Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 20:49   #601
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

u mnie tez słodycze srednio działają, a czasami kilka godzin nie czuje nic, odrazu mam wtedy złe myśli, ale staram sie je odpedzac tłumacze to sobie że kazde dziecko jest inne i kazdy zyje sobie w innym rytmie i czekam cierpliwie na chocby jednego kopniaczka

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:56   #602
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Okazuje się, że wyslanie zdjecia to wcale nie taka prosta sprawa. Przy przesyłaniu zdjecia na maila cos sie zawiesilo, wiec postanowilam wył.i wł.telefon. Nie byłoby w tym nic niezwyklego, gdyby nie fakt, ze dopadla mnie totalna amnezja i zapomnialam PINu . Po 3 krotnej probie zablokowalam oczywiscie telefon i...zaczelo sie szukanie PUK'u.. Ta tajemna wiedza kryla sie w pudle schowanym w piwnicy,gleboko pod innymi pudlami D Tym sposobem JUZ moge Wam pokazac Synusia))

dziekuje bardzo za wszystkie gratulacje )))
Jejku, ale cudenko!
Piekny chlopak

Konia, TZ zsluzyl na lanie

Jolka, ja smaruje codziennie brzuch, ale czy mnie to uchroni przed rozstepami to sie zobaczy, w poprzedniej ciazy tez sie smarowalam a roztepy niestety sa, ale krem pomaga chociazby na swedzenie i nawet jesli mi wyjda to moze bez smarowania wyszlo by jeszcze wiecej, wiec i tak oplaca sie smarowac.
Ubranka bede prac i prasowac krotko przed porodem, tzn jakis m-c przed moze

Zia a jak ja bym porozowila liiste, ze az hej!
Dowiem sie 24 na wizycie albo 28 na usg 3d

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:04   #603
alamig
Zakorzenienie

Zobaczcie jakie super koszule do karmienia znalazłam. I cena rewelacyjna
http://moda.allegro.pl/30-wzorow-kos...875795153.html są jeszcze w kompletach ze szlafrokami.
Stary 2011-11-10, 21:05   #604
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Mieszkam koło Wieliczki
Widzę że termin masz na 13.03 tak jak ja
Ooo, byłam z tż w Wieliczce w tym roku. Zwiedzaliśmy kopalnię, a nawet...spaliśmy w niej. Trochę szalenstwo, bo mam coś na kształt klaustrofobii, ale super przygoda W Krakowie zaś bywam dosyć często, bardzo lubię to miasto.

Body, spioszki, pajacyki...przyznam szczerze, że nie wiem, jak to dokładnie wygląda i czym się różni w kroju. Będę musiała poprosić Mamę i siostrę o wskazówki
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:07   #605
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka, ja smaruje codziennie brzuch, ale czy mnie to uchroni przed rozstepami to sie zobaczy, w poprzedniej ciazy tez sie smarowalam a roztepy niestety sa, ale krem pomaga chociazby na swedzenie i nawet jesli mi wyjda to moze bez smarowania wyszlo by jeszcze wiecej, wiec i tak oplaca sie smarowac.
Ubranka bede prac i prasowac krotko przed porodem, tzn jakis m-c przed moze

na swędzenie?? jakie swędzenie już któraś z kolei to pisze...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/30-wzorow-kos...875795153.html są jeszcze w kompletach ze szlafrokami.

tanie, ale ciekawe jak z jakością i rozmiarówką

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:11   #606
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dokładnie
ja tak samo jestem z marca i jaja będą jak wyjdzie wcześniak i urodze w dniu urodzin :P póki co pierwszy termin wyliczony był na 8kwietnia, ale kto wie...
Ja jestem marcowa i mala ma termin tydzien przed moimi urodzinami. Zobaczymy, czy zdąży przed, czy nie będzie się jej spieszyło

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
no ja mam nadzieję, że ja też będę na niebiesko choc wszyscy mi mówią że dziewczynka będzie, nie wiem czemu, bo ja na razie wyglądam tak samo
najważniejsze żeby zdrowe!o!
Mi wszyscy mówili, że na pewno będzie chłopak Jakby mieli USG w oczach

Cytat:
Okazuje się, że wyslanie zdjecia to wcale nie taka prosta sprawa. Przy przesyłaniu zdjecia na maila cos sie zawiesilo, wiec postanowilam wył.i wł.telefon. Nie byłoby w tym nic niezwyklego, gdyby nie fakt, ze dopadla mnie totalna amnezja i zapomnialam PINu . Po 3 krotnej probie zablokowalam oczywiscie telefon i...zaczelo sie szukanie PUK'u.. Ta tajemna wiedza kryla sie w pudle schowanym w piwnicy,gleboko pod innymi pudlami D Tym sposobem JUZ moge Wam pokazac Synusia))

Ślicznotek malusi

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dziewczyny tez tak macie ze slabiej czujecie bobasy? Ja od poniedzialku slabiej czuje mala ... czuje ja, ale nie tak jak wczesniej i nie wiem czy sie martwic ? U gina bylo wszystko w porzadku ...
Tak. Są dni i wieczory kiedy prawie wcale dziecka nie czuję. Nie martwię się, jeśli są to pojedyncze dni. Lekarze mówią, że jeśli przed dwa, trzy dni nie czuje się maluszka wcale lub jest jakieś niemrawe, warto udac się na wizytę. Ważne, że czujesz.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:13   #607
Flowerbombka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o gazy to nie męczą mnie za często i jak już to też staram się wychodzić chyba że to taki znienacka
Czy Wy też musicie wstawać w nocy siku?? Ja co najmniej 2 razy a czasem to i 4, a podobno w końcówce ciąży częściej się chce, to ja chyba z łazienki nie wyjdę
Mnie też męczą ale TŻ też czasem. W sumie to się śmiejemy się jak się któremuś zdarzy. Ale staram się wychodzić jak wiem że coś nadciąga

Co do wizyt w wc to ja tez nocą 2 razy wstaję, gorzej tylko że potem mam problemy z zaśnięciem.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Helo! Ja poleciałam z małżem do biedrony...po mleko i takie tam, ale oczywiście zrobiłam sobie mega smaka na solone chipsy...jem w sumie tylko takie i kupiłam na film i dupa już zjadłam prawie całą wielką pake!!! już jestem zła na siebie...(ale raz na jakiś czas??)...+pasek czekolady Najlepsze, że pokroiłam miskę owoców...jabłko, mandarynki, winogron...a obok leżały te chipsy...i co zjadłam chipsy ale zaraz po nich owoce

*Jejku dziewczyny...z tym ubieraniem maleństwa to niby prosta sprawa...a mi sie wydaje to teraz takie ważne i skomplikowane...
Ja ostatnio z biedrony to wcinam pestki słonecznika smażone i solone.

Ubieranie dzieciaczka to jeszcze pół biedy...ja najbardziej obawiam się kąpieli.

Cytat:
ciekawe kiedy w kwietniu zawita różowy kolorek bo póki co sami chłopcy
Mam nadzieję że ja zaróżowię listę, ale usg dopiero 6 grudnia.

Mravka zdjęcie rewelacyjne...takie wyraźne. No i gratuluje synka.

Co do uzywanych rzeczy to ja nie mam nic przeciwko w sumie aczkolwiek dla siebie nic nigdy fajnego nie znalazłam.
Za to teraz stałam się stałą bywalczynią 2 lumpków, bo dla dzieciaczków większość ciuszków to nie zniszczona albo wręcz część nabytych przeze mnie to wogóle nie była używana.

Co do brania witamin to gin kazal mi już od 1 tymestru. Najgorsze że ja nie jestem połknąc tabletek większych niż rutinoscorbin. Nawet witaminę c rozgryzam. Dlateg jedyne witaminy dla mnie to Prenatal Complex, kapsułki które mozna otworzyć i ten proszek rozcieńczyc w wodzie i wypić. Ale jaki to ma koszmarny smak. prócz teg na ostatniej wizycie okazał sie że spadły mi czerwne krwinki i hemoglobina, niby norma ale przy dolnej granicy) i musze brac żelazo. Kupilam sbie acofer wielkości witaminy c i dupa, nie chce mi przez gardło przejść. Ale w aptece kobietka dała mi dziś żelazo w kapsułkach (w ulotce napisane że dorośli połykaja, a dzieciom otworzyć kapsułke i dodac proszek ze środka do pożywienia). Ja je sobie rozłożę i rozcieńczę w wodzie.

Jolka wózek podoba mi się ostatni , czyli Tako. w Poniedziałek byłam w sklepie z wózkami i naprawdę jest fajny i w jeździe i amortyzacja. Jest ciężki ale na zywo duzo ładniejszy niż w necie i katalog kolorów i wzorów jest dużo większy niż na all. Za to odradziła mi mojego fawryta allegrowego http://allegro.pl/espiro-vector-pro-...916040107.html

Edytowane przez Flowerbombka
Czas edycji: 2011-11-10 o 21:26
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:14   #608
tynka88
Zadomowienie

mnie sie te koszule nie podobają, chociaz ich plusem jest cena, ale czy koszula jest najwazniejsza

dobranoc dziewczyny, TZ idzie spac a ja ide obejrzec cos w TV, do jutra.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:14   #609
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
faktycznie fajne
Stary 2011-11-10, 21:15   #610
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, że nie ma się co cudów jakościowych spodziewać, ale za taką cenę na poród można spokojnie kupić. Mi koleżanki, które rodziły doradziły, żeby wziąć przynajmniej 3 koszule do szpitala, więc pewnie ja je kupię.

A tak w ogóle, to ostatnio kupiłam piżamę z Vinetta Secret czy jakoś tak. Kosztowała 60zł i miała być super jakości. Generalnie po kilku praniach jest cała posupełkowana i wygląda jak szmatka
Stary 2011-11-10, 21:21   #611
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Oto ubranka uprane i uprasowane ale ze jeszcze byly wilgotne to mama mi je powiesila w lazience.
Czekaja na to zebym gdzies (jeszcze nie wiem gdzie) zrobila dla nich miejsce
Aguśka, to wszystko Twoje??!! Maskara, wydaje się tego strasznie dużo. W zasadzie, jescze się nie zastanawiaąłm, ile sztuk dziecięcych ciuszków będzie mi potrzeba na te pierwsze miesiące...Jestem w polu, chyba nie ma co, lecz brać się za zakupy.

Cytat:
głodna jestem mam ochotę na coś sama nie wiem na co co można przyrządzić dobrego na szybko ???
Zrób sobie tosty! Mnóstwo pieczarek, drobno pokrojona cebulka i mnóstwo sera zapiekane w tosterze... Ja do swoich zawsze dodaję odrobinę pieprzu i szczyptę ostrej papryki...Ale, że się objadłam przez cały dzien i brzuch mi pęka, to dziś na kolację będzie dieteycznie-sałatka. A zjadłąm 2 kruche ciastka z nadzieneim rodzynkowym, które tu w ie pojawiają się wyłącznie z okazji świąt. Bardzo smaczne, a mam ochotę zrobić jutro bezy!!!
Stary 2011-11-10, 21:23   #612
monika_krk
Raczkowanie

Dziewczyny melduję się na nowym wątku Codziennie wieczorem was podczytuje, ale mam ostatnio tyle roboty, że jak pozaznaczam posty i nie mogę dobrnąć do końca dnia to padam na twarz i idę spać teraz też się zabrałam za czytanie, ale już widzę, że nie wytrzymam do końca ale jutro jest wolne to nadrobię zaległości

śmiesznie z tym kwietniem wygląda same chłopaki, a w marcu zdecydowana przewaga dziewczynek ciekawe co u mnie w brzuszku siedzi
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:27   #613
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja dużo ciuszków kupowałam w Tesco, takie wielopaki bodziaków, pajaców, dobrze się to nosiło i nosi .

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Ja ostatnio do TŻ mówię, że mam nowe rostępy na brzuchu, a On ,że nie są nowe , że już miałam
No to ładnie Ci powiedział :P mężczyźni..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:27   #614
MoniaHan
Wtajemniczenie

no nie moge z Wami ..tak piszecie ze kilka godzin trzeba nadrabiac, a zagladam na nasz watek minimum 5x/dzien
emigra tez mam takie dni ze dzidzia jest mniej aktywna, ten tydzien wlasnie taki spokojnieszy troche.

alez ten rogal marcinski smakowicie wyglada, ja to nawet tutaj w UK namiastki takiego rogala nie znajde

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:30   #615
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam juz oczywiscie glupie mysli ... a w dodatku moje dziecko nie jest przekupne i po slodkim wcale nie jest aktywniejsze - czasem najem sie slodyczy a ona sobie spi po prostu rusza sie jak ma ochote, ale ja dostaje do glowy ....
Ja nie czułam przez dwa dni, i mały brzdąc mnie wystraszył aż płakałam.. ale na drugi dzień z rana już czułam kopniaczki ) Wystarczy czekać

Fabianek
Stary 2011-11-10, 21:31   #616
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

cudny Skarbek
Cytat:
Dziewczyny tez tak macie ze slabiej czujecie bobasy? Ja od poniedzialku slabiej czuje mala ... czuje ja, ale nie tak jak wczesniej i nie wiem czy sie martwic ? U gina bylo wszystko w porzadku ...
tez tak mam, nie przejmuj sie. Mam dni ze skacze zabka tak ze nie moge a czasem cale dnie spi i np dopiero wieczorem popuka w brzuszku
Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Aguśka, to wszystko Twoje??!! Maskara, wydaje się tego strasznie dużo. W zasadzie, jescze się nie zastanawiaąłm, ile sztuk dziecięcych ciuszków będzie mi potrzeba na te pierwsze miesiące...Jestem w polu, chyba nie ma co, lecz brać się za zakupy.
Moje moje
ale nie martw sie. To sa 3 rozmiary 56, 62 i 68
Ja juz po prostu sobie upralam 3 rozmiary bo dziec szybko rosnie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:33   #617
Flowerbombka
Zadomowienie

Co do tych koszul co wstawiła Alamig to ja kupiłam taką tylko z guzikami pośrodku. Rozmiar M ledwo na mnie (rozmiar 36) wchodził na początku ciąży. Więc teraz wezmę ten większy. A materiał w dotyku naprawdę całkiem fajny, nie jakieś cienkie byle co. No ale tez nie jakaś super jakość.

Wstawiam fotke sprzed kilku dni. prawie połowa ciąży a ja przytyłam z 53 do 53,6 kg i wszystko w brzuch.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fotka.jpg (160,8 KB, 35 załadowań)
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:35   #618
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
No to ładnie Ci powiedział :P mężczyźni..
ale On i tak mnie kocha nawet taką pooraną

koszule mam dwie takie , tzn. pewnie tej samej produkcji i nie narzekam, nosi się dość dobrze, ostrzegam przed takimi z nacięciami przy większym biuście, bo cycole wychodzą tymi dziurami, ja sobie dorobiłam guziczki

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-10 o 21:36
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:37   #619
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
ale On i tak mnie kocha nawet taką pooraną
To najważniejsze, mój to czasami zdezorientowany jak przed ciążą mogłam się z nim kochać kilka razy na dzień to teraz się dotknąć nie daje Kocham go ale jakoś ochoty nie mam, ostatnio próbowałam to się toczyłam na łóżku jak kulka :P i stwierdzilam ze to nie dla mnie

Fabianek
Stary 2011-11-10, 21:40   #620
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Zrób sobie tosty! Mnóstwo pieczarek, drobno pokrojona cebulka i mnóstwo sera zapiekane w tosterze... Ja do swoich zawsze dodaję odrobinę pieprzu i szczyptę ostrej papryki...Ale, że się objadłam przez cały dzien i brzuch mi pęka, to dziś na kolację będzie dieteycznie-sałatka. A zjadłąm 2 kruche ciastka z nadzieneim rodzynkowym, które tu w ie pojawiają się wyłącznie z okazji świąt. Bardzo smaczne, a mam ochotę zrobić jutro bezy!!!

tosty pycha, ale ja już zjadłam więc może jutro zjem tosty

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Moje moje
ale nie martw sie. To sa 3 rozmiary 56, 62 i 68
Ja juz po prostu sobie upralam 3 rozmiary bo dziec szybko rosnie

a do którego miesiąca dziecko nosi rozmiar 62 ??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-10, 21:40   #621
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
na swędzenie?? jakie swędzenie już któraś z kolei to pisze...

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Skora na brzuchu jak sie rozciaga to moze swedziec no ikremik na to pomaga W sumie to nawet zwykla oliwka dla dzieci pomaga.

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:42   #622
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Aguska to podrzuć mi jakiś fajny sposób bo moje dziecko niby nie ma wad zgryzu ani wymowy ale ssie smoczka i nawet choroba mu w tym odrzuceniu nie przeszkadza. Dla mnie zaczyna się to robić duży problem bo bym chciała żeby już przestał ssać a z drugiej strony jak sobie płacze pół dnia bo sam nie wie co chce to włoży smoka i się ucisza. Szczerze mówiąc w takiej sytuacji to serca nie mam żeby mu zabierać....

Cytat:
"
Odzwyczajanie nie może być nagłe i niespodziewane, a przeprowadzane stopniowo. Niektóre mamy odcinają powoli, każdego dnia milimetr smoczka, aż pewnego razu zupełnie nie zostanie nic do ssania. Jest to świetny sposób, bo maluszek nie jest tym tak zaskoczony, niż gdybyś nagle wyrzuciła smoczek."
my wlasnie podobnie zrobilismy... tyle ze nie 1 mm codziennie, a tylko w 3 krokach... najpierw czubek, potem do polowy, a potem jakies 5 mm od plastiku... a ze mloda zawsze jakos smoka memlala, to powiedzielismy jej, ze juz jest duza i smoczka nie potrzebuje... nie bylo absolutnie zadnych problemow z zasypianiem

no i juz tez kilka tygodni wczesniej odmowilismy jej smoka w ciagu dnia... smoczek byl tylko do zasypiania

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
rany ale ten czas leci, jestem z wami juz trzecia cześć wątku
nooo... ja juz zaczelam 6 miesiac

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja czasami jak kichnę to czuję wzmożony ruch dzidzi . A boli jedynie w pachwinach w nocy jak się przekręcam, albo jak za szybko wstanę.
mnie przy kichaniu tez w pachwinach boli, ale zwykle zawczasu sie troche pochylam i trzymam brzuch, zeby mi nie uciekl

i ostatnio jak sie szybko przewracam na drugi bok lezac, to ciagnie mnie w okolicy pasa ...

Cytat:
JUZ moge Wam pokazac Synusia))
cudenko

no i oczywiscie gratuluje synka

Cytat:
tak
i tez rzadziej...

ale mysle, ze to jest teraz zwiazane z tym, ze nasze maluszki zaczynaja miec stale pory snu i czuwania, i juz troche bardziej potrafia "kontrolowac" swoje ruchy

takze to chyba normalne

a ja dzis posegregowalam polowe ubranek po Sandrze (na razie rozmiarowo), jutro druga polowe i zdecyduje czego sie pozbyc, bo mamy tego zdecydowanie za duzo

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:

zalezy od samego dziecka

jak maluszek sie urodzi 50 cm dlugosci, to 62 bedziesz potrzebowac pewnie w okolicach 2-3 mca
a jesli bedzie 60 cm "koszykarz", to i krotko po urodzeniu taki rozmiar trzeba
Stary 2011-11-10, 21:42   #623
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz tak jak pisalam, Filip sam odrzucil smoczek jak byl chory.
Ale wiem, ze sa rozne sposoby, w internecie mozna naprawde duzo znaelzc, np:

"
Odzwyczajanie nie może być nagłe i niespodziewane, a przeprowadzane stopniowo. Niektóre mamy odcinają powoli, każdego dnia milimetr smoczka, aż pewnego razu zupełnie nie zostanie nic do ssania. Jest to świetny sposób, bo maluszek nie jest tym tak zaskoczony, niż gdybyś nagle wyrzuciła smoczek."

https://mamotoja.pl/niemowle_rozwoj_artykul,5643.html

http://www.babyboom.pl/dzieci_1_2/wy...a_smoczek.html
Tu fajnie pisze o pozegnaniu ze smoczkiem, na koncu masz podane przykladowe sposoby.

Super dziękuję bardzo za przydatny link....
Oj nie będzie łatwo z tym smokiem już jak go zabiorę to zapewne pierwsza noc może być nie przespana, a ten fakt nie ucieszy mojej teściowej, która śpi ( na własne zresztą życzenie) z moim dzieckiem... Ale coś wykombinować muszę nie puszcze przecież dziecka ze smokiem do przedszkola albo jak niektóre dzieci do szkoły.

Można wiedzieć czy już odzwyczaiłaś swojego synka od pieluch??
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:47   #624
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
no, ale to w co ubiorę malucha do wyjścia ??
Może jakis sweterek przykryjesz kocykiem i może starczy

Cytat:
Aguska to podrzuć mi jakiś fajny sposób bo moje dziecko niby nie ma wad zgryzu ani wymowy ale ssie smoczka i nawet choroba mu w tym odrzuceniu nie przeszkadza. Dla mnie zaczyna się to robić duży problem bo bym chciała żeby już przestał ssać a z drugiej strony jak sobie płacze pół dnia bo sam nie wie co chce to włoży smoka i się ucisza. Szczerze mówiąc w takiej sytuacji to serca nie mam żeby mu zabierać....
Ja pozbyłam się smoczka rok temu przy okazji świąt Antek spakował w kolorową torebkę a gwiazdor miał zostawić za to prezenty i tak się stało i juz potem go nie wołał

Cytat:

Super zdjecie też chcę takie

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2011-11-10 o 21:48
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:48   #625
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Może jakis sweterek przykryjesz sweterkiem i może starczy
może...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-10, 21:48   #626
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
teraz mi ciezko powiedziec, musze spojrzec na zdjecia Filipowe
tylko ze wiesz, kazde dziecko tez inaczej rosnie, poza tym jak sie rodzi to na niektore 56 jest przyduzawe, na niektore dzieci jest w sam raz a na niektore za male.
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
my wlasnie podobnie zrobilismy... tyle ze nie 1 mm codziennie, a tylko w 3 krokach... najpierw czubek, potem do polowy, a potem jakies 5 mm od plastiku... a ze mloda zawsze jakos smoka memlala, to powiedzielismy jej, ze juz jest duza i smoczka nie potrzebuje... nie bylo absolutnie zadnych problemow z zasypianiem

no i juz tez kilka tygodni wczesniej odmowilismy jej smoka w ciagu dnia... smoczek byl tylko do zasypiania
podoba mi sie ten pomysl
mam nadzieje ze przy drugiej dzidzi nie bede musiala go probowac, ale jesli bede miala problem wypronuje ten sposob.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:49   #627
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Skora na brzuchu jak sie rozciaga to moze swedziec no ikremik na to pomaga W sumie to nawet zwykla oliwka dla dzieci pomaga.
Swędzenie i łuszczenie skóry zaliczyłam o dziwo w 1 trymestrze, trwało to k tygodnia...Łuszczyła mi się skóra na brzuchu i piersiach. Pomogły kąpiele z dodatkiem oliwki i smarowanie się pary razy na dzień. O dtego momentu mam spokój, nic nie swędzi póki co i nie łuszczy się, a smaruję się 1 raz na dzień, i specjalnym kremem na rozstępy traktuję tylko sam brzuch i biust. Ale może zacznę częsciej bo po jedzeniu czuję, jak mi się skóra na brzuchu napina
Stary 2011-11-10, 21:51   #628
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Znikam bo padam na twarz

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:52   #629
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Wstawiam fotke sprzed kilku dni. prawie połowa ciąży a ja przytyłam z 53 do 53,6 kg i wszystko w brzuch.
Jaka szczuplutka jesteś I brzuszek taki zgrabny

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:55   #630
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Można wiedzieć czy już odzwyczaiłaś swojego synka od pieluch??
my juz jestesmy odpieluchowani... przynajmniej w dzien, bo na noc jeszcze zakladamy pieluszke... jeszcze za czesto jest pelna po spaniu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości