|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
![]() Mój mąż wczoraj też zrobił "Internet shopping" ale jeszcze nie cały - kredyt ściągną w piątek lub w sobotę i wtedy też zapłacimy za net
|
|
#3812 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama nie wiem... ale Twoje pomysly bardzo mi sie podobaja wiec jestem jak najbardziej za wczesniej myslalam ze moze mi sie wydaje z tym moim olbrzymim brzuchem no ale teraz to juz na serio. jestem wydeta na maksa i w spodniach z wstawkami elastycznymi chodze juz 2 tydzien dzisiaj zlapalam jakiegos dola jak popatrzylam na skore na brzuchu, jakas taka nieciekawa, z krostkami, cellulitem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko jak to zrobic z brzuszkiem i kamerami dookola ![]() [QUOTE=aneczka240;30412792] Tak odbiegając od ciążowego tematu - myślicie już o prezentach dla bliskich? Ja tak się właśnie zastanawiam, co tej naszej rodzinie kupić i w sumie największą zagwostkę mam z mężowym wujkiem. /QUOTE] ja zaczelam juz powoli kupowac prezenty, nie ma nic gorszego niz zakupy na ost chwile. dziki tlum na sklepach ![]() bardzo sie ciesze na wyjazd do domu na swieta!!! Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3813 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny, chyba juz moge sie przywitac
wg usg jestem w 10 tc-termin na 5 czerwca i od 5 tyg leze plackiem w lozku bo mialam mega krwiaka, mocno krwawilam a potem caly miesiac plamilam:/ w pt bylam na usg i moja cierpliwosc sie oplacila bo krwiak sie wchlonal a maluch machal do nas lapkami, myslalam ze sie rozrycze niestety nadal leze i jeszcze troche poleze, podczytuje Was na biezaco, jem slodkie, wiecej placze niz krzycze i czuje ze to bedzie dziewucha tz woli syna, ale to sie okaze, jestem ciekawa jak stawiacie,a co bedzie, Pandzia_2010 u Ciebie juz wszystko ok?mam nadzieje ze tak pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie już widoczne brzuszki?
Ja jestem dalej płaska Nie wiem z czego to wynika. Przytyłam już prawie 4 kg :/ ale brzuszek mi nie urósł. Jak na razie wszystko mi idzie w pupę i biodra![]() No i jeszcze od kilku dni męczą mnie "bóle miesiączkowe" - towarzyszą mi praktycznie od początku ciąży, więc widocznie taka już moja uroda....
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zmieniającego się ciała - dzisiaj byłam u znajomej i ona do mnie mówi, żebym może lepiej pomyślała o diecie, bo jak mi przybyło już 5.5 kg to zamienie się w wieloryba, a potem po porodzie nie będę mogła na siebie patrzeć - nie ma to jak wsparcie żebym ja jeszcze wiedziała od czego tak przytyłam to pewnie bym wzięła się za dietę ale ja przecież się nie obrzeram!!!wiem, że nie jestem sama - coraz bardziej zdaję sobie z tego sprawę, bo mój mózg zaczął wreszcie funkcjonować ![]() zazdroszczę Ci trochę tych świąt w Polsce... napewno rodzina utuli i nabierzesz sił przed nowym rokiem i powrotem tutaj a co do 12...ja też mam nadzieję, że szybko schudnę a jak nie to będę ciężko na to pracować, bo jakoś już większego rozmiaru sobie nie wyobrażam....zobaczymy ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
mam - piłkę przed sobą - w nic co nosiłam przed 4 miesiącami - chodzi o dól garderoby się już nie mieszczę - więc jutro idę kupić sobie spodnie ciążowe.... no cóż - taki mój urok widocznie
|
||
|
|
|
#3816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie to jestem zafascynowana moim ciałem w ciąży, biust mi urósł i w ogóle Nie wiem jak będzie później, ale na razie jest fajnie |
|
|
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zawsze miałam lekki brzuszek, więc największy mam wieczorem ![]() Niedawno zjadłam dwie mandarynki i prawie całą tabliczkę czekolady z orzechami - muszę się powstrzymać od słodyczy... Ale ogórki nadal z chęcią wcinam, aż mi się uszy trzęsą
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Prawie 14tc i 3 kg do przodu. Boje sie, ze bede ogromna, ale mam nadzieje, ze basen 4 razy w tygodniu pomoze.
Ogladam na TLC program o kobietach na porodowce. Oczywiscie juz przy jednym porodzie poryczalam sie ze wzruszenia jak dzieciaczek wyszedl, a tak ogolnie to straszny byl ten porod
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też 14tydzień i już prawie 4 kg do przodu
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem 1kg do przodu, mogę chodzić jeszcze w normalniych dotąd spodniach. Tylko brzuch mi się taki wrażliwy zrobił, że nawet dopasowana bluzka mi przeszkadza... Nie mogę się doczekać aż te cpodnie z gumą przyjadą. ![]() Jakaś zmęczona jestem... I głodna... Głowa mnie ćmi, więc zaraz uciekam... Może zasnę i ból głowy mnie nie dorwie.
|
||
|
|
|
#3821 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też lecę - na Tap Szpadel
Cały dzień w wyrku leżę, więc czas najwyższy wyleźć choć na chwilę ![]() Miłej nocy życzę
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodze tylko w ciazowych spodnich bo w nic sie nie mieszcze nawet bluzki musze wieksze kupic bo siegaja mi do polowy brzucha i tak z rozmiaru xs przezucilam sie na m
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-09 o 21:28 |
|
|
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ciekawe z czego to wynika ...
|
|
#3824 |
|
Raczkowanie
|
Ja z przykrością zauważyłam, że wyrosło mi kilka(naście) czarnych włosów na linii między pępkiem a wzgórkiem łonowym. Ma tak któraś w Was? nie wiem, czy wyrywać, czy czekać aż może po porodzie wypadną?
|
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
hłe, hłe...
Ja mam ciemne na cyckach, wczoraj dojrzałam.
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ty się martwisz mając 4 a co ja mam powiedzieć dochodząc już do 6?
i nie rozgrzesza mnie 15 tydzień.... jakoś tak za szybko mi przybyło - oby dało się to tak samo szybko zrzucić po porodzieCytat:
to normalne w ciązy, za chwilę pojawi Ci się czarna linia więc przyzwyczaj się do włosówCytat:
ja mam aż trzy na prawej należę do zwycięsców mocno owłosionych..hahaah
|
||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
a mi ani brzuch nie rośnie,ani włosy się czarne nigdzie nie pojawiają...
Może ja wcale nie jestem w ciąży?
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś "obcy"
pewnie z jakiejś innej planety - a tak na serio - poczekaj poczekaj i Ciebie dopadnie
|
|
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Andzya, moja kolezanka jest w 17tc i nic a nic brzucha nie widac, do tego od poczatku ciazy jest na -3 kg. He he faktycznie, gdyby nie zdjecia usg trudno by uwierzyc w jej ciaze
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekalam ponad 30min az pielegniarka mnie poprosila nasikalam ladnie do kubeczka zostalam zwazona zapytala mnie jak sie czuje i pozniej gadalam z ginem Data porodu 8 czerwca ![]() Nastepna wizyte mam 2go grudnia wtedy bede miala robione usg genetyczne ( wsumie nie wiem czy je chce ) i wszystkie badania .. a z ginem bede sie widziala 7go ( juz beda wszystkie wyniki
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu nie chcesz USG genetycznego? Ja mam takie 18 listopada. ps. Kochana Ty jesteś w 9 tygodniu ciaży Ciężko by było, żeby było widać u Ciebie brzuszek. Ja jestem w 14
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No racja ![]()
|
|
|
#3833 |
|
Wtajemniczenie
|
ale macie siłe siedzieć ja jakbym była w domu dawno tuliłabym poduszeczkę
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3835 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to skąd one Z Miłoszem też długo brzucha nie miałam, rodzinę mam zamiar powiadomić w święta więc nawet mi na rękę, że nic nie widać i się nie domyślają Pandzia to już nie rozumiem dlaczego tak się upierała przy omegamed
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie spodnie lekko cisną w pasie, ale jeszcze zapinam.
Ponieważ w pracy siedzę, to rozpinam guzik i trzymają się na pasku. Taką "konstrukcję" przykrywam bluzką i jest ok. Mogłabym właściwie mieć zapięte, ale czuję dyskomfort, wolę się nie ściskać, bo po co...Jestem w 15 tygodniu i właściwie mogłabym jeszcze nikomu nie mówić, bo brzucha do przodu mi nie wywaliło. Zaokrągliłam się nieco, ale ja szczuplutka nigdy nie byłam, więc łatwo to pomylić z 2-3 dodatkowymi kilogramami na zimę. ![]() Myślę, że jeszcze 2-3 tygodnie i będę musiała rozglądać się za spodniami ciążowymi.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-10 o 08:45 |
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciaza za bardzo nie ma gdzie sie schowac
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, to u mnie ma się gdzie schować.
![]() Czy któraś z Was też zauważyła u siebie krwawienie dziąseł podczas mycia zębów? Od wczoraj pluję różową pianą i dziąsła mam zdecydowanie bardziej wrażliwe. A szczoteczka taka sama, nic nie zmieniałam...
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

sama nie wiem... ale Twoje pomysly bardzo mi sie podobaja wiec jestem jak najbardziej za ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)