Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 21:21   #241
ja_dalia
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

truscafka witajcie w domku !!!!!!! ciesze się ze wszystko super i cieszysz się już maluszkiem

dziewczyny, gdyby któraś miaął doła- polecam: http://www.youtube.com/watch?v=kEh1t...eature=related dostałam od kumpla na poprawe humoru i zadziałało

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:32   #242
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Glam, swietnie ze wszystko OK z chlopakami!! I zazdroszcze porodu! Widocznie zostalas stworzona do rodznia dzieci kobieto

No i swietnie ze masz pomoc w Soni, ze i w razie czego mozesz liczyc na jej cycki
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:48   #243
muffinka90
Zakorzenienie

trzymam kciuki za basiule oby sie zaczelo dziac

mol_aa ogromne gratulacje

truscafko swietnie sobie radzisz z karmieniem oby tak dalej i synek zalapie

u mnie tez polog bajka, lekka @, ale to pewnie przez lyzeczkowanie...

moj maly mysliciel:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1412.jpg (76,2 KB, 83 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 21:51   #244
muffinka90
Zakorzenienie

glam ciesze sie, ze Sonia tak zareagowala, slodka cora

kasik oby to bylo to

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 22:02   #245
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Sozaa właściwie nie myślałam o malowaniu ścian, dobry pomysł, nie wpadłam na to, a myślałam że już wszystko porobiłam, hehe.

hehehehe

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie gratulacje dla wszystkich ktore sie rizpakowaly

Meldujemy sie juz w domku, chlopcy zaczeli przybierac na wadze a mi wyniki sie poprawiac wiec nas puscili
Obiecuje czesto sie udzielac bo duuuzo czasu spedzam karmiac, raczki wolne wiec bede do was zagladac
witay
śliczne imiona

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
Dziewczyny kolejny bobas na świecie sms od mol_aa !!!

Dziś o 17;45 urodził się nasz cudny synek Piotruś. Poród był bardzo ciężki ale było warto. Mały waży 3280g i ma 53 cm. Jak wyjde ze szpitala dam znać Mały jest piękny

gratulujemy mol_aa !!!!!!!

gratulacje mol_aa

Muff
śliczna niunia )))))))))))))))))))) i jaki avatar cudny

ech ledwo przeczytałam co naskrobałyście... padam ze zmęczenia bo dzisiaj caaały dzień na nogach
dopiero wróciłam ze szkolenia

p.s. dygotka jutro odpiszę

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-08 o 22:04
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 22:04   #246
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

glam ale masz fajowooooo!
sonia jakzwykle debeściara

maluchy sliczne wszystkie
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 22:07   #247
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Rojku gratuluję wyników, a opuchnięta możesz być ze względu na zatrzymywanie wody
No to na pewno od wody, tylko czemu aż tyle? Aż mi się cieżko stopami rusza. Wode sugerowałoby też to, że w 4 dni przybyło mi 2kg i właśnie wtedy zaczęłam puchnąć Mam nadzieję, że w czwartek na wizycie jakąś cudowną radę dostanę, bo co z tego, że jak poleżę to troszeczke ouchlizna schodzi, jak rano się budzę i tak ze spuchniętymi dłoniami i stopami, a jak chwilę pochodzę i coś porobię, to od razu się buły robią.

Mogłabyś mi napisać info o płci i imieniu oraz wózku? Bo brakuje mi przy Tobie tych danych. No chyba, że tak ma być

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Rojku a próbowałaś zmniejszyć ilość soli, czasami opuchnięcia od niej. Albo po prostu zatrzymujesz wodę w organizmie i tyle, jak wyniki badań ok.
No staram się nie solić teraz w miarę możliwości i podobno picie wody pomaga, ale jakoś to na mnie nie działa

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Kurcze mam skurcze, ale tak co 12-15 minut. Idę pod prysznic ... i się położę, może przejdą, bo męża nie ma jeszcze w domu Do tego tak mnie mdli, że chyba zaraz będę
No kkkasikkk to do boju!
Stary 2011-11-08, 22:13   #248
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Skurcze już nie są tak bolesne, albo przeszły Ale za to mam brzuch jak skała, więc to też chyba jakieś skurcze. Kładę się i zobaczymy czy się w nocy rozkręci
A łyknęłam nospę, bo to twardnienie brzucha jest nie do zniesienia.

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 22:34   #249
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
dzisiaj wydepilowałam sobie nogi hehe joga przy tym to pikuś
Też tak mam - normalnie akrobatyka. Mam wrażenie, że ten mój brzuch już jest na kostkach

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
ja dziś ledwo ledwo zdjęłam pierścionek zaręczynowy, ale obrączki za nic nie mogę zdjąć
Oj ja już od dawna pierścionków nie noszę Mam tylko nadzieję, że po ciąży palce wrócą mi do starych wymiarów

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
A najbardziej na moje emocje wpływa widok teściów, chyba zacznę chodzić za nimi i się w nich wpatrywać, może to pomoże.

Seona właśnie jutro kupię ten rumianek i będę popijać.
.
Ad.1.

Ad.2. Och, Ela aby się ruszyło u Ciebie i poród zaczął się samoistnie

Cytat:
Kurcze mam skurcze, ale tak co 12-15 minut. Idę pod prysznic ... i się położę, może przejdą, bo męża nie ma jeszcze w domu Do tego tak mnie mdli, że chyba zaraz będę
Może się zaczyna? Mojego nie ma dzisiaj i jutro. Wróci jutro w nocy lub w czwartek dopiero. Boję się teraz tak pod koniec sama z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny zostały mi te 4 kg do zrzucenia i coś czuję że będzie je ciężko zrzucić bo to pewnie kg z tyłka i ud co przytyłam
Ania jak Ty to robisz!!!?!!

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Ehhhh....boje sie tej cesarki, moze dziecko sie jeszcze odwroci... jutro ide do gina, zobaczymy co powie, bo glowke nadal czuje pod prawym zebrem.
Sozaa, ja robiłam takie ćwiczenia na ułożenie dziecka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...BFenie+dziecka
Moja w 34 tc się przekręciła.

Cytat:
Soni braciszki sie spodobali juz w szpitalu i byl placz jak raz byla u mnie a pielegniarka ich akurat zabrala na badania...

Porod mialam lekki, strasznie mi sie spac chcialo wiec mimo ze poloZne zachecaly do pilki i roznych pozycji to ja sobie lezalam i podsypialam,
Ad.1. Glam, super, że Sonia tak zareagowała. Oby u mojej Pati też tak było

Ad.2. No i zazdroszczę porodu Ty to stworzona do rodzenia jesteś

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
moj maly mysliciel:
Ale super

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 23:02   #250
OlusiaS
Wtajemniczenie

Glam jak ja Cie kobietko podziwiam za porod sn blizniakow !!Ja chyba bym sie bala i na cc decydowala .Fajnie,ze tak szybko wyszliscie i chlopaki ladnie jedza i sa zdrowi .

Basiula-jestesmy w takim razie w podobnej sytuacji,jedynie ja w domu...Bylam dzisiaj u ginki-ogolnie bez zmian,skurcze sa,glowke wyczuwa palcami.Kazala tylko dzien wczesniej zglosic sie do szpitala,bo wszystko jest dojrzale i maja wywolywac.Mam nadzieje,ze jednak mala postanowi samodzielnie wyjsc...
Zle sie dzisiaj w ogole czuje-psychicznie i fozycznie .Jestem jakas przybita,rozdrazniona,spi aca,oprocz skurczy mloda tak nisko zjechala,ze cos mi uciska,boli strasznie,zaczela bolec mnie pipka,jakby sie napinala .I bardzo malo ruchow dzisiaj czulam

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAMUSI

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

kkasikk moze cos sie zaczynac,trzymam kciuki,jakby cos

Muffinka sweet
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 02:08   #251
ja_dalia
Wtajemniczenie

Glam...... śliczne imiona super ze Sonia tak pozytywnie zareagowala oby tak dalej !!!!

Olusia... ja mam podobnie... pipka boli, brzuch sie napina ale za dnia skurczy nie czuje.... jedynie brzuch twardnieje....

mnie 45 min temu zbudził ból jak na @, wzięłam paracetamol, bo jak na złość nospe gdzieś zapodziałam i .... czekam co dalej... sama jestem, noc głucha, więc panikować nie chce.... skurczy jako-takich nie ma... bylo pare ale jak zaczelam liczyc to co 4, 7,12 min, wiec chyba przechodzi to to .... nic... lece do wyrka, moze zasne.... dam znaka z rana osobiscie co i jak, ew. napisze esa gdyby cos sie działo

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:06 ----------

Cytat:
Skurcze już nie są tak bolesne, albo przeszły Ale za to mam brzuch jak skała, więc to też chyba jakieś skurcze. Kładę się i zobaczymy czy się w nocy rozkręci
A łyknęłam nospę, bo to twardnienie brzucha jest nie do zniesienia.

no kasikkk ciekawe jak u Ciebie sprawy się mają mam nadzieje ze po Twojej mysli

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-11-09 o 02:11
Stary 2011-11-09, 03:01   #252
glamourous
Zakorzenienie

Dziewczynki ale mnie nikt nie pytal czy chce rodzic sn czy cesarke... Wody odeszly, zawiezli na porodowke i tyle
Wczesniej przy usg gin tylko stwierdzil ze sa glowkowo i nie ma wskazan do cc
Ale zadowolona jestem ze porod sn bo napatrzylam sie na dziewczyny po cc i mmysle ze sn jednak duuzo prostsze
Mnie ledwo z porodowki puscili juz biegalam po oddziale
A bidulki po cc leza

Wracam spac, koniec karmienia. Aha super nam sie sprawdzaja otulaczki z motherhood- troche duze alechlopcom cieplutko i lapki schowane porzadnie
Stary 2011-11-09, 07:05   #253
glamourous
Zakorzenienie

Co jest, jeszcze spicie? My tu sniadanko uskuteczniamy... Daj boze wszystkim i wszystkie takie nocki jak dzis nasza, czuje sie jak skowronek
Zaliczylam kontrolne wazenie i powiem wam ze zostalo mi 2,5 kilo na plusie a brzuszek powoli sie wchlania
Ale to i tak jakos mi nie pasuje, z jedna sonia 7 kilo po szpitalu stracilam a tu z dwoma tez 7 ale przeciez wagowo chlopcow bylo wiecej, no i lozysko, wody itd- cicho liczylam na to ze strace wiecej...
Stary 2011-11-09, 07:15   #254
milagrosa
Raczkowanie

Glam Ty dla mnie bohaterką jesteś sn a teraz karmisz naturalnie... podziwiam i życzę żeby szło dalej tak pięknie

Truscafko ale przeżycia po cc, dobrze że już w domku jesteś, zaraz idę zobaczyć maluszka! no i fajnie że blizna nie boli, oby się szybciutko zagoiła!

kkkasikkk ooo to może cosik ruszyło

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 07:22   #255
glamourous
Zakorzenienie

A drugi krolewicz nie chce sie obudzic na karmienie

Powiem wam ze w sumie tyle myslalam nad wyborem szpitala i wzbranialam sie przed wielkim motlochem ale atmosfera byla tam jeszcze fajniejsza niz w szpitalu gszie wczesniej lezalam- i mimo tego ze nie znalam zadnego z ginkow to mialam super opieke, polozbe przemile i wszystko jakos bardziej profesjonalne bylo
Stary 2011-11-09, 07:29   #256
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No to na pewno od wody, tylko czemu aż tyle? Aż mi się cieżko stopami rusza. Wode sugerowałoby też to, że w 4 dni przybyło mi 2kg i właśnie wtedy zaczęłam puchnąć Mam nadzieję, że w czwartek na wizycie jakąś cudowną radę dostanę, bo co z tego, że jak poleżę to troszeczke ouchlizna schodzi, jak rano się budzę i tak ze spuchniętymi dłoniami i stopami, a jak chwilę pochodzę i coś porobię, to od razu się buły robią.

No staram się nie solić teraz w miarę możliwości i podobno picie wody pomaga, ale jakoś to na mnie nie działa
coś słyszałam, ze gin mojej znajomej zakazał piĆ duzej ilosci wody pod koniec ciąży, bo za dużo jej organizm tej wody własnie zatrzymywał, także zeby nie przesadzaĆ z jej ilością. Ja słyszałam, że w ciąży niektóre dziewczyny piją pokrzywę na poprawę wyników krwi a dodatkowo działa lekko moczopędnie, więc powinny troszke te obrzęki zejśC. Sama zacznę ją piĆ, bo rano to palcy u dłoni zgiąĆ nie mogę- wyobraź sobie mnie w łązience jak próbuje zrobiĆ siku ja to chyba będę dla lepszego smaku:1saszetka pokrzywy+1saszetka żurawiny

Cytat:
Wracam spac, koniec karmienia. Aha super nam sie sprawdzaja otulaczki z motherhood- troche duze alechlopcom cieplutko i lapki schowane porzadnie
super, bo ja też taki posiadam
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
mnie 45 min temu zbudził ból jak na @, wzięłam paracetamol, bo jak na złość nospe gdzieś zapodziałam i .... czekam co dalej... sama jestem, noc głucha, więc panikować nie chce.... skurczy jako-takich nie ma... bylo pare ale jak zaczelam liczyc to co 4, 7,12 min, wiec chyba przechodzi to to .... nic... lece do wyrka, moze zasne.... dam znaka z rana osobiscie co i jak, ew. napisze esa gdyby cos sie działo
ciekawe jak dzisiaj się czujesz... wyciszyło sie na dobre?
i ja dzisiaj sama spałam w nocy- jakoś tak się nei wsypałam, jednak wolałabym aby w nocy ktoś ze mną był gdyby mnie coś złapało.
A moze u Ciebie mama? bo brat- nie teges jakiś żarłok ci się trafił

Coś mnie brzuch pobolewa

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Powiem wam ze w sumie tyle myslalam nad wyborem szpitala i wzbranialam sie przed wielkim motlochem ale atmosfera byla tam jeszcze fajniejsza niz w szpitalu gszie wczesniej lezalam- i mimo tego ze nie znalam zadnego z ginkow to mialam super opieke, polozbe przemile i wszystko jakos bardziej profesjonalne bylo
to super że masz dobre wspomnienia. Chciałabym, zeby i u mnie tak było... ale zaraz ten ordynator nie był z tego własnei szpitala?

wiesz ide się położyĆ bo jakoś mi nie dobrze..........

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-09 o 07:30
Stary 2011-11-09, 07:31   #257
glamourous
Zakorzenienie

Milagrosa ja boaterka? Ja leniwa jestem, gdzie by mi sie chcialo latac po nocy i mieszanke przygotowywac jak moge hchlopcow pod kolderke, koszule rozpiac i samo sie wszystko robi...no i oszczednosc jaka...
Stary 2011-11-09, 07:34   #258
milagrosa
Raczkowanie

a jednak dla mnie to heroizm wykarmić dwójkę
ile mamuś rezygnuje dla wygody z karmienia na rzecz mm ja nie wiem jak będę karmic, nastawiam się na naturalne przez pierwsze kilka miesięcy ale czy dam radę?

Dziewczyny gdzie jest wątek mam wrześniowch?? nie umiem znaleźć, szukam już w odchowalni ale chyba ślepa jestem...

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011

Edytowane przez milagrosa
Czas edycji: 2011-11-09 o 07:49
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 07:52   #259
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Molaa gratuluje

Glam dla mnie tez jestes bohaterka tylko ciagle zastanawiam sie jak karmisz bez uzycia rak
a Sonia jest niesamowita! Zazdroszcze takiej coreczki! Synkow tez na pewno bedziesz miala taki wspanialych. Dobre geny widac

Kasik mam nadizeje, ze rodzisz

Ja wczoraj mialam bolesne skurcze przez ok 45min co 5-6minut ale przeszly. Zaczyna mnie wkurzac to, ze nagle wszyscy pisza i dzwonia z pytaniem "urodzilas??" A myslalam, ze nie bedzie mnie to denerwowalo

Dziewczyny czy w bankomatach sa dzienne limity wyplat gotowki??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 07:53   #260
glamourous
Zakorzenienie

Na pewno dasz rade, karmienie piersia zaczyna sie w glowie wiec jak bedziesz chciala to sie uda... Poczatki troche trudne ale za to pozniej co za przyjemnosc podlaczyc malego ssaka i patrzec jak mu sie uszka trzesa

No wlasnie moj ginek byl z tego drugiego szpitala

O mamusiu chlopcy juz zjedli apiersi nadal mam jak pilki do kosza wielkie i twarde
Ide na sniadanko a potem zdjac szwy
Milego dnia
Stary 2011-11-09, 08:02   #261
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

w moim banku, dzienny limit wypłat z bankomatu mogę sama zmieniaĆ na ich stronie www
ale jeżeli chodzi o sam bankomat, to myślę że nie ma limitu, tylko jak kasy nie ma- to nie da i odrzuci transakcję

Cytat:

O mamusiu chlopcy juz zjedli apiersi nadal mam jak pilki do kosza wielkie i twarde
odciągasz trochę? wiem, ze z Sonią to nie uznawałaś laktatora tylko ręcznie- a teraz?

smacznego śniadanka a co w ogóle jadasz? jesteś na eliminacyjnej?
Stary 2011-11-09, 08:24   #262
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki ale mnie nikt nie pytal czy chce rodzic sn czy cesarke... Wody odeszly, zawiezli na porodowke i tyle
Wczesniej przy usg gin tylko stwierdzil ze sa glowkowo i nie ma wskazan do cc
Ale zadowolona jestem ze porod sn bo napatrzylam sie na dziewczyny po cc i mmysle ze sn jednak duuzo prostsze
Mnie ledwo z porodowki puscili juz biegalam po oddziale
A bidulki po cc leza
Dlatego ja mam strach przed cc, bo ja nie umiem lezec plackiem przez kilka godzin. I wydaje mi sie, ze wszystko sie na mnie gorzej goi, takie uroki mojej skory

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Sozaa, ja robiłam takie ćwiczenia na ułożenie dziecka: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...BFenie+dziecka
Moja w 34 tc się przekręciła.
Moja lekarka powiedziala, zeby nie robic zadnych cwiczen, bo dziecko ma jakies uzasadnienie, ze jest w takiej, a nie innej pozycji (siedzi miednicowo). Podobno porody, gdzie dziecko bylo przekrecone aby bylo glowka w dol i tak czesto koncza sie cc

Cytat:

mmmm, w bankomatach limitu nie ma, ale Ty masz pewnie ustawiony limit dzienny na koncie, musisz sobie to sprawdzic.

Zjadlam jakies sniadanko, ale chyba jeszcze cos przegryze i sprobuje sie pouczyc na zjazd weekendowy.

Glam, teraz sobie uswiadomilam, ze Twoj Tz to nawet Twojego brzuszka nie widzial live!!! ostatni raz widzial Cie bez brzuszka i teraz tez zobaczy bez, tylko z dzieciaczkami na rekach!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:31   #263
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

glam a kiedy dokladnie tz przyjezdza???

glam super ze jestes!

no ja Ci powiem, ze na bank jest cos w tym ze karmienie zaczyna sie w glowie.
Z Oliwia bylam sceptycznie nastawiona,ani kropelka siary ani nic nie polecialo, pokarm zerowy, nawalu zadnego wielkiego-nic.

Teraz troche inaczej jestem nastawiona i cos sie zaczyuna dziac-moze sie uda
po ciazy blizniaczej 2,5kg-NIE MA SPRAWIEDLIWOSCI NA TYM SWIECIE!
ja chyba z 10 bede musiala zrzucic jak nie wiecej....

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

sozaa ja tez jestem pewna ze po cc gorzej by sie na mnie goilo, ja nawet po skomplikowanej peracji plukania wszystkich wnetrznosciirozlanym wyrostku jaktylko mnie przewiezli na normalna sale wstalam, tylko pielegniara sie prula.

A ja wczoraj kupilam mlodej kozuszek taki na teraz, ale sliczny, sama bym taki chciala, za ccaaaaaaaaaaaleeeeee 8 zl:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:33   #264
Aniolina
Rozeznanie

kkkasikkk trzymam kciuki

glamourus widac, ze wrocil Twoj optymizm i dobry humor, super i po takich opisach porodow jak Twoje az chce sie rodzic

Cytat:

Mi sie wydaje, ze w niektorych jest 2000 zl, ale nie jestem pewna

muffinka ale ma slodka minke

ja w ogole nie puchne, ale mysle, ze to przez basen.

Mi w nocy dalej czop odchodzil, przez co nie moglam jakies 1.5 h spac, choc brzuch raczej bezbolesny. nie wiem ile tego moze byc, ale byly 4 kawalki.
Humor mam taki sredni, bo gardlo mnie boli i w ogole boje sie, ze sie przeziebilam, a choroba na porod to masakra, mam nadzieje, ze wyzdrowieje zanim urodze... No i mam dzis jeszcze sporo planow do zrobienia, ale jakos powera stracilam ;/
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:36   #265
__Fallen Angel__
Zadomowienie

pisałyście o tym puchnięciu i zatrzymywaniu wody w organiźmie....niestety też mnie to spotkało.Mierzyłam wczoraj obwód swoich łydek i ud i są 2-3 cm szersze niż zawsze a na wadze nic nie przytyłam.CZy po ciązy jak te dolegliwości ustąpią to ciało wróci do normalnych rozmiarów np.spuchnięte palce?

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:52   #266
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Co jest, jeszcze spicie? My tu sniadanko uskuteczniamy... Daj boze wszystkim i wszystkie takie nocki jak dzis nasza, czuje sie jak skowronek
Zaliczylam kontrolne wazenie i powiem wam ze zostalo mi 2,5 kilo na plusie a brzuszek powoli sie wchlania
Ale to i tak jakos mi nie pasuje, z jedna sonia 7 kilo po szpitalu stracilam a tu z dwoma tez 7 ale przeciez wagowo chlopcow bylo wiecej, no i lozysko, wody itd- cicho liczylam na to ze strace wiecej...

Glam jestes niesamowita !!! Skad Ty masz tyle sił ?????? Chociaż może jak i ja już małą zobacze to powera takiego dostane ze ... szooook...

My nadal w domku po godzinie bóle przeszły na tyle że udało się zasnąć i właśnie wstałam... chociaz pobolewa wszystko nadal... Narazie czekam co dalej

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ciekawe jak dzisiaj się czujesz... wyciszyło sie na dobre?
i ja dzisiaj sama spałam w nocy- jakoś tak się nei wsypałam, jednak wolałabym aby w nocy ktoś ze mną był gdyby mnie coś złapało.
A moze u Ciebie mama? bo brat- nie teges jakiś żarłok ci się trafił

mama wyjechała do znajomych i wraca dopiero w sobote, brat na noc do pracy, a z tżetem się rozstałam, więc samiuśka jak palec przestraszyłam się strasznie.... ale przeszło... znaczy... uspokoiło się bo nadal ćmienie czuje...

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

ja mam konta w 3ch bankach i mam więc pewnie tak

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Na pewno dasz rade, karmienie piersia zaczyna sie w glowie wiec jak bedziesz chciala to sie uda... Poczatki troche trudne ale za to pozniej co za przyjemnosc podlaczyc malego ssaka i patrzec jak mu sie uszka trzesa

glam po prostu U made my day

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-09, 08:57   #267
nikaa2
Wtajemniczenie

Fallen
myślę, że po porodzie zejdą te wszystkie obrzęki, słyszałam że się straaasznie poci "po" i to pewnie to wszystko z nas schodzi wtedy

Dalia
3mam kciuki za to żeby jak sie miało rozkręcaĆ to w dzień przynajmniej ja tak to sobie u siebie wyobrażam jak coś to dzwoń to pomogę, chcoiaż mnie samą dzisiaj brzuch pobolewa i nei wiem czy nie wziąśĆ no-spy

jeszcze nie jadłam śniadania, to coś zjem i zobaczę, może się położę?
Stary 2011-11-09, 09:05   #268
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Dalia
3mam kciuki za to żeby jak sie miało rozkręcaĆ to w dzień przynajmniej ja tak to sobie u siebie wyobrażam jak coś to dzwoń to pomogę, chcoiaż mnie samą dzisiaj brzuch pobolewa i nei wiem czy nie wziąśĆ no-spy

jeszcze nie jadłam śniadania, to coś zjem i zobaczę, może się położę?

ja właśnie też zmykam na sniadanko smacznego

za dnia narazie mi łatwiej, bo czy transport czy cokolwiek... a tak jak człek samw domu to nie wiadomo- walić na alarm czy jak jeszcze do tego skurcze miałąm częsciej, za chwile rzedziej i znow co 4 min... to juz nie wiedziałam... ale skoro się wyciszyło to zasnęłam

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-11-09, 09:06   #269
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

Cytat:
dokładnie!!!

Molaa gratulacje

Jaj uż obrączkę ściągnęłam jakiś czas temu, bo pod koniec cięzko jest. Więc jak jeszcze możecie to ściagajcie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:09   #270
nikaa2
Wtajemniczenie

Dalia
no właśnie z tym transoprtem to fakt

wzięłam no-spę bo coś dziwnie się czuję jakoś boli mnie po środku brzuch takim pasem spod żeber do kości cipnych;. Brzuch jakiś mega twardy nie jest ale no-spę wzięłam i pójde poleżeĆ, bo jakoś pierwszy raz się tak czuję w ciąży...

a i smacznego

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-09 o 09:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości