|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Natka w dniu gdy skończył 4 m-ce
![]() ![]() nie mogliśmy się już doczekać żeby mu dać coś innego, karmić łyżeczką itd, wydawało am się że już taki dorosły i radochę mieliśmy na całego ![]() teraz bez ciśnienia, kupiłam słoiczek z jabłkami i jakoś za parę dni damy Lilce. nie spieszy mi się bo teraz bardziej liczę ile to kosztuje ![]() ![]()
#4832 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Ja tak szybciutko przywitam się!!!
Widzę, że trochę gorąco się zrobiło, ja też nie lubię takich sytuacji. na szczęście się nie wypowiem jak bym robiła, bo my bez smoczkowi jesteśmy ![]() Ale przyznać się do czegoś przyznam: Do niedawna jak Dominik marudził a do końca nie wiedzieliśmy czy jest już może głodny to wkładaliśmy paluszki nasze do buźki i tym sposobem wiedzieliśmy czy jest głodny ![]() Zanetka nie bądź zła (wkurzona), ja Ciebie poniekąd rozumie, bo czasem taki odruch oblizywania smoczka sam pewnie idzie. Ale dziewczyny maja pewnie rację, że najgorsza to jest ta próchnica, która może się przenieść. A tak w ogóle to już ciiii KONIEC TEMATU. Powiedz nam lepiej jak wycieczka się udała i gdzie byliście. Nerolko to trzymamy kcuiuki, żeby leki zadziałały i naczyniak Izuni szybko się wchłonął. Zanka no faktycznie te butelki dr browna to trochę są uciążliwe, ale teraz jak już okres kolkowy minął to można pomyśleć nad prostszymi butelkami. Patik bardzo fajnie, że mężulek się zmienił i ze dobrze Wam się teraz układa ![]() Brawa dla Domka za 4miesiace skończone ![]() A my kończymy 4mc w czwartek, ale mamusia już nie mogła się doczekać i Dominik dzisiaj zjadł swój pierwszy obiadek ![]() ![]() Zdjęcia w klubie
#4834 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Lilce zyrafke Sophie, zobaczymy czy to takie cudo..
![]()
#4835 |
Zakorzenienie
|
ja czekam na skończone 5 m-c i spróbuję powoli wprowadzać nowe smaki, zacznę od warzyw ........ mój syn całkowicie cyckowy nawet herbatki nie dostaje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Natko jeszcze sie nie zastanawialam, kiedy wprowadzic sloiczki. W zasadzie mi sie nie spieszy, ale dopytam jeszcze pediatry w srode-idziemy na druga dawke szczepien.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Natka uściskaj Domka jeszcze ode mnie!
Nerola dobre wieści z tym naczyniakiem, trzymam kciuki, aby wizyta przebiegła po waszej myśli. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy takie krzesełko Cytat:
![]() Cytat:
![]() "... zostańmy razem ... " ![]() ![]() ![]() ![]() Tobie głupio, matce założycielce wracaj , pisz o swojej gromadce bo uwielbiam to czytać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() chcesz jeszcze koda ?? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no dobra , nadrobiłam choć trochę pobieżnie ![]() Brumek ![]() zdrówka dla chorowitków !!!!! a ja w końcu w domku odpoczywam, dwa dni w biegu, w gościach ![]() a wczoraj do 19 do 1 w nocy z Tż układaliśmy puzzle ![]() no dziewczyny taki mój pomysł (sama dzis go zrealizowałam) do smyka jest w "mamo to ja" bo na 15% zniżki (Ania o tym pisała) i ja własnie dzisiaj wykorzystałam ten rabat przy zakupie fotelika samochodowego ![]() dzięki zniżce mam fotelik tańszy o ok 150zł !!!!!!! zdecydowałam sie bo mały ledwo się mieści w tym co mamy a poza tym od stycznia wzrasta Vat na rzeczy dla dzieci więc pewnie będą o wiele droższe. Juz dzis mielismy porównanie bo nowa kolekcja przyszła o 100zł droższa. Tak rzucam pomysła bo można dużo zaoszczędzić ![]() ![]() a teraz uciekam oglądać film: 11-11-11 ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-12 o 19:00 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Dziubek, a jaki fotelik kupiliście?
W sprawie krzesełka to my mamy Baby Design - prezent od chrzestnych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4841 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A z tematami - nie masz się o co wkurzać. Kto może to wysyła, i tyle. Przecież nikt cię o to nie będzie ścigał. Ja też przyznaję - nie wysyłam, ale po prostu nie mam zdolności do wymyślania takich fajnych. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kajool, ![]() ![]() Natka, brawa dla Domka za 4 miesiące!!!!! patik, dobrze że wizyta w porządku! Fajne porównanie przydatności kanapy ![]() Brumek, brawa dla Tymka!!! To kawa czeka ![]() A my wróciliśmy niedawno, mały pięknie się cały dzień zachowywał. Uśmiechnięty, zainteresowany wszystkim, w ogóle nie marudził ![]() Generalnie zakupy w większości dla TŻa miały być, ale i mnie coś się trafiło ![]() ![]() A może kogoś zainteresuje - w Rossmanie zerknęłam na słoiczki Babydream - skład mają całkiem ok, np w deserkach cukru nie zauważyłam ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Dziubek, jaki fotelik kupiliście?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Dziubek, fajny pomysł z tym kodem.
![]() Powiedz, na jaki fotelik się zdecydowałaś? Duży jest wybór w Smyku? My chcemy kupić małej Cybex 9-36kg, orientujesz się czy takie mają(na stronie widzę tylko Recaro i Graco z tej kategorii)? Ale Cię zbombardowałam pytaniami... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ja już luzik, spokój mam, starsza córka u dziadków, Nati juz prawie spi u siebie w łóżeczku, byli u nas dzisiaj znajomi, i z mężem kupiliśmy min. hamburgery z biedronki, bo któraś zachwalała, takie o , moga być, ale dzisiaj zachwalałyście lasagne, tylko nie brałam bo nie wiedziałam którą, czy ta mrożoną czy świeżą z lodówy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy ![]() Madziak ![]() ![]() Aniu a dla Twojego Adasia ![]() ![]() A mój Domek dzisiaj 4 m-ce świętuje baaardzo marudnie, tak marudzi że szok, wrzeszczy, piszczy, nie wiadomo o co ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Tż przyjechał z Filipem, wykąpał go, ja uśpiłam a ten pojechał kontynuować imprezę , pewnie wróci wesolutki ![]() aaaaaa dziewczyny byłam dziś w carefourze i jest promo na mega pakę pampków po 79,99zł , zakupiłam karton dla Filipa i dla Lilki już 4, bo 3 ma jeszcze sporo i chyba już się na 4 przesiądziemy bo są od 7kg Cytat:
http:// www.smyk-s2.pl/129-fisher-price-krzeselko-do-karmienia-nadstawka-t3764.html
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-12 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Madzia
![]() ![]() ![]() ![]() Dziubek Szymek już wyrósł z Maxi cosi? nieźle..Dla Sary jest tak na styk bez wkładki, ale na wiosnę pewnie zmiana. Właśnie dzisiaj się zastanawiałam nad zakupami na "wyrost" dla Młodej, jak vat pójdzie do góry to ceny poszybują też nieźle. Jutro może coś jej kupię. Są jakieś fajne promo w smyku oprócz tego kodu rabatowego z gazety? |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
iustyna jak tam Twoje wypieki?? ogarnęłaś się już?
![]()
#4848 | ||
Zakorzenienie
|
zostaliśmy wierni marce maxi cosi ,taki
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest bardzo fajny ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie ![]() Mnie się nie spieszy, na razie tylko na mleczku jest, do pół roczku chyba tylko na nim zostaniemy, a potem zacznę wprowadzać. Chciałabym wg zasad BLW, oczywiście dostosowanych do siebie, zobaczymy czy wyjdzie ![]() Całkiem sporo rzeczy jest poprzecenianych, ja dziś tylko ciuszki obejrzałam, na szybko - no i czapę kupiłam ![]() Cytat:
Super ![]() My nawet wczoraj rozmawialiśmy że musimy się rozejrzeć, po czym kuzyn zaproponował że pożyczą nam po swojej córce fotelik ![]() ![]() Dużo rzeczy nam pożyczyli (bo kiedyś drugie planują, stąd pożyczka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |||||||
Zakorzenienie
|
No i stało się - to był pierwszy w życiu Tymcia dzień bez ... kupy
![]() ![]() ![]() Dziubek, Brunetka, Youyou - za kody już ślicznie podziękuję, bo mam niezły zapasik ![]() ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj Aniu, naprawdę mi się marz taka kawka z Tobą ![]() Cytat:
![]() A zakupy całkiem niezłe, jak na takie nieplanowane ![]() ![]()
![]() |
#4852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do znizki to dokładnie kwota niezła się zrobiła , za to dostał Szymek jeszcze bodziaki z tesco i kocyk z fido taki grubiutki i cieplusi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
BAN stały
|
Hej
![]() Ach dziewczyny bardzo cięzki tydzien za mną, no jeszcze się nie skonczyl... Dziś w mojej rodzinie byly 2 pogrzeby, tak jak wam juz wczesniej pisalam zmarł mój kuzyn. A wujek który chorowal na raka takze zmarl i nalozyly się pogrzeby na dziś... Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach ze nie mam już sily ani ochoty do niczego. Zal mi obu rodzin, bo tu rodzice pochowali tragicznie zmarlego syna a tu ciocia zostala zupelnie sama, nie ma dzieci... Biedna tak strasznie plakala.. ale wujek miał naprawde piękną smierc, przy modlitwie, zmarl z usmiechem na twarzy i takiego go kazdy zapamięta. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-11-12 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sara też ściśnięta w foteliku jak sardynka w puszce z pozostałymi koleżankami sardynkami. Jakie Wy macie śpiworki. Bo ja nie wiem jaki chcę ![]() Bo taki o http://allegro.pl/tako-cieply-spiwor...923011629.html fajny na zimę, do wózka. Dziecia ubrać kombinezon i w ten śpiworek i mu ciepło. Ale do fotelika już nie bardzo. chociaż na aukcji pisze że i do fotelika ok, wycięcia w sumie ma....no nie wiem. Do fotelika pasowałoby mieć taki jak normalny kombinezon tylko na całej długości rozpinany z rozcięciem na pasy-wtedy dziecko można lekko ubrać do auta...Na dwór na spacery w mrozy nie bardzo znowu. No i pasowałoby kupić dwa ![]() Masło maślane z margaryną mi wyszło. Rozumiecie? napiszcie czy rozumiecie ![]() Ile normalnie kosztuję duże słoiczki hippa? bo w realu jest promo 4,09- dobra cena? Bartessa straszne współczuję tych tragicznych wydarzeń jakie spadły na Twoją familię. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-12 o 20:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Brumku wyobraziłam sobie takiego 18-letniego Tymka wiszącego na Twojej piersi ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a co do spiworków to pooglądaj takie : 1 albo taki 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Brumek gorzej jak Tymek jakąś dziewczyne na kolacje zaprosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam blender brauna click and mix i jest fajny, to ten co ma 4 końcówki do miksowania. Cytat:
![]() nie robię teraz, odstresowuję się z małżem colą z ***** (ale gada takie głupoty... chyba ma dosyć ![]() ![]() Z jednym dzieckiem, to jest pikuś nie Youyou? Przypomnijcie, żeby nie dawać alkoholu mojemu Tż ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy czy bedzie sie lilce podobadz. U nas robi furore. Moj maly Groszek dzisiaj w lozeczku przekrecil sie o 180 stopni, tam gdzie leza w rogu zabawki i co chwycil?? Zyrafe i znecal sie nad biedna Zoska swoimi bezzebnymi dziaslami ![]() Dziewczyny moje dziecko znowu oszalalo. Dzisiaj znowu rzuca sie na cyca. No i mi apetyt przez to wzrasta, bo przeciez musze mleko produkowac, wiec zjadlam i salatke i tortille i mysle co dalej ![]() A wiecie co w czwartek kupilam?? Michalki bialo czerwone ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zadomowienie
|
Aniu nie, 4 semestry magisterki.
Brunetko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.