|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3722 |
Przyczajenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???
indygo 79 prosimy o podanie konkretnych kontaktów, maila lub telefonu, co gdzie i jak
![]() pola_m po błogośławieństwie wole raczej prosto do koscioła ![]() ![]() zapomniałam wcześniej dodac ze ja i moj narzeczony (skąd wzieło się TŻ? - jestem tutaj od niedawna więc wybaczcie) bedziemy sie ubierac i wychodzic z jednego domu, znaczy mojego. Bo raczej nie ejst mozliwe ubieranie sie każdy w swoim domu, moj narzeczony miałby do przemierzenia 450km ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3723 |
Rozeznanie
|
![]()
Wyjaśniam skrót TŻ- towarzysz życia
![]() Miłych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3724 |
Raczkowanie
|
ta 4 fajniutka - to połączenie białego i zółtego złota? Pasowałaby mi do pierścionka z białego złota... A tak wogle to najlepiej na ile wczesniej kupic obrączki? Mój TŻ stwierdził, że kupimy już bliżej ślubu żeby mi się nie odmieniło, że najpierw będę chciała taką obrączkę a za miesiąc będę chciała innego kroju
![]()
#3725 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Długo nie pisałam, bo miałam wrażenie, że nie bardzo mam o czym... Nie mniej jednak dużo się u mnie działo, ale niekoniecznie dobrych rzeczy... Ostatnio powiedzeniem, które najlepiej pasuje do mojego życia jest: "Jak się polepszy, to się spieprzy!" Normalnie, coś nam się uda załatwić, odfajkowujemy i jesteśmy spokojni, to za chwilę okazuje się, że to nie koniec "zabawy" i wychodzą problemy. Nie wiem, czy Wy macie tak samo, ale ja czuję, że wszyscy nas chcą oszukać i jak najwięcej zarobić na naszym weselu. Nie będę podawała konkretów, ale ostatni tydzień naprawdę był koszmarny pod względem użerania się z kwestiami, które uważaliśmy już za załatwione. Na szczęście ten tydzień zaczął się trochę lepiej... Wczoraj byliśmy na 4 nauce. Brakowało nam jeszcze 9. I wyobraźcie sobie, że Ksiądz nam podbił za jednym zamachem dwie brakujące nauki. I tym samym przynajmniej nauki i poradnię rodzinną mamy już z głowy. Z "książeczki" pozostał nam tylko dzień skupienia i dwie spowiedzi. Aha i jeszcze tajemniczy wpis "Rozmowa egzaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych konferencji przedmałżeńskich"... Czy Wy się orientujecie o co z nią chodzi? To jest naprawdę jakiś egzamin? Czy tylko taki pic na wodę fotomontaż? Poza tym zamówiliśmy już obrączki. Stwierdziliśmy, że wolimy równomiernie rozkładać koszty, bo później nas zmiażdżą. Zresztą i tak na pewno tak będzie... Ale, zdania nie zmieniliśmy już od kilu miesięcy. Wybraliśmy obrączki już dawno i jesteśmy na 100% pewni, że muszą być te i żadne inne. Odbieramy je 17.11.06. Będą z białego złota, polerowane, 5 mm, z jednym delikatnym wcięciem (nie wiem, jak to dokładnie nazwać). Nie widziałam takich obrączek na necie, więc zdjęcia nie wkleję... Zamówiliśmy je w Kornie w leclercu na Zana. Będą nas kosztowały jakieś 800 zł za parę. Grawer gratis. Aha, i zmieniliśmy godzinę ślubu z 15:00 na 16:00. Nie mogłam już słuchać mojej rodziny, która twierdziła, że przyczynię się do grzechu moich gości, którzy myśląc, iż są na eucharystii niedzielnej, będą na eucharystii sobotniej i powinni w niedzielę drugi raz iść do Kościoła... Nie ma to jak kompromis... Jeśli to ma być powodem kłótni rodzinnych przy każdej rodzinnej imprezie, to wolę 16:00. Aha, w grudniu planujemy kupić wódkę, bo mamy nadzieję, że będą jakieś promocje. Trochę nas zmartwiła wiadomość, że eldorado zabrali koncesję na alkohol, a mój tato mówił, że tam jest najtaniej... A może Wy już wiecie coś na ten temat, gdzie warto zakupić alkohol? Pozdrawiam serdecznie!
#3726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w naszym indeksie nic takiego nie było ![]() wogóle to nasze indeksy oddaliśmy siostrze zakonnej 5 minut przed ślubem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3727 |
Zakorzenienie
|
no właśnie jest w książeczkach coś takiego, a ja nigdy od swoich znajomych nic na ten temat nie słyszałam, więc dlatego pytam...
![]() |
#3728 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszle Panny Mlode
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3729 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Jeśli mogę zająć jeszcze troszkę miejsca, to miałabym prośbę do Was... Wiem, że ten temat był już poruszany, ale nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji... Pomyślałam, że skoro zakończyliśmy nauki, to może udałoby mi się namówić mojego ukochanego na kurs tańca... I tutaj ogromna prośba do Was! Mogłaby któraś z Was podać mi namiary (chociaż nr tel.) do szkoły tańca na Leonarda i do Kolejarza? O tej drugiej swego czasu pisała chyba neska11, a o tej pierwszej chyba wie coś zuzia102. Dziewczyny! Jeśli możecie, to podajcie namiary. Pozdrawiam raz jeszcze!
#3730 |
Raczkowanie
|
odpisalam Ci na prv.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na obrączki z reguły czeka się od 3 do 5 tygodni, tak mi sie wydaje, w zależności zakładu, tak więc co najmniej 2 miesiące przed ślubem powinniście zamówić ![]() ![]() My jeszcze nie zamówilismy, narazie jestesmy na etapie wybierania tej jedynej, by nam slużyła dłuuuggoo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3732 |
Zadomowienie
|
a więc dziewczyny nr do tego miejsca gdzie sie robi nauki weekendowe to 7512193, my nie mamy wyjścia tylko tak możemy bo narzeczony popołudniu, do 22giej pracuje. ato siemieści na Staszica 16a, telefon odebrała miła Pani, która powiedziała, że od 10 lat prowadzą te nauki i że nie ma problemu tylko zgodę proboszcza trzeba mieć.
![]()
#3733 |
Przyczajenie
|
indygo79 dzieki piękne za numer telefonu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Raczkowanie
|
Moja natura nie pozwolila mi również zostawić od tak sprawy nauk weekendowych
[quote=śmieszka07;3032819]indygo 79 prosimy o podanie konkretnych kontaktów, maila lub telefonu, co gdzie i jak ![]() więc i ja zadzwonilam. Pod numer 081 7512193 i sie dowiedzialam ze aby uczesczac na takie nauki poprostu pojsc nalezy pojsc przedtem do kancelarii kosciola w ktorym bedzie sie oddawalo indexy i zapytac cyt. " czy mają cos przeciwko takim naukom" Prowadzone są w ośrodku profilaktyki i odnowy rodziny przy kościele Niepokalanego Poczęcia NMP. Staszica 16a, to tyle ![]()
#3736 |
Raczkowanie
|
No i jeszcze jedno przezywam wewnetrzny niepokój nie mogę znależć tej jedynej pieknej chwytającej mnie za serce sukni..... Tragedia a w tej chwili wygląda na to że to ostatni dzwonek mam 5 miesiecy i 20 cos dni ...
to musi być ta do której poczuje to cos !!! eh w ostatecznosci można białą bibulą sie optoczyć słowa mojego TŻ ![]()
#3737 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny. Wiecie może gdzie w internecie najlepiej sprzedać suknię ślubną??? Trochę żal mi się z nią rozstawać ale po co ma wisieć w szafie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3738 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy najlepiej ale możesz spróbować na allegro. Na niektórych forach slubnych też jest mozliwosć sprzedaży ale na wizażu niestety nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3739 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie wszystkie lubelskie przyszłe i byłe panny młode!!! Od kilku tygodni śledzę to forum i traktuję je jako znakomite źródło wszelkich informacji
![]() Nicky ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3740 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chce Wam się pochwalić
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3741 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3742 |
Zakorzenienie
|
będę pracowała jako specjalista ds sprzedaży
![]() a teraz jak już podpisam umowę to się rozdzwonli wszyscy że chcą abym przychodziła na rozmowy itd...ehhh
![]() |
#3743 |
Zakorzenienie
|
jodie gratulacje
![]() ![]() ![]() Odnośnie sukni ślubnej. Będę miała wypożyczoną ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3744 |
Zakorzenienie
|
Wojtusia - najważniejsze żebyś się w niej dobrze czuła, Tobie musi sie podobać
![]() ![]() a zdradzisz nam co wybrałaś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
Yoolia pewnie, że zdradzę, tylko mało już pamiętam. Byłam z TZ i mamą. Na Wyszyńskiego, nie wiem czy to nie ty ją polecałas
![]() Wybór był spory. Zdecydowałam się na gorset bez ramiączek (cześciowo z tafty?), ale jak go opisać to nie mam pojęcia. A spódnica, mam tak opisane że jest jakis woal grapowany + sp.tafta i coś tam cos tam. W każdym bądz razie, ma takie cos podobne (chodzi mi o sam dół) jak w tej w zal 1. albo 2 (tu bardziej podobne) troche mniejsze może, (zabijcie, nie pamietam!) Pamietam, że na wierzchu ma taki wyglądający jak pognieciony materiał (jak to sie zwie to nie wiem) i jest upieta takim kwiatuszkiem jak na zał.3. I z trenem jest Cieżko ją opisać, ja nie wiem jak te materiały się nazywają. W każdym bądz razie bardzo mi się podobała. Oczywiście biała. Tam w salonie na manekinie wisi taka sama tylko w odcieniu szampana. Ps. O taki materiał mi chodziło pognieciony jak ten w zał 4 ![]() Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2007-02-01 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3746 |
Zadomowienie
|
Wojtusia będziesz miała piekna suknię - wnioskuję z tego co napisałaś i pokazałaś - a swoją drogą Twój opis sukni jest rewelacyjny
![]()
![]() |
#3747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3748 |
Zadomowienie
|
jeszcze nie i prawde mówiąc, to nawet jeszcze nie mam na nią pomysłu
![]()
![]() |
#3749 |
Zakorzenienie
|
Ja też w sumie nie wiedziałam jaką chcę, ale poszłam tam, przymierzyłam kilka i ta mi sie spodobała i tak zostało (narazie). Ale jeszcze będe mogla zmienic swój wybór jak pójde na przymiarke, bez zadnej dopłaty bede mogla sobie wybrac inną jak mi się spodoba. I nie wiem czy zdania nie zmienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3750 |
Zakorzenienie
|
Yollia i Wojtusia dziękuję za gratulacje
![]() Wojtusia trzymam za Ciebie kciuki z pracą...będzie dobrze...dasz radę ![]() jak chcesz to podeślę Ci na PW namiary na tą kobietkę do której wysłałam CV bo widziałam ogłoszenie w wyborczej z tego tygodnia więc pewnie jest jeszcze nabór...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.