![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: posądzenie o zdradę, ciąża, samotność
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jego ojciec też już nie żyje. Edytowane przez mamDosc Czas edycji: 2011-11-09 o 09:22 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale Ty wiesz , że to jaki on był wcześniej to mogła byc gra, by zdobyć ofiarę???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Pojechałam dzisiaj rano do psychologa, ale niestety nie mogła mnie przyjąć, bo miała strasznie dużo ludzi, więc mam przyjść jutro. Wzięłam antybiotyk i leki na uspokojenie. Każdy mi mówi, że teraz to już tylko same dobre rzeczy mnie spotkają,a ja tak bardzo boję się, że to dobre nigdy nie przyjdzie. Próbowałam sobie wyjaśnić dlaczego wydaje mi się, że tak bardzo go kocham. Zawsze miałam jakiś kompleks bycia gorszą i jak go poznałąm to to się zmieniło. Spotkałam faceta przystojnego, radosnego, z poczuciem humoru, z luzem, optymistycznie nastawionego do życia, wykształconego, na dobrym stanowisku, i dobrymi pieniędzmi, lubianego przez wszystkich. I byłam szczęśliwa,że taki facet wybrał właśnie mnie. Czułam się wyróżniona i dumna, że mogę pokazać się z takim facetem. A jak zaczęły się rozmowy o dziecku i ślubie to już w ogóle byłam najszczęśliwsza, jakbym wygrała super los na loterii. A teraz znowu jestem w punkcie wyjścia. Znowu u rodziców, bez pracy, bez mojego mężczyzny, bez Dzieciątka. Beznadziejna, bezrobotna, bezużyteczna. A on fruwa sobie szczęśliwie. Nie ma już naszego Maleństwa, więc nie ma już żadnych zobowiązań. Nawet nie zapytał się wczoraj jak się czuję.
---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Tak też próbuje sobie to wyjaśniać. To jak pająk oplata pajeczyną swoją ofiarę. Zresztą wcześniej psycholog powiedziała mi, że on właśnie powoli systematycznie mnie oplatał tą siecią, a kiedy był pewny, że go bardzo kocham i że zrobię dla niego wszystko, pokazał swoje oblicze. Zrobiłam wiele błędów w tym wszystkim. Najbardziej dołuje mnie to, że nie mam już mojego Aniołka. Czuję się taka pusta, wybrakowana. Odwracam głowę jak widzę kobiety z wózkami, czy kobiety w ciąży. Odwracam głowę na widok pampersów w sklepie. Muszę spalić całą dokumentację razem ze zdjęciami usg. Dobrze, że mam tylko jedno bo resztę ma Tżt. Próbuję sobie tłumaczyć, że przynajmnije teraz nic mnie już z nim ni ełączy i nie będę musiała się z nim widywać. Nie chcę wiedzieć co u niego i wcale nie życzę mu dobrze. Wiem, że tak nie można, ale na razie nie potrafię życzyć mu szczęścia. Szczęście miał mieć ze mną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyswiadczyl ci przysluge. teraz mozesz zaczac od poczatku z czystym kontem. i nie bedzie trudno zakochac sie i znalezc kogos lepszego w swoim czasie, bo tego twojego to ja bym mezczyzna nie nazwala ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem jak można być tak bezwzględnym człowiekiem. Jak z nim rozmawiałam to powiedział, że gdyby mógł to by przyjechał. Ale, że na pewno nie dadzą mu wolnego. Matko!! Przecież każdy by go zrozumiał, że właśnie stracił dziecko, więc niech bierze wolne i jedzie. A on k..rwa podejrzewam, ze nawet się nie zapytał o to wolne. Przecież to normalna reakcja w takiej sytaucji, że rzucam wszystko i jadę nie ważne ile kilometrów. I jeszcze tekst, "nie płacz bo ja też zacznę płakac".. Tak właśnie przeżył śmierć naszego dziecka. Czyli nie przeżył tego w ogóle. Cieszy się, że nie będzie musiał płacić alimentów. Jak on mógł robić mi wyrzuty podczas gdy ja straciłam dziecko i byłam przed zabiegiem. I jeszcze pretensja że go nie powiadoiłam od razu. A niby jak miałam to zrobić skoro byłam w totalnej rozpaczy. A poza tym przecież i tak nieodebrałby telefonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
W ogóle głupota było nie przerwanie tego "związku" wcześniej, prezeciez ten facet to wariat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-11-09 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem , nie widzisz tego, to tak naprawdę człowiek bez jakichkolwiek skrupułów, uczuć , zahamowań? to człowiek wuzuty z wszelkich uczuć. On dopiero pokazał swoją prawdziwą twarz... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Monian Czas edycji: 2011-11-09 o 11:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ty nie pal tej dokumentacji, bo kiedyś będziesz w drugiej ciąży z (mam nadzieję) innym facetem i te dane będą lekarzowi potrzebne.
A co do tego czy da się zapomnieć. Dziewczyno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widzę,że niektóre dziwicie się, jak to tak mogło z dnia na dzień wszystko się stać. Naprawdę tak było. Nie było żadnych "oznak" obsesyjnej zazdrości. Sprawdzania telefonu, podsłuchiwania rozmów itd. Nic. Dlatego tym bardziej to wszystko mnie bardzo zaskoczyło. Jedyne to tak jak pisałam to problem po alkoholu, ale to nie miało związku z zazdrością, oprócz jednej sytuacji, o której pisalam.
Liczyłam na to, że w takiej sytuacji jak strata dziecka będzie chciał być tutaj i przeżyć to razem ze mną. Taki zwykły ludzki odruch. A on pocieszał mnie przy drugiej rozmowie telefoniczej tak, jak gdyby ta strata w ogóle go nie dotyczyła. Jakby to ni eon stracił dziecko. Tostrasznie mnie boli. Ja już nie liczę na nic, tylko na to, że los jakoś wynagrodzi mi te cierpienia i jeszcze będę szczęśliwą żoną i mamą. Nie liczę na to, że przyjedzie czy zadzwoni. Zresztą znów nie umiałby się zachować i zamiast uszanować moją "żałobę" robiłby mi wyrzuty. Nie potrzebuję kolejnych nerwów. Cała moja rodzina jest na niego tak wściekła, że ma szczęście, że nie mieszka bliżej. Jak ostatnim razem rozmawialiśmy to padło hasło, że jeszcze porozmawiamy i będziemy w kontakcie. Ale ja już nie chce. Za jakiś czas jak dojdę trochę do siebie napiszę mu maila. Napiszę to co bałam siępowiedzieć, żeby go nie urazić, żeby nie odszedł. Mam przeczucie, że to będzie dla mnie oczyszczające. Monian wiem, że picia się nie dzieziczy, barziej chodziło mi o pewne zachowania wyniesione z domu. Fubizka dzięki za podpowiedź z tą dokumentacją. Schowam ją gdzieś głęboko, zeby nie oglądać. No właśnie i co do dalszych planów, to gdzieś już takowe są ale wiem, że najpierw muszę dać sobie czas na przeżycie tego wszystkiego, na normalną żałobę, przeżycie tych wszystkich emocji, a dopiero potem mogę działąć. Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa, nawet te niepochlebne. Co do powodów straty Maleństwa (to nie było poronienie tylko obumarcie) to wynik będę znać za 3 tygodnie, bo pobrali próbkę do badania. Bęę znać przyczynę i płeć. Edytowane przez mamDosc Czas edycji: 2011-11-09 o 14:52 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyno nie odzywaj się do tego drania już nigdy więcej! Nie tłumacz się mu z niczego. On Ci sie nie tłumaczy, nie zależy mu na Tobie. Odpuść sobie to wszystko. Zmień nr telefonu i nie podawaj mu nowego. Byłam w podobnej sytuacji jak Ty, może nie w tak ekstremalnej ale też było mi trudno skończyć związek. Teraz mam normalnego TŻ, który mnie szanuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
no ja nie wiem co w tym jest zabawnego, alkoholizm bywa dziedziczny. najczesciej w drugim pokoleniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
W sensie psychologicznym można mówić o dziedziczeniu pociągu do alkoholu:
http://www.leczmy-alkoholizm.org/mul...iedziczny.html http://www.coaching-efekt.pl/przemys...dziczny,7.html http://kobiecyporadnik.pl/advid,340,...jtticaid=6d5a7 Fizycznie, w genach - raczej nie. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-11-09 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://hyperreal.info/node/3753#axzz1dFBs2snH http://kopalniawiedzy.pl/alkohol-agr...anen-6356.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Wspolczuje ze trafilas na takiego psychola i jeszcze na dodatek cos do niego czujesz. Moge Cie tylko zapewnic, ze to minie i lepiej teraz to zakonczyc, troche sie pomeczyc i zaczac ukladac zycie na nowo niz całe sobie spiep**ć przez kogos takiego.
Jak juz Ci kiedys minie to uczucie to bedziesz to chyba wspominać z obrzydzeniem (te jego cyrki). Z boku to wyglada naprawde koszmarnie, facet sprawdza niby jakims jezykiem czy nie ma spermy, swir jak nic. W kwestii poronienia tez nie zachowal sie w porzadku, widac, koles ma chyba problemy sam ze soba. Powinien udac sie do psychiatry na leczenie, bo z ta psychozą to akurat psycholożka mogla dobrze trafić.
![]() |
#113 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że w przypadku autorki to nie ma żadnego znaczenia czy to dziedziczenie następuje na podłożu genetycznym, czy socjologicznym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raczej o ten, który konkretnie odpowiada za alkohol, czyli o ten, co warunkuje nasze samopoczucie po alkoholu, a dokladniej to, ile mozemy wypic i jak na alkohol reagujemy, tzw "mocna głowa" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w poradni. Najpierw trafiłam do pani psychiatry, która tylko pobieżnie wypytała jaki mam problem, wypisała leki na wyciszenie i antydepresanty, plus skierowanie do psychologa. Udało mi się do niego dostać od razu. Trafiłam na bardzo fajnego człowieka i myślę, że mi pomoże. A raczej mam taką nadzieję. Tak jak poprzedni psycholodzy stwierdził u niego urojenia. Mogło się na nie nałożyć wiele czynników, głównie po prostu choroba psychiczna, alkohol i kilkanaście lat palenia marihuany. Wytłumaczył mi jak to działa u ludzi z takimi zaburzeniami, a przede wszystkim uświadomił, że nie miałam szans w starciu z tym wszystkim. Że jakkolwiek bym nie zareagowała i tak by to nic nie dało. Mogłam jednie szybciej uciec i ochronić się przed tym koszmarem. Jeżeli nie podejmie leczenia, także farmakologicznego, to zostanie taki na zawsze i każda następna dziewczyna, będzie doswiadczać tego co ja po jeszcze krótszym czasie. Nie powiedziane jest jednak,że nawet gdyby ukończył terapię to by to coś mu dało. Zazdrość gorzej się leczy niż alkoholizm. Zalecił kompletne zerwanie kontaktów, bo prawdopodobnie on jeszcze się odezwie i będzie uderzając w czułe punkty (a teraz jest to strata naszego Maleństwa) mścić się za swoją krzywdę.
No i tak próbuję sobie to wszystko poukładać. Niby mam świadomość, że to choroba, że nigdy nie byłoby dobrze, albo byłyby takie przejściowe okresy spokoju a ja w napięciu czekałabym na wybuch, ale nie zmienia to faktu, że jest mi cholernie żal. Oczywiście nie tych 3 miesięcy tylko tego co było wcześniej. Boli mnie, że po tym co się stało z naszym dzieckiem nie ma go tutaj, nie przytula i nie pociesza. Mam takie momenty paniki. Przed nami święta i sylwester, a ja już się zastanwiam gdzie, z kim i jak za✂✂✂iście będzie się bawić, prosząc los o kolejną tym razem wierną i już tą jedyną kobietę. Nie umiem pogodzić się z tym co mnie spotkało. Dlaczego musiałam stracić także moje kochane Maleństwo?? Żeby w ostateczności przekonać się jakim jest złym człowiekiem..?? Boli mnie wszystko po tym zabiegu. Przecież to nie ja powinnam cierpieć, tylko on. Za to wszystko co mi zrobił. A on jest zadowolony, szczęśliwy, jutro gdzieś wylatuje za granicę. On jest wolny, jego myśli są wolne. A ja zostałam ze złamanym sercem, z rozpaczą po moim Maleństwie.. Wiem, że się nikomu nie życzy źle, ale w tej chwili czy mogę być usprawiedliwiona? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Tak sobie myślę, k..wa!! przecież to on powinien być na tej terapii a nieja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że z nim nie jesteś, to, że nie będzie z nim dziecka (jakkolwiek to, co piszę , brzmiałoby brutalnie)- to najlepsze , co mogło ci się teraz przytrafić. Terapia jest ci potrzebna, abyś kolejny raz nie wpakowała się w takie bagno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.