|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Rozumiem że nie chodzi tu o wyśmiewanie tylko o coś co wydaje się większości ludzi że ich taka sytuacja nie spotka, to ich nie dotyczy. Sa zaradni, nie dopuszczą do tego żeby rodzina kasy nie miała itd. Życie bywa paskudne niestety.
No i całe szczęście że nie wzieliście tego kredytu. Mojego Tż też namawiali na większy kredyt na większe mieszkanie bo kto teraz w takiej klitce mieszka ![]()
#1592 |
Zakorzenienie
|
dla śmiechu wam napiszę.
Mój tż dość pieprzykowaty na plecach jest; młoda go zobaczyła bez koszulki jak siedział z bliska, podchodzi, popatrzy i mówi : "ooo rodzynki" ![]() jak słyszy, że któreś z nas do pokoju idzie z kuchni, to krzyczy "mama/tata idzie, idzie" Wchodzi tż i mówię, "i jest tatuś" ,a ona "mówiłam" dostała małą laleczkę od szwagierki i tak ją ogląda, ogląda, patrzy na jej bose stopki i mówi ze smutkiem "lala nie ma grubych" [nie wiem czy pamiętacie-"grube" to grube skarpety, które jej zakładam, jak idziemy siedzieć do kuchni czy łazienki coś robić, zamiast kapci] Dużo śmiechu z nią mamy, trochę mniej mam jak ją usypiam w południe a ona gada, śpiewa,gada śpiewa....a wieczorem to na ogół szybko usypia dość, ale czasem też sobie gada i jakby dzień wspomniała swój cały np"cicho, cicho dziadzia śpi/ idzie idzie piesek/obiadek,obiadek lubim/hu hu ha/tata buziaka itp bez końca czasem" ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- a ja mam studencki, jeszcze chyba ze 3 czy 4 lata ;(
![]() Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2011-11-11 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
A propo studiów.. teraz załapałam sie znów na stypendium socjalne...
a mnie dziewczyny "pocieszyły".. że w drugim semestrze moge juz nie dostac bo... mam za małe dochody..... bo rozliczam się za 2011 rok a w tym roku nie mam kompletnie nic tylko T. najniższa na umowie i wychodzi cos lekko ponad 300 zł na osobe... i ze niby za mało dochodów ze nie stac mnie na studnia........ ale mówiły abym i tak składała papiery bo mam zmianę sytuacji podczas trwania studiów. Jaja.. bo gdyby mi odmówili to z automatu nie koncze nawet drugiego roku. studiuje tylko dzieki stypendium.
![]() |
#1594 |
Zakorzenienie
|
Rodzynki mnie powalily
![]() ![]()
#1595 |
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() ciekawe dyskuje mnie omijaja ![]() ![]() LINDSEY duzo zdrowka dla Was...az mnie serducho zabolalao jak zobaczylam zdjecia ![]() POP ja cie po prostu uwielbiam.masz tak swietne podejscie do zycia,ludzi.szkoda,ze tak malo jest takich ludzi jak Ty... MADZIWNIA ja Cie w 100% rozumiem ![]() ...i zawsze po deszczu przychodzi slonce ![]() a co do nauczycieli...jesli ktos sie nie nadaje to niech sie za to nie bierze ![]() i jak dla mnie to czesto nauczyciel,ktory nie powinien byc nauczycielem wywoluje i powoduje agresje u uczniow. nauczyciel to bardzo odpowiedzialny zawod...bo to jak drugi rodzic,ksztaltuje osobowosc dzieci,ma duzy wplyw na to jakim czlowiekiem bedzie dziecko. a u nas jest lepiej z kolkami.a zaczelo sie od tego,ze tz pomylil mleka i dal Adriankowi mleko Karinki...ale byla wsciekla...ale jak widac na dobre mu wyszlo...bo pieknie beknal,pierdal i poszedl spac,bez placzu ![]()
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Zakorzenienie
|
i ja:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
dokladnie.
Madziwnia my tez super nie mamy, ale bylo gorzej, pisalam wam kiedys ze w polowie miecha 7 zl nam zostalo po oplatach....niestety takie zycie, raz sie jest na wozie raz pod....sytuacja zawsze moze sie zmienic i wasza na bank tez sie zmieni. U nas sie troche poprawilo na kazdego czas przychodzi!! Nie znaczy ze znowu moze byc ciezko....tego uczy nas zycie. Ja mysle ze nie ma tego zlego co na dobre nie wyjdzie.
![]() |
#1599 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zazdroszczę Ci tej finansowej bessy. Ale jesteś młoda, ambitna, zaradna, zdolna, przebojowa ( może czasami trochę za bardzo wrażliwa ![]() A jak tam przygotowanie do imprezy andrzejkowej bo pewnie znowu jesteś organizatorką. Lind - Mam nadzieję że się uda z tą pracą TZ. Ta czarna seria musi się skończyć. ----------------------- Dziewczyny no po prostu mnie zawstydziłyście. Gdyby nie to że jest ciemno to byłabym cała czerwona. No i pamiętajcie że ja tu tylko piszę od czasu do czasu a tak właściwie to mnie nie znacie. A ogólnie jestem uważana za dość wredną osobę. Chodzi o to że albo mnie się nie lubi albo lubi. Nikt nie pozostaje obojętny. Więc ten obraz mój tutaj to taka iluzja stworzona przeze mnie na potrzeby tego forum ![]()
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
evitka - Twoja córcia jest rozbrajająca
![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Pop ja bardzo lubie Cię nienawidzieć ![]()
#1602 |
Wtajemniczenie
|
POP ale tu nie chodzi o to czy jestes wredna czy nie...tylko o podejscie do zycia... i o ten dystans
no dobra dziewczyny chcialy sie podlizac... ja nie bo w koncu to Ty jestes moja kochanka ![]() kolka minela,ide spac
#1603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#1604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie było Oliwki to pewnie byłaś taką wredną suką , taką co to facetów w pracy ustawia ma co chce ![]() A ogólnie to jesteś bardzo dobrą osobą . Zawsze pomagasz innym - czy to sąsiadce którą zatrudniłaś bo wiesz że ma cięzko . czy dzieciom jak widzisz że jakiemuś dzieje się krzywda . MOże z wierzchu chcesz uchodzić za taką wredną , ale w środku to dobra i miękka z Ciebie babka ![]() MY z TZ kiedyś też nie mieliśmy na życie . Znaczy było ale na wszystko na styk . BYł to okres kiedy TZ spłacał swoją byłą po sprawie majątkowej . jego kasa szła na to żeby spłacić to co pożyczył od kogoś na jej spłatę . a żyliśmy z mojej nie jakiejś gigantycznej pensji . do tego wynajmowaliśmy mieszkanie . Na szczęście i to się przeżyło
![]() |
#1605 |
Zakorzenienie
|
Pop dokladnie, ja tez mysle ze kiedys bylas wredna małpa, ale dzieciak serducho zmiękczyl maksymalnie
![]() ja tez uchodze na wredna, nawet o sobie mowie ze jestem wredna bo poniekad tak po prostu uwazam....ale odkad mloda jest zmienilam sie strrrrasznie. Laski nawet nie wiecie co za noc mialam! prawie cala nie spalam, bo Amelia mnie tak po żebrach kopala ze az mi same lzy lecialy!!!!
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
Witam,
Na dzień dobry: Moje dziecko ma nowa zabawkę - wibrator. Właśnie go odkryła w mojej szufladzie z bielizną i nawet sama włączyła. Nie chce go oddać bo podoba jej sie jak wibruje ![]()
#1607 |
Zakorzenienie
|
eeee....a juz mialam pisac zeby babci zaniosla
![]()
![]() |
#1608 |
Zakorzenienie
|
P0P.. z imprezy zrezgygnowałamm chodź mnie prosili, ale niestety nie mam nawet nastroju na zabawe wiedząc że zyjemy z pozyczanych pieniedzy.
Szkoda bo juz nawet niektórzy mieli stroje upatrzone ![]() Musiałam odmawiac tego DJ-a i sale w gminie.. ale na szczescie znam sie z tymi ludzmi i nie było problemu. Wrzuce Wam dzis zdjęcia co my znów mamy w naszych 3 pomieszczeniach ![]() ![]()
![]() |
#1609 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Madziwnia nie zazdroszczę Wam tej sytuacji finansowej. Ja jakoś nigdy nie miałam problemów finansowych, rodzice zresztą też. Wiadomo nie bez przesady ale miałyśmy to co chciałyśmy,mimo że rodzice budowali dom. Moi rodzice nie byli nauczeni w domu jakiś luksusów, bo dziadkowie jedni i drudzy rolnicy. Mój tż nie zarabia źle, opłat nie mamy,jedynie za auto, do jedzenia jak mamy ochotę to coś kupimy, ale większość kasy idzie na budowę domu. Zosia też praktycznie co chce to ma, ja też co chce to mogę sobie kupić, chociaż teraz dużo mniej kupuje niż wcześniej. oby tylko gorzej nie było. Ja wczoraj byłam na imprezie,wybawiłam się, nawet 5 drinów wypiłam, ale chyba jakieś oszukane były bo nic nie czułam;/
![]() |
#1610 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ana jak sie juz tak rozpędziłaś z tym sprzątaniem, to może do nas podjedziesz, bo Juli pokoik i nasza sypialnia juz gotowe, czekają tylko na posprzątanie i zwożenie rzeczy ![]() Cytat:
mi właśnie taka nauczycielka mało życuia nie spierdzieliła, dobrze, że miałam kochającego tatę, który mi potrafił wytłumaczyć, że to babsko tak po złości, bo nie chciał mieć z nia romansu, to się na mnie mściła, a ze ja pojętna z matmy byłam, to wszystkie sprawdziany i egzaminy miałąm przy innych nauczycielach ![]() Cytat:
![]() ja ją mam , mojej mamie dałąm taka samą na urodziny, ona nosi, mi przeszkadza, że jest, bo ja nie lubię bransoletek, ale ona uważa, że jej nic nie daje a kupowałam od tego sprzedawcy http://allegro.onet.pl/mb-m-balance-...875427148.html Cytat:
uważam, że bardzo często drogie zabawki < choć nie wszystkie > są lepsze gatunkowo, przeważnie zanim coś kupię, to czytam o tym opinie na różnych forach, stronach internetowych, nie kupuję tanich zabawek, może nie tanich, ale słabej jakości. Cytat:
ja jak sięgnę pamięcią w dal to różnie bywało, zależy od okresu w moim zyciu, raz było z górki innym razem pod górkę, ale nigdy się nie poddałam. Pamiętam taki okres jak pracowałam w telewizji, i nie mogłam się doprosić wypłaty, do pracy 9 km chodziłam w obie strony na piechotę, bo zima nie zbyt się dało rowerem ![]() no i po burzy zawsze wychodzi słonko , albo jeszcze wieksza burza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Julka siedzi wczoraj ze mną w pokoju i do Tżta mówi J:tatuś idź stąd T: nie pójdę J: idź T:< siedzi dalej ogląda tv > J: nie chce iść, upaty < uparty> albo leci reklama tego pieska co go dzieci na smyczy prowadza a Julia krzyczy mamusiu mamusiu oć patrz ja biegnę, bo myśle że coś się stało, a ona słodkim głosikiem mói babusia tupi piesek święta ![]() a jak widzi cos w tv to mówi tupisz? tupisz? a jak Tż jej odpowie nie, to ona mówi do niego, to nie mamusia tupi ![]() ja tez mam kredyt ale jeszcze zostały mi 2 raty i będę bogata ![]() ![]() Cytat:
podejdź i zapytaj. Cytat:
![]() a zabawka jaka przyszłościowa ![]() ![]() a ja chciałam wam polecić fajną zabawkę http://allegro.onet.pl/przeplatanka-...874547272.html i to http://allegro.onet.pl/przeplatanka-...835443192.html my mamy obie i jak juz nie mam siły bawic się z Julą, to daję jej te przeplatanki i opna siedzi godzinę na tyłku i wciska ten sznureczek w dziurki i za każdym razem jak go przepchnie krzyczy jest udało się zabawka tania, dobra jakościowo, sprawdzona, i zajmująca czas ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Sara, Ana pisałyście o wózkach. Naszej sąsiadki córcia ma taki wózeczek http://allegro.onet.pl/doris-duzy-wo...903015529.html koła są gumowe fajne, jak jesteśmy na mieszkaniu, to Julia go wozi po korytarzu, jest fajny, bo ma regulowaną rączkę, i w realu fajnie wygląda znowu Juli kuzynka ma taki model http://allegro.onet.pl/bellina-wozec...908882333.html ten jest fajniejszy, ma wiecej bajerów, ale jak jestesmy u niej, to Julia nie wykazuje wiekszego zainteresowania tym wózkiem, woli inne zabwki jesli chcecie, to mogę zrobic zjęcia i jednego i drugiego jak wygląda w realu i wstawić na forum. my may wózeczek z plastikowymi kółkami, fajnie sie go prowadzi, ale troszkę hałasuje na ulicy, po ogrodzie jeździ świetnie.
![]() |
#1611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam już prawie wszystkie prezenty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1612 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam Julce tego pieska w biedronce ![]() ![]() u nas teraz jest etap piesków i koników. na gwiazdkę ani na mikołaja nie mam dla niej pomysłu ![]() Sara kupiłam ta bajke co podałaś linka ![]() ![]() ![]() Mamy tego leapfrog co Baobabek kiedyś pisałą, i ona potrafi dłuższy czas się bawić tymi bajeczkami, tylko przydały by się nam juz jakieś nowe, bo te co ma to mi się już znudziły ![]() dla Tżta i mojego ojca mam swetry z C&A co kiedys w reklamie leciały < odrtazu pojechalam i kupiłam> dla Tżta jeszcze dodatkowo mam latarkę na jego durny łep, co by sobie oświecił drogę do wyjścia, jak bedzie w akcji, choc on powinien kopa w dupe dostac za to co wczoraj wywinął ![]() ale dla mamy Juli i siostrzenicy nie mam nic ![]() ![]() ja sobie zarzyczyłam od bliskich wieszak do przedpokoju na płaszcze, albo ławkę z koszykami i siedziskiuem tez do przedpokoju ![]()
![]() |
#1613 |
Zakorzenienie
|
Gdybyśmy my nie musieli opłat robić to byłoby nieźle. Czynsz, energia, gaz, alimenty i rata kredytu to zdecydowana większosć naszego dochodu.
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
Paulina.... w klubie o tym pisane jest.. ale nic nie bierzemy bo mi było wstyd... to tak jakbys ty nagle musiała isc po pomoc do Gopsu czy tam, mopsu.. ciezko byłoby im uwierzyc...
Koniec tematu.. zrobiłam zdjęcia naszej sypialni i kuchni.. ![]() a pokój w którym obecnie mieszkamy nie mam zdjec ale on jest tam za folią ![]() jest duzy ponad 32 m2 wiec wszystko sie zmieściło i jeszcze duzo miejsca ma Michalina do zabawy. 1,2,3 zdjęcie to sypialnia.. tam gdzie naklejki stało łóżeczko teraz wybita ściana bo tu beda kiedys drzwi, a ta sciana z białymi drzwiami i naklejkami bedzie wybijana i stawiana nowa. 4,5 8 zdjecie - to widok własnie na pokój w którym mieszkamy i nasza kuchnia przyszła kuchnia..z której bedzie wejscie do pokoju Michaliny kuchnia bedzie otwarta połaczona z salonem a od lewej strony bedzie szeroki wysoki blat podświetlany z 2 hokerami od strony salonu. 6,7 zdjecie tam gdzie wisi żólta szafka beda drzwi do łazienki, kuchnia jak widac ma wyjście na ogród.. kiedys wyłozymy wyjście polbrukiem i może cos zadaszymy na ogrodzie bedzie michaliny plac zabaw ogrodzony a ta wolna sciana to tu beda stały melbe kuchenne. z racji obecnej sytuacji wszyutsko robimy na raty baaaardzo powoli bo co miesiac mój brat pozycza nam 400-500 zł i na ile starcza to kupujemy materiał bo nawet jak widac mamy dziure w syficie i zimno ze strychu daje..... u nas poszło by wszysto szybciej ale wewnatrz domu mielismy stare pruskie mury któe sie sypały.. i wszytsko musimy wymieniac na nowe. podłogi i sufity tez. Ja oczami wyobraźni widze efekt koncowy nie wazne kiedy ale widze i to mnie tak podkreca do działania nawet po małym kawałeczku. w zeszłym roku wstawiałam wam zdjecia remontu po stronie rodziców ![]()
![]() Edytowane przez madziwnia Czas edycji: 2011-11-12 o 14:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jakiego pieska chodzi? Zosia bardzo lubi tą książeczkę ![]() Cytat:
Ja mam tylko dla koleżanki córki te puzzle kuliste i coś jeszcze dokupię. Zosi wózek na gwiazdkę a na mikołajki muszę coś wymyśleć. Dla tż we wtorek jadę do galerii to coś kupie, myślałam o jakimś fajnym pasku do dżinsów. Własnie w jakim sklepie kupie jakiś fajny pasek? Mój chrześniak chce sobie kupić telefon więc dostanie pieniądze. drcron ja nie mam pojęcia jaki wózek kupić.Wizualnie bardziej podoba mi się ten drugi.
![]() |
#1617 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
heheheh Bao teraz i my i Michasia spimy w tym duzym pokoju który był salonem , takim pokojem dziennym on się znajduje tam za ta czarna folia.. musielismy folię bo strasznie sie kurzy... jak np. sciane wybijaja...
a ta kuchnia rozwalona juz od zeszłego roku o9d wakacji tylko kasy nie mielismy tez na to zeby cokolwiek w niej robic... a że T. połozył tam podłogówkę po której sie chodziło to w koncu musielismy - po roku - to zalać cementem bo szkoda tej podłogówki tych rur itd. od tego romontu po stronie rodziców to my jak rumuny hahahaha dobrze ze ten pokój jest duzy i wszystko sie miesci
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
sara - taki, tylko z fioletową smyczą http://allegro.onet.pl/epee-interakt...913891292.html
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- madzia - a tak wogóle to o co chodzi z tym amsterdamem na fejsie??
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
ale na mnie i na tomka tez nic nie jest zapsane.. tylko to na bank bedzie na nas.. a nie prtzepisane bo my bysmy kredytu nie dostali pod hipoteke a rodzice mają na umowach wiecej. dlatego..
na fejsie... hmmmmmmm zaraz ci info wysle ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:38.