|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
denerwują mnie panie pracujące w drogeriach Natura - nie można tam w ogóle zrobić zakupów, bo co rusz podchodzi któraś i pyta "czy mogę w czymś pomóc?". ja rozumiem, że można zapytać raz, ale na litość boską - nie co kilka kroków!
|
#4232 |
|
Konto usunięte
|
tekila nie tylko w drogeriach, w zwykłych małych sklepach, (nie w sieciówkach) to samo jest. Wchodzisz i tak się patrzą, że od razu wychodzę- no bo jeśli szukam np. butów to lubię je zdjąć z półki, podotykać pooglądać ze wszystkich stron jak są zrobione a tu ktoś stoi koło mnie w odległości 50 cm i się patrzy. no kutwa mać.
Za to w moim mieście nic nie przebije nachalności i bezczelności ochroniarzy z rossmanna. dla nich zawsze jesteś w 99,9 %złodziejką
Edytowane przez 201605041146 Czas edycji: 2011-11-09 o 12:40 |
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 |
|
Konto usunięte
|
może myślą, że jesteś tajemniczym klientem?
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
pudło!
tajemniczym klientem za każdym razem jest inna osoba, a ja u nich często bywam i jeszcze się nie przyzwyczaiły, że sama wiem co wrzucić do koszyka. czasami mam wrażenie, że zakładają iż klientki są lekko upośledzone i nie będą same potrafiły wybrać odpowiedniego koloru lakieru do paznokci.
|
#4236 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
wolno, ale bycie matką nie czyni ją uprzywilejowaną.
|
#4239 |
|
Konto usunięte
|
tekila własnie matki z dziecmi są uprzywilejowane. Chociażby osobne przedziały w pociagach, miejsca w autobusach. No ale prawdą jest , że niektóre to jak święte krowy się zachowują
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
to zależy - przecież w autobusach są miejsca przeznaczone na wózki, i wejścia do autobusów z nalepką z wózkiem dziecięcym- więc według mnie jest to miejsce dla wózka dziecięcego i inni pasażerowie powinni to miejsce uczynić wolnym
ale może się mylęmatki z dzieckiem w wózku też muszą gdzieś dojechac, też mają poumawiane godziny - na przykład u lekarzy
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i jeszcze jedna strona medalu - dziwię się takim matkom, że wożą dzieci publicznymi środkami transportu, niezależnie od pogody - nie dość, że w zimie mnóstwo ludzi choruje, to dziecko jest narażane na tak niskie temperatury.
|
|
#4243 | |
|
nyan nyan ^^
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
nie wydaje mi się, żeby nosidło było przeznaczone do przewożenia dziecka autobusem, jednak wózek jest duże bezpieczniejszy w autobusie
może byś się mniej dziwiły takim matkom gdybyś musiała dostać się z dzieckiem na godzinę 8:15 do poradni lekarskiej na drugim końcu miasta, oczywiście są taksówki, ale czasami perspektywa wydania 20zł zamiast 4 jest nie do przyjęcia zdaję sobie sprawę, że sa tzw święte krowy, ale to nie tylko wśród matek takie egzemplarze występują
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2011-11-09 o 14:02 |
|
|
|
#4245 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A nosidelko- a jak jest tlok i to dziecko zgniota? No nie wiem ;/ Moze mam uprzedzenia z demotywatorow XD ale po ogladaniu niektorych obrazkow jak to gniota dzieci, zwlaszcza ten ojciec co mial dziecko na plecach i sie opieral nim o siedzenie grajac na konsoli. |
||
|
|
|
#4246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nosidełka są fajne na krótki spacer , a nie na podróż, tak mi się wydaje ... Cytat:
Pozdrawiam Cytat:
Edytowane przez Klementyna12 Czas edycji: 2011-11-09 o 14:07 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej żeby woziły autobusem, niż w śniegu i deszczu urządzały sobie spacery na drugi koniec miasta, to niewykonalne
|
|
#4248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może następnym razem wysiądź z takiego autobusu to zrobisz jej miejsce,a Ty się przejdziesz na pieszo,bo Tobie łatwiej bez wózka i dziecka .OMGCytat:
Kiedyś był wypadek duży na głównej wylotówce u mnie w mieście ,cały prawostronny ruch był zablokowany.Zgadnijcie którędy pojechał brat eksa , poboczem....ale lewym .I tak jechał chyba z 1 km,dziwne ,że mu mandatu nie dowalili jakiegoś,bo stała i policja i pogotowie i straż,ogólnie zamieszanie (może to i dobrze,nie zauważyli za bardzo,albo nie chciało im się ścigać).Cytat:
.Zastanawiam się wtedy kto je uczył kultury.A kiedyś byłam na wakacjach nad jeziorem i jadłam naleśnika w restauracji.Kelnerka podeszła ,widząc ,że jeszcze mi zostało 1/3 naleśnika,zapytała,czy już może zabrać.Na toja ,że nie ,jeszcze nie skończyłam.Stała nade mną jeszcze 3 minuty ![]() |
|||
|
|
|
#4249 |
|
Konto usunięte
|
Sytuacja u mnie pod blokiem.
Sąsiadka, z 5 letnia córką, wyszła z domu i dziecku zachciało sie siku, a onaa zmiast się wrócić do domu, rozebrała to dziecko i sikało pod wejściem do klatki schodowej ![]() Mogła iść do domu, a nawet jeśli uważała by , że nie zdąży i dzieciak sie posika, to mogła lecieć gdzieś kawałek dalej, a nie na widoku i pod klatką puszczać strugę
|
|
|
|
#4250 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dziwi ubieranie bliźniaków w identyczne ubrania. Nie rozumiem czemu nie można kupić ubranek (zazwyczaj) w tym samym rozmiarze, ale innym kolorze?
Chodziłam do klasy z bliźniaczkami, początkowo każdy w klasie je mylił (ludzie spoza naszej klasy mylili je przez parę dobrych lat), bo nie dość, że tak samo (na pierwszy rzut oka) wygladały, to jeszcze były bardzo podobnie ubrane. Fryzury też miały identyczne. Podejrzewam,że bycie mylonym na każdym kroku z kimś innym nie jest fajnym uczuciem. |
|
|
|
#4251 |
|
Konto usunięte
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=572741
o wilku mowa ale tez tak mam ze jak sie gapie na podpaski a nade mna dyszy ochroniarz to sie glupio czuje Ja rozumiem, ze kazdy ma swoje racje. Ale ja z autobusu nie wysiade bo sie komus zachcialo brac wielgachny wozek. Nie ma we mnie az tyle wspolczucia. Kobiecie z nosidelkiem miejsca siedzacego ustapie, ale nie zrezygnuje z kursu autobusem czy tramwajem. A na mojej linii jest zawsze tlok nieziemski. |
|
|
|
#4252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
najgorsze są moherowe beretki, co chcą być przepuszczane w kolejce do lekarza, a człowiek np podczas przerwy w pracy wyskoczy i z językiem do pasa zapierdziela do przychodni, szybko szybko po receptę do lekarza , a taki moherek przyjdzie i ona nie ma czasu :P
|
|
|
|
#4254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jechałam tramwajem w godzinach południowych, był straszny ścisk, jechała pani z wózkiem. dwa przystanki dalej dosiadła się jakaś babcia, również z wózkiem z dzieckiem. i (sic!) na kolejnym przystanku chciała wsiąść kolejna! ludzi było mnóstwo, a ta się z trzecim wózkiem pcha! i jeszcze jakie pretensje, że ludzie nie chcą z tramwaju wysiąść, żeby ona mogła z tym wózkiem wejść! taaa... a sami jak mają do domu dojechać? ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
EDIT: i gdybym była starszą panią, kochającą się w ojcu Rydzyku - również bym się o to wkurzała.
Edytowane przez tekila901 Czas edycji: 2011-11-09 o 15:46 |
||
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
dziwią mnie osoby, które nie potrafią czytać ze zrozumieniem i komentują zdania wyrwane z kontekstu. zawsze mam wrażenie, że tą ironią pragną podbudować swoje wątłe ego.
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj w pracy moherek zrobił wielką akcje z tym, że dowodu osobistego nie mogłam skserować ( mam takie ksero , które ma takie taśmy i małego formatu dokumenty wciąga do środka), więc powiedziałam żeby poszła piętro niżej do koleżanki i........ się zaczeło, jestem taka taka, taka, przekęta, wykęta itd:p
i zrozum moherke;/ |
|
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
A co do ego, to Ty masz chyba tak wysokie, że to może Ty powinnaś kupować dwa bilety jadąc komunikacją? W końcu koło nadmuchanej swoją wyjątkowością osoby też ciężko się zmieścić. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

Miejsca, nie ma, autobus wypchany po brzegi, a ta się pcha...Nie kumam...

ale może się mylę

.Zastanawiam się wtedy kto je uczył kultury.