¦wiêto Niepodleg³o¶ci-Marsz Niepodleg³o¶ci - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-11-12, 09:58   #61
Ineczka33
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 067
Dot.: ¦wiêto Niepodleg³o¶ci-Marsz Niepod³eg³o¶ci

Miejmy nadziejê, ¿e ustawodawcy pójd± po rozum do g³owy i przystosuj± prawo do wagi zachowania tego byd³a...

Zobaczymy jeszcze, jak siê do tego wydarzenia ustosunkuj± politycy. Zapewne winny znowu Tusk, a pis bêdzie wspiera³ ''patriotów''.
Stary 2011-11-12, 09:58   #62
201604181004
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 47 595

Cytat:
Cze¶æ, by³am wczoraj na Marszu Niepodleg³o¶ci i... relacja podana przez tvpinfo i tvn (te stacje akurat ogl±da³am ale spodziewam siê, ¿e reszta wygl±da podobnie) jest kompletnie ZAK£AMANA. [...] ja ustawilam siê przy nowej prawicy, uznala³am, ¿e tam bêdzie najspokojniej.
Mia³am moment zawahania czy czytaæ dalej
201604181004 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:02   #63
Kreskaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Nie chcesz to nie czytaj. :P Uwa¿am, ¿e wybra³am najlepiej - nie odpowiadaj± mi transparenty "wielka polska katolicka", w grupce NP rozmawia³o siê g³ównie o tym, jak rz±d powinien poradziæ sobie z deficytem/ jak za³o¿yæ firmê/ itd a nie jak rozwaliæ bruk. :P Tak wiêc nie wiem do czego pijesz. aa Korwin te¿ by³, podziêkowa³ za punktualno¶æ i TYLE.

PiSu nie widzia³am, bo nie mo¿na by³o rozwin±æ partyjnych napisów.

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:03
Kreskaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:06   #64
201604181004
Konto usuniête

Pijê do tego ¿e takie osoby nie mog± nawet w ¶wiêto narodowe powstrzymaæ siê od polityki
Nie wiem, mo¿e moja rodzina jest jaka¶ dziwna, ale rodzice poszli z wnukami bez transparentów i ¶ciskania d³oni z innymi lud¼mi.
Sami dzielicie siê na obozy polityczne a potem wielkie pretensje macie do ¶wiata ¿e was rozdzielaj±. Jeszcze tego brakuje by wydorêbniæ pochód np feministek, wtedy petardy z m³odzie¿y wszechpolskiej murowane. I po co to? W imiê czego siê tak obnosiæ z w³asnymi pogl±dami? Lepiej ci wtedy? £atwiej ci siê ten dzieñ prze¿ywa?
Stary 2011-11-12, 10:09   #65
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Poka¿ wiadomo¶æ
Pijê do tego ¿e takie osoby nie mog± nawet w ¶wiêto narodowe powstrzymaæ siê od polityki
Nie wiem, mo¿e moja rodzina jest jaka¶ dziwna, ale rodzice poszli z wnukami bez transparentów i ¶ciskania d³oni z innymi lud¼mi.
Sami dzielicie siê na obozy polityczne a potem wielkie pretensje macie do ¶wiata ¿e was rozdzielaj±. Jeszcze tego brakuje by wydorêbniæ pochód np feministek, wtedy petardy z m³odzie¿y wszechpolskiej murowane. I po co to? W imiê czego siê tak obnosiæ z w³asnymi pogl±dami? Lepiej ci wtedy? £atwiej ci siê ten dzieñ prze¿ywa?
Zgadzam siê.Przez to, ¿e bior± siê za ³by ró¿ne organizacje, zwyk³y obywatel musi ten dzieñ spêdzaæ uciekaj±c z dzieæmi z miejsca obchodów...

Edytowane przez Ineczka33
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:11
Ineczka33 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:13   #66
Kreskaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 076

Jasne, nie by³ to marsz polityczny ale sympatycy mogli spotkaæ siê wcze¶niej - ja skorzysta³am z tej okazji, bo stamt±d przynamniej znam kilka osób a ca³y marsz by³ OGROMNY i na ró¿nych odcinkach wygl±da³ odrobinê inaczej -ja po prostu nie chcia³am zapl±taæ siê w ¶rodek ONRu, Falangi czy jakiej¶ akcji katolickiej. Na szczê¶cie wiêkszo¶æ hase³ by³a wspólna dla wszystkich - typu "cze¶æ i chwa³a bohaterom".
Kreskaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:27   #67
WhiteCherry
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 328

Cytat:
Napisane przez magrat16 Poka¿ wiadomo¶æ
Rany dziewczyny, nied³ugo dojdzie do tego, ¿e ci biedni ch³opcy dostan± odszkodowanie za pokaleczone d³onie przez ostre kostki chodnikowe moim zdaniem policja i tak by³a megacierpliwa, ile mo¿na...
ciekawe, gdyby która¶ z wiza¿anek dosta³a p³yt± chodnikow± w g³owê, to ju¿ nie by³oby stawania w obronie ch³opców
do g³oszenia swoich pogl±dów jak widaæ potrzebuj± kominiarek, inaczej nie wyjd±.

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Poka¿ wiadomo¶æ
Za³o¿ê siê, ¿e 3/4 z nich nie ma bladego pojêcia kim by³ Roman Dmowski, pod pomnik którego tak ochoczo pod±¿ali...
w necie wyczyta³am, ¿e ponad 90 osób by³o spoza Polski, a reszta to pseudokibice, którzy specjalnie z tej okazji przyjechali do Wawy nie podejrzewam ich o wiedzê nt historii Polski, pewnie wtedy wagarowali, tak na moje oko to postur± wygl±dali na ledwo 20 lat

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Poka¿ wiadomo¶æ

Podsumowuj±c: by³o tam ok. 20-30 chuliganów, którzy przy okazji przyjazdu "psów" z o¶miu województw chcieli zrobiæ rozróbê.
aha, ja widzia³am o wiele wiêcej ni¿ 30, ale pewnie ich dokleili w fotoszopie

''Tomasz ¦lesicki, cz³onek grupy rekonstrukcyjnej I Pu³k Legii Nadwi¶lañskiej opowiada jak id±c przez Warszawê z kolegami z IV Pu³ku (grupa stworzona przy Wojskowej Akademii Technicznej) na defiladê historyczn± w Warszawie zostali zaatakowani przez niemieckich skrajnych lewaków:''

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:34
WhiteCherry jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 10:27   #68
201607061212
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 674

Cytat:
Zgadzam siê.Przez to, ¿e bior± siê za ³by ró¿ne organizacje, zwyk³y obywatel musi ten dzieñ spêdzaæ uciekaj±c z dzieæmi z miejsca obchodów...
I jeszcze te biedne dzieci musia³y na to wszystko patrzeæ zamiast podziwiaæ ¿o³nierzy w mundurach na uroczysto¶ciach, spêdzaæ ten czas z rodzin± i uczyæ siê co to patriotyzm, wolno¶æ i cieszyæ siê z tego etc etc etc.
201607061212 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:29   #69
blair witch
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 533

Cytat:
Napisane przez marcinosz Poka¿ wiadomo¶æ
Ogl±da³am parê filmików teraz z wczorajszego dnia i mi kopara opad³a !!! Na jednym z filmików ci wszyscy chuligani razem, jak jeden m±¿ : Precz z komun± ! Czy oni w ogóle wiedzieli co krzycz± ?

Mnie ciekawi co zrobi± z naszymi s±siadami z zachodu
Naprawdê nie rozumiesz, dlaczego porównuj± to co siê dzieje w kraju do komuny? Chocia¿by to jak bardzo pro rosyjscy jeste¶my?

Cytat:
Tylko co to bêdzie przy Euro 2012 ? Ciê¿k± artyleriê trzeba bêdzie na ulice wystawiæ chyba

A co do euro to obawiam siê ¿e pojawi³y siê pewne problemy i niedogodno¶ci dla niemieckich kibiców...

Jak mnie ¶miesz± artyku³y na gazecie - niemieccy antyfaszy¶ci zabarykadowali siê w jednej z warszawskich kawiarni (bo przecie¿ to jaka to by³a kawiarnia jest nie do napisania, opinia siê nie mo¿e dowiedzieæ ¿e niemieckich agresorów przyjê³a z otwartymi ramionami kawiarnia Krytyki Politycznej ).
Stary 2011-11-12, 10:33   #70
Ineczka33
Wtajemniczenie

Naprawdê, nie wyobra¿am sobie, ¿e po tych zamieszkach nie zostan± wprowadzone zmiany w prawie i ³yse ³by w kapturach przestan± byæ mierzone t± sam± miark± co pozostali obywatele.

Wystarczy³ by zakaz ukrywania twarzy pod chustami i kapturami. Ka¿dy, kto siê wy³amie, dostaje grzywnê czy inn± karê.
Stary 2011-11-12, 10:34   #71
201604181004
Konto usuniête

Biedne dzieci komuny nie zazna³y.
Pro rosyjscy... Ciekawe dlaczego. Mo¿e dlatego ¿e Rosja to ogromny potentat jeden z najwa¿niejszych krajów ¶wiata o najwiêkszych zasobach i do tego jest naszym s±siadem. Tak, faktycznie, trudno tolerowaæ ¿e liczymy siê z kim¶ takim Na moje to polska powinna wybudowaæ wokó³ mur i nikogo nie wpuszczaæ, nikogo nie wypuszczaæ. Zbudowaæ kraj od podstaw wstrzymaæ handel zagraniczny, kontrolowaæ gospodarkê centralnie. Tak by nam by³o najfajniej.

Och tak, czy¿by to pachnia³o komun± bardziej ni¿ bycie pro rosyjskim...?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 10:35   #72
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

Wystarczy³ by zakaz ukrywania twarzy pod chustami i kapturami. Ka¿dy, kto siê wy³amie, dostaje grzywnê czy inn± karê.
dok³adnie, chcesz manifestowaæ swoje pogl±dy? miej odwagê i siê poka¿ w kominiarce ka¿dy jest odwa¿ny.

Dzieñ Niepodleg³o¶ci, ludzie oddawali ¿ycie na wojnie, a ch³opaczki bez rajstopy na twarzy nie wyjd±.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:36
WhiteCherry jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:50   #73
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Biedne dzieci komuny nie zazna³y.
Pro rosyjscy... Ciekawe dlaczego. Mo¿e dlatego ¿e Rosja to ogromny potentat jeden z najwa¿niejszych krajów ¶wiata o najwiêkszych zasobach i do tego jest naszym s±siadem. Tak, faktycznie, trudno tolerowaæ ¿e liczymy siê z kim¶ takim Na moje to polska powinna wybudowaæ wokó³ mur i nikogo nie wpuszczaæ, nikogo nie wypuszczaæ. Zbudowaæ kraj od podstaw wstrzymaæ handel zagraniczny, kontrolowaæ gospodarkê centralnie. Tak by nam by³o najfajniej.

Och tak, czy¿by to pachnia³o komun± bardziej ni¿ bycie pro rosyjskim...?
Czym innym jest liczenie siê z kim¶, czym innym w³a¿enie do ty³ka

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Poka¿ wiadomo¶æ
dok³adnie, chcesz manifestowaæ swoje pogl±dy? miej odwagê i siê poka¿ w kominiarce ka¿dy jest odwa¿ny.

Dzieñ Niepodleg³o¶ci, ludzie oddawali ¿ycie na wojnie, a ch³opaczki bez rajstopy na twarzy nie wyjd±.
No tyle ¿e wczoraj zakryte twarze mieli g³ównie Ci z kolorowego marszu z tego co widaæ w tv i na zdjêciach

Te¿ uwa¿am ¿e powinien byæ zakaz przychodzenia na takie eventy w przebraniach, maskach, i automatycznie takie osoby powinny byæ wy³apywane
Stary 2011-11-12, 10:56   #74
Asiaa90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 182

Ja powiem tak.. niech siê bij± z policj±, zabijaj±, rzucaj± czym chc±, pa³uj± jak chc± itp. ale niech to siê nie dzieje na najwa¿niejszym ¶wiêcie Pañstwowym ! gdzie ludzie przychodz± ¿eby upamiêtniæ wydarzenia, uczciæ, gdzie dla ludzi to tak szczê¶liwy dzieñ a nawet z takiego ¶wiêta mo¿na burdy zrobiæ

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dó³ 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 10:59   #75
201604181004
Konto usuniête

Cytat:
Czym innym jest liczenie siê z kim¶, czym innym w³a¿enie do ty³ka
Co ty siê tak na tych ruskich upar³a¶? Amerykanom nie w³azimy w ty³ek? Ka¿demu komu siê da, czy mam na to jaki¶ wp³yw? Niebardzo.
A kraje jako odrêbne niezale¿ne jednostki to s± chyba tylko dzikie plemiona na dziewiczych wyspach gdzie wiêkszo¶æ spo³eczeñstwa zajmuje siê rzemios³em. No có¿, taki los europejczyka.
Stary 2011-11-12, 11:05   #76
Ineczka33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja powiem tak.. niech siê bij± z policj±, zabijaj±, rzucaj± czym chc±, pa³uj± jak chc± itp. ale niech to siê nie dzieje na najwa¿niejszym ¶wiêcie Pañstwowym ! gdzie ludzie przychodz± ¿eby upamiêtniæ wydarzenia, uczciæ, gdzie dla ludzi to tak szczê¶liwy dzieñ a nawet z takiego ¶wiêta mo¿na burdy zrobiæ
Mojej zgody na bicie siê z Policj± czy rzucaniem czym siê chce nie ma ani w Dzieñ Niepodleg³o¶ci ani w ¿aden inny.
W pañstwie prawa to niedopuszczalne.
I to byd³o powinno siê o tym jak najszybciej przekonaæ.
Stary 2011-11-12, 11:17   #77
magrat16
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 770

Cytat:
Napisane przez blair witch Poka¿ wiadomo¶æ
Naprawdê nie rozumiesz, dlaczego porównuj± to co siê dzieje w kraju do komuny? Chocia¿by to jak bardzo pro rosyjscy jeste¶my?
Ja nadal nie widzê nawi±zania do komuny Przecie¿ jest to zgodne z polityk± rz±du wybranego w wyborach demokratycznych.
Zgodzê siê z drabineczk±, ¿e Amerykanom podlizujemy siê bardziej i jako¶ nikt siê nie czepia, a za podlizywanie siê w celu utrzymywania dobrych kontaktów naszym s±siadom, cisn± siê gromy
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 11:22   #78
201607061212
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 674

Cytat:
Nie rozumiem... Jeszcze mam kaszkê pod noskiem
201607061212 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 11:59   #79
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty siê tak na tych ruskich upar³a¶? Amerykanom nie w³azimy w ty³ek? Ka¿demu komu siê da, czy mam na to jaki¶ wp³yw? Niebardzo.
A kraje jako odrêbne niezale¿ne jednostki to s± chyba tylko dzikie plemiona na dziewiczych wyspach gdzie wiêkszo¶æ spo³eczeñstwa zajmuje siê rzemios³em. No có¿, taki los europejczyka.
Nie tylko na Ruskich, ¿eby nie by³o, Niemcom te¿ mam co¶ do zarzucenia
Nie podoba mi siê ca³e prowadzenie polityki zagranicznej, w stosunku i do Rosji, i do Niemiec, i do Ameryki, pokazuje kompleksy, poddañstwo. Wp³yw mo¿emy mieæ przy wyborach, niestety ludzie wierz± i id± na ¶lepo za pewnymi liderami wykreowanymi w mediach Nie patrz±c na konsekwencje. Orientujesz siê jakie umowy handlowe podpisali¶my na jakich zasadach? Jak dajemy siê ten tego w kakao? Gazprom najlepszym przyk³adem O reszcie nie wspomnê, jak le¿ymy i kwiczymy i zgadzamy siê na wszystko, na ka¿dy zapis w umowie, negatywny dla naszej gospodarki i finansów. Nie powinni¶my byæ wyobcowani jak plemiona z buszu Ale te¿ nie mo¿emy pozwoliæ na to ¿eby prowadzenie interesów z zagranic± wp³ywa³o negatywnie na finanse i gospodarkê, a to niestety ma miejsce.

Cytat:
Napisane przez magrat16 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nadal nie widzê nawi±zania do komuny Przecie¿ jest to zgodne z polityk± rz±du wybranego w wyborach demokratycznych.
Zgodzê siê z drabineczk±, ¿e Amerykanom podlizujemy siê bardziej i jako¶ nikt siê nie czepia, a za podlizywanie siê w celu utrzymywania dobrych kontaktów naszym s±siadom, cisn± siê gromy
Podlizujemy siê wszystkim, co napisa³am ju¿ wy¿ej. Nie uwa¿am tego za przyk³ad dobrze prowadzonej polityki zagranicznej

Chcesz wiêcej nawi±zañ do komuny?
Chocia¿by ograniczanie wolno¶ci s³owa w internecie. Obi³o siê o uszy co Tusko planuje zrobiæ? Pozbywanie siê prasy i dziennikarzy którzy o¶miel± siê przyznaæ racjê opozycji i przedstawiæ j± w dobrym ¶wietle Dalej nie bêdê pisaæ bo nie chcê robiæ z tego tematu politycznego.

Cytat:
Nie rozumiem... Jeszcze mam kaszkê pod noskiem
Có¿... Nie popatrzy³am na Twój wiek, mea culpa, mea maxima culpa.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 12:10   #80
paulinka3110
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 363

Cytat:
Napisane przez TmargoT Poka¿ wiadomo¶æ
Ale o co chodzi ?

Przeciwko czemu jest marsz niepodle³o¶ci jest?
Dlaczego ludzie walcz± z policj±?
Czy my Polacy nie potrafimy ¿yc bez przepychanek,walki,wandal izmu?
Czy kto¶ mo¿e mi wyt³umaczyæ?
Zacznijmy od tego ¿e s± w naszym kraju ludzie dla których ka¿da okazja jest dobra dla zrobienia zadymy. Po³owa z tych wandali którzy wojowali z policj± nie ma pojêcia o co chodzi w ¶wiêcie niepodleg³o¶ci i generalnie na historii w szkole to byli mo¿e na kilku zajêciach.
Po prostu by³a okazja ¿eby obrzuciæ policjê wyzwiskami, kamieniami itp. Ewentualnie zdemolowaæ miasto. Ch³opaki siê wy¿yli jednym s³owem.
Jak patrzy³am na te zdjêcia jak ci m³odzi wandale le¿± w kajdankach na chodniku to ¿yczy³abym sobie ¿eby policja zostawi³a ich tak le¿±cych ca³± noc na tym mrozie. Mo¿e by zm±drzeli chocia¿ troszke

Moja ksi±¿kowa wymiana. Zapraszam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=630571http://
paulinka3110 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 12:11   #81
suszarka
Buc

Wiadomo¶ci: 9 914

Cytat:
Napisane przez Carame Poka¿ wiadomo¶æ
Marsz nie jest przeciwko niczemu. Marsz jest po to, aby zamanifestowaæ patriotyzm, przywi±zanie do Polski.
Walka z policj± wywi±za³a siê, poniewa¿ policja zablokowa³a LEGALNY marsz tylko dlatego, ¿e kilkaset lewaków sta³a kilkana¶cie metrów dalej - to oni powinni zostaæ "rozgonieni", poniewa¿ oni chcieli blokowaæ Marsz Niepodleg³o¶ci, przy wspó³pracy z ANTIF¡ - równie¿ niemieck±, która prowokowa³a uczestników Marszu Niepodleg³o¶ci.

a dowiadywa³a¶ siê mo¿e kto ten marsz organizowa³?
jak nie to polecam, z ca³ego serca.

zamiast i¶æ jak bez my¶lne bydlo, serio , czasem warto siê zapoznaæ ze statutem partii b±d¼ ugrupowania z którym idzie siê ramie w ramiê.

tak, a jak antifa prowokowa³a?
chêtnie bardzo pos³ucham.

i b³agam nie pisz o blokowaniu legalnego marszu bo sama siê o¶mieszasz.
Stary 2011-11-12, 12:16   #82
pierniczek_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 911

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Poka¿ wiadomo¶æ
PS Z tego co wiem to ta manifestacja by³a legalna tak?Je¶li tak to powinni za to odpowiedziec zarówno organizatorzy jak i w³adze miasta, które to pozwolenie wydaly
Nie ma czego¶ takiego, jak pozwolenie na manifestacjê. Takie mamy prawo, ¿e manifestacje s± legalne je¶li zg³osi siê je odpowiednio wcze¶niej i w³adze miasta po prostu musz± j± zarejestrowaæ i jeszcze zorganizowaæ policjê do ochrony. Czyli nie do¶æ, ¿e miasto stawia nogi mnóstwo policjantów, zostaje sparali¿owane na kilka godzin, to jeszcze jego w³adze maj± p³aciæ za zniszczenia, bo byd³o pod przykrywk± marszu niepodleg³o¶ci chcia³o siê porzucaæ p³ytkami chodnikowymi?
pierniczek_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 12:22   #83
Parvanti
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 644

Cytat:
Napisane przez suszarka Poka¿ wiadomo¶æ

zamiast i¶æ jak bez my¶lne bydlo, serio , czasem warto siê zapoznaæ ze statutem partii b±d¼ ugrupowania z którym idzie siê ramie w ramiê.

Chocia¿by napadaj±c na niewinnych ludzi id±cych z flag± ulic±, np tu http://www.youtube.com/watch?feature...&v=BHTrAcSHdsU
Jak widaæ za³atwili sobie nawet przebrania policjantów.

Marsz szed³ prawie 3h przez Warszawê, podczas przemarszu policja go nie os³ania³a i wtedy nie by³o ¿adnych zamieszek. Wszyscy szli spokojnie, skandowali has³a patriotyczne. By³o bardzo du¿o osob starszych, sporo rodziców z dzieæmi. Tego jednak nie zobaczycie w tv bo co w tym ciekawego. Zamieszki, które mia³y miejsce to te jeszcze przed rozpoczêciem marszu i po dotarciu do pomnika. Zawsze w wiêkszej grupie znajdzie siê paru debili którzy przyszli tylko po to, ¿eby robiæ rozróbê. Najwiêkszym b³êdem miasta by³o pozwolenie na drug± manifestacjê, która by³a tam tylko po to, ¿eby blokowaæ marsz, innego celu nie mieli wiêc wiadomo by³o z góry, ¿e bêdzie zadyma. Mimo to uwa¿am, ¿e policja spisa³a siê bardzo dobrze.

A zaproszenie przez krytykê polityczn± niemieckich bojówkarzy to ju¿ w ogóle dla mnie rzecz niepojêta.

Edytowane przez Parvanti
Czas edycji: 2011-11-12 o 12:25
Parvanti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 12:27   #84
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Parvanti Poka¿ wiadomo¶æ
Chocia¿by napadaj±c na niewinnych ludzi id±cych z flag± ulic±, np tu http://www.youtube.com/watch?feature...&v=BHTrAcSHdsU
Jak widaæ za³atwili sobie nawet przebrania policjantów.

Marsz szed³ prawie 3h przez Warszawê, podczas przemarszu policja go nie os³ania³a i wtedy nie by³o ¿adnych zamieszek. Wszyscy szli spokojnie, skandowali has³a patriotyczne. Tego jednak nie zobaczycie w tv bo co w tym ciekawego. Zamieszki, które mia³y miejsce to te jeszcze przed rozpoczêciem marszu i po dotarciu do pomnika. Zawsze w wiêkszej grupie znajdzie siê paru debili którzy przyszli tylko po to, ¿eby robiæ rozróbê. Najwiêkszym b³êdem miasta by³o pozwolenie na drug± manifestacjê, która by³a tam tylko po to, ¿eby blokowaæ marsz, innego celu nie mieli wiêc wiadomo by³o z góry, ¿e bêdzie zadyma. Mimo to uwa¿am, ¿e policja spisa³a siê bardzo dobrze.

A zaproszenie przez krytykê polityczn± niemieckich bojówkarzy to ju¿ w ogóle dla mnie rzecz niepojêta.

nie, najwiêkszym b³êdem miasta by³o zezwolenie na marsz organizowany przez ONR i MW.

zreszt± jasne lepiej zezwoliæ na legalny przemarsz powy¿szych ni¿ na blokadê.
Stary 2011-11-12, 12:28   #85
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Najwiêkszym b³êdem miasta by³o pozwolenie na drug± manifestacjê
ale przecie¿ nie mog± zabroniæ
Stary 2011-11-12, 12:36   #86
Parvanti
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 644

"H. Gronkiewicz- Waltz w sobotê mówi³a, ¿e zmiany w dotychczasowych przepisach mia³yby dotyczyæ przede wszystkim trzech aspektów, zakazu zakrywania twarzy, u¿ywania materia³ów pirotechnicznych oraz braku mo¿liwo¶ci rejestracji kilku manifestacji w tym samym miejscu."

O tym samym mówi³ prezydent Komorowski. Kto pierwszy ten lepszy. Je¶li np. lewicowe stowarzyszenia zg³osz± manifestacjê za rok w miejscu X to grupy skrajnie prawicowe bêd± musia³y wybraæ inne miejsce na manifestacjê i na odwrót.
Parvanti jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-11-12, 12:41   #87
blair witch
Zakorzenienie

Cytat:
nie, najwiêkszym b³êdem miasta by³o zezwolenie na marsz organizowany przez ONR i MW.

zreszt± jasne lepiej zezwoliæ na legalny przemarsz powy¿szych ni¿ na blokadê.
Równie dobrze ja mog³abym powiedzieæ ¿e najwiêkszym b³êdem jest zezwalanie na têczowo czerwone parady Tak nawiasem mówi±c to wolê popatrzeæ na marsz patriotyczny ni¿ na ch³opczyków w strojach Borata i ró¿owych boa, ale có¿, s± gusta i gu¶ciki

A gdyby kolorowi nie wpadli na genialny pomys³ bycia przeciwko marszu niepodleg³o¶ci, to nic z tych rzeczy by nie mia³o miejsca. Ale widaæ kto¶ jest niezadowolony z tego ¿e odzyskali¶my niepodleg³o¶æ

Cytat:

Hmm... czy mnie oczy i pamiêæ nie myl±, ¿e to antifa zaprosi³a 100 niemców, z których 92 zosta³o zatrzymanych za ataki na policjê? Na 210 zatrzymanych ogó³em
Stary 2011-11-12, 12:41   #88
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
"H. Gronkiewicz- Waltz w sobotê mówi³a, ¿e zmiany w dotychczasowych przepisach mia³yby dotyczyæ przede wszystkim trzech aspektów, zakazu zakrywania twarzy, u¿ywania materia³ów pirotechnicznych oraz braku mo¿liwo¶ci rejestracji kilku manifestacji w tym samym miejscu."

O tym samym mówi³ prezydent Komorowski. Kto pierwszy ten lepszy. Je¶li np. lewicowe stowarzyszenia zg³osz± manifestacjê za rok w miejscu X to grupy skrajnie prawicowe bêd± musia³y wybraæ inne miejsce na manifestacjê i na odwrót.
no tak, ale to dopiero jest w planach, nie obowi±zuje JESZCZE ;>
Stary 2011-11-12, 12:49   #89
blair witch
Zakorzenienie

I jeszcze co do antify:
http://www.wykop.pl/ramka/941085/dra...osci-i-okolic/

Cytat:
Ale przy pomniku Pi³sudskiego spotykam te¿ znanego reportera radiowego. Opowiada mi o zdarzeniach sprzed kilku godzin: atakach tak zwanych antyfaszystów na Nowym ¦wiecie na ma³e grupki przechodniów – wystarczy³ bia³o-czerwony szalik albo flaga.
To by³a proporcja stu na sze¶ciu, moja kole¿anka udziela³a jednemu z pobitych pomocy medycznej
– relacjonuje mi cz³owiek od prawicy jak najdalszy.
W koñcu „antyfaszy¶ci” zaatakowali jedn± z grup rekonstrukcyjnych w mundurach z czasów Ksiêstwa Warszawskiego, potem schowali siê do „Nowego ¦wiata” kawiarni Krytyki Politycznej, która ich tu zaprosi³a (niektórzy byli nie z Polski, mówi siê o Niemcach i o Bia³orusinach).
Przypominam sobie, ¿e tu¿ przed wyj¶ciem przeczyta³em na stronie internetowej Wyborcza.pl alarmistyczny tytu³:
Policja wy³apuje ludzi z Krytyki Politycznej.
Jakby¶my ¿yli w kraju prawicowego terroru. Tyle ¿e zdarzenia wygl±da³y ca³kiem inaczej.
Kiedy wracam do domu, na stronie internetowej Wyborczej tego tytu³u ju¿ nie ma. Jest tasiemcowa relacja z wydarzeñ ca³ego dnia. Ataki na Nowym ¦wiecie opisane tak, ¿e nie bardzo wiadomo, kogo reprezentowali napastnicy.

(...)

Z drugiej strony zamêt wokó³ Marszu Niepodleg³o¶ci (pomijam incydent ze sprzêtem TVN) zacz±³ siê od chwili, kiedy lewica postawi³a sobie za punkt honoru rozprawê z „polskimi nazistami”. Taka metoda mo¿e prowadziæ do zablokowania dowolnego zgromadzenia czy manifestacji. W my¶l zasady „Nie ma wolno¶ci dla wrogów wolno¶ci”. A czy ludzie atakuj±cy kogo¶ z pa³ami (tak!) za bia³o-czerwony szalik albo mundur z czasów napoleoñskich s± przyjació³mi wolno¶ci? Wolne ¿arty, naturalnie, ¿e tak!
Wieczorem ogl±daj±c TVN-owskie Fakty dowiadujê siê, ¿e atakuj±cy ludzi „anarchi¶ci” zabarykadowali siê „w jednej z warszawskich kawiarni”. Zero precyzyjnej informacji, zero kontekstu. Nazwa Krytyka Polityczna nie pada.
Stary 2011-11-12, 12:55   #90
suszarka
Buc

Cytat:
Równie dobrze ja mog³abym powiedzieæ ¿e najwiêkszym b³êdem jest zezwalanie na têczowo czerwone parady Tak nawiasem mówi±c to wolê popatrzeæ na marsz patriotyczny ni¿ na ch³opczyków w strojach Borata i ró¿owych boa, ale có¿, s± gusta i gu¶ciki

A gdyby kolorowi nie wpadli na genialny pomys³ bycia przeciwko marszu niepodleg³o¶ci, to nic z tych rzeczy by nie mia³o miejsca. Ale widaæ kto¶ jest niezadowolony z tego ¿e odzyskali¶my niepodleg³o¶æ
oczywi¶cie, ¿e mog³aby¶, bo obowi±zuje w tym kraju wolno¶æ wypowiedzi.

a tak nawiasem mówi±c blokada nie ma wiele wspólnego z ch³opczykami w strojach Borata i ró¿owych boa.

mo¿e jedyne co ma to, to, ¿e ich chroni.
i toleruje co jest chyba kluczowym s³owem w tym wszystkim.

i owszem mia³o by miejsce bo nie zale¿nie czy by³a by wczoraj kolorowa niepodleg³a czy nie, to blokada i tak by stanê³a.

Cytat:

Hmm... czy mnie oczy i pamiêæ nie myl±, ¿e to antifa zaprosi³a 100 niemców, z których 92 zosta³o zatrzymanych za ataki na policjê? Na 210 zatrzymanych ogó³em

owszem, ale zaprosi³a ich na blokadê a nie t³uczenie siê z policj±.
co nie znaczy, ¿e popieram ten pomys³.
i w sumie te¿ nie znaczy to, ¿e nie popieram.

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-11-11 21:23:43

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.