Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 08:52   #211
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Jesteście niesamowite!! Kurcze Was nadrobić... Dobrze, że po marudnej i mało przespanej nocce dziecię teraz odsypia a matka zamiast zrobić to samo... Nie potrafię spać w dzień!!!! A moje dziecko ma chyba skok, już z nim nie wyrabiam

Mam pytanie do dziewczyn ze śląska... a zwłaszcza z Zabrza...(pozwoliłam sobie pogrubić bo to dla mnie dość istotne i może ktoś mądry mi pomoże) Wczoraj w wiadomościach mówili o poważnym zapyleniu przekraczającym normy o 400%. Zalecali nie wychodzenie z domu bez potrzeby (cholewcia)... Wychodzicie na spacery? Ja do tej pory wychodziłam, ale teraz... Jeśli chodziłoby tylko o mnie...to luzik, ale martwię się o te małe płucka:pros i:

cotka ja karmi otwieram rano, przelewam do kufla a piję odgazowane popołudniu. Piję codziennie i karmię tylko syskiem (mały nie ma kolek-ODPUKAĆ)

ancia jak wyżej..tylko sysek... zależy ile dajesz tej herbatki, bo ja tylko parę łyczków na czkawkę. Ja myślę, że u Ciebie to może być kryzys, który przecież się zdarza... Oby jak najszybciej przeszłoU mnie moja mama nalegała, żebym przynajmniej dokarmiała mm, bo bała się, że młody się nie najada. Kochana doskonałym argumentem jest waga a Twój Franiu ma ją przepiękną

aiszka u Ciebie inna sytuacje, bo pewnie d-dimery masz jeszcze podwyższone... Trzymam kciuki za badania. Daj znać co Ci wyszło, bo wiesz... taka ciekawska ciotka-klotka ze mnie a tak na poważnie, to dość rzadka choroba. Co do badań dzidziusiów to z tego co mi wiadomo, one dopiero będą wiarygodne jak dzieciaczki skończą 10 lat. Mogę się mylić...daj znać jak się czegoś dowiesz

archi jesteś dzielna!!!!!

Nie wiem kto to wszystko przeczyta...chyba też będę musiała skusić medalem. Co do przewracania z brzuszka na plecki... ha mojemu też się z dwa razy zdarzyło...ale tylko dlatego, że jak jeszcze ważył malutko, a duża główka przeważyła to go pociągnęła na boczek a reszta się "przekopyrtnęła"... i pewnie było podobnie w kontrowersyjnym przypadku
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:00   #212
anciaahk
kosmitka

Martunia no niezły spust. Mój chyba nigdy nie ssał cyca 1h, jak to przeżywają sutki??

Sonia ja przeczytałam, zapraszam na Mazury, zimno jak diabli, ale przynajmniej czyste powietrze. To widzę, że o tym dokarmianiu nie tylko ja mam suszoną głowę. U nas argument wagi nie pomógł - a Franek tyje ok 270 gram na tydzień.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:14   #213
SONIA004
Zadomowienie

ancia... co ja bym dała, żeby mieszkać na Mazurach!!!....ech marzenia
dzięki za zaproszenie
Mazury może w przyszłym roku na wakacje!! Rok be z żagli to o jeden rok za długo
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:29   #214
MAGiALENA
Zakorzenienie

witamy!

dziewczyny z Lublina i okolic, kupowałyście już maluchom czapki na zimę? ja od wtorku szukam i są same za duże. może wiecie, gdzie takie małe znaleźć?

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:30   #215
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ja karmie ostatnio tylko mm mały ma ponad 3 tyg czy ja mu moge dac juz jaksies kropelki na kolke , albo np herbatke na kupke czy cos? poradzcie mi bo ja zacofana jakas jetsem czy lepiej jak podjade z nim jutro do lekarza?
Asia ja podawalam kilka kropelek espumisanu w 2 tyg. pediatra zaleciła. Myślę, że kropelki spokojnie możesz podać.

Sonia ale mnie zabilaś teraz tą wiadomością o zapyleniu Byłam wczoraj na spacerze - nie wiedziałam o tym syfie w powietrzu....A teraz to się boję Ale chyba pójdę...Może u mnie na wsi mikulczyckiej stężenie mniejsze niż w centrum...

Ancia a mogę ja do Ciebie na Mazury
Stary 2011-11-10, 09:32   #216
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien bobly
Stary 2011-11-10, 09:34   #217
minio1984
Zadomowienie

Hej

Ja na razie tylko tak na szybko bez nadrabiania
My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg, lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok, ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220
Na wizycie pani doktor powiedziała, że niestety Adaś ma przepuklinę pępkową i trzeba kupić specjalne plastry.
Ale ogólnie nie jestem z wizyty zadowolona, bo czekaliśmy 1 godz pod gabinetem a pani dr poświęciła nam może z 5 min, ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.
Kożystam teraz, że Adaś śpi, tylko muszę co chwilę bujać wózkiem , bo się wybudza, więc i tak nie mogę nic w domu zrobić, a prasowania już dwie kupy leżą i następne pranie do wstawienia i zlew pełen naczyń Ciekawe kiedy to wszystko zrobię

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:39   #218
spa82
Raczkowanie

Heloł kurde Was nadrobić od wczoraj to jakaś masakra-ale przynajmniej ciekawie było

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
iprzedstawiam Kamilkę Madzi
Cudna a jakie nóżki

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ale jest jeszcze taki głupi powód- rodzina M atakuje mnie za karmienie piersią, że powinnam butlą, bo nie wiadomo czy się najada, bo to dla kobiety uwiązanie itd itp. A ja się twardo stawiam i karmię. I teraz jakbym przeszła na mm to by było - "a nie mówiłam". Wiem, że to głupie, ale po prostu nie chcę, by mieli rację. Bo nie mają.
Nie maja! Kurcze ale tak na marginesie zobaczcie jak skrajne opinie potrafia być na ten temat. Małgosia np.pisała ze ja by zjedli gdyby dała butelke nawet ze swoim mlekiem a u Ciebie totalnie na odwrót ehh...najlepiej robic po swojemu
ps.co do herbatek ja nic nie podaje poza mlekiem.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Widzę, że dużo u nas chorowitków. M. też kicha i kaszle, nie wiem co robić, żeby Benka nie zaraził
Niech zaklada maseczkę- tak jak dziewczyny radziły

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
jak z paszportem się wyrobią.. to lece z Dublina. kochana ..poród przeżyłyśmy..to co to jest lot przy tym ja już mam plana... oby tylko Sara nie płakała w samolocie..tego się tylko boję..
Trzymam kciukasy za paszport! Czytalam ze przy stracie/lądowaniu dac dziecku smoka lub piers lub butelkę żeby przełykało to tym samym odtyka sobie uszka...my juz w sb.lecimy-zaczynam łapac stresa

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A mi pani doradca laktacyjny wyrzucała ,ze mało jem (np 3 posiłki w ciągu dnia) ale sie w język ugryzłam , żeby nie najechać na TŻ ,ze mi nie zrobi np. rano przed wyjściem do pracy śniadania bo ja zwyczajnie nie mam kiedy sobie zrobić i jeszcze zjeść! I teraz taka sytuacja: mały kimnął na całe 20 min- pisałam ze już ryczy i pytam czy pójdzie do niego- to co- on właśnie nałożył sobie jedzenie i mu ostygnie... i jak widzi,ze dalej sie nie podnosze to poszedł po małego- gdzie mieliśmy na wieczór go wyciszać i nie przynosić do pokoju z duzym swiatłem , tv, kompem itp. Sie wku... ,zabrałam małego i powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC
No ale wepchnęłam mu teraz małego by chodź na chwilę do Was przyjsć
Wpychaj mu częściej !

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Taaakkk....Spray wlasnie cwicze na wizazu.....a tak serio to dzisiaj pierwszy raz nie zalozylam pasa
Nie wiem czemu ale przeczytałam "złożyłam psa" i tak kminię o co cho

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mój mały śpi i śpi. Wzięłam go na wybudzenie do karmienia to nie mogłam go obudzić. Tzn przeciąga się, otwiera jedno oko i śpi dalej Zacałowałam go calutniego a on nic, śpi dalej
Judi też ma takie akcje. I ja tez fiksowałam nie raz jak mi tak spała. Podnosiłam, kładłam, zmieniłam pieluchę, gadałam tarłam rączki i nic! Ja panika, tż mnie opiernicza ze przesadzam no i oczywiście wyszło na jego-taki dzień poprastu miała

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
dziewczyny po cc mialyscie robione usg na wizycie kontrolnej??
ja własnie dzisiaj ide prywatnie do mojego lekarza to pewnie mi zrobi bo jak byłam na nfz to p.lekarz zerknal tylko na bliznę i powiedział "zagojona" no to to i ja widzę! Nawet nie raczxył zbadać mi podwozia No coment nt.państwowej służby zdrowia

Coś mi powcinało

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
różnie się życie plecie i nie każdy ma potem czas nadrobić 20-30 stron - rozckliwiając się potem nad każdą kupką
Po pierwsze "Papa:
a po drugie. A ja własnie należe do tych "rozckliwiających się" i dobrze mi z tym.
Dziewczyny coś mnie wczoraj tknelo i z ciekawosci stanęłam z mała na wadze później sama i wyszło na to że Judyś w ciągu 2tyg.przybrała mi jedynie 150g Martwie się bo ładnie przybierała a nagle takie spowolnienie Jeszcze te luxne kupki z śluzem. Niby mówią/piszą że to normalne przy cycku ale ta waga! Probuje sie dodzwonić do przychodni a tam non stop zajęte od 7u.30 Pewnie "przepracowane" Panie słuchawkę odłożyły
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:40   #219
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Martunia no niezły spust. Mój chyba nigdy nie ssał cyca 1h, jak to przeżywają sutki??

Sonia ja przeczytałam, zapraszam na Mazury, zimno jak diabli, ale przynajmniej czyste powietrze. To widzę, że o tym dokarmianiu nie tylko ja mam suszoną głowę. U nas argument wagi nie pomógł - a Franek tyje ok 270 gram na tydzień.
Sutki dają radę - karmię z nakładkami ale martwi mnie to że po takim wiszeniu i tak trzeba dać mm i to ile

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:40   #220
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

heloł!! o matko nadrobiłam. co wy znowu w pierwszej ciazy, ze tyle piszecie??

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Trzeba jak najwiecej wychodzic i hartowac maluszki, ja tam tez chodze, mielismy tylko pare dni kiedy nie bylismy ale wtedy Mikiemu sie zaczynal katar i sie balam, polozna stwierdzila zeby jednak chodzic i chodzilismy moja przyszla tesciowa np mowi ze jak Ł byl malutki to w zimie jak byly mega mrozy tez wychodzila chociaz na 10 min, oczywiscie ubierala go baaaardzo cieplutko ale Ł nie chorowal np jako dziecko wiec cos w tym jest, ja tez tak zamierzam, nie chce odzwyczajac dzidzi od spacerkow i swiezego powietrza
ja od 10 września na dworku z małą nie byłam dwa razy jak padało, ale mala wtedy na balkonie spała. codziennie chodzimy.

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Jak Marcel miał 4 tygodnie byliśmy w Warszawie (ok.450km) nie jechaliśmy autostradą, więc zeszło 6 godzin, Mały całą drogę przespał, zanim ruszyliśmy dobrze go nakarmiłam, nie ubierałam go za grubo bo w aucie było ciepło, po drodze do karmienia wyciągałam go z fotelika by troszke rozruszać mu kości, gorzej było z przebieraniem na tylnim siedzeniu.Acha, jechaliśmy popołudniu tak,że na wieczór już tam byliśmy, dziecku to chyba obojętne kiedy jedzie- i tak szumi więc śpi(tak mi się wydaje)

Minio- na noc body dł .r.+śpiochy/półspiochy, temp. ok.22stopni

do mam karmiących mm- czy wybudzacie dziecko jeśli mineło 3 godziny od ostatniej flachy, czy dopiero dajecie jak samo się obudzi??
I 2 pytanie: jak liczycie czas między flachami?od rozpoczęcia jednego karmienia do drugiego, czy od zakończenia pierwszego karmienia do rozpoczęcia następnego?? ale żem namieszała
czy wybudzam hmmmmm moja ma licznik w głowie, w nocy co dwie godziny oczy jak 5 zł i mamooooo jeść. liczę od końca, bo moja czasem długo je

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem teraz od czego zacząć.
Od początku.
Był u nas rano w domu pediatra żeby obejrzeć berbecia.
Powiedzialam mu o tym ciśnieciu. Zbadal go i oto co orzekł: brzuszek napięty, gazy mu przeszkadzają w jelitkach i to od tego. Wszystko wina mm. Dostawiac do piersi ile się da! (to mnie wkurzylo i az lzy mi sie pojawiły bo powiedział że popełniłam błąd że go dokarmiam).... Masować brzuszek. I to najważniejsze dla mnie jesli nie uda się karmić tylko piersią - a wiemy że u nas to niemożliwe - to mamy zmienić mleko na HA bo ono ma jakieś tam białko lepiej przyswajalne i to możliwe że pomoże.
Pediatra wyszedł. Dostawiłam go do cycka i tak na nim wisiał od 9 do 13. W końcu nie wytrzymałam dałam 120 mm zjadl jakby tydzien nie jadl. W między czasie zrobil kupsko z mega bączkami i UWAGA śpi do tej pory....
I w między czasie przyszly kropleki sab simplex i dałam do tej porcji mleka o 13.
Nie wiem teraz co pomogło na tą kupę i bączki.
Wydawało mi się że HA to typowo dla alergików a on nie alergik..ciekawe czy to pomoże. Kupiłam Hipp HA i będę mu domieszywać po miarce...

Ciekawe kto to teraz przeczyta.
doczytałam HA dla dzieci potencjalnie zagrożonych alergia ( jak rodzice sa alergikami) ale nie mających stwierdzonej alergii. a to, co pediatra powiedział podziel na dwa. inny przyjdzie i co innego wymyśli. beznadziejni ci pediatrzy

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Właśnie utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że to forum faktycznie nie jest dla mnie. Dzięki za otworzenie oczu.
Żegnam.

cóż no ... szerokiej drogi

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Heja
Fajnie, że Miss Hot założyła nowy wątek Nie wiem, czemu wczoraj nie wpadłam na to, żeby przed snem założyć nowy, w końcu tylko 50 postów do pełności brakowalo

Ale miałam dziś noc - więcej czuwałam niż spałam, a jak tylko zasypiałam to śnił mi się koszmar za koszmarem. Za to dziecko moje spało jak aniołek
Miałam dziś małą załamkę, aż się popłakałam, ale teraz chyba mi troszkę lepiej. Archi, Ancia, przesyłam dużo siły

Widzę, że dużo u nas chorowitków. M. też kicha i kaszle, nie wiem co robić, żeby Benka nie zaraził Chyba muszę liczyć na szczęście, bo chłopcy jakoś nie chcą ograniczać swoich kontaktów.

Mój kot od wczoraj ma nowe ulubione legowisko - na szafie w foteliku samochodowym

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A dla mnie każda kupa jest na wagę złota.
I będę się rozczulać.
W takim razie przyznaję Ci racje, faktycznie możesz się źle czuć w towarzystwie przewrażliwonych mamusiek.
Chyba nie trzeba nic więcej dodawać.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Agnyś
Może niech M. maseczke zakłada? Tylko żeby Benitek się nie wystraszył
Koty lubią takie miejsca: wózki, foteliki, itp.

Jestem w szoku.
Nakarmiłam teraz Kwilonka, odbiło mu się pięknie, wycałowalam go, położyłam do łóżeczka, trochę z nim pogadałam, włączyłam tropiki i zasnął!
Możliwie, że te krople tak działają? Naprawiły mi dziecko?

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Tusia jak Kamilka? Jak Twoje zdrowie?
może i tak, czasem mam wrażenie że na moją Agacię tez tak działają, a potem przestają

Cytat:
Nie ma za co

A mi pani doradca laktacyjny wyrzucała ,ze mało jem (np 3 posiłki w ciągu dnia) ale sie w język ugryzłam , żeby nie najechać na TŻ ,ze mi nie zrobi np. rano przed wyjściem do pracy śniadania bo ja zwyczajnie nie mam kiedy sobie zrobić i jeszcze zjeść! I teraz taka sytuacja: mały kimnął na całe 20 min- pisałam ze już ryczy i pytam czy pójdzie do niego- to co- on właśnie nałożył sobie jedzenie i mu ostygnie... i jak widzi,ze dalej sie nie podnosze to poszedł po małego- gdzie mieliśmy na wieczór go wyciszać i nie przynosić do pokoju z duzym swiatłem , tv, kompem itp. Sie wku... ,zabrałam małego i powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC

ujęłaś to idealnie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
witamy!

dziewczyny z Lublina i okolic, kupowałyście już maluchom czapki na zimę? ja od wtorku szukam i są same za duże. może wiecie, gdzie takie małe znaleźć?

ja kupiłam w sklepie żółta ciżemka na bursztynowej/ametystowej w każdym razie na przeciw stokrotki. śliczna misioowa za 26 zł. było sporo malutkich.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:41   #221
19natka88
Zakorzenienie

Hejka! U nas koncertu i marudzenia ciąg dalszy Dobrze, że w nocy śpi jakoś sensownie

Cytat:
Nie ma za co

w potylicę go

Cytat:
wszystkie jeszcze spia??

a ja sie nie wyspałam moja maruda mała nie pozwolila
jak to mówią: uroki macierzynstwa

Asia ja dawałam kropelki bobotic jak mała miala 3 tygodnie zmniejszyłam tylko dawke

stokrotka trzymam kciuki za paszport małej napewno bedziesz go miala przed wyjazdem

ja w przyszłym tygodniu chciałam sie wybrac do gina i sie zastanawiam jak wizyta wyglada
Ja nie miałam

Martunia ponoć jest i czasami się to łączy ze skokiem rozwojowym

Sonia też o tym czytałam, ale już w zeszłym tygodniu u nas (okolice Rybnika, Wodzisławia) to było i właśnie ostrzegali żeby nie wychodzić, ale miało przejść tego samego dnia bo zapowiadali wiatr. Ja wtedy nie byłam na spacerach ale z tego względu,że byłam chora, ale i tak bym chyba nie poszła

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:47   #222
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
i przedstawiam Kamilkę Madzi
gratulacje!

Stary 2011-11-10, 09:50   #223
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien bobly

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej

My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg, lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok, ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220
Na wizycie pani doktor powiedziała, że niestety Adaś ma przepuklinę pępkową i trzeba kupić specjalne plastry.
Ale ogólnie nie jestem z wizyty zadowolona, bo czekaliśmy 1 godz pod gabinetem a pani dr poświęciła nam może z 5 min, ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.
Kożystam teraz, że Adaś śpi, tylko muszę co chwilę bujać wózkiem , bo się wybudza, więc i tak nie mogę nic w domu zrobić, a prasowania już dwie kupy leżą i następne pranie do wstawienia i zlew pełen naczyń Ciekawe kiedy to wszystko zrobię
Brawo za wagę! Swoją drogą rewelacja że tak na cycku przybiera

Cytat:
doczytałam HA dla dzieci potencjalnie zagrożonych alergia ( jak rodzice sa alergikami) ale nie mających stwierdzonej alergii. a to, co pediatra powiedział podziel na dwa. inny przyjdzie i co innego wymyśli. beznadziejni ci pediatrzy
No ja też tak słyszałam...Musze poczytac o tym bialku podzielonym co to niby jest lepiej trawione...
Stary 2011-11-10, 09:51   #224
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam w sklepie żółta ciżemka na bursztynowej/ametystowej w każdym razie na przeciw stokrotki. śliczna misioowa za 26 zł. było sporo malutkich.
dziękuję za odpowiedź.
to ametystowa - zaraz po ślubie wynajmowaliśmy mieszkanie w tym bloku i wiedziałam, że tam jest taki sklep, ale teraz nawet nie przyszło mi do głowy, żeby tam zajrzeć.

Stary 2011-11-10, 09:55   #225
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Moja odp.będzie głupia bo szukasz w Lbn.a ja zamawiałam na allegro i teraz nawet nie pamiętam u kogo-to Ci pomogłam

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka! U nas koncertu i marudzenia ciąg dalszy Dobrze, że w nocy śpi jakoś sensownie

Dobra dodzwoniłam się. Jedziemu na 10.50. Trzymajcie kciuki zeby to nie było nic złego pa.
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:57   #226
Malgosia1983
Wtajemniczenie

To znalazłam:

"Czym różni się hydrolizat białkowy od zwykłego mleka modyfikowanego? Czy dostarcza takiego samego gatunkowo wapnia i białka jak mleko modyfikowane? Czy nie zaszkodzi, skoro są tam składniki zastępcze?

Pod względem składu i przyswajalności składników hydrolizat białkowy nie różni się od mleka modyfikowanego (co zostało naukowo udowodnione). Jedyna różnica jest taka, że białko jest zhydrolizowane, czyli rozłożone na drobniejsze cząsteczki (peptydy, aminokwasy) o znikomych lub prawie żadnych właściwościach uczulających. Coś takiego dzieje się zresztą z normalnym mlekiem w naszym przewodzie pokarmowym pod wpływem enzymów trawiennych, jednak w tym przypadku nie chroni to przed alergią. Białko z hydrolizatu jest nawet lepiej przyswajalne niż ze zwykłego mleka, gdyż białko niezhydrolizowane wymaga przed wchłonięciem strawienia, podczas gdy zhydrolizowane prawie zupełnie nie potrzebuje takiej obróbki. Taki preparat to dla dziecka uczulonego na białko mleka krowiego najlepszy pokarm, który zaspokaja wszystkie jego potrzeby i dzięki któremu maluch będzie się prawidłowo rozwijać."

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Dobra dodzwoniłam się. Jedziemu na 10.50. Trzymajcie kciuki zeby to nie było nic złego pa.
Stary 2011-11-10, 09:59   #227
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Sadzac po stronach jakie naprodukowalyscie mysle , ze maluszki zrobily sie grzeczniejsze.....wiecej spia i tym samym daja mamusiom wiecej czasu np na wizaz....

Cytat:
Hej

o rany ,....ladna waga....

Cytat:

Nie wiem czemu ale przeczytałam "złożyłam psa" i tak kminię o co cho

Stokrotko.....mam nadzieje, ze dostaniecie paszport na czas....trzymam
Stary 2011-11-10, 10:03   #228
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Moja odp.będzie głupia bo szukasz w Lbn.a ja zamawiałam na allegro i teraz nawet nie pamiętam u kogo-to Ci pomogłam
ale dziękuję za chęci.
Cytat:
trzymam mocno!

Cytat:
ja byłam wczoraj. nie miałam, ale ja chodzę do ginki państwowo i nie ma USG w gabinecie.
ps. po raz pierwszy w życiu będę brać tabletki.

Stary 2011-11-10, 10:04   #229
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Dzien bobly
hej

Cytat:
hej
kurde ktos mi dziecko podmienił po spacerku mały zrobił sie strasznei marudny i płakusiał , pospał na łapkach od 19 do 20 a potem do 22 sie z nim meczyłam bo bidak płakał, nie robił dziś kupki tzn rano była ok 6 ale nei wiem kiedy ja zrobił myslicie ze meczy go to ze nei moze jej zrobic albo co? aalbo zaczeły sie kolki boże żal mi go jak tak płakusia strasznie i nei wiem jak mu pomóc

ja karmie ostatnio tylko mm mały ma ponad 3 tyg czy ja mu moge dac juz jaksies kropelki na kolke , albo np herbatke na kupke czy cos? poradzcie mi bo ja zacofana jakas jetsem czy lepiej jak podjade z nim jutro do lekarza?

Asiu ja mojej dawalam Infacol bo mozna od urodzenia....

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

da się przebukować...ale ceny rosną z dnia na dzień..okres przedświąteczny więc drogie są..za przebukowanie i dopłata do różnicy by sporo wyszło...a że mam powrotne już z mężem..więc skróciłby się mi i Saruni pobyt w pl..bo powrotnych nie zmienimy(tz do pracy) ehh..

a w ciągu dnia więcej niż 100ml tylko raz wypiła... a tak to poniżej tego.

dzięki jeszcze raz... i sorka,że tak o sobie...ale dziś nie potrafie o niczym innym myśleć...
Sara śpi.a ja nawet usnąć nie mogę z nerwów. kurcze...zawsze coś pod górke musi być...

dobrej nocki mamuśki

Bedzie dobrze kochana....
Stary 2011-11-10, 10:10   #230
gerda
Zadomowienie

dzień dobry

moje dziecię śpi smacznie na balkonie (tfu-tfu) przy dźwiękach maszyn (kładą nam asfalt), to mogę Was po nadrabiać

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:17   #231
agnieszka 0605
Zakorzenienie

anciaahk brawo za wytrwałość przy takim nastawieniu i samozaparciu kryzys pójdzie precz! A to, że Franuś je co 1h to wg mnie może być przyczyna i skoku i kryzysu. Czytałam, że te dwie sprawy często się łączą

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hejka

Czy jest coś takiego jak większa potrzeba jedzenia u dzieci????

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:19   #232
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Hej

wow to kg więcej niz moja niunia a w przypadku tej przepukliny przyklejasz tylko plasterek i z głowy?

Stary 2011-11-10, 10:24   #233
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Mamuski ....jak czesto kladziecie maluszki na brzuszku????
Stary 2011-11-10, 10:29   #234
gerda
Zadomowienie

Cytat:
witamy!

ja wprawdzie nie z Lublina, ale czapeczki długo nie mogałam znaleźć, zapomnieli o małych głowach w h&m widzialam kiedys cudna, ale co z tego jak najmniejszy rozmiar to 68 i to duzo za duzy

Małgosia1983 lepiej dawać sab simplex na łyzeczce bo jak dajesz do mleka to więcje na butelce zostaje, niz trafia do dziecka, żeby nie było że sie wymądrzam to rada położnej

o widze, że jedna mamusia nam odleciała

Stary 2011-11-10, 10:34   #235
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
ja to rzadko, bo albo tym zapominam albo Kacper ma założoną pieluchę ortop.

Stary 2011-11-10, 10:44   #236
archinta
Zakorzenienie

Orzeszek się zlitował dziś w nocy nad starą matką i kimnął raz aż na 3h- boszzzzzzzz - totalna rozpusta, potem jeszcze na 1h50 min, i 1h

A ja mam tez pytanie o koopy- zdarzyło mi się,ze mały zrobił w trakcie przewijania pieluchy- ale tak strzelająco na odległość dosyć rzadkawo- to jest oki na piersi?? Moze tak strzelać?

Cytat:
hej
kurde ktos mi dziecko podmienił po spacerku mały zrobił sie strasznei marudny i płakusiał , pospał na łapkach od 19 do 20 a potem do 22 sie z nim meczyłam bo bidak płakał, nie robił dziś kupki tzn rano była ok 6 ale nei wiem kiedy ja zrobił myslicie ze meczy go to ze nei moze jej zrobic albo co? aalbo zaczeły sie kolki boże żal mi go jak tak płakusia strasznie i nei wiem jak mu pomóc

Może skok zaliczacie

A kiedy przeszłaś na te mm? - bo dzieci robią wtedy rzadziej koopy

Cytat:
Poszłam spać po 22 i po 5 minutach Franek już nie spał. Budził się najrzadziej co 1h - a więc cyc,cyc i jesczze raz cyc. Mam nadzieję, że to na laktacje pomoże. Twarda byłam, nie dałam mm, wolałam się przemęczyć. Teraz leży i guga już prawie godzinę.
A skąd ja to znam- no poza guganiem
Dobrze jest jak chce do piersi- gorzej jak marudzi i weź zgadnij o co mu cho
Cytat:
Do mojego to nie dociera. On myśli, że ma prawo być zmęczony po 2h opieki nad Franiem. A ja mam być niezniszczalna 24h.
Archi przetrwamy to,nie ma rady..
A myślisz,że do mojego dociera??
Ano przetrwamy. Dziś jadę do mamy (pewnie się znów poryczę, jak w domu Babci nie zobaczę)na długi week- może mi sie polepszy jak ktoś będzie małego ciągle lulał, a nie tylko ja całymi dniami

Cytat:
W ogóle to nie wiem, czemu Franek płacze, czy to ten skok, czy chce jeść faktycznie co 1h, bo na kolki mi to nie wygląda, już dłuższy czas nie dajemy sab simplex, bo chyba nie ma kolki all the time. Wieczorem jest gorzej marudny, usypia go troszkę bujanie w łóżeczku lub noszenie na rękach - ale aktywne. Nie wiem, co się porobiło, powrót do tego, co wcześniej. Może dawać jednak te kropelki?

Przedwczoraj po mm spał od 19 do 1 w nocy, potem na cycu już co 1-1,5 h.

Jak to rozumieć?
No to mój scsenariusz- jak podałam mm to kimał 3-4h, na piersi teraz max 2h, no co kilka dni kimnie na 2,5-3h. Ale po zastoju boję sie go dokarmiac by znow się dziadostwo nie przypałetało.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Czy jest coś takiego jak większa potrzeba jedzenia u dzieci???? Moja Zuzia wczoraj po kąpieli jadała 1h cycusia, usnęła na chwilę i po obudzeniu wrąbała 140ml mm i dopiero padła po kropelkach o 24 co prawda spała do 7 rano bez przerwy ale nie wiem czy ona tyle może jeść na raz Wygląda na to że moje cycki puste ale przecież leci coś z nichPrzez tą skazę nic nie jem prawie i pewnie stąd moje mleko jej nie wystarcza
Zobacz- u mnie i u Anci podobnie. A jak maly konczy jesc to mleko jeszcze mi leci. To musi o coś innego cho. tylko o co
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Nie wiem kto to wszystko przeczyta...chyba też będę musiała skusić medalem. Co do przewracania z brzuszka na plecki... ha mojemu też się z dwa razy zdarzyło...ale tylko dlatego, że jak jeszcze ważył malutko, a duża główka przeważyła to go pociągnęła na boczek a reszta się "przekopyrtnęła"... i pewnie było podobnie w kontrowersyjnym przypadku

MAGiALENA- czee Wszystko dobrze u Was? Jakoś mało Cię- w sumi mnie ost też. Ale jakoś się martwię

Cytat:
No to ładny klocuszek!

I my się dziwimy ,że dzieci marudzą- a my jak tyłyśmy w ciąży to co- nie lepsze

Plasterek na przepuklinkę? I co potem? Od plasterka się zamknie?
Cytat:
Dziewczyny coś mnie wczoraj tknelo i z ciekawosci stanęłam z mała na wadze później sama i wyszło na to że Judyś w ciągu 2tyg.przybrała mi jedynie 150g Martwie się bo ładnie przybierała a nagle takie spowolnienie Jeszcze te luxne kupki z śluzem. Niby mówią/piszą że to normalne przy cycku ale ta waga! Probuje sie dodzwonić do przychodni a tam non stop zajęte od 7u.30 Pewnie "przepracowane" Panie słuchawkę odłożyły
Ale te nasze wgi łazienkowe to oszutki- do takich niuansów jak waga dziecka się nie nadają. Nie denerwuj się
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
moje dziecię śpi smacznie na balkonie (tfu-tfu) przy dźwiękach maszyn (kładą nam asfalt), to mogę Was po nadrabiać
zazdroszczę balkonu!
Cytat:
Różnie- ale przynajmniej 1x dziennie- nie zawsze do spania. Czasem na chwilkę czasem i na godz- dwie.
Mój lubi usypiać na "kangura" brzuchem do brzucha taty- i wtedy tak się go przekłada do spania- również na brzusio
Właśnie śpi na brzuszku

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:46
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:46   #237
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Małgosia1983 lepiej dawać sab simplex na łyzeczce bo jak dajesz do mleka to więcje na butelce zostaje, niz trafia do dziecka, żeby nie było że sie wymądrzam to rada położnej

o widze, że jedna mamusia nam odleciała

ja tez tak daje kropelki.....i sie nie wymadrzasz kochana....to jest dobra rada....
Stary 2011-11-10, 10:52   #238
rabarbar83
Rozeznanie

Witam się na odchowalni

Cytat:
Oczywiście z Franiem na rączkach. Najlepiej śpi się u mamy.
oczywiście ja z moją Hanną na ręku bo bąka nie może puścić to spać nie będzie w kołysce do następnego karmienia uhhh

Cytat:
Jestem i ja tutaj z nadrobieniem poczekalni to już chyba nie mam szans
W ogóle jakoś tak się wzruszyłam jak tu weszłam
Ale cicho - mały śpi już 1,5h- jak na ostatnie dni to mega długo. Ogólnie więcej czasu spędza przy piersi (brzuch już ma rozlazły jak ropucha ) albo na marudzeniu.

No i pochwaliłam -juz beczy
Archi mam to samo...
może jakoś przetrwamy

Cytat:
ja szybciutko melduje się w odchowalni

i przedstawiam Kamilkę Madzi

z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie

śliczności zdrówka jeszcze raz

moje kochane złośliwości kończy dziś miesiąc
ale ten czas leci

dałam znać że żyję i lecę wypić jakąś herbatkę ciepłą puki mała stęka ale leży sama bo zaraz znów będzie wisieć na cycku... eh z szoku wyjść nie mogę że dałam radę karmić miesiąc piersią mimo notorycznego bólu i samych problemów z tym związanych ale chyba jakoś się zaczyna wszystko regulować i idzie nam coraz fu lepiej tffuu tfu żeby nie zapeszyć

Buziaki dla was
Stary 2011-11-10, 10:53   #239
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
dziękuję za odpowiedź.
to ametystowa - zaraz po ślubie wynajmowaliśmy mieszkanie w tym bloku i wiedziałam, że tam jest taki sklep, ale teraz nawet nie przyszło mi do głowy, żeby tam zajrzeć.
a no ametystowa te ulice tam śmieszne, bursztynowa nagle z ulicy staje się chodnikiem

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:55   #240
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Orzeszek się zlitował dziś w nocy nad starą matką i kimnął raz aż na 3h- boszzzzzzzz - totalna rozpusta, potem jeszcze na 1h50 min, i 1h
no to nie zazdroszczę... Kacper, póki co, ładnie śpi w nocy. kąpanie ok. 19:30-20:00, po nim karmienie i potem budzi się dwa razy na karmienie.
Cytat:
MAGiALENA- czee Wszystko dobrze u Was? Jakoś mało Cię- w sumi mnie ost też. Ale jakoś się martwię
nie będę kłamać - oprócz cudownego Kacperka, to wszytko... źle, ale tak na forum nie chcę o tym pisać.

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości