|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
tak ja mój do tego fajki bo tłumacze mu co by było gdyby wypluc sie trzeba było do lekarza czy szpitala ze mną jechac?( nie mam prawka) a on po piwie. i juz zaczyna do nniego dochodzic ze moze jednak nie codziennie to piwo jest potrzebne![]() co do proszku mama mi mówila że ona prała w płatkach mydlanych koleżanka poleciła mi najzwyklejszą pollenę rex . i na tym sie chyba skończy się zobaczy czy nie uczula itd
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie przychodziła aż Antkowi pępek odpadł Ale np. mojej siostrze tak długo odpadał pępek że położna przychodziła prawie 3 miesiące |
|
|
|
#753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż jeszcze niecały rok i się napiję
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swojemu mowie jak nie chce myc okien zeby mi drabinę wyciagnal i to dziala
|
|
|
|
|
#755 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Anagat wlasnie jest w drodze do Dublina, bo jutro leci do Polski. Sprzatam i zagniatam ciacho na pizze bo moze mnie odwiedzi |
||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie przy porodzie tylko ortopeda mi powiedział, że dzieci z położenia nóżkami w dół tak mają bo w brzuchu u mamy panewki nie mają szans się pozamykać. Ale dałam radę mimo tego że niektórzy mnie wyzywali że katuje dziecko w takich szelkach przez 24 godziny na dobę
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi mam dokładnie to samo! ścisk w szafie potworny, ale zawsze szkoda wyrzucic ciuchy jak nie są zniszczone - bo to może wróci moda? chomikowanie mam po mamie![]() Marzę o większym mieszkanku, z garderobą! ale jak co do czego przyjdzie - też nie mam się w co ubrac!
|
|
|
|
|
#759 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkamy w domu dwurodzinnym, my na górze a teściowie na dole muszę go zaciągać nie tylko do okien ale też do pomocy w sprzątaniu, on odkurza, bo chyba bym się zarąbała na tych naszych 100 m2 ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jakbym ja nie obcięła Antkowi paznokci krótko po porodzie to zadrapałby się na śmierć
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś czas temu w dzień dobry tvn mówili o takiej wkładce do wanienki(podobna kształtem do tej wystającej części w tej wanience anatomicznej do której link wkleiłaś), ale nie twierdzili żeby to było jakieś super rozwiązanie. Pewnie u niektórych dzieci się sprawdza, u innych nie. ale myślę,że to już trochę przekombiowane. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- dzięki Kochana, na pewno się w końcu wybierzemy. Długo staliście w kolecje po bilet? słyszałam że czasem są mega kolejki.. |
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=natkulec;30448849]Tak mam takie pojedyncze
mieszkamy w domu dwurodzinnym, my na górze a teściowie na dole muszę go zaciągać nie tylko do okien ale też do pomocy w sprzątaniu, on odkurza, bo chyba bym się zarąbała na tych naszych 100 m2 ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- My mamy garderobę, a i tak mało mi miejsca i też mówię że nie mam się w co ubrać Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-11 o 15:37 |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W szpitalu nie mam wizyt, byłam tam dwa razy na usg i właśnie w tym szpitalu chciałabym rodzić ( szpital sobie wybieram sama). Z tego co wiem to zajęcia dla ciężarnych odbywają się w mojej przychodni, ale rzeczywiście zrobię przegląd strony int."mojego" szpitala może coś tam piszą ciekawego ![]() Serio anagat Cię odwiedzi? Ale wam fajnie
|
|
|
|
|
#764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie kupuję markowych ciuchów tylko na takich tatgowiskach jak np "Tandeta" w Krakowie, tylko ciążowe jeansy i getry kupiłam w C&A ale się ucieszyłam bo kupiłam znowu rozmiar 38
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie to są dziwni czasem, przecież to dla dobra dziecka.. eh..
|
|
|
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
ja jedne spodnie ciazowe kupiłam w sklepie bo w lumpeksach nie bylo a później znalazłam w ciucholandzie spodnie ciążowe jak na zlosc za 15zl
musze sie wybrac do H&M po bluzki z długim rękawem |
|
|
|
#767 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie ponownego stosunku tej samej nocy bo bół by mi na to nie pozwolił Cytat:
A mój TŻ to też teraz tak nie przeżywa tej ciąży jak tej pierwszej. Wtedy to ręka na brzuchu lądowała każdego dnia teraz czeka na rozwiązanie i czasem pogłaska.... Cytat:
Ale ogólnie to nie ma zapału do picia co mnie bardzo cieszy ![]() Cytat:
Ale też i Aguśkaa trzeba do dziecka dużo mówić, nie wstydzić się czy rozumie czy nie tylko opowiadać o wszystkim no i czytać bajki też można [QUOTE=Jolkaaa;30444956Moż e ktoś inny wie jak to jest z tymi wodami[/QUOTE] Mi przebijali pęcherz ale jakoś tak dużo mi ich nie wyleciało, później jeszcze trcoszkę się sączyło. Cytat:
Mój też na cycu był miesiąc a mieszanki ani krowiego mleka nie pije do tej pory... A zdrowy, dopiero teraz mi zachorował 2 raz od urodzenia. Cytat:
Ja chyba zabiorę nożyczki do szpitala (podobno nie wolno hehe) i poobcinam te pazurki długie.
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale chyba w dzień chodził bez tylko na noc była zakładana?
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
On do 21 marca tego roku chodził z pieluchą i w dzień i w nocy (30 lipca kończył 3 lata) a po tygodniu zdjęliśmy pieluche na noc
![]() Moja mama to mnie tak o tą pieluchę wyzywała ale stwierdziłam ze jak zrozumie że trzeba iść do toalety to pójdzie. Od razu zaczął sikać na stojąco bo on nie siada na ubikację
|
|
|
|
#771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Twój syn jednak jak opuścił pieluchę to był starszy, bo koło 3 lat a mój dopiero ma 2 i 3 miesiące więc jeszcze poczekam ![]() A póki co to i na siedząco i na stojąco próbował i jakoś nie wychodziło
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko spokojnie chyba lepiej nie zmuszać
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
Wiem,że nie bo takie dziecko albo się tym zestresuje albo podobnie jak mój syn zaczyna robić na odwrót.
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś też trochę posprzątałam. A mąż siedział przed telewizorem i nie domyślił się nawet, aby cokolwiek zrobić. Wygarnęłam, że powinien się wstydzić, że on siedzi a ciężarna żona zapierdziela w domu.
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przyjechał tylko na obiad i pojechał jeszcze raz. Tak mnie zgotowali że szok |
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój jutro skoro świt wymyślił, że jedzie po wrak syreny jakieś 100 km od domu (którą trzeba wykopać, bo wrosła w ziemię, do tego wrosło w nią drzewo). I jeszcze mówi mi "zawieziesz mnie do wioski obok do lawety". A czy ktoś pytał mnie o zdanie? Ja naprawdę nie mogę wstawac o 6 rano, bo potem wymiotuję i bez sensu to wszystko jest, bo chciała panele kupić i co? Sama mam jechać i kupić "najtańsze", zapakowac do samochodu i może jeszcze wnieśc do domu. Najlepiej pewnie byłoby jakbym pewnie te panele połozyła na podłodze i w ogóle (tylko meble z sypialni też trzeba wynieść a samo łóżko waży chyba tonę) Nie ma to jak pomarudzić
|
|
#779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam kilka bodziaków jakoś na początku, wszystkie 100% bawełny, cena za sztukę nie przekroczyła 5zł, zobaczymy w trakcie użytkowania jak to z nimi będzie ale koleżanka kupuje tam ubrania dla 2letniego syna i jest zadowolona. ![]() Cześć w końcu Was nadrobiłam, całe 20 stron ale jakoś dałam radę, choć przyznam, że trochę mi to zajęło ![]() Dzisiaj od rana robiłam krokiety, do tego barszczyk czerwony i obiadek był przepyszny dawno za mną chodził, więc w końcu musiałam zrobić ![]() Dobrze się czujemy, dzidzia co raz częściej daje o sobie znać, brzusio co raz większy w poniedziałek USG 3D a z drugiej trochę się martwię, czy wszystko w porządku... Mam nadzieję, że tak! Po za tym muszę badania zrobić:mocz, morfologia i czystość pochwy, w środę wizyta u gina. coś miałam jeszcze pisać, ale... wyleciało mi z głowy
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nie jesteś wredna a ja jestem taka głupia że nawet nie pomyslałam żeby mu mamuska zrobiła obiadekCo nie zmienia faktu że jestem wkuta |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

koleżanka poleciła mi najzwyklejszą pollenę rex . i na tym sie chyba skończy się zobaczy czy nie uczula itd

zanim go poznałam to w ogole nie piłam nic, a pozniej to juz czesto wieczoramy piwko, wino albo jakiegos drinka, jak zaczelismy starania to sie ograniczyłam i TZ tez ,ale ogolnie to piwko dziennie to u niego standard, czasem cos mocniejszego, ale jeszcze nie widziałam go pijanego i raczej mu nie odbija, wiec nie widze problemu, sama tesknie za zimnym piwkiem i winkiem
no cóż jeszcze niecały rok i się napiję
ja swojemu mowie jak nie chce myc okien zeby mi drabinę wyciagnal i to dziala
ale z kolezanka regularnie wymieniamy sie ubraniami w ktorych juz nie chodzimy
musze sie wybrac do H&M po bluzki z długim rękawem 

ale jakoś dałam radę, choć przyznam, że trochę mi to zajęło