Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-06, 20:36   #3721
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Jolinek WIELKIEEEE DZIEKI za piosenke! To TA!To przy niej bedzie nasz pierwszy taniec.Sorki,że tak pozno daje Ci znac,że ja dostałam ale nie było mnie w domu na weekendzie.Teraz sobie zapisze ja na płytce i bedzie spokoj.
Nie ma za co. Cieszę się że mogłam pomóc . Życzę miłych ćwiczeń tanecznych ze swoim TŻ .

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 21:13   #3722
śmieszka07
Przyczajenie

GG do śmieszka07
Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

indygo 79 prosimy o podanie konkretnych kontaktów, maila lub telefonu, co gdzie i jak skoro wiesz tak wazne i potrzebne nam rzeczy

pola_m po błogośławieństwie wole raczej prosto do koscioła jakos tak myślę ze blogosławieństwo to juz jakiś wstep do zawarcia związku małżeńskiego wiec należałoby sie udać prosto do kościola. to moje skromne zdanie pozdrawiam

zapomniałam wcześniej dodac ze ja i moj narzeczony (skąd wzieło się TŻ? - jestem tutaj od niedawna więc wybaczcie) bedziemy sie ubierac i wychodzic z jednego domu, znaczy mojego. Bo raczej nie ejst mozliwe ubieranie sie każdy w swoim domu, moj narzeczony miałby do przemierzenia 450km jak na złość teleportera jeszcze nikt nie wymyślił...
śmieszka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-06, 22:17   #3723
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Wyjaśniam skrót TŻ- towarzysz życia
Miłych snów

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 07:30   #3724
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Podobają mi się takie jak z zał. 3 i 4
ta 4 fajniutka - to połączenie białego i zółtego złota? Pasowałaby mi do pierścionka z białego złota... A tak wogle to najlepiej na ile wczesniej kupic obrączki? Mój TŻ stwierdził, że kupimy już bliżej ślubu żeby mi się nie odmieniło, że najpierw będę chciała taką obrączkę a za miesiąc będę chciała innego kroju
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 08:19   #3725
tola3804
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Długo nie pisałam, bo miałam wrażenie, że nie bardzo mam o czym... Nie mniej jednak dużo się u mnie działo, ale niekoniecznie dobrych rzeczy...

Ostatnio powiedzeniem, które najlepiej pasuje do mojego życia jest: "Jak się polepszy, to się spieprzy!"
Normalnie, coś nam się uda załatwić, odfajkowujemy i jesteśmy spokojni, to za chwilę okazuje się, że to nie koniec "zabawy" i wychodzą problemy. Nie wiem, czy Wy macie tak samo, ale ja czuję, że wszyscy nas chcą oszukać i jak najwięcej zarobić na naszym weselu. Nie będę podawała konkretów, ale ostatni tydzień naprawdę był koszmarny pod względem użerania się z kwestiami, które uważaliśmy już za załatwione.

Na szczęście ten tydzień zaczął się trochę lepiej... Wczoraj byliśmy na 4 nauce. Brakowało nam jeszcze 9. I wyobraźcie sobie, że Ksiądz nam podbił za jednym zamachem dwie brakujące nauki. I tym samym przynajmniej nauki i poradnię rodzinną mamy już z głowy. Z "książeczki" pozostał nam tylko dzień skupienia i dwie spowiedzi. Aha i jeszcze tajemniczy wpis "Rozmowa egzaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych konferencji przedmałżeńskich"... Czy Wy się orientujecie o co z nią chodzi? To jest naprawdę jakiś egzamin? Czy tylko taki pic na wodę fotomontaż?

Poza tym zamówiliśmy już obrączki. Stwierdziliśmy, że wolimy równomiernie rozkładać koszty, bo później nas zmiażdżą. Zresztą i tak na pewno tak będzie... Ale, zdania nie zmieniliśmy już od kilu miesięcy. Wybraliśmy obrączki już dawno i jesteśmy na 100% pewni, że muszą być te i żadne inne. Odbieramy je 17.11.06. Będą z białego złota, polerowane, 5 mm, z jednym delikatnym wcięciem (nie wiem, jak to dokładnie nazwać). Nie widziałam takich obrączek na necie, więc zdjęcia nie wkleję... Zamówiliśmy je w Kornie w leclercu na Zana. Będą nas kosztowały jakieś 800 zł za parę. Grawer gratis.

Aha, i zmieniliśmy godzinę ślubu z 15:00 na 16:00. Nie mogłam już słuchać mojej rodziny, która twierdziła, że przyczynię się do grzechu moich gości, którzy myśląc, iż są na eucharystii niedzielnej, będą na eucharystii sobotniej i powinni w niedzielę drugi raz iść do Kościoła... Nie ma to jak kompromis... Jeśli to ma być powodem kłótni rodzinnych przy każdej rodzinnej imprezie, to wolę 16:00.

Aha, w grudniu planujemy kupić wódkę, bo mamy nadzieję, że będą jakieś promocje. Trochę nas zmartwiła wiadomość, że eldorado zabrali koncesję na alkohol, a mój tato mówił, że tam jest najtaniej... A może Wy już wiecie coś na ten temat, gdzie warto zakupić alkohol?

Pozdrawiam serdecznie!
Stary 2006-11-07, 08:31   #3726
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Aha i jeszcze tajemniczy wpis "Rozmowa egzaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych konferencji przedmałżeńskich"... Czy Wy się orientujecie o co z nią chodzi? To jest naprawdę jakiś egzamin? Czy tylko taki pic na wodę fotomontaż?
że co??

w naszym indeksie nic takiego nie było
wogóle to nasze indeksy oddaliśmy siostrze zakonnej 5 minut przed ślubem
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 08:47   #3727
tola3804
Zakorzenienie

no właśnie jest w książeczkach coś takiego, a ja nigdy od swoich znajomych nic na ten temat nie słyszałam, więc dlatego pytam...
Stary 2006-11-07, 10:43   #3728
neska11
Raczkowanie

Witam wszystkie przyszle Panny Mlode Dawno tu nie zagladalam,ale widze ze watek sie rozrosl,co mnie bardzo cieszy

Cytat:
Aha i jeszcze tajemniczy wpis "Rozmowa egzaminacyjna z duszpasterzem na temat wysłuchanych konferencji przedmałżeńskich"... Czy Wy się orientujecie o co z nią chodzi? To jest naprawdę jakiś egzamin? Czy tylko taki pic na wodę fotomontaż?
Pamietam ze mezus mnie straszyl ze to naprawde egzamin jakis bedzie a to faktycznie byl "pic na wodę fotomontaż", nikt nawet nie powiedzial slowa jak oddawalismy indeksy ze to jest nie podpisane,podpisal to prawdopodobnie sam ksiadz dla czystej formalnosci jak oddalismy juz mu indeksyNie ma sie czym stresowac
Pozdrowka
neska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 10:44   #3729
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny!

Jeśli mogę zająć jeszcze troszkę miejsca, to miałabym prośbę do Was... Wiem, że ten temat był już poruszany, ale nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji...
Pomyślałam, że skoro zakończyliśmy nauki, to może udałoby mi się namówić mojego ukochanego na kurs tańca... I tutaj ogromna prośba do Was! Mogłaby któraś z Was podać mi namiary (chociaż nr tel.) do szkoły tańca na Leonarda i do Kolejarza? O tej drugiej swego czasu pisała chyba neska11, a o tej pierwszej chyba wie coś zuzia102. Dziewczyny! Jeśli możecie, to podajcie namiary.

Pozdrawiam raz jeszcze!
Stary 2006-11-07, 10:56   #3730
neska11
Raczkowanie

Cytat:
I tutaj ogromna prośba do Was! Mogłaby któraś z Was podać mi namiary (chociaż nr tel.) do szkoły tańca na Leonarda i do Kolejarza? O tej drugiej swego czasu pisała chyba neska11, a o tej pierwszej chyba wie coś zuzia102. Dziewczyny! Jeśli możecie, to podajcie namiary.
odpisalam Ci na prv.
neska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 11:43   #3731
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
ta 4 fajniutka - to połączenie białego i zółtego złota? Pasowałaby mi do pierścionka z białego złota... A tak wogle to najlepiej na ile wczesniej kupic obrączki? Mój TŻ stwierdził, że kupimy już bliżej ślubu żeby mi się nie odmieniło, że najpierw będę chciała taką obrączkę a za miesiąc będę chciała innego kroju
Tak ta ostatnia jest z żółtego złota i po bokach ma białe złoto. Powinna dość długo wytrzymać w ładnym stanie, bo nie jest matowiona, ani piaskowana, tylko zwykła błyszcząca

Na obrączki z reguły czeka się od 3 do 5 tygodni, tak mi sie wydaje, w zależności zakładu, tak więc co najmniej 2 miesiące przed ślubem powinniście zamówić Ale gdzieś czytałam, któraś wizażanka pisała, że jak poszła odebrać obrączki to okazało się, ze nie są jeszcze gotowe i chyba kilka dni przed slubem je dopiero odebrała (jak nie pokreciłam czegos) To dopiero stres

My jeszcze nie zamówilismy, narazie jestesmy na etapie wybierania tej jedynej, by nam slużyła dłuuuggoo.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-07, 12:12   #3732
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

a więc dziewczyny nr do tego miejsca gdzie sie robi nauki weekendowe to 7512193, my nie mamy wyjścia tylko tak możemy bo narzeczony popołudniu, do 22giej pracuje. ato siemieści na Staszica 16a, telefon odebrała miła Pani, która powiedziała, że od 10 lat prowadzą te nauki i że nie ma problemu tylko zgodę proboszcza trzeba mieć.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-07, 21:51   #3733
śmieszka07
Przyczajenie

GG do śmieszka07

indygo79 dzieki piękne za numer telefonu
śmieszka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 06:13   #3734
zuzia102
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny!

Jeśli mogę zająć jeszcze troszkę miejsca, to miałabym prośbę do Was... Wiem, że ten temat był już poruszany, ale nie mogę znaleźć interesujących mnie informacji...
Pomyślałam, że skoro zakończyliśmy nauki, to może udałoby mi się namówić mojego ukochanego na kurs tańca... I tutaj ogromna prośba do Was! Mogłaby któraś z Was podać mi namiary (chociaż nr tel.) do szkoły tańca na Leonarda i do Kolejarza? O tej drugiej swego czasu pisała chyba neska11, a o tej pierwszej chyba wie coś zuzia102. Dziewczyny! Jeśli możecie, to podajcie namiary.

Pozdrawiam raz jeszcze!
Pan Łukasz na leonarda 3a tel603 040 363 pozdrawiam, my wczoraj bylismy i super bylo) dzis mam wszedzie zakwasy) pozdrawiam)
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 07:15   #3735
Smarti_ter
Raczkowanie

GG do Smarti_ter Send a message via Skype™ to Smarti_ter

Moja natura nie pozwolila mi również zostawić od tak sprawy nauk weekendowych

[quote=śmieszka07;3032819]indygo 79 prosimy o podanie konkretnych kontaktów, maila lub telefonu, co gdzie i jak skoro wiesz tak wazne i potrzebne nam rzeczy

więc i ja zadzwonilam. Pod numer 081 7512193 i sie dowiedzialam ze aby uczesczac na takie nauki poprostu pojsc nalezy pojsc przedtem do kancelarii kosciola w ktorym bedzie sie oddawalo indexy i zapytac cyt. " czy mają cos przeciwko takim naukom" Prowadzone są w ośrodku profilaktyki i odnowy rodziny przy kościele Niepokalanego Poczęcia NMP. Staszica 16a, to tyle narazie

05.05.2007 wymarzona pogoda i wspaniali goście

Smarti

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007050500100130.png
Smarti_ter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 07:23   #3736
Smarti_ter
Raczkowanie

GG do Smarti_ter Send a message via Skype™ to Smarti_ter

No i jeszcze jedno przezywam wewnetrzny niepokój nie mogę znależć tej jedynej pieknej chwytającej mnie za serce sukni..... Tragedia a w tej chwili wygląda na to że to ostatni dzwonek mam 5 miesiecy i 20 cos dni ...
to musi być ta do której poczuje to cos !!! eh w ostatecznosci można białą bibulą sie optoczyć słowa mojego TŻ

05.05.2007 wymarzona pogoda i wspaniali goście

Smarti

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007050500100130.png
Smarti_ter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 12:11   #3737
kami5
Raczkowanie

Hej Dziewczyny. Wiecie może gdzie w internecie najlepiej sprzedać suknię ślubną??? Trochę żal mi się z nią rozstawać ale po co ma wisieć w szafie.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 12:16   #3738
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Nie wiem czy najlepiej ale możesz spróbować na allegro. Na niektórych forach slubnych też jest mozliwosć sprzedaży ale na wizażu niestety nie.
Stary 2006-11-08, 14:04   #3739
nicky_1981
Rozeznanie

Witam serdecznie wszystkie lubelskie przyszłe i byłe panny młode!!! Od kilku tygodni śledzę to forum i traktuję je jako znakomite źródło wszelkich informacji . Co do naszego ślubu to ma sie on odbyć 04.08.07! Mam w związku z tym pytanko: kiedy najlepiej zacząć biegać za suknią ślubną?? Proszę o rady! Pozdrawiam gorąco w te chłodne dni! Liczę na miłą i owocną współpracę!
Nicky
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-08, 15:20   #3740
jodie
Zakorzenienie

Dziewczyny chce Wam się pochwalićudało się i dostałam pracęJestem przeszczęsliwa
Stary 2006-11-08, 15:26   #3741
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce Wam się pochwalićudało się i dostałam pracęJestem przeszczęsliwa
GRATULACJE super
a co to za praca??
Stary 2006-11-08, 16:42   #3742
jodie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
GRATULACJE super
a co to za praca??
będę pracowała jako specjalista ds sprzedaży narazie na okes próbny na 3 miesiace ale wracam do mojego żywiołu więc myślę że będzie ok...ale dostałam umowę o pracę na cały etat więc warto...
a teraz jak już podpisam umowę to się rozdzwonli wszyscy że chcą abym przychodziła na rozmowy itd...ehhh
Stary 2006-11-08, 19:24   #3743
Wojtusia
Zakorzenienie

jodie gratulacje ja wciąż jestem na etapie wysyłania CV jak cos znajdę to dam Wam znać

Odnośnie sukni ślubnej. Będę miała wypożyczoną i w sumie się cieszę, wybrałam sobie taką jaka mi się podobała i jestem zadowolona
Stary 2006-11-08, 20:49   #3744
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Wojtusia - najważniejsze żebyś się w niej dobrze czuła, Tobie musi sie podobać Nieważne czy płacisz za nią 1000zł czy 5000zł czy nawet wiecej, czy kupujesz w najlepszym salonie, czy szyjesz, czy wypożyczasz

a zdradzisz nam co wybrałaś??
Stary 2006-11-08, 21:22   #3745
Wojtusia
Zakorzenienie

Yoolia pewnie, że zdradzę, tylko mało już pamiętam. Byłam z TZ i mamą. Na Wyszyńskiego, nie wiem czy to nie ty ją polecałas
Wybór był spory.
Zdecydowałam się na gorset bez ramiączek (cześciowo z tafty?), ale jak go opisać to nie mam pojęcia.

A spódnica, mam tak opisane że jest jakis woal grapowany + sp.tafta i coś tam cos tam. W każdym bądz razie, ma takie cos podobne (chodzi mi o sam dół) jak w tej w zal 1. albo 2 (tu bardziej podobne) troche mniejsze może, (zabijcie, nie pamietam!) Pamietam, że na wierzchu ma taki wyglądający jak pognieciony materiał (jak to sie zwie to nie wiem) i jest upieta takim kwiatuszkiem jak na zał.3. I z trenem jest
Cieżko ją opisać, ja nie wiem jak te materiały się nazywają. W każdym bądz razie bardzo mi się podobała. Oczywiście biała. Tam w salonie na manekinie wisi taka sama tylko w odcieniu szampana.

Ps. O taki materiał mi chodziło pognieciony jak ten w zał 4

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2007-02-01 o 12:56
Stary 2006-11-08, 21:35   #3746
kasiakkk
Zadomowienie

Wojtusia będziesz miała piekna suknię - wnioskuję z tego co napisałaś i pokazałaś - a swoją drogą Twój opis sukni jest rewelacyjny

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 21:45   #3747
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiakkk Pokaż wiadomość
Wojtusia będziesz miała piekna suknię - wnioskuję z tego co napisałaś i pokazałaś - a swoją drogą Twój opis sukni jest rewelacyjny
Dzięki A ty masz już suknię wybraną?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-08, 22:08   #3748
kasiakkk
Zadomowienie

jeszcze nie i prawde mówiąc, to nawet jeszcze nie mam na nią pomysłu też chyba wypozyczę, ale jeszcze nic nie oglądałam. Jedno jest pewne - będzie bez udziwnień

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-08, 22:17   #3749
Wojtusia
Zakorzenienie

Ja też w sumie nie wiedziałam jaką chcę, ale poszłam tam, przymierzyłam kilka i ta mi sie spodobała i tak zostało (narazie). Ale jeszcze będe mogla zmienic swój wybór jak pójde na przymiarke, bez zadnej dopłaty bede mogla sobie wybrac inną jak mi się spodoba. I nie wiem czy zdania nie zmienie bo mi to sie wszystko zmienia z szybkością błyskawicy (upodobania do sukni tez)
Stary 2006-11-08, 22:42   #3750
jodie
Zakorzenienie

Yollia i Wojtusia dziękuję za gratulacje
Wojtusia trzymam za Ciebie kciuki z pracą...będzie dobrze...dasz radę
jak chcesz to podeślę Ci na PW namiary na tą kobietkę do której wysłałam CV bo widziałam ogłoszenie w wyborczej z tego tygodnia więc pewnie jest jeszcze nabór...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości