Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 14:49   #2491
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Kupiłam w Aldiku ten pudding, ale był tylko waniliowy, bardzo mi smakował

Cholerka smutno mi, bo ta cholera jedna się do mnie nie odzywa znowu. Niby wiem, ze dzisiaj miał pracować, ale nie dał mi nic znać jeszcze. Wczoraj sie pokłócilismy, bo zapytał mnie czy moze isc do baru z kumplami czy bede na niego zła, powiedziałam, ze nie moze isc i ,ze tak bede zła, bo dzien wolny, a znowu mam siedziec sama w domu i co? Poszedł mimo tego, ze napisałam mu ,ze nie chce zeby szedł. W nerwach mu zaczęłam ubliżać, obrazac go, bo mnie nerwy poniosły, bo sie z moim zdaniem i tak nie liczy. Po grzyba pytał czy moze isc skoro i tak i tak poszedl bez względu czy mu pozwoliłam.

Ahh to Wam pomarudziłam..

A tu cisza jak makiem zasiał..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-12 o 14:50
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:50   #2492
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

hej dziewczyny!
musze sie pochwalić ze juz mam poprasowane wszystko dla małej jeszcze tylko policzyć i pouzupełniać listę
a wczoraj znowu miałam plamienia nie poszłam na izbe mam 2metry do szpitala wiec jak cos to zdąrze....a pewnie znowu mnie zatrzymaiby na 3dni i nic by nie zrobili. w poniedziałek skocze do gina, poki co leze plackiem ehhh

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:51   #2493
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Pewnie reniu odpoczywaj i to dużo

O juz poprasowane? U mnie wszystko jeszcze w pudłach leży, ale jak ja nawet nie wiem gdzie bym miała to układać..
Stary 2011-11-12, 14:53   #2494
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no ja tez mam wyprane i wyprasowane i bardzo się cieszę, ze to zrobiłam jak było jeszcze cieplej i mi wszystko na dworku wyschło....
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:55   #2495
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jeju, ale Wy sie z tym pospieszyłyscie

No, ale zeby nie było, ze ja bede rodzić, a nic nieprzygotowane, hehe.

neska
, a ci ludzie w tesco to jakas makabra. Zwierzęta się tak nie zachowują. Ja nie umiem sie tez wpychać w kolejke czy na miejsce w autobusie czy cos.

uciekam do łózkaoglądac jakis film

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:01
Stary 2011-11-12, 15:03   #2496
kamciurka
Zakorzenienie

Renata poleż i odpocznij troche
Zoska Ty to masz z tym TZ faktycznie bezsens po co pyta jak i tak robi swoje, nie denerwuj się
ja tez wszystko jeszcze w szafce ale ani nie poprane, ani nic, jakos mi tak wczesnie, zakurzy się :P tak tak leniwy sobie wszystko wytlumaczy

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:18   #2497
uska000
Zadomowienie

ehh ja mam 4 szuflady jedna wypralam mama z ciotka wyprasowaly a te 3 to czekaja na lepsze czasy;p

nie mam na nic sily

Renata lez jezeli sie nie pojawia znowu to spokojnie.. pewnie to prasowanie Cie przemweczylo troche;/

Kurde dziwnie sie czuje;/ boli mnie brzuch tak jakby na okres.. albo jak by mi sie do lazienki chcialo ale nie chce;/ kurcze...

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:50
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:53   #2498
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamusie.
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Nooo wąłśnie a macie plany na Sylwesta???
No właśnie Ciekawe co mnie czeka w tym roku w Sylwestra Termin mam na 27 grudnia i zastanawiam się czy już będę tulić mojego syncia, czy jeszcze nie Wiem jedno- napewno to nie będzie "szampański wieczór" ale może być baaardzo cudowny
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:54   #2499
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

[QUOTE=uska000;30459781]Czubasku no wlasnie tez myslalam ze rwa ale plecy ani troche;/ tak tylko w pachwinie.. nie wiem czy isc do lekarza czy co;/

