|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
oby było ciepło bo zamierzamy tym znajomym pokazać trochę Poznania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Wagą się nie przejmuj wogóle, uważam że prawidłowo przybierasz i nie stresuj się wogóle gadaniem lekarza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() _______________________ Praktycznie cały dzionek zapierdzielałam jak szalona, ale ogarnełam chatę ![]() ![]() Ciekawe jak Agatek, Monia, Intuil i czy Pearl już lepiej? Coś nas dużo ostatnio choruje ![]()
![]() |
#2133 | |
Zadomowienie
|
Monika, Inutil - zakaz rodzenia! (do odwołania
![]() Ja zauważyłam, ze rano jak wstaję z łóżka mam lekko opuchnięte stopy i dłonie. W ciągu dnia przechodzi. Mam nadzieję, że to zwykły obrzęk, a nie początki zatrucia ciążowego ![]() Ja w zeszłym roku nie miałam choinki bo akurat byliśmy w trakcie remontu pokoju. Zresztą całe święta spędziliśmy w gościnie u rodzinki. W Tym roku u mnie choina będzie obowiązkowa ![]() kasikzaki ja mam chodnik z przedpokoju który kwalifikuje się do prania, ale trochę się boję do niego zabrać bo można sobie zaszkodzić. aaa zapomniałam... własnie obejrzałam M jak miłość i jestem bardzo zdziwiona - we wczorajszym odcinku były święta Wielkiej Nocy i zginęła Hanka, a w dzisiejszym odcinku już wakacje się zaczęły... phiii... ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-11-08 o 20:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
wiecie, jak czytam, ze co chwila u którejs sie cos dzieje-skurcze, rozwarcie itp to zaczynam miec stracha... bo to coraz blizej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Inutil ![]() anankee gratulacje dla Emi za samodzielne chodzenie ![]() A ja mam nadzieję że święta gdzieś się przechowamy, wigilie moze podzielimyy pomiędzy jednych i drugich rodziców, w tym pierwsze święto u moich a drugie znowu u teściów i mam nadzieję że za duzo nie będę musiała nic robić ![]() NataliaM1103 to dużego masz synka, mój w 30 tyg 1500g kucze czyżby za mały? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do dróg moczowych to zurawinka nie zaszkodzi. ja pije codziennie herbate zurawinowa do tego sok z zurawiny... no i w ogole trzeba duzo pic zeby bakterie wypłukac... i gin mi jeszcze powiedziala zeby starac sie jesc kwasne rzeczy zeby stworzyc niesprzyjajace warunki dla bakterii.. no ale kilka miesiecy temu u mnie nie obuylo sie bez antybiotyku..z tym ze mnie bolało i szczypało i piekło i siusiu co chwilka po kropelce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Rozeznanie
|
ja przytyłam 13kg i lekarz powiedział że książkowo,więc laseczki nie martwcie sie swoją waga
![]() kupiłam dzisiaj wanienkę i stelarz a do tego takie siedzonko jakby dla maluszka i 2 ręczniki z kapturem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
Gdyby któraś z Was bała się wyprać kocyk akrylowy, to mówię, że ja dzisiaj wyprałam ręcznie, wirowałam w pralce na poziomie 600obrotów/min(u mnie to wersja mini)
Przed powieszeniem na suszarkę wyczesałam go delikatnie grzebieniem. Wygląda jak przed praniem, uff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |
Rozeznanie
|
bry wieczór
![]() wpadłam tylko po to aby nadrobic i pogratulowac tym mamusia co byly na usg i glukozie ![]() doczytalam o Moni i Inutil trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze ![]() Cytat:
![]() dobranoc papa ![]()
![]() |
#2140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
19mala83 ja nie miałam żadnej infekcji czy coś ,ale liczne bakterie i babka mi powiedziała ,że mam kupić urinal bo to na bazie żurawiny i bezpieczny lek.
Biorę 3 razy dziennie po jednej tabletce; we wtorek mam wizytę i mam mieć nowe badanie moczu- będę je robić w poniedziałek. Mnie nic nie picze i nie mam problemów tylko takie wyniki były. Zobaczymy jak będzie w poniedziałek. Ja jadam też tą suszoną żurawinę.... lubię bardzo więc nie ma problemu. Wolę pojeść i łykać urinal niż później nabawić się jakieś infekcji czy coś... |
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze tak w kwestii płynu, wczoraj prałam te rzeczy dla małej i suszą się w salonie bo na górze boję się ze przesiąkną farbą i powiem Wam ze zapach mnie powala. Do prania używam persil non bio a do płukania fairy obydwa dzidziusiowe, cały czas zapach sie roznosi po mieszkaniu.....cudny. Będę bardzo uważać i powoli czyścić i w sumie tylko te gorsze miejsca będę szurować, ten sprej jest taki ze można nim popsikać, zostawić na 2 godź i później odkurzyć. Jak by to sie nie sprawdziło to wtedy tż się nim zajmie.
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-08 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2144 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kurcze coś mi komp szleje i w poprzedniego posta tylko cytaty mi wstawiło a tekst wycieło, masakra, cały czas coś się wiesza oby tylko net nie przestał chodzić wrr :/ Mi w badaniu bakterie wyszły nieliczne, tylko leukocytów sporo bo 15-18 w polu widzenia i czytałam na necie że to własnei może znaczyć że jakaś infekcja się przyplątała, no i ciała ketonowe dodatnie a nie powinno ich być wcale i nie wiem co z tym zrobic ![]() Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2011-11-08 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Rozeznanie
|
Oj oj nie było mnie cały dzionek
![]() ![]() Ogólnie u nas ok, mała strasznie się rozpycha i ciężko mi oddychać i siedzieć... do tego ta rwa.... ![]() ![]() Wrzucam focie ![]() 1 - ubranka dla małej - te moje najmniejsze czyli rozm 56 i 62 ale te mniejsze (bo wiadomo, że z tymi rozm. to różnie wychodzi) 2 - łóżeczko (tylko rozłożyłam je żeby wyprać, więc nie zakładałam karuzeli, oraz tego wyższego poziomu, koszyczków i organizera z boku też nie ![]() ![]() ![]() ![]() 3 - spodenki które kupiłam dziś w lumpku na wyprzedaży za 2 zł :P - sztruksy różowe z możliwością przewinięcia ich na "rybaczki" ![]() 4 - Rożek, który dostałam od koleżanki i kocyk z gazetki, który kupiła moja mama ![]() Dziś robiłam z synkiem prace do przedszkola pt. "Mój miś" na konkurs - wyszła wg mnie super, jak naładuję aparat to wrzucę foto - aż sama jestem dumna z nas:P Dzisiejsze pytanie za 30000pkt, które zadał mi synek wracając do domu (gdy zauważył pieska załatwiającego swoją potrzebę) "mamooooo, a dlaczego jak jest ciemno to ja nie widzę tej kupki co ten piesek robi, a przecież ja chciałbym widzieć? ...." ![]() ![]() ![]() Uwaga w sumie nie zła, przynjamniej by ludzie w ciemnościach w nie nie wdeptywali ![]()
![]() |
#2146 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() oj zazdroszczę smakołyków ![]() zakupami się pochwalę jak paczki przyjdą ![]() ![]() dzisiaj np zamierzam kupić śpiochy bo jeszcze tych mi brakuje no i kombinezon ![]() Cytat:
![]() a co do brzuchów to różnie u mnie dziewczyny miały, ale wczoraj mieliśmy warsztaty z malowania na brzuchu a ja mam cały brzuch w rozstępach i chyba byłam tam jako jedyna taka ![]() ![]() ![]() ![]() aaa no i my już tez koniec ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kurcze dziewczyny uważajcie na siebie bo to co się dzieje az u mnie dreszcze powoduje.. niedużo nam zostało i nie wolno sie przmeczać!!!!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie cierpię psich kup na ulicach i sama zbieram ale denerwuję się podwójnie jak wejdę w kogoś kto nie pozbierał ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
Witam z samego rana
![]() Dziewczyny wczoraj mówie do lekarza,że czuje czasmi szczypanie ale nie w środku tylko na wierzchu i to wieczorami po prysznicu czyli byc może to od płynu do higieny intymnej,a on zbadał obejrzał i ,ze nie widzi zapalenia,wiec mam spróbowac inny płyn - ja stawiam na szare mydło-zobaczymy co z tego będzie. A czy jest jakaś maśc bez recepty na takie dolegliwości?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja znowu zostałam sama, bo mąż pojechał remontować domek, 100 tysięcy pomysłów na remont, ale to taki od podstaw starego domu to trzeba solidnie zaplanować ![]() Zastanawiam się czy zacząć prać już śpioszki, body itd. czy jeszcze poczekać. Tak mnie korci żeby grzebać w tych malusich słodkich ciuszkach ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
a ja zapomniałam sie przywitać
Dzień dobry ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Witam Was serdecznie przy porannej kawce ![]() Dzisiaj mnie czeka wyprawa do Zusu - muszę zawieść zwolnienie i wypełnić jakieś druki....ach, nie lubię tego...oby tylko nie było dużo ludzi ![]() NataliaM1103 - jeśli lekarz nie stwierdził że to jakieś zapalenie to zmień płyn koniecznie. Może jakiś nowy proszek używasz? Mi na takie podrażnienia pomaga maść nagietkowa ![]()
#2151 |
Zadomowienie
|
dzien dobry :
![]() nadrobiłam chociaz nie wiem jak to zrobiłam hihi i czas sie zwijac do pracy ![]() Inutil Monia uwazajcie na siebie i mam nadzije ze dzidzie jeszcze wytrzymaja w brzuszku ![]()
#2152 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Dziewczyny powiedzcie mi jaka jest norma przy obciążeniu glukozą 50g. Odebrałam dziś wyniki, przed obciążeniem 68, po godzinie po obciążeniu 102. To dobry wynik czy nie? Nie zapytałam w laboratorium bo duża kolejka była. |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny jeśli któraś ma ochotę na miniprodukty dave to daję linka z fb:
https://www.facebook.com/dove?v=app_...25751227452592
![]() |
#2154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy kupujecie może takie ampułki do przemywania oczek : http://www.✂✂✂✂✂✂✂/apteka/p3526-Phys..._5_ml_x_12_szt
![]() |
#2155 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które chodzą do szkoły rodzenia. U mnie dzisiaj w planie są ćwiczenia dla ciężarnych i teraz nie wiem, czy ja mam brać sobie coś do przebrania na te ćwiczenia? W sumie to tam nawet nie ma gdzie się przebrać... ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2156 |
Zadomowienie
|
wystarczy tylko polubić ich stronę, im więcej znajomych twoich ją polubi tym więcej mini produktów dostaniesz
![]() ![]()
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy kupujecie może takie ampułki do przemywania oczek : Physiodose_plyn_do_przemy wania_oczu_i_nosa_5_ml_x_ 12_szt
![]() |
#2158 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() czytam was co jakiś czas nadrabiając po 20 stron, ale nie mam czasu pisać przez studia... u mnie ok - mialam podejrzenie jedynie cukrzycy ciążowej bo po 75g glukozy po godz miałam wynik 200, a po 2 godz - 100; i ten wynik po godzinie wiadomo - mega za wysoki - wiedziałam to juz w czasie badania bo miałam zimne poty dreszcze i myślałam ze zejdę... i nieważne było dla gina że po 2 godz był dobry wynik i dostałam skierowanie do diabetologa, od którego dostałam glukometr i 4 razy dziennie mierzyłam sobie cukier( na czczo i 1 godz. po posiłkach) na razie najwyższe wyniki mam koło 130 - poza tym wszystko w normie więc diet na razie nie stosuję ale mam się badać zaczęliśmy też szkolę rodzenia- jest wspaniała i podzielę się niektórymi wiadomościami z wami, bo nikt o tym nie pisze a może którejś się przyda czubasek pisała że nie wiedzą czy jechać na IP bo brzuch twardnieje - by odróżnić skurcze przepowiadające od prawdziwych kazano nam robić "próbę wodną" - w wannie lub pod prysznicem w ciepłej wodzie posiedziec 20 min i w czasie kapieli wypić pół litra płynu - i powinno wszystko przejśc; temp wody maź 37 st bo maluszek ma jeden stopień więcej od nas i cieplejsza woda może dać mu gorączkę.. jest też kilka innych reguł jak je odróżniać, ale o tych pewnie same wiecie bo wszędzie o nich piszą 19mala83 - lekarz mi mówil że ketony w moczu oznaczają tyle że głodowałaś w nocy i dziecko też - zatem jak sie pojawiają to trzeba sobie coś zjeść tuż przed snem i ich nie będzie opowiadano nam na SR o symptomach zbliżającego sie porodu (tak na 3 tyg wcześniej) i o symptomach rozpoczynającego się porodu i co robić by nie przyjechać za wcześnie bo to najgorsze co może nam się przytrafić (w przypadku gdy jest z nami wszystko ok) no i uczyli mężów jak i kiedy maja masować bez pytania czy boli - bo mają to sami rozpoznać bez dręczenia nas pytaniami ![]() i pamiętam że któraś pisała o tym, że niestety w jej szpitalu nie może dostać zzo - muszę wam powiedziec że u nas w Lublinie są 4 porodówki i NIGDZIE nie mozna nawet za opłatą dostać ZZO ![]() po prostu nie mają szpitale tego "w ofercie" - koszmar nie ![]() uff, rozpisałam sie - mam nadzieję - nie zanudziłam ![]() jakbym coś się dowiedziała o czym nie piszecie to napiszę, ale nie umiem się tak na co dzień odzywać - wybaczcie ![]()
![]() |
#2159 |
Zadomowienie
|
i właśnie dlatego najprawdopodobniej wybiorę inne województwo ;/
#2160 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Babeczka nam też mówiła w SR, żeby do porodu wziąć zwykłą koszulkę nawet po mężu. W czym macie zamiar rodzić? Jak założę zwykłą koszulkę i będę jeszcze jakieś ćwiczenia na piłce sobie robiła, to mam z gołym tyłkiem je robić? Czy może na czas przygotowania do porodu jestem w czymś innym a potem na czas parcia się przebieram? Zgłupiałam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.