|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
najciekawszym dźwiękiem wydawanym przez Juliśkę jest odgłos mega przypominający ryczący bolid formuły ,1 tudzież hamowanie z piskiem opon - mówię Wam czasem potrafi mnie wystraszyć
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nam brakowało 1 daty, przysłali pismo odesłałam na drugi dzień a 2 dni później mieliśmy paszport chcę lecieć min do lutego... jak się zdenerwuję to kupię bilet i nie będzie zmiłuj... mooonik, ja też mam nadzieję, że się ułoży, bo tak jak teraz nie moze być... :-(
Edytowane przez thelilah Czas edycji: 2011-11-09 o 20:51 |
|
|
|
|
#183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
przyznac się bez bicia która mi dziecko obudziła
![]() nakarmiłam i dalej kimnął, a se obok siedzę i z wami pisze ![]() to ja wam powiem z tym guganiem, to co tam dziecku wyrwie, widze tylko że jak otwieram szeroko buzie to i on za mną szeroko otwiera buzię dobre temat tez jest, jak już zaczyna marudzić i powtarza "gie""gie" to ma "G" w pieluszce ![]() ale nic nie pobije uśmiechu dziecka
|
|
#185 | |||
|
kosmitka
|
To imię dopasowaliście, bo mi się Benio właśnie z misiem kojarzy
Cytat:
Cytat:
60ml z jednej? Brawo! Cytat:
wiem, że miało być dziwne zachowanie i u nas było dziwnie, bo spał.A jak ja Ci dałam dwa, to mnie olałaś . Co Ci jakieś sportowe zacięcie się włączyło? Ja padam, Franka nosiłam od nie wiem której, nawet w wc nie byłam. Teraz nasmażyłam naleśników, obżarłam się jak nie wiem co i zastanawiam się nad kąpielą. A nauka na koło w lesie.Głębokim. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Thelilah - oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.Stokrotka - też za paszport. A biletów nie można jakoś przebukować? (nie znam się na tym) O tą herbatkę to pytałam o ilość w ciągu dnia,, nie jednorazowo.
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O śluzie googlowałam, ale co temat to inne opcje
|
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrz jak się cieszyłam, nie zauważyłaś nie pamiętam dokładnie, chyba Agnyska kiedyś rozdawała medale za doczytanie postu i mi się przypomniało ![]() Miss a dałoby się w 1szym poście dać choć linka do ost wątku z poczekalni? Tak, żeby mieć pod ręką jakby się chciało powspominać ![]()
|
|
#189 |
|
kosmitka
|
No dobra. Niech Ci będzie
. Wygoniłam focha precz.
|
|
#190 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ooo pędzicie jak szalone
Walczyłam z małym od 19.30, usnął o 21![]() Odnośnie "przezwisk" dla dzieciaków to u nas jest: Mysz, Szymczyk, Szymkowski, Kocik i Dzidziuś ![]() Cytat:
Cytat:
To jest pewne Pytanie tylko kiedy![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za przytulaski i całuski- mały w dzień (noc wyglądała podobnie) spał dziś 1,5h rano- co przyszłam tu na chwilę, a potem dopiero 2h od 15.30 i jeszcze 1,5h od 19., tak to marudzi, płacze, kwęka w przerwach je. Ogólnie wychodzi, że więcej nie śpi niż śpi- ledwo mam czas do WC pójść
![]() Ty to i tak jesteś twardzielka - mi tych sił o wiele szybciej przestało brakować. Cytat:
Od 2 dni zaczęłam podawać Bobotic- szału nie ma ale chyba nieco lepiej jest, sama nie wiem. Cytat:
Z resztą jak była u mnie położna- doradca laktacyjny , dwa dni temu (co miałam problem z piersią) to powiedziała, bym nie męczyła sie z odkładaniem małego, ze na to jeszcze przyjdzie czas. Na razie mam być spokojna i wypoczęta, a łatwiej mi to przyjdzie jak mały będzie tuż obok i nie będę traciła energii na układanie go do łóżeczka.No dobra mały znów wyje- obudził się o 20.30, była kąpiel, karmienie, przysnął na całe 18 min i cześć... Nadrabiałam tylko po łepkach- nie jestem w stanie podjąć dialogu- sorry ![]() Sis- uwielbiam Cię |
||
|
|
|
#192 |
|
kosmitka
|
Archi dzięki za pocieszenie z tym wspólnym spaniem. Naprawdę.
A w wc nie byłam dzisiaj od ok 11 do 20. Z Frankiem na rękach już miałam iść. Ale i tak jakby dziś jest lepsze niż wczoraj. ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Archi bardzo współczuję, bardzo. Przytulam mocno.
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi pani doradca laktacyjny wyrzucała ,ze mało jem (np 3 posiłki w ciągu dnia) ale sie w język ugryzłam , żeby nie najechać na TŻ ,ze mi nie zrobi np. rano przed wyjściem do pracy śniadania bo ja zwyczajnie nie mam kiedy sobie zrobić i jeszcze zjeść! I teraz taka sytuacja: mały kimnął na całe 20 min- pisałam ze już ryczy i pytam czy pójdzie do niego- to co- on właśnie nałożył sobie jedzenie i mu ostygnie... i jak widzi,ze dalej sie nie podnosze to poszedł po małego- gdzie mieliśmy na wieczór go wyciszać i nie przynosić do pokoju z duzym swiatłem , tv, kompem itp. Sie wku... ,zabrałam małego i powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC ![]() No ale wepchnęłam mu teraz małego by chodź na chwilę do Was przyjsć |
|
|
|
|
#194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ale tutaj dyskusje były
![]() kurcze jakos ostatnio tylko Was nadrabiam i nie mam kiedy pogadać mam nadzieje, że niedługo się to zmieni, bo ciągle coś do zrobienia, albo mały nie śpiCytat:
może to ten skok i się za chwilę unormuje wszystko![]() Cytat:
![]() no i mi wcięło resztę cytatów co nadrobiłam wcześniej ![]() idę się wyprysznicować póki mały śpi, zasnął przed 22 mam nadzieję, że trochę pośpi postaram się jeszcze wpaść
|
|
|
#195 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taaakkk....Spray wlasnie cwicze na wizazu... ...ja mam do zrzucenia jakies 7-8 kg.....ale chce juz zaczac chodzic na basen... ..a poza tym zaczelam krwawic od tygodnia i nie wiem o co kaman,...Cytat:
zabierz mnie ze soba.... ![]() Cytat:
wspolczuje .....nie ladnie sie zachowal.... ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Ancia zapomnialam napisac....ja tez spie z mala....ale nie zawsze...wczoraj spala z nami a dzisiaj juz u siebie....ale uwielbiam z nia spac....
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sprobuję zmienić to mleko i podaję saba i zobaczę jaki efekt. Skoro on mówił, że może pomóc to warto spróbować. A kupy robi codziennie już. Te nazwy dla dzieciaczków mamy ekstra Archi jeszcze raz Zobaczysz unormuje się. Tylko musimy być dzielne. P.S. Stefan znowu spał ponad 4h Ciekawe jaka będzie noc ![]() Uciekam już. Słodkich snów
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadam się tylko pożgnać na dziś i życzyć w miarę przespanej nocki
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Hi Hi
![]() Mój mały śpi i śpi. Wzięłam go na wybudzenie do karmienia to nie mogłam go obudzić. Tzn przeciąga się, otwiera jedno oko i śpi dalej ![]() ![]()
|
|
|
|
#199 | |
|
KWC
|
Cytat:
Zbieraj siły cotuśAncia, my też śpimy z dzieckiem. Wolałabym nie, ale mam zbyt słabą wolę i jak nam zaczyna w nocy kwękać to go od razu targam do nas. |
|
|
|
|
#200 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Balam sie,ze Nadia bedzie plakac przez zmiany cisnienia, ale nic jej nie ruszylo, moze dlatego, ze spiaca byla, plakac zaczela dopiero jak czekalismy na wyjscie z samolotu ![]() Cytat:
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Ha ha. Nie to, że mi to nie pasuje. Ale przyzwyczajona do mojego małego pana wiecznie aktywnego,który zasypiał o 1 w nocy, czasami łaskawie o północy- zastanawiam się czy wszystko ok
Teraz obudzony przy przewijaniu wstał, poawanturował się o cycka kórego pociągnął około 5 minut i śpi dalej Serio aż mu temperaturę zmierzyłam
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kurde ktos mi dziecko podmienił po spacerku mały zrobił sie strasznei marudny i płakusiał , pospał na łapkach od 19 do 20 a potem do 22 sie z nim meczyłam bo bidak płakał, nie robił dziś kupki tzn rano była ok 6 ale nei wiem kiedy ja zrobił myslicie ze meczy go to ze nei moze jej zrobic albo co? aalbo zaczeły sie kolki ja karmie ostatnio tylko mm mały ma ponad 3 tyg czy ja mu moge dac juz jaksies kropelki na kolke , albo np herbatke na kupke czy cos? poradzcie mi bo ja zacofana jakas jetsem ogólnie poł dnia mnei nie było a widze ze sie działo, masakra tez poczułam sie dziwnie po wpisach Gosi no ale jakos mnie to nie dziwi bo to nie pierwsza dziwna akcja z udziałem kolezanki![]() o i to jest najlepsza odpowiedz
|
|
|
|
#203 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuje Cytat:
Cytat:
hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
da się przebukować...ale ceny rosną z dnia na dzień..okres przedświąteczny więc drogie są..za przebukowanie i dopłata do różnicy by sporo wyszło...a że mam powrotne już z mężem..więc skróciłby się mi i Saruni pobyt w pl..bo powrotnych nie zmienimy(tz do pracy) ehh.. a w ciągu dnia więcej niż 100ml tylko raz wypiła... a tak to poniżej tego. dzięki jeszcze raz... i sorka,że tak o sobie...ale dziś nie potrafie o niczym innym myśleć... Sara śpi.a ja nawet usnąć nie mogę z nerwów. kurcze...zawsze coś pod górke musi być... dobrej nocki mamuśki
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
wszystkie jeszcze spia??
![]() a ja sie nie wyspałam moja maruda mała nie pozwolila![]() jak to mówią: uroki macierzynstwa ![]() Asia ja dawałam kropelki bobotic jak mała miala 3 tygodnie zmniejszyłam tylko dawke ![]() stokrotka trzymam kciuki za paszport małej napewno bedziesz go miala przed wyjazdem dziewczyny po cc mialyscie robione usg na wizycie kontrolnej?? ja w przyszłym tygodniu chciałam sie wybrac do gina i sie zastanawiam jak wizyta wyglada
|
|
#205 | ||||
|
kosmitka
|
Poszłam spać po 22 i po 5 minutach Franek już nie spał. Budził się najrzadziej co 1h - a więc cyc,cyc i jesczze raz cyc. Mam nadzieję, że to na laktacje pomoże. Twarda byłam, nie dałam mm, wolałam się przemęczyć. Teraz leży i guga już prawie godzinę.
Cytat:
Archi przetrwamy to,nie ma rady. Uwielbiam takiego śpiącego, jak się całusia a on nic. Ale dawno taki nie był .Cytat:
Cytat:
Cytat:
.W ogóle to nie wiem, czemu Franek płacze, czy to ten skok, czy chce jeść faktycznie co 1h , bo na kolki mi to nie wygląda, już dłuższy czas nie dajemy sab simplex, bo chyba nie ma kolki all the time. Wieczorem jest gorzej marudny, usypia go troszkę bujanie w łóżeczku lub noszenie na rękach - ale aktywne. Nie wiem, co się porobiło, powrót do tego, co wcześniej. Może dawać jednak te kropelki?Przedwczoraj po mm spał od 19 do 1 w nocy, potem na cycu już co 1-1,5 h. Jak to rozumieć? ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Tusia ja miałam usg.
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Zepsulam laktator
![]() Ancia dzielna jestes. Podziwiam. Ja bym pewnie dala mm patrzac na zmeczenie. |
|
|
|
#207 |
|
kosmitka
|
No proszę Cię, kto tu godzinami wisi na cycu, ja przy Tobie to pikuś jestem.
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#209 |
|
kosmitka
|
A co Ty z tym laktatorem zrobiłaś?
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Czy jest coś takiego jak większa potrzeba jedzenia u dzieci???? Moja Zuzia wczoraj po kąpieli jadała 1h cycusia, usnęła na chwilę i po obudzeniu wrąbała 140ml mm i dopiero padła po kropelkach o 24 Wygląda na to że moje cycki puste![]() Przez tą skazę nic nie jem prawie i pewnie stąd moje mleko jej nie wystarcza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

- mówię Wam czasem potrafi mnie wystraszyć

.i znów musimy im wysłać i...to moze trwać kolejne 10 dni roboczych od dnia gdy to do nich wróci..( o ile znów się do czegoś nie czepną) a my na 23-go mamy bilety na samolot kupione.. boje się,że coś pójdzie nie tak..i dupa..stracimy kasę i czas,który mogłam spędzić w pl... doła mam... tż dzwonił do nich.mieli sprawdzić i oddzwonić-cisza póki co... ehh.. to się pożaliłam 
)

oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

może to ten skok i się za chwilę unormuje wszystko
Serio aż mu temperaturę zmierzyłam
no ale jakos mnie to nie dziwi bo to nie pierwsza dziwna akcja z udziałem kolezanki