|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
hej hej
myślałam,że nie nadrobie..pół dnia poza domem..a jak wróciliśmy..Sara spała..to obiad itd. a potem głodzilla się włączyła,do tego bączki...więc zaczęłam i nie skończyłam. a teraz Sara się buja w huśtawce..więc mam chwile ![]() martusia śliczny synio Cytat:
Cytat:
![]() a co do wagi...też się martwiłam,że za dużo przybiera..i mam za swoje ![]() cudowne uczucie...co nie ??? Cytat:
za 6 tyg no no jaki towar..szkoda,że tak daleko mieszkacie :PCytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja do wczoraj też nie wiedziałam co to wylatująca kupa ![]() co do jedzenia...to ja już wogóle po bandzie z tym jadę..aż wstyd pisać czym dziecko karmię ![]() a co do cytrusów.. to takie jak pomarańcze itp. to nawet tu mówią by ostrożnie ale banany to niemal codzień wcinam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2.Sara się najada koło 21...i usypia bitą godzine....jak nie dwie czasem.ale śpi do 4-5... aaa i się pochwale... za niecałe 2h stuknie Sarze 2 miesiące....ale to zleciało.... ![]() dziś wysłaliśmy dokumenty do paszportu po raz drugi...mam nadzieje,że już tym razem będzie ok.. innaczej to sie chyba zachlastam...że nie wyrabiamy polskiego tylko irlandzki .... prosze Was 3majcie kciuki.Saruni to rybka-ale Ja się napaliłam na wyjazd do Polski.. idę nadrabiać dalej
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-11-11 o 20:11 |
||||||||
|
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam napisać: podziwiam te które karmią tylko mm, bo wstajecie w nocy by robić mleko. Ja nalewając małemu raz wodę w nocy to miałam dosyć, bo byłam wykończona. Więc składam ukłony przed Wami =)
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie to samo pomyslalam
Małgosia ma nadmiar, nam brakuje - a tak obdzieliłoby wszystkich wg potrzeb ![]() moja je z róznych butelek (i z aventa sie nauczyła w koncu, i z TT i dr Brown) i dalej umie i chce piers...butle ssie tak jak piers a nie na odwrót (na szczescie )---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
ja wstaje i tak zeby wziac mała z kołyski, dopiero po drugim karmieniu ja biore do łózka. A zrobienie mleka mi zajmuje moze minute - mam ostudzoną wodę w butli, dolewam gorącej z termosu, wsypuje mleko, mieszam, wtykam w paszcze (a czasem jeszcze w reke TZ wczesniej) i mam 20 min spania
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#427 | |
|
kosmitka
|
Małgosia mnie aż tak nie zalewa, podobno laktacja powinna się unormować po 2 miesiącu
.Cytat:
.1. Jaką smyczkę - poka poka.... 2. , nawet na to u Franka nie liczę. On chyba się słabo tym moim lekiem najada, skoro w nocy chce jesć co 1-2 h???Hehe ja z kolei sama przeskakuję nad Frankiem
|
|
|
#428 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O. to jest dobre wytlumaczenie ![]() Cytat:
![]() Ale zwracasz uwagę? W jaki sposób? Mój zostal pocalowany w czoło i mnei to boli ![]() Cytat:
Cytat:
Za senne gadanie nalezy ci się puchar mistrza Cytat:
Cytat:
![]() SodomIA i gomoRIA w Waszym domu ![]() Cytat:
![]() Nie Ancia, to odruch Moro. Stefek też ma. Czytałam w internecie o tym. Minie z czasem i nie ma się czym przejmować. Załatwilismy lokal na chrzciny
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odnosnie jedzenia - ja jem wszystko, ale chyba nam sie trafilo uczulenie na cos bo ma wysypke na twarzy i zastanawiam sie co wyeliminowac. Chyba na poczatek czekolade i nutelle Co jest jeszcze takie bardzo uczulajace? Orzechow, truskawek nie jem, cytrusow nie za wiele, pomidorow tyle co na kanapce i w salatce czasem. Cos jeszcze?
|
|
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2 miesiace A dopiero co męczyłaś się żeby urodzić.... ![]() Ogormne kciuki za dokumenty. ![]() Też od początku jadłam banany.
|
|
#431 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać pobyt u babci służy Piotrusiowi a i Ty troszkę nabierzesz sił Cytat:
Ciebie długo jeszcze trzymało Cytat:
wracaj szybko ![]() Cytat:
to jeszcze lepiej niż ja Cytat:
ależ Ci rośnie chłopak! jak na drożdżach ![]() eee tam, na pewno z pełnego wytrysku wykapany nie byłby taki przystojny Cytat:
takie pomieszczenie do podziwiania i oglądania i broń Boże dotykania ![]() Cytat:
![]() noooo ![]() Cytat:
![]() i kciuki za paszport! Cytat:
woda w termosie, wlać do butelki wsypać mleko, zamieszać i podać
|
|
#432 | |||
|
Zakorzenienie
|
napisałam posta i mi go skasowało
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Często przyyspiam przy karmieniu bo mały sam się instaluje przy cycku i sam się odinstalowuje Cytat:
|
|
|
#433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
w usta?! w usta to nawet my nie całujemy
myślisz, że powinnam ![]() powodzenia z teściówką a za lokal brawo ![]() mężul uśpił małą, robi kolacyjkę, może obejrzymy jakiś film na dobranoc
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
To powinno być Twoim obowiązkiem! A nóż przepłacisz :P Zresztą po co wydawac na duperele - kup watę
Dobra. Wystarczy ![]() W usta? W usta to bym zabila. Póki co było czoło. 1 raz i o 1 za dużo. Drugi będzie ostatnim. Uciekam Dobranoc
|
#436 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do gadania do misiów itp to rzeczywiście się zaczęło uwielbia leżeć na przewijaku i gada sobie do nich. Też zastanawiam się nad matą... raczej nie jest za wcześnie |
||
|
|
|
#437 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą
Archi ale taka wyspana noc cieszy, nie? trzymam kciuki żeby już taka każda była nocka i gratki dla Piotrusia za grzeczna kapiel . Pomalutku będzie się wszystko normować, mój Adaś od jakiegoś czasu ma mnie więcej wyregulowany dzień, także i juz niedługo u Ciebie wyjdzie na prostąCytat:
Cytat:
Cytat:
, ale ogólnie fajna rzeczCytat:
, mój też taki na wychodnym i nikt nie wierzy że w domu to taki płaczkuń z niego ![]() Dzięki Stokrotko za info o kupkach , ale jak czytam to co lekarz to inna opinia, ja jednak bym się cieszyła jakby chociaż co drugi dzień robił![]() I oczywiście trzymamy kciuki za szybkie wyrobienie paszportu ![]() Ja już w domku, z siorkami sobie pogadałam, dobry obiadek zjadłam, Adaś pospał trochę na świeżym powietrzu i każdy zadowolony ![]() Wiecie co wykąpaliśmy Adasia, i zawsze po wyjęciu z wanienki włącza mu się syrena to ja wtedy podłączam suszarkę i trochę jest spokojniejszy, ale i tak płacze, a dziś założyłam body, zakładam pajaca i patrzę a ten oczy zamyka i usnął sam bez jedzenia cycka, może nie na długo bo na niecałą godz ale to pierwszy raz tak, przed chwilą się obudził, dostał cyca i śpi dalej, mam nadzieję, że nie zbiera sił na nockę, bo już od dłuższego czasu usypiał dopiero tak o 21.30, a tu już 1,5 godz śpi
|
|
#438 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jaka karuzelka?? no nieźle..mi tak nigdy nie leciało aż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1.może mam fotkę na kompie..a jak nie to jutro pstryknę samej smyczy 2.moja w dzień tak je...w nocy o dziwo śpi..i b.mało je ![]() Cytat:
![]() ojjj zleciało....ahhh będziemy w pl niedługo ![]() ja też tak nieraz ![]() a moja córa guga w najlepsze..pokimała przy cycu a teraz się buja w huśtawce
|
|
#439 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ten odruch to u nas jest bardzo czesto w czasie snu, fajnie to wyglada no ciesze sie ze moje porownania Cie bawia![]()
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Padnięta jestem... i fizycznie i psychicznie - te wiecznie rozregulowane dnie mnie dobijają
Cytat:
Może jutro![]() Taa w najlepszym wypadku spał najdłużej do 2.00, a tak to zazwyczaj pobudki o 1,4,6,8 ![]() A do tej 4 śpi bez przerwy? Cytat:
za dwa miesiącei za paszport
|
||
|
|
|
#441 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie, chciałabym się zameldować jeśli można
Tak sobie myślę, że skoro jest nowy wątek to może pokażę Wam w końcu mojego maluszka, o ile macie ochotę go oglądać Oto mój Filipek
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-11 o 22:15 |
|
|
|
#442 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a kartka to niezla schizaCytat:
super sprawaCytat:
i dla Sarci za 2 mc![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#443 | |||||||
|
kosmitka
|
Nasza Cotka kibol na meczu szaleje, oby tylko rozróby żadnej nie strzeliła
.Cytat:
![]() O tym odruchu czytałam w tej mojej mundrej książce, ale nie doczytałam, by to od przestraszenia się było. I gratki za lokal. Co do tęsknoty - to ja chyba jakaś macocha jestem, bo zostawiam często Frania z babcią, niezliczoną ilość razy, co prawda max to było jakieś 3h. Cytat:
.A z tymi 5 minutami - to w jakim termosie trzymacie wodę? Normalnym termosie na herbatę??? (guuupie pytanie, ale nie wiem) U nas te 5 minut byłoby okupione rykiem, bo ryczy już po 1 minucie, jak cycka wyjąć nie mogę. Cytat:
. Też przysypiam, Franek się umie odinstalować, ale z instalowaniem to różnie.Otóż to. Trochę niehigieniczne. ![]() Cytat:
.Cytat:
Cytat:
, bo akurat smyczek do mamów nie widziałam2. Ty się nie dziw, tylko ciesz , bo ja usilnie tego zazdroszczę.Mam pytanie - jak Wasze dzieci usypiają w tych leżaczkach to je macie w pozycji tej półsiedzącej czy takie bardziej rozłożone. I czy macie włączoną wibrę?? Bo szukam patentu na Franka .---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
. Pierwsza pobudka czasem już o 23. Jak ja bym chciała, żeby chociaż do 1-2 spał, nie ma szans.I współczuję samopoczucia, jutro na pewno będzie lepiej. A pewnie za jakieś pół roku to się może nawet wyśpimy.
|
|
|
#444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Stefek śliczny chłopak
Archinta, jak dobrze, że możesz u mamu nieco odsapnąć Kellysss, współczuję bólu kości ogonowej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(choć nie tak często jak w ciąży)Cytat:
Cytat:
![]() Jak tak czasem Was czytam, to sobie myślę, że ja to mam luzackie i olewackie podejście do dziecka: buzia myta podczas kąpieli (jak kąpieli nie ma to przecieram wacikiem, ale kranówą), a sterylizacja czy wyparzanie smoczków i butelek to tylko okazjonalnie (max. raz w tygodniu). Nie wiem, jakoś nie czuję potrzeby bym musiała to robić, za leniwa jestem ![]() Mamy podające tylko mm: to Wy karmicie tak jak na opakowaniu? Tzn. tyle porcji po tyle ml? Bo Beni je różnie: raz 120 ml, ale rzadko, może 1 x dziennie tyle wciągnie, (tyle ma mieć porcja na jego wiek), a czasem zasypia już po 60 ml, 90 ml. I właściwie to ja go chyba karmię na żądanie, bo jak chce to przygotowuję mu mleko i raczej je częściej, a mniejsze porcje (zresztą pediatra mi tak poradziła przeciw ulewaniu). Jak zsumować te wszystkie porcje, to wychodzi codziennie mniej więcej tyle, ile ma być. To chyba nie ma w takim razie znaczenia jak często i po ile karmię, skoro dzienna dawka się zgadza?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-11-11 o 22:04 |
||||||
|
|
|
#445 |
|
kosmitka
|
Agnyska ja też za często nie sterylizuję. Ale dla smoczków jest pudełko. I to mnie cieszy
|
|
#446 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 2 miesiace.....czas leci , nie??Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala czekac na ten paszport dlugo i ze wyjazd sie uda...zazdroszcze... ![]() Cytat:
![]() woda ciepla w termosie w drugim zimna i tyle.... ![]() Cytat:
Moja tez sie juz usmiecha swiadomie....nie ma piekniejszego widoku niz dziecka usmiech.... Cytat:
Ja z TZ-em calujemy tylko w policzek.....i nikomu nie pozwalamy na zadne blizsze czulosci.... milej nocy Gosiu... Cytat:
|
|
#447 |
|
kosmitka
|
Ja zmykam, bo padam na twarz, a zaraz moja marudka może się obudzić.
Dobrej nocy!
|
|
#448 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dzisiaj lewdo dysze...
Od rana znowu sama z dwojka... ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze jednak u mnie to tyle nie bedzie bolec bo zwarjuje... ![]() Dalam jedno zdjecie na moim profilu a wiecej mam na fejsbuku ![]() Cytat:
Pamietam ze jak pierwszej ciazy dostalam pierwsza @ to wlasnie trwala dobre 7-8 dni.. Lalo sie jak z kranu i bolalo .. To normalne ...Jeszcze sie tam wszystko oczyszcza.. Nastepna @ byla juz lzejsza a kolejne normalne tak jak przed ciaza... Cytat:
Moj w dzien to przypilnuje dzieciaki ale w nocy nie da rady go dobudzic... ![]() Nawet nie slyszy jak mala placze a ja suszarka daje zeby ja uspokoic.. Ten to ma spanie ![]() Cytat:
Alana karmilam samym cycem do 4,5 miesiaca... Z nim wlasnie mialam tyle mleka jak piszesz... Po nocach musialam wstawac i sie doic lub co gorsza przebierac i zmieniac posciel bo wszystko zlane mlekiem ![]() Jak mniej przystawialam do cyca tzn. zaczelam stopniowo z MM to jakos ta laktacja spowolnila.. Ale i tak mialam duzo mleka... Jak maly nie jadal jakos z 6-8 godzin z piersi to potrafilam z jednego cyca 300 ml wyciagnac ![]() Jakos ok. 6 miesiaca przestawilismy sie na samo MM a mleko mialam (jak zgniatalam sutek) tak do ok. roku czasu Pamietam ze juz myslalam ze to mleko to juz na zawsze mi zostanie Teraz jakos mniej tego mleczka mam... Chyba Kiara mniej ciagnie i przez to tez mniej produkuja piersi... W nocy mnie nie zalewa a jak juz to malutko... lekko wkladka przecieknie jak mala spi wiecej niz 5 godzin ale to tylko w jednej piersi....Cytat:
Sara juz 2 miechy ma.. ![]() kiedy to zlecialo ![]() No i mam nadzieje ze wszystko pojdzie po waszej mysli z tymi paszportami... A ja spadam spac poki mala nie dokazuje.. Dzis caly dzien pannica przespala.... Az sie martwilam czy nie za dlugo.. Za to pewnie w nocy bedzie dokazywac... ![]() Mielj nocki... |
||||||
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
pół-leżąca i wibra jest jak usypia, potem wyłączam
|
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agnyska tylko raz w tyg wyparzasz butelki....??To tylko je myjesz??? Ja codziennie wyparzam butelki i smoczki....(ba nawet lyzeczki jak jej podaje kropelki..).....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

. Często Ci robi tak po 4 dniach? Pytam , bo ja ostatnio zmagam się z tym , że rzadko robi, ostatnio po tyg nie robienia musiałam mu pomóc, i teraz znowu 3 dzień nic i lekarka kazała dać czopka glicerynowego, ale boję się, że może się przyzwyczaić i nie będzie chciał robić sam, już sama nie wiem co mam robić

Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie

cudowne uczucie...co nie ??? 

- jedzonko i kimnąl na 2,5h, a potem obudziła go koopa stulecia- ja się dziwiłam jak Wasze maluchy urabiają sobie plecy- no to już wiem 

.