|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
Cytat:
|
|
|
|
|
#2042 |
|
MBZ♥
|
Naj ja z TŻ myslimy tak samo
![]() ale tam wygląda to trochę inaczej rodzice pomagają cały czas Jego bratu i żonie na tych samych zasadach więc siostra wychodzi z założenia, że Jej też się to nalezy dla mnie to zabawa w dom bo owszem mozna mieszkać razem ale nie na takich warunkach. choć znam przypadek gdzie tak to funkcjonowało przez kilka lat ale młodzi zarobione pieniądze odkładali na budowę swojego domu.i to jestem w stanie zrozuieć a tu tak nie jest. owszem są szumne zapowiedzi budowy zarówno siostry jak i brata -braniu wielkich kredytów.ale na gadaniu się kończy a my jesteśmy skąpi bo nie chcemy pomóc
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzik wspolczuje tak pogmatwanej sytuacji
|
#2044 |
|
MBZ♥
|
Zuz ale co zrobisz jak spółdzielnia będzie żądać ich wyprowadzki bo jakiś termin nie został dotrzymany?
wtedy dopiero mogą być problemy i wszystko będzie na Twojej głowie. ni będę Ci pisać co masz zrobić, narzucać swojego zdania ale przemyśl to na spokojnie
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki Dziewczyny musiałam się wygadać. Matka Tżta zaprasza na jutro na obiad
By też masz mega przerąbane z teściami. Sami krzywdzą swoje dzieci. I jak brat i siostra chcą być życiowymi kalekami i wiecznie na kimś żerować - ich sprawa. Was to może razić i wkurzać, ale nie dajcie się wciągnąć w wykładanie jałmużny. Porażka czasem co ludzie mają w głowach. Nie można wyrzucić lokatorów bez zapewnienia lokalu zastępczego, tak że na tym opieram swój spokój
|
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Para, ktora mieszka na przeciwko bierze dzis slub... Wlasnie dekoruja im dom i ogrod
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie by zaraz skomentowano, że biednej siostry nie wspomogą, która ledwo ciągnie do pierwszego, a sobie to dogadzają i żyją w luksusach zgadzam się - u mnie w bliskim otoczeniu jest taki facet, co po ślubie z żoną będzie mieszkać z rodzicami, super - tylko że całe wesele opłacają rodzice, bo ich nie stać. OK, rozumiem, czasem tak jest, że nas byłoby stać na wesele kosztem kredytu na mieszkanie, więc nie ma to sensu, rodziców stać na sponsoring wesela, więc my sobie odkładamy na mieszkanie itp. Ale tutaj tak nie ma - ich nie stać ani na mieszkanie, ani na wesele, będą mieszkać z teściami w dwupokojowym mieszkaniu no dla mnie to przegięcie. jako matka nie zgodziłabym się na to... powiedziałabym, żeby wzięli ślub, jak będzie ich stać na samodzielne życie. No ale skoro i młodym, i rodzicom to pasuje... dziewczyna pracuje w McDonaldzie, ale niedługo kończy pracę tam (inne miasto) i będzie utrzymywana przez męża, który pracuje w mojej firmie i póki co ma niecałe 2000 zł na rękę - no moim zdaniem byłoby ich stać na kredyt, ze wsparciem rodziców, biorąc pod uwagę, że ona poszłaby do sklepu do pracy itp. Ale ona nie po to kończyła dziennikarstwo, żeby w McDonaldzie albo w sklepie pracować... No i kółko się zamyka. ICh sprawa, ale dla mnie to nie do pomyślenia. |
|
|
|
|
#2048 |
|
MBZ♥
|
Zuz Oni to nazywają "pomocą"
zarówno jedni jak i drudzy![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Naj no właśnie, dokładnie tak ![]() TŻ bratanica to mała Modnisia i zawsze wypatrzy jak mam nowe buty i ostatnio mówi:ciociu ale masz piekne buty też takie będę mieć jak będę duża a teściowa: no tak ciocia ma duuuużżżżoooo butów, w szafie się nie mieszczą z przekąsem.TZ jeszcze dorzucił że mieszczą się za to pod łózkiem w sypialni![]() a ta sytuacja to jawnie jak filmu.albo z domu TŻ ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- i jeszcze chciałam napisać że jestem rozżalona, zawstyzona i oburzona tym co wczoraj działo się w Warszawie ![]() mysle, ze powinno się zakazać takich marszów albo kazać "organizatorom "zapłacić za obstawę policji, zabezpieczenie medyczne, sprzątanie itp. i wtedy takich manif byłoby może raptem kilka w roku, a nie co chwilę. bo oczywiscie oszołomy narozrabiały a za rozbite radiowozy, uszkodzone mienie zapłacą podatnicy |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Lecę nadrabiać
|
|
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, będąc pod prysznicem, pomyślałam o Tobie (
). Mogłabyś mi coś poradzić? Chciałabym używać szamponów bez sylikonów, bo rzeczywiście służą mi, ale ja farbuję włosy na czarno i nie chcę, żeby tego koloru już po tygodniu nie było... Bezsylikonwe szampony używam tuż przed farbowaniem, tak z tydzień, żeby sobie oczyścić włosy... Help! |
|
|
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mateusz mi kupi włosy na święta w końcu nie wytrzymałam, sama o nie poprosiłam i wybrałam te co chciałam (40cm indyjskie żeby nie było efektu topielicy - przed ścięciem miałam 50cm) to będą takie na spinkach że można w każdej chwili je odpiąć i nie będą niszczyć mi włosów bo ważą tylko 70g ja dla niego jeszcze myślę, na pewno będzie miał pojemnik na banana i się na niego cieszy oczywiście nasz plan niespodzianek na święta poszedł się gonić
|
|
|
|
|
#2053 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe co myślicie o nas - też mieszkamy u teściów i do żadnych opłat się nie dokładamy. Co prawda chcieliśmy im płacić - to oni nie chcieli Ale za to M. na nich robi, pracuje w polu, wkoło pomaga przy domu, no i w 90% odpowiada za tę ich firmę, więc moim i moich rodziców zdaniem nie powinni przynajmniej nic do mnie mieć, no ale widać jak to jest mieszkać z teściami. Ja wczoraj poczułam zimę. Byliśmy na wycieczce w Dreźnie i się za cienko ubraliśmy ![]() A jutro idę do szkoły, a potem do dziadków na obiad jesteśmy zaproszeni, bo dziadek miał wczoraj urodziny
|
|||
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładacie się pracą męża, zbieracie na własny dom, który zresztą już powstaje. ![]() Kawka do mnie zadzwoniła kupuje sobie właśnie rossmanowski olejek na ciążowe rozstępy do włosów
|
|
|
|
|
#2055 |
|
MBZ♥
|
Ilsa będziesz przedłużać włosy?
![]() Gothko hej ![]() Claris o takiej sytuacji jak Twoja pisałam w kontekście znajomych Oni za obupólną naradą i zgodą każde pieniądze odkładają na budowę i nie płacą rachunków, jasne, że jak im sie zachce co wymyślnego na obiad cz śniadanie to sami to kupują i robią ale założenie jest takie, że nie id wynajmować tylko godzą siean taki układ żby jak najprędzej móc się wybudować i tu pewnie wiele zależy od Teściów także u Was były podobne założenia a coś Twoim nie gra niestety tylko zamiast powiedzieć o tym jawnie robią jakieś cyrki i u Was też to inaczej wygląda bo Twój TŻ pracuje na Ich korzyść, ogarnia sprawy firmowe ![]() masz jakes zdjęcia z Drezna?
|
|
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, chłodno dzisiaj, ale na szczęście słońce świeci
![]() Masakra, jakie tłumy dzisiaj były na mieście... Poszłam kupić babci prezent dla mamy (kwiaty, czekoladki, kawa) oraz wino, ale nie było to wzięłam nalewkę z wiśniami (cała butelka wypchana alko i wiśniami ). Kolczyki się jej bardzo spodobały, storczyk od taty również. Także super Ja myślę, że jeśli dokłada się w jakikolwiek sposób do domowego życia z teściami, poza biernym uczestniczeniem w nim, to nie można nazwać tego "pasożytowaniem". Więc Claris, wy i tak dużo robicie Moja mama sobie nie wyobraża tak nagle odciąć mi kurek finansowy z dniem obrony mgr czy pierwszym dniem pracy. Planowała mi nawet mieszkanie kupić na kredyt na siebie, ale ją od tego odwodzę, bo głupio by mi było, gdybym nawet 100zł nie dolożyła, a ona spłacała całość... I argument, że nie chcę jeszcze się wiązać do żadnego miasta też jakoś ją przekonuje.
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
nie na stałe, to będą takie spinki z ludzkimi włosami na jakieś specjalne okazje - sylwester, randki
ludzkie włosy można myć, odżywiać, kręcić i prostować ja mam dosyć mało własnych włosów i stwierdziłam że czemu czekać na upragnioną długość brzmi trochę rodzinko Addams'owo
|
|
|
|
#2059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tak by było lepiej? ![]() Cytat:
mam trochę zdjęć, ale nie dużo, bo było straszliwie zimno i nie chciało się go wyjmować, poza tym ja naszego aparatu nienawidzę i nie umiem robić nim zdjęć... ale jedno wrzuciłam na fb ![]() Cytat:
)No proszę, super, że jakby co możesz na nią liczyć!! |
|||
|
|
|
#2060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2061 |
|
MBZ♥
|
Claris to na poczte wrzuć
bo ja nie sfejsbukowana![]() może faktycznie myslą, ze taki układ jest jak najbardziej ok-ale tych sztucznych pretensji w Twoją strone nie ogarniam ok Ilsa
|
|
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni chyba sami nie wiedzą czego ode mnie oczekują. A może właśnie wiedzą, ale oczekują niemożliwego - żebym była dla ich synka taka jak teściowa dla teścia, czyli poddaną służąca, bo podczas tej "rozmowy" teść gadał M. że on w sumie nic do mnie nie ma, chce tylko żeby M. miał dobrze a co najlepsze M. nie ma takich wymagań w stosunku do mnie i nawet nie chce żebym była kopią jego matki
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
Claris moze to ich właśnie wkurza, że Tż nie chce żebyś była kopią matki, że śmie mieć inny ideał kobiety. No zbrodnia po prostu
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() posrany jest ten dom Cytat:
|
||
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że szybko pójdzie budowa i będziesz mogła spokojnie już żyć na swoim, bo musi Ci być bardzo ciężko
|
|
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, nadrobiłam
![]() Mrówce serdecznie gratuluję rozpoczęcia ząbkowania Bardzo dorosły etap życia Med brawa dla mężczyzny pierwotnego ![]() Capri, mam nadzieję, że w chwili, gdy to piszę, jesteś już szczęśliwą narzeczoną Wszystkim, które wyjechały życzę udanego wypoczynku ![]() Witam nową zazdrośnicę Ogólnie to mam bardzo śpiący dzień. Powinnam robić wyrazy do nauki czytania na zajęcia ale mi się nie chcę. Pewno zaraz się położę. Rano byłam z mamą na zakupach i kupiłam sobie czapkę, która wygląda jak dla krasnala ale przynajmniej mi się włosy pod nią mieszczą
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele...
Umowilam sie tydzien temu z Adama siostra, ze przyjedzie nas dzis odwiedzic o 14.00 bo dawno nie byla. Wstalam o 8.30, wzielam prysznic, posprzatalam lazienke, zrobilam pranie, posprzatalam salon, upieklam chlebek bananowy, pozmywalam naczynia i czekam... wyslalam jej smsa o 12.30, ale nie dostalam zadnej odpowiedzi. 14.15 poprosilam Adama, zeby do niej zadzwonil bo nie wiem wreszcie czy przychodzi czy nie, ale telefonu nikt nie odbieral - ani komorki ani domowego. Zadzwonil wiec do ich mamy bo mieszka zaraz obok, wiec sie przeszla i co zastala? Adam siostra wciaz spala bo przeciez miala wolne wczoraj to zabalowala Napisala mi wlasnie smsa, ze zapomniala i ze przyjedzie pozniej. To jej odpisalam, ze niestety ale bedziemy musialy to przelozyc bo mam plany na dzisiejsze popoludnie... Jak ja nie lubie nieslownych ludzi
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
A i póki co nie będę się farbować. Robię sobie płukanki z łusek cebuli- śmierdzi przeokropnie
ale rudy połysk jest piękny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

13.03.2008

rodzice pomagają cały czas Jego bratu i żonie na tych samych zasadach więc siostra wychodzi z założenia, że Jej też się to nalezy
wtedy dopiero mogą być problemy i wszystko będzie na Twojej głowie. ni będę Ci pisać co masz zrobić, narzucać swojego zdania ale przemyśl to na spokojnie
no dla mnie to przegięcie. jako matka nie zgodziłabym się na to... powiedziałabym, żeby wzięli ślub, jak będzie ich stać na samodzielne życie. 

w końcu nie wytrzymałam, sama o nie poprosiłam i wybrałam te co chciałam (40cm indyjskie żeby nie było efektu topielicy - przed ścięciem miałam 50cm) to będą takie na spinkach że można w każdej chwili je odpiąć i nie będą niszczyć mi włosów bo ważą tylko 70g 
Ale za to M. na nich robi, pracuje w polu, wkoło pomaga przy domu, no i w 90% odpowiada za tę ich firmę, więc moim i moich rodziców zdaniem nie powinni przynajmniej nic do mnie mieć, no ale widać jak to jest mieszkać z teściami.
Bardzo dorosły etap życia
Umowilam sie tydzien temu z Adama siostra, ze przyjedzie nas dzis odwiedzic o 14.00 bo dawno nie byla. Wstalam o 8.30, wzielam prysznic, posprzatalam lazienke, zrobilam pranie, posprzatalam salon, upieklam chlebek bananowy, pozmywalam naczynia i czekam... wyslalam jej smsa o 12.30, ale nie dostalam zadnej odpowiedzi. 14.15 poprosilam Adama, zeby do niej zadzwonil bo nie wiem wreszcie czy przychodzi czy nie, ale telefonu nikt nie odbieral - ani komorki ani domowego. Zadzwonil wiec do ich mamy bo mieszka zaraz obok, wiec sie przeszla i co zastala? Adam siostra wciaz spala bo przeciez miala wolne wczoraj to zabalowala