|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
witam
odnośnie moniczka2123, to nadal jest w klubie, miałam ja tez na nk, ale sprawdziłam teraz( ogólenie malo wchodzę) i juz jej nie mam,kiedyś podawała adres nk, ale to juz na innym wątku jeszcze na poczekalni, jakos tak sie odsuneła, od nas , ciekawe jak tam jej synek Bartus chyba, no nie będę jej szukała, bo chyba nie znajdę, wieczorkiem wpadnę do Wad dziewczynki, to podczytam Was i cosik skrobne, teraz muszę iść po Oli do przedszkola, a później do sklepu, młoda jutro idzie na urodziny do koleżanki z przedszkola i musze cos kupić papapap |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 |
Zakorzenienie
|
ahoj!
A mój młody jak zwykle marudny. A szkoda pisać. Dziś jedziemy po pediatry, może wypisze to skierowanie na usg brzuszka. Ciekawe co powie w ogóle. Ja opadłam z sił już na całego... Karolinee słońce rozumiem Cię! ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
wg mojej wiedzy nabywasz prawo do urlopu automatycznie z rozpoczeciem nowego roku. Pracodawca może ale nie musi Ci udzielić całego wymiaru czyli 26dni to jest jego dobra wola. Często pracodawcy stosuja taka metodę, że udzielają tylko tyle ile proporcjonalnie sie należy, czyli w styczniu 3 dni (26:12x1=2,16). Suma sumarum, nie ważne, że byś nie podejrzewała Twojego szefa o to że chce Cie zwolnić lepiej będzie jak i tak złożysz szybciej wniosek o wychowawczy a na ten jeden dzień nie przychodziła. A jak co to zapytaj się o podstawę prawną, dlaczego musisz przyjść na jeden dzień? Cytat:
![]() U nas marudka ciąg dalszy, mimo, że dzisiaj już byliśmy na spacerze. Ząbki?Skok? Już sama nie wiem. A czy wasze dzieciaczki też tak piszczą, ale tak z radości. Mój Dominik to ostatnio tak piszczy, że aż w uszach dzwoni ![]()
![]() |
#4445 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odpowiadam, mimo braku znajomości tematu, żebyś potem nie mówiła, że nie zauważamy twoich postów! Ja zauważam zawsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Pomyliłam Cię z marzeną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Karoline co do Twojego pytania to Sara grzecznie daje mi wyciągnąć. Ale my to robimy codziennnie i ona rzyzwyczajona od noworodka, już nawet nosa wystawia i wie co będzie robione ![]() Marina ![]() Brumek podkładów nie kupujesz w aptece? Ja kupuję semi, i są chyba tańsze od babydream'ów, a funkcję swoją spełniają. Tylko tych semi jest 5 a rosmanowych ile? Nie pójdę chyba na dwór bo uspała(m) ją i o dziwo śpi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile kosztują te semi? Babydreamów jest 10 sztuk i kosztują 14,99 zł, ale w promocji (która jest raz na parę tygodni) są po 10,99.
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Brumku moja Agata urodziłą się z wagą 3170 i jak na dziecko urodzone 3 tyg przed terminem była duża. A potem i tak była na dolnych centylach (do 25 nie dochodziła), a teraz wskoczyła na 50 centyl
![]() Ja tez kupuje seni - takie duze, 9,9o płace i tne je na 3 części, wiec w sumie mam 30 podkładów (ale ja podkładam tylko pod tyłek) |
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Maja też fridę zna od noworodka już i wcześniej była spokojniejsza, a teraz jak już dokładnie widzi i wie, co jej robię to walczy zaciekle jak lwica ![]() Ja też mam te podkłady seni soft. Najpierw miałam te duże i też je cięłam le wkurzało mnie to, że wtedy ta wata z nich wyłazi więc kupuje teraz te 40*60. Pakowane po 5 szt. i kosztują coś ok. 5.90 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, może na usg wyjdzie jaka jest przyczyna ciągłego płaczu Igorka... ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() zwłaszcza jak cmokam do niej - bo to uwielbia, jak mlaskam ustami, albo wykonuje inne niewyobrażalne dzwięki i miny paszczą ![]() uwielbia "paszczowe" dźwięki - no i sie chichra jak ją rozbieram z bodziaka do kąpania bo ma łaskotki pod pachami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
podkłady - te mniejsze właśnie używam do leżenia z gołą pupą ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-10 o 14:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
I jestem.
3h w przychodni ![]() I szczepienie przesunięte na za tydzień... Przez te harczenie i chrypkę Emi. Odciągać i ponownie prowadzić oxycord. Emi była tak zachwycona wszystkim dziecmi, że nie umiałam jej utrzymać na rękach tak chciała do każdego ! Zaczęła inne dźwięki wydawać z siebie, piszczeć, śmiać się - jak nie ona ![]() Teraz wiem, że żłobek to będzie dla nie Raj ![]() Jestem zmęczona tym dniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monia - zachwycasz mnie swoim macierzyńskim autorytetem ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | ||
Wtajemniczenie
|
Własnie miałam pytać gdzie kupujecie takie fajne podkłady
na przewijak zamiast pieluszki jak znalazł albo do przewijania poza domem Cytat:
na wyjeździe może w trakcie dnia podawaj bobotic a przed spodziewaną kolką SS Cytat:
![]() Może tym razem pediatra coś wymyśli na marudkę Dziękuję za wszystkie kciukasy Już po szcepieniu dzis tylko pneumokoki za 3 tyg 2 dawka Hipa Melduję że ostatnie dziecko sierpnia(czytaj dżony) wazy juz...6530 ![]() aha i wodniaczek się wchłonął ![]() bioderka super(ale i tak ide na usg w poniedziałek)
![]() |
#4457 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miała katar to nie lubiła bo musiałam jej często ściągać i jej się nie podobało że tak często ją gnębie - ale jak normalnie używamy przeważnie raz dziennie albo co dwa dni jak widzę suche glutki to wtedy nawilżamy i wyciągamy i nie protestuje. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my mamy drugą dawkę za tydzień w piątek bo ze względu na przeziębienie Julki lekarka przesunęła - a jutro święto więc dzień wypada, a ja mogę tylko w środy albo piątki bo mam zajęcia więc dopiero 18 mamy szczepienie.. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]() już liczę na miesiące ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
No nadrobiłam i nareszcie mogę się przywitać dzień dobry ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-10 o 15:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze chwila i kolejna część wątku...
![]()
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie też mogę przesłać jeden kod rabatowy na podkłady bo mam dostęp do konta mojej mamy na rossnecie - ![]() aaaa zapomniałam dodać że Juli chyba zęby zaczynają iśc... wczoraj wieczorem ok 17,30 tak ją wzięło na wrzaski że widać jak ją coś bolało i tak nerwowo pchała piąstki do buzi i się śliniła i strasznie płakała ok. pół godziny i to nie kolka ani nie brzuszek bo nóżkami nie kopała jak przy bólu brzuszka tylko płakała przeraźliwie i rączki z histerią do buzi.. i dziś ok 14,15 było to samo tylko że krócej. I to tak nagle zaczęła wyć że nie wiedziałam o co kaman.. myślałam że się wystraszyła bo tż - towi telefon zadzwonił ale od razu za chwile nerwowe machanie rączkami i piąstki do buzi ile weszły... ech.. biedulka... wysłałam mojego tate do apteki żeby po pracy wstapił po Nurofen w syropku bo czuje w kościach że to zęby a nie mam sumienia jej czopków pakować bo dawałam jej raz i widziałam jak usilnie pupkę zaciskała i że bardzo tego nie lubi. Sama nie lubiłam czopków jak na hemo musiałam brać więc jej się wcale nie dziwie że czopki jej nie pasują.. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- o przypomniałaś mi że miałam Żanetce wysłać pomysł na nowy tytuł ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-10 o 15:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
beatko
![]() pieke sernik karmelowy:dleje: ja nigdy nie schudne ![]()
#4461 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Sarą na spacerze. wyszłam przed 15 i za 20 minut wróciłam. Cały spacer to był ryk.
Nie wiem co jej chodziło.Tzn ona zawsze daje koncert na dworze, ale po 5 min jest spokój. Tym razem nie uspokoiła się. I jak na złość zapomniałam smoczka. Nawdychała się zimnego powietrza i spociła z tego ryku. Mam nadzieje ze się nie rozchoruje. Beatka a idziecie na którą dawkę szczepień? Bo my 18 list jedziemy już na 3...co miesiąc mamy szczepienia, i czy to nie za często? Ja też początkowo cięłam te podkłady. Ale się ciapały właśnie i bałam się, że Sara do buzi weźmie. Teraz mam mniejsze rozmiary. Zaneta nie wstawiaj od razu sondy jak będziesz miała tytuły, bo nie działa potem opcja pokaż pierwszą nieczytaną wiadomość. Może jak będzie ok 4900 wiadomości to wstaw? Pomyślę nad tytułem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zakorzenienie
|
daaaaaaj
![]() ja kochaaaaam serniki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4463 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jam Ci jest ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze nie zamotalam... Cytat:
Cytat:
![]() Niezle Ci Jas przybiera, a on chyba lzejszy sie urodzil niz Antek. Za pozostale szczepienia takze ![]() I za "Dziubkowego" zabka ![]() Babonik bardzo mi przykro, ze Nikosia dotknelo to paskude AZS. Mam nadzieje, ze szybko bedzie poprawa i biedaczek nie bedzie sie drapal. Wrocilam z dziewczynami godzine temu z przedszkola i Antos ciagle jeszcze spi. Przespal jedzenie. Jutro wyjezdzamy do Ustronia do rodzicow, wiec netu nie bedzie, ale nie przypuszczam, zeby przez weekend byla tu duza produkcja postow |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas każą co 6 tyg kolejna dawka i wczesniej nie zaszczepią, no chyba że kilka dni wczesnie - 2-3 dni przed upłynieciem 6 tyg Ale skoro tak lekarz zleca to na pewno wiedza co robią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4465 |
Zadomowienie
|
dobra dziewczyny....
i co teraz?? co ja mam jeść?? ![]() mam karmić piersią a nie wolno mi : mleka -wszelkiego nabiału., jaj, czerwonego mięsa, produktów pszenicznych, owoców cytrusowych... oprócz wieprzowiny i kurczaka nic mi nie pozostało...chleba nie powinnam jeść... co ja mam jeść ![]() Aania pomóż!!!!!!!! Dziewczyny pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Patik mamy jakieś 160 km do Zakopanego. Wyjedziemy jutro i wracamy w niedzielę
![]() ![]() Telik kropel SS mi zostało może na dwa rozdania . Chyba pójdę na żywioł ![]() ![]() Marzena_S avatar the best ![]()
#4467 |
Raczkowanie
|
dziewczyny poratujcie!!!
jak rozpoznać, że ząbki idą??oprócz pakowania rączek do buźki. Wiem co już pisaliście ale ja nadal nie mogę tego stwierdzić. Co tzn rozpulchnione dziąsła?? Dominik niby ma takie jakby białawe te dziąsła, ale to bardziej u góry i jak tak palcem przejadę to czuję takie lekkie zgrubienie, ale nie wiem czy to ząbek, bo nie wiem jak było poprzednio ![]() I czy może wychodzić ząbek najpierw na górze?? Dominik od dwóch dni się rozregulował z jedzeniem, niby jest głodny a wypluwa. Je różnie i w róznych ilosciach. Ma problemy z zaśnięciem w dzień. No i mam dylemat SKOK czy ZĄBKI??
![]() |
#4468 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Baboniku przykro mi ze Nikosia to spotkało. Wiem co to znaczy bo sama sie morduje z tym cholerstwem, mimo ze dość łagodnie u mnie to przebiega. Co do diety to nie pomogę bo nie wiem. Sama nie stosuje. Jak mi Cos wylazi to traktuje to mascia i schodzi. Najgorzej jest zima bo zimno ma duży wpływ na to. Oj boroczek jakby to Zanetka powiedziała. |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
Babonik chleb wielorazowy, dżem, szynki, pomidor, ogórek,sałata,rzodkiewka, parówki,kabanosy.Potrawka z kurczaka, kurczak z pieczarkami, kurczak z rożna, udka faszerowane, pierś faszerowana np ogórkiem konserwowym i papryką.Zupy : pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa bez zabielania, krupnik, barszcz ukrainski, rosol,pieczarkowa. Kurde nie wiem co jeszcze/
Czerwona mięsa w sensie wołowiny? |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro będzie u nas moja mama to może ona stwierdzi po dziąseł kach czy to ząbki ![]() Cytat:
![]() A z ta sonda to racja, to mnie zawsze starsznie wkurza, że ta opcja nie działa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:30.