|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ja za lasagne też nie przepadam ![]() zresztą ja wolę sobie w domku coś upichcić i nie lubię gotowych dań - i w ogóle nie kupuje. Wolę sama zrobić, przyprawić po mojemu itd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
tu mój przepis http://kuchnianaplazy.blox.pl/2010/03/Quesadillas.html a tu filmik http://www.youtube.com/watch?v=1Yopu...eature=related w moim przepisie niektóre składniki trudno dostępne ale wystarczy nawet na nadzienie zam ser żóty szynka albo kawałki upieczonego kurczaka i majonez wymieszany z ząbkiem czosnku pycha ![]() Zanetko nie wkurzaj się przecież kazda z nas ma prawo wyrazic swoje zdanie nie uciekaj od nas bo bedzie smutno bez Ciebie ![]()
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Beatko cieszę się, że moja pisanina komuś się przydaje ![]() Wracając jeszcze na chwile do oblizywania smoczków ![]() Ja mam wrażenie, ze próbuje mi się udowodnić, ze przesadzam i ze nie jest to zły nawyk. Moim zdaniem jest i koniec. Stomatolodzy trąbią o tym na okrągło. Chodzimy z dzieciakami do lekarzy, dajemy witaminy, wybieramy zdrowe jedzonko itd. a tu nagle takie poruszenie ![]() Dla mnie EOT wyraziłam swoje zdanie i tyle ![]() Moja Agata pije ostatnio taką herbatkę klik ale to moje dziecie pic za bardzo nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |
Zadomowienie
|
Wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia.(Natka, Domek, Lilka -Youyou)
![]() Blondynko, brrr aż mi ciary przeszły- straszny ten wypadek... Oby zła passa szybko u Ciebie minęła. ![]() Pochwal się jaki wózek w końcu kupiłaś ![]() Cytat:
![]() Faktycznie masz co nosić. ![]() Co do smoczków, to ja nie oblizuję. Sama bym nie chciała, żeby ktoś np. korzystał z mojej szczoteczki. Pilnuję też innych, bo teściowa już miała takie zapędy. ![]() ![]() Z dzieciństwa pamiętam jak byłam brudna na twarzy to tata oblizywał palucha i czyścił- bleeee, nie lubiłam tego strasznie i tak na pewno też nie będę robić. ![]() Na koniec najważniejsze- Haniołek dzisiaj skończył 3 miesiące! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Chociaż muszę przyznać, że Radziu budzi się raz w nocy i druga pobudka dopiero rano ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Radziu ma 3m-ce i pediatra powiedziała, że na zęby jeszcze czas ![]() Dziękuję ![]() ![]() Stapelka wszystkiego co naj! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ode mnie EOT ![]() wrócmy do mniej kontrowersyjnych tematów ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() właśnie zamawiam na all te łyżeczki z termoczujnikiem TT które zachwalała Babonik i ten kubeczek o którym Aania pisaa ![]() Aaniu, on się nadaje do kaszek czy nie bardzo? ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
Beatko jaki kubeczek? Bo chyba przeoczyłam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 |
Wtajemniczenie
|
odnośnie smoczków
mi czasem zdaża się oblizać smoczek, i nie widzę w Ty nic złego, nie robię tego notorycznie, ale zdaża się, i jestem tego zdania, że jezęli urodziła się przez pipkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na skok. I jak mogę robić takie rzeczy ![]() I post nie brzmiał jak "dobra rada" tylko jakbym normalnie zabiła swoje dziecko, nie no słowo zabijała może za duże, ale jakbym robiła nie wiadomo jaka wielką krzywdę. I nie dziwie się dlaczego Beatka napisała słowo "pałowanie" Nie mam weny na cokolwiek. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Dla mnie zrobiło się nie smacznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
Wtajemniczenie
|
zrobiło sie troszkę goraco
![]() KAŻDA MA SWOJE ZDANIE I TRZEBA TO USZANOWAĆ, Zaneta oblizuje, Iustyna nie, każda robi jak uważa i jest ok ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- a ja teraz jem kamyczki, zobaczymy jak później Nati zareaguje, mam nadzieje, że dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zakorzenienie
|
odnośnie smoczka to słyszałam że lepiej aby pies go oblizał bo ma mniej bakteri niż człowiek.
Marzenko zamówiłam Concorda Neo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Zaneta a ja poczułam się jak przerażliwiona matka
![]() Dystansu troche. Ostatnio moje słowo w tej kwestii, bo jeszcze krok i się zrobi na prawde nie miło. Zmieniając temat jakie macie krzesełka do karmienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cały czas się zastanawiam, skąd macie czas na wizaż
![]() ![]() Spojrzałam teraz na gazetkę: danie mięsne Bobovity w cenie 2,39zł, a te dwupaki to deserki-cena 3,69zł. Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przeżywam. Tak atak, napisałam swoje zdanie. Ba zapytałam inna osobę inna odpowiedziała takim tonem, jakbym normalnie nie wiadomo co złego zrobiła. I nie tylko ja odczułam że to atak, więc chyba jest coś nie tak, nie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4636 | ||
Zadomowienie
|
Stapelka 100 lat, 100 lat niech żyje żyje nam
![]() ![]() Oblizywanie smoka nigdy tego nie robię, dla mnie to ohyda. Dziecko ma całkiem inną florę bakteryjną. Ale każdy wychowuje dziecko po swojemu. I oczywiście, na swojej drodze dziecko ma kontakt z bakteriami i wirusami, ale nie mam zamiaru "podawać" ich dziecku poprzez smoczek. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A, zapomniałam napisać-znowu wstałam o 10... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 |
Rozeznanie
|
No prosze bez klotni, zmieniamy temat
Krzeselka do karmienia Scio , ja mam baby bjorn no I troche ciezko sie sklada,dostalismy je , ja bym wolal takie krzeselko co pozniej robisz z niego stoliczek I male krzeselko , na dluzej starcza, no ale nikt sie nas o zdanie nie zapytal ![]() Bylam na masazu , no I fajnie ,przy ubieraniu bylo placzu |
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam krzesełko firmy baby ono i jestem zadowolona, jest stabilne, bo to jeszxcze po Oliwce, ma dwie nakładki, ( podkładki na jedzenie) i składa się fajnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziekuje za slowa otuchy , tesciowej juz cholery nie da sie zmienic ,ale nie z niaz zyje. Wiem ze powinnam sie postarac w zwiazku bardziej ,ale jak rozmawiamy to tylko o dziecku , no I jeszcze teraz Sophie polo we nocy spi z nami , Bo inaczej nie chce zasnac .
Zobaczymy , mam nadzieje ze to nie doprowadzi do zdrady.... Wiem wyobraznia dziala.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim skromnym zdaniem dziewczyny mają rację, ale każda z nas robi jak chce. Nie ma się co obrażać, przecież po to jest to forum by dyskutować. I nie ma możliwości by nie zetrzeć się z czyimś innym zdaniem, bo tak to już na szczęście jest, że każdy jest inny! Troszkę więcej dystansu Żanetko ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-11 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 |
Zakorzenienie
|
Zobaczyłyście że cioci Pati'ka nie ma i już wojna smokowa
![]() Ja Was pogodzę... ![]() Dajcie spokój laski, nie psujmy dobrego nastroju na wątku. Agadus jakie kamyczki jesz> co to? Marina a Ty już dajesz taką mega gęstą kaszkę jak jest na opakowaniu napisane? Ja z początku zacznę po troszku dodawać kaszki i zastanawiam się, czy level 2 bedzie ok, czy może 3? a do takiej gęstej Y.. Im więcej się zastanawiam tym mniej wiem ![]() ![]() Scio- jeszcze raz. Na początek mogę dać troszkę kaszki bezmlecznej bezglutenowej do nutry? Potem mogę jej robić już gęstą? Oczywiście, zacznę od słoiczków dynia +ziemniak. A jak między 5-6 mcem zacznę wpowadzać gluten to mogę zmieszać z daniem w słoiczku ? Rozrabiasz Agu soczki z wodą? po co je w ogóle rozrabiać? Pewnie masz mnie dość, męczę Cię z tymi pytaniami. Płodny dzień dzisiaj w postach. Madziaranew teściowa ![]() ![]() ![]() ![]() Moja się nadal nie odzywa, widujemy się jak wychodze na spacer z Sarą ( albo i nie) - mi z tym dobrze...ciekawe kiedy pęknie. Zmalowana ![]() ![]() ![]() I dla Hani ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Nie mówicie mi o dystansie,
bo jestem zla i tyle! |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też karmię w nakładkach, ale boję się odstawić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I jeszcze się pochwalę-wróciłam do wagi sprzed ciąży, nawet nie wiem kiedy, bo już dawno się nie ważyłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
ja mam krzesełko chicco i sobie chwalę
![]() laski kupowała któraś komin szalik na all? szukam jakiegoś fajnego pomóżcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Zakorzenienie
|
patik nawet taka rzadka nie przejdzie przez 2 ani 3. Próbowałam.
Smoczek się zapycha. Ja na początku dawałam małą łyżeczkę kaszki do mleka. Stopniowo. A dziś zrobiłam mleczno-ryżową na wodzie i dałam już więcej ( bo to na samej wodzie ) bo 3,5 łyżki stołowej na 150 ml. A powinno dać się 5. Ale jakoś się bałam, jutro tak zrobię. A kaszka i tak nie była gęsta. Taka jak mleko ,,sypka" tylko bardziej ,,treściwa". Ale w ogóle nie była gęsta. Dekaro ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-11 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | ||
Wtajemniczenie
|
Celowo nie odniosę się do niektórych postów, żeby znowu nie wyszło, że kogoś atakuję... tyle w temacie, bo mogłabym esej napisać, ale nie będę nikogo przekonywać do swoich racji ...
(a co do odpisywania na pytanie zadane do innej osoby - wydaje mi się, że na forum odpisuje się na jakiekolwiek zadane pytania, jeśli zna się odpowiedź. Od teraz będę odpisywać tylko na pytania zadane do mnie imiennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym wycieraniem buzi śliną, to zazwyczaj babcie miały zapędy, dobrze że ja byłam grzeczną dziewczynką i się nie brudziłam ![]() ![]() U mnie dzisiaj caaały dzień goście, dopiero wyszli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też się zdarzy czasem oblizać smoka. Żaneta nie idź nigdzie! ja bardzo lubię czytać Twoje posty ![]() I Patika ![]() Cytat:
(ja i tak teściowej nie mam) ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do gryzienia to.....boli jak fiks! Jak Radziu czasem mi sutka ściśnie dziąsełkami to aż kwicze! A co będzie jak będą zęby? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Spróbuj, nie pogryzie mam nadzieje - moja jeszcze czasem złapać suta nie umie, ale po chwili się udaje. A jak mnie pogryzie, to znowu nakładki nałożę. Generalnie ja nie widzę różnicy w moich odczuciach, ale może jej łatwiej idzie - je bardzo krótko - ostatnio 8 minut i krzyk, że juz dość ![]() ![]() ![]() Nie pitol, Żaneta to do Ciebie nie podobne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.