Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 11:57   #1171
Malenka321
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
co do butów, to ja mam dwie pary - jedną niewygodną ale piękną (pudrowe platformy open toe) - i w niej będę na sesji oraz w kościele, bo godzinkę,dwie wytrzymam, a drugą perę typowo ślubną w kolorze ivory z naszytymi koralikami - z wyglądu takie sobie, palce zakryte, nosek migdał, ale bardzo, bardzo wygodne

Wiecie, jak mnie dzisiaj baba zastawiła??? Dziś u mnie w mieście dzień targowy (mieszkanki dużych miast mogą nie wiedzieć co to, więc tłumaczę - taki dzień, w którym okoliczni producenci drobiu tudzież innych produktów regionalnych zjeżdzają się na jeden plac (usytuowany na nieszczęście w samym środku miasta) a za nimi rzesze konsumentów i fanów produktów "których przecież nigdzie indziej dostać nie można". Pech w tym, że jechałam do lekarza akurat w okolice opisywanego targu. Ruch przeokropny, zero miejsca do parkowania. Na szczęście pod przychodnią jest parking dla pacjentów, tylko i wyłącznie dla pacjentów. Więc stanęłam nieświadoma zagrożenia i poszłam do rejestracji. Była dluga kolejka, stałam chyba z 10 minut. Wychodzę, patrzę a tu jak ta lala zastawiony samochód. Niestety nijak nie dało się go ominąć. No więc wracam do rejetracji, pytam czy do kogoś należy taki to a taki samochód. Oczywiście cisza. No więc wracam wkurzona jak sto nieszczęść (tylko spokojnie, dziś są twoje urodziny, jakie urodziny, taki cały rok...) i warczę pod nosem na durnego kierowcę. Najpierw zadzwoniłam do Tżta się wyżalić, potem do mamy a na końcu już miałam dzwonić na Policję. Słuchajcie, stałam prawie 40 minut, aż łaskawa kwoka raczyła przywlec spowrotem swoje d.upsko do samochodu. Oczywiście nie była u lekarza tylko na targu, bo wracała obładowana siatami. Gdyby zaczeła mnie przepraszać, to może nie powiedziałabym co o niej myślę, ale ta nic, spokojnie otwiera bagażnik i p o w o l u t k u pakuje rzeczy. No więc wyszłam z samochodu i mówę, że bardzo jej dziękuję, że przez nią spędziłam 40 minut na parkingu, a śpieszę się do pracy, bo wyskoczyłam tylko na chwilkę (to akurat nie było prawdą, ale chciałam podnieść dramaturgię) oraz że powinna się cieszyć, że nie zadzwoniłam po Policję. A ta kretynka, "niech się pani nie złości, złość piękności szkodzi". Ale się wkurzyłam na maxa

jeszcze raz dziękuje wszystkim za życzonka
wiem, że to hamskie, ale czasem by się zdało na taką policje zadzwonić;/ a gdybyś faktycznie miała prace?? Ośrodek to ośrodek. Osoba niepełnosprawna nie będzie miała np. gdzie parkować bo ktoś na zakupy lezie

jagata ten babsztyl niech wychowa swojego synka bo ci chyba dzień dobry nie powiedział

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:58   #1172
Blacky
Zadomowienie

Mi się bardziej podoba Sally - dziewczęca, ale elegancka

Dziewczyny - wszystkiego najlepszego! Wspaniałego dnia i spełnienia marzeń!

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:00   #1173
Malenka321
Zakorzenienie

fakt nie pomyślałam.... dzięki
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Bałabym się ,ze sukienke będe przydeptywać w balerinkach...wiec chce jedne ale wygodne

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Palulitka Sally wydaje mi się, że ładniejsza

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:03   #1174
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
podobają mi się a nie kombinujecie tak, żeby do kościoła na obcasiku, a po północy zmienić na jakieś leciutkie balerinki??
to chyba nie przejdzie, chyba że po północy też zmienisz sukienkę, bo wtedy suknia którą miałaś do obcasa automatycznie stanie się za długa na balerinki.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mam beżowe

Drogie, ale juz wiem, że warte swojej ceny bo recznie robione, moj mały rozmiar 34,5 super jakość, skórka, dobra satyna i moja siostra mówi, że sa boskie a zna sie na tym.....już sie nie moge doczekać aż je założe...:lov e:

AAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
świetne, no i posłużą jeszcze długo po ślubie. Boskie, serio. a nie wiedziałam, że masz taką małą nóżkę

Cytat:
wiem, że to hamskie, ale czasem by się zdało na taką policje zadzwonić;/ a gdybyś faktycznie miała prace?? Ośrodek to ośrodek. Osoba niepełnosprawna nie będzie miała np. gdzie parkować bo ktoś na zakupy lezie
z tą policją to naprawdę była już ostateczność. Wiesz w mojej pracy wolę nie być ciągana po sądach (nawet jako świadek) a tak by było gdyby baba nie przyjęła mandatu.

jagata - no cóż, są ludzie i parapety, jak głosiło za czasów mojej podstawówki znane przysłowie

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:05   #1175
Blacky
Zadomowienie

Też myślałam, że wezmę dwie pary. Uwielbiam wysokie szpilki, ale wiem, że sobie w nich nie potańczę. Więc pomyślałam, że najpóźniej po oczepinach się przebiorę. Ale też martwię się długością sukni - przy niższych butach będzie szurać po podłodze. Więc różnica w wysokości obcasów nie może być zbyt duża. A w takim razie niewiele to pomoże. Ale chyba i tak zrobię sobie radość i kupię bordowe buty do sesji, a kremowe na wesele.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-11-10, 12:05   #1176
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Oj, dziewczyny - coś za łatwo szafujecie wyrokami. Moja druga przyjaciółka była druhną na moim ślubie cywilnym. Naprawdę myślicie, że nie przemyślałam milion razy sprawy druhen i nie postarałam się ułożyć wszystkiego tak, żeby żadna z moich przyjaciółek nie czułą się źle?

Sprawa wypłynęła w związku z koncepcją kilku druhen, która mi się generalnie podoba, ale u mnie jest niemożliwa, bo wiem, że nie wszyscy czuliby się dobrze w tej roli. Nie ma co więcej dyskutować o moich przyjaciółkach i druhnach, bo już przeczytałam dwie niemiłe i nieprawdziwe rzeczy o swoich motywach. Po co zgadywać, jak się nie wie? Do tego zakładać najgorsze warianty? Naprawdę przykro się to czyta. Szczególnie, że nie prosiłam o radę ani nie zadawałam żadnego pytania. Po prostu przedstawiłam swoją sytuację i opinię.
rozumiem, że do mnie pijesz wiesz, zadałam pytanie bo nie byłam pewna czy dobrze Cię rozumiem. Zastosowałam zasadę "kto pyta nie błądzi", więc chciałam się upewnić i tyle. Powtórzę się, że papier i internet przyjmie wszystko, więc nie bądź zdziwiona, że ktoś się Ciebie o to pyta lub wyraża swoje zdanie na ten temat nawet jak o to nie prosiłaś.
Mi Twoje wytłumaczenie wystarczyło tym bardziej, ze masz rację nie znam Waszych relacji i mogłam źle to zrozumieć. Z mojej strony koniec tematu i jak znów to poruszę to mnie możesz spokojnie opie...
Stary 2011-11-10, 12:10   #1177
Blacky
Zadomowienie

Kochana, teraz "piję" do Chatki, która napisałą, że krzywdzę przyjaciółkę i daję jej do zrozumienia, że jest za gruba, żeby być moją druhną.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-11-10, 12:10   #1178
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
nena i tenebrosko wszystkiego co najlepsze MIŁOŚĆI ! duuużo miłości !!!!
Sto lat!
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
tenebrosko - życzę Ci jak najszybszego znalezienia idealnej sukni ślubnej, samej szczęśliwości we wspólnym mieszkaniu i największych sukcesów, zarówno prywatnych, jak i zawodowych
Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Nena i Tenebrosa wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń
Dziękuję!

Cytat:
dzięki serdeczne i jeszcze raz wszystkiego naj naj naj
a ile Ty lat kończysz, 107?? nie no żart of kors
babeczki pierwsza klasa
Hehe, to 107 wyszło dlatego, bo to była poczwórna impreza urodzinowa: ja kończyłam 24 lata, koleżanka 25, druga koleżanka 28 i kumpel 30stkę, więc 24+25+28+30=107
A babeczki dostaliśmy w ramach prezentu od koleżanki. Nie chcecie wiedzieć, co z tych literek było układane jak się impreza rozkręciła Normalnie istne jadalne scrabble.

