|
|
#2011 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
Simply u mnie przymrozek był i to duży
![]() Naj to prawda z tym "marzeniem" rodziców przynajmniej tak było w przpadku moich![]() Zuz przykro mi ![]() byliście u jakiegoś radcy prawnego zapytać jakie macie prawa w związku z mieszkaniem? wydaje mi się, że w takim rzypadku umowa powinna być przepisana na Twoją mamę
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Byou, ja rozumiem to marzenie, ale wtrącanie się już nie. A dla mojej mamy na przykład te dwie rzeczy są nierozłączne
poza tym ona nie ma pieniędzy i nie zgodzimy się, by brała na nas kredyt. I tu już jest fooooch ach, dobrze, że to jeszcze przed nami Laski, miałam sen erotyczny z Jakiem Gyllenhaalem a to wszystko przez to, że ostatnio znow oglądałam Donniego Darko a cały sen miał miejsce w Persji, on był tam władcą (jak w filmie, w którym grał ) i rzucił księżniczkę dla mnie i był seks! pierwszy raz chyba miałam sen erotyczny z aktorem, więc musiałam isę tym podzielić
|
|
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
Rem wiem, w sumie i tak dużo wywalczyła, bo wcześnij matta Tżta non stop dzwoniłaa żeby na obiade przyjechać, na kawkę, a to a tamto, a jak nie chcieliśmy to foch i obraza majestatu. Potem się strasznie pokłóciliśmy w czerwcu (bo proponowali nam przez rok że wezmą na siebe kredyt i kupimy kwalerę i będziemy sobbie sami spłacać, a potem im ssę w jeden dzień wszysto odwdziało) i po zdaje się 4 miesiącach milczenia jest lepiej. To znaczy nie wydzwaniają, nie zapraszają, kontakt z nimi sporadyczny. A i tak jak się widzimy to ona palnie coś takiego, że Tżtowi jest przede mną wstyd za jej nietaktowność, no ale...
Byou Ja się tydzień temu z mamą pokłóciłam pisałam o tym. Z resztą i tak jej cholernie dużo już pomogłam i nie chcę/nie mam siły mieć kolejnej rzeczy na swojej głowie. Ona musi sama zacząć ogarniać swoje życie, jakkolwiek to brutalnie nie zabrzmi. Mieszkaniówce byłoby na rękę jej nie przedłużyć umowy, bo po 20 latach, które tam mieszkamy należy nam się wykup mieszkania które jest warte 200tys. za jakieś może 20tys. Więc im lepiej byłoby to sprzedać za cenę rynkową, a nie po obniżce. Proste. Zobaczymy. W grudniu ponoć coś ma być wiadomo. Najka mam nadzieje, ze to był super dobry seks a swoją drogą musisz bardzo intensywnie myśleć o tym aktorze![]()
Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-11-12 o 12:15 |
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
czuje sie taka przymulona, ze szok
. gdzie usiade tam najchetniej bym zasnela... ide na obiad, posprzatac, zdrzemnac i na kregle w koncu |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Nienawidzę zakupów obuwniczych ![]() Pamiętacie moje piękne karmelowe botki? poszły się paść, bo w obu pękła podeszwa! w jednym tylko w jednym miejscu (przez całą stopę) a w drugim popękała w kilku. No dobra, nie były drogie, ale to, że nie wydałam kilku stówek na buty nie znaczy, że mają się rozpaść po 3 tygodniach noszenia ![]() No i dzisiaj polowanie na buty. Najlepiej botki, albo kozaki. Ludzi jak za chlebem w każdym sklepie. Butów godnych uwagi średni po jednej parze na sklep i to w dodatku nie mój rozmiar. Jak już był mój rozmiar to albo na jakimś śturpolu (wytłumaczenie: bardzo wysoki obcas), albo tak szeroka cholewka, że wyglądałam jak Kot w butach... no porachaaaaa.... W końcu kupiłyśmy z mamą czarne botki na obcasie, nie dużym, takim w sam raz- nie lubię czarnych, ale miałam wizję rozpadającej się podeszwy więc coś wziąć musiałam- ładne są, mimo czerni. I inne też botki na platformie- bardzo nie lubię platform, nie podobają mi się i w ogóle są bleee, ale buty jako takie mi się spodobały więc wzięłam, może się przemogę. Tym bardziej, że zgrabnie stopa w nich wygląda i nie widać, że mam kajaka takiego, jaki jest rzeczywiście. Nie zmienia to jednak faktu, że nienawidzę takich zakupów.
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. jak oglądam film to myślę o nim, bo jest seksi ale potem nie, dlatego dziwne, że mi się przyśnił, chyba właśnie dlatego, że oglądałam film kilka dni temu a seks był PRAWIE tak dobry, jak z moim P. Zuzia, oby z mieszkaniem się udało
|
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie łapałam, Pan kominiarz brzydki był ![]() Stygmatek, nie dało się reklamować tamtych? |
|
|
|
|
#2018 |
|
MBZ♥
|
Naj rozumiem
u mnie moi się nie wtrącali za to najwęcej miała do powiedzenia mama tż tylko wtedy zadziałała moja mama i na spokojnej rozmowie przemówiła Jej do rozumu o dziwo poskutkowałoZu ja Ciebie rozumiem tylko weź pod uwagę to, że Twoja Mama straciła męża i na Jej głowę zwaliło się milion różncy spraw. a w tej sytuacji wyjście z jednej sprawy i wzięcie się za kolejną jest ponad Jej siły. spółdzielni może nie być na rękę ale jest jeszcze prawo którego muszą przestrzegać im szybciej sięza to weżmiecie tym lepiej![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Stygmatku możesz zareklamować tamte? i też nie lubię koturn![]() Choji miałaś pomyśleć życzenie i złapać się za guzik ![]() Naj łał ale sen o seksie![]()
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Choji, BYou może i by się dało, ale nie wiem, gdzie mam paragon więc nie było sensu ich reklamować
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzik jak tak czytam Twoją sytuację to właśnie widzę,że dla niej może to wyglądać podobnie.
W niedzielę zaprosiliśmy ich do naszego mieszkanka,bo jeszcze nie byli.Odkąd weszła to już miała skwaszoną minę.Ogólnie wielu naszych znajomych jest zaskoczonych jak tutaj wchodzi bo zawsze myślą,że mamy tu mniej urządzone. A właściwie jest już całkiem fajnie. Potem bratowa poganiała brata,żeby poszli jak najszybciej do domu. I dopiero wczoraj mama mi powiedziała,że brat mówił im,że bratowa ma żal o to,że oni tuż po ślu bie musieli wynajmować mi eszkanie i szła im na to kasa a my to już mamy taki luksus. Może i tak,ale moi rodzice proponowali,że dadzą im całą górę u nich w domu (rodzice bratowej mieszkają w małopolsce,a ona już wtedy miała pracę w Bielsku), ale to bratowa nie chciała. Potem wybudowali sobie domek,rodzice też im dużo pomogli,bo mogli.Zresztą dalej im pomagają,kupują różne rzeczy dla małego,dokładają do niani. Ja im tego nigdy nie zazdrościłam,cieszyłam się jak mój brat się wybudował,cieszyłam się jak zaczął fajną pracę,jak został kierownikiem i ogólnie fajnie,że ma dobre wynagrodzenie.Bratowa też bardzo dobrze sobie radzi. No ale jak widać boli ją to nasze mieszkanie i jakoś nie przemawia do niej fakt,że tak właściwie to tak jakbyśmy mieszkali u teściów.A jeśli chodzi o moich rodziców to oczywiście,że pomogą nam jak będziemy tego potrzebować.Ale tak samo pomagali im... Teraz moi rodzice wnerwiają się na nią bo nie lubią,jak ktoś z zawiścią patrzy na innych. No i jeszcze chyba zazdrości mi samochodu. Seicento odziedziczyłam po mojej mamie.Potem jak mama wymieniła sobie Punciora na Renault,to ja dostałam Punciora, a bratowa dostała samochód po mnie- za nic. I jeszcze rodzice dokładali im do wszystkim napraw i teraz bratowa ma czym śmigać do pracy. Czy widzicie coś dziwnego w tym,że mama dała Punto mnie-własnej córce- a nie mojej bratowej? Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-11-12 o 12:47 |
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za koleś, na pewno ją zdradzał a nie ma odwagi cywilnej żeby wziąć winę na siebie, woli jeszcze kobietę zgnoić i upokorzyć ![]() Cytat:
Jeżeli chcecie się pobrać i macie na to środki to nie musicie czekać tylko dlatego że rodzice tak każą
|
||
|
|
|
#2022 |
|
MBZ♥
|
Motylku ja to wogóle nie trawię ludzi, którzy zazdroszczą w taki sposób-tym bardziej , że Ona dostawała i dostaje dużą pomoc od Twoich Rodziców.
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-11-12 o 12:44 |
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Listonosz wlasnie dostarczyl moj pierwszy GlossyBox
To tak jakby Wigilia byla co miesiac Place 12,95 miesiecznie a sam lakier do paznokci jest wart 13 funtow
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, pokaż nam mieszkanko
![]() moim zdaniem to źle, że Twoi rodzice się dowiedzieli o "fochu" bratowej. Po co to? Nie rozumiem jej podejścia, taka zawiść nie jest dobra, ale jak ją to w jakiś sposób ukłuło i powiedziała o tym mężowi, to on nie musiał tego mówić rodzicom przecież... Teraz i Ty wiesz, i rodzicom jest źle, i nie wiadomo, jak się zachować w stosunku do niej. Ja nie chcę jej usprawiedliwiać, bo to, że ukłuła ją zazdrość to jedno, ale to, że Twoi rodzice o tym wiedzą (od brata), to drugie. |
|
|
|
#2025 |
|
MBZ♥
|
tak w temacie pomocy rodzinnej
moja teściowa ostatnio zadzwoniła do TŻ żeby "załadował konto telefoniczne" swojej Siostrze i dołożył się do wizyty u gin-usg 3d czy 4d bo Siostra nie pracuje i im ciężko z 1 pensji
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem, co to jest i na czym to polega, że dostajesz co miesiąc i płacisz tak mało i w ogóle jestem emowsiur Byou - co do telefonu od teściowej
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać że się postarali. Ładne te zapachy ?U nas też podobno jest jakiś kiss box ale za 29 zł Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2011-11-12 o 12:52 |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Simply też nie wiem, co to jest ale tak prawdę mówiąc.... dla mnie żaden lakier nie jest wart 13 funtów
|
#2029 |
|
MBZ♥
|
Simply fajne toto
ale wytłumacz o co chodzi?![]() Naj też tak zareagowaliśmy na nasze usprawiedliwienie dodam, że Oni-siostra tż z mężem mieszkają z rodzicami tż, nie dokładają się do rachunków i jedzenia. za pieniądze z wesela kupili sobie auto, które tankują im rodzice tż
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena jest stala i nigdy nie wiesz co dostaniesz W tym pudelku mam pelnowymiarowy lakier i pelnowymiarowy eyeliner, 3 sample perfum i 3 miniaturki produktow Dermatologica (mikrodermabrazja, maseczka z antyoksydantami i serum do ust [tubka, ktora ja dostalam ma 1 ml, pelnowymiarowa ma 1,75 ml i kosztuje 22.50 GBP ] ) + mala kosmetyczka
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Simply fajne totooo,ale firmy w ogóle nie znam
![]() Naj no z drugiej strony niepotrzebnie to mówił.Ja w życiu nie mówię Rodzicom o tym,co tylko ja i M. powinniśmy wiedzieć. Z drugiej strony głupio mi teraz będzie ich zapraszać. A mieszkanko pokażę,ale kompleksowo jak zrobią mi kuchnię i komórkę ![]() Ok małż przyjechał,jedziemy na tripa
|
|
|
|
#2032 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Na jakiej zasadzie to działa? Sama dobierasz produkty czy masz "z góry" narzucone?
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) się utrzymuję. Rodzice mogą wspomóc, ale opłacanie wszystkiego jest lekko nieodpowiedzialne. i dziwi mnie, że rodzice się na to godzą serio - dla dobra dziecka lepiej jest, jak ma w rodzicach wsparcie, a nie fundację charytatywną.Simply, ale fajna rzecz - same niespodzianki co miesiąc! |
|
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zapachy sa bardzo nietypowe, troche mi zajmie przyzwyczajenie sie do nich ![]() Stygmatek - mam juz jeden z tych lakierow (jako gratis do Glamour byl) i one maja super trwalosc. Moze nie zaplacilabym 11 funtow (13 to byla pomylka), ale jest tyle warty
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwnie to działa ale tak jest, dlatego też nie odczuwają tak bardzo po kieszeni kupna kosmetyków z wyższej półki a każda laska ma paletkę Naked która u nas jest po 200 zł
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Polka Ogarniaczka
|
dobra, ja jako emowsiur już doczytałam
a w pl coś takiego funkcjonuje, nie wiecie?
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
Najka z mieszkaniem się nie udało. Musieliśmy coś wynająć i w sumie jest ciężko. Wkurza mnie tylko fakt, że jak ktoś nie chce pomagać, to niech nie pomaga, ale nie musi nie wiadomo czego obiecywać i opowiadać dookoła jaki to on jest wspaniały bo pomaga...
By to jest trochę bardziej skomplikowana sytuacja. Mama miała się rozwodzić, a ojciec sam się doprowadził do takiego stanu, nie chcąc się przed bardzo długi czas leczyć. Nie wiem czy załatwienie jej sprawy jest ponad jej siły, ale na pewno jest ponad moje. Bo niestety od jakichś dwóch lat to ja zajmowałam się ogarnianiem życia rodziny. I mam dość bycia matką dla moich braci i powierniczką dla mojej mamy. Czasem ja też potrzebuję wsparcia i niestety go nie otrzymuję. Dlatego nie mam w tej chwili brać na siebie kolejnych obowiązków, bo usłyszałam od matki, że robię to tylko po to żeby byc w centrum uwagi;/ Ilsa siostra Tżta miałam w całosci zasponsorowane wesele i to nie małe przez rodziców. Przy czym obiecali Tżtowi pomóc w studiach a potem się wypieli argumentem, że nie bo zapłacili za wesele. Czyli my teraz mamy ciułać grosz do grosza, bo oni nie pomyśleli że mają dwójkę dzieci a nie jedno? Mogli jej przecież dołożyć do imprezy ileś tam i powiedzieć że resztę sobie muszą odłożyć, tak? Tylko, że ona wzięła ślub po pół roku znajomośći - bo tak. Bo ona musi mieć wszystko co chce, tu teraz zaraz i z nikim się nie liczy Motylku a bratowej nie rozumiem, bo skoro dostajecie równą pomoc i wsparcie, to wieczne muchy w nosie są nie na miejscu. |
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wydaje mi się bardziej dorosłe zrobienie obiadu jeśli nie ma jak oszczędzić na wesele niż to, jak ktoś "musi" je mieć a płacą rodzice
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

przynajmniej tak było w przpadku moich

poza tym ona nie ma pieniędzy i nie zgodzimy się, by brała na nas kredyt. I tu już jest fooooch
ach, dobrze, że to jeszcze przed nami
a to wszystko przez to, że ostatnio znow oglądałam Donniego Darko
. gdzie usiade tam najchetniej bym zasnela... 

co za koleś, na pewno ją zdradzał a nie ma odwagi cywilnej żeby wziąć winę na siebie, woli jeszcze kobietę zgnoić i upokorzyć
13.03.2008