Ja zmagam się z tym problemem juz dwa miesiace. U mnie ból zaczyna się w okolicach pośladka-miednicy (?) i promieniuje aż do stopy czasami. Kilka razy w nocy muszę wstać i ten ból rozchodzić. Mówiłam o tym mojej ginekolog ale powiedziała mi tylko, że muszę to przecierpieć (ja ogólnie mam problemy z kręgosłupem). Powinnaś dużo leżeć - często odpoczywać w dzień Jeszcze troszkę, damy RADE!!!!!!!
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:54   #2500
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy 4 godziny łażenia ale powolutku dlatego tak długo no i z przerwą na obiadek (zawsze w ikei coś szamamy )

Kupiliśmy wszystko co planowaliśmy + jeszcze kilak drobiazgów z poza listy ale to już nie dla dzidziolka

No to sie chwalę , kupiliśmy: Komodę+ wkłady z przegrudkami(tż jutro poskłada to pokarzę ), osłonki(gryzaki na łóżeczko), karnisz.
Zdj 1:
wanienka
okrycie kąpielowe
pojemniki na przewijak
zasłony
2x pościel,prześcieradła(mat erac, przewijak)
kołdra, poduszka
ochraniacz na materac
ochraniacz do łóżeczka
kocyk
ściereczki

Zdj 2
pudełka
lampka księżyc + na sufit
wieszaczki(przydadzą się tylko jak będzie Milenka na sukienusie )
ramki na zdjęcia
te dwa tyłeczki z ogonkami to wieszaczki, do przewijaka przykrece
tuba na pierdółki
2x zawieszki ze zwierzątkami
no i krokodyl, ale to chyba dla mnie bo tak mi sie podoba
Kasik ale się obkupiłaś
Stary 2011-11-12, 16:03   #2501
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hmm a cena?? ja zawsze się cena sugeruje;p tej niestety nie kupie bo tam gdzie chciałam ja postawić mam 65cm;/;/

no ta mojej mamy z BRW jest na 80cm a cena 220zł taka normalna, ale teraz w BRW 20% obniżka więc będzie taniej no taką na 65 cm to ciężko będzie, oczywiście to zależy czy chcesz same szuflady czy coś jeszcze
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 16:05   #2502
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
czesc mamuski

cala noc nie spalam boli mnie prawy chyba jajnik albo miednica nie wiem az mi na noge promieniuje.. nie moge nogi postawic

my na sylwestra to chyba na bal maly bedzie mial 10 dni to z dziadkami zostanie ja 4 dni po zdjeciu szwow to polatamy

a tak w ogole to zima juz jest brrr
Uska współczuje, a może to rwa kulszowa
Stary 2011-11-12, 16:07   #2503
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Cholerka smutno mi, bo ta cholera jedna się do mnie nie odzywa znowu. Niby wiem, ze dzisiaj miał pracować, ale nie dał mi nic znać jeszcze. Wczoraj sie pokłócilismy, bo zapytał mnie czy moze isc do baru z kumplami czy bede na niego zła, powiedziałam, ze nie moze isc i ,ze tak bede zła, bo dzien wolny, a znowu mam siedziec sama w domu i co? Poszedł mimo tego, ze napisałam mu ,ze nie chce zeby szedł. W nerwach mu zaczęłam ubliżać, obrazac go, bo mnie nerwy poniosły, bo sie z moim zdaniem i tak nie liczy. Po grzyba pytał czy moze isc skoro i tak i tak poszedl bez względu czy mu pozwoliłam.

Zoska, nawiń gnoja na kolano i lej ile wlezie albo olej po całości. Ja tak robie ze swoim. Jak mnie wkurzy to już się nawet nie dre i nie denerwuje tylko nie odzywam się do niego albo jadę do koleżanki i mam satysfakcję z tego jaki on jest zdezorientowany w takiej sytuacji :d
Może to dlatego że on stoo razy bardziej woli żebym mu nawrzucała niż mu ciche dni urządzała
[QUOTE=ciezaroweczka;30466 851]
Cytat:
Czubasku no wlasnie tez myslalam ze rwa ale plecy ani troche;/ tak tylko w pachwinie.. nie wiem czy isc do lekarza czy co;/

Ja zmagam się z tym problemem juz dwa miesiace. U mnie ból zaczyna się w okolicach pośladka-miednicy (?) i promieniuje aż do stopy czasami. Kilka razy w nocy muszę wstać i ten ból rozchodzić. Mówiłam o tym mojej ginekolog ale powiedziała mi tylko, że muszę to przecierpieć (ja ogólnie mam problemy z kręgosłupem). Powinnaś dużo leżeć - często odpoczywać w dzień Jeszcze troszkę, damy RADE!!!!!!!

mam identycznie.... w lewym pośladku się zaczyna i kończy na stopie. Najsilniejszy dopada mnie jak się nachodzę albo coś. Wczoraj sprzątałam trochę to mnie mąż masował w nocy bo wyłam.

A teraz dziewczyny mam pytanie... bardzo wstydliwe.
Zauważyłam że prawą wargę tam na dole mam tak jakby opuchnietą i to mega ... jest 3 razy większa od drugiej? Czy to jakaś infekcja mi się przyplątała ?

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:16   #2504
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Hej laski

Szybko się zamelduję bo idę sprzątać, wczoraj mieliśmy totalny dzień lenia :P też z domu nie wychodziliśmy A dziś idziemy do kumpeli i będzie większa imprezka - bardzo się cieszę bo dawno się nie widziałyśmy bo ona wyprowadziła się 200 km od nas. Także narka pa
DPH udanej imprezki, tylko nie spij się zabardzo

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
mam 28 dni na napisanie mgra, wypranie i wyprasowanie rzeczy Igora, posprzatanie generalne domu przed urodzeniem, bo tzt tylko jak bede w szpitalu to posprzaa kurze podlogi i rozlozy lozeczko jak sie z tym ogarnac a sily coraz mniej;/
A nie ma Ci kto pomóc? Mama, siostra? Mnie też to czeka, ale takie generalne porządki zacznę dopiero jak już skończę pracę za dwa tygodnie

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
o kurczę serniczek mniam mniam...

ja jutro mam teściów popołudniu i planujemy z mamuśką coś pysznego przygotowac.Napewno zrobimy dużą roladę schabowo serowo pieczarkową, parówki z serem i boczkiem,sałatkę gyrosa,leczo mamy w słoikach więc tylko kiełbaskę sie dokroi,a na słodko napewno będzie babka metrowiec czarno biała a to tego kawka cafe late( bo przecież od nich dostalismy dzbanek do ubijania mleczka i szklanki do tej kawki.Napewno coś jeszcze wymyślimy bo my z moją mamuśka uwielbiamy gotowac...
No to dogodzicie teściom, wrzuć przepis na tą roladę w wolnej chwili.
Stary 2011-11-12, 16:21   #2505
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Oj mnie dziś mój TŻ też wkurza od rana... generalnie mało co się odzywam do niego... niech wie, że ja kurde też mam prawo mieć czasem focha czy coś... , wkurza mnie te jego piwko z kolegą, a ja gdzie? Wolny długi weekend a ten co....
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:31   #2506
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc...
ale jestem dzis wnerwiona... wrrrrrrrrrrr byłam w tesco i mi sie tak humor popsuł ze az mis ie ryczec chciało... ;/
ludzie to pustaki i debile (przepraszam)
nie miałam duzo zakupow -moze z 8 szt wszystkiego (a w sklepie milion pińcet osób jakby wojna miała byc)... wiec szukam kasy z pierwszeństwem dla kobiet w cia,zy a tam kolejka az się zawijała (ale nie było w niej ani jednek kobiety w ciązy, ani jednego inwalidy, ani jednej osoby z małym dzieckiem) wiec zeby nie drażnic lwa stanęłam w kolejce obok bo była troszke mniejsza....
odwraca sie facet który stał przede mna- i mowi "niech pani idzie do kasy obok tam jest kasa pierwszeństwa" no to ja ze wiem ale i tak nikt nie przepusci"... na to on "to ja to PAni załatwie"-poleciał do kasjerki tej kasy pierwszeństwa (oznaczonej jak wół....) no i ona kazała mi podejśc... no wiec podeszłam(podziekowałam facetowi)... no i teksty jakie usłyszałam za od osób które stały za mną to az mnie wscieklizna brała.... normalnie same baby komentowały zeyb nie bylo wątpliwości i teksty typu "ja to dwa razy w ciązy bylam i sie nie wpychałam nigdy" albo "no tak a ja stoje i stoje a tu sobie bez kolejki wchodzą" (to tylko takie delikatniejsze teksty- az mi normalnie łzy w oczach staneły- generalnie jestem bojowa i normalnie bym tekst odpowiedni rzuciła ale teraz w ciazy mi się cos porypało i taka śluma ze mnie ze nic się nie odezwałam) KAsjerka mowi, ze to kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciązy, osob z małym dzieckiem i niepełnosprawnych....ale przeciez co to kogo obchodzi... za mną podszedł do taśmy facet o kulach to myślałam, ze go zlinczują...
wrrrr
Eh znieczulica na każdym kroku

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej! A ja od rana byłam na zakupach, sprzątam, piorę i gotuję, dopiero usiadłam na chwilkę, a kręgosłup mi siada dzisiaj mamy gości, zaprosiliśmy dwie pary (moje dwie najbliższe koleżanki z liceum z partnerami). Więc chłopy będą piły wódeczekę, a babeczki zajadały się smakołykami Zrobiłam już sałatkę żydowską, jajka faszerowane pieczarkami i serem, sałatkę ze świeżych jarzyn (sałata, pomidor, szczypior, rzodkiewka + sos vinaigrette), a do tego upiekę pizzę i dorzucę przystawki (kanapki, chipsy, ogóreczki itd.)

No to odpoczywać idę, a potem zrobić coś ze sobą, naszykować pizzę i czekać na gości i na męża, bo jak zwykle remontuje nam domek

pozdrowionka
Bebibebi Tobie również życzę udanej imprezy
Stary 2011-11-12, 17:12   #2507
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
A teraz dziewczyny mam pytanie... bardzo wstydliwe.
Zauważyłam że prawą wargę tam na dole mam tak jakby opuchnietą i to mega ... jest 3 razy większa od drugiej? Czy to jakaś infekcja mi się przyplątała ?
a swedzi boli wysypka?ja tez zauwazylam,ze jestem "tam" pulchniejsza ogolnie takie cialo mi sie zrobilo miekkie
jak cie nie swedzi i piecze itd to ja bym sie nie przejmowala.
Profilaktycznie naparz sobie rumianku i przecieraj np po siku jak siedzisz na toalecie jeszcze.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:21   #2508
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
a swedzi boli wysypka?ja tez zauwazylam,ze jestem "tam" pulchniejsza ogolnie takie cialo mi sie zrobilo miekkie
jak cie nie swedzi i piecze itd to ja bym sie nie przejmowala.
Profilaktycznie naparz sobie rumianku i przecieraj np po siku jak siedzisz na toalecie jeszcze.

Nie piecze mnie, czasem swędzi ale specjalnie mi to nie przeszkadza. Zresztą miałam kiedyś doczynienia z panem grzybkiem niestety i objawy były inne. Sto razy gorsze. czytałam że to może być żylak

Stary 2011-11-12, 17:39   #2509
renata:)
Zadomowienie

dzięki mamusie, staram się leżeć juz cały dzień przeleżałam teraz trochę posiedzę- chyba można no nie?
zoska oj za takie coś tobym się długggooo nie odzywała i jeszcze awanturę zrobiłago!!!
czubasek ja też jestem opuchnięta tam na dole , a pamiętam że moja kuzynka miała problem z żyłami w ciązy i takie coś jej się stało(wraca później do normy)

wszystkim udanych imprez!!!

a co do sylwestra to my raczej w domku na spokojnie, chyba że się świetnie będę czuła to podjedzemy do znajomych tak do północy a później męża podwioze do domu

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:07   #2510
uska000
Zadomowienie

Nowojka chetnych do pomocy jest kupa ale ja jestem z tych samsungow;p co wszystko robia najlepiej i jak widze teraz jak tzt zamiata to mnie nosi;p zamiast sie cieszyc ze robi to za mnie;p

nic jak mnie sytuacja zmusi to zamkne oczy i beda robic;p

Stary 2011-11-12, 18:20   #2511
czubasek20
Zakorzenienie

Tylko ja w ogole nie mam problemu z żyłami. Przynajmniej nic mi nie wiadomo. Pomocze się dziś troche w rumianku, jeśli bedzie gorzej to gnam na wizyte do gina. Jeśli nie bedzie bólu to sobie poczekam do czwartku bo wtedy mam planowaną wizytę

My sylwestra spędzamy w domciu, mieliśmy zaprosić znajomych (dziewczyna ma termin na ten sam dzień co ja) ale że wylądowała w szpitalu i jest cały czas na podtrzymaniu więc spędzimy sylwestra tylko we troje. Ja, Michał i Hania

Stary 2011-11-12, 19:04   #2512
uska000
Zadomowienie

ale tu spokoj dzisiaj...

imprezujecie wszystkie??

a ja zjadlam chyba kg mandarynek i leze jak biedronka

aa i przyszla mi paczka z loveli chyba ze 3 dni temu tylko spala w skrzynce;p

Stary 2011-11-12, 19:17   #2513
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

neska22 noo, są ludzie i parapety... nie stresuj się tym

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
musze sie pochwalić ze juz mam poprasowane wszystko dla małej jeszcze tylko policzyć i pouzupełniać listę
a wczoraj znowu miałam plamienia nie poszłam na izbe mam 2metry do szpitala wiec jak cos to zdąrze....a pewnie znowu mnie zatrzymaiby na 3dni i nic by nie zrobili. w poniedziałek skocze do gina, poki co leze plackiem ehhh
wow, fajnie, ja mam na razie dwie pralki wyprane ale wyprsowane NIC...

spokojnie tylko, odpoczywaj

A ja się do jutrzejszej sesji przygotowuję szukam ciuchów, zdjęć które mi się podobają. Muszę iść się ogolić, pomalować paznokcie (nie wiem jak pomaluję te od stóp :conf used: i spróbować zrobić makijaż
Stary 2011-11-12, 19:34   #2514
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
neska22 noo, są ludzie i parapety... nie stresuj się tym

wow, fajnie, ja mam na razie dwie pralki wyprane ale wyprsowane NIC...

spokojnie tylko, odpoczywaj

A ja się do jutrzejszej sesji przygotowuję szukam ciuchów, zdjęć które mi się podobają. Muszę iść się ogolić, pomalować paznokcie (nie wiem jak pomaluję te od stóp :conf used: i spróbować zrobić makijaż
no to czekamy na efekty.....
Stary 2011-11-12, 19:53   #2515
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No i wróciliśmy 4 godziny łażenia ale powolutku dlatego tak długo no i z przerwą na obiadek (zawsze w ikei coś szamamy )

Kupiliśmy wszystko co planowaliśmy + jeszcze kilak drobiazgów z poza listy ale to już nie dla dzidziolka

No to sie chwalę , kupiliśmy: Komodę+ wkłady z przegrudkami(tż jutro poskłada to pokarzę ), osłonki(gryzaki na łóżeczko), karnisz.
Zdj 1:
wanienka
okrycie kąpielowe
pojemniki na przewijak
zasłony
2x pościel,prześcieradła(mat erac, przewijak)
kołdra, poduszka
ochraniacz na materac
ochraniacz do łóżeczka
kocyk
ściereczki

Zdj 2
pudełka
lampka księżyc + na sufit
wieszaczki(przydadzą się tylko jak będzie Milenka na sukienusie )
ramki na zdjęcia
te dwa tyłeczki z ogonkami to wieszaczki, do przewijaka przykrece
tuba na pierdółki
2x zawieszki ze zwierzątkami
no i krokodyl, ale to chyba dla mnie bo tak mi sie podoba
super zakupy
ja dzis poszalałam na dziale kuchennym
no i kupiłam dokładnie takie samo okrycie kąpielowe jak ty

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

dziewczyny kiedy pakujecie torbę do szpitala?
jak będe mieć już wszystko a jeszcze dużo mi brakuje ale musze zebrać braki do początków grudnia, żeby mieć gotową na te 4-5tyg przed godziną 0 od poniedziałku ostro zabieram się za braki mam nadzieję, że mi karta i konto nie zgrzeją się

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
gratuluje furki my też bedziemy kupowac ale jakos w styczniu, bo sprzedaliśmy we wrześniu i bujamy się moja biedroneczką (ford Ka)
moją nową też będziemy w styczniu/lutym, znaczy się mąż będzie bo ja nie będe mogła wyjść przecież bo dziecko już będzie, a zastanawiamy się nad nowym samochodem a wtedy są wyprzedaże roczników więc warto się wstrzymać jeszcze chwilę
Cytat:
o kawka mi tez sie taka marzy.. w czwartek jak bylam w carfourze to babka stala na promocji jacobs tossino i pilam latte carmelowe mniam
zobaczymy czy co z moim ekspresem z reklamacji jak oddadza kase to kupuje ten
ja mam ten Krupsa Nescafe Dolce Gusto i jestem zadowolona gdyby nie koszt tych kawek w kapsułkach ale nie mają takich fajnych smaków jak karmelowe lattem, tylko zwykłe
Cytat:
czesc...
ale jestem dzis wnerwiona... wrrrrrrrrrrr byłam w tesco i mi sie tak humor popsuł ze az mis ie ryczec chciało... ;/
ludzie to pustaki i debile (przepraszam)
nie miałam duzo zakupow -moze z 8 szt wszystkiego (a w sklepie milion pińcet osób jakby wojna miała byc)... wiec szukam kasy z pierwszeństwem dla kobiet w cia,zy a tam kolejka az się zawijała (ale nie było w niej ani jednek kobiety w ciązy, ani jednego inwalidy, ani jednej osoby z małym dzieckiem) wiec zeby nie drażnic lwa stanęłam w kolejce obok bo była troszke mniejsza....
odwraca sie facet który stał przede mna- i mowi "niech pani idzie do kasy obok tam jest kasa pierwszeństwa" no to ja ze wiem ale i tak nikt nie przepusci"... na to on "to ja to PAni załatwie"-poleciał do kasjerki tej kasy pierwszeństwa (oznaczonej jak wół....) no i ona kazała mi podejśc... no wiec podeszłam(podziekowałam facetowi)... no i teksty jakie usłyszałam za od osób które stały za mną to az mnie wscieklizna brała.... normalnie same baby komentowały zeyb nie bylo wątpliwości i teksty typu "ja to dwa razy w ciązy bylam i sie nie wpychałam nigdy" albo "no tak a ja stoje i stoje a tu sobie bez kolejki wchodzą" (to tylko takie delikatniejsze teksty- az mi normalnie łzy w oczach staneły- generalnie jestem bojowa i normalnie bym tekst odpowiedni rzuciła ale teraz w ciazy mi się cos porypało i taka śluma ze mnie ze nic się nie odezwałam) KAsjerka mowi, ze to kasa z pierwszeństwem dla kobiet w ciązy, osob z małym dzieckiem i niepełnosprawnych....ale przeciez co to kogo obchodzi... za mną podszedł do taśmy facet o kulach to myślałam, ze go zlinczują...
wrrrr
ja dziś wepchnęłam się do takiej kolejki w Ikea - bez skrupułów, skoro ludzie decydują się stać w nich powinni się liczyć z tym, że prędzej czy później jakaś kobieta w ciązy czy z dzieckiem podejdzie i będzie mieć pierwszeństwo, a tym zwałom u ciebie bym dała popalić
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
gratuluję i zazdroszcze że masz już wszystko zrobione, mnie to dop czeka
odpoczywaj, leż i już się nie wysilaj, mam nadzieję że krwawienie było chwilowe i już nie wróci więcej

Cytat:
no ja tez mam wyprane i wyprasowane i bardzo się cieszę, ze to zrobiłam jak było jeszcze cieplej i mi wszystko na dworku wyschło....
kolejna

Cytat:

wklejam linka z inspiracją
http://www.facebook.com/pages/Fotogr...91280557582559
http://fotografdzieci.com/galeria/oczekiwanie

to nasza fotograf

Ja miałam do sesji:
- specjalną koszulke z napisem it's a boy
- sukienkę białą aby pasowała do skrzydel motyla
- niebieskie płatki, które rozsypałyśmy przy sesji ze skrzydłami
- normalny strój dzienny czyli sweter i spodnie
- elegancką bluzkę
- do sesji na dworze czerwoną sukienkę ala gruby sweter
plus rekwizyty od pani fotograf
a tż miał mniej przebrań
co do malowania paznokci to radze wybrać jasny kolor - mniej będzie widać niedomalowań, ja ostatnio tak malowałam na odległość

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:10   #2516
agawoo
Zakorzenienie

Hejka
Nadrobiłam, ale nie mam siły odpisywać
Po obiedzie byłam z mamą na cmentarzu trochę posprzątać po wszystkich świętych, potem na zakupach,potem była u nas koleżanka

Neska, co za buractwo Ludzie nie mają za grosz pomyślunku

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:13   #2517
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

jejjj uwielbiam momenty kiedy Klusek jeździ mi stopami zupełnie u góry brzucha. Tam jest tak cienka skóra że czuję pod ręką jak sobie smyra i jedną i drugą

dla tego uczucia mogę być w ciąży kolejne 9 miesięcy

Uska00 możesz napisać mniej więcej jak wyglądała Twoja sesja? czy fotograf podpowiadał co robić, jak się ustawiać itp?
Stary 2011-11-12, 20:18   #2518
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
jejjj uwielbiam momenty kiedy Klusek jeździ mi stopami zupełnie u góry brzucha. Tam jest tak cienka skóra że czuję pod ręką jak sobie smyra i jedną i drugą

dla tego uczucia mogę być w ciąży kolejne 9 miesięcy

Uska00 możesz napisać mniej więcej jak wyglądała Twoja sesja? czy fotograf podpowiadał co robić, jak się ustawiać itp?
ja tez to lubie
ale czasem mała bestia wypchnie tak mocno kopytko, ze az boli....
rany jak ja chce juz styczen
Stary 2011-11-12, 20:19   #2519
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
jak będe mieć już wszystko a jeszcze dużo mi brakuje ale musze zebrać braki do początków grudnia, żeby mieć gotową na te 4-5tyg przed godziną 0 od poniedziałku ostro zabieram się za braki mam nadzieję, że mi karta i konto nie zgrzeją się

ja mam ten Krupsa Nescafe Dolce Gusto i jestem zadowolona gdyby nie koszt tych kawek w kapsułkach ale nie mają takich fajnych smaków jak karmelowe lattem, tylko zwykłe

wklejam linka z inspiracją
http://www.facebook.com/pages/Fotogr...91280557582559
http://fotografdzieci.com/galeria/oczekiwanie

to nasza fotograf

Ja miałam do sesji:
- specjalną koszulke z napisem it's a boy
- sukienkę białą aby pasowała do skrzydel motyla
- niebieskie płatki, które rozsypałyśmy przy sesji ze skrzydłami
- normalny strój dzienny czyli sweter i spodnie
- elegancką bluzkę
- do sesji na dworze czerwoną sukienkę ala gruby sweter
plus rekwizyty od pani fotograf
a tż miał mniej przebrań
co do malowania paznokci to radze wybrać jasny kolor - mniej będzie widać niedomalowań, ja ostatnio tak malowałam na odległość
oo, dzięki zaraz sobie pooglądam. My będziemy mieli tylko sesję w studio

Ja niestety nie mam koszulki, a gdybym miała więcej czasu to chyba bym kupiła z jakimś napisem, albo zdjęciem i tż też bym kupiła muszę się skupić na tym co mam

A możesz powiedzieć ile płaciliście i ile zdjęć dostaliście?

Torba do szpitala ja chyba na początku grudnia spakuje, tak jak zacznie się 9 miesiąc... zresztą do szpitala poza ręcznikiem, papciami i paroma zwykłymi kosmetykami mini nie mam chyba nic

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-11-12 o 20:23
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:23   #2520
anankee
Rozeznanie

a ja nie będę prasować ubranek, nienawidzę prasowania.

wylicytowałam dziś krzesło do karmienia za całe 34 zł
takie drewniane rozkladane na stoliczek i krzesełko. Żałuję że nie kupiłam wcześniej, bo teraz jak karmię Emi to ona często mi się rozłazi po całym pokoju i niepotrzebnie przedłuża tym posiłki.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości