|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
http://go2go.pl/79-bransoletki-balance Co do pracy nauczyciela... Z wykształcenia też jestem nauczycielem. Nie pracowałam nigdy w zawodzie. Po praktykach mogę tylko stwierdzić że o ile praca w 1 i 2 kl gimnazjum i 1 liceum to była dla mnie czysta przyjemność za to 3kl gimnazjum i 2 i 3 kl liceum to był horror. Może akurat tak trafiłam (w gimnazjum mialam klasę wyrzutków - zebrane najgorsze 15 os z 3 klas) i tam kompletnie się lekcji nie dało prowadzić. Wiem że może są nauczyciele którzy by potrafili ale rzadko kiedy się to studentom udaje... Cały czas się zastanawiam czy to praca dla mnie, póki co szukam pracy gdzie indziej...
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe co ma robić taka bransoletka .
#1563 |
Zakorzenienie
|
miałam zacytowane i mi wcięło, więc piszę jeszcze raz, a i tak pewnie pominę
![]() ![]() Co do cen zabawek - są cholernie drogie, ja też mam ochotę na ten gadający samochód - śmieciarkę, ale cena - kosmos, szkoda mi póki co, już kupiłam małemu zestaw klocków lego duplo na mikołaja za 110 zł, a na gwiazdkę mu kupię mu kolejny zestaw z tomka, wiec tez cos koło 100 zł, ale taniej cos kupic to naprawde ciężko ![]() a temt n-li -plisssss skończcie już ![]()
#1564 |
Zakorzenienie
|
Sara a Ty się nie opierniczaj tylko szukaj wózków dla naszych dziewczyn
![]() Pisałam wam,że nasz często strasznie robi kupe.W ogóle nasz poranek to wygląda tak odkąd mamy psa:schodzimy na dół,ja łapie miske i szmate,tż sadza dziecko na kanape i łapie ręcznik papierowy i chusteczki do czyszczenia i jedzie kupska,a ja siki ![]() ![]() Wczoraj pojechał z psem do weta i znamy już sekret częstych kup naszego psa.Mała ma skrócony układ pokarmowy i przez to bardzo często musi się wypróżniać+w pakiecie możliwość,że pies nie ma czucia jak się załatwia ![]() ![]() Wczoraj pojechałam kupić psu i kotu żarło i wydałam 300zł ![]() ![]()
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz taka mała dygresja. Myśle ze czasami zbyt dużo dziewczyny bierzecie do siebie. Wiecej luzu. I myśle ze po części każda ma racje a nieporozumienia wynikają z niedopowiedzenia bo nie wszystko da się tak dokładnie opisać słowami.
![]() |
#1566 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
tez uważam ze nie trzeba tak wszystkiego brać do siebie... moja znajoma wpadla na pomysl aby kupic sobie thermo mixa - koszt ok 4tys dla mnie to kosmos... zwlaszcza ze sprawdza sie on wtedy gdy sie duzo i czesto gotuje - a ona robi obiad moze 2 razy w tyg.... a poza tym do jedzenia z niego trzeba sie przyzwyczaic...
ja nie mam pomyslu na mikolaja - mysle o sankach albo cos innego bo sanki i tak tzreba kupic - tylko takie jak ma madzia ale ze spiworkiem - bo zwyczajnie podobaja sie nam.... na swieta myslam o zestawie majsterkowicza... ale sama nie wiem;/ ana podliczyc koszty i macie wypasionego rasowego psa.... hehe ale tu chyba wiecej smiechu i szczecia bedziecie przy nim mieli wkoncu co kundelek to kundelek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z wami jak najbardziej!
To ze mamy na forum nauczycielki, nie znaczy ze musimy o wszystkich pisac jacy sa cudowni, jaki to odpowiedzialny zawod i ich podziwiac. Ja spotkalam moze 3 moze 4 takich nauczycieli na prawde wporzadku, stajacych za uczniem nie nauczycielami.... sama wybralam pedagogike i chcialabym dalej pracowac ale jest ciezko sie gdzie kolwiek dostac, aczkolwiek po mgr bede probowala na pewno, teraz poki co mam troszke inne plany. Madziwnia nie bierz tak osobiscie do siebie wszystkiego bo to nerwy niepotrzebne, dla mnie i sanki za 130 to duzo i zabawka za 400 tez duzo, ale mloda tez moglaby pod choinke dostac prezent do 450 tylko z tego zrezygnowalam. Dla mnie to jest proste-mamy to na co nas w danej chwili stac.Tak po prostu jest, nie wazne co jest za ile, jesli ktos moze sobie na to pozwolic to tylko pozostaje sie cieszyc ze fajnie mu sie uklada.U nas sa wzgorki wzgorza i pagorki raz jest tak ze spokojnie mozemy mlodej kupic cos za 2 stowki, a raz jest tak ze szukamy czegos do 50 zl a zeby bylo fajne. Np na mikolaja nie dostanie nic w tym roku, bo mamy sporo wydatkow plus wyprawka dla maluszka, na gwiazdke zdecydowalismy o klockach jakims mega duzym zestawie bo lubi sie bawic a nie wiem czy jak kupimy cos nowego gadajacego bedzie zadowolona, takze dostanie klocki. Fajne, jest to ze ile jest ludzi tyle jest opinii, ja kiedys tez pewne rzeczy za bardzo bralam do siebie ale juz sie nauczylam ze nie na tym rzecz polega ![]() dyskusja jest fajna, ale wazne zeby byla na poziomie, nie obrazajac nikogo. Temat nauczycieli padl -to temat rzeka jest, podobnie jak lekarzy,jeden go lubi drugi go nie lubi itd... nie ma co brac do siebie, ale nauczycieli z powolania jest na prawde za malo!! Ja dzisiaj z mloda u mamy, tz mimo święta pojechal do pracy skonczc jedna robote bo jutro zaczyna kolejna i zalezy mu na czasie. Poza tym w 2 pracy podpisuje od 1 grudnia umowe takze teraz zalatany na maxa jest, ale czasami tak trzeba, kasa sie teraz przyda...
![]() |
#1569 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Słuchajcie myślicie że dla naszych dzieci jest ważne za ile kupimy prezent i czy w ogóle go kupimy? Nasze sanki z zeszłego roku na razie stoją w kotłowni i robią za półkę na rozpałki ![]() Dziewczyny nauczycielki, to nie było do was ale tak jakoś rozmowa zeszła na boczny tor od słowa do słowa. Jak poślecie dzieci do szkoły to same się przekonacie jak to jest niestety. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja koleżanka kupiła to samo.Wzieła na raty,a najlepsze w tym wszystkim jest to,że całymi dniami pracuję i gotuje tylko w niedziele ![]()
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Darusia Ty chyba masz tego termomiksa coś pisałaś kiedyś że w prezencie dostaliście , używasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślę,że nie cena jest ważna w zakupie prezentu tylko to,żeby celnie trafić w gust malucha.Bo my wydajemy po 500zł na coś tam,a dzieciak wykaże zero zainteresowania ![]() ![]() Ja mam znajomych,którzy dla swojego dziecka nie kupowali innych zabawek niż fisher price.Raz przy mnie dostali"zwykłą"zabawkę(ni e fp)to ten kto dał wyszedł od nich to znajoma nawet nie odpakowała i dziecku nie dała tylko schowała i pod nosem rzekła"taką lipą to się bawić nie będziesz" ![]()
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Sanki za 150 zł to dla mnie dużo dla dziecka które na nich nie pojeździ tak jak mój Erwin, i zabawka za 400 zł też dużo bo Erwin by może z dwa dni dał jej pożyć, ale szczerze jak miałam tylko Eryka to kupowaliśmy mu samochodziki helikoptery i rowerki, i wszystko z górnej półki, teraz większość mam
![]() ![]() ![]() Erwin to jest dziecko typu spojrzę na coś i już zepsute, więc nawet nie mam co myśleć o porządnej zabawce, te po Eryku takie lepsze to pochowane, bo on szanował, a jego braciszek to wszystkie autka metalowe rozwala ![]() Bieg poszedł mi dobrze, a nawet bardzo dobrze. Tylko pucharów nie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
lind, jak będziesz robi ć te pieguski sarowe, to polecam namoczyć rodzynki-za pierwszym razem namoczyłam i były lepsze. Wczoraj tylko opłukałam i trochę gorzkawe kamyczki się porobiły (co nie przeszkodziło mi ich wtrąbić
![]() dobrze, ze z michasiem lepiej ![]() ana, ale ci się "dziecko" trafiło ![]()
![]() |
#1575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostała teraz taką książeczkę i bardzo jej się podoba http://allegro.pl/smily-bajki-samogr...915883900.html
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Hej laski
Ja też nie mam zamiaru tłumaczyć co autor miał na myśli pisząc swoje zdanie o sfrustrowanych nauczycielach. Powiedziałabym to każdej bliskiej mi osobie gdyby marudziła i nie tylko nauczycielom. Jak Pop radzi - wrzućcie na luz. Bao - pamiętaj że Twoje dziecko też ktoś będzie uczył. A jednak świerzbiły paluszki zeby odpisać jak temat jest interesujący ? Na inne nie masz ochoty, wolisz podczytywać ![]() lind - fajnie że Misiek przynajmniej wesoły libra - ja uważam że nasze dzieci nie mają pojęcia o tym że są mikołajki, święta i że wtedy daje się prezenty. Zosia jeżeli coś dostanie to raczej nie bedą zabawki (ma ich za dużo po bracie). Ja bym się najbardziej ucieszyła z mleka albo z pieluch - takie praktyczne wolę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieguski mi kompletnie nie wyszły, może proszek do pieczenia miałam zwietrzały (bo otwarty a dawno nei pieklam) Nie urosły i strasznie tłuste są. Da się zjeść ale spodziewałam się czegoś innego. Może któraś wklei w K jak one powinny wyglądać? Michaś od dziadków na święta dostanie na pewno sanki... Od reszty nie wiem ale u nas to nie są jakieś drogie prezenty zwykle...
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
Lind - biedny Michaś. Dobrze, że dzielnie to znosi. Dzieci są zaskakujące w takich sytuacjach. A jak on złamał tę rączkę? Jakie akrobacje wyprawiał? Buziaki i tulski dla Michałka
![]() Madziwnia - ja jadę do Koszalina z Iguśkiem i A. Więc możemy spotkać nasze maluchy ![]() ![]() ![]() A w kwestii prezentów: lubię Igorowi coś dawać i na pewno dostanie i na Mikołaja i pod choinkę. Raczej coś niedrogiego. Zresztą obojętne mi to właściwie - chciałabym coś, czym by się bawił. A wydaje mi się, że on preferuje jakieś takie techniczne rzeczy, coś odkręcić śrubokrętem, rozłożyć, jakieś kabelki powtykać. Więc nie wiem sama. Mamy też tę wielką ciężarówkę i stoi i się kurzy, Igor nie bawi się nią. Lubi za to pchacza - wkłada do środka jedzenie i w niespodziewanych sytuacjach ma swoje zapasy. ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Lind te pieguski powinny wyglądać jak takie ciastka domowej roboty z coffee shopów ![]() ![]()
#1579 |
Zakorzenienie
|
my za sanki ze śpiworkiem daliśmy ponad 200 zł, Zosia dostała na mikołajki jak dobrze pamiętam. Mój tż jest tak nauczony, że jak mu się coś spodoba to kupuje i nie patrzy za bardzo na cenę oczywiście bez przesady.
Z prezentami u nas jest tak, że Zosia od chrzestnych dostaje wcale nie tanie prezenty, ale oni mają tylko jedną chrześnice. Tż brat kawaler więc kupuje.
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Michasia ulubionym zajęciem ostatnio było chodzenie po kanapie i fotelach. No i prawdopodobnie spadł z fotela i mozliwe ze uderzył po drodze rączką w ławę bo stała blisko i strona tez sie zgadza...
![]() |
#1581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny u nas było tak jeszcze jakieś 2,5-3 lata temu że kup[owalismy sobie co chcieliśmy buty za 300, płaszcz za 500, wychodzilismy do kina i robilismy sobie i innym prezenty pod choinkę.... Pierwszy raz w moim życiu zdarzyła sie taka sytuacja że teraz nie mamy na przysłowiowy chleb tylko u nas to nie przysłowie a rzeczywistośc. I kupując wyprawkę dla dziecka tez kupowałam z górnej pólki co mi sie podobało bo jeszcze miałam.. Teraz los mnie , nas doświadcza, i wiem co to znaczy nie miec na życie NIC.. i jestem pewna że w takiej sytuacji jak jestem teraz ja finansowej to nie ma ani jednej.. po prostu szczegółów nie pisze bop aż mi w gardle ściska.. ale to forum o mamach i dzieciach a nie finansach .. I mnie tylko lekko ruszyło - nie zdenerwowało jak wy tu o wartości prezentów piszecie jakby to o to mi chodziło.. a tak nie jest. Uwierzcie mi że gdybym pracowała to kupowałabym same najlepsze zabawki dla dziecka a jednoczesnie nie napisałabym nikomu że jakas wydana kwota to kosmos bo sama takowe bym kupowała. ![]() Najgorsze jest to że słowo pisane jest tak czesto inaczej odbierane niz zamiar piszacego.. np. daria mi jakies nerwy wmawia ![]() ![]() o nauczycielach jak prosiły dziewczyny juz nie pisze gdyz temat i wypowiedzi tez zostały inaczej odebrane niz było w zamiarze piszacych ![]() Cytat:
![]() ![]() ale postaram sie cie DOBIĆ.. o ile Michalina nie zakocha sie od pierwszego wejrzenia w Igorku i zabraknie jej tchu na rozmowe ![]() To juz za tydzien tak?? megi mi by pasowało tylko w sobotę 13.30-16.30 w tych godzinach mam wykład i dłuższa przerwe???
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2011-11-11 o 17:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na razie stać więc kupuje, nigdy nie wiadomo co nas jeszcze w życiu spotka.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2011-11-11 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko wiem że może byc lepiej i wiem tez co znaczy miec fuul kasy i wydawac na parwo i lewo na fryzjera kosmetyczke i basen
![]() ![]() więc dzieki tej sytuacji w naszym zyciu mam nadzieję że bede juz bardziej gospodarowała pieniedzmi.. bo byłam baaardzo rozrzutna jak kobieta ![]() Ja nie żałuję że zyjemy jak zyjemy bo to była decyzja : albo dziecko-ciąża albo środki uspokajające w pracy.. wybraliśmy dziecko i tak rozeszłam sie z pracą! ![]()
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam, będzie dobrze. Nie ma co marudzić ![]()
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wysmiała tego kto by mi powiedział że za 2 lata "bieda" zapuka do mych drzwi
![]()
![]() |
#1588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dużo kasy chyba nigdy nie miałam, a jak miałam to zawsze byłam bardzo oszczędna. Studia (dzienne) koleżanki skończyły z kredytami studenckimi a ja z ładną sumką na koncie... P0P pytałaś o pracę Tz. Nic nie ma. Nikt nie odp na cv, tylko na jednej rozmowie był. Jest szansa na jedną pracę taką byle jaką ale jak się uda to będzie - po weekendzie musi jechać cv złożyć.
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Ja bym nie wyśmiała
![]()
#1590 |
Zakorzenienie
|
iza może przesadziłam z wysmianiem.. ale nie uwierzyłabym że tak szybko..
tylko że nad nami to chyba jakis Anioł Stróż czuwa.. serio... bo jak pracowałam a Michaliny jeszcze nie było to my sie staralismy o kredyt ok 180 tys na 30 lat!!! Dziewczyny ile nerwów straciłam że ciągle jakas drobnostka nas blokowała... i całe czeście bo komfort psychiczny jaki mam teraz że za 2 lata koncze spałącac kredyt jest niesamowity.. czego bym nie miała przez 30 lat!!! Nie ma tego złego.... i nie wiem co by było dzis jakby nam ten kredyt przyznano bo rata miała byc ok 1300 zł!!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.