|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Teraz proszki do prania zawierają mniej chemii niż kiedyś.
|
|
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokładnie, więc ja chyba wypiorę ciuszki w normalnym proszku ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Co do TŻ to muszę powiedzieć, że mój to kochany jest martwi się o mnie jak tylko przejdę do kibelka bez kapci to zaraz pyta czemu bez kapci jak odkryje się bo mi gorąco to zaraz mnie przykrywa i mówi, że zmarzne...nawet dziś nad ranem przebudziłam się i odkryłam lekko i po chwili ten mnie przykrywa hehe... poza tym ja to ogólnie zmrźluch totalny jestem mi nawet w lato przy upałach potrafi być zimno...![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- a teraz czas zabrać się za sprzątanie... ale komputer zostawiam włączony żeby pisać w między czasie i aukcje obserwować
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
ja juz ogarnełam mieszkanie, odkurzyłam, pomyłam podłogi, łazienka i jest w miare czysto, Tz zostawiam szorowanie kabiny i sprzatnie klatki.
Ciesze sie bo zaraz przyjda moi rodzice, pokazemy im wozek i ciuszki jakie mamy dla dzidzi mam pytanie dziewczyny, jakie badania robicie raz w miesiacu, krem i mocz ? czy cos jeszcze? Jolka mój też zanim go poznałam to w ogole nie piłam nic, a pozniej to juz czesto wieczoramy piwko, wino albo jakiegos drinka, jak zaczelismy starania to sie ograniczyłam i TZ tez ,ale ogolnie to piwko dziennie to u niego standard, czasem cos mocniejszego, ale jeszcze nie widziałam go pijanego i raczej mu nie odbija, wiec nie widze problemu, sama tesknie za zimnym piwkiem i winkiem
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tak samo miałam, że piłam ale nie codziennie tylko w zasadzie praktycznie co tydzień przy sobocie czasem nie, ale głównie to tak jakieś drinki, czy winko, szampan, rzadko kiedy piwko troszkę brakuje mi tego
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jesli wody sa zabarwione, to nalezy o tym koniecznie powiedziec, bo to moze oznaczac problemy ![]() co do prania, to my od samego poczatku pralismy w plynach do prania, zwykle Persil uniwersalny... z prostej przyczyny... po proszkach ja mam alergie ![]()
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak wiadomo... przeraża mnie to wszystko
|
|
|
|
|
#727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
kochana, nie ciebie pierwsza, nie ostatnia i nie jedyna
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do proszków to na początek kupię jakiś proszek dla dzieci, na razie wyprałam wszystkie ciuszki w tym co używam, potem jeszcze raz wypiorę i mama powiedziała że poprasuje jak przyjedzie do mnie w marcu, przyjedzie przed porodem i zostanie jakiś czas po powiedziała że pomoże w gotowaniu i sprzątaniu żebyśmy mieli więcej czasu dla małej z resztą teściowa jest na miejscu piętro niżej, ale nie ma to jak własna mama
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- przeraża mnie moja własna szafa jest tu tyle ciuchów, których szkoda mi wyrzucić, oddać, albo sprzedać...masakra i tak chomikuje je a potem co do czego i tak się ich pozbywam. Ja po prostu nie mam miejsca już w szafie - jeden totalny ścisk, ale jak trzeba się ubrać to zawsze twierdze, że nie mam w co
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#732 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak uwazacie wanienka wystarczy taka najzwyklejsza czy np taka jak link wklejam
![]() http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...904136607.html http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...925355423.html ?
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zwykłą wanienke dostałam w spadku różowa i nie mam zamiaru kupować innej wystarczy mi ta ![]() a jest zwykła normalna |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dole jest bufet jak bys zgłodniała
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogóle mam pytanko czy któraś z was planuje kupno wózka RAF POL ? 3w1? U mnie w mieście jest idenyczna wanienka różne kolory za 35 zł. Planuje jej zakup (tej z termometrem) Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-11 o 14:08 |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mravka gratuluję synka ![]() tynka fajnego masz męża, ale się uśmiałam jak czytałam o nim Wiem że dla Ciebie to mniej zabawne, bo jak mój tak się zachowuje to też się czasem wkurzam, no ale faceci są tacy odstresowani delikatnie mówiąc i wiecznie na wszystko mają czas, nie to co my Wanienka bardzo mi się podoba i na początku pewnie łatwiej w takiej kąpać. Ale kupię pewnie zwykłą, bo na dłużej wystarczy, tamta przez te anatomiczne kształty może się szybko okazać za mała ![]() Zia fajne te zajęcia w szkołach rodzenia, a Ty sama dzwoniłaś po szpitalach i pytałaś o oferty? Bo mi tylko położna wspomniała o tym na pierwszym spotkaniu, ale później już nic, a ja pojęcia nie mam co i jak. |
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak trzeba bedzie to wtedy sobie kupie cos nowego, modnego, pasujacego ![]() Cytat:
![]() aaaa.... i omowilam sie z polozna srodowiskowa na przyszly tydzien, przyjdzie do nas do domu, tak zebysmy mogli ja poznac, zobaczyc, czy "pasujemy" do siebie... ona potem bedzie przez 2 tyg przychodzic do nas tez po porodzie, takze i "chemia" musi sie zgadzac ![]() i od poczatku grudnia bede chodzic na kurs przygotowujacy do porodu... przynajmniej poznam kilka innych babeczek brzuszkowych w okolicy ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-11-11 o 14:15 |
||
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia co ma Twój komplecik do egzaminu z ang.TZta? I czemu za dwa lata znów się przyda? Ależ mnie zaintrygowałaś...
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a za dwa lata... wtedy bym wracala do pracy... czyli cos by sie przydalo na rozmowy kwalifikacyjne, a potem ze wzgledu na wyksztalcenie i doswiadczenie bardzo czesto mialabym doczynienia ze szczeblem managerskim, klientami firmy, posrednikami, dostawcami itd... trzeba odpowiednio wygladac ![]()
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gucia, a wy możecie wybrać sobie położną środowiskową? U nas też 2tyg po urodzeniu ma przychodzić i szczerze mówiąc myślałam że to będzie ta sama która prowadzi moją ciążę, ale chyba to błędne myślenie. A po za tym tą "moją" widziałam 2 razy, a później różne. Nie mówiąc już o tym, żeby się wcześniej zapoznawać z ew.naszą opiekunką i żeby ja sobie wybierać
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to położna po porodzie przychodzi przez 2tygodnie?? |
|
|
|
|
#745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja po obiadku, ugotowalam dzis zupkę grochową
![]() Musze sie wziac na odkurzanie, tak mi sie nie chce ;/ Cytat:
A najlepiej jakby siostra kupila sobie ta ksiazke, tam jest wszystko fajnie wyjasnione i napisane jak postepowac.Odnosnie tej mowy, w pewnym sensie masz racje. Dziewczynki uzywaja dwoch polkul mozgowych dlatego szybciej sie ucza mowic, chlopcy jednej chyba lewej i dlatego przychodzi im to trudniej. Tak samo siusianie. Jednak odnosnie mowy, mysle ze wiele zalezy od rodzica. Moja mama sie z nas smiala, ale my czytalismy malemu bajeczki, wierszyki od urodzenia praktycznie, poza tym ciagle mowilismy do Filipa co przy nim robimy, duzo z nim rozmawialismy (z poczatku oczywiscie byl to monolog). Jednak jak mial roczek spokojnie moglismy sie juz dogadac. Wypowiadal krotkie zdania, a teraz mowi bardzo dlugie zdania, zna na pamiec wiersze, piosenki, mowi bardzo bardzo duzo. ![]() Cytat:
Filip mial rowniez dluugie pazurki i jak mial moze tydzien pierwszy raz mu je obcielam, bo bardzo sie drapal po buzi, a niedrapki ciagle zsuwal z raczek, poza tym niedrapki tez nie ciagle mial na raczkach. Bo przeciez np do kapieli sie zdejmowalo. Wtedy pieknie potrafil sie udrapac. ![]() Cytat:
Przed samym badaniem przez polozna, nie zdazylam sie rozebrac, kiedy chlusnelo ze mnie jak z miski. Wszystko mialam bardzo mokre, lacznie z pokojem izby przyjec gdzie pani polozna chciala mnie wygonic do domu bo stwierdzila, ze za wczesnie przyjechalam, ale ja sie uparlam, ze ma mnie zbadac i przed badaniem chlusnelo rowno. Wtedy sie wystraszyla zbadala mnie okazalo sie ze mam juz 4cm rozwarcia. I od tego momentu jak odeszly mi wody w 2 godziny urodzilam Filipa. Cytat:
Cytat:
Uwazam, ze taka bez udziwnien najlepsza. Na spod podkladalam pieluszke tetrowa, ale i tak dzidzie opiera sie o ramie tak najlepiej sie kapie.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-11 o 14:41 |
|||||
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Aguśkaa83;30448063]Ja po obiadku, ugotowałam dzis zupkę grochową
![]() Musze sie wziac na odkurzanie, tak mi sie nie chce ;/ QUOTE] swieto jest! odpocznij kobieto!
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Cytrynka_Wawa;30448 351]
Cytat:
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro zagonie meza do mycia okien w końcu, do tej pory sie wymigiwał a dzis stwierdził ze za zimno, ze królik i kwiatki zmarzną
a ja mu na to ze lepiej teraz niz w grudniu
|
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Ja zjadłam krupnik
czekam na mnie jeszcze trochę spaghetti z wczoraj ![]() Później muszę jechać po męża do pracy, bo dopiero dziś stawiam w pracy weselną wódkę co do codziennego picia to mój nie pije, na imprezach to tak, ale w domku czasem zrobi sobie jakiegoś drinka, mówi że od piwa to brzuch rośnie wcześniej częściej coś wypił ale mu powiedziałam że nie lubię jak pije więc się ogranicza po tym dziś ma "pozwolenie" dopiero na pępkówkę ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
na początku kręcił nosem, ale mu powiedziała że jak ja mam myć to muszę na stołek wejść więc powiedział że absolutnie i że on umyje a jest tego trochę, w samym salonie 2 balkonowe i 3 podwójne, a do tego w sypialni i pokoju dla dzidzi jest balkonowe plus duże podwójne, no i kuchnia i łazienka
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżanki córcia miała problem z bioderkiem i zakładali jej takie siodełko jakby przez kilka dobrych tygodni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

zanim go poznałam to w ogole nie piłam nic, a pozniej to juz czesto wieczoramy piwko, wino albo jakiegos drinka, jak zaczelismy starania to sie ograniczyłam i TZ tez ,ale ogolnie to piwko dziennie to u niego standard, czasem cos mocniejszego, ale jeszcze nie widziałam go pijanego i raczej mu nie odbija, wiec nie widze problemu, sama tesknie za zimnym piwkiem i winkiem
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)