|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Jako że ostatnio byłam na ok 40 stronie a teraz jest już 75, to nawet nie będę próbowała nadrabiać
![]() ![]() przeczytałam kilka ostatnich postów tylko i: AgaMili: mam takie coś, tylko że odciąga mama ciągnąc przez rurkę - ogólnie fajna rzecz, tyle że dzieci raczej nie są takie potulne przy tym i ryczą strasznie ;P - doświadczenie moje i moich znajomych. Jednak szczególnie dla malutkich dzieci, które nie siedzą (chodzą) to jest bardzo dobre, bo jakoś ten katar można ściągnąć - starszemu dziecku ostatecznie sam spłynie jak będzie w pionie ![]() ![]() Katerina_00 : My mamy taki koszyk do pokoju - dziecko może w nim leżeć póki nie zacznie prób wychodzenia (wytaczania się) ;P u nas poprzednio niecale 4msc - chyba że kupicie głębszy niż my mamy (zrobiony przez znajomego dla ich dziecka) teraz wsadzimy go do sypialni, bo miejsce łóżeczka już zajęte ;P a nie zdążyliśmy synka przenieść do własnego pokoju na razie... a 2 łóżeczka się nie zmieszczą - jak mały się przyzwyczai do siostry, to odda jej łóczeczko i dostaeni nowe już dla starszych dzieci ![]() Dzięki że ktoś zapytał o swędzący brzuch - poprzednio nie miałam żadnych problemów, ale synek był malutki, a teraz mała mi w ciągu 2 tygodni pół kilo urosła i mam wrażenie że mi się brzuch zaraz rozerwie ;P więc zaraz lecę go czymś posmarować (ma 1981 w 32+4) |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
BAN stały
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
dzien dobry
![]() Od rana mam problemy z oddychaniem ![]() ![]() No nic, milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
Dzień Doberek
![]() Jaki tu spokój wow! Ale to dobrze bo nie mam za dużo do nadrabiania ![]() ![]() Dziś zapowiada mi się ciekawy dzień mam nadzieję bo bratowa mnie zabiera do jakiegoś lumpku co podobno są super ciuchy za pół darmo i mam nadzieję że coś kupię, chociaż się nie nastawiam bo jak się nastawię to nic nie kupię ![]() Z tą pościelą to faktycznie jest problem, ja też zastanawiałam się nad baldachimem ale nie wiem sama, w sumie przy starszej córce miałam i teraz chyba też będę mieć. Ale ja z kolei chciałabym właśnie kupić taki komplet pościeli ale bez wypełnienia bo mam je po starszej córce ale wszędzie są komplety już z wypełnieniem a po co mi jak już mam ![]() A tak wogóle to ostatnio coraz częściej mi się zdarza że np tak jak teraz zjadłam śniadanie i jest mi niedobrze normalnie jak w pierwszym trymestrze :/ Jak dobrze że jutro długi weekend w końcu się wyśpię z rodzinką ![]()
#2254 |
Zadomowienie
|
ufff właśnie wróciłam z glukozy kucie po 1h i po 2 ;/ ręka mi drętwieje
![]() powiem wam szczerze chyba jestem jakaś inna bo mi ta glukoza nawet smakowała ![]()
#2255 | ||||
Zadomowienie
|
ja jakoś 13 grudnia odstawiam fenoterol to bedzie 36 tydzień,a gdy odstawi się fenoterol to można urodzic po 5 dniach (a że 37 tydzien to juz ciąża donoszona więc bedzie wszystko dobrze)ale można też normalnie doczekac 40 to już sprawa organizmu
![]() [/QUOTE] O to nie wiedziałam o tym fenoterolu tego,ciekawe kiedy mi lekarz każe odstawić.Ostatnio coś mówił ,że będę mogła brać 2 tabletki na dzień,ale nie wiem jeszcze kiedy Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle znalazłam u sibie fajny sklep dzieciowy,niektóre rzeczy taniej niż na allegro.Za czapeczkę dałam 20zł a za pokrowce 13zł sztuka Cytat:
Cytat:
Super ze sie udało i że nawet smakowało
![]() |
#2256 | |
Zadomowienie
|
witam
![]() wczoraj miałam dość intensywny dzień, musiałam jechać do pracy pozałatwiac parę spraw, popodpisywać górę papierków itp... w sumie fajnie tak się wyrwać, wypić herbatkę i pogadać, tym bardziej, ze mam bardzo fajnych ludzi w pracy, ale niestety tą wyprawę i prawie cały dzień w pionie odchorowałam w nocy.... miałam skurcze i bóle brzucha ![]() teraz juz jest lepiej na szczęście, ale chciałam dzisiaj zrobić porządek w szafie, bo przyszła mi wielka paczka z dzidziusiowymi akcesoriami, wkładami poporodowymi itp...i teraz stoi to wszystko w kartonie w pokoju i mnie wkurza i chciałam to ładnie pochowac, ale chyba nici z tego... więc przez cały weekend będzie mi to stać....wrrrr bo jutro już będzie Iga, a przy niej takie porządki trwają 3x dłużej więc zabiore się za to dopiero w poniedziałek ![]() i jeszcze mnie coś w gardle drapie... no to sobie pomarudziłam z rana i mi lepiej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() miałam w wbk, ale mnie wkurzyli, bo często się zdarzało, ze jak płaciłam kartą to była odmowa transakcji, więc przeniosłam się do mbanku i jestem bardzo zadowolona ![]() super ![]() o rety, to już tuż tuż ![]() Inutil, Monia, Agatek, Pearl ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po zakupach (zebrałam się rano, żeby w kolejkach nie stać), Tzcik kończy ścianę w pokoju, ja postanowiłam się przywitać i biorę się za małe sprzątanie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
fajny ten odkurzacz do noska tylko strasznie glosny a dzidzia na filmiku byla bardzi dzielna i cierpliwa
dretwieja wam rece w nocy? ja sie czasami budze i jakbym reki nie miala zwlaszcza prawej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chusteczki kupiłam za 9,99 zł i tak taniej, bo ze 2 tyg. temu widziałam w tesco dokładnie ten sam trójpak po chyba 26 zł ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już zupkę ugotowałam, troszkę uprzątnęłam i zrobiłam sobie przerwę na Was i na małą przekąskę ![]() Jeszcze tylko muszę schody pomyć i poprasować. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Dzięki za odpowiedzi w sprawie swędzącego brzucha ![]() ![]() Niedawno wstałam, tzn. ze spania nr 2 ![]() Zjadłam śniadanko - odwaliło mi dzisiaj na szprota w pomidorach co leżał w lodówce już dobry miesiąc ![]() No i nie ma chleba, bo jak zaczęłam robić mężowi kanapki na cały dzień, to zużyłam 2/3 bochenka ![]() I teraz mam dylemat co robić najpierw: iść po chleb czy umyć włosy ![]()
#2261 | |
Zadomowienie
|
Witam mamcie Pogoda brzydka typowo jesienna, aż wyra nie chce się wychodzić. Ale sen miałam. Chyba po tym wczorajszym zwiedzaniu porodówki takie głupoty mi się śniły: rodziłam w jakiejś toalecie - szybko i bezboleśnie mi to poszło ale córcia była malutka, brzydka i taka... plastikowa, jak lalka ![]() ![]() Dobrze, że się obudziłam Cytat:
a puding-pychotka o taki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | ||||
Rozeznanie
|
Witam!! troszkę zalatana ostatnio byłam, dziś siadłam i nadrabiałąm was do sniadanka, teraz odpisuję:
Wszystkie dziewczynki w szpitalach pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrówka ![]() ![]() a tak poza tym: Cytat:
Cytat:
łóżeczko mi się też podoba i naprawdę jest wytrzymałe, synek spał w nim do ponad 2 latek a łóżeczko jest jak nie używane (może oprócz kilku plamek i baterii w karuzeli z lampką – żaden problem, plamki usunięte, baterie trzeba kupić ) A ubranek rzeczywiście mam multum J , oprócz widocznych na zdjęciu reklamówek mam jeszcze dużą walizkę podróżną, ale w niej są takie ubranka już na ok. 1,5 roku, więc na razie sobie leżą na strychu. Generalnie mamy wszystko, do kupić muszę tylko kilka pieluch terowych i kosmetyki. Bo wózek już zarezerwowany, a śpiworek do niego mamy obiecany przez moja mamę. Cytat:
![]() Cytat:
Powiem ci, że ja jako dziecko byłam mega wysportowana – taczyłam, pływałam i chodziłąm na gimnastykę, ogólnie do ukończenia jakoś podstawówki zrobienie szpagatu nie było dla mnie problemem… pływałam jeszcze chyba w gimnazjum, ale potem już zaczęło się troszkę inaczej – imprezy, papieroski itp. Więc na sport nie miałam czasu, tak jakoś pociągnęłam do 19tki, poczym zaszłam w ciążę z synkiem, więc powiedzmy sobie, że przez ten czes „trochę się zastałam”, jednak to, że kiedyś uprawiałam dużo sportu to mi dużo dało, myślałam, że przepadło, a jednak coś tam zawsze zostaje, bo przy porodzie mi położna powiedziała (podczas parcia, jak się zaparłam tylko na nogach), że mam bardzo silne nogi… w sensie mięśni, więc przypuszczam, że to pozostałości po pływaniu (pływałam jakoś od 6 roku życia do czasów 2kl gimnazjum). Obecnie ćwiczeń żadnych nie wykonuję, nie wykonywałam, oprócz życia codziennego – biegu na autobus, zakupów, zajmowania się dzieckiem i domem, więc na inne rozrywki czasu brak, Niewinem jaki to będzie miało wpływ na poród, tym bardziej, że mała jest dużo większa niż synek był. Przebieg porodu nie zależy tylko od sprawności fizycznej rodzącej, także nie martw się na zapas, znam wiele mega szczupłych i drobnych kobiet, które nigdy nie ćwiczyły a siłami natury rodziły dzieci po 4 kg szybko i sprawnie, a kobiety wysportowane, dobrze zbudowane mają problem z urodzeniem 2,5kg dziecka, także nie martw się na zapas na pewno dasz radę!! Tak poza tym to wyczaiłam, że w Carrefour jest promocja na chusteczki Huggies 3 paczki + 3 gratis za 16,99zł – czyli paczka wychodzi po jakieś 2,80zł, chyba się wybiorę po nie, co do pieluch jest też wiele promocji, pampersy 3-6kg już mam, do szpitala kupię chyba sobie paczkę tych New Born z Rossmana bo kosztują 12,99zł za 27 pieluch (do szpitala akurat), poza tym mam 2 kupony zniżkowe na Pampers Premium Care – jeden na te 2-5 kg a drugi 3-6kg więc chyba je po prostu wykorzystam i na początek to starczy, potem i tak zamierzam kupować pieluchy Biedronkowe i Tescowe (synka też w takie pakowałam), dobre były też tez z Kuflanda, ale nie mam go blisko, tam kupowałam tylko jak byłam u wujka bo oni mają obok zarazJ - mam tylko nadzieję, że córcia nie będzie uczulona na żadne z nich. Co do pościeli dziecięcej to ja mam 2 komplety – mniejszy i większy – oba składają się z podusi i kołderki, tylko jeden ma wymiary takie dla niemowlaka, a ten drugi to już się nadaje dla dziecka nawet do 4 lat (mój synek ma też taki, skończył już 4 lata i nadal pod nim śpi). Baldachim miałam dla synka – stelaż kupiłam, baldachim uszyłyśmy z moją mamą z takiego materiału jak na firanki, więc baldachim mam, ale używałam go w sumie tylko do kołyski bo przy łóżeczku naszym turystycznym dziwnie wyglądał pyzatym do „miękkich” ścianek łóżeczka nie bardzo dało się przymocować ten jego stelaż, córeczka będzie od początku w łóżeczku więc nie będzie miała baldachimu J Ochraniacz mam bo dostałam od koleżanki ale nie będę go używać bo łóżeczko mam turystyczne więc bez sensu, moja mama będzie mieć w domu 2 łóżeczko jak zacznę jej wozić małą (ok. 5-6 miesiąca), więc jeśli to będzie łóżeczko drewniane to tam go zamontujemy po prostu. Wrzucam 2 focie ![]() 1 - kawałek reklamy carefour na dowód promocji :P 2 - zdjęcie misowej pracy wykonanej prze zemnie i synusia na konkurs w przedszkolu organizowany z okazji światowego dnia misia (25.11)
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Ja wczoraj bylam na wizycie u gina,dostalam juz zwolnienie do pracy,bo szyjka zaczyna mi sie skracac i musze sie oszczedzac jak nie chce wczesnie urodzic.Z dzidzia wszystko dobrze,serduszko bije prawidlowo ![]()
#2264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oto jest pytanie ![]() Marta - miś rewelacyjny ![]() A Carrefoura u nas nie ma niestety, szkoda ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() Dobrze, że z dzidzią wszystko ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2266 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiście długi weekend przed nami i kolejki pewnie będą w sklepach jak na Wielkanoc ![]() Cytat:
Nie przejmuj się, że nie trafisz na osobną salę porodową bo tam spędzisz najmniej czasu (od całkowitego rozwarcia do urodzenia dziecka i łożyska - kilkanaście minut) Najdłuzej jest się na sali przedporodowej, gdzie czekasz na odpowiednie rozwarcie czyli lilka/kilkanaście godzin ![]() U mnie można rodzić z TŻ-em, za drobną, symboliczną opłatą 20zł czy 50zł chyba, ze TŻ nie wie jak się zachować. Położne opowiadały, ze czasem potrafią grać w gierki na telefonie podczas gdy jego kobieta rodzi. W taki wypadku zostaje wyproszony przez położną, albo sama żona go wywala ![]()
![]() |
#2267 |
Rozeznanie
|
Mi dretwieje lewa stona ciala,pytalam lekarki i to jest przyczyna zatrzymania wody w organizmie.
Filipek juz z nami!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewula83 Czas edycji: 2011-11-10 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Wiem że już kiedyś temat był poruszany ale chciałam zapytać o to jaki termometr kupujecie? bo mam możliwość kupić z karta LiveStyle w super-pharmie http://www.ceneo.pl/;0154551354-10;0020-30-0-0-2.htm taki termometr za 74,49 i nie wiem czy warto, czy może któraś z Was ma taki albo cos o nim słyszała? bo jak czytam te opinie to oglnie mam mieszane uczucia i nei wiem czy warto kupić ten czy poszukać jakiegos innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Dobra, idę po chlebek
![]() Przy okazji przymierzyłam jedne spodnie ciążowe z lumpka i kurcze... w zeszłym tygodniu były w biodrach na styk, a teraz odstają ![]() ![]()
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Dzien dobrek
![]() U nas paskudna pogoda ![]() AgaMilli ten odkurzacz to mi troche fride przypomina ![]() Inutil, Monia, Agatek, Pearl wracajcie d nas szybko ![]() Co do rozstepów to naprawde idywidualna sprawa ja za niedługo bede w 7 miesiacu +14 kg a rozstepu (A) nie mam ani jednego a gruba juz jestem ze hoho moja mama po czworce dzieci nie miała ani jednego a moja siostra po dwójce to masakra :/ a wiec nawet genetycznie to nie idzie :/ Mam pytanko jakie pieluszki kupujecie??? Papersy czy jakies innej firmy ?? bo ja napewno bede miała pampersy ale zastanawiam sie tez nad TESCO bo jak i tak mam je zmieniac co chwile to moze nie trzeba miec super drogich??
#2271 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi zaś dłonie i nogi od kolan w dół drętwiały i kazał mi Magnez brać, biorę go ciągle i jest ok, ale jak tylko przestałam brać na tydzień, drętwiałam zaś. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
Tak jak pisałam kupione mam oryginalne Pampersa bo były w promocji, teraz mam jeszcze kupon na Pamper Premium Care więc wykorzystam, a tak to zamierzam kupować pieluszki z Tesco i Biedronkowe, dla synka też tak miałam, na początku stosowałam tylko Pampersa ( bo wtedy nie było nigdzie takiego małego rozmiaru 2-5kg z innych firm) a potem używałam tylko pieluch z Tesco, czasem kupowałam pampersa czy tam Huggis, albo Bella Happy jak były jakieś promocje, ale standardowo używaliśmy pieluch z Tesco albo Biedronka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
oj ja chyba mam sporo wody bo cala sie zrobilam taka...miekka i napompowana a z natury dosc koscista jestem,no i chyba sol musze ograniczyc bo to zatrzymuje wode a ja tak lubie popcorn z vegeta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak tez myslałam ze skoro takiemu noworodkowi pieluszki zmienia sie co chwile to zwykłe TESCO wystarcza a jak juz bedzie wieksze to napewno beda toPAmpersy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj znowu wciągnęłam kremówkę ![]() aa i przyszła mi kolejna paczka ciuszków - 10 bodziaków i z 6 pajacyków, dresik (myślałam, że będzie cieplejszy ale jest ok) ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i za glukozę ![]() pozdrowiłam pozdrowiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a misiowa praca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() aa dostałam sms od Agatka! kolejny raz musiała pić bidulka glukozę rano ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() a pieluszki to ja będe miec pampersy i wielorazowe ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skorzystałam z okazji, że częśc osób jest jeszcze w pracy, bo po południu to będzie masakra ![]() Jest aż 1 dzień wolnego, sklepy będą w sobotę normalnie czynne, a ludzie robią zapasy jakby na tydzień mieli się zabunkrować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kupię małą paczkę Pampersów na początek, do szpitala i zobaczę, jak dzidzia na nie reaguje. Jak będzie dobrze, to zostanę przy papmersach na początek, ale będę co jakiś czas kupować na próbę małą paczkę innych pieluszek, i próbować, czy nie powodują odparzeń. Bo z torbami pójdę stosująć tylko Pampersy .. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja stosowałam całyczas pieluchy TESCO, a synek był naprawdę uparty, bo z pieluch wyszedł dopiero jak miał 2lata i 8 miesięcy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj już razem z Mężulkiem trochę ćwiczyłam rozciąganie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nasze mamy używały rtęciowych i mierzyły temperatury 10 minut, więc myślę, że nie będzie problemu ![]() Cytat:
![]() ![]() O widzę, że zdecydowałaś się na jednorazowe ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dla synka do tej pory używam zwykłych papmersów i zwykłych huggisów (tzn nie tych eco). Kupuję TYLKO jak są w promocji (wychodzi minimalnie drożej niż za biedronkowe wtedy np teraz kupujemy czwórki 72szt za ok 43-46zł, dwójek zdaje się było 92 w paczce), zazwyczaj po 2 paczki na raz. Córeczce też raczej tak będę. Synek jest uczulony na biedronkowe (czytałam że produkuje je pampers), z Tesco nie próbowałam, bo za daleko mam żeby jeździć ;P próbowałam też Huggisów econo czy jakoś tak, ale to tragedia była - zaoszczędziłam po 2gr na pieluszce w stosunku do pampersów kupowanych w promocji, a przebierałam dziecko 2x częściej i do tego jeszcze co najmniej raz z całymi ciuchami - masakra... Pampersów Sleep&play nie kupuję bo one praktycznie wychodzą identycznie jak zwykłe w promocji cenowo, a są trochę mniej chłonne. Huggisy można często dostać w promocyjnych kartonach w biedronce - tych małych kupiliśmy 100szt za ok 40zł kiedyś. U nas były ostatnio ale przegapiłam i zostały tylko 5, kupiłam synkowi na zapas, bo jak tylko 5zostały to zmniejszyli cenę do 37. Ogólnie to najlepiej przeliczyć sobie cenę jednej pieluszki na grosze i zobaczyć czy przy zmianie choćby 1 raz dziennie więcej na pewno się będzie opłacało oszczędzać ;p. Wiele też zależy od dziecka i danego momentu rozwoju - np Huggisy są minimalnie większe - jakby wyższe (ten sam rozmiar) i np mój synek na początku nosił tylko pampersy (innych jedynek mój mąż nie znalazł ![]() Kuzynka miała znów problem że dziecko miało duże nóżki i też lepiej mu pasowały huggisy.... Więc to różnie może być ![]() PS. Na papmersy i huggisy też można być uczulonym - znam i takie dzieci ![]() E: zapomniałam napisać co sądzę o termometrze - ja mam dla siebie taki zwyczajny elektroniczny za 10zł, dla synka też taki zwyczajny kupiłam, ale praktycznie zamieniłam raz dwa... Wadą synkowego jest brak pikania! a to jednak niewygodnie jest pilnować kiedy przestało migać, albo pilnować czasu, zamiast zaczekać na pikanie... Mam też taki za ok 50zł z lidla laserowy - to jest fajna rzecz, ale temperatura z tego jest wybitnie orientacyjna... jednak rozbieranie dziecka co chwilę żeby sprawdzić co z temperaturą jest niewygodne, więc jak wychodzi coś nie tak na laserowym, to mierzę zwykłym i już... Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2011-11-10 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zadomowienie
|
w moczu miała cukier i jeszcze raz ją sprawdzają ;/ Agatek jest nieźle wkurzony, ze kolejny raz musi ją pić a przecież biedna 3 razy wcześniej się męczyła
![]() Cytat:
![]() ![]() koleżanka ma takie pieluszki i sobie chwali więc będe testować i dawać recenzje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Rozeznanie
|
Lecę dziołszki!!
![]() ![]() Będę później, nie na skrobcie za dużo!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.