Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 19:20   #301
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nasz tak długo już wali, dzisiaj było tylko raz.

Mówisz Twoja też siły zbiera??? Z Frankiem się umówiła.
łooo matko... tylko raz ja mam nadzieję,że to jednorazowa akcja u Nas

nooo...chyba się umówili oby jednak w nocy się na ładne spanie zgadali

spa... ja tak myślę,że sprawdzę wagę za tydzień...jak nic nie przybierze-to wtedy pójdę do lekarza.. póki co nie będę panikować...(łatwo się mówi...a w głowie 100 myśli już.. ) no i postaram się jeść zdrowiej w ten tydzień..bo może te pizze itd mojej nie służa..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:25   #302
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

3.moja też ciamka sporo... używam tych ortodontycznych smoków "mam" i ja mam nadzieję,że nic złego w tym czasie ssania.. bo tak to by pewnie na cycu wisiała..
Cytat:
My też dajemy MAM.
O masakra, piszę od rzeczy. Mam nadzieję, że da się łatwo oduczyć.
ehh a mój już nie chce tych smoków mam... do tej pory były ok a teraz już nie... teraz na tapecie mamy aventa i mu pasują, a ja bym wolała te mam'owe, bo jakieś lepsze mi się wydają...

stokrotka teraz nie mam jak rozmawiać, bo mały śpi a my w jednym pokoju, jeśli Ci pasuje to ja zadzwonię jutro z rana do Ciebie a jeśli to pilne to podeślę Ci esem mój nr gg
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:32   #303
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Spa rozumiem i współczuję, też się tego boję, a kontrolę mamy za tydzień.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odp.
Dzis była u mnie położna środowiskowa...
A babeczka zostawiła mi dojedzenia szalenie dużo rzeczy: ziemniaki, buraki, marchew , cukinie i dynie... fajnie co
Dla mnie to jakąs fanatyczką mi zalatuje

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
boleć nie boli, bo jak ją nosze to nie płacze. Dałam jej smoka i padła w bujaczku.
Obecność obowiązkowa? NIE!
Tak myslałam-przykro mi.

Cytat:
Kochana tylko spokój moze Cię uratować Nie denerwuj się bo mała to czuje i bedzie jeszcze gorzej.
3mam kciuki by teraz już ładnie przybrała i bys nie musiała dokarmiac

Cotka ważyliśmy się na takiej zwykłej elektronicznej domowej ale niestety ona nas NIE oszukała-oj a wolałabym żeby jednak tak.

Stokrotka przepraszam jeśli zaniepokoił Cie mój post. Kurcze nie wiem co teraz napisać zebyś sie nie stresowała...U mnie bardziej skupiła sie lakarka na tym śluzie, też stwierdziła że jak na wiek waży ok.tylko trochę ją zaniepokoił taki niski przyrost...Oj mam nadzieję że z naszymi dziewuchami bedzie wszystko ok Dzielne są przecież

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
spa... ja tak myślę,że sprawdzę wagę za tydzień...jak nic nie przybierze-to wtedy pójdę do lekarza.. póki co nie będę panikować...(łatwo się mówi...a w głowie 100 myśli już.. ) no i postaram się jeść zdrowiej w ten tydzień..bo może te pizze itd mojej nie służa..
Bardzo mi sie podoba to nastawienie Zapozyczam go sobie troche i tez czekam cierpliwie na następny tydzień-pocieszające jest to ze mała nadal radosna chetna do zabawy itp.więc napewno czuje się dobrze. Trzymam kciuki za nasze kobietki
Idę do mojego przytulasa bo mam ochotę ja wysciskać
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:35   #304
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ehh a mój już nie chce tych smoków mam... do tej pory były ok a teraz już nie... teraz na tapecie mamy aventa i mu pasują, a ja bym wolała te mam'owe, bo jakieś lepsze mi się wydają...

stokrotka teraz nie mam jak rozmawiać, bo mały śpi a my w jednym pokoju, jeśli Ci pasuje to ja zadzwonię jutro z rana do Ciebie a jeśli to pilne to podeślę Ci esem mój nr gg
wyślę Tobie pw za chwilę

a aventowych nie widziałam.. więc nawet nie wiem. póki co te mamy..zapas cały

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Stokrotka przepraszam jeśli zaniepokoił Cie mój post. Kurcze nie wiem co teraz napisać zebyś sie nie stresowała...U mnie bardziej skupiła sie lakarka na tym śluzie, też stwierdziła że jak na wiek waży ok.tylko trochę ją zaniepokoił taki niski przyrost...Oj mam nadzieję że z naszymi dziewuchami bedzie wszystko ok Dzielne są przecież
kochana... dobrze,że napisałaś..bo będę czujniejsza.. tak myśle,że skoro moja powiedziała pielęgniarka,że ok.. Twoja,że to i owo.. to może nie jest tak źle... kurcze..wagi się pomyliły i tyle. no. sprawdzimy za tydzień.może się wyjaśni wszystko..
a ja dziś przwinę stary wątek..i zobaczę ile to dokładnie było 2 tyg temu..
my też na cycu tylko

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:

Bardzo mi sie podoba to nastawienie Zapozyczam go sobie troche i tez czekam cierpliwie na następny tydzień-pocieszające jest to ze mała nadal radosna chetna do zabawy itp.więc napewno czuje się dobrze. Trzymam kciuki za nasze kobietki
Idę do mojego przytulasa bo mam ochotę ja wysciskać
tego się 3majmy

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:41   #305
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Ancia aż chciałoby się odrazu spakować i w drogę
Stary 2011-11-10, 20:45   #306
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Ja próbowałam zmienić mam na inne, bo u nas są trudno dostępne. Ostatnio bratowa pół Gdańska zbiegała i w jednej aptece dorwała... różowy. Mam nadzieję, że Franek jak dorośnie to nie będzie mi miał tego za złe. Na allegro muszę zamówić.
Te mamowe są dla mnie niewygodne, teraz się przywyczaiłam, ale mam wrazenie, że z kółkiem byłyby wygodniejsze.
Cytat:
Dla mnie to jakąs fanatyczką mi zalatuje
Właśnie Archi miałam napisać, że ta kobieta jest kompletnym przeciwieństwem mojej polożnej, bo moja kazała jeść prawie wszystko. Ostatnio pielęgniarka nawet o cytrusach wspominała, i pomidorach. Padam.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia aż chciałoby się odrazu spakować i w drogę
To w drogę .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:54   #307
bruma
Rozeznanie

Hej

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie.
Oczywiście melduję się na odchowalni...

Jestem tylko na chwilkę, ostatnie dni a raczej cały tydzień jest dla mnie mega trudny. Nie dość, że mały zaczął się budzić co 1-1.5godz do tego mało co spał w dzień to od 3 dni męczymy się z kolką więc spanie w nocy odpada Jestem już tak zmęczona ... ech
Całe szczęście, że od poniedziałku jest ze mną tż i dużo pomaga...bez niego nie wiem co bym zrobiła

Madzia moje gratulacje Spóźnione ale szczere

O matko...muszę zmykać, bo Błażejek zaczął znowu płakać
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:07   #308
19natka88
Zakorzenienie

Moje dziecko albo ma wbudowany zegarek albo musi usłyszeć hejnał z naszego kościoła, bo nie zaśnie inaczej jak tylko punkt 21.00

Idę sobie brwi wyrwać potem nadrobię

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:07   #309
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Ja próbowałam zmienić mam na inne, bo u nas są trudno dostępne. Ostatnio bratowa pół Gdańska zbiegała i w jednej aptece dorwała... różowy. Mam nadzieję, że Franek jak dorośnie to nie będzie mi miał tego za złe. Na allegro muszę zamówić.
Te mamowe są dla mnie niewygodne, teraz się przywyczaiłam, ale mam wrazenie, że z kółkiem byłyby wygodniejsze.

.
racja, teraz te aventowe mają kółeczko i są o wiele wygodniejsze.
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:18   #310
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cotka tylko co on knuje, co?
Ko ich tam wie

Wasze dzieci zasypiają na głodniaka? Tak na dłużej?
Bo tak się zastanawiam czy to możliwe żeby mój awanturnik spał głodny. Zasnął przy cycku. Coś tam niby łykał, ale mało. A teraz śpi. I matka wariatka już się martwi że on taki głodniutki biedniutki

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Znowu będę gadała o sobie , ale widzę, że u was też się pojawia śluz w kupie. U mnie dzisiaj mały znowu zrobił żadszą ze śluzem, ewidentnie jest, ciągną się takie nitki jak się ściśnie i w ogóle na oko widać ( a myślałam, że nie poznam). I martwię się , ale czytam na necie i głupieje. Jedni piszą że ok- inni że powód do zmartwienia... Zgłupieć idzie. Ale przecież gdyby Filip miał np. skazę i to by była alergia na mleko to by to nie objawiło się tak nagle skoro mleko używamy długo a ono na krowim przecież.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-10 o 21:48
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:20   #311
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Amelia nie śpi od 8.00, ja padam, ręce mi zaraz odpadną, a mąż ma imprezę w firmie.

Cytat:
Mój lubi ciamkać jak sobie leży, ogólnie dużo ciamka. To źle?
no co ty niech sobie ciumka
mojemu też daje w dzień jak mnie zdenerwuje
dziś istne szaleństwo nie płakał tylko wtedy jak spał... i sie cofnął, nawet gugać nie chciał... mam nadzieje że jutro będzie inne dziecko bo dziś to mi ktoś je podmienił

Cytat:
U nas takie kupki są na porządku dziennym, przebieramy się czasem i 3 razy. Plamy ładnie schodzą w 60 stopniach.
u nas były.. musze przyznac że te rosmanowskie pieluchy, nie przeciekają naprawde musze je pochwalić.
Stasiek wali takie kupska że szok, a babydremy dają radę, ani jedna mi nie przeciekla przez 2 tygodnie, a normalnie to minimum raz dziennie wcześniej aż się na plecy wylewało

Cytat:
Właśnie Archi miałam napisać, że ta kobieta jest kompletnym przeciwieństwem mojej polożnej, bo moja kazała jeść prawie wszystko. Ostatnio pielęgniarka nawet o cytrusach wspominała, i pomidorach. Padam..
swoją diete rzuciłam w diabły
pomidory jadłam cały czas
jem smażone kotlety i pączki nawet mały nawet nie stęknął po nich
dziś zrobiłam sałatkę warzywną , zobaczymy jutro czy coś się zadzieje

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Moje dziecko albo ma wbudowany zegarek albo musi usłyszeć hejnał z naszego kościoła, bo nie zaśnie inaczej jak tylko punkt 21.00

to tak jak mój punkt 20 a ten musi już iść spać
brwi to i ja musze se zrobić

Cytat:
racja, teraz te aventowe mają kółeczko i są o wiele wygodniejsze.
tak wygodne są z tym kółkiem

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:20   #312
Wuwka
Raczkowanie

Witam wieczorową porą
Wszystko nadrobione ale nie jestem w stanie cytować i odpisywać, bo po prostu zabrakło mi dzisiaj czasu.
Mała dzisiaj pierwszy raz została z babcią na dłużej niż 2h, bo musiałam iść do pracy. Na szczęście teściowa ma złotą rękę do Lenki i wszystko poszło bez problemu.
Co do smoczków: ja też kupiłam MAM i jej pasuje (niebieski dla dziewczynki Ancia - powinnyśmy się wymienić ). Działa na zasadzie uspokajacza i pomaga w zasypianiu.
Mam nadzieje, że wszystkie Maluszki mające jakieś problemy, czy to katarkiem czy z brzuszkiem, szybko dojdą do siebie.
Moja córka też była dzisiaj strasznie marudna od ok 16, zawsze tak ma. potem jest mega śpiąca od 19 a kąpiemy o 20, więc znowu maruda (próbowałam ją przestawić, żeby do 20 była aktywna ale jakoś mi nie wychodzi).
Trzymam kciuki za wszystkie mamy walczące z laktacją! Zazdroszczę, że macie o co walczyć i szczerze podziwiam zacięcie.
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:27   #313
MAGiALENA
Zakorzenienie

mamy czapeczkę!
idealnie pasuje kolorystycznie (do kombinezonu), jest ciutkę miejsca (żeby od razu nie była za mała) i kosztowała... 14,90 zł. kupiliśmy w "baby fancie" na ul. Lotniczej.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:41   #314
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

no co ty niech sobie ciumka
mojemu też daje w dzień jak mnie zdenerwuje
dziś istne szaleństwo nie płakał tylko wtedy jak spał... i sie cofnął, nawet gugać nie chciał... mam nadzieje że jutro będzie inne dziecko bo dziś to mi ktoś je podmienił

u nas były.. musze przyznac że te rosmanowskie pieluchy, nie przeciekają naprawde musze je pochwalić.
Stasiek wali takie kupska że szok, a babydremy dają radę, ani jedna mi nie przeciekla przez 2 tygodnie, a normalnie to minimum raz dziennie wcześniej aż się na plecy wylewało

pomidory jadłam cały czas
jem smażone kotlety i pączki nawet mały nawet nie stęknął po nich
dziś zrobiłam sałatkę warzywną , zobaczymy jutro czy coś się zadzieje

to tak jak mój punkt 20 a ten musi już iść spać
brwi to i ja musze se zrobić

tak wygodne są z tym kółkiem
Szymon od wczoraj za bardzo nie chce gugać Dzisiaj ciutkę lepiej, jak byłam u teściowej to nawet pospał godzinę
Brwi to ja tak tylko ogarniam - musiałabym do kosmetyczki na porządne wyregulowanie iść
Usiłowałam Szymka przestawić na wcześniejsze spanie ale nie da rady, 21.00 jest najlepsza na spanie

Piszę z koleżanką, która wczoraj urodziła i tak mi się wszystko przypominaMożna pozazdrościć jej porodu - odeszły jej wody i w ciągu 4h urodziła

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-11-10 o 21:45
Stary 2011-11-10, 21:46   #315
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie Archi miałam napisać, że ta kobieta jest kompletnym przeciwieństwem mojej polożnej, bo moja kazała jeść prawie wszystko. Ostatnio pielęgniarka nawet o cytrusach wspominała, i pomidorach. Padam.

To w drogę .
moja też kazała jeść wszystko, tylko na początku w małych ilościach i obserwować czy małemu coś nie jest, a wogóle mówiła, że jak coś robione w domu to nie powinno się nic dziać, gorzej jak np ciasto kupne, albo jakieś surówki, lepiej zrobić samemu i wiedzieć co się je
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Hej

Jestem tylko na chwilkę, ostatnie dni a raczej cały tydzień jest dla mnie mega trudny. Nie dość, że mały zaczął się budzić co 1-1.5godz do tego mało co spał w dzień to od 3 dni męczymy się z kolką więc spanie w nocy odpada Jestem już tak zmęczona ... ech
Całe szczęście, że od poniedziałku jest ze mną tż i dużo pomaga...bez niego nie wiem co bym zrobiła

współczuję kochana kolek oby szybko przeszły

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:52   #316
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odp.
Dzis była u mnie położna środowiskowa- początkowo myślałam,że spoko babka ale serio już mnie spienia. O cokolwiek zapytam winą po stronie mojego jedzenia- mały na wszystko wrażliwy i ma alergie Miał prycholki na twarzy (ktore juz prawie zeszly)- alergia pokarmowa, srzelająca koopa - alergia. A dziś jak przyszła to akurat musiałam przerwać karmienie i mały się denerwował i spinał- ale na jedzenie- to ona co- ooo typowo na brzuszek sie spina- cos mu zaszkodziło z pani jedzenia
Aha- zrobilo mu sie odparzenie na tyłku wczoraj- no zgadnijcie co jest tego przyczyna???
wrrrrrrrrrr
A babeczka zostawiła mi dojedzenia szalenie dużo rzeczy: ziemniaki, buraki, marchew , cukinie i dynie... fajnie co
Sisku ja bym ja zastrzelila! mam dosyc poloznych ktorym sie wydaje ze wiedza wszystko najlepiej, matko kochana Piotrulek mial krostki to od razu alergia? grrrrrr

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Hej

Trzymam kciuki zeby kolki sobie poszly i juz nie wrocily

Cytat:

Ja mam juz brwi jak Breżniew

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ko ich tam wie

Wasze dzieci zasypiają na głodniaka? Bo tak się zastanawiam czy to możliwe żeby mój awanturnik spał głodny. Zasnął przy cycku. Coś tam niby łykał, ale mało. A teraz śpi. I matka wariatka już się martwi że on taki głodniutki biedniutki

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Znowu będę gadała o sobie , ale widzę, że u was też się pojawia śluz w kupie. U mnie dzisiaj mały znowu zrobił żadszą ze śluzem, ewidentnie jest, ciągną się takie nitki jak się ściśnie i w ogóle na oko widać ( a myślałam, że nie poznam). I martwię się , ale czytam na necie i głupieje. Jedni piszą że ok- inni że powód do zmartwienia... Zgłupieć idzie. Ale przecież gdyby Filip miał np. skazę i to by była alergia na mleko to by to nie objawiło się tak nagle skoro mleko używamy długo a ono na krowim przecież.
Cotka my mamy alergie na mleko jak sadze i powiem Ci jak to wyglada:
Razem z krostkami czyli w sumie taka mini wysypka na glowce przemeszczajaca sie na cialko zaczal sie katar(a ja glupia tego nie połączylam w ogole), dosyc spore ulewanie po nawet poltorej godz od jedzenia, ale kupki sa rzadkie bez sluzu, tak jest u nas; co do kupek Filipka-nie martw sie biegunka bo gdyby to byla biegunka to robilby kupke srednio po godzinie i kazda kolejna mniej wiecj w tym czasie, sluz moze sie zdarzyc sporadycznie u maluszkow w kale i nie jest to powod do zmartwienia o ile nie ma w kupce krwi i o ile nie jest bardzo czesto. Noo, to sie wymadrzylam i mam nadz uspokoilam.
Stary 2011-11-10, 21:57   #317
kellysss
Zakorzenienie

hej mamusie..

U nas kolki

do tego dzis pierwszy raz zostalam z dwojka sama

Teraz Alan juz spi... a mala lezy u mnie na klacie....

Psalyscie o smokach... tez mam MAM ale jak byla moja mama z siorka to przywiozly mi NUK i on jakis mniejszy i go dalam Kiarze.. tez uzywam smoka bo mala ma glos jak spiewaczka operowa ..
wiec jak pora spania lub sa kolki to smoczek w ruchu....

Co do przybierania to Kiara tez jakos duzo nie przybiera...Ale tez sie nie martwie..
dopoki dziecko cokolwiek przybiera i nie jest jakies oslabione to chyba wszystko jest ok..

i mam pytanka..

1) do mam panienek.. czy wasze male tez mialy 'spuchniete piersiatka'..? i po ilu im to zeszlo..?
2) jestem ponad dwa tyg. po porodzie i bola mnie nadal kosci miednicowe i kosc ogonowa..
czy ktoras tez tyle bolalo...?

Mala znowu ryczy.. ide ja masowac

kolorowych snow

Stary 2011-11-10, 21:58   #318
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Ja mam juz brwi jak Breżniew

Kellyss ja co prawda mama chłopaczka ale też miał cycuszki spuchnięte i po smarowaniu altacetem w żelu zeszło w sumie po dwóch tygodniach od porodu

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-11-10 o 22:00
Stary 2011-11-10, 22:19   #319
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

A to mój synek

kurcze jak mam chwilę to wszystkie Mamuśki wybyły w takim razie ja też zmykam
kolorowych

jutro jedziemy w odwiedziny do mojego brata i brata męża prosić na chrzestnych więc szybko dzionek minie, także pewnie mnie nie będzie,
wszystkim zyczę miłego weekendu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02662.jpg (85,8 KB, 40 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-11-10 o 22:29
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 22:33   #320
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A to mój synek

kurcze jak mam chwilę to wszystkie Mamuśki wybyły w takim razie ja też zmykam
kolorowych

jutro jedziemy w odwiedziny do mojego brata i brata męża prosić na chrzestnych więc szybko dzionek minie, także pewnie mnie nie będzie,
wszystkim zyczę miłego weekendu
Jaki cudny mężczyzna mały

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 22:33   #321
kellysss
Zakorzenienie

Mala odpadla przy suszarce z you tube...
Musze nagrac na telefon chyba i bede jej puszczac w nocy jak mi nie da spac

Cytat:

Kellyss ja co prawda mama chłopaczka ale też miał cycuszki spuchnięte i po smarowaniu altacetem w żelu zeszło w sumie po dwóch tygodniach od porodu
Ciekawa jestem czy tutaj dostane altacet..
Wlasnie mi nic nie powiedzieli czy cos z tym robic czy samo zniknie ..
W poniedzialek ma przyjsc polozna to sie jej jeszcze dopytam...

Cytat:
A to mój synek
cudo

Stary 2011-11-10, 22:40   #322
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Mnie tez mozesz powyrywac......
Stary 2011-11-10, 22:52   #323
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
I mi, i mi.

Moje teżecisko poszło sobie o 17 i dalej go nie ma

Lulla co do tego co piszesz to mój nie ulewa. Zdarzyło mu się tylko kilka razy. Jedyne co mnie niepokoi to : szorstkie udka, wysypka na twarzy- taka kaszkowa, nasilona obok usteczek, czasami coś pojawia się i na ciele- ale nie wiem czy to ciąg dalszy tego z twarzy czy potówki i ta kupa ze śluzem. Muszę chyba zainwestować w płatnego pediatrę.

i proszę o kciuki bo jak mały się obudzi to będę ogarniała zepsuty laktator.
Mam Zdobyczne części i mam nadzieję że zadziała

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 23:19   #324
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mamy czapeczkę!
idealnie pasuje kolorystycznie (do kombinezonu), jest ciutkę miejsca (żeby od razu nie była za mała) i kosztowała... 14,90 zł. kupiliśmy w "baby fancie" na ul. Lotniczej.

Cytat:
A to mój synek
Pan samochodzik

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Monia hahahaha, a ja zrozumiałam, że Ciebie też może wyrwać W sensie poderwać Muszę chyba odpocząć

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
I mi, i mi.

i proszę o kciuki bo jak mały się obudzi to będę ogarniała zepsuty laktator.
Mam Zdobyczne części i mam nadzieję że zadziała

Cotka mechanik

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Nikogo nie ma.
To i ja idę.
Dobrej i spokojnej nocy
Stary 2011-11-10, 23:20   #325
spa82
Raczkowanie

Cytat:
A no dokładnie. U mnie 2pediatrów olało sprawę że niby ok a dzisiejszzy stwierdził że cos jest na rzeczy ale też nie musi. Między nami różnieca jest taka że Judys od poczatku miała takie kupy a u Filipka tak nagle więc sama nie wiem Kurcze nie wiem co Ci doradzic z jednej strony żebys się nie martwiła ale obserwuj sprawe dalej-jakby sie przeciagało to jabym sie zgłosiła do lekarza.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a nabiał też? Jak z uczuleniem Stasia?

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
mamy czapeczkę!

Cytat:
Szymon od wczoraj za bardzo nie chce gugać
Może ma leniwy dzień a tak serio czytałam w mądrej książce że dzieci czasem zachowuja sie tak że nagle nie robią czegoś co juz umiały ale w to miejsce wchodzi coś innego nowego (porpostu nie mogą robić naraz za duzo) nim się obejrzysz zacznie Ci znowu gugać aż miło

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
U nas kolki
Łoj

Co do przybierania to Kiara tez jakos duzo nie przybiera...Ale tez sie nie martwie..
dopoki dziecko cokolwiek przybiera i nie jest jakies oslabione to chyba wszystko jest ok..
Mam taką nadzieję-dzięki

i mam pytanka..

1) do mam panienek.. czy wasze male tez mialy 'spuchniete piersiatka'..? i po ilu im to zeszlo..?
2) jestem ponad dwa tyg. po porodzie i bola mnie nadal kosci miednicowe i kosc ogonowa..
czy ktoras tez tyle bolalo...?
1.nie e
2.nie e (mogłam sobie darować udzielanie sie w tym temacie)
Zawsze chciałam Cię o to zapytać i mi umykało...Jak rozmawiacie z dziecmi (jak narazie a Alankiem) tzn.w jakim języku? Polskim/Włoskim/Angielskim czy wszystkimi naraz? Poprostu strasznie ciekawa jestem jak to u Was wygląda bo wybór macie że hoho.

Cytat:
A to mój synek
Fajowski

Cytat:

Lulla co do tego co piszesz to mój nie ulewa. Zdarzyło mu się tylko kilka razy. Jedyne co mnie niepokoi to : szorstkie udka, wysypka na twarzy- taka kaszkowa, nasilona obok usteczek, czasami coś pojawia się i na ciele- ale nie wiem czy to ciąg dalszy tego z twarzy czy potówki i ta kupa ze śluzem. Muszę chyba zainwestować w płatnego pediatrę.
My też takie mamy. Wyczułam jak nacierałam kremem po kapieli-tak na rzut oka tego nie widać ale pediatra która dzisiaj to oglądała nie przejęła się tym wcale.
Mój tż wybył z domu na spotkanie z kolegami Stwierdził że ja po kąpieli karmieniu i tak pójdę spać więc po co on tu potrzebny...pomijam fakt że pojutrze wylatujemy na tydzień więc może nawet codziennie wtedy wychodzić i wkurza mnie że nie czuje potrzeby pobyc ze mna/z nami -szkoda gadać.
ps.
Lecę w kimono. Nie wiem czemu ja jeszcze męczę te ślepia i nie korzystam z nocki
Dobranoc mamuśki
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 00:00   #326
cotynato
Zakorzenienie

Laktator naprawiony

Tż wrócił... z 4 kartonami chusteczek huggies po 6 sztuk Masakra. Tanio wyszły, ale jednak pampersa i nivea lepsze no nic, nie będę sobie żałowała przy wycieraniu małego to może szybciej się skończą Jak komuś zabraknie to zapraszam

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-11-11 o 00:02
Stary 2011-11-11, 00:04   #327
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Laktator naprawiony

Tż wrócił... z 4 kartonami chusteczek huggies po 6 sztuk Masakra. Tanio wyszły, ale jednak pampersa i nivea lepsze no nic, nie będę sobie żałowała przy wycieraniu małego to może szybciej się skończą Jak komuś zabraknie to zapraszam
masz zapas przynajmniej a co do samych chustek to ja kupiłam tez w promocji i jeszcze dostałam w prezencie no i ocena: tragiczne nie sa ale strasznie mocno pachna i podczas wyciagania niekiedy kubia sie drzec i zostaje w paluchahc tylko kawałek
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 00:08   #328
cotynato
Zakorzenienie

Wychodzi 16 zł za 6 paczek więc niecałe 2,70 na opakowaniu, najwyżej posłużą do czegoś innego

Drą się? No w sumie to trochę jak nawilżany papier wygląda więc może być.

Wymianka.
Stary 2011-11-11, 00:08   #329
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
A no dokładnie. U mnie 2pediatrów olało sprawę że niby ok a dzisiejszzy stwierdził że cos jest

2.nie e (mogłam sobie darować udzielanie sie w tym temacie)
Zawsze chciałam Cię o to zapytać i mi umykało...Jak rozmawiacie z dziecmi (jak narazie a Alankiem) tzn.w jakim języku? Polskim/Włoskim/Angielskim czy wszystkimi naraz? Poprostu strasznie ciekawa jestem jak to u Was wygląda bo wybór macie że hoho.

k:
Ja odpoczatku rozmawialam i rozmawiam z Alanem po polsku a tz po wlosku..
Miedzy mna i tz rozmawiamy po wlosku (pracowalam we wloszech 5 lat, tam tez tz poznalam )
Alan najlepiej mowi po wlosku i najwiecej go uzywa, to przez fakt ze slyszy nas ze tak rozmawiamy no ale po polsku tez pieknie rozmawia ze mna jak chce ...
Angielski od mlego slyszal z telewizji lub od naszych znajomych... A jak poszedl do przedszkola to w dwa miesiace zaczal gadac.....Niewie m jak te dzieci tak szybko lapia...
On juz mnie zaczyna poprawiac z wymowa w angielskim
Ostatnio oglada Dore a tam sa slowka hiszpanskie i on tez juz ich duzo zna
Maly poliglota mi rosnie

Cytat:
Laktator naprawiony

Tż wrócił... z 4 kartonami chusteczek huggies po 6 sztuk Masakra. Tanio wyszły, ale jednak pampersa i nivea lepsze no nic, nie będę sobie żałowała przy wycieraniu małego to może szybciej się skończą
super ze laktator naprawionyja ..
co do chusteczek to tez huggiese mi nie podchodza bo tak sie latwo dra na kawalki ...

Stary 2011-11-11, 00:10   #330
aa2
Zakorzenienie

kochane a mam pytanko jak myjecie buzki dziecią? podczas kąpieli? bo ja gotuje osobno wode i wacikiem taka przegotowana mu myje. ale zastanawiam sie nad tym czy podczas kapieli taka woda tez mozna???
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości