Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 09:02   #1111
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale trwała debata nad sukniami u mnie w domu i dopiero teraz mogę się spokojnie rozpisać.
A więc tak, wczoraj zupełnie bez planowania, w 15 min znalazłam adresy sklepów na gocławiu i pradzę i pojechałam z moją mama, zupełny spontan. Na początek odwiedziłam Scarabeo, ale że było to moje pierwsze mierzenie, zupełnie nie wiedziałam czego chce i w czym mi dobrze, było mało udane, przymierzyłam chyba 4 suknie ale w każdej wyglądałam niekorzystnie. dalej były inne salony na ul. Grochowskiej mierzyłam różne suknie ale żadna to nie było to. Następnie trawiłam do salonu Boutique Maggio Ramatti, tam przemiła Pani zaproponowała mi suknie w stylu empire której nawet bym nie brała pod uwagę i to był moment przełomowy, bo zobaczyłam się zupełnie w innej wersji. Dalej były salony na pradze, mierzyłam różne suknie, ale już mniej więcej wiedziałam w jakim kierunku mam szukać. Były te lepiej na mnie wyglądające i te gorzej, ale żadna to nie było to. Po tym dniu myślami wracałam do tej pierwszej empirowej którą przymierzyłam, myślę że dlatego że to była pierwsza sukienka w której poczułam się dobrze i Pani która mną się zajmowała bardzo fajnie doradziła , nawet jaka fryzura by do tej sukni pasowała. W tym salonie jest promocja do 15 listopada 20 % taniej na tamta suknie, to zmobilizowało mnie na ruszenie na salony. Korzystając z dni wolnych wybrałam się na salony dziś, byłam już bardziej przygotowana, wiedziałam w jakich salonach są suknie mnie interesujące itp. Zaczęłam od salonu Carmen gdzie są dostępne suknie Nabla które już od 3 miesięcy krążą mi po głowie, szczególnie zależało mi na jednym modelu. No i koniec trafiło mnie, jak tylko założyłam ta suknie to miałam takiego banana na buźce mama jak mnie zobaczyła aż jej się zaszkliły oczy. Dla upewnienia przymierzyłam jeszcze 4 inne suknie i z tych 4 jedna też firmy Nabla też mnie zachwyciła i tu pojawia się problem obie suknie mi się podobają w tym samym stopniu, mojej mamie też. Zamierzam przyprowadzić moją przyjaciółkę żeby może ona to rozstrzygnęła bo ja nie jestem w stanie wybrać. Jak wyszłam z tego salonu już nie miałam ochoty nic mierzyć, bo zobaczyłam w mojej główce że wyłącznie w tych sukniach mogę wystąpić w tym wyjątkowym dniu. Stwierdziłyśmy jednak z mamą że skoro już się wybrałyśmy to przebiegniemy się jeszcze po innych salonach na Jana Pawła, przymierzyłam jeszcze trochę sukienek ale tylko w celu upewnienia się że już wybrałam właściwą. Byłam przymierzyć jeszcze raz w innym salonie tą z wczorajszego dnia i prysł czar pierwszej faworytki, wrażenia miałam zupełnie inne niż dnia poprzedniego, była zupełnie bez rewelacji.
W większości salonów byłam bardzo milo obsłużona, mogłam przymierzać do woli wręcz Panie nalegały żebym kolejne przymierzała. Z kiepską obsługą spotkałam się w salonie Promesa, Pani koniecznie chciała mnie ubrać w ciężkie suknie szyte z bardzo sztywnych materiałów, chociaż usiłowałam jej wytłumaczyć że takie suknie mnie przytłaczają i nie pasują do mnie, wole coś delikatniejszego. Zdziwiło mnie też że w salonie Jennifer Vaiano na pradzę za mierzenie sukni trzeba płacić 50 zł, a jeśli zdecydujesz się na kupno sukni u nich to odliczają tą sumę od ceny sukni. Dla mnie to bez sensu, ja oczywiście nie zdecydowałam się na mierzenie sukni, myślę że taka polityka firmy działa odstraszająco na potencjalnych klientów, niby dlaczego mam płacić za mierzenie sukni skoro nie wiem czy mi się spodoba, zwłaszcza że w innych salonach mogę mierzyć bezpłatnie.

Niestety nie mam żadnych zdjęć sukni, zazwyczaj nie można było robić a mi się nie chciało myśleć jak by tu ukradkiem coś zrobić.
Jeśli mogły byście mi pomóc chociaż trochę w podjęciu decyzji tu linki do sukni:
Sally
http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek...r15/sally.html
Savannah
http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek.../savannah.html
Obie sliczne-jednak dla mnie sally rządzi

dla neny i tenebrosy sto lat

A ja się kochane wczoraj spiełam i zamowilam próbki zaproszeń (jedno ze zdjęciem)-mam nadzieje,że jedno z nich mnie zauroczy i będę mogła zamknąć temat zaproszeń!
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:03   #1112
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

dla neny i tenebrosy sto lat

A ja się kochane wczoraj spiełam i zamowilam próbki zaproszeń (jedno ze zdjęciem)-mam nadzieje,że jedno z nich mnie zauroczy i będę mogła zamknąć temat zaproszeń!
pokaż które zamówiłaś?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:11   #1113
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
pokaż które zamówiłaś?
Ano takie

te ze zdjęciem bardziej zamowiłam z ciekawości-no ale zobaczymy(no i będzie tam nasze zdjecie czarno-biale i kokardka ma byc ecru)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg g5.jpg (49,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w2.jpg (46,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg yaproszartwyj7.jpg (56,9 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez nusiekowa
Czas edycji: 2011-11-10 o 09:13
Stary 2011-11-10, 09:13   #1114
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Ano takie
ciekawe jakiej będą jakości
no a my już wybraliśmy zaproszenia więc to mam z głowy. teraz mogę szalec po pasmanteriach w poszukiwaniu wstążki na wódkę w tym samym kolorze co na zaproszeniu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-10, 09:14   #1115
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Ano takie
Piękne Mi też się podobają zaproszenia z kokardką...
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:14   #1116
misiak17
Wtajemniczenie

Witam się i ja z rana

Nena i Tenebrosa wszystkiego najlepszego

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:15   #1117
Palulitka
Raczkowanie

[QUOTE=evoonia86;30424275]
Palulitka bardziej podoba m i sie ta z koronkowymi rękawami, aczkolwiek ta druga ma ciekawszy fason. gdybym ja miała wybierać to bliżej by mi byłu ku tej pierwszej /QUOTE]

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
o ta mi się podoba!
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
No powiem ci ze ciezki orzech do zgryzienia bo obie sa przepekne dokladnie tak jak lubie, delikatne romantyczne, urocze w pierwszej bardzo podoba mi sie tyl, a w drugiej falbanki mysle ze teraz to juz kwestia tego w ktorej bedzie ci bardziej do twarzy wiec rada przyjaciolki bedzie zdaje sie najcenniejsza
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
palulitka zdecydowanie SALLY i szkoda że nie możemy Ciebie w niej zobaczyć bo tak na dobrą sprawę nie mamy się do czego odnieść, jedynie do zdjęć katalogowych
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Palulitka - obie bardzo mi się podobają. Są w moim stylu. Od razu kiedy otworzyłam zdjęcia wydałam z siebie mnóstwo ochów i achów Gdybym miała wybierać postawiłabym na Savannah. Założyłabym do niej welon w hiszpańskim stylu, kwiat we włosy Cudo!!!
Musicie mi uwierzyć na słowo że w obu wyglądam tak samo pięknie (przepraszam za tą nieskromność). Sally ma bardzo ładną górę i tył, ale też i dół prezentuję się bardzo elegancko. Natomiast Savannah ma bardzo ciekawy romantyczny dół z warstwowo ułożonych koronek i jest jeszce jeden plus że nie będzie się gniotła przy siadaniu bo ta koronka się nie gniecie. Do Savannah chciała bym doszyć ramiączka i pani zaproponowała mi takie z tego materiału z którego jest kokarda z tyłu ( nie widać na zdjęciu bo ktoś zrobił gafę i jej nie ułożył odpowiednio, jest taka ładna symetryczna)
To jest straszne bo ja naprawdę taką samą miłością pałam do obu, żeby chociaż różniły się ceną, ale dokładnie tyle samo kosztuja.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:18   #1118
madzia2306
Zakorzenienie

Nenuś i Tenebrosko wszystkiego co najlepsze!!!

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-10, 09:19   #1119
nusiekowa
Wtajemniczenie

[QUOTE=Palulitka;30424964]
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Palulitka bardziej podoba m i sie ta z koronkowymi rękawami, aczkolwiek ta druga ma ciekawszy fason. gdybym ja miała wybierać to bliżej by mi byłu ku tej pierwszej /QUOTE]

Musicie mi uwierzyć na słowo że w obu wyglądam tak samo pięknie (przepraszam za tą nieskromność). Sally ma bardzo ładną górę i tył, ale też i dół prezentuję się bardzo elegancko. Natomiast Savannah ma bardzo ciekawy romantyczny dół z warstwowo ułożonych koronek i jest jeszce jeden plus że nie będzie się gniotła przy siadaniu bo ta koronka się nie gniecie. Do Savannah chciała bym doszyć ramiączka i pani zaproponowała mi takie z tego materiału z którego jest kokarda z tyłu ( nie widać na zdjęciu bo ktoś zrobił gafę i jej nie ułożył odpowiednio, jest taka ładna symetryczna)
To jest straszne bo ja naprawdę taką samą miłością pałam do obu, żeby chociaż różniły się ceną, ale dokładnie tyle samo kosztuja.
A byłas sama ?Bo mi dużo pomogły najblizsze koleżanki-a póżniej wybór potwierdziły mama z teściówką.Też miałam dylemat-ale rozwiały mi watpliwosci osoby z którymi byłam
Stary 2011-11-10, 09:20   #1120
Nattiv
Zakorzenienie

nena, tenebrosko Sto lat

Tż zrobił zapiekanki na śniadanie i lecę wcinać

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:25   #1121
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Ano takie

te ze zdjęciem bardziej zamowiłam z ciekawości-no ale zobaczymy(no i będzie tam nasze zdjecie czarno-biale i kokardka ma byc ecru)
Zamówiłaś próbkę tej jasnej? Ja ostatecznie zdecydowałam się na ciemne z kokardką z boku. W sumie to TŻ zdecydował Jak już przyjdą to daj znać jaka jakość. Ja swoje ciemne będę zamawiać u tego samego sprzedawcy.

Cytat:
ciekawe jakiej będą jakości
no a my już wybraliśmy zaproszenia więc to mam z głowy. teraz mogę szalec po pasmanteriach w poszukiwaniu wstążki na wódkę w tym samym kolorze co na zaproszeniu
Nie będzie etykiet na wódkę? My z tego zrezygnowaliśmy. Stwierdziliśmy, że zawiążemy tylko wstążeczkę na butelkę
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:29   #1122
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zamówiłaś próbkę tej jasnej? Ja ostatecznie zdecydowałam się na ciemne z kokardką z boku. W sumie to TŻ zdecydował Jak już przyjdą to daj znać jaka jakość. Ja swoje ciemne będę zamawiać u tego samego sprzedawcy.

Nie będzie etykiet na wódkę? My z tego zrezygnowaliśmy. Stwierdziliśmy, że zawiążemy tylko wstążeczkę na butelkę
Tak Anulka-zamówiłm wersje ecru oby były ok bo już mi sie nie chce szukać dalej....
Stary 2011-11-10, 09:30   #1123
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:

nie nie będzie etykiet.. myślałam nad zawieszkami nawet chciałam jej sama zrobic ale jak zobaczyłam że druk z mojej genialnej drukarki się rozmazuje pod wpływem wody to zrezygnowałam z zawieszek i zawiążę ładne kokardy na wódce

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-10, 09:34   #1124
Palulitka
Raczkowanie

[QUOTE=nusiekowa;30425015]
Cytat:

A byłas sama ?Bo mi dużo pomogły najblizsze koleżanki-a póżniej wybór potwierdziły mama z teściówką.Też miałam dylemat-ale rozwiały mi watpliwosci osoby z którymi byłam
Byłam z moją mamą, ona jest zazwyczaj krytyczna co do ubioru i tak samo było z sukniami. Natomiast na widok tych 2 oniemiała i tez nie jest w stanie wybrać. Dziś chcę się wybrać z moja przyjaciółką do tego salonu, może wezmę jeszcze kogoś, ale potrzebuje kogoś kto nie będzie przez grzeczność bał się powiedzieć prawdy.
Stary 2011-11-10, 09:35   #1125
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

neno tenebrosko wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, spełnienia wszystkich marzeń szczególnie tych ślubnych, samych sukcesów w życiu i dużo miłości

Ale dziś zimno. Czas wyciągnąć długie kozaki br

tenebrosko pytałam o autko bo my mieliśmy na oku takie samo. Facet był z chełma poszłam z dwiema koleżankami też PM z 2012 a on był tak nami zainteresowany że wszystkie zrezygnowałysmy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-10 o 09:39
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:47   #1126
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Dobry!
ojojojojoj ile życzeń o tak wczesnej porze. Dziękuję pięknie z całego serca
torcik będzie po południu (bo już wczoraj przygotowałam sobie warstwy do przełożenia) więc na pewno Was nim wirtualnie poczęstuję.

ale się śmiesznie złożyło, więc Tenebrosko - spełnienia wszystkiego co najlepsze, znalezienia wymarzonej sukni i super mieszkania w nowym domku

sto lat Dziewczyny!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:50   #1127
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
bry
Ja juz siedzę u malutkiej! W ogóle to stękałam wczoraj TŻ o tej drugiej kuzynce, żeby była druhną, i chyba sie zgodzi:P Powiedział tylko, że on jeszczr czegos takiego nie widział, to ja mu na to, że czasem jest nawet więcej druhen, a on mi na to "różowe sukienki i inne pierdoły" także teraz zostaje pomyśleć nad tym, czy TŻ ma szukać jakiegoś kolegi na siłę, żeby był do pary, czy niech siostra stanie sobie ze swoim TŻ. Muszę powiedzieć, że bardziej mi pasi opcja, żeby ona już ze swoim sobie stanęła, bo tak na siłę szukać jakiegoś chłopaszka, tylko na rolę drugiego drużby to wydaje mi się bez sensu. Zobaczymy co TŻ powie.
Wg mnie jako druga para może być ze swoim TŻtem. Będziecie mieli spokój i bez nerwów o to by szukać Twojej kuzynce kogoś na siłę.
U mnie krystalizuje się opcja dwóch par: mój brat z dziewczyną i brat TŻta z dziewczyną. A papiery podpiszą bracia

Nena i Tenebroska - STO LAT
Stary 2011-11-10, 10:06   #1128
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Nenuś i Tenebrosko:

Wszystkiego najlepszego* zeby wszystkie marzenia sie Wam spelnily!! * buziaki*

a teraz ide spac Dobranoc
Ale się złożyło
Sto lat Dziewczyny, spełnienia wszystkich marzeń

Cytat:
Niestety nie mam żadnych zdjęć sukni, zazwyczaj nie można było robić a mi się nie chciało myśleć jak by tu ukradkiem coś zrobić.
Jeśli mogły byście mi pomóc chociaż trochę w podjęciu decyzji tu linki do sukni:
Sally
Savannah
Kurcze tak naprawdę ciężko będzie doradzić, bo wiadomo to jednak nie jesteś Ty na tych zdjęciach i mogę jedynie powiedzieć, którą z tych dwóch wybrałabym dla siebie. Więc tak - jak dla mnie Sally odpada bo wydaje mi się, że to taki dziewczęcy, odmładzający fason (chyba przez te grube ramiączka, wyglądające trochę jak krótki rękawek). Dla mnie taki fason nie byłby korzystny bo mam 22lata, wyglądam na 18, a w tej sukni to pewnie na 14
Nie zmienia to faktu, że obydwie są pieknę i szkoda, że nie możemy Ciebie w nich zobaczyć
Stary 2011-11-10, 10:07   #1129
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do was pytanie dotyczące butów. Są pewne, które bardzo mi się podobają, ale mają odkryte palce. Koleżanka ostatnio powiedziała mi, że nie powinno się zakładać butów z odkrytymi palcami do sukni ślubnej, że PM to nie przystoi i powinna mieć zakryte palce. Poza tym jeśli ma pończochy czy rajstopy, to zupełnie to wtedy odpada i musiałaby w ogóle zrezygnować z tych pończoch. Co wy o tym sądzicie?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:12   #1130
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam do was pytanie dotyczące butów. Są pewne, które bardzo mi się podobają, ale mają odkryte palce. Koleżanka ostatnio powiedziała mi, że nie powinno się zakładać butów z odkrytymi palcami do sukni ślubnej, że PM to nie przystoi i powinna mieć zakryte palce. Poza tym jeśli ma pończochy czy rajstopy, to zupełnie to wtedy odpada i musiałaby w ogóle zrezygnować z tych pończoch. Co wy o tym sądzicie?
łee tam, nie przystoi Są tam jakieś przesądy, że szczęscie ucieka, ale kto tam je wszystkie spamięta
Co do drugiego powodu się zgadzam, rajstopy do butów z odkrytymi palcami wyglądają okropnie. A do sandałów to już nawet nie wspomnę
Stary 2011-11-10, 10:13   #1131
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Sally
Savannah
Obie mi się podobają ale wygrywa Sally wolę jak suknia bardziej podkreśla figurę

Tenebrosko, Neno, wszystkiego najlepszego Dziewczynki

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:19   #1132
(kicia)
Zakorzenienie

Ja mam buty z odkrytymi palcami i nie wierzę w te przesady. Ja planuje kupić do nich te rajstopki co kiedyś nena wstawiała że palce są odkryte a na nodze ma się normalnie rajstopki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:31   #1133
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Kurcze tak naprawdę ciężko będzie doradzić, bo wiadomo to jednak nie jesteś Ty na tych zdjęciach i mogę jedynie powiedzieć, którą z tych dwóch wybrałabym dla siebie. Więc tak - jak dla mnie Sally odpada bo wydaje mi się, że to taki dziewczęcy, odmładzający fason (chyba przez te grube ramiączka, wyglądające trochę jak krótki rękawek). Dla mnie taki fason nie byłby korzystny bo mam 22lata, wyglądam na 18, a w tej sukni to pewnie na 14
Nie zmienia to faktu, że obydwie są pieknę i szkoda, że nie możemy Ciebie w nich zobaczyć
Ja tez mam 22 lata i delikatna urodę, po wielu sukniach które przymierzyłam, takie właśnie mi najbardziej pasują. W tych drapowanych zdobionych mocno, satynowych, taftowych wyglądam jak bym była przebrana i na siłę postarzona. Zle się w nich czuje, najlepiej czuje się w takich wlasnie delikatnych jak to napisałaś "odmładzających".

Cytat:
Nie ma co się sugerować" to nie wypada, to należy". Jadnak ja chcę mieć zakryte palce z tego względu że boje się że ktoś może mnie nadepnąć, a ze względu na role PM będę tańczyć dużo i z różnymi partnerami. Przy odkrytych palcach takie nadepnięcie może się gorzej skończyć niż przy zakrytych, tak i się przynajmniej wydaje.

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Obie mi się podobają ale wygrywa Sally wolę jak suknia bardziej podkreśla figurę
savannach też podkreśla figurę chociaż tego nie widać na zdjęciu.
Dziś wybieram się z przyjaciółką więc może uda mi się wyprosić zrobienie zdjęcia.
Stary 2011-11-10, 10:32   #1134
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Ja mam buty z odkrytymi palcami i nie wierzę w te przesady. Ja planuje kupić do nich te rajstopki co kiedyś nena wstawiała że palce są odkryte a na nodze ma się normalnie rajstopki
buty peep toe są śliczne zwłaszcza wtedy gdy obcas ma koło 10 cm Sylwetka automatycznie się prostuje, a kostka i cała noga wyglądają dużo smuklej.

Ja jestem wysoka (tak mi się wydaje - mam 172cm) i niektóre wredotki już mi wytknęły, że nie powinnam nosić wysokich obcasów mimo że je lubię i chyba umiem w nich chodzić.
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:34   #1135
madzia2306
Zakorzenienie

na 10centymetrowym obcasie bym się zabiła chyba mój najwyższy obcas ma 7 cm i to wystarczająco dla mnie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-10, 10:43   #1136
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Wszystkiego naj naj dla Tenebroski i Neny dużo szczęścia i uśmiechu na co dzień

Cytat:
na 10centymetrowym obcasie bym się zabiła chyba mój najwyższy obcas ma 7 cm i to wystarczająco dla mnie
widzę temat butów, ja się właśnie też zastanawiam......nie umiem pokapować, jak zamawia się buty z http://bialebuty.com.pl/ ??? nie umiem się ogarnąć w tym sklepie, czy któraś z Was tam kupowała? jak wybrać but, ozdoby i kolor? ile w sumie te buty kosztują? bo jak wybrałam but, a potem ozdobę ( 1 grosz) to było ok, ale jak dodatał do koszyka inny kolor to doliczył mi 149 zł......sama nie wiem, gdzie i jakie buty kupię, ale ten sklep też biorę pod uwagę...... proszę o pomoc...
Stary 2011-11-10, 10:46   #1137
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!
Chyba znów stałam lewą nogą. Nos zapchany, gardło znów boli masakra.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Nenuś i Tenebrosko:

Wszystkiego najlepszego* zeby wszystkie marzenia sie Wam spelnily!! * buziaki*

a teraz ide spac Dobranoc
Oczywiście dołączam sie do życzeń

Cytat:
Przepraszam, ale trwała debata nad sukniami u mnie w domu i dopiero teraz mogę się spokojnie rozpisać.
A więc tak, wczoraj zupełnie bez planowania, w 15 min znalazłam adresy sklepów na gocławiu i pradzę i pojechałam z moją mama, zupełny spontan. Na początek odwiedziłam Scarabeo, ale że było to moje pierwsze mierzenie, zupełnie nie wiedziałam czego chce i w czym mi dobrze, było mało udane, przymierzyłam chyba 4 suknie ale w każdej wyglądałam niekorzystnie. dalej były inne salony na ul. Grochowskiej mierzyłam różne suknie ale żadna to nie było to. Następnie trawiłam do salonu Boutique Maggio Ramatti, tam przemiła Pani zaproponowała mi suknie w stylu empire której nawet bym nie brała pod uwagę i to był moment przełomowy, bo zobaczyłam się zupełnie w innej wersji. Dalej były salony na pradze, mierzyłam różne suknie, ale już mniej więcej wiedziałam w jakim kierunku mam szukać. Były te lepiej na mnie wyglądające i te gorzej, ale żadna to nie było to. Po tym dniu myślami wracałam do tej pierwszej empirowej którą przymierzyłam, myślę że dlatego że to była pierwsza sukienka w której poczułam się dobrze i Pani która mną się zajmowała bardzo fajnie doradziła , nawet jaka fryzura by do tej sukni pasowała. W tym salonie jest promocja do 15 listopada 20 % taniej na tamta suknie, to zmobilizowało mnie na ruszenie na salony. Korzystając z dni wolnych wybrałam się na salony dziś, byłam już bardziej przygotowana, wiedziałam w jakich salonach są suknie mnie interesujące itp. Zaczęłam od salonu Carmen gdzie są dostępne suknie Nabla które już od 3 miesięcy krążą mi po głowie, szczególnie zależało mi na jednym modelu. No i koniec trafiło mnie, jak tylko założyłam ta suknie to miałam takiego banana na buźce mama jak mnie zobaczyła aż jej się zaszkliły oczy. Dla upewnienia przymierzyłam jeszcze 4 inne suknie i z tych 4 jedna też firmy Nabla też mnie zachwyciła i tu pojawia się problem obie suknie mi się podobają w tym samym stopniu, mojej mamie też. Zamierzam przyprowadzić moją przyjaciółkę żeby może ona to rozstrzygnęła bo ja nie jestem w stanie wybrać. Jak wyszłam z tego salonu już nie miałam ochoty nic mierzyć, bo zobaczyłam w mojej główce że wyłącznie w tych sukniach mogę wystąpić w tym wyjątkowym dniu. Stwierdziłyśmy jednak z mamą że skoro już się wybrałyśmy to przebiegniemy się jeszcze po innych salonach na Jana Pawła, przymierzyłam jeszcze trochę sukienek ale tylko w celu upewnienia się że już wybrałam właściwą. Byłam przymierzyć jeszcze raz w innym salonie tą z wczorajszego dnia i prysł czar pierwszej faworytki, wrażenia miałam zupełnie inne niż dnia poprzedniego, była zupełnie bez rewelacji.
W większości salonów byłam bardzo milo obsłużona, mogłam przymierzać do woli wręcz Panie nalegały żebym kolejne przymierzała. Z kiepską obsługą spotkałam się w salonie Promesa, Pani koniecznie chciała mnie ubrać w ciężkie suknie szyte z bardzo sztywnych materiałów, chociaż usiłowałam jej wytłumaczyć że takie suknie mnie przytłaczają i nie pasują do mnie, wole coś delikatniejszego. Zdziwiło mnie też że w salonie Jennifer Vaiano na pradzę za mierzenie sukni trzeba płacić 50 zł, a jeśli zdecydujesz się na kupno sukni u nich to odliczają tą sumę od ceny sukni. Dla mnie to bez sensu, ja oczywiście nie zdecydowałam się na mierzenie sukni, myślę że taka polityka firmy działa odstraszająco na potencjalnych klientów, niby dlaczego mam płacić za mierzenie sukni skoro nie wiem czy mi się spodoba, zwłaszcza że w innych salonach mogę mierzyć bezpłatnie.

Sally
Savannah
Dla mnie pierwsza.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj naj dla Tenebroski i Neny dużo szczęścia i uśmiechu na co dzień

widzę temat butów, ja się właśnie też zastanawiam......nie umiem pokapować, jak zamawia się buty z http://bialebuty.com.pl/ ??? nie umiem się ogarnąć w tym sklepie, czy któraś z Was tam kupowała? jak wybrać but, ozdoby i kolor? ile w sumie te buty kosztują? bo jak wybrałam but, a potem ozdobę ( 1 grosz) to było ok, ale jak dodatał do koszyka inny kolor to doliczył mi 149 zł......sama nie wiem, gdzie i jakie buty kupię, ale ten sklep też biorę pod uwagę...... proszę o pomoc...
Też będę tam chyba kupować buty ale jeszcze nie próbowałam nic zamawiać. NA pewno jest tam jakiś kontakt to może ich zapytaj jak to jest. Na pewno całe buty mają kosztować 149 a nie, że dokłada Ci za wybrany kolor.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:47   #1138
nusiekowa
Wtajemniczenie

Buty z odkrytymi palcami są boskie szczególnie na wysokim obcasie.Ja mam 176 i rzadko chodze na bardzo wysokich obcasach-jestem wtedy wyzsza od TŻ. Na wesele planuje buty z obcasem 5-6 cm.
Stary 2011-11-10, 10:51   #1139
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Mój najwyższy jest chyba koło 11 ale to są cieniutkie szpilki i nie tyle, że ciężko się w nich chodzi ale bolą nogi.

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Buty z odkrytymi palcami są boskie szczególnie na wysokim obcasie.Ja mam 176 i rzadko chodze na bardzo wysokich obcasach-jestem wtedy wyzsza od TŻ. Na wesele planuje buty z obcasem 5-6 cm.
No proszę to ja myślałam, że tylko ja mam tak. Mam tylko cm mniej niż ty. Mój Tż 185 wiec na 10 mogę sobie pozwolić ale nie lubię jak jestem z nim równa bo wydaje mi się, ze jestem wyższa i na ślub planuje takie buty jak ty (5-6obcas). A gdzie je będziesz kupować? Bo w sklepach z tego co zauważyłam to królują platformy??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:54   #1140
gamariel
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Chciałam się pochwalić swoimi zaproszeniami
http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...895338301.html
Trochę sie bałam, bo myślałam, ze za taką cenę, to nic porządnego nie będzie, ale jaka była ulga jak przyszły i się okazało,że są rewelacyjne)
gamariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości