Zazdrośnice vol 44 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 20:38   #1681
najfajniejsza
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

Mnie nie można mocno pomalować, mam chyba taką twarz, że w wyrazistym make-upie wyglądam jak te kilkuletnie miss piekności A wizażystkę na ślub wezmę do makijażu, by był perfekcyjny i trwały.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:39   #1682
SimplyDivine
Zakorzenienie

maja strasznie mi przykro, ze tak sie porobilo... Jakbys sie potrzebowala gdzies wyrwac na weekend to zapraszam, choc troche daleko

peach, Zuz, med mam nadzieje, ze sie szybko doczekacie I Smerfetka tez choc jej teraz tu nie ma. Ja znajac siebie czulabym sie jak naj opisuje, ze by sie czula... To bylaby okropna meczarnia w naszej sytuacji i czulabym sie, ze musze "zasluzyc"
Stary 2011-11-09, 20:46   #1683
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Ej, może ja swojemu powiem, żeby pierścionek sprzedał, bo tyle czekania to już przegięcie i upokorzenie dla mnie? Może go to ruszy i padnie na kolana ekspresem? Hm...
ta, a on radośnie przystanie na Twoją propozycję i dopiero będziesz miała. Nic nie rób, jeśli Ci źle to odejdź ale nie zmuszaj go do zaręczyn

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Mnie nie można mocno pomalować, mam chyba taką twarz, że w wyrazistym make-upie wyglądam jak te kilkuletnie miss piekności A wizażystkę na ślub wezmę do makijażu, by był perfekcyjny i trwały.
mi ciemne cienie zamykają oczy; lubię na sobie brązy, fiolety i róże

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:46   #1684
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Hawwa, Kolejka i Osadnicy z (nie pamiętam) zobaczymy, jak przyjdą
Kolejkę mamy i polecam Osadników z Catanu nie mamy i ja jakoś nie mam ochoty mieć, ale wszyscy polecają

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:47   #1685
peach_passion
Zakorzenienie

Byou, pytałaś, ale zapomniałam odpisać - tak mam już neta w domu

Simply a jak tam sytuacja u Ciebie ?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:50   #1686
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

BYou tak już ściągnełam.. niestety nie opanowałam do końca spania w chuście lub czymś co by mi pomogło mieć rano loczyska prawie jak po umyciu, jeśli je ładnie odgniote na balsam..

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

med u Ciebie to już w ogóle nie wiem.. masz dziewczyno złote nerwy i cała jesteś złota a on chyba o tym nie wie.. że ma złotą dziewczynę!
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:51   #1687
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
Simply a jak tam sytuacja u Ciebie ?
Zareczynowa? Stoi w miejscu... i tak jak jeszcze do niedawna mialam w sobie uczucie, ze moze w Wigilie, bo to nasza pierwsza wspolna, tylko nasza, to teraz wiem, ze to sie nie stanie. Cos czuje, ze 2012 tez przeczekam..
Ale poza tym to miedzy nami jest cudnie i czesto lapie sie na tym, ze czuje sie winna, ze "mam za zle" TZtowi, ze on jeszcze nie chce choc ja tak bardzo chce
Stary 2011-11-09, 20:59   #1688
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
ta, a on radośnie przystanie na Twoją propozycję i dopiero będziesz miała. Nic nie rób, jeśli Ci źle to odejdź ale nie zmuszaj go do zaręczyn

Gorzej jak mnie mamuśka uprzedzi Wiem, dlaczego jej się spieszy, ale bez przesady...
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
med u Ciebie to już w ogóle nie wiem.. masz dziewczyno złote nerwy i cała jesteś złota a on chyba o tym nie wie.. że ma złotą dziewczynę!
Powiedz mu to No, chyba, że jestem za zlota, że aż strach mnie mieć na zawsze
Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Zareczynowa? Stoi w miejscu... i tak jak jeszcze do niedawna mialam w sobie uczucie, ze moze w Wigilie, bo to nasza pierwsza wspolna, tylko nasza, to teraz wiem, ze to sie nie stanie. Cos czuje, ze 2012 tez przeczekam..
Ale poza tym to miedzy nami jest cudnie i czesto lapie sie na tym, ze czuje sie winna, ze "mam za zle" TZtowi, ze on jeszcze nie chce choc ja tak bardzo chce

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:01   #1689
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

zgadnijcie, kto jak zwykle ratuje Ziemię i kumpli przed obciachem?

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa - mam jutro lekcję z dzieciakami znowu, na szczęście o hymnie państwowym, ale co się wkur to moje a miałam mieć spokojne popołudnie - mam naprawdę kwa, kijowy rok na tej uczelni, banda palantów i tchórzy :/

tż poszedł na basen z przyjacielem, bo go nosi, mimo chorego kolana, niech lata, jak lubi i tak ma mega ciało (niepozorne w ciuchach sasasasa)

a ja obejrzę chirurgów, spakuję się do końca i chyba się położę, bo ledwo żyję

nienawidzę pełni dzisiaj ze 2 h może spałam, wyglądam jak zombie z pewnością

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:02   #1690
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Dokładnie. Sorry, ale dla mnie takie czekanie byłoby zbyt bolesne, a ten pierścionek (gdybym go w końcu dostała) przypominałby mi raczej trudne chwile oczekiwania niż radość z zaręczyn.

Poza tym jeśli facet kupuje pierścionek i trzyma go kilka miesięcy to dla mnie są tylko dwa wyjścia:
- kupił go bo był tani/na promocji i dostanę go "kiedyśtam" jak on dorośnie;
- kupił go, chciał dać, ale się rozmyślił, co oznacza, że nie traktuje mnie jednak poważnie i robi krok w tył w naszych relacjach.

Z doświadczenia swojego, kolegów i koleżanek wiem, że faceci najczęściej kupują pierścionki kilka dni lub tygodni przed planowanym przyklękiem.
Czekanie na odpowiedni moment nie do końca ma sens, chyba że ten moment jest bliżej określony w czasie, typu wyjazd na wakacje, urodziny, Walentynki, Gwiazdka. Przecież każdej chwili można nadać szczególnego znaczenia, wystarczy tylko chcieć.
no właśnie...ta świadomość i to czekanie jest okropne Chciałabym to jakoś przyspieszyć, albo dać mu do zrozumienia, ale z drugiej strony wiem że to by wszystko zepsuło i nie miałabym z takich zaręczyn żadnej radości..
Cytat:
Ja mam podobne zdanie co Carmi. Zgadzam się, że ”czekanie na dobry moment” to trochę naciągana sprawa.
Chyba jednak w całej sprawie ważne jest, czy się o pierścionku wiedziało przed zaręczynami, czy dopiero po. I dlatego Kawka myślę, że u Ciebie jest nieco inaczej. Dowiedziałaś się po i na Twoim miejscu przeszłoby mi przez myśl, czemu tyle z tym czekał, ale jednak w tej sytuacji nie zadręczałabym się tym pytaniem i cieszyła zaręczynami. Natomiast wiedząc wcześniej, zwłaszcza jak facet sam powiedział lub wie, że druga strona wie o pierścionku, to samo czekanie jest - w moim odczuciu - męką.

Med, szczerze mówiąc, dla mnie najwazniejsze byłoby moje samopoczucie, mój stan psychiczny, i miałabym nadzieję, że on - jako kochający partner -to zrozumie. Po prostu poczułabym się prawdopodobnie tak, jak pisze Carmi - że muszę zasłużyć i radość z ewentualnych zaręczyn byłaby znikoma. Dlatego nie uważam tego żądania za brak miłości czy szantaż. w związku obie strony muszą się czuć dobrze - ja w takiej sytuacji czułabym się fatalnie.

Jejku, maja, tak mi przykro

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Naj właśnie! Kluczowe jest to, czy wiemy o pierścionku, i czy facet wie, że my wiemy. Jeżeli on wie, to jest moim zdaniem zwykłe granie na emocjach i ja bym się czuła chyba upokorzona. Nie ma w tym żadnej mojej winy, a muszę cierpieć dla jego "widzimisię".
no właśnie...myślę że jednak lepiej jak facet nie wie ze ja "wiem", bardziej chyba by mnie dołowało gdyby facet wiedział i nic z tym nie robił i mnie trzymał w niepewności
Z jednej strony nie czekam aż tak długo, ale z drugiej kurczę jeśli kupił pierścionek w sierpniu to jednak już trochę leży
Załapałam doła znowu przez Wasze rozmowy...
Macie jakiś pomysł, jak mogę przetrwać to czekanie? Ciężko mi
Najgorsze jest to że TŻ jutro przyjeżdża i nawet podświadomie "czekam" i szukam okazji i myślę sobie "czy to będzie teraz"...

HELP!

Maja, przykro mi bardzo, nawet nie wiem co powiedzieć tulę mocno

Edytowane przez capriola_87
Czas edycji: 2011-11-09 o 21:04
capriola_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:06   #1691
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Capri, to brzmi strasznie ale... trzeba się po prostu znieczulić, zdusić wyjść z zalożenia: "będzie co ma byc, jest dobrze, jest super, a pierścionek skoro jest to bliżej niż dalej"...

Tosia, to co ty dzieciom będziesz wykładać? Ja bym nie potrafiła tak, podziwiam

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-11-09, 21:09   #1692
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez stygmatek Pokaż wiadomość
Hmm... taki jak ja chcę kosztuje 90$ a u nas 700zł :/ więc różnica kolosalna. Natomiast te całkiem wybajerzone od 350$ w górę.
niezle
w zyciu bym nie pomyslala, ze to takie drogie jest...
Stary 2011-11-09, 21:09   #1693
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

ja byłam sfrustrowana w poprzednim związku, kiedy sam ex-tż powiedział - "zaręczamy się po moim dyplomie licencjackim" (czyli de facto powinnam być już od lipca zaręczona), a potem przyszedł i wprost powiedział, że on nie będzie szukał, bo rzuca studia 3 m-ce przed obroną i że nie bierze już za nas odpowiedzialności, bo mu się nie chce. Cieszę się, że nie zostanie moim Mężem

Chyba mi się pms zbliża, bo mam płaczka teraz - jakoś odreagowuję te nerwy :/

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2011-11-09, 21:12   #1694
najfajniejsza
Zakorzenienie

Med, zrób to, co czujesz. A chyba tego nie chcesz tak naprawdę, hm?
Ja bym to w mojej sytuacji będąc, a wiedząc o pierścionku od tak dawna, kazałabym mu go sprzedać pewnie jakiś czas temu, ale poprzedziła to rozmową, że czuję się z tym czekaniem na zaręczyny źle, wiem, że nie powinnam, ale to silniejsze ode mnie i czekanie w tej sytuacji mnie upokarza, a ponieważ z jego strony jest to niezamierzone, to tym bardziej powinien mnie zrozumieć. Zaręczyny mają być szczęśliwym dniem dla obojga z nas, a w tej sytuacji dla mnie będą nagrodą za czekanie na jego decyzję, a to paskudne uczucie i na nie nie zasługuję. I niestety, to, jak będę się czuć, zależy w wielkiej mierze od niego.
No ale to ja i w mojej sytuacji, w mojej skórze. I pewnie długo bym się w sobie miotała.
Stary 2011-11-09, 21:13   #1695
Ilsa Lund
Zakorzenienie

cholera capri, teraz się pojawiasz a na gg Cię nie ma :/ rodziców nie ma; jak chcesz to przyjdę i pogadamy mam lody malagowe

Stary 2011-11-09, 21:13   #1696
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

http://www.pudelek.pl/artykul/36240/...y_potwierdzam/

śmiesznie musi wyglądać z przybytkiem przy swojej posturze, widziałam ją nie raz na backstage`u, jest taka maleńka

a ja chcę tiramisu, albo ciasto siostry tż i tż obok, teraz, zaraz, już

Stary 2011-11-09, 21:15   #1697
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/36240/...y_potwierdzam/

śmiesznie musi wyglądać z przybytkiem przy swojej posturze, widziałam ją nie raz na backstage`u, jest taka maleńka
ruda, kurdupel... najka zobacz jak będziesz wyglądać w ciąży
ona jest z Łez czy z tego co ta sparaliżowana ?

Stary 2011-11-09, 21:20   #1698
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym to w mojej sytuacji będąc, a wiedząc o pierścionku od tak dawna, kazałabym mu go sprzedać pewnie jakiś czas temu, ale poprzedziła to rozmową, że czuję się z tym czekaniem na zaręczyny źle, wiem, że nie powinnam, ale to silniejsze ode mnie i czekanie w tej sytuacji mnie upokarza, a ponieważ z jego strony jest to niezamierzone, to tym bardziej powinien mnie zrozumieć. Zaręczyny mają być szczęśliwym dniem dla obojga z nas, a w tej sytuacji dla mnie będą nagrodą za czekanie na jego decyzję, a to paskudne uczucie i na nie nie zasługuję. I niestety, to, jak będę się czuć, zależy w wielkiej mierze od niego.
No ale to ja i w mojej sytuacji, w mojej skórze. I pewnie długo bym się w sobie miotała.
Naj, myślisz że powinnam już mu powiedzieć że wiem o pierścionku? Sama już nie wiem...
Cytat:
cholera capri, teraz się pojawiasz a na gg Cię nie ma :/ rodziców nie ma; jak chcesz to przyjdę i pogadamy mam lody malagowe
osz kurde! cholera, za późno już się umówiłam z koleżanką ale jestem masakrycznie zmęczona więc tylko tap madl obejrzę i spać

i nadal umieram od okresu a żadna mnie nie pożałuje...

no i chcę ślubiku!!!!
Stary 2011-11-09, 21:24   #1699
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Naj, myślisz że powinnam już mu powiedzieć że wiem o pierścionku? Sama już nie wiem...
przecież on wie że wiesz bo zdziwiło go na pewno że kajasz się za szperanie w szafce we wspólnym mieszkaniu

Stary 2011-11-09, 21:24   #1700
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
A no nie chcę tak do końca. W tym sęk, że czasem mam wrażenie, że on nie myśli jak się czuje. Jest mu przykro, gdy jestem z jego powodu smutna, poprzeprasza, naobiecuje, ale jak temat nieistnieje, to nie myśli o tym. Jemu wystarcza stwierdzenie, że on chce mnie na żonę, a jak to wygląda to nawet, gdy mu nakreślam, przeprasza, że tak się czuję, że tak to widzę. Ale nadal nic nie wynika. Myślę, że prośba o sprzedanie pierścionka nie zostałaby zrealizowana, musiałabym chyba iść z nim Boję się, że móglby unieść się honorem i nie kupić potem następnego...
Inną kwestią jest, że ja się już chyba po prostu przyzwyczaiłam po tych ponad 2 latach. To takie "normalne" się zrobiło... Co nie zmienia faktu, że widzę, jak nam czas ucieka przez palce - on broni się w czerwcu, będzie szukać pracy, wprowadzi zmiany w swoje życie, a ja nadal jestem poza priorytetem. Tak jakbym nie mogła uczestniczyć z nim w tym mając pewność, że w bliskiej przyszłości, jak już te sprawy załatwi, będziemy razem żyć.

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-11-09, 21:25   #1701
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

z łez

Stary 2011-11-09, 21:26   #1702
Zuzik06
Wtajemniczenie

Tosia to ja się cieszę tylko, ze Twój Tż miał w tym całym chamstwie na tyle jaj, żeby wprost powiedzieć, że nic z tego i że Cię nie zwodził w nieskończoność. I teraz masz fajnego Tżcika i szybciutko padnie na kolanko i wszyscy będą very happy

Simply a może jednak się zbierze?

Med jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem, bo ja wyznaję zasadę, że można poczekać, ale jeśli to miałoby trwać w nieskończoność to po prostu bym skończyła ten związek czując, że nie jestem dla niego na tyle ważna, żeby ze mną wiązać przyszłość. Nie chciałabym sobie odbierać szansy na poznanie kogoś innego i ułożenie sobie życia. Pewnie odbyłoby się to w mega bólach i cierpieniach, no ale...

Capri nie ma reguły. I może Twój jest z tych, którzy czekają na okazję. Nie wykluczam jednak opcji, że może warto byłoby porozmawiać co i jak. Ja bym tak zrobiła, ale to tylko ja Nie smutaj się, bo to że on czeka z pierścionkiem nie oznacza, że się rozmyślił Idzie grudzień będzie dużo okazji, a jedyne co możesz teraz zrobić to poszukać spokoju w sobie i siły, która na pewno gdzieś tam drzemie. Ściskam
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:27   #1703
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
przecież on wie że wiesz bo zdziwiło go na pewno że kajasz się za szperanie w szafce we wspólnym mieszkaniu
Ilsa - wierz mi - NIE WIE

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Tosia to ja się cieszę tylko, ze Twój Tż miał w tym całym chamstwie na tyle jaj, żeby wprost powiedzieć, że nic z tego i że Cię nie zwodził w nieskończoność. I teraz masz fajnego Tżcika i szybciutko padnie na kolanko i wszyscy będą very happy

Med jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem, bo ja wyznaję zasadę, że można poczekać, ale jeśli to miałoby trwać w nieskończoność to po prostu bym skończyła ten związek czując, że nie jestem dla niego na tyle ważna, żeby ze mną wiązać przyszłość. Nie chciałabym sobie odbierać szansy na poznanie kogoś innego i ułożenie sobie życia. Pewnie odbyłoby się to w mega bólach i cierpieniach, no ale...

Capri nie ma reguły. I może Twój jest z tych, którzy czekają na okazję. Nie wykluczam jednak opcji, że może warto byłoby porozmawiać co i jak. Ja bym tak zrobiła, ale to tylko ja Nie smutaj się, bo to że on czeka z pierścionkiem nie oznacza, że się rozmyślił Idzie grudzień będzie dużo okazji, a jedyne co możesz teraz zrobić to poszukać spokoju w sobie i siły, która na pewno gdzieś tam drzemie. Ściskam
Dzięki jesteś kochana i na pewno masz rację Tylko czemu to takie trudne?
Stary 2011-11-09, 21:30   #1704
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Po 4,5 roku bycia w mega (wtedy z mojej perspektywy) szczęśliwym związku, gdzie zapowiadał mi to, jak był na 2 roku studiów, a ja maturę zdawałam, także tego

Stary 2011-11-09, 21:30   #1705
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:

zuz, ja po prostu go beznadziejnie kocham. Nie wyobrażam sobie, że moglibyśmy nie żyć razem. Wierzę, że w koncu dorośnie i zacznie wdizieć siebie jako męża... Jednak mówię sobie, że gdy skończe studia, a my nie ruszymy do przodu, wtedy będzie interwencja ostateczna z mojej strony.
Co do napisanego do Capri, ja się z tym zgadzam

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2011-11-09, 21:34   #1706
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

i nadal umieram od okresu a żadna mnie nie pożałuje...
żałuję Cię

nie wiem, Capri, sama sobie odpowiedz na to pytanie. W twojej sytuacji pewnie jeszcze bym się wstrzymywała, bo on nie wie, że Ty wiesz... Ale myślę, że nie jakoś bardzo długo - np. odczekałabym kilka okazji, czyli np. urodziny czy rocznicę, święta, sylwester, jakiś wspólny wyjazd, ale potem bym mu powiedziała chyba. Nie wiem, to nie jest proste pytanie.
Stary 2011-11-09, 21:39   #1707
Zuzik06
Wtajemniczenie

właśnie był kumpel Tżta i w ciągu jego 15-minutowych odwiedzin temat zszedł na kredyty, śluby itepe tak, że też mi się zrył humor, bo mnie przecież TE rzeczy nie dotyczą. Jestem konkubiną. Tż mówi, że to tylko kwestia niedługiego czasu. Jasne od maja tak chrzani... idę na film, bo mi humor leci w dół, a ktoś musi dzisiaj pocieszać na wątku:P Trzymta się, jeszcze tu wrócę
Stary 2011-11-09, 21:41   #1708
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
zuz, ja po prostu go beznadziejnie kocham. Nie wyobrażam sobie, że moglibyśmy nie żyć razem. Wierzę, że w koncu dorośnie i zacznie wdizieć siebie jako męża... Jednak mówię sobie, że gdy skończe studia, a my nie ruszymy do przodu, wtedy będzie interwencja ostateczna z mojej strony.
Bejbiku, ale w każdym łzawym filmie powtarza się jak komu dobremu że miłość to nie wszystko ! Zwłaszcza jak większa jest z jednej strony a z drugiej nie ma żadnych deklaracji, ruszania w przód. Jesteś z facetem 8 lat, nie musisz się od niego odcinać, możecie zostać przyjaciółmi ale mogłabyś znaleźć mężczyznę który by się palił do żeniaczki a nie wolał mieszkać z bratem :/ nie można ludzi beznadziejnie kochać, musisz być trochę egoistką, nie może być nikt całym światem, któremu wszystko wybaczysz i wszystko przeczekasz - a czekasz 2-4 razy dłużej niż inne. Sorry jawory Liście do Koryntian ale jeśli sama się godzisz na tę sytuację to jak on ma Cię szanować i traktować jak partnerkę a nie jak dziecko, nad którym się rządzi i wyznacza swoje porządki ? Przepraszam

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2011-11-09 o 21:43
Stary 2011-11-09, 21:43   #1709
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
W ogóle jeśli jeszcze nie wiecie: przez listopad jest promocja w rossmanie na produkty męskie 3 w cenie 2 (promocja obejmuje prezerwatywy :P)

Cytat:
Myślę, że tak.
Powiedział, że jakbym chciała na żywo zobaczyć jak nagrywają 1z10 to żebym powiedziała to mnie zabierze
Ale fajnie, będziesz chciała?

Cytat:

te dziubki to na pewno pomysł capri a po Hawwie w ogóle nie widać ciąży
To był początek 6. tygodnia Teraz jest połowa 11. i nadal nie widać, więc wiesz

Cytat:

No wtedy był chyba 6. tydzień, więc dziwne gdyby było coś widać
Otóż to

Cytat:
Ilsa ma, pracuje w telewizji. I z Martyną Wojciechowską był w Singapurze....
A co do 1z10 to powiedział, żebym wzięła udział w programie, ale się wstydzę
Weź Będzie komu kibicować

Cytat:
ale czemu nie; i tak nikt tego nie ogląda to nie zrobiłabyś sobie wstydu a to jakieś oderwanie od codzienności fajnie że ten facet ma ciekawe życie, może Ci dużo opowiadać
Ja oglądam Nie zawsze, ale bardzo lubię, bo wymaga ogólnej wiedzy od zawodników, a nie umiejętności strzelania i szczęścia

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
no jacha

co do kuriera nie moglam sie doczekac w sumie az przyjdzie ten gadzet http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater sama mam kupe radochy
Kiedyś coś podobnego pokazywał nam facet od filozofii na zajęciach Miał nawet do tego jakąś teorię, ale już nie pamiętam

No to został mi już tylko dzisiejszy dzień do nadrobienia

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:45   #1710
Zuzik06
Wtajemniczenie

Ilsa zgadzam się w 100%, ale ja mam za plecami przykład moich rodziców, gdzie moja matka kochała beznadziejnie do grobowej deski, a gdzie ojciec był egositą i mu się nie chciało pomyśleć o kimś, kto dla niego tyle poświęcał. Zastanów się Med czy jesteś w tej sytuacji szczęśliwa i czy będziesz szczęśliwa jeśli nic się za następne 8 lat nie zmieni. Jeśli jesteś, ok. Jeśli nie to czas pomyśleć nad swoim ruchem, co Myszo?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości