|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
![]() cotka nie dziwie ci sie ze kupujesz tyle dla Filipka te rzeczy dzieciowe sa takie sliczne ![]() Cytat:
![]() udanego weekendu i trzymam kciuki zeby mala byla grzeczna w podróży
|
|
|
#272 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja też łapkami macha, pręży się stęka, charczy itp nie wiem z czego to wynika tak o 5ej biorę ją do siebie i podaję co chwile smoczek, bo w ferworze stękania go wypluwa, a że drzemię obok niej to mnie łapką po twarzy naokłada ![]() Cytat:
Cytat:
martunia twoja niuina w avatarku ma sliczna pościel - gdzie kupowalaś? jaka jakość? bo potrzebuję jeszcze jeden komplecik a ta wasza śliczna rabarbar jestes
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...d=16590556&p=1 Co do jakości hmm nie narzekam, super miękka nie jest ale ogólnie jestem zadowolona. Sprzedawca ok - co prawda po wypraniu sprał mi się ochraniacz ale Pani mi wymieniła na nowy i dodatkowo wysłała mi nowy komplet pościeli kompletnej z ochraniaczem i nawet prześcieradłem
|
|
|
|
|
#274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#275 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i sie głodomorek obudził
|
|
|
#276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja to leżę i pachnę cały dzień w między czasie odpoczywając... ja nie wiem o czym te chłopy myślą, ze my jakieś cyborgi jesteśmy? ![]() hooo ![]() Cytat:
a tak serio - było raz... akurat założyłam nowe spodnie i mały je ochrzcił później mówiłam, ze dobrze że ja stałam w polu rażenia bo pewnie ucierpiała by na tym ściana...dobra tyle nadrobiłam... znaczy zdąrzylam nadrobić... pochwalę się jeszcze, ze my po wizycie i mój Miłciu już 5300 waży i wszystko z nim ok
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia nie śpi od 8.00, ja padam, ręce mi zaraz odpadną, a mąż ma imprezę w firmie.
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze Amelcia tez zaraz odpadnie
|
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#280 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sie melduje
|
|
|
|
#281 | ||||||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że jedziesz do mamy, mnie dzisiaj moja uratowała i uprasowała tonę ciuszków Frania. Już mi lżej. Ale moja pediatra zezwoliła na dopajanie .Cytat:
Cytat:
. Guupia jestem.Cytat:
.Smoczka podawałam jak skończył 3tyg, bo wisiał na cycku i podawałam przy piersi, oszukując, że to cyc i załapał. Lubi sobie ciamkać, ma dużą potrzebę ssania. Cytat:
.Cytat:
?---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Zeżarło mi cytaty. Małgosia Ciebie na mazury też zapraszam Cytat:
|
|
|
#282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
sorka,że tak wpadam z biegu znowu...
jako przewrażliwiona matka ![]() chce Was zapytać o wagę.. Sara ciągle przybierała po+/- 200g na tydzień.. a dziś poszłam ważyć ją po 2 tyg.. i ważyła 5080... a 2 tyg temu 4890(albo 4960) nie jestem pewna..muszę sprawdzić.. tak czy innaczej mało trochę przybrała a wogóle..to przed wejściem do gabinetu zrobiła do 4 dniach kupę...cała pielucha,plecy...cały bodziak.. jednym słowem masakra ![]() pierwszy raz wypłynęlo i to od razu mega jakaś niespodzianka.. ![]() nowy bodziak w kubeł normalnie..a teraz jem obiad.. bo dopołudnia nic nie dała mi Sara zjeść...a teraz jeszcze śpi po powrocie w wózku.. może potem uda mi sie nadrobić. buziole kochane
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
... jakby się mnie pytał czy może ...
|
|
|
|
#286 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A mój Franek znów śpi, tym razem na rękach - odsypia skok czy nockę czy zbiera siły na kolejny atak?? ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Stokrotka może starsze dzieci przybierają mniej?
|
|
|
#287 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale niestety u nas tak srednio. Jednak waga w domu nas nie oszukała-u lekarza się okazało że mała w ciągu 2tyg.i2dni przybrała jedynie 100g! Tak sie cieszyłam że mnie te problemy nie dotyczą...Oj sorki za wywód ale się zestresowałam tym bardziej ze tak pięknie nabierała a nagle taki zastój Wybaczcie...Idę sobie chyba dzisiaj już
|
|||||||
|
|
|
#288 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#289 |
|
kosmitka
|
Spa rozumiem i współczuję
---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- To gatunek bez rozumu.
|
|
#290 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to jestem u mader- mam nadzieje, ze wypoczne i ze obie psychicznie się unormujemy.
Mały ma dziś równo miesiąc i waży równo 5kg od wyjścia ze szpitala przybrał ponad 1,5kg ![]() Cytat:
Jak byś chciała to masz mój nr Cytat:
ja co napiszę,że moj śpi to się budzi złośnik jeden nooooCytat:
Również współczuję Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzis była u mnie położna środowiskowa- początkowo myślałam,że spoko babka ale serio już mnie spienia. O cokolwiek zapytam winą po stronie mojego jedzenia- mały na wszystko wrażliwy i ma alergie Miał prycholki na twarzy (ktore juz prawie zeszly)- alergia pokarmowa, srzelająca koopa - alergia. A dziś jak przyszła to akurat musiałam przerwać karmienie i mały się denerwował i spinał- ale na jedzenie- to ona co- ooo typowo na brzuszek sie spina- cos mu zaszkodziło z pani jedzenia Aha- zrobilo mu sie odparzenie na tyłku wczoraj- no zgadnijcie co jest tego przyczyna??? wrrrrrrrrrr A babeczka zostawiła mi dojedzenia szalenie dużo rzeczy: ziemniaki, buraki, marchew , cukinie i dynie... fajnie co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale popis elegancki - trzeba jej przyznać
|
||||||||
|
|
|
#291 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dokończyłam nadrabianie....
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie wiem, moje to samo... warcząca kosiarka i śpi a w domu lekko coś puknie/stuknie a ten już oczy jak 5zł ... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miejmy nadzieję, ze to jednorazowe było Cytat:
![]() no i jestem na bieżąco... a tak poza tym to zapomniałam jak to pyszna czekolada moze poprawić humor... co tam dodatkowe kg
|
|
#292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecność obowiązkowa? NIE! |
|
|
|
|
#293 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ooo a mi nikt tak nie mówił..ale moja chyba się wyrabia w tym czasie co powinna monia..Zjadło mi cycat.. moja też płakusiała trochę ...robie tak,że daje jej w pole widzenia coś co ją interesuje i ona podnosi główkę ciekawsko..wtedy nie płacze przez dłuższą chwilę ![]() Cytat:
jeśli by nie pomagało..to przełożyć na brzuszku na udo główką w stronę kolana i klepać po pleckach ( to robiłam jak siostry córcia miała bezdech prawdziwy ) ale oby się nie powtórzyło ![]() Cytat:
nie da się opanować od tych cudów..i wcale sie nie dziwie tobie.. ja jestem kopnięta..dziś kolejna kurteczkę przytargałam..a jak się uda z paszportem ,to lece za 2 tyg do pl.. i pewnie jak wroce to będzie mała.. bo wszystkiego nie wezmę przecież.. ojj głupia ja Cytat:
![]() niezły ten lekarz.. nie słyszałam o akwarium a dla Zuzi dużo zdrówka Cytat:
oni tak to myślą.. no i gratki za wagę!! duży chłopczyk super ,że ok ![]() ps. miałam do Ciebie zadzwonić dziś.. jak mogę..bo mam pytanko o ten paszport-odesłali nam już dziś dokumenty do domu.. Cytat:
następnego w potylicę normalnie... ![]() Cytat:
![]() 2. mój lekarz też 3.moja też ciamka sporo... używam tych ortodontycznych smoków "mam" i ja mam nadzieję,że nic złego w tym czasie ssania.. bo tak to by pewnie na cycu wisiała.. a Sara dalej śpi...
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki by teraz już ładnie przybrała i bys nie musiała dokarmiac A ja zmykam do mego głodzilli |
|
|
|
|
#295 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Wypoczywaj, ile wlezie, a babcia niech przejmuje opiekę nad wnusiem Cytat:
O masakra, piszę od rzeczy. Mam nadzieję, że da się łatwo oduczyć .
Edytowane przez anciaahk Czas edycji: 2011-11-10 o 19:10 |
||
|
|
|
#296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jaka to waga was tak oszukała? Zwykła domowa czy kupiliście dla dzieci? |
||
|
|
|
#297 |
|
kosmitka
|
Cotka tylko co on knuje, co?
|
|
#298 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze,że schodzi chociaż..moja śpi w wózku dalej..od rana do 15.30 nie spała.. nadrabia foszki chyba.. oby nie zbierała sił na noc kurcze..nie wiem.. musze poszukać jakiś centylowych siatek.. Cytat:
nie wiem co myśleć..jutro mieliśmy iść na szczepienie.. choinka no... w miarę spokojna byłam póki nie przeczytałam tego postu ![]() ![]() Cytat:
duży chłopak!!co za..... brak słów... ja jem wszystko i nikt mi nic takiego nie gada .nie słuchaj takiego babola kochana ![]() no tak...wejście smoka ale wiedziała kiedy..bo w momencie wejścia..by długo z gównienkiem nie siedzieć
|
|
#299 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
.Mówisz Twoja też siły zbiera??? Z Frankiem się umówiła .
|
|
|
#300 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wagęCytat:
mocnoCytat:
![]() Cytat:
i Piotruś jak ładnie przybrał, wow 5 kg mój ma niecałe 4kg a jutro 4 tygodnie mijaja
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

Nie dziwię Ci się ze spanikowałaś bo to masakryczny widok na pewno.

) i co najlepsze powiedział żebyśmy sobie kupili akwarium

strasznie mu dokuczają i ciągle go wybudzają
. Kilka razy też mi się udało go oszukać, kiedy podałam mu taki ciepły, bo np wyparzałam...to załapał. A tak pluje, denerwuje się i pręży

Tak sie cieszyłam że mnie te problemy nie dotyczą...