Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 00:17   #301
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ale jak nie możesz tego kontrolować bo bączek sam wylatuje? :rotl:
Mi zdarzyło się kilka razy, na przykład jak przykucnęłam albo jak mąż pomagał mi wstać (bo lubię siedzieć na podlodze jak rozmawiamy, ale już nie daję rady sama wstać). No co, zdarza się. Mojemu TŻ też zdarza głośno zachowywać. Śmieję się wtedy z niego, że znowu tyje i gazie mu się prują

nie miałam nigdy takiej sytuacji, zawsze kontroluje a jak czuje, że chce to wychodzę przy nim nigdy tego nie zrobiłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 00:21   #302
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
W góralskim kościółku wystrojone gaździny klęczą przed ołtarzem i modlą się żarliwie. Nagle jedna pierdnęła. Zaczerwieniona, próbując odwrócić od siebie uwagę innych, chwyciła się za nos i zaczęła się rozglądać wokół, pytając:
- Która to, która?
Stara Maciejowa ze zdziwieniem:
- A cóż to, Jaśkowa? Dwa tyłki macie, że nie wiecie, który?

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie miałam nigdy takiej sytuacji, zawsze kontroluje a jak czuje, że chce to wychodzę przy nim nigdy tego nie zrobiłam
Nie ma co się wstydzić. Ja w tych kilku sytuacjach właśnie nie czułam. Na szczęście z mężem mamy taki dystans do siebie, że nie traktujemy tego jako coś obrzydliwego. Co nie znaczy, że urządzamy sobie z tego zabawę. Fizjologia i natura, nic więcej.

Też idę spać, dobranoc laseczki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 00:25   #303
Kulkaaga
Wtajemniczenie

ja też się zbieram
Dobrych snów
Stary 2011-11-10, 07:40   #304
natkulec
Zadomowienie

Dzień dobry ciężarówki
zostawić Was na jeden wieczór i już naskrobane 6 stron
Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę Femibion 2 który poleciła mi moja gin i wszystkie badania które robię co miesiąc mam bardzo dobre
Teraz zamierzam ją zapytać czy mogę brać tran w tabletkach który brałam zeszłej zimy i dzięki niemu nie chorowałam.
Dziś u mnie marna pogoda, zachmurzone niebo, ale mam nadzieję że się jeszcze przejaśni.
Leżę sobie w łóżeczku i popijam kawkę, mąż w pracy więc mogę poleniuchować Madzia się właśnie obudziła i kopie na szczęście w nocy śpi
miłego dnia
Stary 2011-11-10, 07:46   #305
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Co do witamin to mi lekarz po 14 tc już nie kazał nic brać. Namiętnie tylko łykam magnez bo kurcze łydek mam okropne.

Zać co do jedzenia wieczorem to staram się ostatni posiłek jeść ok 20 a w dzień raczej regularnie co 3 godziny

O mały włos a miałabym spotkanie z toaletą, tak mnie zemdliło po śniadaniu. Chyba drugi raz odkąd jestem w ciąży

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2011-11-10 o 07:53
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:13   #306
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ucieka gdzie pieprz rośnie i twierdzi, że mozna mnie wykorzystać jako broń biologiczną Bo ciche a zabójcze uwalniam
u mnie tak jest w drugą stronę tż puszcza bzdurki zwłaszcza w nocy masakra mąż zero krempacji a ja ewakuacja do drugiego pokoju spac z przekleństwami na ustach bo się po prostu nie da!!

Cytat:
a mi by było głupio strasznie głupio tak przy Mężu
Mam to samo z tym że czasami owszem niekontrolowany sie wyrwie zwłaszcza w nocy ale tz nie słyszy bo jak on śpi to go atom nie ruszy

Cytat:
j.w tez staram się wychodzic wstyd mi po prostu chociaż czasami chciałabym miec taki luz żeby sie nie krempowac i zasmrodzic mężowi pod nosem żeby poczuł jak to przyjemnie jak zasadzi pierda pod kołdrą jak leżymy i oglądamy tv a po 10 min podniesie kołdre i ten ukiszony bzdurek wyjdzie na wolnośc masakra po prostu a on się cieszy a ja mam ochote się z nim rozwieśc wtedy

Ale miałam sen poczułam się mamą śniło mi się że się urodziła dzidzia (dziewczynka) śniło mi się pierwsze karmienie przewijanie itd aż mężowi się dostało jak mnie obudził

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:45   #307
natkulec
Zadomowienie

Jeśli chodzi o gazy to nie męczą mnie za często i jak już to też staram się wychodzić chyba że to taki znienacka
Gorzej jest ze zgagą, po ostatnim posiłku wieczorem muszę odczekać aż pójdę spać, żeby się strawiło, bo inaczej z taką straszną się budzę że szok, od razu kierunek lodówka i mleka muszę się napić. Już wolałabym gazy niż zgagę
Czy Wy też musicie wstawać w nocy siku?? Ja co najmniej 2 razy a czasem to i 4, a podobno w końcówce ciąży częściej się chce, to ja chyba z łazienki nie wyjdę
Stary 2011-11-10, 08:49   #308
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Czy Wy też musicie wstawać w nocy siku?? Ja co najmniej 2 razy a czasem to i 4, a podobno w końcówce ciąży częściej się chce, to ja chyba z łazienki nie wyjdę
zalezy od nocy ale czasem nawet kilka razy. W dzien to mogłabym ciągle w toalecie siedzieć
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:54   #309
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
zalezy od nocy ale czasem nawet kilka razy. W dzien to mogłabym ciągle w toalecie siedzieć
dobrze że nie jestem odosobniona bo już myślałam że coś nie tak, myślałam że może za dużo piję, ale nie mogę nie pić jak mi się chce bo przecież nie mogę się odwodnić.
Którejś nocy budziłam się o 1, 2 i 3 w nocy bo taką miałam zgagę, mleko pomagało na chwilę, podobno jak się ją ma to trzeba spać na prawym boku, w sumie pomaga dziwne jest też to że zawsze musiałam spać na płasko bo inaczej mnie wszystko mnie bolało, a teraz muszę wyżej spać, bo na płasko mi nie wygodnie, no i na podwyższeniu zgaga mniejsza
Stary 2011-11-10, 09:01   #310
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobly
Nie nadrobie Was, nie ma mowy
Ale widze ze kawalami posypalo wieczorem hehe

Jesli chodzi o gazy to mi sie nigdy nie zdarzylo przy mezu - z reszta jakos od zawsze potrafie niezle to kontrolowac mam widocznie dobre zwieracze hihi natomiast czasem w nocy mi sie zdarzy i maz sie smieje, ale tez raczej nie robimy z tego afery

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dziś dostałam czapeczkę i niedrapki z mleczkiem do prania Lovela.
Jej, jaka ta czapeczka jest malusia. A niedrapki? Na kciuk tylko
Ja dostalam w maju juz
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:04   #311
tynka88
Zadomowienie

Cześć nie spie od 5, dzidzia urzadziła sobie nocne harce poza tym codziennie rowno 7 musze do wc ( to mnie akurat cieszy, bo zatwardzenie to cos strasznego)

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

Mam do Was pytanie - bierzecie jakieś witaminy, preparaty dla kobiet w ciąży?
ja łykam Femibion 2 teraz, czasami aspargin z magnezem i potasem , jak mam skurcze łydek albo jakies bole brzucha.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

PS: sorki za to co napiszę...ale mam tak okropmnie męczące gazy że już nie mogę! Nie mogę także wytrzymać w swoim towarzystwie a nic specjalnego nie jadłam...???hym???
TZ sie ze mnie smieje ze nikt tak nie potrafi puiszczac bąków i bekać jednocześnie ale co ja poradze że gazy na dwa fronty mi wychodza. Ostatnio byl u nas moj brat z dziewczyna i ze wzgledu na nia trzymałam kilka godzin, jakie pozniej katusze przechodziłam to powiedziałam nigdy wiecej takich poświęceń
także teraz odrazu uprzedzam że musze i juz

Dziś narazie TŻ ma wolne, jemy zaraz sniadanko, pozniej ruszam na łowy do lumpexu, zakupy, TZ na siłownie, a ja do mamy .

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:05   #312
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Ewelajna, dzieki za ten przepis. Ja myslalam ze nie lubie minestrone bo mi sie kojarzyla z okropna kwasna zupa-kremem jaka serwuja u nas w kantynie w pracy. Ale zobaczylam ten przepis i wyglada na 100% pysznie, tlyko jest troche pracochlonna. Zapamietalam linka sobie, na pewno bede musiala kiedys sprobowac bo slinka cieknie na sam widok.

Mala, wywolalas drazliwy u mnie temat. Przed chwila po spedzeniu wieczora w internecie stwierdzilam ze kwestia ciuszkow mnie przerasta. Co z czym, ile sztuk, w jakich rozmiarach, a ty jeszcze rozki, spiworki, kurteczki i milion niewiadomych. I doszlam do wniosku ze chyba nie bede juz wiecej patrzec na te liste wyprawkowa, jak przyjdzie okres wyprzedazy to pojedziemy na zakupy i nie wrocimy poki wszytkiego nie kupimy za jednym zamachem. Bo inaczej przesiedze pare miesiecy nad tym i tylko osiwieje
Dziewczynki, kurde!
Nie stresujcie sie tak tymi ubrankami, to ma byc przyjemnosc
Jesli bedziecie mialy po kilka zestwow 56 i kilka 62 to na poczatek w zupelnosci wystarczy! Przeciez przeprac nawet recznie i powiesic na kaloryferek to jeszcze w tym samym dniu lub nastepnego jest suche!
Za duzo nie ma sansu kupowac jak juz ktos pisal, bo dzieciaczki rosna jak na drozdzach!
A tak wogole to Dzien dobry!
A dlaczego niektore z Was wstydza sie plakac przy TZ-tach
Maja byc przy porodzie i widziec Was w takim stanie albo Wam muszelki golic (sorry za wyrazenie) a plakac nie chcecie? Przeciez to zaden wstyd

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:09   #313
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
dobrze że nie jestem odosobniona bo już myślałam że coś nie tak, myślałam że może za dużo piję, ale nie mogę nie pić jak mi się chce bo przecież nie mogę się odwodnić.
Którejś nocy budziłam się o 1, 2 i 3 w nocy bo taką miałam zgagę, mleko pomagało na chwilę, podobno jak się ją ma to trzeba spać na prawym boku, w sumie pomaga dziwne jest też to że zawsze musiałam spać na płasko bo inaczej mnie wszystko mnie bolało, a teraz muszę wyżej spać, bo na płasko mi nie wygodnie, no i na podwyższeniu zgaga mniejsza
Hej, ja miewam zgagę, wczoraj miałam rano straszną,mleko na chwilę pomaga, ale tylko na chwilę , potem ponoć może być nawet gorzej.Ja mam zawsze rennie w domu i to mi często życie ratuje.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:10   #314
tynka88
Zadomowienie

ja tam jestem płaczka jak nie wiem TZ podniesie głos jak do mnie mówi a ja juz w płacz, zawsze podaje mi papier do smarkania i wyciera nosa ja sie nie wstydze, choc nie powiem jak juz sie tak upłacze to wyglądam koszmarnie, ale chyab go to nie rusza, bo widział mnie juz w takich "stylizacjach" że przetrzyma wszystko

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:18   #315
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja nie jem o tej porze...po 20-21 jem ewentualnie owoc lub jogurt...tak zawsze miałam...ale faktycznie coraz częściej czuję głód o tej godzinie...i wiecie co ja wstaję ok 8:00.. o 8:30 jem śniadanie...ok 10 jakiś owoc lub kanapkę...a ok 12-13 ( najczęściej jestem wtedy na zakupach lub z psami) jest mi już słabo z głodu...dosłownie słabo i czuję że szyko muszę coś zjeść...macie może podobnie???

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Pewnie ma!!! i nie moge jak zaczyna mówić zawsze jak taka sierotka!!! ale smakołyki były niezłe

Mam zgagę
No mi tez potrafi tak nagle sie slabo zrobi, dlatego teraz jak wyjezdzam z domu to nabwailam sie glupiego nawyku i zawsze zabieram ze soba cos do jedzenia, bo glod dopada mnie nagle i znienacka
Ale wystarczy ze zjem jakiegos wafelka albo zelki i juz jest dobrze
Tylko mam nadzieje ze mi tak po porodzie nie zostanie bo wstyd zeby torebka jedzeniem wypchana byla
A zgagz tez mnei meczy! Masakra. pomaga mi mleko i migdaly ale tylko na chwile.
Podobno mozna rennie jesc ale jakos nie chce, nie wiem sama czy to tak dobrze, w koncu dzidzia je to ze mna!

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Ucieka gdzie pieprz rośnie i twierdzi, że mozna mnie wykorzystać jako broń biologiczną Bo ciche a zabójcze uwalniam

Moj puszcza lepsze niz ja wiec nie widze problemu
U Adasia puszczenie pierdziocha jest pelnia szczescia (typowy facet a dopiero 6 lat)

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-10, 09:25   #316
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No mi tez potrafi tak nagle sie slabo zrobi, dlatego teraz jak wyjezdzam z domu to nabwailam sie glupiego nawyku i zawsze zabieram ze soba cos do jedzenia, bo glod dopada mnie nagle i znienacka
Tylko mam nadzieje ze mi tak po porodzie nie zostanie bo wstyd zeby torebka jedzeniem wypchana byla
Podobno mozna rennie jesc ale jakos nie chce, nie wiem sama czy to tak dobrze, w koncu dzidzia je to ze mna!
Eeee tam ... ja kiedyś na imprezkę z rogalami w torebce poszłam mój TŻ to Marcin , więc rogale na imprezie musiały być.Jutro mam gości ,bo wiadomo Marcina i będzie żarełko. Robimy takie tradycyjne jedzenie czyli: bigos, golonki , schab ze śliwką i moją ulubioną sałatkę z kurczaka i ananasa . Znów się nawpierniczam ( golonek nie tknę , ale reszta) No i będą już od dzisiaj w chacie rogale świętomarcińskie , a ja jutro robię moje, takie proste z powidłami .Kto to wszystko zje

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Dzisiaj idę do ortopedy, lat 32 i wygląda jakby miał z 18 , jak poszłam pierwszy raz to ,aż mnie jakoś tak w drzwiach zamurowało .Znów będą dzieciaczki z bioderkami i ja ze swoją szafą trzydrzwiową . Będziemy oglądać moje foty ......rtg rzecz jasna.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-10 o 09:21
Stary 2011-11-10, 09:27   #317
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo a może masz gaz rozweselający ? to w butle i do szpitali
Ty Konia niezly humorek mialas wczoraj wieczorkiem
Moze i do Ciebie dotarl ten gaz

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-10, 09:29   #318
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Moj puszcza lepsze niz ja wiec nie widze problemu
U Adasia puszczenie pierdziocha jest pelnia szczescia (typowy facet a dopiero 6 lat)
Oj my Dziewuchy z Wlkp. to ale bezwstydne jesteśmy bo mam tak samo.No niestety jak będzie musiał mnie podetrzeć po porodzie to tez musi dać radę .

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Ty Konia niezly humorek mialas wczoraj wieczorkiem
Moze i do Ciebie dotarl ten gaz
Ja mam swoje prywatne wydobycie
Ja humorek mam, bo kurna jak mi wyobraźnia zadziała to aż żol
Stary 2011-11-10, 09:30   #319
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
No nic , trzeba wstać z podłogi i iść spać

to do dzisiaj pierdzioszki i te co nie są pierdzioszkami , miłych snów

---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Kobiety przy porodzie może się bąk zdarzyć, więc może warto ich oswajać,żeby szoku nie doznali

a na zakończenie kawał tematyczny:

W góralskim kościółku wystrojone gaździny klęczą przed ołtarzem i modlą się żarliwie. Nagle jedna pierdnęła. Zaczerwieniona, próbując odwrócić od siebie uwagę innych, chwyciła się za nos i zaczęła się rozglądać wokół, pytając:
- Która to, która?
Stara Maciejowa ze zdziwieniem:
- A cóż to, Jaśkowa? Dwa tyłki macie, że nie wiecie, który?
Dobre!!!
A podczas porodu to nie tylko pierdzioszek moze sie zdarzyc ale cos wiekszego i rowniez

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-10, 09:39   #320
Madziara 26
Rozeznanie

melduję sie na nowym wątku ale z was gaduły straszne

Haha a o tym prykaniu to normalnie ja prykam przy tzecie a on przy mnie ale ja rzadziej i mniej śmierdzące

A co do czegos grubszego przy porodzie to u nas przed obowiązkowo lewatywa

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:49   #321
MoniaHan
Wtajemniczenie

czesc Dziewuszki gadulki
ale mialyscie wczoraj temat pierdzioszkowo rozweselajacy u nas pierdzioszki na legalu mialy miejsce juz na poczatku zwiazku...moj Tz jest bardzo wyrozumialy i wie jak sie mecze ze wzdeciami i tego typu sprawami, ze mowi mi nawet ''na zdrowie''. czasami to trzeba wietrzyc bo sie nie krepujemy, a odkad juz mamy psa ktory spedza z nami wieczory..on to dopiero potrafi dac czadu...smierdziuch jeden.
jak zapytalam Tz czy zrobilby mi lewatywe jakby bylo trzeba to stwierdzil ze oczywiscie - przeciez to natura jest a my ze soba jestesmy na dobre i na zle
czasami tak sobie rozmawiamy i mowimy jakby to bylo straszne byc z kims przy kim pierdzioszka nie mozna puscic....ale oczywiscie sa ludzie bardziej wyluzowani i mniej
u mnie dzis pogoda jak z horroru normalnie, zaraz zmykam przygotowywac polowanie, dzisiaj przyjezdza kolega Tz do nas, a mi sie tak chce spac, wczoraj tez bylam taka senna.

co do ubranek: czy te pierwsze bodziaczki, spioszki itd. to bedziecie zakladac uzywane np. w szpitalu (tzn np. z lumpeksu albo po kims innym), czy kupicie nowki sztuki? bo przeciez tak czy inaczej i nowe i uzywane trzeba uprac.
Milego dzionka Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-10 o 09:50
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:50   #322
Mała!
Zakorzenienie

Witam (u mnie ) w ten deszczowy dzień!

Cytat:
ooo a może masz gaz rozweselający ? to w butle i do szpitali
dobre...

Cytat:
a mi by było głupio strasznie głupio tak przy Mężu
No ja też na lajcie tego nie robię...ale jak się zdarzy...a w ciąży to częściej...przepraszam... i tyle... też się tym nie bawimy ale fizjologia to fizjologia...

ajjj...przez to wczorajsze siedzenie do późna spałam dziś do 8:30 powoli się zbieram do wyjscia na zakupy... i znowu pobolewa mnie głowa!
Miłego dzionka...dziewczyny!!!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-10 o 09:51
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:54   #323
desia888
Wtajemniczenie

Ja tez lewatywe na 100%
Przy Adasiu mialam i nic sie nie wydarzylo wstydliwego wiec wybor byl sluszny
Przez ostatni tydzien przytylam kg, a taka dumna z siebie bylam wczesniej
Tylko ze nie jem specjalnie wiecej niz jadlam

Mi sie wydaje ze czasami my kobietki przesadzamy, bo dla faceta naprawde nic co ludzkie nie jest obce a my to bysmy chcialy takie idealne byc
Wiec ja juz sie nie przejmuje a jak juz mi sie zdarzy cokolwiek zwiazanego z ciaza, np pierdzioch albo mi sie mocno odbije albo wciagne cala pizze to zawsze mowie tylko ze to nie ja - to dzidzius

Konia, humorki musimy miec bo to naprawde sie przydaje
A ten ortopeda zadecyduje czy bedzie cesarka?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-10, 10:00   #324
agabi
Rozeznanie

Dziewczyny, niesamowite jesteście tak się wyśmiałam czytając Wasze wieczorne zwierzenia, że aż brzuch mnie boli u nas jest tak, że jak któreś z nas pryknie, udajemy że nie ma tematu- ja niby nic nie czuję, on niby nic nie zrobił i na odwrót

dzięki Dziewczyny za te rozmowy o ciuszkach.doświadczone Mamuśki już pewnie mają dość tłumaczenia co i jak i do czego, ale Kochane jesteście że nam radzicie.mi się powoli wszystko rozjaśnia.dzieki Wam.na wyjście ze szpitala kupię bodziaka z długim rękawem i pajacyka.no i śpiworek zimowy i czapeczkę ciepłą.myślicie , że na pajacyka jeszcze coś nakladać? bluzeczkę/sweterek???

i jeszcze jedno pytanko-już ostatnie w temacie-obiecuję - w czym klaść dziecko do spania? czy tylko welurowy pajacyk na gołe cialko wystarczy:confu sed:
i czy koniecznie trzeba prać wszystkie ciuszki , nawet te nowe przed nalożeniem dziecku????dlaczego?
Stary 2011-11-10, 10:01   #325
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewuszki gadulki
ale mialyscie wczoraj temat pierdzioszkowo rozweselajacy u nas pierdzioszki na legalu mialy miejsce juz na poczatku zwiazku...moj Tz jest bardzo wyrozumialy i wie jak sie mecze ze wzdeciami i tego typu sprawami, ze mowi mi nawet ''na zdrowie''. czasami to trzeba wietrzyc bo sie nie krepujemy, a odkad juz mamy psa ktory spedza z nami wieczory..on to dopiero potrafi dac czadu...smierdziuch jeden.
jak zapytalam Tz czy zrobilby mi lewatywe jakby bylo trzeba to stwierdzil ze oczywiscie - przeciez to natura jest a my ze soba jestesmy na dobre i na zle
czasami tak sobie rozmawiamy i mowimy jakby to bylo straszne byc z kims przy kim pierdzioszka nie mozna puscic....ale oczywiscie sa ludzie bardziej wyluzowani i mniej
u mnie dzis pogoda jak z horroru normalnie, zaraz zmykam przygotowywac polowanie, dzisiaj przyjezdza kolega Tz do nas, a mi sie tak chce spac, wczoraj tez bylam taka senna.

co do ubranek: czy te pierwsze bodziaczki, spioszki itd. to bedziecie zakladac uzywane np. w szpitalu (tzn np. z lumpeksu albo po kims innym), czy kupicie nowki sztuki? bo przeciez tak czy inaczej i nowe i uzywane trzeba uprac.
Milego dzionka Wam zycze
Ja mam taki problem ,że mój TŻ nie toleruje szmatolowych ciuszków dla dzieci,nawet używanych po kimś, ale ja i tak czasem coś przemycę.
A co do pytanie to zależy jak te ciuszki wyglądają, bo jednak kilkukrotne pranie robi swoje,nowe raz wyprane z reguły wyglądają lepiej, ale jak wygląda coś ładnie to ja bym ubrała w to co pasuje najbardziej.
Stary 2011-11-10, 10:08   #326
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, niesamowite jesteście tak się wyśmiałam czytając Wasze wieczorne zwierzenia, że aż brzuch mnie boli u nas jest tak, że jak któreś z nas pryknie, udajemy że nie ma tematu- ja niby nic nie czuję, on niby nic nie zrobił i na odwrót

dzięki Dziewczyny za te rozmowy o ciuszkach.doświadczone Mamuśki już pewnie mają dość tłumaczenia co i jak i do czego, ale Kochane jesteście że nam radzicie.mi się powoli wszystko rozjaśnia.dzieki Wam.na wyjście ze szpitala kupię bodziaka z długim rękawem i pajacyka.no i śpiworek zimowy i czapeczkę ciepłą.myślicie , że na pajacyka jeszcze coś nakladać? bluzeczkę/sweterek???

i jeszcze jedno pytanko-już ostatnie w temacie-obiecuję - w czym klaść dziecko do spania? czy tylko welurowy pajacyk na gołe cialko wystarczy:confu sed:
i czy koniecznie trzeba prać wszystkie ciuszki , nawet te nowe przed nalożeniem dziecku????dlaczego?
Co dziecku na wyjscie to nie jest takie proste bo nie wiadomo jaka pogoda, niektore z nas rodza juz na poczatku marca a inne pod koniec kwietnia, wiec ronica jest. ktos pisal ze pytal polozna w szpitalu i doradzila, wydaje mi sie to swietnym pomyslem, o ile oczywiscie polozne sa pomocne a z tym to roznie bywa!
Z praniem ciuszkow to mus!
Ja nawet swoje z reguly piore przed zalozeniem, rozni ludzie ciuszki przed nami przymierzaja a co do ciuszkow dzieciaczkow to rozni ludzie je dotykaja a wiadomo na dloniach mamy najwiecej bakterii
To jedno a drugie to jak juz ktos wspominal chemikalia, im wiecej pierzemy tm bezpieczniejsze sa ubranka, ale bez przesady jeden raz wystarczy bo kolorki wyblakna
Tak ze jak dla mnie przepierka to mus!
A bedziecie prasowac te malutkie ubranka jak juz dzidzius bedzie na swiecie? Bo to jednak troche roboty!

Konia, u mnie to wlasnie ja nigdy nie kupilam i raczej nie kupie nic w lumpeksie, mam jakies takie obrzydzenia, prosze na mnie nie krzyczec zaraz bo kazdy ma jakies zboczenie
Ja wiem ze one niby wyprane, wysterylizowane itd ale jak sobie wyobraze ze inne dziecie zafajdzilo to ubranko no to ja nie chce i juz.
Oprocz tego jestem raczej normalna

A po dzieciakach z rodziny to bym mogla, jak najbardziej!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:30
Stary 2011-11-10, 10:13   #327
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

ad .1Zobaczysz jak będzie na dworze, może nawet nie będzie potrzebny śpiworek , tylko założysz sweterek, nóżki przykryjesz kocykiem i tak do auta a w aucie odkryjesz.Przegrzewanie nie jest za dobre, choć wiem,że trudno się powstrzymać, bo to chyba z dzieciństwa się ma , jak się te lale przykrywało kocykami, kołderkami itd.

ad. 2. wszystko zależy czy masz ciepło w domu, ja miałam 21 stopni ( warto sobie kupić termometr taki pokojowy ) i pod pajacyk zakładałam bodziaka, dziecko się wyciąga do karmienia itd. a czy długi rękaw czy krótki to zależy jaki gruby pajacyk czy śpiochy.
ad.3
ja piorę , bo wiesz cholerka wie kto to dotykał, pewnie większośc jest made in china , więc jak to jechało itd. poza tym warto sprać te pozostałości po produkcji ( nie wiem jakieś resztki barwników), poleca się też prasowanie ciuszków malusich , bo zabija się temperaturą zarazki niby;
Stary 2011-11-10, 10:18   #328
Roksape
Zadomowienie

Cytat:

Jak będziesz wychodzić z dzidzią ze szpitala to możesz je nawet przykryć kocykiem ale w zimowym kombinezonie będzie ciepło przecież to do samochodu i z samochodu do domu...

Jak będzie w domu chłodno to body z krótkim i pajacyk.

A powinno się prać w proszku dla dzieci albo hipoalergicznym bo skóra dziecka jest bardzo wrażliwa i powinno się wyprać tak nawet na wszelki wypadek

Ale jestem zła.... Mąż miał przyjechać dzisiaj w nocy z wypłatą a tu w robocie mówią, że może wypłata w sobote ( chociaż powinna być 10 każdego miesiąca) normalnie mnie wkurzyli. Jeszcze ostatni autobus z Wawy do mnie jest o 19 a nie wiem czy jak wróci z pracy to zdąży się dobić do centrum żeby zdążyć. Dziadostwo
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:23   #329
Roksape
Zadomowienie

desia raczej te pierwsze to koniecznie wyprasować mi położna w szpitalu mówiła,że dla takiego dzieciątka to musowo wyprane i wyprasowane
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:23   #330
alamig
Zakorzenienie

O rany! Ale się uśmiałam czytając te Wasze nocne rozmowy
Ale Karolca ma rację, to sama natura Ja miałam z tym problemy w pierwszym trymestrze, więc wiem coś o tym. Teraz już jest ok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości