Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 07:15   #2251
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Jako że ostatnio byłam na ok 40 stronie a teraz jest już 75, to nawet nie będę próbowała nadrabiać . Jesteście nieziemskie z tym tworzeniem tekstów. Jakoś nie miałam siły ostatnio na siedzenie przed kompem i czytanie i pisanie... Muszę synkowi zrobić komplet zimowy - czapkę już mam a teraz jestem na etapie szalika a zimno się robi, więc trzeba było przyspieszyć - tym bardziej że potem planuję szydełkowe ubranko do chrztu dla małej co się ma urodzić i chciałabym przed porodem się wyrobić (choćby z zakupem materiałów - a nie chcę kupować póki nie skończę tego co robię) - czyli że muszę pospieszać , szczególnie że wczoraj byłam u lekarki i mi kazała więcej odpoczywać jak nie chcę wcześniaka (32+4 i mi się szyjka zaczęła skracać)

przeczytałam kilka ostatnich postów tylko i:
AgaMili: mam takie coś, tylko że odciąga mama ciągnąc przez rurkę - ogólnie fajna rzecz, tyle że dzieci raczej nie są takie potulne przy tym i ryczą strasznie ;P - doświadczenie moje i moich znajomych. Jednak szczególnie dla malutkich dzieci, które nie siedzą (chodzą) to jest bardzo dobre, bo jakoś ten katar można ściągnąć - starszemu dziecku ostatecznie sam spłynie jak będzie w pionie - poza tym mniejsze dzieci się chętniej zgadzają na odciąganie

Katerina_00 : My mamy taki koszyk do pokoju - dziecko może w nim leżeć póki nie zacznie prób wychodzenia (wytaczania się) ;P u nas poprzednio niecale 4msc - chyba że kupicie głębszy niż my mamy (zrobiony przez znajomego dla ich dziecka) teraz wsadzimy go do sypialni, bo miejsce łóżeczka już zajęte ;P a nie zdążyliśmy synka przenieść do własnego pokoju na razie... a 2 łóżeczka się nie zmieszczą - jak mały się przyzwyczai do siostry, to odda jej łóczeczko i dostaeni nowe już dla starszych dzieci

Dzięki że ktoś zapytał o swędzący brzuch - poprzednio nie miałam żadnych problemów, ale synek był malutki, a teraz mała mi w ciągu 2 tygodni pół kilo urosła i mam wrażenie że mi się brzuch zaraz rozerwie ;P więc zaraz lecę go czymś posmarować (ma 1981 w 32+4)
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 07:58   #2252
AgaMili
BAN stały

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

dzien dobry
Od rana mam problemy z oddychaniem zadyszka, dusznosci i nie wiem jak dojde do pracy , a ide 40 minut
No nic, milego dnia
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:19   #2253
dph
Rozeznanie

Dzień Doberek

Jaki tu spokój wow! Ale to dobrze bo nie mam za dużo do nadrabiania Powiem Wam że ja już też czuję się jak stara baba normalnie coraz ciężej mi już a co dopiero będzie pod koniec - masakra chyba będę tylko leżeć i pachnieć
Dziś zapowiada mi się ciekawy dzień mam nadzieję bo bratowa mnie zabiera do jakiegoś lumpku co podobno są super ciuchy za pół darmo i mam nadzieję że coś kupię, chociaż się nie nastawiam bo jak się nastawię to nic nie kupię
Z tą pościelą to faktycznie jest problem, ja też zastanawiałam się nad baldachimem ale nie wiem sama, w sumie przy starszej córce miałam i teraz chyba też będę mieć. Ale ja z kolei chciałabym właśnie kupić taki komplet pościeli ale bez wypełnienia bo mam je po starszej córce ale wszędzie są komplety już z wypełnieniem a po co mi jak już mam
A tak wogóle to ostatnio coraz częściej mi się zdarza że np tak jak teraz zjadłam śniadanie i jest mi niedobrze normalnie jak w pierwszym trymestrze :/
Jak dobrze że jutro długi weekend w końcu się wyśpię z rodzinką )
Stary 2011-11-10, 08:34   #2254
agacia_cz
Zadomowienie

ufff właśnie wróciłam z glukozy kucie po 1h i po 2 ;/ ręka mi drętwieje
powiem wam szczerze chyba jestem jakaś inna bo mi ta glukoza nawet smakowała miałam 75 wyniki popołudniu pielęgniarka niedowierzała że tak dobrze się czuję
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:48   #2255
eliza1984
Zadomowienie

ja jakoś 13 grudnia odstawiam fenoterol to bedzie 36 tydzień,a gdy odstawi się fenoterol to można urodzic po 5 dniach (a że 37 tydzien to juz ciąża donoszona więc bedzie wszystko dobrze)ale można też normalnie doczekac 40 to już sprawa organizmu
[/QUOTE]
O to nie wiedziałam o tym fenoterolu tego,ciekawe kiedy mi lekarz każe odstawić.Ostatnio coś mówił ,że będę mogła brać 2 tabletki na dzień,ale nie wiem jeszcze kiedy

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Czy kupowałyście chusteczki nawilżające z Huggisa w biedronce? ten trzypak?
Nie wiem, czy wszędzie, ale w Bydgoszczy obniżyli cenę z 9,90na 7,90 gdyby co
Kupiłam go jeszcze w tej cenie 9.99

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Po moich wojażach na mieście jestem do przodu w wyprawce o... patyczki do uszu dla niemowląt bo tylko to z dzieciowych rzeczy było w promocji
Ja też ostatnio kupiłam patyczki dla dzidzi w rossmanie w promocji,a wczoraj czapeczkę na zime dla małej i 2 pokrowce frotte na przewijak.
W ogóle znalazłam u sibie fajny sklep dzieciowy,niektóre rzeczy taniej niż na allegro.Za czapeczkę dałam 20zł a za pokrowce 13zł sztuka

Cytat:
Od kilku dni strasznie swędzi mnie brzuchol... nie wiem czy tutaj czy gdzie indziej o tym czytałam, ale nie pamiętam co robić
HELP
Mnie tez własnie ostatnio zaczął ,muszę zacząć częściej smarować bo robię to tylko oliwka na noc

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość

a my z TŻ wyczailiśmy pyszne pudingi w Aldiku. Sprzedawane są w takich wiaderkach kilogramowych. Wczoraj na spółę zeżarliśmy całe takie wiaderko
Są waniliowe i czekoladowo-orzechowe (smak jak monte)
Aldik tak ten sklep sie nazywa czy to skrót od almy,chociaż nie bardzo pasuje

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
powiem wam szczerze chyba jestem jakaś inna bo mi ta glukoza nawet smakowała miałam 75 wyniki popołudniu pielęgniarka niedowierzała że tak dobrze się czuję
Super ze sie udało i że nawet smakowało
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:53   #2256
mala_stopka
Zadomowienie

witam

wczoraj miałam dość intensywny dzień, musiałam jechać do pracy pozałatwiac parę spraw, popodpisywać górę papierków itp... w sumie fajnie tak się wyrwać, wypić herbatkę i pogadać, tym bardziej, ze mam bardzo fajnych ludzi w pracy, ale niestety tą wyprawę i prawie cały dzień w pionie odchorowałam w nocy.... miałam skurcze i bóle brzucha
teraz juz jest lepiej na szczęście, ale chciałam dzisiaj zrobić porządek w szafie, bo przyszła mi wielka paczka z dzidziusiowymi akcesoriami, wkładami poporodowymi itp...i teraz stoi to wszystko w kartonie w pokoju i mnie wkurza i chciałam to ładnie pochowac, ale chyba nici z tego...
więc przez cały weekend będzie mi to stać....wrrrr bo jutro już będzie Iga, a przy niej takie porządki trwają 3x dłużej więc zabiore się za to dopiero w poniedziałek

i jeszcze mnie coś w gardle drapie...

no to sobie pomarudziłam z rana i mi lepiej

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
a w ogóle to chwaliłam się wam że Emi zaczęła sama chodzić? już jakiś tydzień temu zaczęła się puszczać i robiła 2-3 kroczki a od wczoraj to już śmiga po całym pokoju
gratulacje dla Emi!!!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
super
dziewczynki pytanie spoza tematu
w jakim banku macie konta?
miałam w wbk, ale mnie wkurzyli, bo często się zdarzało, ze jak płaciłam kartą to była odmowa transakcji, więc przeniosłam się do mbanku i jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
no to się chwalę pierwszymi ciuszkami dla córeńki
super

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej mamuski bylam u lekarza mam termin miedzy 16a19 grudnia
o rety, to już tuż tuż

Inutil, Monia, Agatek, Pearl trzymajcie się laseczki
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:55   #2257
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po zakupach (zebrałam się rano, żeby w kolejkach nie stać), Tzcik kończy ścianę w pokoju, ja postanowiłam się przywitać i biorę się za małe sprzątanie

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 09:05   #2258
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

fajny ten odkurzacz do noska tylko strasznie glosny a dzidzia na filmiku byla bardzi dzielna i cierpliwa

dretwieja wam rece w nocy? ja sie czasami budze i jakbym reki nie miala zwlaszcza prawej
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:07   #2259
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Spieszę z kolejną wiadomością od Inutilka

W ciągu dnia czuła się dobrze, skurczy nie było, ma nadzieję, że w nocy tez nie będzie, więc jest szansa na jutrzejsze wyjście

Czy kupowałyście chusteczki nawilżające z Huggisa w biedronce? ten trzypak?
Nie wiem, czy wszędzie, ale w Bydgoszczy obniżyli cenę z 9,90na 7,90 gdyby co
No to może dzisiaj już do nas zawita
Chusteczki kupiłam za 9,99 zł i tak taniej, bo ze 2 tyg. temu widziałam w tesco dokładnie ten sam trójpak po chyba 26 zł To już niby promocja była, ale ktoś pisał, że teraz obniżyli cenę sporo.

Cytat:
wiadomosc od Moniki:

[CENTER]Męczą mnie codziennie kilka razy dziennie KTG bo brzuch robi sie twardy i czasami boli. Do szpitala dojechałam jak miałam juz 4 cm rozwarcia, dostałam 2 zastrzyki na rozwój płuc małego i jestem faszerowana tonami tabletek. Dzis mi wykryli w moczu białko i dużą ilośc czerwonych krwinek. Pozdrów laseczki
Niech się jakoś trzyma Bidulka...

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane
nie było mnie, bo był u mnie tatuś, ale wszystko dzielnie nadrobiłam, troszkę nie mam dzisiaj humoru, bo napisała do mnie koleżanka, z którą leżałam w szpitalu, że będą się rozwodzić z mężem, w głowie mi się to nie mieści, ona na 25 grudnia ma termin, źle się między nimi działo, ale do końca wierzyłam, że się jakoś dotrą. Dzisiaj ona go przycisnęła i przyznał jej się, że on nie wie co do niej czuje, że wynajmuje kawalerkę, kazał jej napisać pozew i zdjął obrączkę napisałam jej, żeby do mnie przyjechała, bo aż normalnie się o nią boję, no ale nie wiem, jeszcze mi nie odpisała... Nie wyobrażam sobie nawet co ona musi czuć...
Straszne to... Pamiętam jak kiedyś podczytywałam wątek mam lipcowo-sierpniowych. Ostatnio tam zajrzałam i też było o rozwodach. Oby u nas po porodzie wszystko było nadal ok. Ale to tylko pokazuje, że taki mały człowieczek wprowadza naprawdę ogromne zmiany w życiu.

Cytat:
A ja byłam dziś na szkole rodzenia. Mamy zajęcia w sali konferencyjnej w szpitalu w którym zamierzam rodzić. Na sali porodowej akurat nikt nie rodził, więc całą grupą udaliśmy się na oglądanie i zwiedzanie całej porodówki. Noo... i powiem wam że sie przestraszyłam z deka Te duże fotele porodowe, aparatura, zielona kafle na ścianach... brrrrr... Za to prysznic jest wypasiony - z masażami i radyjkiem
Też chciałabym zobaczyć naszą porodówkę, żeby się jakoś przygotować I w ogóle u nas w szpitalu jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego i zajmie go pierwsza rodząca, a potem jest już miejsce na 3-osobowej sali wspólnej. Niby rodzące są rozdzielone od siebie parawanami, ale jakoś i tak wydaje mi się to krępujące. Na dodatek wydam na tą "przyjemność" prawie 400 zł, więc wolałabym mieć swoją salę...

Ja już zupkę ugotowałam, troszkę uprzątnęłam i zrobiłam sobie przerwę na Was i na małą przekąskę
Jeszcze tylko muszę schody pomyć i poprasować.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:11   #2260
bambusiek
Zakorzenienie

Hello

Dzięki za odpowiedzi w sprawie swędzącego brzucha wieczorami jakoś najbardziej czuję

Niedawno wstałam, tzn. ze spania nr 2
Zjadłam śniadanko - odwaliło mi dzisiaj na szprota w pomidorach co leżał w lodówce już dobry miesiąc
No i nie ma chleba, bo jak zaczęłam robić mężowi kanapki na cały dzień, to zużyłam 2/3 bochenka
I teraz mam dylemat co robić najpierw: iść po chleb czy umyć włosy
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:13   #2261
Anabellita
Zadomowienie

Witam mamcie
Pogoda brzydka typowo jesienna, aż wyra nie chce się wychodzić.
Ale sen miałam. Chyba po tym wczorajszym zwiedzaniu porodówki takie głupoty mi się śniły: rodziłam w jakiejś toalecie - szybko i bezboleśnie mi to poszło ale córcia była malutka, brzydka i taka... plastikowa, jak lalka Miała okropne włosy, proste jak druty, taka szczecina
Dobrze, że się obudziłam

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Aldik tak ten sklep sie nazywa czy to skrót od almy,chociaż nie bardzo pasuje
chodzi mi o sklep ALDI, o taki: http://www.aldi.pl/LISTA/
a puding-pychotka o taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05881.jpg (47,0 KB, 21 załadowań)

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 10:22   #2262
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam!! troszkę zalatana ostatnio byłam, dziś siadłam i nadrabiałąm was do sniadanka, teraz odpisuję:

Wszystkie dziewczynki w szpitalach pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrówka

a tak poza tym:

Cytat:
n1kotynka
my zajęcia z laktacji opuściliśmy bo sie źle czułam
a co do brzuchów to różnie u mnie dziewczyny miały, ale wczoraj mieliśmy warsztaty z malowania na brzuchu a ja mam cały brzuch w rozstępach i chyba byłam tam jako jedyna taka no i jak mi to mąż wieczorem powiedział, że czemu one nie mają a ja mam a ja tak dbam o siebie to az płakać mu zaczęłam co bym nie robiła i tak wyglądam jak tygrys juz mam laser obiecany po porodzie
aaa no i my już tez koniec tez dostaliśmy certyfikat i masę próbek
To indywidualna sprawa każdej z nas, czasem nie zależnie od tego co stosujesz i tak tworzą się rozstępy, ja jestem w 2 ciąży i na brzuchu nie mam póki co ani 1 rozstępa ani z poprzedniej ani z obecnej, stosowałam w 1 ciąży galaretkę na rozstępy z DAX teraz też stosuję balsam, nie wiem ile w tym zasługi balsamów a ile natury, moja koleżanka też stosowała różne kremy i balsamy a brzuch ma wręcz fioletowy od rozstępów, szwagierka zaś nie stosowała nic… czasem tylko zwykłą oliwkę i też nie ma rozstępów…. Wszystko zależy od naturalnych predyspozycji, kremy i balsamy mogą tylko pomóc jednym mniej, drugim bardziej… i wcale nie jest to zależne od tego jak wyglądały nasze mamy w ciąży – po pierwsze wtedy były inne czasy, inne środki (często wcale ich nie było) no i przecież nie tylko po mamie się dziedziczy wszystkie predyspozycje. Ja mam dokładnie odwrotnie niż mama jeśli o przebieg ciąży chodzi, z rozstępami podobnie – moja mama ma ich pełno, ja nie.

Cytat:
BebiBebi
ale masz dużo reklamówek łóżeczko też świetnie się prezentuje

łóżeczko mi się też podoba i naprawdę jest wytrzymałe, synek spał w nim do ponad 2 latek a łóżeczko jest jak nie używane (może oprócz kilku plamek i baterii w karuzeli z lampką – żaden problem, plamki usunięte, baterie trzeba kupić )

A ubranek rzeczywiście mam multum J , oprócz widocznych na zdjęciu reklamówek mam jeszcze dużą walizkę podróżną, ale w niej są takie ubranka już na ok. 1,5 roku, więc na razie sobie leżą na strychu.
Generalnie mamy wszystko, do kupić muszę tylko kilka pieluch terowych i kosmetyki. Bo wózek już zarezerwowany, a śpiworek do niego mamy obiecany przez moja mamę.

Cytat:
kropeczka1984
Babeczka nam też mówiła w SR, żeby do porodu wziąć zwykłą koszulkę nawet po mężu. W czym macie zamiar rodzić? Jak założę zwykłą koszulkę i będę jeszcze jakieś ćwiczenia na piłce sobie robiła, to mam z gołym tyłkiem je robić? Czy może na czas przygotowania do porodu jestem w czymś innym a potem na czas parcia się przebieram? Zgłupiałam
U nas do porodu można mieć swoją koszulkę, ale nie trzeba. Ja rodziłam w koszuli szpitalnej - są paskudne, krótkie i jak dobrze trafisz to mają choć 2 sznurki, ale do porodu się nadają, dlatego teraz też wolałabym szpitalną, żeby nie świecić dupą po porodówce w czasie skurczy miałam na nią ubrany szlafrok (akurat dostałam też szpitalny, ale może być swój), gdy już musiałam położyć się na tym łóżku do porodu i zaczęło się parcie to zrzuciłam szlafrok i rodziłam w samej koszulce

Cytat:
kropeczka1984
Niedawno wróciłam ze szkoły rodzenia. Dzisiaj były ćwiczenia i spotkanie z położną, która w sumie powtórzyła to, co mieliśmy wczoraj na wykładzie. W sumie to mało co ją słuchałam, bo cały czas rozmyślałam o tym jak mało rozciągnięta jestem Obawiałam się troszkę tych ćwiczeń, bo nie umiem usiąść po turecku. Chyba jako dziecko umiałam. Jakieś 2 lata temu na zajęciach z pilatesu dowiedziałam się, że to może być przez to, że jestem taka szczupła. Ogólnie to fakt, że mało przykładam się do ćwiczeń i teraz boję się, że będzie mi trudno urodzić moje dziecko ;(

Czy któraś z Was też ta taki problem?

Powiem ci, że ja jako dziecko byłam mega wysportowana – taczyłam, pływałam i chodziłąm na gimnastykę, ogólnie do ukończenia jakoś podstawówki zrobienie szpagatu nie było dla mnie problemem… pływałam jeszcze chyba w gimnazjum, ale potem już zaczęło się troszkę inaczej – imprezy, papieroski itp. Więc na sport nie miałam czasu, tak jakoś pociągnęłam do 19tki, poczym zaszłam w ciążę z synkiem, więc powiedzmy sobie, że przez ten czes „trochę się zastałam”, jednak to, że kiedyś uprawiałam dużo sportu to mi dużo dało, myślałam, że przepadło, a jednak coś tam zawsze zostaje, bo przy porodzie mi położna powiedziała (podczas parcia, jak się zaparłam tylko na nogach), że mam bardzo silne nogi… w sensie mięśni, więc przypuszczam, że to pozostałości po pływaniu (pływałam jakoś od 6 roku życia do czasów 2kl gimnazjum). Obecnie ćwiczeń żadnych nie wykonuję, nie wykonywałam, oprócz życia codziennego – biegu na autobus, zakupów, zajmowania się dzieckiem i domem, więc na inne rozrywki czasu brak, Niewinem jaki to będzie miało wpływ na poród, tym bardziej, że mała jest dużo większa niż synek był. Przebieg porodu nie zależy tylko od sprawności fizycznej rodzącej, także nie martw się na zapas, znam wiele mega szczupłych i drobnych kobiet, które nigdy nie ćwiczyły a siłami natury rodziły dzieci po 4 kg szybko i sprawnie, a kobiety wysportowane, dobrze zbudowane mają problem z urodzeniem 2,5kg dziecka, także nie martw się na zapas na pewno dasz radę!!

Tak poza tym to wyczaiłam, że w Carrefour jest promocja na chusteczki Huggies 3 paczki + 3 gratis za 16,99zł – czyli paczka wychodzi po jakieś 2,80zł, chyba się wybiorę po nie, co do pieluch jest też wiele promocji, pampersy 3-6kg już mam, do szpitala kupię chyba sobie paczkę tych New Born z Rossmana bo kosztują 12,99zł za 27 pieluch (do szpitala akurat), poza tym mam 2 kupony zniżkowe na Pampers Premium Care – jeden na te 2-5 kg a drugi 3-6kg więc chyba je po prostu wykorzystam i na początek to starczy, potem i tak zamierzam kupować pieluchy Biedronkowe i Tescowe (synka też w takie pakowałam), dobre były też tez z Kuflanda, ale nie mam go blisko, tam kupowałam tylko jak byłam u wujka bo oni mają obok zarazJ - mam tylko nadzieję, że córcia nie będzie uczulona na żadne z nich.

Co do pościeli dziecięcej to ja mam 2 komplety – mniejszy i większy – oba składają się z podusi i kołderki, tylko jeden ma wymiary takie dla niemowlaka, a ten drugi to już się nadaje dla dziecka nawet do 4 lat (mój synek ma też taki, skończył już 4 lata i nadal pod nim śpi). Baldachim miałam dla synka – stelaż kupiłam, baldachim uszyłyśmy z moją mamą z takiego materiału jak na firanki, więc baldachim mam, ale używałam go w sumie tylko do kołyski bo przy łóżeczku naszym turystycznym dziwnie wyglądał pyzatym do „miękkich” ścianek łóżeczka nie bardzo dało się przymocować ten jego stelaż, córeczka będzie od początku w łóżeczku więc nie będzie miała baldachimu J Ochraniacz mam bo dostałam od koleżanki ale nie będę go używać bo łóżeczko mam turystyczne więc bez sensu, moja mama będzie mieć w domu 2 łóżeczko jak zacznę jej wozić małą (ok. 5-6 miesiąca), więc jeśli to będzie łóżeczko drewniane to tam go zamontujemy po prostu.

Wrzucam 2 focie

1 - kawałek reklamy carefour na dowód promocji :P
2 - zdjęcie misowej pracy wykonanej prze zemnie i synusia na konkurs w przedszkolu organizowany z okazji światowego dnia misia (25.11)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg huggies.jpg (38,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01057.jpg (41,7 KB, 23 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:31   #2263
ewula83
Rozeznanie

Halo!!

Ja wczoraj bylam na wizycie u gina,dostalam juz zwolnienie do pracy,bo szyjka zaczyna mi sie skracac i musze sie oszczedzac jak nie chce wczesnie urodzic.Z dzidzia wszystko dobrze,serduszko bije prawidlowo
Stary 2011-11-10, 10:32   #2264
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
No to może dzisiaj już do nas zawita
Chusteczki kupiłam za 9,99 zł i tak taniej, bo ze 2 tyg. temu widziałam w tesco dokładnie ten sam trójpak po chyba 26 zł To już niby promocja była, ale ktoś pisał, że teraz obniżyli cenę sporo.
Tak, 4-pak był po niecałe 12 zł (tzn. miał być, bo jak przyjechałam do Tesco to została tylko cena na pustej półce) A obok stały 3-paki, ale cenny nie pamiętam i 6-paki po 23 zł

Cytat:
Oto jest pytanie

Marta
- miś rewelacyjny
A Carrefoura u nas nie ma niestety, szkoda

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Halo!!

