|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
dzień dobry
![]() a my dalej w szpitalu miałam nadzieje, że mały zacznie coś w nocy działać a ten skubaniec poszedł spać......na ktg dalej jakieś skurcze ale wszystkie moje gwiezdne wrota pozamykane także wyjścia niema i dalej czekamy
|
#272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
CześĆ Basiula
mam nadzieję, że twoje "gwiezdne wrota" się otworzą expresowo i wszystko pójdzie gładkomały skubaniec poszedł spaĆ, co by regenerowaĆ siły przed porodem tymczasem lecę do łóżka bo inaczej w ogóle się nei wybiorę, jak zacznę odświeżaĆ stronę
|
|
|
|
#273 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Mnie od wczoraj brzuch twardnieje przy kazdym ruchu Małej.Az nospe dodatkowo brałam.Ja chyba anty fenotrolowa jestem.
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nie było mnie jeden dzień i widzę, ze nieźle szalejecie. Gratuluję nowo rozpakowanym dziewczynom glam jesteś niesamowita Aniolina ja z pieluch mam na razie dwie kieszonki z tych tańszych: bobolider i minke z ecobambino, oraz dwie formowanki bambusowe i otulacz od Franciszki. W drodze są formowanki tots bots bamboozle. Czytałam opinie, ze warto mieć choć kilka sztuk z tych droższych kieszonek, ale ja zobaczę czy będę w nie inwestować, bo jak dobrze sie będzie sprawować minke to przy nich zostanę i tak bardziej nastawiam sie na formowanki, a kieszonki to tylko na wielkie wyjście. Ja to popyrtana jestem, bo wczoraj wkręciło mi się, że mogę bóli porodowych nie rozpoznać Ja dzisiaj zabieram sie za szycie, więc znów znikam. Postaram się zaglądnąć wieczorem i przynajmniej dzisiejsze wpisy ogarnąć |
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie czuje okropnie, mega nie wyspana, zeby mnie w nocy bolaly! niemal wszystkie! ja nie wiem co sie dzieje, spalam godzinke, nie mam nawet sily palcami ruszyc, sterta zmywania , prasowania ;/
ehhhh:/
|
|
#276 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, strasznie mnie piecze skóra na górze brzucha:( Martwię się, nie co to??? Czy skóra się rozciąga i jakieś rozstępy się rodzą czy co? Ma/miała to któraś?
![]() Poza tym mam wrażenie, że straszliwie opadł w porównaniu do wczoraj Zdjęcie z wczoraj wkleiłam do klubu.
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Chawa poznasz bole na pewno
!
|
|
#278 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Limity każdy ma ustawione na koncie. Mój tż nie ma limitów, więc moze wybierac, ile chce, ale bankomaty chyba jednorazowo max wydają 2tys. Więc jak wybierał ostatnio na coś do domu 8 tys. to musial 4 razy akcje wyplacania po 2tys. wykonac ![]() No to pewnie będziemy razem w tej kwestii działać, bo ja na początku może nie przybierałam dużo, ale potem jak przyspieszyłam, to nawet nie chce pisać ile juz mam na plusie. Zwłaszcza że taka Glam ma przytyla przy dwójce dużo mniej niż ja przy jednym, to aż wstyd sie przyznawac. No ale będę się martwić po, bo teraz to niunia na razie ma wyjsc ze mnie zdrowa. Cytat:
Cytat:
Ja pamiętam jak niecały rok temu moja kolezanka ze 3 razy myslala, ze juz rodzi i za kazdym razem do szpitala jechala Ja tez sie boje, ze spanikuje za szybko a potem bede kursowac tam i spowrotem.No to nic tylko czarować pozostało i czekać na efekt: Sezamie otwórz się!
|
|
|
#279 |
|
Raczkowanie
|
Glam dla mnie jesteś wielka i na prawdę Cię podziwiam
Basiula mam nadzieję, że niedługo się coś zacznie dziać u Ciebie i "wrota" staną otworem ![]() Goldi dowiedz się u siebie w banku, bo czasem jest limit przypisany do konta, który można albo przez neta albo w oddziale zmienić a ja paluchy mam tak spuchnięte, że o zdjęciu obrączki mogę pomarzyć |
|
|
|
#280 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie.... jak ja miałam takie schizy to mi powiedziano- co jak co ale takiego bólu nie da się przeoczyć... Mnie nadal boli jak na @, ale czekam sobie , zaraz pod szałer lece i czekam na kuriera co ma karme kotkom przywieść... a potem moge rodzić, choć na 15tą mam USG- fajnie byłoby iść, ale jak mam do wyboru USG a oglądanie małej wybieram ZDECYDOWANIE to drugie
|
|
|
|
#281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co prawda dopiero 5 doba leci... Śpi podobnie, je podobnie ![]() Ja też jem wszystko. No prawie. Nie jem smażonego, tylko duszone i "śmieciowatego" jedzenia też nie. Cytrusów nie, ale ja alergiczka na cytrusy. Więc karmiąc nie chce próbować. Ja się nie oczyszczałam przed porodem... Miałam lewatywe- nic strasznego. 3 min i po sprawie
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
no takiego bolu jaki ja sobie gdzies za mgla przypominam zdecydowanie nie da sie przegapic
![]() ciekawe czy tez jape bede tak tym razem pruła:P oddychanie brzuchem gowno mi dalo bo bole z krzyza byly:P
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela wspominała, ze ma dzis chyba ktg i moze jej nie byc chyba.
|
#285 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Dopiero wstałam, ale miałam ciężką noc. Zastanawiam się jak mąż po 6 pojechał do pracy Po 2 pojechaliśmy na IP, bo dalej miałam skurcze ale nieregularne. Trafiliśmy na super położne, naprawdę takie sobie życzę na poród. Na ktg wyszły skurcze, ale do porodowych niby jeszcze troche mi brakuje, ale przez 1 dzień zrobiło mi się rozwarcie na 2 palce ... chyba tylko przez to twardnienie brzucha, bo nic nie czułam w ciągu dnia za bardzo. Miałam do wyboru zostać na oddziale, albo czekać w domu na rozkręcenie akcji, więc wybrałam dom. Ale położne dały mi czas na kilka dni ... niby 2-3 maks. i do nich wrócę Się śmiały że w pełnię urodzę ![]() Na razie odpukać brzuch nie twardnieje, ale mam zamiar wysprzątać dziś cały domek i zrobić sobie mrożonki na pierwszy tydzień po porodzie, bo w końcu nie wiadomo, czy będę sama czy z kimś. Idę jeść śniadanko, a w dzień chyba się kimnę bo dalej mi się spać chce
|
#286 |
|
Rozeznanie
|
kkkasikkk to już bliżej niż dalej. To wyśpij się porządnie - niech to będzie priorytet, bo musisz być wypoczeta skoro to juz tak blisko.
|
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
muffinko-świetny Twój synuś
![]() ![]() ![]() Sooza-Ty się boisz cc,a Truscafka sama napsiała,że czuje się juz dobrze i prawie nie boli więc po cc też mozna się czuć dobrze-ba,czasem nawet lepiej niż po sn..zalezy od organizmu i od własnego podejścia,więc może nie powinnas tak negatywnie się nastawiać??Glamourous,a mąz wraca niedługo? Seona-ja miałam taki ból jakiś czas temu-podobno to taka zwykla nadwrażliwość.póxniej doszedł do tego ból żeber w tym miejscu,ale po paru tygonidach mi przeszło na szczęście bo strrrrrasznie bolało ![]() ja dziś tak sobie spałam,ale wolę poleżec pod cieplusia kołderką niż włączać w nocy kompa
|
#288 | ||
|
Rozeznanie
|
basiula moze musisz magiczne zaklecie wypowiedziec, zeby wrota sie otworzyly
Cytat:
wiec jak juz beda w uzyciu to czekam na recenzje Ogolnie jak czytam o tym to sie robie zmeczona ale teorie juz znam.Cytat:
cieszy mnie, ze masz dobre wrazenia z wizyty na IP.normalnie jak sie rano budzilam to mialam taki fajny niebolacy brzuch, a dzis mam taki jakby mi ktos go skopal- mam pewne podejrzenia kto czesciowo to chyba jednak od twardnienia, ale wczoraj moje dziecko chyba szukalo drogi na zewnatrzja zaraz ide po rzeczy na obiad, dzis kurczak w porach a potem na miasto z kolezanka sie spotkac, a potem do pracy po payslipa, jak wroce to pewnie padne(albo urodze) |
||
|
|
|
#289 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Chciałam się przywitać na nowym wątku Strasznie pędzicie. Ja wiem że rzadko sie odzywam ale ja na budowie mieszkam. U nas gipsowanie, szlifowanie, pylenie, poddasze się robi, sypialnia się robi, łazienki sie robią bo staramy sie zdążyć przed grudniem. Na razie my śpimy w pokoju małego potem trzeba go będzie odświeżyć. A w chwili obecnej po domku krążą 3 osoby i każda coś robi. Mam tak duże zaległości na wizazu że nawet nie próbuje nadrabiać. Gratuluje wszystkim rozpakowanym, tym co czekają i już już się rozpakowują szybkiego i dobrego porodu. Nam zostało 30 dni Wczoraj byłam u gina (już czwarty prowadzący ) wymaz na paciorkowca pobrany zobaczymy jak będzie, narzekałyście że was od środka nie oglądają i nie badają u mnie na każdej wizycie sprawdzająca się dzieje. Podobno ładnie się główka bada ale szyjka jeszcze długa wiec nie mam się co martwić wcześniejszym porodem. Za to kazała mi kupić pończoch przeciw żylakowe bo mi się na prawej nodze zrobił i po usg wyszło że jedna powierzchniowa jest niewydolna . Mimo wszystko lekarka się śmiała że bezproblemowa jestem ... ale jak sie ma budowę to problemów wystarcza aż nad to. Zasadniczo starałam sie was czytać na bieżąco ale rzadko mam co pisać żeby nie zaśmiecać wątku .... no jeszcze nie rodzę a wątek budowlany nie jest Pozdrawiam i trzymam za wszystkich kciuki
|
#290 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
)kkkasikkk - 3mam mocno kciuki żeby akcja się rozwinęła -pełnia 10 listopada także bardzo możliwe ze wtedy urodzisz ))Glam super babka z Ciebie ,mam nadzieje że z czasem też bede taka zorganizowana i będe miała takie super podejście )![]() Idę włosy umyć ,bo wyglądam strasznie ...
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#292 |
|
Raczkowanie
|
kkkasikk no to cudownie! wiesz już że się coś rozkręca
![]() rojku- dziękuję za linka, ja szukałam w odchowalni a one jeszcze w poczekalni ![]() ja też się boję że będę panikować i pojedziemy na IP kilka razy bez sensu chociaż jak coś się zacznie mam dzwonić do mojego położnika i może on mnie nakieruje czy warto jechać czy będzie kazał czekać...ja jeszcze obrączkę noszę, nie napuchłam w nogach ani rękach, ale sprawdzam kilka razy dziennie czy ładnie schodzi z palca
|
#293 |
|
Rozeznanie
|
Ty to masz milagrosa dobrze z tym Twoim położnikiem
Ja to takie mam wszystko spuchnięte, że czuję się dosłownie jak Shrek
|
|
#294 |
|
Raczkowanie
|
no jakiś komfort psychiczny jest
![]() a wiem co jeszcze chciałam napisać- wiecie, ja na tej porodówce to zejdę z głodu... przecież ja jem co 2 h ![]() rano zjadłam płatki a teraz jak sie przespałam jeszcze 2 godzinki to mnie taki głód obudził że aż mi się ręce trzęsły jak robiłam kanapki.. nie wyobrażam sobie tylu godzin bez jedzenia... masakra jakaś
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
Milagrosa,a mogę zapytać skąd jesteś?
kiedys ogladłam w tv program czy w gazecie czytałam o położnikach,że jest ich w Pl bardzo mało,że to zawód tylko dla kobiet...
|
#296 |
|
Raczkowanie
|
no to na pewno czytałaś o moim położniku artykuł
będę rodzić w Bydgoszczy
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poradzcie, bo nie wiem co robić...
zjadłam śniadanie i wypiłam herbatke... wszystkie zęby zaczeły mnie boleć po lewej stronie...wzięłam paracetamol i zaraz z bólu zaczne ryczeć chyba... do tego nie czuje się najlepiej... na stojąco kręci mi sie w głowie, siedząc boli brzuch, a leżąc nie moge miejsca znalezc... jakas tragedia... juz nie wiem co robic... brac 2gi paracetamol? bo ja zaraz zwariuje, nie mam już sił... ponad godzine już się męcze Darusia jak Ty sobie z tym bólem zębów radzisz???? Lece się położyć... czuje że coś nie teges ze mną .... Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-09 o 11:41 |
|
|
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
a mi jakoś utkwiło w głowie,że on z Łodzi
ale może to Bydgoszcz była![]() Dalia-niestety nie pomogę jak mozna poradzić sobie z bólem zęba/zębów
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-09 o 11:15 |
|
|
|
#299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż zdjęcia z budowy i pokoik małego Cytat:
Kobiety często są zdziwione baaardzo, ale chwalą go![]() Cytat:
Dzisiaj po 16 muszę jechać do swojej gin. po L4. ) że nie chce mi się do niej jechać i żeby mnie badała Mam nadzieję, że L4 będzie wypisane i pielęgniarka mi je wyda i tyle.
|
|||
|
|
|
#300 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja
Podczytuję was od rana ale dopiero teraz Lilka zasnęła więc mam czas od 7 wojowała a od 2 robiła sobie pobudki i marudziła ale ja twardo nie brałam jej no chyba że się rozwrzeszczała to wtedy wiedziałam że jest głodna ![]() Mam dzisiaj w planach poprać bo zrobiła się cała sterta a w sobotę (już na pewno
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

mam nadzieję, że twoje "gwiezdne wrota" się otworzą expresowo i wszystko pójdzie gładko

Zdjęcie z wczoraj wkleiłam do klubu.

ja to chyba będę dla lepszego smaku:1saszetka pokrzywy+1saszetka żurawiny

Mam nadzieję, że L4 będzie wypisane i pielęgniarka mi je wyda i tyle.