|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cześć!
Znowu do nadrobienia 5 stron ![]() Wczoraj poszłam spać już po 20 a obudziłam się 4.50 i nie mogłam usnąć ![]() mravka gratulacje synka, śliczny ![]() Jeśli chodzi o libido to u mnie też 0, aż mąż się pyta czy inne też tak mają ![]() Cytat:
|
|
#662 |
|
Zadomowienie
|
moje libido tak rożnie, tzn nie mam ochoty na sex , ale na przytulanki i jakies mizianie juz tak
![]() a TZ wciąż mi powtarza jak mu sie podobam z wiekszym brzuszkiem i piersiami, no ale radzimy sobie jakos
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-11 o 09:12 |
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mnie czasem drażni sam dotyk, jakbym miała mega wrażliwą skórę
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
mój tż jak mnie dotyka po brzuchu to jakby to conajmniej mój tyłek był,znaczy tak mocno, on po prostu nie umie chyba delikatnie, za duzo energii ma, dlatego czasem daje mu sie wyzyc na moich plecach
![]() a sex w ogole nie sprawia mi przyjemnosci teraz i mimo uzycia zelu nawilzajacego czuje dyskomfort, ciasnote i opór
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Wam
![]() alez mialam dzis rano przygode: zaczelo sie wczoraj wieczorem, Tz przywiozl jedzenie z polskiej knajpy, dla mnie pierogi ruskie, ktore byly bez rewelacji ale zjadlam ich sporo,kladac sie spac mialam takie wzdecie ze brzuch prawie byl 2x wiekszy (a przez ostatni tydzien czulam sie juz tak super), w nocy bolalo mnie podbrzusze, ciezko mi bylo sie obracac. wstalam dzis rano i zaczelam robic sniadanie dla Tz i jego kolegi, zlapaly mnie kolki...wiec mysle ok - pobiegne do toalety i bedzie ok, ale do kolek doloaczyly napady goraca i zamroczki w oczkach i chcialo mi sie wymiotowac i zrobilo mi sie duszno...pobieglam do lazienki, zaczelam wolac Tz aby przyniosl mi wody i otworzyl okno w lazience bo bylo mi duszno. zrobilo mi sie troszke lepiej...ale sie wytraszylam, chyba za duzo nabialu bylo wczoraj jak dla mnie. a Tz kolega wczoraj przylecial, poszedl spac po 13 i wlasciwie spal do dzis rana..bo wczoraj bardzo zle sie czul...nie dziwie sie jak sie wypija litr wodki z kolega przed lotem to pozniej tak jest...niektorzy ludzie mozgu nie maja....albo wyzarty czesciowo przez alkohol...rece opadaja. Milego dzionka Wam zycze, pozniej Was nadrobie. o za 10 min bede miala dostawe nowego piekarnika ...chociaz dzisiaj srednio nadaje sie do gotowania aby go wyprobowac
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-11 o 09:28 |
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na brzuchu mam wzmożone łaskotki i nikt nie może go dotykać, chyba, że sama położę czyjąś dłoń na moim brzuchu
Ale mąż może, jednak nie może być to zbyt delikatnie. A on się trochę boi tak dotykać brzuch, bo mówi, że "boję się, że zrobię jakąś krzywdę albo coś".
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
zajrze pózniej , rodzice mnie odwiedza wiec ide ogarnąć mieszkanie
|
#668 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż lubi dotykać brzucha jak mała kopie, cieszy się wtedy jak dziecko
ale jest przy tym bardzo delikatny
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może poduczymy się w szkole rodzenia..---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
cały czas coś nam wypada.
|
||
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mama dala mi sie dzis wyspac do 10 ![]() Zajela sie malym od 7 rano, zrobila mi sniadanko, czego chciec wiecej Cytat:
![]() Cytat:
![]() karolca gdybym ja nie napierala i nie "wymusila" zeby szybko zrobic remont kuchni, mysle ze bysmy nie zdazyli do porodu, bo moj maz tez sie tak zbiera ze wszystkim, ze szkoda mowic. Zawsze wszystko ja organizuje, szukam, czytam opinie, on uwaza ze ma jeszcze czas. A wiesz, jak kuchnie sie robi to jest naprawde bardzo duzo rzeczy do przemyslenia no i w sumie z 3 m-ce to robilismy. Oczywiscie jeszcze jest pare rzeczy innych w domu jeszcze do zrobienia i tak ciagle musze mu przypominac. Gdyby nie to, ze ciagle mu jecze, ze to czy tamto jest do zrobienia, mysle ze wiele w domu by nie bylo zrobione.
|
|
#671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz w pierwszej ciazy, to moglam i chcialam na okraglo... teraz jestem bardziej zmeczona, czesciej brzuch mnie pobolewa i zawsze tak nieprzyjemnie boli po ![]() mam nadzieje, ze po pologu minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dzien dobry ![]() ja juz dzis ogarnelam 2 duze stosy lisci (jeszcze 2 czekaja ), zagrabilam to co pospadalo znow w ciagu ostatnich dni, zamiotlam liscie z podjazdu... i zeszly mi tak 2 godziny... padam ![]()
|
|
#672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem jeszcze tydzień miał na noc zakładaną pieluchę ale zawsze rano miał ją suchą. W majtki popuścił dwa razy gdy tak bardzo się bawił że zapomniał.Cytat:
. Mój to na początku w ogóle się nie interesował ciążą jak mu to uświadomiłam to mi powiedział że przy drugiej ciaży to juz nie jest tak jak przy pierwszej i on jest tak zapatrzony w Antka że musi popracować zeby podzielić swoją uwagę na dwójkę dzieci no i co załamać sie idzie. A mi to uwagi musi starczyć na wszystkich.
|
||
|
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ bawil sie jak male dziecko
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
Pojawiam się i znikam.. U mnie libido szaleje i do mózgu uderza.. Ufff.. w końcu jutro skończy sie celibat ![]() Już jestem spakowana, kolega był tak miły,że zgodził się za mnie dziś pracować. Mam nadzieję,że nie będzie z tego problemu. Teraz spadam się wykąpać i ogarnąć , i czekam na gościa z którym jadę do Dublina. P.S. nagle po dyżurze wypsło mi brzuszek. I już się nie chce schować. Pozdrawiam wszystkie mamuśki!!! |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój niestety pije piwo codziennie, nie żeby się upijać ale po prostu bo lubi |
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#677 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Jak siostra podjęła próby oduczania kilka mieś wcześniej, nie dało to rezultatu, dziecko napinało się, wstrzymywało, i było bardzo zestresowane. Pediatra orzekł, że to za wcześnie, i trzeba poczekać. Ale np przy Filipku, starszym braciszku, takich problemów nie było.Zauważyłam też, z obserwacji własnej i słów znajomych i rodziny, że dziewczynki bardzo szybko uczą się mówić, a chłopakom póżno to przychodzi ![]() Dziś szkoła rodzenia, ciekawe, jakie będą te pierwsze zajęcia??? Co do libida-u mnie także zero Do tego napierniczają mi plecy. Wystarczy, że się schylam albo coś podniosę czy przeniosę cięższego i się zaczyna, póżniej bolą non stop, jak u staruszki...Być może pas ciążowy coś pomoże...
|
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)moj tez codziennie do kolacji lub podczas gotowania sobie piwko wypije, a ja przed ciaza tez chetnie sie do niego przylaczalam... teraz czasem sobie wypije bezalkoholowe ![]()
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
moje male dzisiaj nie dawało mi spać od 6, jak się przekręciłam na lewy bok to poczułam jak bym z główki w brzuch dostała.. Na swój sposób przyjemne uczucie wiedząc że mój mały brzdąc tam siedzi A co do dotykania brzucha przez faceta to ostatnio maleństwo kopało jak spoglądałam więc wołam mojego TŻ-ta żeby dotknął i zobaczył, przyszedł posiedział 10 minut i nic nie było.. stwierdził że smerf go w jajo robi bo jak on podchodzi to nic się nie dzieje a chciałby zobaczyć. Mam pytanie dziewczyny na ile czasu przed porodem zaopatrujecie się w nożyczki do paznokietek dla noworodków, wanienki, wózki, łóżeczka? Itd.. Bo ja tak planuje pod koniec grudnia i nie wiem czy nie za wcześnie. |
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takze to wcale nie jest regula ![]()
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
claudia mi sie wydaje ze możesz po trochu kompletować wyprawkę zeby nie kupować wszystkiego naraz
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta z pazurkami nie ma sie co spieszyc, bo i tak przez pierwszy miesiac do 6 tyg nie powinno sie malenstwu ich obcinac... i sa one mieciutkie i w sumie na poczatku wykruszaja sie same ![]() a tak w ogole, to pamietam, ze bylam baardzo zaskoczona widzac jakie dlugie paznokcie cora miala jak sie urodzila... z dobre pol cm ![]()
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mój pije dosłownie codziennie i nie jedno...
|
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
no moj tez doslownie codziennie
![]() ale tylko jedno ![]()
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszą go temaciupkie ciuszki...ale jak pokazuję więcej niz 3szt. to juz ...widzę, że mysli o czymś innym ...a wyprawkę...to on chce kupić wszystko na raz! nienawidzi zakupów! Widzę, że się interesuje i cieszy...ale jak go wołam bo dzidzia kopie...to nie ma cierpliwości wyczekiwać!!!!! i to mnie właśnie zasmuca wtedy bo ja mogłabym godzinami czekać na kopniaczka a on może minutę...??? a po za tym to dotyka mój pępek często![]() a zrobił się ostatnio mega wrażliwy i powoli wyłazi... i brzuszek też głaska i przytula się do niego!A dzidzia mnie dziś kopała już nad pępkiem z 3cm...chyba leżała do góry nogami hehe
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
no to widzisz jest różnica żeby mój pił jedno dziennie to by chyba cud musiał jakiś być...
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
A mój przez cały weekend nie może wypić piwa bo w każdej chwili mogą go wezwać do pracy
![]() ![]()
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, musicie zrozumiec, ze dla faceta ciaza to troche wirtulana sprawa dopoki dzidzia nie pojawi sie na swiecie
Oni przezywaja to zupelnie inaczej. A i na czucie kopniakow maja jeszcze czas ![]() Pamietam, ze z Sandra tz wyczuwal jej ruchy bez zbytniego wyczekiwania i "wczuwania" sie dopiero w okolicach 30 tc A wyprawke dla mlodej tez praktycznie sama skompletowalam... jemu to odpowiadalo, ze sie tym zajmuje, jak zapytalam to doradzil. Ale w tym wszystkim ja zdawalam sobie sprawe, ze on tak naprawde czeka na ten moment, az mala byla z nami ![]()
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
ja swojemu powiedziałam, że już w marcu to nie ma picia bo jak zacznę rodzić to musi mnie do szpitala zawieźć...
a właśnie mam pytanie odnośnie rodzenia jak to jest jak wody odchodzą ?? jesteś wtedy cała mokra i musisz zmienić ciuchy bo przeraża mnie to
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

a mnie czasem drażni sam dotyk, jakbym miała mega wrażliwą skórę

), zagrabilam to co pospadalo znow w ciagu ostatnich dni, zamiotlam liscie z podjazdu... i zeszly mi tak 2 godziny... padam 

. Mój to na początku w ogóle się nie interesował ciążą jak mu to uświadomiłam to mi powiedział że przy drugiej ciaży to juz nie jest tak jak przy pierwszej i on jest tak zapatrzony w Antka że musi popracować zeby podzielić swoją uwagę na dwójkę dzieci no i co załamać sie idzie. A mi to uwagi musi starczyć na wszystkich.