XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 10:01   #2761
MaryAnne
Rozeznanie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
Po prostu co za dużo to niezdrowo.

Jadam otręby w zupach mlecznych typu owsianka czy granola z mlekiem, w omletach, placuszkach z serka homo=czyli po prostu moje śniadania, które zawierają łyżkę otrębów.Wiem,że niby można jeść 3 dziennie, ale dla mnie to przesada tym bardziej,że łącze otręby z mlecznymi rzeczami co utrudnia wchłanianie żelaza.
No i każde otrębowe cudo zawiera jeszcze jajka- często 2( no a tutaj kwestia cholesterolu się kłania- a same jajka uwielbiam omlety,jajecznica,gotowan e na kanapki mrr!) więc dodawanie kolejnych jaj odpada(a nie chce rezygnować z innych jajecznych posiłków jak też ze śniadań. Kolejny posiłek utrudniający wchłanianie żelaza? nie dla mnie-boję się anemii już niedawno z niej wyszłam)
Słodzik? Jestem przeciwna czystej chemii więc muszę posłodzić czymś innym. Czemu nie? Miód wcale a wcale nie daje gorszego smaku- wręcz lepszy. No a jeśli komuś nie pasuje to połączenie to mamy ksylitol, fruktoze, syrop z agawy...
aha, dzięki. ja otrębów w ogóle nie jem, więc się zastanawiam, czy nie spróbować. jajka jem jak mam ochotę i tym się nie martwię, jak mam ochotę na kilka dziennie to jem, a czasem nie jem wcale. żelazem też już się nie przejmuje, bo poprawiłam sobie wyniki. mój sposób to herbata z pokrzywy przez kilka dni + cytryna, buraki i ogórki kiszone itp. ważne żeby coś z żelazem łączyć z czymś z witaminą C, bo wtedy lepiej się wchłania. a z tym słodzeniem to muszę poeksperymentować, ja nie czuję jakiś strasznych potrzeb na słodkie (no z wyjątkiem @, wiadomo), ale z resztą rodziny gorzej

MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:51   #2762
LadyTo0fat
Rozeznanie

Jestem zażenowana, bo albo moja waga świruje, albo ja różnie staję na wadze, więc już nie wiem, której liczbie ufać. Ale można powiedzieć, że dziś jest 76kg.

W nagrodę za kolejny stracony kilogramik zjadłam tyci-tyci (dosłownie 3cm sześcienne) kawałek takiego pysznego, cholernie słodkiego wafelka w czekoladzie mlecznej, moje ulubione kiedyś słodycze - teraz nie zrobiło furrory. Jest progress.
I zrobiłam sobie cudownie wyglądający (i dobrze smakujący) mini torcik. Jak rozkroiłam go jak prawdziwy, duży tort to w środku też tak ładnie wyglądało, takie 3 biszkopty przekładane niby kremem i w ogóle, mmm, oczy się cieszą, jedząc takie cudka.

Poza tym w tym tygodniu zaliczyłam 7 różniastych zajęć na fitnessie, jea.
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 12:24   #2763
Bottega
Zakorzenienie

U mnie też spadek Jest 75,2kg Cieszę się bardzo, bo ostatnio trochę dołowała mnie ta moja waga. Za to niestety od rana mam potworny ból brzucha, normalnie rozsadza mi żołądek od środka, wymiotować mi się chce i czuję, że to niedługo nastąpi. = zapewne czas włączyć 2 antybiotyki na helicobacter'a, bo leki, które teraz biorę nie pomagają.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 12:31   #2764
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Jestem zażenowana, bo albo moja waga świruje, albo ja różnie staję na wadze, więc już nie wiem, której liczbie ufać. Ale można powiedzieć, że dziś jest 76kg.

W nagrodę za kolejny stracony kilogramik zjadłam tyci-tyci (dosłownie 3cm sześcienne) kawałek takiego pysznego, cholernie słodkiego wafelka w czekoladzie mlecznej, moje ulubione kiedyś słodycze - teraz nie zrobiło furrory. Jest progress.
I zrobiłam sobie cudownie wyglądający (i dobrze smakujący) mini torcik. Jak rozkroiłam go jak prawdziwy, duży tort to w środku też tak ładnie wyglądało, takie 3 biszkopty przekładane niby kremem i w ogóle, mmm, oczy się cieszą, jedząc takie cudka.

Poza tym w tym tygodniu zaliczyłam 7 różniastych zajęć na fitnessie, jea.
gratuluję!!

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
U mnie też spadek Jest 75,2kg Cieszę się bardzo, bo ostatnio trochę dołowała mnie ta moja waga. Za to niestety od rana mam potworny ból brzucha, normalnie rozsadza mi żołądek od środka, wymiotować mi się chce i czuję, że to niedługo nastąpi. = zapewne czas włączyć 2 antybiotyki na helicobacter'a, bo leki, które teraz biorę nie pomagają.
gratuluję spadku
i bardzo współczuję problemów z brzuchem, mam nadzieję, że masz coś, co może Ci pomóc?

Stary 2011-11-12, 12:55   #2765
Bottega
Zakorzenienie

niestety nie... wzięłam już lek, który mogłam, ale nie jest lepiej. Muszę iść do lekarza po skierowanie na gastroskopię, żeby zobaczyć którego stopnia mam zapalenie (jest na pewno), jak źle jest. Mam nadzieję, że mi wypisze, bo kurcze za każdym razem muszę o wszystko walczyć.

Stary 2011-11-12, 13:00   #2766
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Dziewczyny gratuluję spadków u mnie dzisiaj 78,8 czyli nie wiele bo nie wiele ale ostatnio było 79 albo 79,2
Stary 2011-11-12, 13:03   #2767
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
niestety nie... wzięłam już lek, który mogłam, ale nie jest lepiej. Muszę iść do lekarza po skierowanie na gastroskopię, żeby zobaczyć którego stopnia mam zapalenie (jest na pewno), jak źle jest. Mam nadzieję, że mi wypisze, bo kurcze za każdym razem muszę o wszystko walczyć.
to nie zazdroszczę trzymam kciuki, żeby szybko przeszło

Stary 2011-11-12, 13:19   #2768
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

o łaaał, dziewczyny, ale z was leci gratuluję chooleernie mocno wszystkim spadków!!

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:20   #2769
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję spadków u mnie dzisiaj 78,8 czyli nie wiele bo nie wiele ale ostatnio było 79 albo 79,2
gratulacje każdy spadek się liczy

Stary 2011-11-12, 13:22   #2770
Eldo_rado
amor vincit omnia

katiennn jak tam u Ciebie?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:36   #2771
whisky79
Raczkowanie

dziewczyny gratuluje Ja sama nie mam czym sie pochwalic-wczoraj zjadlam pol paczki Curly wieczorem i pol opakowania popcornu z mikrofalowki I oczywiscie waga ta sama co tydzien temu choc wczoraj mialam spadek o 400g Ze tez musialam sie zlamac
Stary 2011-11-12, 13:58   #2772
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje

katienn, f_ola, Eldo, jak tam u Was? Są jakieś postępy?

Stary 2011-11-12, 14:01   #2773
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
ja ostatnio mam zawirowania w życiu i o diecie nie myślę, stąd wzrost wagi niestety nie jakiś znaczny, ale jednak jest... od poniedziałku jednak wracam na dobre tory. i niech się dzieje co chce w życiu, ale nie chce być już wielorybem!! do końca roku chcę zejść do 61 i utrzymać to nie wiem jak to zrobię, ale MUSZĘ!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:13   #2774
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

@ mam i z lekka moje myśli krązą wokół nauki i tego czy taki jeden ma dziewczyne czy nie
Zważe się po @ a jak spadku nie będzie to chyba eksploduje ze złości
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:16   #2775
LadyTo0fat
Rozeznanie

Gratuluję wszystkim spadków i niewzrostów
Bottega, zdrowiej!

~
Takie pytanko... czy kurczak pieczony w piekarniku ma tyle samo kalorii co taki gotowany? Bo właściwie przecież nic z nim nie robię, tylko zamiast do wody, wsadzam do piekarnika.
Stary 2011-11-12, 15:30   #2776
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Bottega, zdrowiej!

~
Takie pytanko... czy kurczak pieczony w piekarniku ma tyle samo kalorii co taki gotowany? Bo właściwie przecież nic z nim nie robię, tylko zamiast do wody, wsadzam do piekarnika.
kurczak gotowany w jarzynach 108
kurczak pieczony 182

nie wiem czemu więcej byłam pewna że pieczony mniej że ten tłuszcz się wypala przynajmniej ta strona tek twierdzi http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm

a jednak jest odwrotnie
Stary 2011-11-12, 15:37   #2777
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

a może chodzi że pieczony ze skórką lub na tłuszczu jest?
Stary 2011-11-12, 15:39   #2778
MaryAnne
Rozeznanie

Cytat:
kurczak pieczony 182

nie wiem czemu więcej byłam pewna że pieczony mniej że ten tłuszcz się wypala przynajmniej ta strona tek twierdzi http://zdrowezywienie.w.interia.pl/tabelekaloryczne.htm

a jednak jest odwrotnie
no bez przesady, nie wierzę w to, kalorie się nie biorą z powietrza raczej mogą mieć na myśli całego kurczaka pieczonego, ze skórą i w ogóle.

Stary 2011-11-12, 15:45   #2779
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
a może chodzi że pieczony ze skórką lub na tłuszczu jest?
no właśnie też tak może być

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez MaryAnne Pokaż wiadomość
no bez przesady, nie wierzę w to, kalorie się nie biorą z powietrza raczej mogą mieć na myśli całego kurczaka pieczonego, ze skórą i w ogóle.
no cały to raczej ma więcej niz tylko 182

ale te z jarzynkami może te jarzynki pożerają te kalorie z kurczaka i to napewno dlatego mają mniej <smiech>

Edytowane przez wybOrOowa
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:46
wybOrOowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:59   #2780
Bottega
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja ostatnio mam zawirowania w życiu i o diecie nie myślę, stąd wzrost wagi niestety nie jakiś znaczny, ale jednak jest... od poniedziałku jednak wracam na dobre tory. i niech się dzieje co chce w życiu, ale nie chce być już wielorybem!! do końca roku chcę zejść do 61 i utrzymać to nie wiem jak to zrobię, ale MUSZĘ!
Trzymam kciuki skoro tak 2 kg to malutko, na pewno sobie poradzisz

Cytat:
@ mam i z lekka moje myśli krązą wokół nauki i tego czy taki jeden ma dziewczyne czy nie
Zważe się po @ a jak spadku nie będzie to chyba eksploduje ze złości
będzie, będzie ja to już ledwo pamiętam, jak to jest zastanawiać się nad czymś takim... jak tak o tym pomyślę, to trochę brakuje mi tego wszystkiego Tego zastanawiania się co on robi/co o mnie myśli/czy mu się podobam/ czy to,jak ostatnio na mnie spojrzał coś znaczyło czy to tylko moja wyobraźnia Cudownie jest być razem, ale jednak takich głupot brakuje

Cytat:
Bottega, zdrowiej!

~
Dziękuję Wydaje mi się, że nie

Stary 2011-11-12, 16:00   #2781
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Oj bidulko, kiedy Ci się te zdrowotne przeboje skończą
Tak to jest z polską służbą zdrowia. Trzeba się ostro naużerać. Tak jakby chory człowiek nie miał większych zmartwień :/

Cytat:
Napisane przez whisky79 Pokaż wiadomość
dziewczyny gratuluje Ja sama nie mam czym sie pochwalic-wczoraj zjadlam pol paczki Curly wieczorem i pol opakowania popcornu z mikrofalowki I oczywiscie waga ta sama co tydzien temu choc wczoraj mialam spadek o 400g Ze tez musialam się zlamac
PRzynajmniej żałujesz za swoje grzechy
Nie przejmuj się, kolejny tydzień walki przed Tobą. Będzie lepszy!

Cytat:
no właśnie też tak może być

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

no cały to raczej ma więcej niz tylko 182

ale te z jarzynkami może te jarzynki pożerają te kalorie z kurczaka i to napewno dlatego mają mniej <smiech>
hahaha tak, to na 1000% tak własnie działa

Wróciłam z rowerowania i znów wymarzły mi stopy. Wykręciłam dziś 31,2km i ponoć spaliłam koło 1000kcal. Wg Runkeepera. Nawet jak 3/4 tego spaliłam, to jestem zadowolona. Dziś moja waga pokazała 87,7 (tydzień temu było 88,1). Wydaje mi się jednak, że mam przynajmniej 87,2. teraz jestem przed @ i mi ta waga się waha strasznie. Obserwowałam cały tydzień :P

Uciekam do kuchni. Dziś jakiś gulasz z kurczaka zrobię
No i oczywiście gratuluje wam dziewczyny sukcesów. Nawet tych najmniejszych!
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:04   #2782
czwarta_plaga_egipska
Raczkowanie

Wszystko dziś poszło nie tak.

Nie jadłam śniadania. Koło 11:30 zjadłam jogurt naturalny, o 13:00 dwie małe parówki z cielęciną. Na obiad o 15:00 był rosół z kaczki - zjadłam dwie łyżki makaronu, ugotowaną pierś z kurczaka, dużą gotowaną marchewkę i 250 ml tego rosołu - mam po nim wielkie wyrzuty sumienia.
Totalnie nie wiem, co zjeść na kolację, chyba wciągnę drugi jogurt.

Na wadze 87,7. Spadek minimalny, ale zawsze.

czwarta_plaga_egipska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:09   #2783
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość

Wróciłam z rowerowania i znów wymarzły mi stopy. Wykręciłam dziś 31,2km i ponoć spaliłam koło 1000kcal. Wg Runkeepera. Nawet jak 3/4 tego spaliłam, to jestem zadowolona. Dziś moja waga pokazała 87,7 (tydzień temu było 88,1). Wydaje mi się jednak, że mam przynajmniej 87,2. teraz jestem przed @ i mi ta waga się waha strasznie. Obserwowałam cały tydzień :P

Uciekam do kuchni. Dziś jakiś gulasz z kurczaka zrobię
No i oczywiście gratuluje wam dziewczyny sukcesów. Nawet tych najmniejszych!
rewelacyjnie Ci spadła po @ będzie pewnie jeszcze mniej

Bottegooo wracaj do zdróFka
Stary 2011-11-12, 16:26   #2784
whisky79
Raczkowanie

Cytat:
kurczak pieczony 182

a jednak jest odwrotnie
Kurczak gotowany nie zmienia tak wagi po obrobce termicznej,tzn pieczony w piekarniku sie"wysusza"bardziej.I do tego podczas gotowania duzo tluszczu zostaje w rosole stad gotowany ma mniej kcal.
Stary 2011-11-12, 16:31   #2785
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
katiennn jak tam u Ciebie?
Cytat:
gratulacje

hmm powiedzmy, że się staram miałam cholernie ciężki tydzień na studiach pod względem nauki, zajęć etc... i niestety odbija się to na wadze. dobra wiadomość jest taka, że przyszły jest dosyć luźny, wylatuje mi pare zajęć, więc będę miała czas dla siebie i będę mogła zająć się dietą w 100%. no i @ czeka tylko na to, żeby ze mnie wylecieć za jakieś 3 dni więc myślę, że to też ma wpływ na moją wagę. także w tym tygodniu nie zleciało, a nawet troszeczkę przybylo. eh... ale nie poddaję się, muszę mieć 1 stycznia na wadze 68 kg i tym samym mieć już prawidłowe BMI nie umiem się tego doczekać, te niecałe 5 kg nadwyżki mi ciąży i ciąży i pomyśleć że miałam 11 kg nadwagi i z tym funkcjonowałam a teraz jak z dietą średnio to od razu robi mi się ciężko dziwne.

Eldo wierzę w Twoje 61! nieraz udowodniłaś, że jesteś silna a Ty Bottego lecisz jak szalona! i zdrowiej

Stary 2011-11-12, 16:34   #2786
f_ola
Zakorzenienie

Wyborowa zdrówka nie zdrófka litości no
Nie musisz specjalnie zwracać uwagi na siebie- my Ciebie widzimy
nie każ mi mysleć że jesteś pokemonem*beczy* bo mam złe wspomnienia z podstawówki!

Bottego lecz się Kochana lecz! No ja na tym etapie jestem co mnie skutecznie rozprasza

Edytowane przez f_ola
Czas edycji: 2011-11-12 o 16:39
Stary 2011-11-12, 16:51   #2787
maminka83
Raczkowanie

Witam wszystkie babeczki
Jestem tutaj nową extra extra large kobitką Waga wyjściowa 82 kg docelowa 65 kg
maminka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:07   #2788
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czwarta_plaga_egipska Pokaż wiadomość
Wszystko dziś poszło nie tak.

Nie jadłam śniadania. Koło 11:30 zjadłam jogurt naturalny, o 13:00 dwie małe parówki z cielęciną. Na obiad o 15:00 był rosół z kaczki - zjadłam dwie łyżki makaronu, ugotowaną pierś z kurczaka, dużą gotowaną marchewkę i 250 ml tego rosołu - mam po nim wielkie wyrzuty sumienia.
Totalnie nie wiem, co zjeść na kolację, chyba wciągnę drugi jogurt.

Na wadze 87,7. Spadek minimalny, ale zawsze.
Ejjj ważymy tyle samo!

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
hmm powiedzmy, że się staram miałam cholernie ciężki tydzień na studiach pod względem nauki, zajęć etc... i niestety odbija się to na wadze. dobra wiadomość jest taka, że przyszły jest dosyć luźny, wylatuje mi pare zajęć, więc będę miała czas dla siebie i będę mogła zająć się dietą w 100%. no i @ czeka tylko na to, żeby ze mnie wylecieć za jakieś 3 dni więc myślę, że to też ma wpływ na moją wagę. także w tym tygodniu nie zleciało, a nawet troszeczkę przybylo. eh... ale nie poddaję się, muszę mieć 1 stycznia na wadze 68 kg i tym samym mieć już prawidłowe BMI nie umiem się tego doczekać, te niecałe 5 kg nadwyżki mi ciąży i ciąży i pomyśleć że miałam 11 kg nadwagi i z tym funkcjonowałam a teraz jak z dietą średnio to od razu robi mi się ciężko dziwne.

Eldo wierzę w Twoje 61! nieraz udowodniłaś, że jesteś silna a Ty Bottego lecisz jak szalona! i zdrowiej
Noo pomyśleć, że ja funkcjonowałam mając 22 kg więcej :| :| :| :| :| :|
Fuj! Życzę Ci tego 68. Na pewno się uda!

Cytat:
Napisane przez maminka83 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie babeczki
Jestem tutaj nową extra extra large kobitką Waga wyjściowa 82 kg docelowa 65 kg
Witaj!
Ile mas wzrostu?
I jaki plan działania obrałaś?

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
rewelacyjnie Ci spadła po @ będzie pewnie jeszcze mniej

Bottegooo wracaj do zdróFka
ooooby ;*

Edytowane przez tyszka_
Czas edycji: 2011-11-12 o 17:09
tyszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:01   #2789
LadyTo0fat
Rozeznanie

A co do tych kurczaków jeszcze - tego też nie rozumiem:
surowa pierś z kurczaka ma 100kcal w 100g, gotowana 150kcal, jak to się dzieje właściwie? Czemu te kalorie nie są takie same? Przecież zawartość mięsa chyba się za bardzo nie zmienia A z ileważy wynoszę także informacje, że białka jest więcej w gotowanym niż surowym. Ja nie rozumiem, w jaki sposób to działa

Dzisiaj jakoś mega szybko mi poleciały kalorie, a nie zjadłam nic bardziej pożywnego, tylko znowu jakieś smakołyki z przepisów. Nadrabiam to teraz jedząc ogromną michę sałatki z pomidora, ogórka, rzodkiewki, pora, kapusty pekińskiej, szczypiorku, ząbku czosnku i jogurtu naturalnego. Oto moja porcja warzyw na dziś A właśnie, nie pamiętam czy o to pytałam (i nie pamiętam, jaka była odpowiedź, jeśli pytałam ) - czy to prawda, że połączenie ogórka świeżego z pomidorem nie jest dobre, bo jakieś tam witaminy uciekaaają?
Stary 2011-11-12, 18:08   #2790
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

tyszka_ dziękuję! i szaaacuuun za te 22... łaał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości