Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 15:17   #751
cziqua
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ale mój pije dosłownie codziennie i nie jedno...

tak ja mój do tego fajki ale skończy mu się dzień dziecka bo tłumacze mu co by było gdyby wypluc sie trzeba było do lekarza czy szpitala ze mną jechac?( nie mam prawka) a on po piwie. i juz zaczyna do nniego dochodzic ze moze jednak nie codziennie to piwo jest potrzebne

co do proszku mama mi mówila że ona prała w płatkach mydlanych koleżanka poleciła mi najzwyklejszą pollenę rex . i na tym sie chyba skończy się zobaczy czy nie uczula itd

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:20   #752
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
to położna po porodzie przychodzi przez 2tygodnie??

Do mnie przychodziła aż Antkowi pępek odpadł Ale np. mojej siostrze tak długo odpadał pępek że położna przychodziła prawie 3 miesiące

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:20   #753
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

Jolka mój też zanim go poznałam to w ogole nie piłam nic, a pozniej to juz czesto wieczoramy piwko, wino albo jakiegos drinka, jak zaczelismy starania to sie ograniczyłam i TZ tez ,ale ogolnie to piwko dziennie to u niego standard, czasem cos mocniejszego, ale jeszcze nie widziałam go pijanego i raczej mu nie odbija, wiec nie widze problemu, sama tesknie za zimnym piwkiem i winkiem
oj tez mi się się czasem chce... dziś miałam ogromną chotę na czerwone winko.. no cóż jeszcze niecały rok i się napiję
Stary 2011-11-11, 15:20   #754
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość

to mój od początku mojej ciąży już 2 razy mył okna na początku kręcił nosem, ale mu powiedziała że jak ja mam myć to muszę na stołek wejść więc powiedział że absolutnie i że on umyje a jest tego trochę, w samym salonie 2 balkonowe i 3 podwójne, a do tego w sypialni i pokoju dla dzidzi jest balkonowe plus duże podwójne, no i kuchnia i łazienka
w łazience masz okno ja swojemu mowie jak nie chce myc okien zeby mi drabinę wyciagnal i to dziala
Stary 2011-11-11, 15:21   #755
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

przeraża mnie moja własna szafa jest tu tyle ciuchów, których szkoda mi wyrzucić, oddać, albo sprzedać...masakra i tak chomikuje je a potem co do czego i tak się ich pozbywam.
Ja po prostu nie mam miejsca już w szafie - jeden totalny ścisk, ale jak trzeba się ubrać to zawsze twierdze, że nie mam w co
JOlka, ja tak gromadzilam poki mieszkalam z rodzicami, latami lezaly stare ciuchy. Jak poszlam na swoje i musialam sie przeprowadzic raz to szybko sie nauczylam robic przeglady co sezon Jak czegos nie nosilam tak z rok-poltora to nie ma zmiluj i leci do wora

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Zia fajne te zajęcia w szkołach rodzenia, a Ty sama dzwoniłaś po szpitalach i pytałaś o oferty? Bo mi tylko położna wspomniała o tym na pierwszym spotkaniu, ale później już nic, a ja pojęcia nie mam co i jak.
Rybka, wiesz ja na 1 wizycie w szpitalu dostalam taka wielka koperte eumom.ie z roznymi ulotkami, bonami, gazeta szpitala itp. Tam wlasnie byly 2 kserowki o tych szkolach, z numerami tel gdzie sie rejestrowac trzeba. Ale na stronie szpitala tez wszystko jest. Mysle ze pogooglaj o swoim szpitalu, znajdz ich strone a jak maja biedna to poszukaj info w necie od innych mam. No i zawsze mozna zadzwonic do szpitala, ale wartwo juz wiedziec wczesniej na jaki oddzial itp.

Anagat wlasnie jest w drodze do Dublina, bo jutro leci do Polski. Sprzatam i zagniatam ciacho na pizze bo moze mnie odwiedzi
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:21   #756
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

mam pytanie dziewczyny, jakie badania robicie raz w miesiacu, krem i mocz ? czy cos jeszcze?
co miesiąc mocz i krew
Stary 2011-11-11, 15:23   #757
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ale kochane ten Twój Synuś, biedulek.. A to przy porodzie był jakiś uraz, że musiał te szelki nosic?
Mojej koleżanki córcia miała problem z bioderkiem i zakładali jej takie siodełko jakby przez kilka dobrych tygodni.

To nie przy porodzie tylko ortopeda mi powiedział, że dzieci z położenia nóżkami w dół tak mają bo w brzuchu u mamy panewki nie mają szans się pozamykać. Ale dałam radę mimo tego że niektórzy mnie wyzywali że katuje dziecko w takich szelkach przez 24 godziny na dobę

Stary 2011-11-11, 15:23   #758
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

przeraża mnie moja własna szafa jest tu tyle ciuchów, których szkoda mi wyrzucić, oddać, albo sprzedać...masakra i tak chomikuje je a potem co do czego i tak się ich pozbywam.
Ja po prostu nie mam miejsca już w szafie - jeden totalny ścisk, ale jak trzeba się ubrać to zawsze twierdze, że nie mam w co

hihi mam dokładnie to samo! ścisk w szafie potworny, ale zawsze szkoda wyrzucic ciuchy jak nie są zniszczone - bo to może wróci moda? chomikowanie mam po mamie
Marzę o większym mieszkanku, z garderobą!

ale jak co do czego przyjdzie - też nie mam się w co ubrac!
Stary 2011-11-11, 15:26   #759
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
w łazience masz okno ja swojemu mowie jak nie chce myc okien zeby mi drabinę wyciagnal i to dziala
Tak mam takie pojedyncze mieszkamy w domu dwurodzinnym, my na górze a teściowie na dole muszę go zaciągać nie tylko do okien ale też do pomocy w sprzątaniu, on odkurza, bo chyba bym się zarąbała na tych naszych 100 m2

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
hihi mam dokładnie to samo! ścisk w szafie potworny, ale zawsze szkoda wyrzucic ciuchy jak nie są zniszczone - bo to może wróci moda? chomikowanie mam po mamie
Marzę o większym mieszkanku, z garderobą!

ale jak co do czego przyjdzie - też nie mam się w co ubrac!
My mamy garderobę, a i tak mało mi miejsca i też mówię że nie mam się w co ubrać
Stary 2011-11-11, 15:27   #760
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Gucia jakbym ja nie obcięła Antkowi paznokci krótko po porodzie to zadrapałby się na śmierć

Stary 2011-11-11, 15:29   #761
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jak uwazacie wanienka wystarczy taka najzwyklejsza czy np taka jak link wklejam

http://allegro.pl/wanienka-anatomicz...904136607.html

http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...925355423.html ?

jakiś czas temu w dzień dobry tvn mówili o takiej wkładce do wanienki(podobna kształtem do tej wystającej części w tej wanience anatomicznej do której link wkleiłaś), ale nie twierdzili żeby to było jakieś super rozwiązanie. Pewnie u niektórych dzieci się sprawdza, u innych nie. ale myślę,że to już trochę przekombiowane.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
ok 3h i to szybkim tempem bo zmeczona bylam i ciągle do łazienki latałam ale naprawdę trzeba pol dnia spędzić aby wszystko obejrzeć na dole jest bufet jak bys zgłodniała
dzięki Kochana, na pewno się w końcu wybierzemy. Długo staliście w kolecje po bilet? słyszałam że czasem są mega kolejki..
Stary 2011-11-11, 15:31   #762
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

[QUOTE=natkulec;30448849]Tak mam takie pojedyncze mieszkamy w domu dwurodzinnym, my na górze a teściowie na dole muszę go zaciągać nie tylko do okien ale też do pomocy w sprzątaniu, on odkurza, bo chyba bym się zarąbała na tych naszych 100 m2

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

My mamy garderobę, a i tak mało mi miejsca i też mówię że nie mam się w co ubrać

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-11 o 15:37
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:33   #763
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Rybka, wiesz ja na 1 wizycie w szpitalu dostalam taka wielka koperte eumom.ie z roznymi ulotkami, bonami, gazeta szpitala itp. Tam wlasnie byly 2 kserowki o tych szkolach, z numerami tel gdzie sie rejestrowac trzeba. Ale na stronie szpitala tez wszystko jest. Mysle ze pogooglaj o swoim szpitalu, znajdz ich strone a jak maja biedna to poszukaj info w necie od innych mam. No i zawsze mozna zadzwonic do szpitala, ale wartwo juz wiedziec wczesniej na jaki oddzial itp.

Anagat wlasnie jest w drodze do Dublina, bo jutro leci do Polski. Sprzatam i zagniatam ciacho na pizze bo moze mnie odwiedzi
Zia ja nie dostałam żadnej teczki, ani jednej ulotki, broszury nic..., tu chyba nie dają albo tylko mnie tak potraktowali
W szpitalu nie mam wizyt, byłam tam dwa razy na usg i właśnie w tym szpitalu chciałabym rodzić ( szpital sobie wybieram sama). Z tego co wiem to zajęcia dla ciężarnych odbywają się w mojej przychodni, ale rzeczywiście zrobię przegląd strony int."mojego" szpitala może coś tam piszą ciekawego
Serio anagat Cię odwiedzi? Ale wam fajnie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:35   #764
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
no tak ja w bloku w malej kawalerce to zacofana jestem

ja tez mam pelna szafe ubran a chodze tylko w paru bluzkach, kupuje w lumpeksach od kilku lat i mam spaczone podejscie do nowych ubran bo szkoda mi dac 100zl za dzinsy czy 70zl za koszulke ale z kolezanka regularnie wymieniamy sie ubraniami w ktorych juz nie chodzimy
też czasem kupowałam w lumpeksie u znajomej ale to jeszcze w Kielcach, ona mi zawsze pokazywał co by mi się mogło spodobać bo ja to grzebać nie umiem w takich miejscach
Nie kupuję markowych ciuchów tylko na takich tatgowiskach jak np "Tandeta" w Krakowie, tylko ciążowe jeansy i getry kupiłam w C&A ale się ucieszyłam bo kupiłam znowu rozmiar 38
Stary 2011-11-11, 15:37   #765
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
To nie przy porodzie tylko ortopeda mi powiedział, że dzieci z położenia nóżkami w dół tak mają bo w brzuchu u mamy panewki nie mają szans się pozamykać. Ale dałam radę mimo tego że niektórzy mnie wyzywali że katuje dziecko w takich szelkach przez 24 godziny na dobę
ludzie to są dziwni czasem, przecież to dla dobra dziecka.. eh..
Stary 2011-11-11, 15:41   #766
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja jedne spodnie ciazowe kupiłam w sklepie bo w lumpeksach nie bylo a później znalazłam w ciucholandzie spodnie ciążowe jak na zlosc za 15zl musze sie wybrac do H&M po bluzki z długim rękawem
Stary 2011-11-11, 15:45   #767
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
No wlasnie z ta kupka to latwiej jest "zlapac" ja bo po dziecku widac, ze zaczyna robic. A z tym siusianiem to wlasnie nie takie proste,dlatego ja czekam az da mi sygnaly ze jest gotow. Bedzie teraz konczyl 2,5 roku wiec bede go obserwowac. Chcialabym przed urodzeniem dzidzi jeszcze z tym zdazyc, ale nic na sile, bo to moze przyniesc odwrotny rezultat.
To chyba ja też nie będę zmuszać mojego syna i niepotrzebnie stresować jeszcze przyjedzie taki moment

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen][SIZE=2][FONT=Verdana]jestem za

chociaz w pierwszej ciazy, to moglam i chcialam na okraglo...
teraz jestem bardziej zmeczona, czesciej brzuch mnie pobolewa i zawsze tak nieprzyjemnie boli po
mam nadzieje, ze po pologu minie
No właśnie mnie też zawsze boli po i nie lubię tego strasznie nie wyobrażam sobie ponownego stosunku tej samej nocy bo bół by mi na to nie pozwolił

Cytat:
Ja nie zmuszałam Antka do oduczania siusiania w pieluszke bo bałam się że go zniechęcę ale postanowiłam że pierwszego dnia wiosny zdejmę pieluchę i tyle i tak zrobiłam zdjełam pieluchę a Antek zaczął wołać i chodzić sam do ubikacji bo on nocnika używa tylko do grubszych spraw potem jeszcze tydzień miał na noc zakładaną pieluchę ale zawsze rano miał ją suchą. W majtki popuścił dwa razy gdy tak bardzo się bawił że zapomniał.

Ci faceci czasami to można byłoby lać pałą . Mój to na początku w ogóle się nie interesował ciążą jak mu to uświadomiłam to mi powiedział że przy drugiej ciaży to juz nie jest tak jak przy pierwszej i on jest tak zapatrzony w Antka że musi popracować zeby podzielić swoją uwagę na dwójkę dzieci no i co załamać sie idzie. A mi to uwagi musi starczyć na wszystkich.
To wygląda na to,że Twój synek bardzo ładnie zrozumiał o co chodzi

A mój TŻ to też teraz tak nie przeżywa tej ciąży jak tej pierwszej. Wtedy to ręka na brzuchu lądowała każdego dnia teraz czeka na rozwiązanie i czasem pogłaska....

Cytat:
a mój niestety pije piwo codziennie, nie żeby się upijać ale po prostu bo lubi
Mój ostatnio się nauczył, że jak jednego wieczorem nie wypije to nie zaśnie...
Ale ogólnie to nie ma zapału do picia co mnie bardzo cieszy

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Zauważyłam też, z obserwacji własnej i słów znajomych i rodziny, że dziewczynki bardzo szybko uczą się mówić, a chłopakom póżno to przychodzi
Mi się wydaję,że dziecko szybko się uczy mówić kiedy w domu jest dużo ludzi ( tak jak u mnie ja, mąż, teściowa, teść, teściowej mama) i dziecko słucha i samo chce też się raz dwa nauczyć.
Ale też i Aguśkaa trzeba do dziecka dużo mówić, nie wstydzić się czy rozumie czy nie tylko opowiadać o wszystkim no i czytać bajki też można

[QUOTE=Jolkaaa;30444956Moż e ktoś inny wie jak to jest z tymi wodami[/QUOTE]

Mi przebijali pęcherz ale jakoś tak dużo mi ich nie wyleciało, później jeszcze trcoszkę się sączyło.

Cytat:
Nie mogliśmy go uczyć chodzić musieliśmy czekać do momentu aż wstanie i pójdzie i nauczył się chodzić. Mówił później niż córka koleżanki ale np. szybciej jadł widelcem i szybciej pił ze szklanki. Byl tylko przez miesiąc karmiony piersią nie chorowal przez 3 lata do momentu aż poszedł do przedszkola. Każde dziecko rozwija sie bardzo indywidualnie
To prawda nie ma co się przejmować,że jedno dziecko jest w tym samym wieku o pół głowy wyższe, drugie grubsze, trzecie już mówi, bo każde rozwija się na swój sposób i też napewno czymś się od reszty wyróżnia.
Mój też na cycu był miesiąc a mieszanki ani krowiego mleka nie pije do tej pory... A zdrowy, dopiero teraz mi zachorował 2 raz od urodzenia.

Cytat:
Ja 3 lata temu używałam proszku lovela albo dzidziuś czy cos takiego ale teraz to chyba będę się rozgladać za jakimś płynem do prania dla dzieci ale płukałam białym lenorem albo silanem. I w tych dziwnych proszkach prałam do końca pierwszego roku a potem prałam już razem z naszymi rzeczami
Ja kupiłam malutki proszek dla dzieci wszystkie ubranka dla maleństwa (również te które zabrałam do szpitala) wyprałam w tym proszku a później już w normalnym. I nic mu nie było.

Cytat:
Gucia jakbym ja nie obcięła Antkowi paznokci krótko po porodzie to zadrapałby się na śmierć
Ja chyba zabiorę nożyczki do szpitala (podobno nie wolno hehe) i poobcinam te pazurki długie.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:49   #768
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość

To wygląda na to,że Twój synek bardzo ładnie zrozumiał o co chodzi

A mój TŻ to też teraz tak nie przeżywa tej ciąży jak tej pierwszej. Wtedy to ręka na brzuchu lądowała każdego dnia teraz czeka na rozwiązanie i czasem pogłaska....

No ale przestał chodzić bez pieluchy 4 miesiące przed ukończeniem 3 roku życia trochę mu to zajęło

Stary 2011-11-11, 15:51   #769
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
No ale przestał chodzić bez pieluchy 4 miesiące przed ukończeniem 3 roku życia trochę mu to zajęło

Ale chyba w dzień chodził bez tylko na noc była zakładana?
Stary 2011-11-11, 15:56   #770
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ale chyba w dzień chodził bez tylko na noc była zakładana?
On do 21 marca tego roku chodził z pieluchą i w dzień i w nocy (30 lipca kończył 3 lata) a po tygodniu zdjęliśmy pieluche na noc

Moja mama to mnie tak o tą pieluchę wyzywała ale stwierdziłam ze jak zrozumie że trzeba iść do toalety to pójdzie. Od razu zaczął sikać na stojąco bo on nie siada na ubikację

Stary 2011-11-11, 16:03   #771
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
On do 21 marca tego roku chodził z pieluchą i w dzień i w nocy (30 lipca kończył 3 lata) a po tygodniu zdjęliśmy pieluche na noc

Moja mama to mnie tak o tą pieluchę wyzywała ale stwierdziłam ze jak zrozumie że trzeba iść do toalety to pójdzie. Od razu zaczął sikać na stojąco bo on nie siada na ubikację
Skoro i mój syn zrozumiał,że już się chodzi do ubikacji za tą grubszą sprawą to i pewnie podobnie jak Twój synek zrozumie,że trzeba iść też i siku
Twój syn jednak jak opuścił pieluchę to był starszy, bo koło 3 lat a mój dopiero ma 2 i 3 miesiące więc jeszcze poczekam
A póki co to i na siedząco i na stojąco próbował i jakoś nie wychodziło
Stary 2011-11-11, 16:05   #772
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Skoro i mój syn zrozumiał,że już się chodzi do ubikacji za tą grubszą sprawą to i pewnie podobnie jak Twój synek zrozumie,że trzeba iść też i siku
Twój syn jednak jak opuścił pieluchę to był starszy, bo koło 3 lat a mój dopiero ma 2 i 3 miesiące więc jeszcze poczekam
A póki co to i na siedząco i na stojąco próbował i jakoś nie wychodziło

Tylko spokojnie chyba lepiej nie zmuszać

Stary 2011-11-11, 16:10   #773
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Tylko spokojnie chyba lepiej nie zmuszać
Wiem,że nie bo takie dziecko albo się tym zestresuje albo podobnie jak mój syn zaczyna robić na odwrót.
Stary 2011-11-11, 16:35   #774
karolca
Zakorzenienie

Ja dziś też trochę posprzątałam. A mąż siedział przed telewizorem i nie domyślił się nawet, aby cokolwiek zrobić. Wygarnęłam, że powinien się wstydzić, że on siedzi a ciężarna żona zapierdziela w domu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:41   #775
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja dziś też trochę posprzątałam. A mąż siedział przed telewizorem i nie domyślił się nawet, aby cokolwiek zrobić. Wygarnęłam, że powinien się wstydzić, że on siedzi a ciężarna żona zapierdziela w domu.
to chociaż masz męża w domu a mój pojechał o 11 do swoich rodziców którzy sobie dzisiaj wymyślili sprawy remontowe i przyjechał tylko na obiad i pojechał jeszcze raz. Tak mnie zgotowali że szok cały dzień mi popsuli

Stary 2011-11-11, 16:45   #776
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
to chociaż masz męża w domu a mój pojechał o 11 do swoich rodziców którzy sobie dzisiaj wymyślili sprawy remontowe i przyjechał tylko na obiad i pojechał jeszcze raz. Tak mnie zgotowali że szok cały dzień mi popsuli
Przyjechał na obiad? To rodzice nie mogli mu dać, u nich pracuje to u nich powinien zjeść, pomaga na pewno za darmo a do domu na obiad jedzie? Przepraszam jak uraziłam, ale moja mama to by nawet nie wypuściła kogoś z domu z takim pomysłem... a i nikt by na to nie wpadł- bo nie ma jak u mamy
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:48   #777
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Przyjechał na obiad? To rodzice nie mogli mu dać, u nich pracuje to u nich powinien zjeść, pomaga na pewno za darmo a do domu na obiad jedzie? Przepraszam jak uraziłam, ale moja mama to by nawet nie wypuściła kogoś z domu z takim pomysłem... a i nikt by na to nie wpadł- bo nie ma jak u mamy
No moja mama też by nie wypuściła do domu na obiad a może i teściowa chciała mu dać obiad ale wysłałam mu sms-a za 10 minut obiad i jakby się nie zmieścił w tych 10 minutach musiałby tam zjeść a ja stałam od rana przy obiedzie więc jak już popsuł mi i Antkowi cały dzień to chociaż docenił że zrobiłam ten obiad

Stary 2011-11-11, 16:49   #778
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Bez względu na wszystko, kazałabym jeść u rodziców. Wiem, wredna jestem

mój jutro skoro świt wymyślił, że jedzie po wrak syreny jakieś 100 km od domu (którą trzeba wykopać, bo wrosła w ziemię, do tego wrosło w nią drzewo). I jeszcze mówi mi "zawieziesz mnie do wioski obok do lawety". A czy ktoś pytał mnie o zdanie? Ja naprawdę nie mogę wstawac o 6 rano, bo potem wymiotuję a jak jest ciemno to nie widzę drogi poza miastem (w ciąży czuję fatalnie w trasie prowadząc auto).
i bez sensu to wszystko jest, bo chciała panele kupić i co? Sama mam jechać i kupić "najtańsze", zapakowac do samochodu i może jeszcze wnieśc do domu. Najlepiej pewnie byłoby jakbym pewnie te panele połozyła na podłodze i w ogóle (tylko meble z sypialni też trzeba wynieść a samo łóżko waży chyba tonę)

Nie ma to jak pomarudzić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:49   #779
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, zostałam zaproszona do Was WIdze ze wiesci sie rozeszły juz Ja sie jeszcze boje cieszyc. Ale dzis to krechy są widoczne bardzo, zaden cien jak wtedy. Wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze.3majcie prosze kciuki!!!! I zycze szczesliwego rozwiązania Wam wszytskim
Gratulację

Cytat:

co sądzicie o tych ciuszkach dla dzieci z Pepco???
ja kupiłam kilka bodziaków jakoś na początku, wszystkie 100% bawełny, cena za sztukę nie przekroczyła 5zł, zobaczymy w trakcie użytkowania jak to z nimi będzie ale koleżanka kupuje tam ubrania dla 2letniego syna i jest zadowolona.

Cześć

w końcu Was nadrobiłam, całe 20 stron ale jakoś dałam radę, choć przyznam, że trochę mi to zajęło

Dzisiaj od rana robiłam krokiety, do tego barszczyk czerwony i obiadek był przepyszny dawno za mną chodził, więc w końcu musiałam zrobić

Dobrze się czujemy, dzidzia co raz częściej daje o sobie znać, brzusio co raz większy w poniedziałek USG 3D cieszę się, bo mam nadzieję, że w końcu uda nam się dowiedzieć kto tam zamieszkuje brzusio a z drugiej trochę się martwię, czy wszystko w porządku... Mam nadzieję, że tak!
Po za tym muszę badania zrobić:mocz, morfologia i czystość pochwy, w środę wizyta u gina.

coś miałam jeszcze pisać, ale... wyleciało mi z głowy

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:53   #780
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Bez względu na wszystko, kazałabym jeść u rodziców. Wiem, wredna jestem

Ja naprawdę nie mogę wstawac o 6 rano, bo potem wymiotuję a jak jest ciemno to nie widzę drogi poza miastem (w ciąży czuję fatalnie w trasie prowadząc auto).
i bez sensu to wszystko jest, bo chciała panele kupić i co? Sama mam jechać i kupić "najtańsze", zapakowac do samochodu i może jeszcze wnieśc do domu. Najlepiej pewnie byłoby jakbym pewnie te panele połozyła na podłodze i w ogóle (tylko meble z sypialni też trzeba wynieść a samo łóżko waży chyba tonę)

Nie ma to jak pomarudzić
no w końcu sie domyśliłaś z tymi panelami nie nie jesteś wredna a ja jestem taka głupia że nawet nie pomyslałam żeby mu mamuska zrobiła obiadek a miałabym dzień wolny.

Co nie zmienia faktu że jestem wkuta

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości