|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Alex - Może być Alex, Aleksander, Alexy, kiedyś za czasów gimnazjum i sięto imię strasznie podobało !! teraz też ok, chrześniak mojego TŻ nazywa się Alex (przez "x") a mieszkają tu w Pl i nazwisko mamy napawdę polskie, takie, że w anglii to biedacy by nie przeczytali - mamy "rz" i "cz" w środku także ciężko :P i tak dziwnie, ale szwagier ma takie pomysły na takie imiona, na początku chciał Doriana ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
O widzę, że twój TŻ ma podobny gust do mojego szwagra oni tez Borysa albo Bruno brali pod uwagę
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Ja będę chciała mieć duuużo zdjęć Ewula, ja na razie nic z tych produktó kupować nie będę, bo nie wiem, co mi się przyda (chciałabym karmić piersią).
|
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Laktatror - mam z poprzedniej ciąży
Podgzewacz - myślałam o kupnie, ale zobaczę jak mi pójdzie z karmieniem itd., zawsze można dokupić Starylizator? - może dobra rzecz jak ma się typowego butelkowca, choć mój synek nim był i dawałam radę bez niego - wrzątek, garnek i heja
|
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna sprawa, że dzieci są dla tego faceta ważne i tego kwestionować nie można, ale skoro założył nową rodzinę to z nią powinien się jednak liczyć ... Eh, trudna sytuacja ..... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2405 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to samo z siebie tak wychodzi, ja mam meeeega wiele zdjęć synka od pierwszych minut jego życia - niemożliwa pamiątka, a filmiki? super, jak ost oglądaliśmy nie mogliśmy ze śmiechu - niemożliwe jak ten czas leci, szwagierka ma nawet zdjęcia swojego młodszego synka z porodu, od razu jak go wyciągneli jeszcze z pępowiną itd.. ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
hahaahaha ja podobnie TŻ mówi, że na ostatnie walentynki kupił mi paczkę rafaello i moje ulubione winko, w tym roku powiedział, że kupi mi najwyżej 2 paczki Rafaello - a ja mówie, że nie wino też może kupić, poczeka aż skończę karmić a wtedy chyba je na ex walnę i będę leżeć i spiewać !! :P mmmm tak mnie czasem korci na dobre piwko z soczkiem... ale niet!! w ciąży nie tknęłam nawet łyka % !! choć moja mama mówi, że jak była ze mną w ciąży to miałą straszną ochotę na piwo. i że czasem się napiła pół szklaneczki a ja na to "no i widzisz co teraz zemnie wyrosło?? ja wolę nie ryzykować " hehe
|
|
|
#2406 | |
|
Raczkowanie
|
mciurko
Cytat:
kamciurko: Ja uwielbiam wylegiwać sie w ciepłej wodzie, w ciązy to niewskazane. teraz tylko prysznic
|
|
|
|
|
#2407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
31 stron...
![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt Likas nadal nie doczytałam ile Twój hipcio ma kg i ile masz tyg ciąży Mój 1267 w 30 tyg.http://allegro.pl/karuzela-wyspa-mar...911281601.html Cytat:
Cytat:
też nie można zbyt wielkich ilości jeść Cytat:
![]() Lepsze są z coneco moim zdaniem większe- a przewijakie lepsze, stabilniejsze i sztywne.Cytat:
ooo taaaaaak ale i tak mnie całował Mówił, że: "wiesz Agata... nie obraź się, bo to co powiem to jest na plus- te dodatkowe kg dodają uroku i mnie bardziej kręcisz" ale rozstępami mnie nie pocieszył pytał czy smaruję, a ja nie, że nie sądziłam, że na dupie mi wyskoczą ![]() Pearl ale masz tam z teściami siwy dym Walcz o swoje i dowidzenia ![]() magda1804 to jest pewna, że tata ma kogoś na boku? Może się spytaj wprost i z nim pogadaj, dlaczemu?
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
anankee to kicha z tym kolanem. U mnie z chcicą w zupełnie drugą stronę, moje libido na poziomie -1
mam nadzieję, że potem przejdzie. Cytat:
Cytat:
mojemu tż też Bruno się podobał, dla mnie za bardzo... wyszukane chyba. Na razie jest Aleksander (Olek), Konrad albo Julian na tapecie (to ostatnie to moja propozycja a tż niekoniecznie się podoba) |
||
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jest różnica 2-3 dni ![]() Julian Dzis zrobiłam z nimi porządek. Mam takei ciuszki (0-3 miesiące) 43 kaftaniki 17 śpioszków 37 Body 22 takie spodenki z zakrytymi stópkami, nie wiem jak to się fachowo nazywa i 10 sukieneczek to takie główne ![]() zaraz do mnie przyjdą koleżanki : idę się wykąpac, jak zdążę to was nadrobię
|
|
|
|
|
#2411 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 22 strony...
Doszła wczoraj paczka- niespodzianka loveli Pearl młody Ci się oświadczył??? Aga dobrze, że skurcze przeszły!! ![]() Cytat:
Cytat:
no to sex pewnie był Wybacz, jestem biedna, dostatnio nie przeorana PIERŚCIONEK mega!!!!!!!!!!!!!!! taaa, był i wyjechał we wt teraz chyba będzie dopiero w święta Szaleć nie szaleliśmy zbytnio dużo i czuję się niezaspokojona... ![]() oooo taaaaaaaaaak!!!!!!!! ahh
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
7.11 wróciłam do pierdla
Usłyszałam pokój '2' to se pomyslałam 'ale fajnie! tv jest tam źle ustawiony i za 6 zł/24 h tv jest' ale jak weszłam to do pokoju, pogadałam z laskami to po 3h stwierdziłam, że są denne, nudne i zżyte z sobą Na szczęście jednej się szybko pozbyłam, bo było u niej oki i wychodziła, druga dziś w nocy urodziła, Ale z 1 jeszcze siedzę "nie masuj brzucha bo przedwcześnie urodzisz!" mnie 19stolatka poucza się wkurzyłam i jej powiedziałam co myślę. "w ciąży nie można depilatorem się golić" nie mam żylaków, gin mnie uspokajał, że pierwsze słyszy o żylakach przez depilator ![]() Oglądamy HD3D "to nie jest śmieszny program. Lepszy był Majewski, nie lubie tego mongoła" i w ogóle takie teksty. W ogóle się nie odzywam do niej w tym pokoju bo nie mam o czym z nią rozmawiać. Niby przeszła swoje bo wpadła-poroniła-ślub i następne dziecko i uważa się, że wie lepiej ode mnie i jest bardziej doświadczona działa mi na nerwy i zamykam. Nie odzywa się do mnie i często wychodzi z pokoju. A ja tam twardo się trzymam
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze tez mam klopoty z kolanem,teraz nabieram masy i czuje ostro w dodatku mam prace chodzaca-tragedia
zrobilam wizyte na 8 grudnia na 4D scan zobaczymy czy plec sie potwierdzi bede juz na macierzynskim to tez i pobadaja czy wszystko ok a pozniej to juz tylko do porodu czekac. Wylicytiwalam wczoraj bujak dla dziecka i laska.....mi oddala kase bo za malo,a bylam jedynym licytujacym
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle w pon na obchodzie wieczorem sugeruje sexi lekarzowi
on tak oczywiście No i ja mądra najadłam się winogron wieczorem (a bo ja wiedziałam, że w moczu wyjdzie )i wyszedł podwyższony cukier w moczu(a morfo ok) We śr mówi mi mój Gin, że prawdopodobnie wyjdę, ale przypomniał sobie o cukrze w moczu ekstra! W czw na obchodzie pytam się czy może siki weroniki powtórzymy, a on: "to nic nie da, zrobimy powtórkę krzywej glikemii" nogi się mi ugięły i se pomyślałam o haftowaniach no i o 8 zaczęłam działać i piszczeć, że katuję swe dziecię ale dzielnie wypiłam na 3 razy w minetka osiem i 10 rano drugie pobranko, dałam radę ooo taaaaaaaaaaaaak mój mnie weźmie po porodzie Monia przykro, że poszłaś do szpitala- ale to dla dobra maluszka! Jak Ci dali sterdydy i masz takie rozwarcie, to... długo nie potrzymają- chyba, że się cofnie... u nas wczoraj dziewczynę wzięli w 36 tyg, 2 cm rozwarcia od 2 miesięcy... i dziecko dobrze nie ułożone... pojechała na cesarkę. Ale tuli już maluszka i jest w 7 niebie!!! Cytat:
jak słyszę co po kolei z nas się dzieje to gorąco od razu mi się robi ![]() Trzymaj się dzielnie i leż!!!
|
|
#2415 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie i Brzusie. Ufff weekend. Wreszcie. Już mi trochę ciężko chodzić z tym bądziołkiem do pracy, ale jeszcze tylko dwa tygodnie, dam radę
. Lecę ponadrabiać, a troche się tego znów uzbierało |
|
|
|
#2416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2417 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze ciężaróweczko ze juz wyszłaś ,a u Ciebie Agatek już bliżej niż dalej ![]() Ja napiłam się ze 2-3 razy po 2 łyki piwa np redsa i nie boję sie ze taka ilość zaszkodzi,ale jak już będę mogła pić to mam sheridana z ostatnich urodzin i zamierzam go obalić z mamusią i siostrą
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-11-11 o 15:38 |
|||||
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak sie gole tam na dole to macham na slepo,nie wiem jak to wyglada,ale gin sie nie smieje to chyba nie jest tak zle
![]() ![]() A na sex to w ogole nie mam ochoty.Czubasek niezly zbior ciuszkow.
|
#2419 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba kupię laktator. Niby można poczekać z tym do porodu, ale chyba wolę teraz znaleźć jakąś fajną okazję na allegro niż potem przepłacić w sklepie Najwyżej odsprzedam ![]() Cytat:
Mamy aparat, który robi fajne zdjęcia, więc na pewno nie będziemy kupowali nowego Z kamerką to nie wiem, czy będziemy kupować, czy wykorzystamy tą w aparacie.Cytat:
Cytat:
![]() Tą karuzelkę już kupiłaś? Fajna? Współczuję Ci tej ostatniej dziewczyny z sali :/ Nie znoszę jak mnie ktoś poucza, a tutaj jeszcze musisz przebywać z nią non stop. Porażka :/ Cytat:
![]() Cytat:
Ja ostatnio pisałam do gościa o laktator. Niby cena od 50 zł, dopiero później zauważyłam, że miał jakąś cenę minimalną ustawioną. Patrzyłam w jakiej cenie sprzedawały się laktatory tej firmy używane i wyszło, że koło 60-70zł. No to piszę do niego, czy może wcześniej zakończyć aukcję. On od razu, że tak i... ustawił opcję Kup teraz na kwotę 180 zł Niby nie dogadaliśmy ceny, ale ręce mi opadły jak zobaczyłam tą cenę. Aukcja mu się w końcu wczoraj skończyła i oczywiście nie uzyskał ceny minimalnej.
|
||||||
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Ok, nadrobiłam 31 stron
Dziękuję za troskę, smsy, pamięć wsparcie i w ogóle Dziewczyny ale mi się maluch napina ostatnio, z 5 cm nad pępkiem wystawia chyba dupsko twarde duże pole! i leje go po tym tyłku też go budzę, żeby kopało na ktg, jest lepiej jak kopie + zapis tętna ![]() Teraz się wypchnęło i mam caaały brzuch twardy- macam i czuję, że się dziecie wypięło, ale go tam pukam a ono nic, dobrze w takiej pozycji mu tam ![]() Cytat:
leży tam 2 tyg i myśli, że rządzi ale dziś malnęłam oko przed wyjazdem co by się mnie kot nie wystraszył laski mnie jakoś zniechęciły...kasikzaki Przed wczoraj wróciła mojej znajomej koleżanka, która miała termin na 5.11. Wczoraj w nocy odeszły jej wody, o 13- 14 poszła rodzić, miała być na 100000% DZIEWCZYNKA! Urodził się wczoraj... chłopiec! wszyscy są w szoku!! No tak, bo ktg się psuło 2x położna wracała i jeszcze raz, bo kartka nie wychodziła i skończyłam ktg koło 14.15 a wtedy wszyscy lekarze zabrali manatki i poszli do domu a ja bidna sama zostałam i nie miał mnie kto wypisać ![]() A dzisiaj się pytam, czy mnie wypisze, a on, że na przepustkę, a o 19 powrót na oddział, w pon znów usg, zobaczą ile przytyło i wtedy pomyślą nastawiam się, że next time wrócę tam i będę do samego porodu...W ogóle są tam babki (stare i brzydkie)po 40 stce - o 6 idą do kibla i już wstaja o tej porze ogółem już myślałam, żeby napisać im na drzwiach w kiblu 'dla łatwizny myjta pi...y"
|
|
#2421 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie juz zgpiałam i nie wiem czy wózki które znalazłam są to te same czy jednak ten pierwszy jest inny jakis starszy model.Są to wózki tako i niby oba jumpery
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam newsa
![]() Filip od tygodnia nie jest sam nie przypuszczałam, że się zgodzi Dogadują się. Filip się trochę boi małego/małej, ale bawią się, polują. Daję foto Na razie nie wiadomo co to za płeć i czy się dogadają później... jak będzie to kot to nie wiem jak się zachowa po kastracji
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Agatek jak teraz nie ma walk miedzy nimi to chyba bedzie dobrze.Śliczne ma upierzenie
Moja mama ma 2 koty i ten młodszy terroryzuje tego starszego tak że tamtem aż wyje ale krzywdy mu nie robi,a z psem to tak się fajnie bawia ,ze mozna ciagle patrzeć.Pies nawet go łąpie za kark i w pysku nosi,no może teraz juz mniej bo mały podrósł. Mamusie jak macie chęć zawalczyć o wyprawke to prosze ,ja kiedyś raz próbowałam klik
|
#2424 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć laseczki
Wybrałam się na długi weekend do mamy na Warmię i odpoczywam ![]() W końcu jak będę wracać zabiorę moje kochane futra Wczoraj wieczorem leżąc i obserwując brzuszek, Gabi wystawiła mi stopę przez brzuchol Kilka razy tak chowała i wypychała![]() Pisałyście coś o rogalach marcińskich, też miałam na nie wielką ochotę, ale nie udało mi się dostać.....ale za to kupiłam wczoraj kilogram pierników toruńskich Cytat:
haha , ale jajca![]() Cytat:
Bosko!!!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby szybko Ci czas zleciał jak wrócisz do "pierdla" ![]() Cytat:
|
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
eliza nie jestem pewna, ale sądząc po nadrukach na ramie wózków, ten pierwszy to tako jumper, a drugi to tako jumper X.
Różnią się wielkością przednich kółek, tzn tako jumper X ma te kółka większe i moim zdaniem lepsze i ładniej się to prezentuje - to jest nowszy model niż sam tako jumper. |
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Agatek ten kotek jest śliczny!
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatek przecież Filip to jego ojciec!! Jak nic to widać
Matka ahh ta ruda paskuda :P
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
w imieniu malucha ![]() Podebraliśmy kotka naszej kotce 'dochodzącej'(przychodzi codziennie pod drzwi do domu)bo ona znowu w ciązy chyba 4 raz w tym roku... miała tych kotków kiedyś 4- jeszcze z 1,5 mies temu... ostał się jeden, bo wyrodnia matka zostawiała go gdzieś i przyłaziła do nas ![]() Fajny jest, śmiesznie się bawią
|
#2429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasik a Wy z TZ tem jak się z tym czujecie. Wiadomo, że najważniejsze to żeby dzieciątko zdrowe było jednak pewnie już przywykliście do myśli, że będzie Milenka. Hihi a to niespodzianka.---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2430 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hej ho udanych łowów, pochwal się potem co nabyliście ![]() ja może jutro, jak będziemy wracać z naszych wywczasow zajadę sobie do Ikeii bo zawsze mi nie po drodze a wtedy będę przejeżdżać obok ![]() Cytat:
My sobie kupiliśmy taki aparat (lustrzankę): http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ni...FQRTfAod4lzbGw plus dostaliśmy kaskę od teścia na lampę do niego i jesteśmy mega zadowoleni ![]() Cytat:
U nas też będzie Alex (w skrócie) od Aleksandra ![]() Cytat:
Ja szłam na ostatnie USG w 29t6d wg kilku ostatnich USG (potwierdzały się mniej więcej) a okazało się po wymierzeniu że dzidziol w 31tyg wg tego USGCytat:
ile masz rzeczy, zazdroszczę ciekawe te twoje znajome ![]() Cytat:
Ja na sex mam mega ochotę ale mój tż się boi należą ci się gratulacje za ten wyczyn
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

to włochate to przyklejone??
po prostu Alex

i będzie torcik i różne pyszności

" hehe

Mój 1267 w 30 tyg.
też nie można zbyt wielkich ilości jeść
ooo taaaaaak
ale rozstępami mnie nie pocieszył 

no to sex pewnie był
teraz chyba będzie dopiero w święta

(a bo ja wiedziałam, że w moczu wyjdzie
nogi się mi ugięły i se pomyślałam o haftowaniach