Ja wczoraj bylam na wizycie u gina,dostalam juz zwolnienie do pracy,bo szyjka zaczyna mi sie skracac i musze sie oszczedzac jak nie chce wczesnie urodzic.Z dzidzia wszystko dobrze,serduszko bije prawidlowo
To uważaj na siebie
Dobrze, że z dzidzią wszystko ok

Stary 2011-11-10, 10:36   #2265
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Hello

Dzięki za odpowiedzi w sprawie swędzącego brzucha wieczorami jakoś najbardziej czuję

Niedawno wstałam, tzn. ze spania nr 2
Zjadłam śniadanko - odwaliło mi dzisiaj na szprota w pomidorach co leżał w lodówce już dobry miesiąc
No i nie ma chleba, bo jak zaczęłam robić mężowi kanapki na cały dzień, to zużyłam 2/3 bochenka
Najpierw idz po chleb a potem umyj wlosy

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
dzien dobry
Od rana mam problemy z oddychaniem zadyszka, dusznosci i nie wiem jak dojde do pracy , a ide 40 minut
No nic, milego dnia
Do kiedy musisz pracowac?Moze warto pomyslec o jakies przerwie.
Stary 2011-11-10, 10:36   #2266
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja już po zakupach (zebrałam się rano, żeby w kolejkach nie stać), Tzcik kończy ścianę w pokoju, ja postanowiłam się przywitać i biorę się za małe sprzątanie
ojeeej to o której wstałaś?
Rzeczywiście długi weekend przed nami i kolejki pewnie będą w sklepach jak na Wielkanoc
Cytat:
...Też chciałabym zobaczyć naszą porodówkę, żeby się jakoś przygotować I w ogóle u nas w szpitalu jest tylko jedna sala do porodu rodzinnego i zajmie go pierwsza rodząca, a potem jest już miejsce na 3-osobowej sali wspólnej. Niby rodzące są rozdzielone od siebie parawanami, ale jakoś i tak wydaje mi się to krępujące. Na dodatek wydam na tą "przyjemność" prawie 400 zł, więc wolałabym mieć swoją salę...
No powiem, ze jestem zadowolona z tego zwiedzania i jeśli tylko któraś z Was ma taką możliwośc to bardzo polecam.
Nie przejmuj się, że nie trafisz na osobną salę porodową bo tam spędzisz najmniej czasu (od całkowitego rozwarcia do urodzenia dziecka i łożyska - kilkanaście minut) Najdłuzej jest się na sali przedporodowej, gdzie czekasz na odpowiednie rozwarcie czyli lilka/kilkanaście godzin
U mnie można rodzić z TŻ-em, za drobną, symboliczną opłatą 20zł czy 50zł chyba, ze TŻ nie wie jak się zachować. Położne opowiadały, ze czasem potrafią grać w gierki na telefonie podczas gdy jego kobieta rodzi. W taki wypadku zostaje wyproszony przez położną, albo sama żona go wywala

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:38   #2267
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
fajny ten odkurzacz do noska tylko strasznie glosny a dzidzia na filmiku byla bardzi dzielna i cierpliwa

dretwieja wam rece w nocy? ja sie czasami budze i jakbym reki nie miala zwlaszcza prawej
Mi dretwieje lewa stona ciala,pytalam lekarki i to jest przyczyna zatrzymania wody w organizmie.

Edytowane przez ewula83
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:48
ewula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:49   #2268
19mala83
Raczkowanie

Dzień dobry mamuśki

Wiem że już kiedyś temat był poruszany ale chciałam zapytać o to jaki termometr kupujecie? bo mam możliwość kupić z karta LiveStyle w super-pharmie http://www.ceneo.pl/;0154551354-10;0020-30-0-0-2.htm taki termometr za 74,49 i nie wiem czy warto, czy może któraś z Was ma taki albo cos o nim słyszała? bo jak czytam te opinie to oglnie mam mieszane uczucia i nei wiem czy warto kupić ten czy poszukać jakiegos innego.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:52   #2269
bambusiek
Zakorzenienie

Dobra, idę po chlebek
Przy okazji przymierzyłam jedne spodnie ciążowe z lumpka i kurcze... w zeszłym tygodniu były w biodrach na styk, a teraz odstają tak samo w udach
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 10:52   #2270
kasiahexe
Zadomowienie

Dzien dobrek

U nas paskudna pogoda ja juz chce grudzien i isc na to maternity :/

AgaMilli ten odkurzacz to mi troche fride przypomina

Inutil, Monia, Agatek, Pearl wracajcie d nas szybko

Co do rozstepów to naprawde idywidualna sprawa ja za niedługo bede w 7 miesiacu +14 kg a rozstepu (A) nie mam ani jednego a gruba juz jestem ze hoho moja mama po czworce dzieci nie miała ani jednego a moja siostra po dwójce to masakra :/ a wiec nawet genetycznie to nie idzie :/

Mam pytanko jakie pieluszki kupujecie???
Papersy czy jakies innej firmy ??
bo ja napewno bede miała pampersy ale zastanawiam sie tez nad TESCO bo jak i tak mam je zmieniac co chwile to moze nie trzeba miec super drogich??

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:01   #2271
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Mi dretwieje lewa stona ciala,pytalam lekarki i to jest przyczyna zatrzymania wody w organizmie.

Mi zaś dłonie i nogi od kolan w dół drętwiały i kazał mi Magnez brać, biorę go ciągle i jest ok, ale jak tylko przestałam brać na tydzień, drętwiałam zaś.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
bo ja napewno bede miała pampersy ale zastanawiam sie tez nad TESCO bo jak i tak mam je zmieniac co chwile to moze nie trzeba miec super drogich??

Tak jak pisałam kupione mam oryginalne Pampersa bo były w promocji, teraz mam jeszcze kupon na Pamper Premium Care więc wykorzystam, a tak to zamierzam kupować pieluszki z Tesco i Biedronkowe, dla synka też tak miałam, na początku stosowałam tylko Pampersa ( bo wtedy nie było nigdzie takiego małego rozmiaru 2-5kg z innych firm) a potem używałam tylko pieluch z Tesco, czasem kupowałam pampersa czy tam Huggis, albo Bella Happy jak były jakieś promocje, ale standardowo używaliśmy pieluch z Tesco albo Biedronka - Jeśli dziecko nie jest uczulone (koleżanki córeczka mogła nosić tylko Pampersa) to uważam, że spokojnie można kupować tańsze pieluszki - zawsze po prostu można je zmieniać częściej, choć, że tańsze to wcale nie znaczy, że są jakieś dużo gorsze
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 11:11   #2272
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

oj ja chyba mam sporo wody bo cala sie zrobilam taka...miekka i napompowana a z natury dosc koscista jestem,no i chyba sol musze ograniczyc bo to zatrzymuje wode a ja tak lubie popcorn z vegeta
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:13   #2273
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam kupione mam oryginalne Pampersa bo były w promocji, teraz mam jeszcze kupon na Pamper Premium Care więc wykorzystam, a tak to zamierzam kupować pieluszki z Tesco i Biedronkowe, dla synka też tak miałam, na początku stosowałam tylko Pampersa ( bo wtedy nie było nigdzie takiego małego rozmiaru 2-5kg z innych firm) a potem używałam tylko pieluch z Tesco, czasem kupowałam pampersa czy tam Huggis, albo Bella Happy jak były jakieś promocje, ale standardowo używaliśmy pieluch z Tesco albo Biedronka - Jeśli dziecko nie jest uczulone (koleżanki córeczka mogła nosić tylko Pampersa) to uważam, że spokojnie można kupować tańsze pieluszki - zawsze po prostu można je zmieniać częściej, choć, że tańsze to wcale nie znaczy, że są jakieś dużo gorsze
dziekuje
tak tez myslałam ze skoro takiemu noworodkowi pieluszki zmienia sie co chwile to zwykłe TESCO wystarcza a jak juz bedzie wieksze to napewno beda toPAmpersy

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 11:27   #2274
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
na weekendowych nie mieliśmy malowanka
gratuluję zakupów, bardzo ładnie będziesz się prezentowała jako mamuśka
super

a ja dziś 2x sernik
uff to dobrze, że jeszcze są w dwupaku, im dłużej tym lepiej
no to malowanko to dosć fajna sprawa była
ja wczoraj znowu wciągnęłam kremówkę
aa i przyszła mi kolejna paczka ciuszków - 10 bodziaków i z 6 pajacyków, dresik (myślałam, że będzie cieplejszy ale jest ok) szaleństwo
Cytat:
Od kilku dni strasznie swędzi mnie brzuchol... nie wiem czy tutaj czy gdzie indziej o tym czytałam, ale nie pamiętam co robić
HELP
widziałam, że dziewczyny ci juz odpisały - rozciąga się skóra więc ładuj tyle kremu ile wlezie
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
hej kochane
nie było mnie, bo był u mnie tatuś, ale wszystko dzielnie nadrobiłam, troszkę nie mam dzisiaj humoru, bo napisała do mnie koleżanka, z którą leżałam w szpitalu, że będą się rozwodzić z mężem, w głowie mi się to nie mieści, ona na 25 grudnia ma termin, źle się między nimi działo, ale do końca wierzyłam, że się jakoś dotrą. Dzisiaj ona go przycisnęła i przyznał jej się, że on nie wie co do niej czuje, że wynajmuje kawalerkę, kazał jej napisać pozew i zdjął obrączkę napisałam jej, żeby do mnie przyjechała, bo aż normalnie się o nią boję, no ale nie wiem, jeszcze mi nie odpisała... Nie wyobrażam sobie nawet co ona musi czuć...

Napiszę tylko, że moja glukoza nr III wyszla ok, więc tyle dobrego chociaż...

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach no i za Pearl by wróciła do zdrówka
kurcze z tą koleżanką to mnie zasmuciłas... może się jeszcze zejdą. Ale niestety to prawda, dla wielu par dziecko to mega ciężki sprawdzian. Mi mąż tez mówi, że potrafię być mega nieznośna czasami i ciężko ze mną wytrzymać eh hormony
i za glukozę
Cytat:
No i dobrze Oby wytrzymała jak najdłużej Pozdrów ją od nas
pozdrowiłam pozdrowiłam
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ale mnie to też taka słodka woda była i wypiłam bez problemu
Cytat:
Halo!!

dobrze, że z dzidzia wszystko ok ale uważaj na siebie za dużo tych szyjek nam się skraca na forum....
Cytat:
Witam!! troszkę zalatana ostatnio byłam, dziś siadłam i nadrabiałąm was do sniadanka, teraz odpisuję:

Wszystkie dziewczynki w szpitalach pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrówka

To indywidualna sprawa każdej z nas, czasem nie zależnie od tego co stosujesz i tak tworzą się rozstępy, ja jestem w 2 ciąży i na brzuchu nie mam póki co ani 1 rozstępa ani z poprzedniej ani z obecnej, stosowałam w 1 ciąży galaretkę na rozstępy z DAX teraz też stosuję balsam, nie wiem ile w tym zasługi balsamów a ile natury, moja koleżanka też stosowała różne kremy i balsamy a brzuch ma wręcz fioletowy od rozstępów, szwagierka zaś nie stosowała nic… czasem tylko zwykłą oliwkę i też nie ma rozstępów…. Wszystko zależy od naturalnych predyspozycji, kremy i balsamy mogą tylko pomóc jednym mniej, drugim bardziej… i wcale nie jest to zależne od tego jak wyglądały nasze mamy w ciąży – po pierwsze wtedy były inne czasy, inne środki (często wcale ich nie było) no i przecież nie tylko po mamie się dziedziczy wszystkie predyspozycje. Ja mam dokładnie odwrotnie niż mama jeśli o przebieg ciąży chodzi, z rozstępami podobnie – moja mama ma ich pełno, ja nie

Wrzucam 2 focie

1 - kawałek reklamy carefour na dowód promocji :P
2 - zdjęcie misowej pracy wykonanej prze zemnie i synusia na konkurs w przedszkolu organizowany z okazji światowego dnia misia (25.11)
ja wszystko wiem, że zalezy od predyspozycji, genów itp, tyle, że jakoś sie łudziłam, że uda mi się ich uniknąć. Niestety mam już je pokaźne no i nawet mąż mówi, że mu mnie szkoda gdy patrzy jak moje ciało się zmienia grunt, żeby dzidzia była zdrowa, potem będę z dziadostwem walczyć, choc i tak myślę, że dzięki temu, że używam tylu specyfików rozstępy mam płytsze niż np moja siostra... i może łatwiej będzie je usunąć po porodzie
a misiowa praca klask i:
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki

Wiem że już kiedyś temat był poruszany ale chciałam zapytać o to jaki termometr kupujecie? bo mam możliwość kupić z karta LiveStyle w super-pharmie http://www.ceneo.pl/;0154551354-10;0020-30-0-0-2.htm taki termometr za 74,49 i nie wiem czy warto, czy może któraś z Was ma taki albo cos o nim słyszała? bo jak czytam te opinie to oglnie mam mieszane uczucia i nei wiem czy warto kupić ten czy poszukać jakiegos innego.
to i ja się podłączę pod pytanie bo też mam kartę lifestyle i musze kupic termometr

aa dostałam sms od Agatka! kolejny raz musiała pić bidulka glukozę rano oby wszystko było dobrze ale ona z tą glukozą to ma przeboje

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

Co do rozstepów to naprawde idywidualna sprawa ja za niedługo bede w 7 miesiacu +14 kg a rozstepu (A) nie mam ani jednego a gruba juz jestem ze hoho moja mama po czworce dzieci nie miała ani jednego a moja siostra po dwójce to masakra :/ a wiec nawet genetycznie to nie idzie :/

pozazdrościć skóry w takim razie
a pieluszki to ja będe miec pampersy i wielorazowe
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:32   #2275
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ojeeej to o której wstałaś?
Rzeczywiście długi weekend przed nami i kolejki pewnie będą w sklepach jak na Wielkanoc
Anabellita, nie tak wcześnie,bo o 7:30, a o 8:00 wybrałam się do sklepu
Skorzystałam z okazji, że częśc osób jest jeszcze w pracy, bo po południu to będzie masakra

Jest aż 1 dzień wolnego, sklepy będą w sobotę normalnie czynne, a ludzie robią zapasy jakby na tydzień mieli się zabunkrować

Cytat:
Dzień dobry mamuśki

Z termometrem nie pomogę, bo sama jeszcze nie wiem jaki kupić

Cytat:
Najważniejsze to będzie to, jakie dzidziusiowi podpasują
Ja kupię małą paczkę Pampersów na początek, do szpitala i zobaczę, jak dzidzia na nie reaguje.
Jak będzie dobrze, to zostanę przy papmersach na początek, ale będę co jakiś czas kupować na próbę małą paczkę innych pieluszek, i próbować, czy nie powodują odparzeń. Bo z torbami pójdę stosująć tylko Pampersy ..

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
aa dostałam sms od Agatka! kolejny raz musiała pić bidulka glukozę rano oby wszystko było dobrze ale ona z tą glukozą to ma przeboje
Matko, znowu glukoza? Ale ją mordują

Stary 2011-11-10, 11:40   #2276
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje
tak tez myslałam ze skoro takiemu noworodkowi pieluszki zmienia sie co chwile to zwykłe TESCO wystarcza a jak juz bedzie wieksze to napewno beda toPAmpersy

Ja stosowałam całyczas pieluchy TESCO, a synek był naprawdę uparty, bo z pieluch wyszedł dopiero jak miał 2lata i 8 miesięcy i to właśnie jak był starszy to już w ogóle nie kupowałam droższych pieluch bo te duże rozmiary z pampersa bardzo drogo wychodzą (wiadomo im większy rozmiar tym mniej pieluch w paczce) i uważam, że zdawały egzamin zawsze - Ale tylko te pieluchy z TESCO, które teraz nazywają się Gaga - (kiedyś były w takiej fioletowej paczce teraz zmienili na gaga http://www.tesco.pl/dyskontowe-ceny/...Dyskontowe.jpg) bo inne - takie w kolorach TESCO to są takie jakby z ceraty i odparzały synka mojego
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-10, 11:41   #2277
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Przebieg porodu nie zależy tylko od sprawności fizycznej rodzącej, także nie martw się na zapas, znam wiele mega szczupłych i drobnych kobiet, które nigdy nie ćwiczyły a siłami natury rodziły dzieci po 4 kg szybko i sprawnie, a kobiety wysportowane, dobrze zbudowane mają problem z urodzeniem 2,5kg dziecka, także nie martw się na zapas na pewno dasz radę!!
Dziękuję Ci za pocieszenie
Dzisiaj już razem z Mężulkiem trochę ćwiczyłam rozciąganie Troszkę się bałam, że może tego nie zrozumieć, ale chętnie mi pomaga

Cytat:
Nie przejmuj się, że nie trafisz na osobną salę porodową bo tam spędzisz najmniej czasu (od całkowitego rozwarcia do urodzenia dziecka i łożyska - kilkanaście minut) Najdłuzej jest się na sali przedporodowej, gdzie czekasz na odpowiednie rozwarcie czyli lilka/kilkanaście godzin
U mnie można rodzić z TŻ-em, za drobną, symboliczną opłatą 20zł czy 50zł chyba, ze TŻ nie wie jak się zachować. Położne opowiadały, ze czasem potrafią grać w gierki na telefonie podczas gdy jego kobieta rodzi. W taki wypadku zostaje wyproszony przez położną, albo sama żona go wywala
A ta sala przedporodowa to przypadkiem też nie jest wspólna dla kilku rodzących jakby się akurat parę trafiło naraz?

Cytat:
Dzień dobry mamuśki

Zastanawiałam się nad nim, ale jednak nie kupuję Mam nowy termometr, nie typowo dla dzieci, ale też bardzo dobry. Widziałam, że koleżanka właśnie takim mierzy temperaturę swojemu synkowi. Jeśli okaże się, że mój Synuś nie będzie mógł wytrzymać tej minuty ze zwykłym termometrem, to kupię lepszy, ale jak na razie to spróbuję ten co mam. Zawsze jest czas na dokupienie lepszego
Nasze mamy używały rtęciowych i mierzyły temperatury 10 minut, więc myślę, że nie będzie problemu

Cytat:
Na początek kupię Pampers Potem będę testowała tańsze. Siostra polecała mi rossmanowskie, ale też mówiła, że odkąd jej córka zaczęła bardziej się ruszać, to przestały zdawać egzamin. Każde dziecko jest inne, znajdą się i takie, którym właśnie oryginalne Pampersy nie podejdą. Nawet wśród danej firmy są w różnych rozmiarach różnice w pieluszkach. Myślę, że tak jak napisała Agawoo dobrze kupować małe paczki na próbę i jak będzie ok, to wtedy stosować

Cytat:
a pieluszki to ja będe miec pampersy i wielorazowe
O widzę, że zdecydowałaś się na jednorazowe Też bym chciała, ale chyba jestem zbyt leniwa :/ Ale za Ciebie trzymam kciuki
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:46   #2278
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość

Ja się dziś obudziłam i strasznie mnie bolała ręka właśnie, może to podobnie jak u Ciebie? nasmarowałam jakąś maścią rozgrzewającą (była na wierzchu, bo synek przeziębiony i smarowałam wieczorem) i na 2 godziny było lepiej...

Cytat:
Dzien dobrek

U nas paskudna pogoda ja juz chce grudzien i isc na to maternity :/

AgaMilli ten odkurzacz to mi troche fride przypomina

Inutil, Monia, Agatek, Pearl wracajcie d nas szybko

Ja dla synka do tej pory używam zwykłych papmersów i zwykłych huggisów (tzn nie tych eco). Kupuję TYLKO jak są w promocji (wychodzi minimalnie drożej niż za biedronkowe wtedy np teraz kupujemy czwórki 72szt za ok 43-46zł, dwójek zdaje się było 92 w paczce), zazwyczaj po 2 paczki na raz. Córeczce też raczej tak będę. Synek jest uczulony na biedronkowe (czytałam że produkuje je pampers), z Tesco nie próbowałam, bo za daleko mam żeby jeździć ;P próbowałam też Huggisów econo czy jakoś tak, ale to tragedia była - zaoszczędziłam po 2gr na pieluszce w stosunku do pampersów kupowanych w promocji, a przebierałam dziecko 2x częściej i do tego jeszcze co najmniej raz z całymi ciuchami - masakra... Pampersów Sleep&play nie kupuję bo one praktycznie wychodzą identycznie jak zwykłe w promocji cenowo, a są trochę mniej chłonne. Huggisy można często dostać w promocyjnych kartonach w biedronce - tych małych kupiliśmy 100szt za ok 40zł kiedyś. U nas były ostatnio ale przegapiłam i zostały tylko 5, kupiłam synkowi na zapas, bo jak tylko 5zostały to zmniejszyli cenę do 37. Ogólnie to najlepiej przeliczyć sobie cenę jednej pieluszki na grosze i zobaczyć czy przy zmianie choćby 1 raz dziennie więcej na pewno się będzie opłacało oszczędzać ;p.
Wiele też zależy od dziecka i danego momentu rozwoju - np Huggisy są minimalnie większe - jakby wyższe (ten sam rozmiar) i np mój synek na początku nosił tylko pampersy (innych jedynek mój mąż nie znalazł ) ale jak zaczął przesikiwać rozmiar i rozmiar większe, zmieniliśmy na próbę na mniejsze huggisy - było ok jakiś czas, potem przerzuciliśmy się znów na większe już pampersy i też nie przesikiwał...
Kuzynka miała znów problem że dziecko miało duże nóżki i też lepiej mu pasowały huggisy.... Więc to różnie może być

PS. Na papmersy i huggisy też można być uczulonym - znam i takie dzieci

E: zapomniałam napisać co sądzę o termometrze - ja mam dla siebie taki zwyczajny elektroniczny za 10zł, dla synka też taki zwyczajny kupiłam, ale praktycznie zamieniłam raz dwa... Wadą synkowego jest brak pikania! a to jednak niewygodnie jest pilnować kiedy przestało migać, albo pilnować czasu, zamiast zaczekać na pikanie... Mam też taki za ok 50zł z lidla laserowy - to jest fajna rzecz, ale temperatura z tego jest wybitnie orientacyjna... jednak rozbieranie dziecka co chwilę żeby sprawdzić co z temperaturą jest niewygodne, więc jak wychodzi coś nie tak na laserowym, to mierzę zwykłym i już...

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2011-11-10 o 11:51
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:52   #2279
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

Matko, znowu glukoza? Ale ją mordują
w moczu miała cukier i jeszcze raz ją sprawdzają ;/ Agatek jest nieźle wkurzony, ze kolejny raz musi ją pić a przecież biedna 3 razy wcześniej się męczyła
Cytat:
O widzę, że zdecydowałaś się na jednorazowe Też bym chciała, ale chyba jestem zbyt leniwa :/ Ale za Ciebie trzymam kciuki
podobają mi się te pieluszki, poza tym to też jest zdrowe dla dziecka, a nie cały czas w sztucznych pampersach.. potem siup do pralki wkłady, dobrze, że nie trzeba prasować i zrobione
koleżanka ma takie pieluszki i sobie chwali więc będe testować i dawać recenzje Ale na początek, przez pierwszy tydzień, jak będzie smółka i w ogóle to pampersiaki, później te wielorazówki tylko musze poczytać ile ich kupic na początek, chyba z 10 bede potrzebować
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:57   #2280
MartuNiunia87
Rozeznanie

Lecę dziołszki!! Muszę odebrać synka z przedszkola - dziś miał akademię z okazji 11 Listopada - śpiewali "Przybyli ułani pod okienko..." i Hymn Polski - fajnie to musiało wyglądać 4 latki i takie poważne pieśni a potem wskoczę do mamy na obiadek zażyczyłam sobie dziś rybkę w panierce, ziemniaczki i buraczki :P mmmmm...aż mi już ślinka leci :P, a na świąteczne obżarstwo zamówiłam już Placek Czeski - takie ciasto przekładane konfiturą i kremem z kaszy manny - uwielbiam!! :P

Będę później, nie na skrobcie za dużo!
Martynka- 23.02.2012

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości