka twierdzi - i kazała dawać wit. D ale po sensacjach po devikapie chce odczekać tydzień i spróbować w innej postaci - już mam D-Vitum kupione.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

czyżby "N jak Neonówka"?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Kajool.. leże i kwic
tez teraz kupilam witamine d tej firmy
A teks mojej ulubionej kolezanki, jeszcze pare kwiatkow takich znam

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Paticzku co do glutenu to ja będę wprowadzać tak: pół łyżeczki kaszy mannej na porcje zupki.
Zawekowałam Agacie jabłuszka Narobiłam 4 porcje zupki (Żanetko 2 ziemniaki, ok. 10 pietruszek wielkości kciuka, marchewek chyba 14 tez takich malutkich, pół pora - pół ługości małego palca i wyszły mi 4 porcje po 125 g. Przekładam do słoiczków, dodaje do każdego pół łyżeczki oliwy z oliwek)
hmm sorki za pytanie ale masz jakies sprawdzone warzywa?? Bo ja bym gotowala zupy ale troche sie boje, boo ile pietruszka i seler mam swoje, tak marchewki nie a ona wiadomo zawsze najwiecej metali ciezkich przyciaga, wiec trzeba miec sprawdzone zrodlo
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Co do kisielu to chyba nikt nie daje niemowlakowi takiego z torebki tylko robi się z np kompotu+mąka ziemniaczana

brumek, madziulka- u mnie przyczyn dokarmiania jest kilka, które się skumulowały. nie chciałam dokarmiać ale w pewnym momencie małą wisiała mi bardzo długo na cycku, złościła się, "tańczyła" przy pustej piersi i płakała z głodu. przetrzymywałam to, często przystawiałam, chciałam rozkręcić laktację ale nic nie pomagało.

Stwierdziłam w końcu "po co mi to?" nic takiego się nei stanie jak dostanie butlę, teraz wypija rano i wieczorem po kąpieli i dziecko zadowolone, uśmiechnięte, bez wrzasków i krzyków.
Poza tym wolałam czas który musiałabym spędzić z Lilką wiszącą non stop na cycku, na zabawę z dwójką dzieci, bo Filip też domaga się uwagi i nie jest łatwo z dwójką

Zrobił sie trochę zazdrosny i jak ją karmię to przeważnie musi być obok mnie, łazi po mnie, przytula, całuje, a jak się bawi to cały czas podbiega i pokazuje że mam mu podać/pokazać/przeczytać/przykręcić itp itd, a to wcale nie ułatwia wyluzowania się i spokojnego cieszenia się karmieniem

Wcale nie mam wyrzutów sumienia że małą dokarmiam a jestem spokojniejsza, szczególnie gdy gdzieś jedziemy to przed wyjściem dostanie butlę to jestem spokojna bo wiem że co najmniej 3-4h nie będzie płakać z głodu.

o hoho ho ho
a u gina panienka była ?

a ja śpiewam do Lilki że "Dziadek Lilki...."

kurczę dziwna na lekarka, ja bym na pewno skonsultowała z innym pediatrą
a co do vit D, to można zrobić badania na jej poziom
nawet nie wiesz youyou jacy ludzie bywaja bezmyslni

Cytat:
podpinam się pod pytanie o kaszkę -
Scio - to była kaszka ryżowa czy jakaś inna, np. kukurydziana? bo rozumiem że żadnych mleczny przy skazie nie można tylko takie któe się rozrabia na mleku modyfikowanym.

taaa.... po aptecznym grube dzieci.... moja by była zaprzeczeniem tego bo długa jest że ho ho a wcale gruba nie, nie ma dużo fałdek - waży gdzieś ok. 6-6,3kg a ubranka na 68cm są w sam raz - tzn na długość bo po bokach trochę wiszą - bo modeleczka trzyma linię
przy skazie najbezpieczniej zaczac od sinlacu albo kaszki gotowac na wodzie.
Stary 2011-11-08, 20:52   #4210
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Yes.
Ale nie podoba mi się.
Skecze które pokazują znam na pamięć.
Te scenki między skeczami to kicha.

Chyba się wypalają

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ten gluten zasr**
wiecie, że Ja tego nie czaje
Rozumiem, że gluten to kasza manna min?!

Zupki mrozisz ?Dziękuje Ci bardzo za przepis
Jak mrozisz to odgrzewać będziesz np z ciut ilością wody,
żeby się nie przypaliło czy w mikrofali?
Wsadzam słoik do gorącej wody i tak pdgrzewam, czasem w mikrofalii. Ale taki słoiczek to godzinka i odmrożone.

Gluten to białko roślinne z pszenicy jęczmienia żyta i owsu. Można kupić kaszki glutenowe, ale zeby uchronic dziecko przed celiaką (czyli netolerancją glutenu), należy w 5-6 mies. życia zrobić tak zwaną ekspozycje na gluten, a najłatwiej przez kasze manne.
Jak gotujesz sama to do warzyw dorzucasz pół łyżeczki kaszy mannej. Ja poniewaz gotuje wieksze ilosci bede robic tak - w małym rondlu będę gotować kasze manne minimalną ilość jaką da się ugotować i takiej ugotowanej pół łyżeczki do porcji.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Scio ale jak? gotujesz 2 łyżki k. mannej na wodzie? do tych swoich zupek dajesz? nie trybię.. a z nutrą nie możesz zmieszać tej kaszy?
Czuję się będą u mnie schizy z rozszerzaniem diety, bo ja nic nie wiem.
Pisałaś,że dawałaś już jakąś kaszką Agacie. I rozrabiasz ją z nutrą?
Ona była bezmleczna i bezglutenowa, tak?

Dzisiaj sąsiadka powiedziała że Sara jest gruba. Stwierdziła, że to wina mleka, bo jej koleznaki dziecko tez jadło apteczne mleko i było upasione.
tAAA Jasne. Wina mleka...
Wkurzyłam się.
Aha. Sara waży równo 7 kg. Nie wiem ile wzrostu, ale długa.
Ale wcale nie jest gruba

Dziubek tak mi się wydawało, że to jeszcze nie obowiązuje. Wypisała mi skierowanie do alergologa, ale i tak wolę iśc prywatnie do pediatry i bez problemu dostać receptę.
Lekarze na wiosce jacyś mało dokształceni są...
Co do kaszek Agata ma sinlac, kleik ryżowy klik (z nestle ma maltodeksyne w skłądzie - cukier) i kaszke ryżową z jabłkami klik

Z bobovity te żółte są bezmleczne (trzeba patrzec na opakowaniu, zeby nie pisała kaszka mleczna), rozrabiam na Nutrze, kleiku daje 5 łyżeczek, tej z jabłkami 1,5 łyżki stołowej, zeby dało się wypić butelką.

Gluten można te dać do mleka, ale jak dodasz do zupki, to podniesie się jej wartość kaloryczna i na dłużej starczy.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Kajol tak mam sprawdzone warzywka ze wsi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:52   #4211
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
i mój bohater))
to ja już teraz rozumiem dlaczego Twoja teściowa prasowała szatkę do chrztu przez 4 godziny

ja wyobrażałam sobie szatkę podobnie jak nasze są - mały kawałek powiedzmy takiej "serwetki" a tu taaakie coś pięknego w dodatku z tradycja

Stary 2011-11-08, 20:52   #4212
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez wpierdzielam biszkopty biedronkowe,
nawet nie wiem co jest w składzie.
Ostatnio zagryzłam je czekoladą,
bo jakieś takie mdłe były
A i herbatniki też jem.
Ograniczam te słodycze,
ale siła wyższa i brak cierpliwości mnie przerasta,
no i jak czekolada mówi " jestem słodka, daje niebo - zjedz mnie"
to nie mowie nie

Ide coś zjeść!
Ja samej, czystej rasowej czekolady jeszcze nie tknęłam, boję się. Ale jak już pisałam, jak tylko będę mogła to wpierniczę całą.
Za to ukradnę jedno ciasteczko (bardzo malutkie) i na nim jest odrobina czekolady, jestem wtedy w niebie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dlaczego tak twierdzisz?
Ania.....
Zdecydowałam się na szczepienia obowiązkowe, te na NFZ, dziś z jedną matką rozmawiała i już zaczełam się zastanawiać, czy dobrze robię kłując (dlaczego mi podkreśliło?) dziecko tyle razy....
Zdecydowałam, że na rota nie szczepimy wcale, na pneumo jak będzie miał dwa latka i będzie mógł tą jedną dawkę przyjąć, po rozmowie z tą matką zastanawiam się czy nie kupić tych szczepionek już.
Zdecydowałam się na lekarkę, te trzy matki są razem do innej zapisane i już się zastanawiam czy się nie przepisać tam gdzie one...... (ze swojej i tak jestem średnio zadowolona)

I tak to właśnie ze mną jest........
Wydaje mi się, że to wszystko przez brak wiary w siebie i swoje możliwości.

Cytat:
i mój bohater))
Cytat:
serwetka. w paski-bo emil lubi paski
Agnie, Emil niczym panna młoda z welonem
Królewicz

On trzyma flagi w łapkach?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-11-08 o 20:56
Stary 2011-11-08, 20:55   #4213
brumek
Zakorzenienie

A za nami marudny dzień. Dobrze, że już pora snu Tymek sam nie wiedział przez większość dnia czy śmiać się, czy płakać Zaczynał płakać, przechodziło mu to w uśmiech i zaraz z powrotem w marudzonko. Oprócz tego był senny, choć spac nie chciał. Wyraźny kryzysik Za to w kąpieli cudnie się rozpogodził, przy naszych standardowych wierszykach

Wy tu dzisiaj o Dziadku Lulka mówicie i o pioseneczkach, to i ja powiem, co u nas jest hitem. Otóż wierszyki i rymowanki Codzinnie czytam mu Brzechwę, udając głosy zwierzątek, i aż podskakuje z radości i gada, gada, gada
Poza tym już parę tyg. temu poznajdywałam w necie różne takie rymowanki o częściach ciała, do kąpieli, do masażyku itp. I mówię mu je po kilkanaście razy dziennie. I teraz już jest tak, że jak tylko wypowiadam pierwsze słowa któregoś, to on się cudnie cieszy Najbardziej lubi ten kąpielowy wierszyk i taki do klaskania w rączki. Mój mąż nabija się ze mnie ciągle, że wierszyki są mega-denne, a rymy na siłę, ale Tymkowi sprawiają niesamowitą radość
Zresztą, jak mąż myśli że nie słyszę, to sam mu po cichu te same wierszyki mówi, bo wie, że to najlepszy sposób na uśmiech

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mam pytanie natury egzystencjalnej:
czy Dziadek Lulka to facet o imieniu Lulka, czy dziadek chłopca o imieniu Lulek???
A może on się nazywa Lulek??? Hmmm...
Dla mnie ewidentnie to drugie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Tż podsumował tylko: jak trzecie będzie, to nie będzie psa
Mam nadzieję, że @ nadejdzie (byłby to piękny prezent na 30stkę)
no tak, to dopiero jest dylemat
E tam... Po co Ci pies
(żartuję, ja psy kocham całym sercem )

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ja za każdym razem zastanawiam sie czy nie nabroilismy, bo tabletek jednak nie biorę i nie zabezpieczamy sie inaczej, a juz kilka razy zdarzyło nam sie pójść na całość. Gdyby teraz w tym miesiacu coś wyszło to termin bym miała taki sam jak u Dominika
No to u Was na bank będzie drugi dzidziuś lada tydzień

Cytat:
Czy to jest normalne,ze moje dziecko :
1.Podnosi duoppe jak jest na brzuchu i prostuje nogi i sie odpycha ?!
2.Kiedy lezy na boczku podnosi glowe ?!
Jak na mój gust to najnormalniejsze n aświecie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a my po szczepieniu ufff baaaaardzo dziękujemy za kciuki wszystkim ciociom marudził chyba z 5 sekund przy wpuszczaniu a tak to był mega dzielny
waży 8 kg i przybrał w 2 miesiące 1,6kg mój grubasek
Brawo dla Dziubniętego bohatera

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
brumek, madziulka- u mnie przyczyn dokarmiania jest kilka, które się skumulowały. nie chciałam dokarmiać ale w pewnym momencie małą wisiała mi bardzo długo na cycku, złościła się, "tańczyła" przy pustej piersi i płakała z głodu. przetrzymywałam to, często przystawiałam, chciałam rozkręcić laktację ale nic nie pomagało.

Stwierdziłam w końcu "po co mi to?" nic takiego się nei stanie jak dostanie butlę, teraz wypija rano i wieczorem po kąpieli i dziecko zadowolone, uśmiechnięte, bez wrzasków i krzyków.
Poza tym wolałam czas który musiałabym spędzić z Lilką wiszącą non stop na cycku, na zabawę z dwójką dzieci, bo Filip też domaga się uwagi i nie jest łatwo z dwójką
tak myślałam Z dwójką dzieci to już zupełnie inna bajka

Cytat:

1. Byliśmy dzisiaj na spacerku, spotkaliśmy trzy mamy, które w tym roku dzieciaczki urodziły. Fajnie tak, jest z kim na spacerze pogadać, samemu czasem to żadna frajda spacerować..

2. Mamy szczepienie w tym tygodniu
Chyba będziemy przychodnię zmieniać..
Boże, jaka ja beznadziejna jestem.
Tak łatwo można mną zmanipulować ...
Zero wiary w siebie, nie potrafię być stanowcza
Ad 1. O, jak mi się marzy takie towarzystwo na spacerki Dziś łażąc po parku o tym myślałam.
Ad 2. A dlaczego chcesz zmieniać? Czym Ci podpadli? Jakiś konflikt z nimi miałaś?

Cytat:
Fajne I nawet polską flagę dodała
Stary 2011-11-08, 20:57   #4214
Lili 83
Zakorzenienie

Idę.
rano poczytam co żeście naskrobały.
Penie długo nie pośpię bo Królewicz będzie wzywał na jedzenia.
Stary 2011-11-08, 20:58   #4215
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Wsadzam słoik do gorącej wody i tak pdgrzewam, czasem w mikrofalii. Ale taki słoiczek to godzinka i odmrożone.

Gluten to białko roślinne z pszenicy jęczmienia żyta i owsu. Można kupić kaszki glutenowe, ale zeby uchronic dziecko przed celiaką (czyli netolerancją glutenu), należy w 5-6 mies. życia zrobić tak zwaną ekspozycje na gluten, a najłatwiej przez kasze manne.
Jak gotujesz sama to do warzyw dorzucasz pół łyżeczki kaszy mannej. Ja poniewaz gotuje wieksze ilosci bede robic tak - w małym rondlu będę gotować kasze manne minimalną ilość jaką da się ugotować i takiej ugotowanej pół łyżeczki do porcji.

Co do kaszek Agata ma sinlac, kleik ryżowy klik (z nestle ma maltodeksyne w skłądzie - cukier) i kaszke ryżową z jabłkami klik

Z bobovity te żółte są bezmleczne (trzeba patrzec na opakowaniu, zeby nie pisała kaszka mleczna), rozrabiam na Nutrze, kleiku daje 5 łyżeczek, tej z jabłkami 1,5 łyżki stołowej, zeby dało się wypić butelką.

Gluten można te dać do mleka, ale jak dodasz do zupki, to podniesie się jej wartość kaloryczna i na dłużej starczy.

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Kajol tak mam sprawdzone warzywka ze wsi
dzięki za podpowiedzi w sprawie kaszki

sasasa a ja mam podgrzewacz z koszyczkiem i w nim będę sobie podgrzewać słoiczki - obiadki Julki

ja też mam swoje wiejskie warzywka i jak nadejdzie pora to będę kucharzyć

Stary 2011-11-08, 20:58   #4216
dziubek79
Zakorzenienie

zgłupiałam!!!!
pediatra kazała nam podawać sinlac ale na stronie producenta jest napisane że nie podaje się jej z mlekiem z czym to podawać ????
Jaciee dobrze pamiętam, że Ty to podajesz????zdradź mi tajemnice z czym to podajesz

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-11-08 o 21:03
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:00   #4217
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja samej, czystej rasowej czekolady jeszcze nie tknęłam, boję się. Ale jak już pisałam, jak tylko będę mogła to wpierniczę całą.
Za to ukradnę jedno ciasteczko (bardzo malutkie) i na nim jest odrobina czekolady, jestem wtedy w niebie

A co Ty myślisz, że ja kosteczkę, dwie zjadłam
nie opłaca się !
Wczoraj zjadłam pół czekolady,
powiedziałam sobie tylko 3 kostki i koniec,
ale wiedziałam że jest w szafce to musiałam zjeść całą.
Teraz wiem, że jak jej nie mam to mnie nie korci,
zostały same biszkopty i herbatniki
Dzisiaj sobie kupiłam banana no, żeby nie było...

Ja do czekolady podeszłam w ten sposób,
że muszę wiedzieć czy ją uczula czy nie
i co ? i nadal nie wiem

Mówię sobie, dobra nie jem tydzien czekolady,
zejdą krostki spróbuję i zobaczymy.
Mija tydzień, zjem czekoladę,zjem nabiał,bo np naszła mnie ochota na jogurt, zjem coś czego wcześniej nie jadłam i Emi ma krostki.
Z czego
Nie umiem się powstrzymać !!! to jest najgorsze.
Ale teraz muszę sprawdzić czy naprawdę nabiał Emilie uczula,
bo no kurde musze wiedzieć i tyle. Zaciskam zęby i jadę z koksem

się rozpisałam

Stary 2011-11-08, 21:01   #4218
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ania.....
Zdecydowałam się na szczepienia obowiązkowe, te na NFZ, dziś z jedną matką rozmawiała i już zaczełam się zastanawiać, czy dobrze robię kłując (dlaczego mi podkreśliło?) dziecko tyle razy....
Zdecydowałam, że na rota nie szczepimy wcale, na pneumo jak będzie miał dwa latka i będzie mógł tą jedną dawkę przyjąć, po rozmowie z tą matką zastanawiam się czy nie kupić tych szczepionek już.
Zdecydowałam się na lekarkę, te trzy matki są razem do innej zapisane i już się zastanawiam czy się nie przepisać tam gdzie one...... (ze swojej i tak jestem średnio zadowolona)

Aha, już doczytałam. Lili bądź twarda. Szczepionki skojarzone to WILEKI biznes, który zarabia na emocjach rodziców. Rodziców, nie dzieci. Dziecku obojętne czy go ukłują 3 razy czy 4 razy, wierz mi, zapomni po 3 minutach. Mamuśki z przychodni to takie same mamuśki, jak Ty i my Nie są wyroczniami, na niczym nie znają się lepiej od Ciebie, tylko tak samo. Ich wiedza na bank pochodzi z netu albo od innych mam, które także sie na tym nie znają. Myślę że spokojnie możesz zaufać swojemu instynktowi!
Stary 2011-11-08, 21:02   #4219
zanetaa88
Zakorzenienie

Brumek pochwal sie tymi rymowankami
ja to śpiewam Emi po włosku,francusku,hiszpańs ku,angielsku,niemiecku .

nawet nie wiedziałam że taka europejska jestem

Stary 2011-11-08, 21:04   #4220
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

a zauważyłyście że już mamy ponad 4200 postów i pasowałoby zacząć myśleć nad tytułami na następny wątek? nie obijać się dziewczyny

Żanetko - zmobilizuj towarzystwo

Stary 2011-11-08, 21:08   #4221
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

My tez szczepimy na nfzi nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Mam takie same zdanie jak Brumek. Na rota tez nie szczepiłam. Na pneumo teraz bedziemy szczepic bo mamy dofinansowanie z UM. I nie uważam, ze robie mojemu dziecku krzywde. Zreztą mnie jej płacz przy szcepieniu nie bardzo wzrusza

Sinlac robi się na wodzie. Ja jeszcze nie dawałam. Mam w szafce.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:13   #4222
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
My tez szczepimy na nfzi nie mam zadnych wyrzutow sumienia. Mam takie same zdanie jak Brumek. Na rota tez nie szczepiłam. Na pneumo teraz bedziemy szczepic bo mamy dofinansowanie z UM. I nie uważam, ze robie mojemu dziecku krzywde. Zreztą mnie jej płacz przy szcepieniu nie bardzo wzrusza

Sinlac robi się na wodzie. Ja jeszcze nie dawałam. Mam w szafce.
a dzieki no właśnie doczytała ale kurde jakos tak dziwnie na wodzie
Stary 2011-11-08, 21:14   #4223
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek pochwal sie tymi rymowankami
Moje "denne" wierszyki Ale jak najbardziej pasujące do wieku naszych dzieci

DO KĄPIELI:
Choć do mamy, szybko, szybko
Jesteś mamy małą rybką.
Umyjemy nosek, nóżki,
Niech zobaczą to kaczuszki.
Umyjemy mały brzuszek,
Tylko nie bój się kaczuszek.
Jesteś mamy małą rybką.
Jesteś małą rybką mamy,
Bo my bardzo się kochamy!

TO NASZ ABSOLUTNY HIT!
Rączki robią klap, klap, klap Klaszczą dłonie
Nóżki robią tup, tup, tup
Tupią stópki
Tutaj swoją główkę masz
Głaskanie główki
A tu brzuszek bum, bum, bum.
Bębnienie bo brzuszku

Przyszła myszka do braciszka. (Nasza ręka wędruje po nodze/rączce dziecka)
Tu zajrzała, (Drapiemy za jednym uchem lub pod paszką)
tu wskoczyła, (Drapiemy za drugim uchem)
a na koniec tam się skryła. (Chowamy palce za kołnierzyk)

Pisze pani na maszynie (stukamy palcami po pleckach)
Sunie mały wąż po szynie (palcami wodzimy po kręgosłupie)
Idą konie (wszystkie palce naraz)
Biegną słonie (zaciśnięte pięści)
Pada deszczyk (stukamy palcami)
Czy masz dreszczyk? (łaskoczemy)

Lata osa koło nosa
Lata mucha koło ucha
Lata bąk koło rąk
Lecą ważki koło paszki
Lata pszczoła koło czoła
Lata mucha koło brzucha
Lecą muszki koło nóżki
Biegną mrówki koło główki
Pełznie gąsieniczka dokoła policzka (tu oczywiście dotyka się mówiąc wszystkich tych części ciała)

No i nieśmiertelna"Sroczka kaszkę warzyła "

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 21:16   #4224
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz youyou jacy ludzie bywaja bezmyslni
no tak , zapomniałam że zdarzają się i tacy..

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aha, już doczytałam. Lili bądź twarda. Szczepionki skojarzone to WILEKI biznes, który zarabia na emocjach rodziców. Rodziców, nie dzieci. Dziecku obojętne czy go ukłują 3 razy czy 4 razy, wierz mi, zapomni po 3 minutach. Mamuśki z przychodni to takie same mamuśki, jak Ty i my Nie są wyroczniami, na niczym nie znają się lepiej od Ciebie, tylko tak samo. Ich wiedza na bank pochodzi z netu albo od innych mam, które także sie na tym nie znają. Myślę że spokojnie możesz zaufać swojemu instynktowi!
no właśnie

ja jak jestem u pediatry czy w przychodni to często obserwuję inne mamuśki i tak się zastanawiam czy one też pisza na takim Wizażu czy innym forum i radzą się innych mamusiek?

Ja uważam że najważniejsza to matczyna intuicja!

Rady - wiadomo cenne- ale większośc matek powtarza to co im inne matki, powiedziały, to co wiedzą od swoich matek/ciotek/babek...

najlapiej więc brać pod uwagę rady, ale kierować się przede wszystkim swoją matczyną intuicją i ją stawiać na pierszym miejscu
Każda z nas robi bowiem najlepiej jak uważa
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:19   #4225
83monia
Zakorzenienie

moje dziecie placze przy psikaniu ręki/nogi srodkiem dezynfekujacym przed szczepieniem wiec nie widze problemu - ryczy jeszcze przed daniem zastrzyku z resztą - przy pierwszym mnie nie ruszalo a teraz jeszcze mniej...

kinga spi wiec i ja ide. boje sie ze bede miala powtórke z wycia wczorajszego...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:36   #4226
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

DO KĄPIELI:
Jesteś mamy małą rybką.
Umyjemy nosek, nóżki,
Umyjemy mały brzuszek,
Jesteś mamy małą rybką.
Jesteś małą rybką mamy,

TO NASZ ABSOLUTNY HIT!
Tupią stópki
Tutaj swoją główkę masz
Głaskanie główki
Bębnienie bo brzuszku

Lata osa koło nosa
Lata mucha koło ucha
Lata bąk koło rąk
Lecą ważki koło paszki
Lata pszczoła koło czoła
Lata mucha koło brzucha
Lecą muszki koło nóżki
Pełznie gąsieniczka dokoła policzka (tu oczywiście dotyka się mówiąc wszystkich tych części ciała)

klask i:
super - pozwolisz że wykorzystam co nieco

Stary 2011-11-08, 21:37   #4227
dziubek79
Zakorzenienie

Brumek zapisane, super twórczość (bez ironii) . Będę wykorzystywać
dziękuje
Stary 2011-11-08, 21:42   #4228
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
super - pozwolisz że wykorzystam co nieco
Cytat:
Brumek zapisane, super twórczość (bez ironii) . Będę wykorzystywać
dziękuje
No ba! Będzie nam bardzo miło (mi i Tymciowi) jak nasze hity pójdą w świat
Stary 2011-11-08, 21:55   #4229
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mam pytanie natury egzystencjalnej:
czy Dziadek Lulka to facet o imieniu Lulka, czy dziadek chłopca o imieniu Lulek???
A może on się nazywa Lulek??? Hmmm...
No nieźle się uśmiałam z pytania.
Myślę, że Lulek to wnuczek.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Tż podsumował tylko: jak trzecie będzie, to nie będzie psa
Mam nadzieję, że @ nadejdzie (byłby to piękny prezent na 30stkę)
no tak, to dopiero jest dylemat
To w takim razie życzę tż urodzinowej @.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio mam przeboje z moim okresem i tez sie zastanawialam czy przypadkiem nie nabroilismy z Mezem
No i kolejna , a nie chciałabyś rodzeństwa dla Wici?

Swoją drogą to podziwiam Was dziewczyny, że tak szybko zdobywacie się na takie szaleństwa. Do mnie bez gumy nie podchodź, w życiu bym się teraz nie dała ponieść chwili.
Cytat:

Ja bym chciała zobaczyć jak wyglądacie......
To czemu nie napiszesz priw do Nerolki z prośbą o zaproszenie do klubu?

Cytat:
Pozazdrościć teściowej, super wszystko przygotowała. Tak sobie wcześniej pomyślałam jak mówiłaś o tej szatce używanej przez wszystkich członków rodziny, że jak to możliwe, że na każdego pasowała(wiadomo raz dziecko jest większe, raz mniejsze), teraz tajemnica się wyjaśniła.
Stary 2011-11-08, 21:55   #4230
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
zgłupiałam!!!!
pediatra kazała nam podawać sinlac ale na stronie producenta jest napisane że nie podaje się jej z mlekiem z czym to podawać ????
Jaciee dobrze pamiętam, że Ty to podajesz????zdradź mi tajemnice z czym to podajesz
na wodzie. Bardzo dobra jest, sama zjadam resztki

Cytat:

DO KĄPIELI:
Jesteś mamy małą rybką.
Umyjemy nosek, nóżki,
Umyjemy mały brzuszek,
Jesteś mamy małą rybką.
Jesteś małą rybką mamy,

TO NASZ ABSOLUTNY HIT!
Tupią stópki
Tutaj swoją główkę masz
Głaskanie główki
Bębnienie bo brzuszku

Lata osa koło nosa
Lata mucha koło ucha
Lata bąk koło rąk
Lecą ważki koło paszki
Lata pszczoła koło czoła
Lata mucha koło brzucha
Lecą muszki koło nóżki

zapisalam
my tez i Brzechwe i Tuwima lecimy. Szymon uwielbia jak udaje lokomotywe. I sroczka tez. Natomiast pisze Pani na ,aszynie znam inna wersje
Pisze pani na maszynie, a przecinek (tutaj chwytam za karczek), b przecinek
Idzie pani na obcasach (stukamy tylko opuszkami palcow)
Biegnie pani na obcasach (to samo tylko szybciej)
Idzie Pan (dwoma palcami stukamy)
Biegnie Pan
Ida słonie, biegna slonie, plynie rzeczka (od gory do dolu suniemy dlonia falujac), pada deszczyk, czujesz dreszczyk?

No i Pani Zosia ale to cwiczymy Lapki

"Pani Zo, Zo, Zo Pani Sia Sia SIa, Pani ZOsia męza ma, a ten mąż, mąż, mąż pije wciąż, wciąż, wciąż, a co?? mleko (wodke powinno byc )

I jeszcze:
" Idzie rak nieborak, jak uszczypnie bedzie znak"
"Idzie kominiarz po drabinie, fiku miku juz w kominie"

A dzisiaj wyciagnelam kocyk, wsadzilysmy Szymka do kocka razem z mama i bujalysmy.Taki ala hamak. Ale mlody mial radoche
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości