Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 20:41   #181
mooonik
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
najlepszy jest mój mąż , mówi do dziecka "jak pies szczeka- chał chał" a mały "ał" ale wyrwało mu się cudem, ale myślałam że padnę
dobre

najciekawszym dźwiękiem wydawanym przez Juliśkę jest odgłos mega przypominający ryczący bolid formuły ,1 tudzież hamowanie z piskiem opon - mówię Wam czasem potrafi mnie wystraszyć

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:46   #182
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Hejka

głodzilla śpi u taty w ramionach... a ja się ogarnęłam,wykąpałam i jestem..
mam stresa dziś jak nie wiem... wysłaliśmy dokumenty dla Sary o irlandzki paszport..i dziś sprawdzałam status na necie..i okazało się,że coś nie zostało zaakceptowane...i odsyłają papiery do uzupełnienia. .i znów musimy im wysłać i...to moze trwać kolejne 10 dni roboczych od dnia gdy to do nich wróci..( o ile znów się do czegoś nie czepną) a my na 23-go mamy bilety na samolot kupione.. boje się,że coś pójdzie nie tak..i dupa..stracimy kasę i czas,który mogłam spędzić w pl... doła mam... tż dzwonił do nich.mieli sprawdzić i oddzwonić-cisza póki co... ehh.. to się pożaliłam
wyrobią się wyrobią...
nam brakowało 1 daty, przysłali pismo odesłałam na drugi dzień a 2 dni później mieliśmy paszport

chcę lecieć min do lutego...
jak się zdenerwuję to kupię bilet i nie będzie zmiłuj...

mooonik, ja też mam nadzieję, że się ułoży, bo tak jak teraz nie moze być... :-(

Edytowane przez thelilah
Czas edycji: 2011-11-09 o 20:51
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:46   #183
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość

dawała któraś z Was kropelki do oczek na zapalenie spojówek, bo Marcel ma juz ponad tydzien i nie za bardzo przechodzi...
ja dawałam kropelki na ropiejące oczka, przeszło po ok. 1-2 tyg

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
:
Agnieszka sniłaś mi sie dzis sniło mi sie, ze wynajmowałysmy razem mieszkanie w bloku i miałysmy ze sobą nasze dziewczyny. I jakis facet chodził za nami i swoimi myslami powodował ze nie miałysmy mleka (chyba Fringe'a za duzo oglądałam )

Cytat:
Jezu was nadrobić dziś to trzeba być znowu w ciąży i miec czas hehhe

bąbelino śpi a matka czeka na tap madl
1 i 2 -

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 20:51   #184
MalgosiaM8
Zakorzenienie

przyznac się bez bicia która mi dziecko obudziła
nakarmiłam i dalej kimnął, a se obok siedzę i z wami pisze

to ja wam powiem z tym guganiem, to co tam dziecku wyrwie, widze tylko że jak otwieram szeroko buzie to i on za mną szeroko otwiera buzię
dobre temat tez jest, jak już zaczyna marudzić i powtarza "gie""gie" to ma "G" w pieluszce zawsze mi się z tego śmiac chce

ale nic nie pobije uśmiechu dziecka

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:19   #185
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No prawdziwy Niedźwiedź!
To imię dopasowaliście, bo mi się Benio właśnie z misiem kojarzy .
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Anciu 3 stopnie, o matko u nas jeszcze 11-12 stopni i piekne słoneczko
Biegun zimna niestety. I mgła do tego okropna.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
najgorzej w nocy bedzie bo ona nauczona po drugim karmieniu juz ze mną spać
Oj a myślałam, że tylko ja śpię z dzieckiem, aż miałam wyrzuty sumienia. Ale serio nie mam siły wstawać co pół godziny i wtykać mu smoka jak kwęka, to już wolę spać z nim. Szczególnie teraz jak jest ten cały skok czy tam co.
60ml z jednej? Brawo!
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze mały śpi ;o, i to już nie pierwszy raz dziś. Po tym szczepieniu jakiś taki senny i te kupy takie dziwne ( i ten śluz w kupie ) - i oczywiście ja głupia przerważliwiona matka głupieję i panikuję
Cotka o ile dobrze pamiętam, to nasz łobuz też spał po szczepieniu. wiem, że miało być dziwne zachowanie i u nas było dziwnie, bo spał.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
jejjjii dostałam medal
A jak ja Ci dałam dwa, to mnie olałaś. Co Ci jakieś sportowe zacięcie się włączyło?

Ja padam, Franka nosiłam od nie wiem której, nawet w wc nie byłam. Teraz nasmażyłam naleśników, obżarłam się jak nie wiem co i zastanawiam się nad kąpielą.

A nauka na koło w lesie.Głębokim.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Thelilah - oby wszystko ułożyło się po Twojej myśli.

Stokrotka - też za paszport. A biletów nie można jakoś przebukować? (nie znam się na tym) O tą herbatkę to pytałam o ilość w ciągu dnia,, nie jednorazowo.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:20   #186
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ouu, no nietęgo, faktycznie. Cholerna biurokracja. Trzymam kciuki za pomyślne załatwienie tego poaszportu.

Po szczepieniu może być taki smętny. Pielęgniarka mnie ostrzegała. A co do śluzu w kupie - googlowałas coś na ten temat?

Monia, Agnyska ćwiczycie? Czy odpuściłyście? Mnie totalnie nie idzie, jeszcze ten zakichany okres wciąż mnie męczy. Mam 6 kg do zrzucenia.
U nas mówiła,że dzień po ... a u nas dwa dni stąd panika.
O śluzie googlowałam, ale co temat to inne opcje

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:24   #187
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja tylko na chwilę, bo jutro zapomnę

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Żegnam.
Nara.

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:41   #188
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A jak ja Ci dałam dwa, to mnie olałaś. Co Ci jakieś sportowe zacięcie się włączyło?
.
jak olałam patrz jak się cieszyłam, nie zauważyłaś klik

nie pamiętam dokładnie, chyba Agnyska kiedyś rozdawała medale za doczytanie postu i mi się przypomniało

Miss a dałoby się w 1szym poście dać choć linka do ost wątku z poczekalni? Tak, żeby mieć pod ręką jakby się chciało powspominać

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 21:43   #189
anciaahk
kosmitka

No dobra. Niech Ci będzie . Wygoniłam focha precz.

Stary 2011-11-09, 21:46   #190
19natka88
Zakorzenienie

Ooo pędzicie jak szalone Walczyłam z małym od 19.30, usnął o 21 Ja mam nadzieję, że to jest apogeum tego skoku i jutro już się skończy
Odnośnie "przezwisk" dla dzieciaków to u nas jest: Mysz, Szymczyk, Szymkowski, Kocik i Dzidziuś

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja szybciutko melduje się w odchowalni

i przedstawiam Kamilkę Madzi

z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie

Ślicznotka

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzis przyjezdza moja mamcia na 3 tygodnie
ciesze sie przeogromnie, ale martwie sie troche, ze mi dziecko rozpiesci a jakie sa wasze (waszych Maluszkow) doswiadczenia z babciami?

Moje babcie są znośne - oprócz tego, że ciągle by nosiły i całowały

...a tu fotka mojego Sloneczka pt." odczep sie"
Słodziak

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
wspolczuje kochana....

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Na pewno niedlugo sie skonczy
To jest pewne Pytanie tylko kiedy

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Natka-na zatkane uszy-guma do zuciaz uszami przerabialam juz nie jeden temat, łacznie z uszkodzona blonna bebenkowa, wiec wiem jaki to dla Ciebie dyskomfort

Dzięki, już próbowałam i nic

dawała któraś z Was kropelki do oczek na zapalenie spojówek, bo Marcel ma juz ponad tydzien i nie za bardzo przechodzi...
Ja dawałam na receptę były.

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
oby szybko malutkiemu przeszło

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:06   #191
archinta
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za przytulaski i całuski- mały w dzień (noc wyglądała podobnie) spał dziś 1,5h rano- co przyszłam tu na chwilę, a potem dopiero 2h od 15.30 i jeszcze 1,5h od 19., tak to marudzi, płacze, kwęka w przerwach je. Ogólnie wychodzi, że więcej nie śpi niż śpi- ledwo mam czas do WC pójść

Cytat:

Ja pomału też.
Ty to i tak jesteś twardzielka - mi tych sił o wiele szybciej przestało brakować.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Nie wiem teraz od czego zacząć.
Od początku.
Był u nas rano w domu pediatra żeby obejrzeć berbecia.
Powiedzialam mu o tym ciśnieciu. Zbadal go i oto co orzekł: brzuszek napięty, gazy mu przeszkadzają w jelitkach i to od tego. Wszystko wina mm. Dostawiac do piersi ile się da! (to mnie wkurzylo i az lzy mi sie pojawiły bo powiedział że popełniłam błąd że go dokarmiam).... Masować brzuszek. I to najważniejsze dla mnie jesli nie uda się karmić tylko piersią - a wiemy że u nas to niemożliwe - to mamy zmienić mleko na HA bo ono ma jakieś tam białko lepiej przyswajalne i to możliwe że pomoże.
Pediatra wyszedł. Dostawiłam go do cycka i tak na nim wisiał od 9 do 13. W końcu nie wytrzymałam dałam 120 mm zjadl jakby tydzien nie jadl. W między czasie zrobil kupsko z mega bączkami i UWAGA śpi do tej pory....
I w między czasie przyszly kropleki sab simplex i dałam do tej porcji mleka o 13.
Nie wiem teraz co pomogło na tą kupę i bączki.
Wydawało mi się że HA to typowo dla alergików a on nie alergik..ciekawe czy to pomoże. Kupiłam Hipp HA i będę mu domieszywać po miarce...

Ciekawe kto to teraz przeczyta.
Nasz tez ma dosyć często twardy brzuszek i się spina, a ja mm podawałam raptem kilka razy i ten brzuszek to niezależnie od mm się pojawiał. Nam pediatra powiedziała,ze dzieci tak mają i już- że dla nich koopa to mega wyzwanie. Oczywiście jak się już drą to trzeba wspomóc jakimiś preparatami ale po prostu prężenie i kwękanie przy koopie jest normalne.
Od 2 dni zaczęłam podawać Bobotic- szału nie ma ale chyba nieco lepiej jest, sama nie wiem.
Cytat:
Oj a myślałam, że tylko ja śpię z dzieckiem, aż miałam wyrzuty sumienia. Ale serio nie mam siły wstawać co pół godziny i wtykać mu smoka jak kwęka, to już wolę spać z nim. Szczególnie teraz jak jest ten cały skok czy tam co.
Kochana- ja pisałam już na początku,że śpię z Piotrusiem- ciężko mi było wstawać po cesarce co chwilę. Potem były ze 2 tyg gdzie odkładałam go do łóżeczka, teraz znów razem bo bym oszalała wstawać co 30 min czasem co 5 Z resztą jak była u mnie położna- doradca laktacyjny , dwa dni temu (co miałam problem z piersią) to powiedziała, bym nie męczyła sie z odkładaniem małego, ze na to jeszcze przyjdzie czas. Na razie mam być spokojna i wypoczęta, a łatwiej mi to przyjdzie jak mały będzie tuż obok i nie będę traciła energii na układanie go do łóżeczka.

No dobra mały znów wyje- obudził się o 20.30, była kąpiel, karmienie, przysnął na całe 18 min i cześć...
Nadrabiałam tylko po łepkach- nie jestem w stanie podjąć dialogu- sorry

Sis
- uwielbiam Cię
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:24   #192
anciaahk
kosmitka

Archi dzięki za pocieszenie z tym wspólnym spaniem. Naprawdę.
A w wc nie byłam dzisiaj od ok 11 do 20. Z Frankiem na rękach już miałam iść. Ale i tak jakby dziś jest lepsze niż wczoraj.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Archi bardzo współczuję, bardzo. Przytulam mocno.

Stary 2011-11-09, 22:36   #193
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
A w wc nie byłam dzisiaj od ok 11 do 20. Z Frankiem na rękach już miałam iść. Ale i tak jakby dziś jest lepsze niż wczoraj.

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Nie ma za co

A mi pani doradca laktacyjny wyrzucała ,ze mało jem (np 3 posiłki w ciągu dnia) ale sie w język ugryzłam , żeby nie najechać na TŻ ,ze mi nie zrobi np. rano przed wyjściem do pracy śniadania bo ja zwyczajnie nie mam kiedy sobie zrobić i jeszcze zjeść! I teraz taka sytuacja: mały kimnął na całe 20 min- pisałam ze już ryczy i pytam czy pójdzie do niego- to co- on właśnie nałożył sobie jedzenie i mu ostygnie... i jak widzi,ze dalej sie nie podnosze to poszedł po małego- gdzie mieliśmy na wieczór go wyciszać i nie przynosić do pokoju z duzym swiatłem , tv, kompem itp. Sie wku... ,zabrałam małego i powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC

No ale wepchnęłam mu teraz małego by chodź na chwilę do Was przyjsć
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 22:37   #194
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ale tutaj dyskusje były
kurcze jakos ostatnio tylko Was nadrabiam i nie mam kiedy pogadać mam nadzieje, że niedługo się to zmieni, bo ciągle coś do zrobienia, albo mały nie śpi
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za przytulaski i całuski- mały w dzień (noc wyglądała podobnie) spał dziś 1,5h rano- co przyszłam tu na chwilę, a potem dopiero 2h od 15.30 i jeszcze 1,5h od 19., tak to marudzi, płacze, kwęka w przerwach je. Ogólnie wychodzi, że więcej nie śpi niż śpi- ledwo mam czas do WC pójść

Ty to i tak jesteś twardzielka - mi tych sił o wiele szybciej przestało brakować.

Nasz tez ma dosyć często twardy brzuszek i się spina, a ja mm podawałam raptem kilka razy i ten brzuszek to niezależnie od mm się pojawiał. Nam pediatra powiedziała,ze dzieci tak mają i już- że dla nich koopa to mega wyzwanie. Oczywiście jak się już drą to trzeba wspomóc jakimiś preparatami ale po prostu prężenie i kwękanie przy koopie jest normalne.
Od 2 dni zaczęłam podawać Bobotic- szału nie ma ale chyba nieco lepiej jest, sama nie wiem.

Kochana- ja pisałam już na początku,że śpię z Piotrusiem- ciężko mi było wstawać po cesarce co chwilę. Potem były ze 2 tyg gdzie odkładałam go do łóżeczka, teraz znów razem bo bym oszalała wstawać co 30 min czasem co 5 Z resztą jak była u mnie położna- doradca laktacyjny , dwa dni temu (co miałam problem z piersią) to powiedziała, bym nie męczyła sie z odkładaniem małego, ze na to jeszcze przyjdzie czas. Na razie mam być spokojna i wypoczęta, a łatwiej mi to przyjdzie jak mały będzie tuż obok i nie będę traciła energii na układanie go do łóżeczka.

No dobra mały znów wyje- obudził się o 20.30, była kąpiel, karmienie, przysnął na całe 18 min i cześć...
Nadrabiałam tylko po łepkach- nie jestem w stanie podjąć dialogu- sorry

Sis
- uwielbiam Cię
Archi kochana współczuję Ci bardzo może to ten skok i się za chwilę unormuje wszystko
Cytat:

Anciu współczuje kochana

no i mi wcięło resztę cytatów co nadrobiłam wcześniej

idę się wyprysznicować póki mały śpi, zasnął przed 22 mam nadzieję, że trochę pośpi postaram się jeszcze wpaść

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 23:04   #195
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Monia, Agnyska ćwiczycie? Czy odpuściłyście? Mnie totalnie nie idzie, jeszcze ten zakichany okres wciąż mnie męczy. Mam 6 kg do zrzucenia.

Taaakkk....Spray wlasnie cwicze na wizazu.....a tak serio to dzisiaj pierwszy raz nie zalozylam pasa....czasami cwicze...ale od jutra chce cwiczyc rano bo mala wtedy dlugo spi.......ja mam do zrzucenia jakies 7-8 kg.....ale chce juz zaczac chodzic na basen.....a poza tym zaczelam krwawic od tygodnia i nie wiem o co kaman,...