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Osz w mordę, Laseczka, aleś mi przypomniała! Jak chodziłam na pielgrzymki, to uwielbiałam Niech zabrzmi panu W sumie dalej uwielbiam A jako co go chcesz mieć śpiewane? Jako psalm, jako Alleluja, czy jako pieśń? Zupełnie o tym zapomniałam, dzięki za przypomnienie, bo ja też to chcę na swoim ślubie
A, no i jak te 2 koleżanki Ci nie wystarczają, to mogę Im pomóc śpiewać u Ciebie Sama bym się może nie odważyła proponować, ale jak masz już główne śpiewaczki, to mogę być którymś głosem, jeśli chcesz
Chcemy mieć to śpiewane jako Psalm, pytałam się już księdza czy może być, jeśli w refrenie będzie od razu Alleluja, powiedział, że bez problemu. Czyli chyba potem nie byłoby osobnego Alleluja, tylko od razu Ewangelia. I w ogóle to dziękuję za propozycję śpiewu, Kochana! Im więcej głosów, tym lepiej, to pewne
Stary 2011-11-10, 12:13   #1179
magdawe02
Raczkowanie

[QUOTE=kooocur;30427362]
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dzień dobry, Kochaniutkie!

Dziękuję wszystkim i każdej z osobna za życzenia!

I częstuję tortem i urodzinowymi muffinkami!

QUOTE]
DZIEWCZYNY PORZYSŁY MOJE BUTY!!!!!!!!!

DLA PRZYPOMNIENIA TE Z LINKA- beżowe:
http://www.pretty-small-shoes.com/ac...tite-i-do.html
Prześliczne butki

Też o tym myślałam, żeby do kościoła i na sesję kupić platformy a potem na weselisku typowo ślubne z paskiem wokół kostki. Ale to duży wydatek, a ja jeszcze będę potrzebować buty na poprawiny... :/
A właśnie, myślałyście może już o kreacji poprawinowej?
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:14   #1180
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
E tam, przesadami sie będziemy przejmować. Kochana jeśli chcesz brać buty z otwartymi palcami to je bierz, tylko proszę Cię nie zakładaj do niej pończoch, czy rajstop z zabudowanym przodem.
Bez obaw. Nie ma opcji żebym założyła pończochy z zabudowanym przodem do takich butów.
Mam zamiar je kupić, TŻ-owi też się podobają i chyba już nie będę się przejmować opinią koleżanki. Nie ważne co wypada, a co nie. Podobają mi się i tyle!
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:14   #1181
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
jagata ten babsztyl niech wychowa swojego synka bo ci chyba dzień dobry nie powiedział
Cytat:

jagata - no cóż, są ludzie i parapety, jak głosiło za czasów mojej podstawówki znane przysłowie
No oczywiście, że nie powiedział. Ten typ tak ma. Pamiętam jej teksty z autobusu jak rozmawiała z dziewczyną, która ustąpiła miejsce starszej Pani. A ta zaczęła, ze miejsca siedzące dla starszych są z przodu autobusu, ze ona doskonale zna regulamin (co nie jest prawdą) i wcale nie musi ustępować miejsca starszym! Mówiła to na tyle głośno, ze ta starsza Pani wszystko usłyszała i widać było, ze jest jej przykro.
Bezczelna kobieta i od tamtej pory ignoruję ją jak się tylko da.
Stary 2011-11-10, 12:17   #1182
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ja też kocham moją maleńką!
Kurcze, bo wczoraj jak siostra napisała, z taką pewnością, że skoro za mną będą dwie druhny, to za moim TŻ tez by się przydało dwóch facetów, to doszło do mnie, ze ona tak bardzo na to liczy, że nie mogę jej zawieść... I pomęczyłam trochę TŻ. Bo ja nie wiem, chyba bym sobie w łeb strzeliła, żeby do tego ślubu nie doszło, niż jakbym miała ją odpulić...

ładnie się tu dzieje:P Pijoki:P ja siedze z dzieckiem, nie mogę;P

No tak tez mi się wydaje. Jeszcze wiadomo, na pierwszego świadka kogoś wziąć to spoko, bo wiadomo, co ma robić od A do Z. A tak na drugiego to lepiej niech już ona sobie ze swoim stanie.
Co do druhen to wg nie ma jakiegos obowiazku ze musza miec partnerow. Drhny moga sobie po prostu stac za mlodymi i juz. Ja tam planuje miec 4 albo 5 dziewczyn i wcale nie zamierzam ich zmuszac zeby mialy ze soba facetow. Tym bardziej ze dla nich bede szyc sukienki, tak zeby byly z tego samego materialu, w tym samym kolorze ale fason zeby kazda sobie wybrala taki w jakim dobrze sie czuje. A dla facetow co? Musalabym kupowac garnitury? Bez przesady.

[QUOTE=Palulitka;30424964

Musicie mi uwierzyć na słowo że w obu wyglądam tak samo pięknie (przepraszam za tą nieskromność). Sally ma bardzo ładną górę i tył, ale też i dół prezentuję się bardzo elegancko. Natomiast Savannah ma bardzo ciekawy romantyczny dół z warstwowo ułożonych koronek i jest jeszce jeden plus że nie będzie się gniotła przy siadaniu bo ta koronka się nie gniecie. Do Savannah chciała bym doszyć ramiączka i pani zaproponowała mi takie z tego materiału z którego jest kokarda z tyłu ( nie widać na zdjęciu bo ktoś zrobił gafę i jej nie ułożył odpowiednio, jest taka ładna symetryczna)
To jest straszne bo ja naprawdę taką samą miłością pałam do obu, żeby chociaż różniły się ceną, ale dokładnie tyle samo kosztuja.[/QUOTE]

Tak jak sobie jeszcze teraz na nie patrze to jestem bardziej za 2 Jest bardziej oryginalna, i chyba bedzie wygodniejsza...no i to ze sie nie gniecie to tez plus

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do was pytanie dotyczące butów. Są pewne, które bardzo mi się podobają, ale mają odkryte palce. Koleżanka ostatnio powiedziała mi, że nie powinno się zakładać butów z odkrytymi palcami do sukni ślubnej, że PM to nie przystoi i powinna mieć zakryte palce. Poza tym jeśli ma pończochy czy rajstopy, to zupełnie to wtedy odpada i musiałaby w ogóle zrezygnować z tych pończoch. Co wy o tym sądzicie?
W ogole bym sie takimi przesadami nie przejmowala

Wszystkiego co najpiekniejsze, najcudowniejsze i najukochansze dla naszych dziesiejszych solenizantek Neny i Tenebroski

Edytowane przez marylka80
Czas edycji: 2011-11-10 o 12:18
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:18   #1183
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myślałam, że wezmę dwie pary. Uwielbiam wysokie szpilki, ale wiem, że sobie w nich nie potańczę. Więc pomyślałam, że najpóźniej po oczepinach się przebiorę. Ale też martwię się długością sukni - przy niższych butach będzie szurać po podłodze. Więc różnica w wysokości obcasów nie może być zbyt duża. A w takim razie niewiele to pomoże. Ale chyba i tak zrobię sobie radość i kupię bordowe buty do sesji, a kremowe na wesele.
mi też babeczka mówiła, ze nie ma co szaleć z dwoma wysokościami butów bo może być po prostu niewygodnie. Mam zamiar kupić jedną parę - klasyczne buty na obcacie 6-7 cm i wybiorę takie by były bardzo wygodne i najwyżej dodam do nich spinki z ozdobą w kolorze pasa w sukni.

Cytat:
Kochana, teraz "piję" do Chatki, która napisałą, że krzywdzę przyjaciółkę i daję jej do zrozumienia, że jest za gruba, żeby być moją druhną.
wiem, wiem, ale napisałaś, że był dwie opinie i wiem, że jedną wyraziłam ja
Stary 2011-11-10, 12:20   #1184
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gamariel Pokaż wiadomość
Oto zaproszenia
Zaproszenia i buty ładne
Stary 2011-11-10, 12:28   #1185
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
wiem, wiem, ale napisałaś, że był dwie opinie i wiem, że jedną wyraziłam ja
To już zapomniane

Dopiero zobaczyłam te piękne buty - wspaniałe! Co prawda ja bym brała złote - jestem jak sroka chyba

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-11-10, 12:32   #1186
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Oczywiście to Ty masz się najlepiej w niej czuć - ja napisałam co wybrałabym dla siebie, bo nie ma zdjęć na Tobie, które mogłabyśmy "ocenić"
I dla siebie także nie wybrałam taftowej bezy, na siłę się absolutnie nie postarzałam
Twoja sukienka też jest śliczna taka delikatna, podkreślająca urodę a nie przytłaczająca, mierzyłam podobną, była bardzo ładna ale nie układała się na mnie za dobrze.

gosza_m ona jest właśnie z takiego nie sztywnego zbytnio materiału, kurcze każda ma swoje plusy
Sally :
+piękna góra te koronkowe ramiączka i odcinający pas pod piersiami
+ bardzo ładne plecy i tył
- może się gnieść przy siadaniu
Savannah:
+ piękna delikatnie układająca się koronka, nie odstaje wiec nie dodaje mi objętości
+ nie będzie się gniotła
- trzeba doszyć ramiączka i nie wiem czy będa tak fajnie wyglądać jak u Sally bo beda z gładkiego materiału który jest pod piersiami i na kokardzie z tyłu

aaaaaa zwariuje, zapisałam się dziś na 17 na mierzenie będę na pewno z przyjaciółką i siostrą TŻa. Może uda mi się ubłagać o zrobienie zdjęć, wtedy na pewno tu zamieszczę.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:33   #1187
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A miała kiedyś któraś z was buty z takim paskiem??
Ja będę miała dokładnie takie, jak na fotkach. Czyli ten pasek nie jest wokół kostki owinięty, tylko tak jakby nad stopą przechodzi.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY PORZYSŁY MOJE BUTY!!!!!!!!!
Czekamy na real fotki!

Cytat:
Ja jutro na 19.30 idę na te listy do M ale ciężko bylo kupic bilety;/
My też mieliśmy iść dzisiaj, ale zostały tylko miejsca w pierwszym rzędzie, więc pójdziemy jutro albo w weekend. A dziś spędzimy wieczorek u mnie, wznosząc urodzinowy toast pysznym szwajcarskim miodem pitnym Zrobię do tego jakiś deser, naszło mnie na jabłuszka obfitości (chyba przez motyw wesela Blacky) - zapiekane w piekarniku z białą czekoladą, orzechami, skórka pomarańczową itp. Ale mam już smaka na te pyszności

Cytat:
podobają mi się a nie kombinujecie tak, żeby do kościoła na obcasiku, a po północy zmienić na jakieś leciutkie balerinki??
Ja nie, bo będę mieć wygodne buty taneczne - przez 12 godzin miałam na sobie 9 cm obcas i w ogóle nie czułam, że mam jakieś buty, potem przez kolejne 3 godziny już trochę czułam zmęczenie, ale spokojnie jeszcze mogłam w nich tańczyć. Przetańczyłam w tych butach całe wesele do 5 rano i nie musiałam już po północy siedzieć tylko za stołem z powodu potwornego bólu stóp, jak to kiedyś bywało. Więc jak dla mnie buty tanecznie to idealne rozwiązanie.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Na dzień dobry składam najserdeczniejsze życzenia naszym dzisiejszym solenizantkom!!!!!!

Tenebrosa i Nena kochane, życzę Wam samych cudownych chwil, wielu radości i szczęścia, spełnienia marzeń i cudownego życia u boku Waszych mężczyzn!!!!!!! I oczywiście pięknego ślubu, niezapomnianego wesela
Cytat:
Dziewczyny - wszystkiego najlepszego! Wspaniałego dnia i spełnienia marzeń!
Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Wszystkiego co najpiekniejsze, najcudowniejsze i najukochansze dla naszych dziesiejszych solenizantek Neny i Tenebroski
Dziękuję za życzonka!

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
A właśnie, myślałyście może już o kreacji poprawinowej?
Ja chciałam krótką, jasną sukienkę, ale jeszcze nie wiem jak dokładnie miałaby wyglądać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00237.jpg (59,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00238.jpg (59,9 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-11-10 o 12:39
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:38   #1188
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:

Ja nie, bo będę mieć wygodne buty taneczne - przez 12 godzin miałam na sobie 9 cm obcas i w ogóle nie czułam, że mam jakieś buty, potem przez kolejne 3 godziny już trochę czułam zmęczenie, ale spokojnie jeszcze mogłam w nich tańczyć. Przetańczyłam w tych butach całe wesele do 5 rano i nie musiałam już po północy siedzieć tylko za stołem z powodu potwornego bólu stóp, jak to kiedyś bywało. Więc jak dla mnie buty tanecznie to idealne rozwiązanie.
A skąd kupowałaś te butki? Ze sklepu internetowego?
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:38   #1189
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
co do butów, to ja mam dwie pary - jedną niewygodną ale piękną (pudrowe platformy open toe) - i w niej będę na sesji oraz w kościele, bo godzinkę,dwie wytrzymam, a drugą perę typowo ślubną w kolorze ivory z naszytymi koralikami - z wyglądu takie sobie, palce zakryte, nosek migdał, ale bardzo, bardzo wygodne

Wiecie, jak mnie dzisiaj baba zastawiła??? Dziś u mnie w mieście dzień targowy (mieszkanki dużych miast mogą nie wiedzieć co to, więc tłumaczę - taki dzień, w którym okoliczni producenci drobiu tudzież innych produktów regionalnych zjeżdzają się na jeden plac (usytuowany na nieszczęście w samym środku miasta) a za nimi rzesze konsumentów i fanów produktów "których przecież nigdzie indziej dostać nie można". Pech w tym, że jechałam do lekarza akurat w okolice opisywanego targu. Ruch przeokropny, zero miejsca do parkowania. Na szczęście pod przychodnią jest parking dla pacjentów, tylko i wyłącznie dla pacjentów. Więc stanęłam nieświadoma zagrożenia i poszłam do rejestracji. Była dluga kolejka, stałam chyba z 10 minut. Wychodzę, patrzę a tu jak ta lala zastawiony samochód. Niestety nijak nie dało się go ominąć. No więc wracam do rejetracji, pytam czy do kogoś należy taki to a taki samochód. Oczywiście cisza. No więc wracam wkurzona jak sto nieszczęść (tylko spokojnie, dziś są twoje urodziny, jakie urodziny, taki cały rok...) i warczę pod nosem na durnego kierowcę. Najpierw zadzwoniłam do Tżta się wyżalić, potem do mamy a na końcu już miałam dzwonić na Policję. Słuchajcie, stałam prawie 40 minut, aż łaskawa kwoka raczyła przywlec spowrotem swoje d.upsko do samochodu. Oczywiście nie była u lekarza tylko na targu, bo wracała obładowana siatami. Gdyby zaczeła mnie przepraszać, to może nie powiedziałabym co o niej myślę, ale ta nic, spokojnie otwiera bagażnik i p o w o l u t k u pakuje rzeczy. No więc wyszłam z samochodu i mówę, że bardzo jej dziękuję, że przez nią spędziłam 40 minut na parkingu, a śpieszę się do pracy, bo wyskoczyłam tylko na chwilkę (to akurat nie było prawdą, ale chciałam podnieść dramaturgię) oraz że powinna się cieszyć, że nie zadzwoniłam po Policję. A ta kretynka, "niech się pani nie złości, złość piękności szkodzi". Ale się wkurzyłam na maxa

jeszcze raz dziękuje wszystkim za życzonka
hahaha najbardziej mi się podoba reakcja pani

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
hehe, ale Ci odpowiedziała. cwane babsko. u mnie w mieście taki dzień przypada we wtorek i piątek.
Z takich przygód, to ostatnio wracałam do domu i już jestem u siebie w bloku i czekam na windę. Za mną do klatki weszła sąsiadka z synem (mieszkają 2 piętra wyżej ode mnie). Stoimy i czekamy. Winda nadjechała wyszła z niej Pani z psem na spacer - my wsiadamy i jedziemy. W pewnym momencie synek do mamusi mówi: "mamo, co tak jesteś cicho?" a ona na to: "eh, wiesz, co raz więcej obcych tutaj mieszka, wielu się nie zna..." w tym momencie dojechałam na swoje piętro i wychodzę a ona podniesionym głosem w chwili jak się drzwi zamykały "..i nawet dzień dobry nie powiedzą...". Stanęłam jak wryta i szczerze to nie wiedziałam co mam zrobić. Tak się wkurzyłam, tym bardziej, że jak jej dzień dobry mówiłam, to łaskawie nie odpowiadała, więc zaprzestałam to robić.
ta tez jest dobra

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Co do druhen to wg nie ma jakiegos obowiazku ze musza miec partnerow. Drhny moga sobie po prostu stac za mlodymi i juz. Ja tam planuje miec 4 albo 5 dziewczyn i wcale nie zamierzam ich zmuszac zeby mialy ze soba facetow. Tym bardziej ze dla nich bede szyc sukienki, tak zeby byly z tego samego materialu, w tym samym kolorze ale fason zeby kazda sobie wybrala taki w jakim dobrze sie czuje. A dla facetow co? Musalabym kupowac garnitury? Bez przesady.
wiesz... przy większej ilości druhen mogłoby to fajnie wygladać, ale ona jako jedyna poza młodymi i świadkami wyglądałaby jak piate koło u wozu.
Stary 2011-11-10, 12:41   #1190
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Savannah:
+ piękna delikatnie układająca się koronka, nie odstaje wiec nie dodaje mi objętości
+ nie będzie się gniotła
- trzeba doszyć ramiączka i nie wiem czy będa tak fajnie wyglądać jak u Sally bo beda z gładkiego materiału który jest pod piersiami i na kokardzie z tyłu
zauroczyłam się w tej koronkowej

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:46   #1191
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Twoja sukienka też jest śliczna taka delikatna, podkreślająca urodę a nie przytłaczająca, mierzyłam podobną, była bardzo ładna ale nie układała się na mnie za dobrze.

gosza_m ona jest właśnie z takiego nie sztywnego zbytnio materiału, kurcze każda ma swoje plusy
Sally :
+piękna góra te koronkowe ramiączka i odcinający pas pod piersiami
+ bardzo ładne plecy i tył
- może się gnieść przy siadaniu
Savannah:
+ nie będzie się gniotła

aaaaaa zwariuje, zapisałam się dziś na 17 na mierzenie będę na pewno z przyjaciółką i siostrą TŻa. Może uda mi się ubłagać o zrobienie zdjęć, wtedy na pewno tu zamieszczę.
Mi świadkowa robiła zdjęcia z ukrycia...jak np Pani szła po welon
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:49   #1192
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
A skąd kupowałaś te butki? Ze sklepu internetowego?
Tak, buty taneczne robione na miarę z firmy Akces 2, model Venus Y: http://www.akces2.com/venus-y-obuwie...ie-slubne.html
W sumie wyniosły mnie bodajże 264zł, z czego 30zł to przesyłka kurierska, 20zł wkładka pro-comfort (którą bardzo polecam), zapasowe fleki i nakładki na fleki 14zł, same buty 200zł.
Stary 2011-11-10, 12:53   #1193
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja będę miała dokładnie takie, jak na fotkach. Czyli ten pasek nie jest wokół kostki owinięty, tylko tak jakby nad stopą przechodzi.

Czekamy na real fotki!

My też mieliśmy iść dzisiaj, ale zostały tylko miejsca w pierwszym rzędzie, więc pójdziemy jutro albo w weekend. A dziś spędzimy wieczorek u mnie, wznosząc urodzinowy toast pysznym szwajcarskim miodem pitnym Zrobię do tego jakiś deser, naszło mnie na jabłuszka obfitości (chyba przez motyw wesela Blacky) - zapiekane w piekarniku z białą czekoladą, orzechami, skórka pomarańczową itp. Ale mam już smaka na te pyszności

Dziękuję za życzonka!

Ja chciałam krótką, jasną sukienkę, ale jeszcze nie wiem jak dokładnie miałaby wyglądać
Mogłabyś podać nazwę modelu butów? W przyszły weekend wybiorę się do nich i chcę wiedzieć o jakie mam się pytać buty A i jeszcze jedno pytanie - czy spód podeszwy jest oklejony zamszem?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Tak, buty taneczne robione na miarę z firmy Akces 2, model Venus Y: http://www.akces2.com/venus-y-obuwie...ie-slubne.html
W sumie wyniosły mnie bodajże 264zł, z czego 30zł to przesyłka kurierska, 20zł wkładka pro-comfort (którą bardzo polecam), zapasowe fleki i nakładki na fleki 14zł, same buty 200zł.
Stary 2011-11-10, 12:54   #1194
kindziulindzia
Zakorzenienie

oł je dziś po raz pierwszy w radiu usłyszałam już świąteczną piosenkę
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:56   #1195
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
hahaha najbardziej mi się podoba reakcja pani
uwierz, mi nie było do śmiechu. Najgorzej, że zabrakło mi riposty na jej wypowiedź. Bo po prostu nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać i zabrakło mi słów. Mogłam obrzucić ją epitetami, a tak po prostu zapowietrzyłam się, odwróciłam się na pięcie i poszłam do samochodu, ehh

Stary 2011-11-10, 12:57   #1196
Blacky
Zadomowienie

tenebrosa to pyszności się szykują na wieczór

Tak mi właśnie przyszło do głowy. Miałam bardzo wygodne buty na cywilnym - a były na bardzo wysokim obcasie. Nie wiem czy uda mi się drugi raz takie kupić. Do tego na cywilnym nie tańczyłam, więc pod tych kątem ich nie sprawdziłam. Ale może dziś się przejdę w nich na imprezę i jeśli będą wygodne, to może na te zmienię, jak mi się nogi zmęczą? Są beżowe, więc powinny pasować i założyłam je do tej pory tyko raz (dziś byłby drugi), więc nie są zniszczone.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-11-10, 12:58   #1197
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
uwierz, mi nie było do śmiechu. Najgorzej, że zabrakło mi riposty na jej wypowiedź. Bo po prostu nie wiedziałam, czy śmiać się czy płakać i zabrakło mi słów. Mogłam obrzucić ją epitetami, a tak po prostu zapowietrzyłam się, odwróciłam się na pięcie i poszłam do samochodu, ehh
no nie dziwie sie kochana ale wiesz, w sumie dobrze, że jej nie zbeształaś, bo inaczej by cię pozwała za znieważenie czy coś:P hehe w tym temacie ty jesteś profesjonalistką
Stary 2011-11-10, 13:06   #1198
madzia2306
Zakorzenienie

wiecie co? jestem poprostu zszokowana... myłam sobie włosy i własnie je wycierałam kiedy ktoś zadzwonił do drzwi no i ja nie otworzyłam no bo jak tu wyjśc w mokrych wlosach do człowieka i to w nocnej koszulce no to ten ktoś zadzwonił do tej chorej sąsiadki i chyba tego kogoś opierniczyła i ten z powrotem do mnie dzwoni i jeszcze mi za klamkę szarpie... no w szoku byłam poprostu.. co za natręt.. potem tylko spojrzałam w oknie i jakiś gościu z grabiami wychodził no kuźwa.. ludzie nie rozumieją że jak ktoś nie otwiera to nie otwiera.. jakbym nie miała zamkniętych drzwi to by mi do mieszkania wlazł...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:08   #1199
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
wiecie co? jestem poprostu zszokowana... myłam sobie włosy i własnie je wycierałam kiedy ktoś zadzwonił do drzwi no i ja nie otworzyłam no bo jak tu wyjśc w mokrych wlosach do człowieka i to w nocnej koszulce no to ten ktoś zadzwonił do tej chorej sąsiadki i chyba tego kogoś opierniczyła i ten z powrotem do mnie dzwoni i jeszcze mi za klamkę szarpie... no w szoku byłam poprostu.. co za natręt.. potem tylko spojrzałam w oknie i jakiś gościu z grabiami wychodził no kuźwa.. ludzie nie rozumieją że jak ktoś nie otwiera to nie otwiera.. jakbym nie miała zamkniętych drzwi to by mi do mieszkania wlazł...

no to dobry gościu... kiedyś właśnie koleżanka mojej mamy zostawiła drzwi otwarte, a że ona trzyma torebke na korytarzu to sobie ktoś wszedł, wziął i wyszedł... Ja to zawsze zamykam drzwi.
Stary 2011-11-10, 13:10   #1200
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
trzeba było powiedzieć, że nie ma nikogo w domu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości