|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
u mnie tez słodycze srednio działają, a czasami kilka godzin nie czuje nic, odrazu mam wtedy złe myśli, ale staram sie je odpedzac
tłumacze to sobie że kazde dziecko jest inne i kazdy zyje sobie w innym rytmie i czekam cierpliwie na chocby jednego kopniaczka
|
#602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piekny chlopak ![]() Konia, TZ zsluzyl na lanie ![]() Jolka, ja smaruje codziennie brzuch, ale czy mnie to uchroni przed rozstepami to sie zobaczy, w poprzedniej ciazy tez sie smarowalam a roztepy niestety sa, ale krem pomaga chociazby na swedzenie i nawet jesli mi wyjda to moze bez smarowania wyszlo by jeszcze wiecej, wiec i tak oplaca sie smarowac. Ubranka bede prac i prasowac krotko przed porodem, tzn jakis m-c przed moze Zia a jak ja bym porozowila liiste, ze az hej! ![]() Dowiem sie 24 na wizycie albo 28 na usg 3d
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jakie super koszule do karmienia znalazłam. I cena rewelacyjna
http://moda.allegro.pl/30-wzorow-kos...875795153.html są jeszcze w kompletach ze szlafrokami. |
|
|
|
#604 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Ooo, byłam z tż w Wieliczce w tym roku. Zwiedzaliśmy kopalnię, a nawet...spaliśmy w niej. Trochę szalenstwo, bo mam coś na kształt klaustrofobii, ale super przygoda
W Krakowie zaś bywam dosyć często, bardzo lubię to miasto.Body, spioszki, pajacyki...przyznam szczerze, że nie wiem, jak to dokładnie wygląda i czym się różni w kroju. Będę musiała poprosić Mamę i siostrę o wskazówki
|
|
|
|
#605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na swędzenie?? jakie swędzenie już któraś z kolei to pisze... ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
tanie, ale ciekawe jak z jakością i rozmiarówką
|
||
|
|
|
#606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak. Są dni i wieczory kiedy prawie wcale dziecka nie czuję. Nie martwię się, jeśli są to pojedyncze dni. Lekarze mówią, że jeśli przed dwa, trzy dni nie czuje się maluszka wcale lub jest jakieś niemrawe, warto udac się na wizytę. Ważne, że czujesz.
|
|
#607 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do wizyt w wc to ja tez nocą 2 razy wstaję, gorzej tylko że potem mam problemy z zaśnięciem. Cytat:
Ubieranie dzieciaczka to jeszcze pół biedy...ja najbardziej obawiam się kąpieli. Cytat:
Mravka zdjęcie rewelacyjne...takie wyraźne. Co do uzywanych rzeczy to ja nie mam nic przeciwko w sumie aczkolwiek dla siebie nic nigdy fajnego nie znalazłam. Za to teraz stałam się stałą bywalczynią 2 lumpków, bo dla dzieciaczków większość ciuszków to nie zniszczona albo wręcz część nabytych przeze mnie to wogóle nie była używana. Co do brania witamin to gin kazal mi już od 1 tymestru. Najgorsze że ja nie jestem połknąc tabletek większych niż rutinoscorbin. Nawet witaminę c rozgryzam. Dlateg jedyne witaminy dla mnie to Prenatal Complex, kapsułki które mozna otworzyć i ten proszek rozcieńczyc w wodzie i wypić. Ale jaki to ma koszmarny smak. prócz teg na ostatniej wizycie okazał sie że spadły mi czerwne krwinki i hemoglobina, niby norma ale przy dolnej granicy) i musze brac żelazo. Kupilam sbie acofer wielkości witaminy c i dupa, nie chce mi przez gardło przejść. Ale w aptece kobietka dała mi dziś żelazo w kapsułkach (w ulotce napisane że dorośli połykaja, a dzieciom otworzyć kapsułke i dodac proszek ze środka do pożywienia). Ja je sobie rozłożę i rozcieńczę w wodzie.Jolka wózek podoba mi się ostatni , czyli Tako. w Poniedziałek byłam w sklepie z wózkami i naprawdę jest fajny i w jeździe i amortyzacja. Jest ciężki ale na zywo duzo ładniejszy niż w necie i katalog kolorów i wzorów jest dużo większy niż na all. Za to odradziła mi mojego fawryta allegrowego http://allegro.pl/espiro-vector-pro-...916040107.html Edytowane przez Flowerbombka Czas edycji: 2011-11-10 o 21:26 |
|||
|
|
|
#608 |
|
Zadomowienie
|
mnie sie te koszule nie podobają, chociaz ich plusem jest cena, ale czy koszula jest najwazniejsza
dobranoc dziewczyny, TZ idzie spac a ja ide obejrzec cos w TV, do jutra.
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#610 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że nie ma się co cudów jakościowych spodziewać, ale za taką cenę na poród można spokojnie kupić. Mi koleżanki, które rodziły doradziły, żeby wziąć przynajmniej 3 koszule do szpitala, więc pewnie ja je kupię.
A tak w ogóle, to ostatnio kupiłam piżamę z Vinetta Secret czy jakoś tak. Kosztowała 60zł i miała być super jakości. Generalnie po kilku praniach jest cała posupełkowana i wygląda jak szmatka
|
|
|
|
#611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja do swoich zawsze dodaję odrobinę pieprzu i szczyptę ostrej papryki...Ale, że się objadłam przez cały dzien i brzuch mi pęka, to dziś na kolację będzie dieteycznie-sałatka. A zjadłąm 2 kruche ciastka z nadzieneim rodzynkowym, które tu w ie pojawiają się wyłącznie z okazji świąt. Bardzo smaczne, a mam ochotę zrobić jutro bezy!!!
|
||
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny melduję się na nowym wątku
Codziennie wieczorem was podczytuje, ale mam ostatnio tyle roboty, że jak pozaznaczam posty i nie mogę dobrnąć do końca dnia to padam na twarz i idę spać ale jutro jest wolne to nadrobię zaległościśmiesznie z tym kwietniem wygląda same chłopaki, a w marcu zdecydowana przewaga dziewczynek
|
|
|
|
#613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#614 |
|
Wtajemniczenie
|
no nie moge z Wami ..tak piszecie ze kilka godzin trzeba nadrabiac, a zagladam na nasz watek minimum 5x/dzien
![]() emigra tez mam takie dni ze dzidzia jest mniej aktywna, ten tydzien wlasnie taki spokojnieszy troche. alez ten rogal marcinski smakowicie wyglada, ja to nawet tutaj w UK namiastki takiego rogala nie znajde
|
|
|
|
#615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Wystarczy czekać
|
|
|
|
|
#616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale nie martw sie. To sa 3 rozmiary 56, 62 i 68![]() Ja juz po prostu sobie upralam 3 rozmiary bo dziec szybko rosnie
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Co do tych koszul co wstawiła Alamig to ja kupiłam taką tylko z guzikami pośrodku. Rozmiar M ledwo na mnie (rozmiar 36) wchodził na początku ciąży. Więc teraz wezmę ten większy. A materiał w dotyku naprawdę całkiem fajny, nie jakieś cienkie byle co. No ale tez nie jakaś super jakość.
Wstawiam fotke sprzed kilku dni. prawie połowa ciąży a ja przytyłam z 53 do 53,6 kg i wszystko w brzuch.
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
ale On i tak mnie kocha
![]() koszule mam dwie takie , tzn. pewnie tej samej produkcji i nie narzekam, nosi się dość dobrze, ostrzegam przed takimi z nacięciami przy większym biuście, bo cycole wychodzą tymi dziurami, ja sobie dorobiłam guziczki
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-10 o 21:36 |
|
|
|
#619 |
|
Rozeznanie
|
To najważniejsze, mój to czasami zdezorientowany jak przed ciążą mogłam się z nim kochać kilka razy na dzień to teraz się dotknąć nie daje
Kocham go ale jakoś ochoty nie mam, ostatnio próbowałam to się toczyłam na łóżku jak kulka :P i stwierdzilam ze to nie dla mnie ![]() |
|
|
|
#620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tosty pycha, ale ja już zjadłam więc może jutro zjem tosty ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
a do którego miesiąca dziecko nosi rozmiar 62 ?? |
||
|
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie to nawet zwykla oliwka dla dzieci pomaga.
|
|
#622 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i juz tez kilka tygodni wczesniej odmowilismy jej smoka w ciagu dnia... smoczek byl tylko do zasypiania nooo... ja juz zaczelam 6 miesiac ![]() Cytat:
![]() i ostatnio jak sie szybko przewracam na drugi bok lezac, to ciagnie mnie w okolicy pasa ... cudenko no i oczywiscie gratuluje synka Cytat:
i tez rzadziej... ale mysle, ze to jest teraz zwiazane z tym, ze nasze maluszki zaczynaja miec stale pory snu i czuwania, i juz troche bardziej potrafia "kontrolowac" swoje ruchy takze to chyba normalne ![]() a ja dzis posegregowalam polowe ubranek po Sandrze (na razie rozmiarowo), jutro druga polowe i zdecyduje czego sie pozbyc, bo mamy tego zdecydowanie za duzo ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- zalezy od samego dziecka jak maluszek sie urodzi 50 cm dlugosci, to 62 bedziesz potrzebowac pewnie w okolicach 2-3 mca a jesli bedzie 60 cm "koszykarz", to i krotko po urodzeniu taki rozmiar trzeba ![]()
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super dziękuję bardzo za przydatny link.... Oj nie będzie łatwo z tym smokiem już jak go zabiorę to zapewne pierwsza noc może być nie przespana, a ten fakt nie ucieszy mojej teściowej, która śpi ( na własne zresztą życzenie) z moim dzieckiem... Ale coś wykombinować muszę nie puszcze przecież dziecka ze smokiem do przedszkola albo jak niektóre dzieci do szkoły. Można wiedzieć czy już odzwyczaiłaś swojego synka od pieluch??
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może jakis sweterek przykryjesz kocykiem i może starczy
![]() Cytat:
i juz potem go nie wołał Cytat:
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-11-10 o 21:48 |
||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz mi ciezko powiedziec, musze spojrzec na zdjecia Filipowe
![]() tylko ze wiesz, kazde dziecko tez inaczej rosnie, poza tym jak sie rodzi to na niektore 56 jest przyduzawe, na niektore dzieci jest w sam raz a na niektore za male. Cytat:
![]() mam nadzieje ze przy drugiej dzidzi nie bede musiala go probowac, ale jesli bede miala problem wypronuje ten sposob.
|
|
#627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Znikam bo padam na twarz
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I brzuszek taki zgrabny
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
my juz jestesmy odpieluchowani... przynajmniej w dzien, bo na noc jeszcze zakladamy pieluszke... jeszcze za czesto jest pelna po spaniu
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

tłumacze to sobie że kazde dziecko jest inne i kazdy zyje sobie w innym rytmie i czekam cierpliwie na chocby jednego kopniaczka

. Po 3 krotnej probie
Ta tajemna wiedza kryla sie w pudle schowanym w piwnicy,gleboko pod innymi pudlami
D Tym sposobem JUZ moge Wam pokazac Synusia

Ja do swoich zawsze dodaję odrobinę pieprzu i szczyptę ostrej papryki...Ale, że się objadłam przez cały dzien i brzuch mi pęka, to dziś na kolację będzie dieteycznie-sałatka. A zjadłąm 2 kruche ciastka z nadzieneim rodzynkowym, które tu w ie pojawiają się wyłącznie z okazji świąt. Bardzo smaczne, a mam ochotę zrobić jutro bezy!!!