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
wyrobią się wyrobią...
nam brakowało 1 daty, przysłali pismo odesłałam na drugi dzień a 2 dni później mieliśmy paszport

zabierz mnie ze soba....

Cytat:
Nie ma za co

A mi pani doradca laktacyjny wyrzucała ,ze mało jem (np 3 posiłki w ciągu dnia) ale sie w język ugryzłam , żeby nie najechać na TŻ ,ze mi nie zrobi np. rano przed wyjściem do pracy śniadania bo ja zwyczajnie nie mam kiedy sobie zrobić i jeszcze zjeść! I teraz taka sytuacja: mały kimnął na całe 20 min- pisałam ze już ryczy i pytam czy pójdzie do niego- to co- on właśnie nałożył sobie jedzenie i mu ostygnie... i jak widzi,ze dalej sie nie podnosze to poszedł po małego- gdzie mieliśmy na wieczór go wyciszać i nie przynosić do pokoju z duzym swiatłem , tv, kompem itp. Sie wku... ,zabrałam małego i powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC

No ale wepchnęłam mu teraz małego by chodź na chwilę do Was przyjsć

wspolczuje .....nie ladnie sie zachowal....

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ----------

Ancia zapomnialam napisac....ja tez spie z mala....ale nie zawsze...wczoraj spala z nami a dzisiaj juz u siebie....ale uwielbiam z nia spac....
Stary 2011-11-09, 23:07   #196
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
przeczytalam....
tylko czy mam rozumiec ze jesli moja ma to samo to jest wina mm ??
chociaz u nas to jest tylk problem z baczkami....kupka jest co drugi dzien....No i mam nadziłaeje ze dobrze z ta kupa bo nie wiem jak u innych i czy wogole powinnam porownywac i pytac
wybaczcie musialam.....[COLOR="Silver"]
Moniś nie wiem kochana...zauważylam, że ten brzuszek, prężenie i ciśniecie to niezależnie od tego czy byla kupa czy nie.
Ja sprobuję zmienić to mleko i podaję saba i zobaczę jaki efekt. Skoro on mówił, że może pomóc to warto spróbować. A kupy robi codziennie już.

Te nazwy dla dzieciaczków mamy ekstra
Archi jeszcze raz Zobaczysz unormuje się. Tylko musimy być dzielne.

P.S. Stefan znowu spał ponad 4h Ciekawe jaka będzie noc

Uciekam już.
Słodkich snów
Stary 2011-11-09, 23:07   #197
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

wpadam się tylko pożgnać na dziś i życzyć w miarę przespanej nocki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 23:11   #198
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Nara.
Hi Hi

Mój mały śpi i śpi. Wzięłam go na wybudzenie do karmienia to nie mogłam go obudzić. Tzn przeciąga się, otwiera jedno oko i śpi dalej Zacałowałam go calutniego a on nic, śpi dalej

Wymianka.
Stary 2011-11-09, 23:20   #199
spray
KWC

Cytat:
Hi Hi

Mój mały śpi i śpi. Wzięłam go na wybudzenie do karmienia to nie mogłam go obudzić. Tzn przeciąga się, otwiera jedno oko i śpi dalej Zacałowałam go calutniego a on nic, śpi dalej
Jak Ci się w końcu wyśpi to jeszcze zatęsknisz za tą ciszą Zbieraj siły cotuś

Ancia, my też śpimy z dzieckiem. Wolałabym nie, ale mam zbyt słabą wolę i jak nam zaczyna w nocy kwękać to go od razu targam do nas.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 23:22   #200
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

wyrobią się trzymam kciukasy
a co do przeżycia "jak nie dasz jak dasz napewno radę , poród to super sprawa to i lot super sprawa !"
My juz lecialysmy i nie bylo zle Balam sie,ze Nadia bedzie plakac przez zmiany cisnienia, ale nic jej nie ruszylo, moze dlatego, ze spiaca byla, plakac zaczela dopiero jak czekalismy na wyjscie z samolotu

Cytat:
Hi Hi

To pozycz troche tej sennosci, bo ja moja musialam dzisiaj usypiac 3h z przerwa na karmienie i sciaganie pokarmu. Masakra, nie mam sily juz nawet na siedzenie w necie. Wczoraj tez sie meczylam 1,5h, kto mi dziecko podmienil, bo wczesniej ladnie sama zasypiala
Stary 2011-11-09, 23:35   #201
cotynato
Zakorzenienie

Ha ha. Nie to, że mi to nie pasuje. Ale przyzwyczajona do mojego małego pana wiecznie aktywnego,który zasypiał o 1 w nocy, czasami łaskawie o północy- zastanawiam się czy wszystko ok
Teraz obudzony przy przewijaniu wstał, poawanturował się o cycka kórego pociągnął około 5 minut i śpi dalej Serio aż mu temperaturę zmierzyłam

Wymianka.
Stary 2011-11-09, 23:39   #202
aa2
Zakorzenienie

hej
kurde ktos mi dziecko podmienił po spacerku mały zrobił sie strasznei marudny i płakusiał , pospał na łapkach od 19 do 20 a potem do 22 sie z nim meczyłam bo bidak płakał, nie robił dziś kupki tzn rano była ok 6 ale nei wiem kiedy ja zrobił myslicie ze meczy go to ze nei moze jej zrobic albo co? aalbo zaczeły sie kolki boże żal mi go jak tak płakusia strasznie i nei wiem jak mu pomóc

ja karmie ostatnio tylko mm mały ma ponad 3 tyg czy ja mu moge dac juz jaksies kropelki na kolke , albo np herbatke na kupke czy cos? poradzcie mi bo ja zacofana jakas jetsem czy lepiej jak podjade z nim jutro do lekarza?

ogólnie poł dnia mnei nie było a widze ze sie działo, masakra tez poczułam sie dziwnie po wpisach Gosi no ale jakos mnie to nie dziwi bo to nie pierwsza dziwna akcja z udziałem kolezanki

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

Nara.
o i to jest najlepsza odpowiedz
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 00:03   #203
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Ouu, no nietęgo, faktycznie. Cholerna biurokracja. Trzymam kciuki za pomyślne załatwienie tego poaszportu.

dziękuje

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość

Stokrotko trzymam kciuki za wyjaśnienie sprawy z paszportem, będzie dobrze do 23 jeszcze chwilka jest
dzięki ...oby

Cytat:

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------
wyrobią się trzymam kciukasy
a co do przeżycia "jak nie dasz jak dasz napewno radę , poród to super sprawa to i lot super sprawa !"
dziękuje
hehe oby lot z Sarą też był super sprawą

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
wyrobią się wyrobią...

dzięki ...pocieszyłaś mnie,,super by było...

Cytat:

Stokrotka - też za paszport. A biletów nie można jakoś przebukować? (nie znam się na tym) O tą herbatkę to pytałam o ilość w ciągu dnia,, nie jednorazowo.
dziękuje

da się przebukować...ale ceny rosną z dnia na dzień..okres przedświąteczny więc drogie są..za przebukowanie i dopłata do różnicy by sporo wyszło...a że mam powrotne już z mężem..więc skróciłby się mi i Saruni pobyt w pl..bo powrotnych nie zmienimy(tz do pracy) ehh..

a w ciągu dnia więcej niż 100ml tylko raz wypiła... a tak to poniżej tego.

dzięki jeszcze raz... i sorka,że tak o sobie...ale dziś nie potrafie o niczym innym myśleć...
Sara śpi.a ja nawet usnąć nie mogę z nerwów. kurcze...zawsze coś pod górke musi być...

dobrej nocki mamuśki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 07:20   #204
tusia872
Zadomowienie

wszystkie jeszcze spia??

a ja sie nie wyspałam moja maruda mała nie pozwolila
jak to mówią: uroki macierzynstwa

Asia ja dawałam kropelki bobotic jak mała miala 3 tygodnie zmniejszyłam tylko dawke

stokrotka trzymam kciuki za paszport małej napewno bedziesz go miala przed wyjazdem

dziewczyny po cc mialyscie robione usg na wizycie kontrolnej??
ja w przyszłym tygodniu chciałam sie wybrac do gina i sie zastanawiam jak wizyta wyglada

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 07:22   #205
anciaahk
kosmitka

Poszłam spać po 22 i po 5 minutach Franek już nie spał. Budził się najrzadziej co 1h - a więc cyc,cyc i jesczze raz cyc. Mam nadzieję, że to na laktacje pomoże. Twarda byłam, nie dałam mm, wolałam się przemęczyć. Teraz leży i guga już prawie godzinę.
Cytat:
powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC
Do mojego to nie dociera. On myśli, że ma prawo być zmęczony po 2h opieki nad Franiem. A ja mam być niezniszczalna 24h.
Archi przetrwamy to,nie ma rady.
Cytat:
Zacałowałam go calutniego a on nic, śpi dalej
Uwielbiam takiego śpiącego, jak się całusia a on nic. Ale dawno taki nie był .
Cytat:
Ancia, my też śpimy z dzieckiem. Wolałabym nie, ale mam zbyt słabą wolę i jak nam zaczyna w nocy kwękać to go od razu targam do nas.
Dobrze, że nie jestem sama.
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
ja karmie ostatnio tylko mm mały ma ponad 3 tyg czy ja mu moge dac juz jaksies kropelki na kolke , albo np herbatke na kupke czy cos? poradzcie mi bo ja zacofana jakas jetsem czy lepiej jak podjade z nim jutro do lekarza?
Asiu Franek mieł nieco ponad 3 tygodnie jak pediatra pozwolił podawać infacol, więc chyba można.
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
da się przebukować...ale ceny rosną z dnia na dzień..okres przedświąteczny więc drogie są..za przebukowanie i dopłata do różnicy by sporo wyszło...a że mam powrotne już z mężem..więc skróciłby się mi i Saruni pobyt w pl..bo powrotnych nie zmienimy(tz do pracy) ehh..
Oby nie trzeba było przebukowywać .

W ogóle to nie wiem, czemu Franek płacze, czy to ten skok, czy chce jeść faktycznie co 1h, bo na kolki mi to nie wygląda, już dłuższy czas nie dajemy sab simplex, bo chyba nie ma kolki all the time. Wieczorem jest gorzej marudny, usypia go troszkę bujanie w łóżeczku lub noszenie na rękach - ale aktywne. Nie wiem, co się porobiło, powrót do tego, co wcześniej. Może dawać jednak te kropelki?

Przedwczoraj po mm spał od 19 do 1 w nocy, potem na cycu już co 1-1,5 h.

Jak to rozumieć?

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Tusia ja miałam usg.

Stary 2011-11-10, 08:08   #206
cotynato
Zakorzenienie

Zepsulam laktator moja nadzieja laktacyjna

Ancia dzielna jestes. Podziwiam. Ja bym pewnie dala mm patrzac na zmeczenie.

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 08:20   #207
anciaahk
kosmitka

No proszę Cię, kto tu godzinami wisi na cycu, ja przy Tobie to pikuś jestem.

Stary 2011-11-10, 08:22   #208
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę Cię, kto tu godzinami wisi na cycu, ja przy Tobie to pikuś jestem.
ale w nocy bymnie dala rady

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 08:39   #209
anciaahk
kosmitka

A co Ty z tym laktatorem zrobiłaś?

Stary 2011-11-10, 08:50   #210
martunia_199
Zakorzenienie

Hejka

Czy jest coś takiego jak większa potrzeba jedzenia u dzieci???? Moja Zuzia wczoraj po kąpieli jadała 1h cycusia, usnęła na chwilę i po obudzeniu wrąbała 140ml mm i dopiero padła po kropelkach o 24 co prawda spała do 7 rano bez przerwy ale nie wiem czy ona tyle może jeść na raz Wygląda na to że moje cycki puste ale przecież leci coś z nich

Przez tą skazę nic nie jem prawie i pewnie stąd moje mleko jej nie wystarcza

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości