|
|
#151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- dzięki =))) |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natka-na zatkane uszy-guma do zucia z uszami przerabialam juz nie jeden temat, łacznie z uszkodzona blonna bebenkowa, wiec wiem jaki to dla Ciebie dyskomfortAncia,Archi-ja wierze ze Wam sie uda dawała któraś z Was kropelki do oczek na zapalenie spojówek, bo Marcel ma juz ponad tydzien i nie za bardzo przechodzi...
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to dobrze, że jej się poprawiło. Teraz tylko oby Twoje wyniki były okej. A do cycka wrócicie
|
|
#154 |
|
Zadomowienie
|
Ja przemywam oczy solą fizjologiczną, ale Mój ma tylko ropkę cały czas
|
|
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przeczytalam.... ![]() tylko czy mam rozumiec ze jesli moja ma to samo to jest wina mm ?? chociaz u nas to jest tylk problem z baczkami....kupka jest co drugi dzien....No i mam nadzieje ze dobrze z ta kupa bo nie wiem jak u innych i czy wogole powinnam porownywac i pytac ![]() wybaczcie musialam..... ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Madzialena slodki maluszek...taka drobniutka....kochaniutka ... Elli..... ( cos trudny ten Twoj nick ) sliczne oczka....i to spojrzenie...
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia
za wyniki badania Słitaśne ![]() Aaa, pytałam M. czemu Benika nazywa Telewizorkiem Powiedział, że nie wie A ja od dziś mam dla niego nowe imię: Marabut - bo mu się po wczorajszej kąpieli tak włosy jak ptasie piórka nastroszyły i trzymają do dziś
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, no właśnie niestety tylko z jednej. I wiem, że pogorszyło się u mnie bo jak byłam u tż i nie chciałam karmić przy rodzinie i gościach ( impreza rodzinna) to poszłam cichaczem ściągnąć ręcznie i wyszło 70ml a nie doiłam do końca.
Karmi mam w lodówce, ale boję się pić bo się naczytałam o kolkach. 7-5-3 ściągałam i wydaje mi się że podziałało, ale później były dwa wyjazdy - próba przystawiania całodniowego i się zepsuło ale skoro wy piłyście karmi i było ok to może i ja zaryzykuję.Mój tż mojego małego nazywa "biutifulek" a ja "cyculinek"- masakra, co ? Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-09 o 19:20 |
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
My Swojego nazywamy nieraz "dziub dziuś", z powodu jego minek i podoba Mu się piosenka o tym tytule =)
|
|
|
|
#159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Agnyska...prztulam wirtualnie.... ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
a my nasza nazywamy : Stokrotka ( ), sloneczko, kruszynka....---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Moja corka zaczela mowic "neeeeee" tak slodko to brzmi....a dzisiaj po mleczku odbijo sie jej a po chwili bylo...." au"....ale sie usmialam...kochana moja....
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
A my na naszego mowimy: Kaczuszku, Misiu, Panie Minka, Piekny kawalerze, Panie zielonka(kiedys go ubralam na żabke
) i lulek
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Jak dzieci zaczynają mówić (po swojemu) to jest to najsłodsza rzecz na świecie =)
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój nie wiem czy guga Czasem wyrwie mu się coś a la "ęęę" i tyle gadania. Za to ma bardzo bogaty repertuar wszelkiego rodzaju sapnięć i warknięć No prawdziwy Niedźwiedź!
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
U nas-Precelek, Merci, Łobuz, Chłopek Roztropek,Promyczek
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa
A się zastanawiałam czemu o Merci wcześniej pisałaś A co za potworę masz w avie? Fascynuje mnie ta paszcza
|
#165 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hejka kurcze od południa 4 strony
ale piszecie po trochu postaram się nadrobić![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=anciaahk;30413324]Ja wychodziłam. Nikt nie mowil, że nie można. U nas wczoraj tak było, aż sama zmarzłam, a Franek mial zimne rączki. Widzisz to tak jak ja, też się postanawiam przerzucić na wózek. A jak bujasz to placze? Bo mój jak płacze, to ja wymiękam i biorę na ręce. Wczoraj u nas było 3 stopnie i byliśmy 2,5h. A Ty karmisz wyłącznie piersią? Ile tej herbatki wypija? Anciu 3 stopnie, o matko u nas jeszcze 11-12 stopni i piekne słoneczko![]() Cytat:
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kojarz y mi sie z relkamą domestosu![]() uciekam uśpić córe..jeszcze jutro do przedszkola i długi weekend ![]() kolorowych
|
|
#167 | |||||
|
Zakorzenienie
|
troche nadrobiłam, troche mi zjadło cytatów
![]() jednak chyba mam katar... karmie mała w maseczce i modle sie coby sie nie zaraziła...najgorzej w nocy bedzie bo ona nauczona po drugim karmieniu juz ze mną spać Cytat:
Cytat:
![]() tulam Cytat:
Cytat:
on jest mniej słodki od NAN, moim zdaniem najbardziej przypomina moje mleko w smakuto ja sie pochwale bo dzis 60 z jednej udarłam - ale 40 minut nie moje Cytat:
|
|||||
|
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
co u mnie? .... ach laski aż szkoda gadać... serio, nawet nie będę Wam truć...
dobra rzecz, że wyżaliłam się siostrze i mi troszkę lżej, namawiam ją żeby po mnie przyleciała i żebyśmy razem wróciły do Pl, trzymajcie kciuki żeby się zgodziła... stokrotka, dziękuję za propozycje ale Ty polecisz z Dublina pewnie, więc i tak się nie zgramy... podziwiam Cię, że sama lecisz... ja sama latałam już tyle razy, a z małym boję się lecieć sama nie wiem czemu, chyba po prostu nawkręcałam sobie nie wiadomo co ![]() aaa i dołączam do grona przewrażliwionych mamusiek ![]() śmieszne te nowe "imionka" dzieciaszków... ja mówię na naszego gałganek hehe albo rojber jak jest maruda... zdjęcia
|
#169 |
|
KWC
|
Aaa, jaka sliczna
Haha, jaka mina! Fajna fotka. No tym Chłopkiem Roztropkiem mnie rozłożyłas Ja na synka mówię Kuraczek albo Pituś Pitulek. Archinta, coś się polepszyło?? |
|
|
|
#170 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
głodzilla śpi u taty w ramionach... a ja się ogarnęłam,wykąpałam i jestem.. mam stresa dziś jak nie wiem... wysłaliśmy dokumenty dla Sary o irlandzki paszport..i dziś sprawdzałam status na necie..i okazało się,że coś nie zostało zaakceptowane...i odsyłają papiery do uzupełnienia. .i znów musimy im wysłać i...to moze trwać kolejne 10 dni roboczych od dnia gdy to do nich wróci..( o ile znów się do czegoś nie czepną) a my na 23-go mamy bilety na samolot kupione.. boje się,że coś pójdzie nie tak..i dupa..stracimy kasę i czas,który mogłam spędzić w pl... doła mam... tż dzwonił do nich.mieli sprawdzić i oddzwonić-cisza póki co... ehh.. to się pożaliłam ![]() Cytat:
Cytat:
powinna zrozumieć co i jak..wystarczy powiedzieć jej jak ja chowam Sarę itd.Cytat:
to po pierwsze.. po drugie.. ok.każde dziecko się innaczej rozwija to fakt. ale łatwiej chyba odnieść dokonania swojego maleństwa do innych w otoczeniu,niż do "suchych" faktów w necie itd. i to nie jest przewrażliwienie tylko troska!! większość z nas nie ma doświadczenia w byciu mamą..i teraz się tego uczy-na codzień . strach i obawa..by nie działo się nic złego zawsze będzie towarzyszyć, a pozatym...to w takim razie po co jest to forum? jeśli nie powinno się porównywać, przeżywać kupek,karmienia, pierdzenia ,uśmiechów itd..wymieniać się doświadczeniami i pytać??? no po co?? i nikt tu się nie nabija..a jeśli nawet czasem... :brzyda l: to trzeba umieć odróżnić "nabijanie" od wyśmiewania chamskiego.. amen. Cytat:
trzeba je kiedyś zapoznać ![]() Cytat:
oby poprawa nie minęła Cytat:
po porodzie też odrozu jak mi ją podali. haha tak samo Cytat:
Cytat:
no to często Wam Towarzysze heheojjj słodkie takie gugania są niezłe te przezwiska wszystkie a mój tż ...woła na Sarę ...gniewko...
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Archi, gdzieś ty? Cosięstao, miałam pytać.
Ej.A ja też z mam gadających o kupkach. Ale cóż kupka to nic w porównaniu do nadzwyczajnych umiejętności: ![]() Danika - wow A czemu 40 min aż jedna pierś? Non stop?Kurcze mały śpi ;o, i to już nie pierwszy raz dziś. Po tym szczepieniu jakiś taki senny i te kupy takie dziwne ( i ten śluz w kupie
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-09 o 20:03 |
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przeuroczy ![]() Agnieszka sniłaś mi sie dzis sniło mi sie, ze wynajmowałysmy razem mieszkanie w bloku i miałysmy ze sobą nasze dziewczyny. I jakis facet chodził za nami i swoimi myslami powodował ze nie miałysmy mleka )
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na tvn7 leci "pokuta" rewelacyjny film!!!
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno jest wszystko oka ja ciagnełam 40 min z przerwami oczywiscie inaczej chyba by mi sutka urwało zalezało mi zeby sciagnąc zeby tz dał jej z butli zeby dostała moje mleko z przeciwciałami (ponoc tak to dziala ze jak mama chora wto w mleku sa przeciwciała i szansa ze małe sie nie zarazi) i cobym tym katarem na nia nie kichała
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zadomowienie
|
ancia zjadło mi posta..pytałaś o herbatke. ja ma hipp robię 100ml ( 1łyżeczka) i ile wypije to wypije..ale więcej nie dorabiam na raz
Cytat:
to lece z Dublina. kochana ..poród przeżyłyśmy..to co to jest lot przy tym ja już mam plana... oby tylko Sara nie płakała w samolocie..tego się tylko boję..naprawdę nie ma co się bać a na długo chcesz do pl lecieć??
|
|
#177 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Monia, Agnyska ćwiczycie? Czy odpuściłyście? Mnie totalnie nie idzie, jeszcze ten zakichany okres wciąż mnie męczy. Mam 6 kg do zrzucenia. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-11-09 o 20:26 |
||
|
|
|
#178 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza samodzielna kąpiel malutkiej za nami i zakończona sukcesem, mały śpioszek już nakarmiony i spi w łóżeczku, mamusia ma w końcu czas dla siebie
Cytat:
![]() ![]() hehe, ja też "masowałam" brzuszek, małej a jak mi mama pokazała jak to robić to oczy otworzyłam tak Małgoś zyczę,żeby pomogło Stefciowi, trzymam kciuki za to Cytat:
my mamy psa i dopóki mała się nie urodziła fotelik stał w pokoju to się psina pięknie w nim lokowała ![]() Cytat:
pieszczotliwe określenia na maluszki to co jedno to lepsze ja wołam małą- Gwiazda, Mysza, Żaba, Królewna albo Smrodek Mój Mały ![]() Cytat:
Cytat:
Stokrotko trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy z paszportem, będzie dobrze do 23 jeszcze chwilka jest
|
|
#179 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jezu was nadrobić dziś to trzeba być znowu w ciąży i miec czas
hehhe Cytat:
![]() a co do pogrubionego padłam Cytat:
Cytat:
Mój to guga już wszedzie, ale to chyba przez to że czesto go kładę i wiszę nad jego buzią i "powiedz to" "powiedz tamto" nawet dziś do pani doktor się uśmichał i gugał a najlepiej mu wychodzi jak go przewijam, dziś już miałam go nagrać bo pobijał sam siebie najlepszy jest mój mąż , mówi do dziecka "jak pies szczeka- chał chał" a mały "ał" ale wyrwało mu się cudem, ale myślałam że padnę ![]() Cytat:
![]() ja od siebie dorzuce ksywki dla małego "purchatek", "bąbelino", "pingielek" i ponad czasowe "Stanisław uspokój się" ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
a co do przeżycia "jak nie dasz jak dasz napewno radę , poród to super sprawa to i lot super sprawa !" ![]() bąbelino śpi a matka czeka na tap madl
|
|
|
#180 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

za wyniki badania 

- więcej czuwałam niż spałam, a jak tylko zasypiałam to śnił mi się koszmar za koszmarem. Za to dziecko moje spało jak aniołek

a jakie sa wasze (waszych Maluszkow) doswiadczenia z babciami?
tyle ze malzowi po poczatkowym zachwycie i pomaganiu we wszystkim chyba przeszedl zapal i teraz praktycznie ja wszystko musze robic, a mala "obsluzy" z uprzednim marudzeniem, jedynie do zabawy i gugania jest pierwszy
)