Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 16:49   #4831
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Natka w dniu gdy skończył 4 m-ce , czyli jak dziś Dominik zjadł jabłuszko

nie mogliśmy się już doczekać żeby mu dać coś innego, karmić łyżeczką itd, wydawało am się że już taki dorosły i radochę mieliśmy na całego

teraz bez ciśnienia, kupiłam słoiczek z jabłkami i jakoś za parę dni damy Lilce.
nie spieszy mi się bo teraz bardziej liczę ile to kosztuje wtedy z nieceirpliwością jechaliśmy do sklepu i robiliśmy zapasy na nowe smaki, do których "dorósł"
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:04   #4832
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Madziara dzięki, w takim razie podsunę tż pomysł na prezent mikołajkowy

Agadus a to nie wiedziałam że są 2

My chcemy kupic Sophie pluszaka ktory sie rusza I wydaje dzwiek , np pieska , misia , Bo teraz ja wszystko interesuje , uwielbia za uszy lapac pluszaki
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:33   #4833
madzia1k1
Raczkowanie

Ja tak szybciutko przywitam się!!!
Widzę, że trochę gorąco się zrobiło, ja też nie lubię takich sytuacji. na szczęście się nie wypowiem jak bym robiła, bo my bez smoczkowi jesteśmy

Ale przyznać się do czegoś przyznam: Do niedawna jak Dominik marudził a do końca nie wiedzieliśmy czy jest już może głodny to wkładaliśmy paluszki nasze do buźki i tym sposobem wiedzieliśmy czy jest głodny Teraz już tego nie robimy, bo faktycznie można mocno zaszkodzić takim działaniem.

Zanetka nie bądź zła (wkurzona), ja Ciebie poniekąd rozumie, bo czasem taki odruch oblizywania smoczka sam pewnie idzie. Ale dziewczyny maja pewnie rację, że najgorsza to jest ta próchnica, która może się przenieść. A tak w ogóle to już ciiii KONIEC TEMATU.
Powiedz nam lepiej jak wycieczka się udała i gdzie byliście.

Nerolko to trzymamy kcuiuki, żeby leki zadziałały i naczyniak Izuni szybko się wchłonął.

Zanka no faktycznie te butelki dr browna to trochę są uciążliwe, ale teraz jak już okres kolkowy minął to można pomyśleć nad prostszymi butelkami.

Patik bardzo fajnie, że mężulek się zmienił i ze dobrze Wam się teraz układa

Brawa dla Domka za 4miesiace skończone

A my kończymy 4mc w czwartek, ale mamusia już nie mogła się doczekać i Dominik dzisiaj zjadł swój pierwszy obiadek Były to ziemiaczki z dynia i bardzo mu posmakowały. W ogóle cudnie jadł, nie pluł, nie krzywił sie, ładnie otwierał buźkę. Jak ja kocham mojego synka
Zdjęcia w klubie

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:40   #4834
youyou
Zakorzenienie

Kupiłam Lilce zyrafke Sophie, zobaczymy czy to takie cudo..
Stary 2011-11-12, 17:46   #4835
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Dziewczyny które karmią piersią: kiedy wprowadzacie słoiczki? Ja planuję w 5 m-cu, choć nie powiem korci mnie podać już
ja czekam na skończone 5 m-c i spróbuję powoli wprowadzać nowe smaki, zacznę od warzyw ........ mój syn całkowicie cyckowy nawet herbatki nie dostaje

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:25   #4836
DaKaro
Zadomowienie

Natko jeszcze sie nie zastanawialam, kiedy wprowadzic sloiczki. W zasadzie mi sie nie spieszy, ale dopytam jeszcze pediatry w srode-idziemy na druga dawke szczepien.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:43   #4837
CrazyMachine
Zadomowienie

Natka uściskaj Domka jeszcze ode mnie!
Nerola dobre wieści z tym naczyniakiem, trzymam kciuki, aby wizyta przebiegła po waszej myśli.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:57   #4838
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Na koniec najważniejsze- Haniołek dzisiaj skończył 3 miesiące! (jak ten czas szybko leci)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Zmieniając temat jakie macie krzesełka do karmienia?
mamy takie krzesełko
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Hej.
Witałam się, więc wypada się również pożegnac
No więc już się tłumaczę- nie ma czasu żeby byc z Wami na bieżąco dlatego postanowiłam o tym napisac, żeby byc wobec Was fair. Będę Was podczytywac w wolnym czasie, ale juz raczej nie będę się udzielała na forum, ale spokojnie...w lutym/marcu będę na bieżąco, bo wracam do pracy. DO zklikania .
ej ale jak to ?? może nie tak definitywnie, zajrzyj , napisz co u Was

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Skoro już zaczęlyscie to ja pożegnam sie w styczniu wracam do pracy i nie bede mieć jużtyle czasu
ani mi się waż
"... zostańmy razem ... "

Cytat:
MÓJ KOCHANY DOMEK DZISIAJ KOŃCZY 4 MIESIĄCE

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

A bo tak jakos pisałam i nic.
Tobie głupio, matce założycielce wracaj , pisz o swojej gromadce bo uwielbiam to czytać za Izunie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Cześć

Ale... Tymcio dziś złapał grzechotkę w rączkę, trzymał ją kilka minut i wkładał do buzi!i: Mój synek jest już taki dorosły [/B]

chcesz jeszcze koda ??

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
chce zmienic Lenie butelki z tych Dr Browns bo za duzo mycia
Aventu nie chce, a mam w domu jedna, druga wygralam
szukalam na allegro butelek z podobnymi smoczkami do Dr Brownsa i znalazlam Canpola i Drewex, no i te drugie 2 na probe zamowilam plus smoczki 3m+ i do kaszki
ciekawe czy mloda zaakceptuje
ej no to ja jakaś dziwna jestem bo nie mam problemów z myciem tyvh butelek wlewam wrzątek, zakręcam, szolontam, i wylewam wsio

no dobra , nadrobiłam choć trochę pobieżnie
Brumek za 3 pampki

zdrówka dla chorowitków !!!!!

a ja w końcu w domku odpoczywam, dwa dni w biegu, w gościach

a wczoraj do 19 do 1 w nocy z Tż układaliśmy puzzle

no dziewczyny taki mój pomysł (sama dzis go zrealizowałam) do smyka jest w "mamo to ja" bo na 15% zniżki (Ania o tym pisała) i ja własnie dzisiaj wykorzystałam ten rabat przy zakupie fotelika samochodowego
dzięki zniżce mam fotelik tańszy o ok 150zł !!!!!!!
zdecydowałam sie bo mały ledwo się mieści w tym co mamy a poza tym od stycznia wzrasta Vat na rzeczy dla dzieci więc pewnie będą o wiele droższe. Juz dzis mielismy porównanie bo nowa kolekcja przyszła o 100zł droższa.
Tak rzucam pomysła bo można dużo zaoszczędzić jak ktoś planuje zakup

a teraz uciekam oglądać film:
11-11-11

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-11-12 o 19:00
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:05   #4839
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziubek, a jaki fotelik kupiliście?
W sprawie krzesełka to my mamy Baby Design - prezent od chrzestnych.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:09   #4840
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

ej no to ja jakaś dziwna jestem bo nie mam problemów z myciem tyvh butelek wlewam wrzątek, zakręcam, szolontam, i wylewam wsio
a w tej bezowej czesci nie zbiera Ci sie osad z mleka? bo mi tak

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:12   #4841
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a powiedz mi jszcze.. Bo ja mamwatpliwości ..Zuza ciagle je przez smoczek 1, bo z 2 sie dlawi i ma pozniej mega wzdecia.. Twój Mały sie nie krztusi pijac z kubczka? Co mu z niego podajesz? Mleko? Duzy ma przepływ ten kubeczek?
ten kubeczek jest niby o wolnym przepływie, pije mu się ok. Co uważam za sukces bo do niedawna wszystko poza cycem było wypluwane Tylko mleko dostaje, na razie nie podaję nic innego

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witajcie
mam pytanie do wszystkich
chce dzisiaj iśc do tesco, i mam pytanie czy jest coś fajnego z promocji ?
bo w gazetce nic takiego nie widziałam
najlepiej wejdź sobie na stronę tesco i zobacz gazetki
A z tematami - nie masz się o co wkurzać. Kto może to wysyła, i tyle. Przecież nikt cię o to nie będzie ścigał. Ja też przyznaję - nie wysyłam, ale po prostu nie mam zdolności do wymyślania takich fajnych.
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś eksperyment i agata nie chce jeść w tommee tipee tylko w brownsa może na bardziej miękki smoczek i nie uwiera ją tak W dziasła. Brumku towarzystwo przemile Aniu Twój synek chętnie pije z tego kubeczka? Bo miałam go kupić ale slyszałam że szybko z niego leci. A agata za miesiąc będzie mieć pół roku to bym już niekapek mogła jej kupić. Pisze z tel trochę nieskładnie
Toleruje go a to już w jego przypadku dużo, do niedawna był problem żeby z czegoś zjadł pod moją nieobecność

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jestem na pierwszym roku magisterskich zarzadzania zasobami ludzkimi. nie wiem czemu tak naciskaja, do konca drugiego semestru pierwszego roku mamy oddac pierwszy rozdzial. A w sesji zimowej mam 7 egzaminow .
To ile masz mgr? 3 semestry?

Kajool, zleci

Natka, brawa dla Domka za 4 miesiące!!!!!

patik, dobrze że wizyta w porządku! Fajne porównanie przydatności kanapy

Brumek, brawa dla Tymka!!! To kawa czeka

A my wróciliśmy niedawno, mały pięknie się cały dzień zachowywał. Uśmiechnięty, zainteresowany wszystkim, w ogóle nie marudził
Generalnie zakupy w większości dla TŻa miały być, ale i mnie coś się trafiło Kupiłam sobie dżinsy, rękawiczki i kilka drobiazgów, ale oczywiście Adasiowi też coś - czapkę zimową z bucikami w Smyku, za 12 zł

A może kogoś zainteresuje - w Rossmanie zerknęłam na słoiczki Babydream - skład mają całkiem ok, np w deserkach cukru nie zauważyłam

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Dziubek, jaki fotelik kupiliście?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:30   #4842
marzena_S
Zadomowienie

Dziubek, fajny pomysł z tym kodem.
Powiedz, na jaki fotelik się zdecydowałaś? Duży jest wybór w Smyku?
My chcemy kupić małej Cybex 9-36kg, orientujesz się czy takie mają(na stronie widzę tylko Recaro i Graco z tej kategorii)?
Ale Cię zbombardowałam pytaniami...
Stary 2011-11-12, 19:43   #4843
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

wysłałam CI PW

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

ja już luzik, spokój mam, starsza córka u dziadków, Nati juz prawie spi u siebie w łóżeczku,
byli u nas dzisiaj znajomi, i z mężem kupiliśmy min. hamburgery z biedronki, bo któraś zachwalała, takie o , moga być, ale dzisiaj zachwalałyście lasagne, tylko nie brałam bo nie wiedziałam którą, czy ta mrożoną czy świeżą z lodówy ?

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:46   #4844
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Natka w dniu gdy skończył 4 m-ce , czyli jak dziś Dominik zjadł jabłuszko

nie mogliśmy się już doczekać żeby mu dać coś innego, karmić łyżeczką itd, wydawało am się że już taki dorosły i radochę mieliśmy na całego

teraz bez ciśnienia, kupiłam słoiczek z jabłkami i jakoś za parę dni damy Lilce.
nie spieszy mi się bo teraz bardziej liczę ile to kosztuje wtedy z nieceirpliwością jechaliśmy do sklepu i robiliśmy zapasy na nowe smaki, do których "dorósł"

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja czekam na skończone 5 m-c i spróbuję powoli wprowadzać nowe smaki, zacznę od warzyw ........ mój syn całkowicie cyckowy nawet herbatki nie dostaje
Cytat:
Natko jeszcze sie nie zastanawialam, kiedy wprowadzic sloiczki. W zasadzie mi sie nie spieszy, ale dopytam jeszcze pediatry w srode-idziemy na druga dawke szczepien.
Dziękuję za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
układa

Brawa dla Domka za 4miesiace skończone

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Natka uściskaj Domka jeszcze ode mnie!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Natka, brawa dla Domka za 4
Dziękujemy

Madziak dla Dominika za pierwszy posiłek łyżeczką

Aniu a dla Twojego Adasia za to, że był taki dzielny i dał zrobić zakupy rodzicom

A mój Domek dzisiaj 4 m-ce świętuje baaardzo marudnie, tak marudzi że szok, wrzeszczy, piszczy, nie wiadomo o co (teraz też )
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:56   #4845
youyou
Zakorzenienie

Tż przyjechał z Filipem, wykąpał go, ja uśpiłam a ten pojechał kontynuować imprezę , pewnie wróci wesolutki

aaaaaa dziewczyny byłam dziś w carefourze i jest promo na mega pakę pampków po 79,99zł , zakupiłam karton dla Filipa i dla Lilki już 4, bo 3 ma jeszcze sporo i chyba już się na 4 przesiądziemy bo są od 7kg

Cytat:
Cytat:
W sprawie krzesełka to my mamy Baby Design - prezent od chrzestnych.
my mamy takie krzesełko , a raczej nadstawkę na normalne krzesło
http:// www.smyk-s2.pl/129-fisher-price-krzeselko-do-karmienia-nadstawka-t3764.html

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-11-12 o 19:59
Stary 2011-11-12, 19:58   #4846
patik87
Zakorzenienie

Madzia klask i: za nowe smaki w buźce Domka

Dziubek Szymek już wyrósł z Maxi cosi? nieźle..Dla Sary jest tak na styk bez wkładki, ale na wiosnę pewnie zmiana.

Właśnie dzisiaj się zastanawiałam nad zakupami na "wyrost" dla Młodej, jak vat pójdzie do góry to ceny poszybują też nieźle.
Jutro może coś jej kupię.
Są jakieś fajne promo w smyku oprócz tego kodu rabatowego z gazety?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:00   #4847
youyou
Zakorzenienie

iustyna jak tam Twoje wypieki?? ogarnęłaś się już?
Stary 2011-11-12, 20:20   #4848
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
[/COLOR]Dziubek, jaki fotelik kupiliście?
zostaliśmy wierni marce maxi cosi ,taki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziubek, fajny pomysł z tym kodem.
Powiedz, na jaki fotelik się zdecydowałaś? Duży jest wybór w Smyku?
My chcemy kupić małej Cybex 9-36kg, orientujesz się czy takie mają(na stronie widzę tylko Recaro i Graco z tej kategorii)?
Ale Cię zbombardowałam pytaniami...
szczerze powiem, że nie wiem czy mają bo szliśmy po konkretny wybrany fotelik.

Cytat:
[B]

Dziubek Szymek już wyrósł z Maxi cosi? nieźle..Dla Sary jest tak na styk bez wkładki, ale na wiosnę pewnie zmiana.

Właśnie dzisiaj się zastanawiałam nad zakupami na "wyrost" dla Młodej, jak vat pójdzie do góry to ceny poszybują też nieźle.
Jutro może coś jej kupię.
Paticzku, jeszcze nie wyrósł ale ma już ciasno, nawet bez wkładki teraz w zimie w tych ciuchach to masakra. siedzi taki ściśnięty biedaczek, niby ten fotelik co mamy to do 13 kg jest ale ja go w nim nie widzę juz przy wadze 10kg. A ten ma przedział od 9 do 18 więc za 1kg sie przesiadamy

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a w tej bezowej czesci nie zbiera Ci sie osad z mleka? bo mi tak
nic mi sie nie zbiera a mleko mu jeszcze zagęszczamy
Stary 2011-11-12, 20:37   #4849
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Mamy taki sam - Filip w nim jeździ, a jak Lilka dorośnie to się w niego przesiądzie a Filipowi kupimy większy.

Jest bardzo fajny, Filip w nim super siedzi, można odchylić do pozycji półleżacej, dobry wybór
Stary 2011-11-12, 20:38   #4850
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujemy

Dziewczyny które karmią piersią: kiedy wprowadzacie słoiczki? Ja planuję w 5 m-cu, choć nie powiem korci mnie podać już

dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie
Mnie się nie spieszy, na razie tylko na mleczku jest, do pół roczku chyba tylko na nim zostaniemy, a potem zacznę wprowadzać. Chciałabym wg zasad BLW, oczywiście dostosowanych do siebie, zobaczymy czy wyjdzie

Cytat:
Całkiem sporo rzeczy jest poprzecenianych, ja dziś tylko ciuszki obejrzałam, na szybko - no i czapę kupiłam

Cytat:
y

Super

My nawet wczoraj rozmawialiśmy że musimy się rozejrzeć, po czym kuzyn zaproponował że pożyczą nam po swojej córce fotelik Tylko muszę mu się przypomnieć
Dużo rzeczy nam pożyczyli (bo kiedyś drugie planują, stąd pożyczka ), a fotelik bez obaw bym wzięła bo wiem że na pewno jest nieuszkodzony. W innym wypadku - od kogoś innego - używany nie wchodziłby w grę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:38   #4851
brumek
Zakorzenienie

No i stało się - to był pierwszy w życiu Tymcia dzień bez ... kupy Nie powiem, żebym była szczęśliwa Ciekawe co rano znajdę w pieluszce? Strach pomyśleć

Dziubek, Brunetka, Youyou
- za kody już ślicznie podziękuję, bo mam niezły zapasik Ale kupię za nie wszystkie te podkłady i będę miała na parę miesięcy

Cytat:
a może mu te pleśiawki przeszkadzają?
biedny Tymek
Pobrałam ten kod z Rossmana, jeszcze są..
Brumek
chcesz jeszcze?
No biedny...
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie odpisuje na pytania zadane do mnie imiennie bo bym musiala chyba tylko o sobie prawie i wyłącznie pisac bo do mnie pytan imiennych jest jak kot napłakał zawsze wypowiadam sie na tematy na ktore znam odpowiedz
I tak powinno być

Cytat:
za piękny wyczyn

Cytat:
A wiesz, że mi się w ogóle nie spieszy! Ja bym go mogła do 18 urodzin piersią karmić

Cytat:
Zastnawiam się nad kupnem śpiworka do fotelika, brumek kiedyś wstawiała linki. Idę szukać na all.
Nenawidze zimy, ubieranie i rozbieranie Sary z kombinezonu - mało przyjemne, dla mnie jak i dla niej

Ciekawe jak tak jacieee na wczasach
Cytat:
O, czekam na relację, bo też jestem ciekawa

Cytat:
Rany, druga dawka a nam się nawet na pierwszą nie zanosi

Cytat:
no dziewczyny taki mój pomysł (sama dzis go zrealizowałam) do smyka jest w "mamo to ja" bo na 15% zniżki (Ania o tym pisała) i ja własnie dzisiaj wykorzystałam ten rabat przy zakupie fotelika samochodowego
dzięki zniżce mam fotelik tańszy o ok 150zł !!!!!!!
Fajnie wykombinowałaś z tą zniżką, bo od ceny fotelika 15% to faktycznie niezła sumka do zaoszczędzenia się robi

Cytat:

Brumek, brawa dla Tymka!!! To kawa czeka
Oj Aniu, naprawdę mi się marz taka kawka z Tobą

Cytat:
A my wróciliśmy niedawno, mały pięknie się cały dzień zachowywał. Uśmiechnięty, zainteresowany wszystkim, w ogóle nie marudził
Generalnie zakupy w większości dla TŻa miały być, ale i mnie coś się trafiło Kupiłam sobie dżinsy, rękawiczki i kilka drobiazgów, ale oczywiście Adasiowi też coś - czapkę zimową z bucikami w Smyku, za 12 zł
No to Adaś znowu dał popis dobrych manier i "aniołkowatości" Kochany chłopak!
A zakupy całkiem niezłe, jak na takie nieplanowane To ciekawa jestem jak TŻ się obkupił
Stary 2011-11-12, 20:44   #4852
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy taki sam - Filip w nim jeździ, a jak Lilka dorośnie to się w niego przesiądzie a Filipowi kupimy większy.

Jest bardzo fajny, Filip w nim super siedzi, można odchylić do pozycji półleżacej, dobry wybór
o widzisz jakoś tak kiedyś temat fotelików umarł u nas na watku i nie zapytałam czy ktoś ma ten model. Dziękuje za opinię , dobrze wiedzieć , że dobry zakup zrobiony

Cytat:
No i stało się - to był pierwszy w życiu Tymcia dzień bez ... kupy Nie powiem, żebym była szczęśliwa Ciekawe co rano znajdę w pieluszce? Strach pomyśleć

Fajnie wykombinowałaś z tą zniżką, bo od ceny fotelika 15% to faktycznie niezła sumka do zaoszczędzenia się robi
u nas też bez koopowo ale to wina kaszki pewnie
co do znizki to dokładnie kwota niezła się zrobiła , za to dostał Szymek jeszcze bodziaki z tesco i kocyk z fido taki grubiutki i cieplusi
Stary 2011-11-12, 20:50   #4853
Bartessa
BAN stały

Hej

Ach dziewczyny bardzo cięzki tydzien za mną, no jeszcze się nie skonczyl...

Dziś w mojej rodzinie byly 2 pogrzeby, tak jak wam juz wczesniej pisalam zmarł mój kuzyn. A wujek który chorowal na raka takze zmarl i nalozyly się pogrzeby na dziś...

Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach ze nie mam już sily ani ochoty do niczego. Zal mi obu rodzin, bo tu rodzice pochowali tragicznie zmarlego syna a tu ciocia zostala zupelnie sama, nie ma dzieci... Biedna tak strasznie plakala.. ale wujek miał naprawde piękną smierc, przy modlitwie, zmarl z usmiechem na twarzy i takiego go kazdy zapamięta.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-11-12 o 20:53
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:51   #4854
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

szczerze powiem, że nie wiem czy mają bo szliśmy po konkretny wybrany fotelik.

Paticzku, jeszcze nie wyrósł ale ma już ciasno, nawet bez wkładki teraz w zimie w tych ciuchach to masakra. siedzi taki ściśnięty biedaczek, niby ten fotelik co mamy to do 13 kg jest ale ja go w nim nie widzę juz przy wadze 10kg. A ten ma przedział od 9 do 18 więc za 1kg sie przesiadamy

Cytat:

you dobrze ze napisałaś że się rozkłada do pozycji pół leżącej, bo miałam się pytać Dziubka czy Szymek nie za mały na taki fotelik, on chyba dla siedzącego dziecka jest?
Sara też ściśnięta w foteliku jak sardynka w puszce z pozostałymi koleżankami sardynkami.

Jakie Wy macie śpiworki. Bo ja nie wiem jaki chcę Na all nic nie ma ciekawego.
Bo taki o http://allegro.pl/tako-cieply-spiwor...923011629.html fajny na zimę, do wózka. Dziecia ubrać kombinezon i w ten śpiworek i mu ciepło. Ale do fotelika już nie bardzo. chociaż na aukcji pisze że i do fotelika ok, wycięcia w sumie ma....no nie wiem.
Do fotelika pasowałoby mieć taki jak normalny kombinezon tylko na całej długości rozpinany z rozcięciem na pasy-wtedy dziecko można lekko ubrać do auta...Na dwór na spacery w mrozy nie bardzo znowu. No i pasowałoby kupić dwa
Masło maślane z margaryną mi wyszło.

Rozumiecie? napiszcie czy rozumiecie

Ile normalnie kosztuję duże słoiczki hippa? bo w realu jest promo 4,09- dobra cena?

Bartessa straszne współczuję tych tragicznych wydarzeń jakie spadły na Twoją familię.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-11-12 o 20:54
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:51   #4855
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero teraz doczytałam Twoje pytanie
Mnie się nie spieszy, na razie tylko na mleczku jest, do pół roczku chyba tylko na nim zostaniemy, a potem zacznę wprowadzać. Chciałabym wg zasad BLW, oczywiście dostosowanych do siebie, zobaczymy czy wyjdzie
Cytat:
A wiesz, że mi się w ogóle nie spieszy! Ja bym go mogła do 18 urodzin piersią karmić
Ale ja też absolutnie nie chcę rezygnować z karmienia piersią, bo też to uwielbiam, ale taki pierwszy słoiczek to dla mnie ogromne wydarzenie w życiu Domka-stąd taka wielka chęć próby

Brumku wyobraziłam sobie takiego 18-letniego Tymka wiszącego na Twojej piersi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:57   #4856
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Hej

Ach dziewczyny bardzo cięzki tydzien za mną, no jeszcze się nie skonczyl...

Dziś w mojej rodzinie byly 2 pogrzeby, tak jak wam juz wczesniej pisalam zmarł mój kuzyn. A wujek który chorowal na raka takze zmarl i nalozyly się pogrzeby na dziś...

Dla mnie masakra, jestem tak słaba psychicznie po tych wydarzeniach ze nie mam już sily ani ochoty do niczego. Zal mi obu rodzin, bo tu rodzice pochowali tragicznie zmarlego syna a tu ciocia zostala zupelnie sama, nie ma dzieci... Biedna tak strasznie plakala.. ale wujek miał naprawde piękną smierc, przy modlitwie, zmarl z usmiechem na twarzy i takiego go kazdy zapamięta.

Cytat:
you dobrze ze napisałaś że się rozkłada do pozycji pół leżącej, bo miałam się pytać Dziubka czy Szymek nie za mały na taki fotelik, on chyba dla siedzącego dziecka jest?
Sara też ściśnięta w foteliku jak sardynka w puszce z pozostałymi koleżankami sardynkami.

Jakie Wy macie śpiworki. Bo ja nie wiem jaki chcę Na all nic nie ma ciekawego.
Bo taki o http://allegro.pl/tako-cieply-spiwor...923011629.html fajny na zimę, do wózka. Dziecia ubrać kombinezon i w ten śpiworek i mu ciepło. Ale do fotelika już nie bardzo.
Do fotelika pasowałoby mieć taki jak normalny kombinezon tylko na całej długości rozpinany z rozcięciem na pasy-wtedy dziecko można lekko ubrać do auta...Na dwór na spacery w mrozy nie bardzo znowu. No i pasowałoby kupić dwa
Masło maślane z margaryną mi wyszło.

Rozumiecie? napiszcie czy rozumiecie

Ile normalnie kosztuję duże słoiczki hippa? bo w realu jest promo 4,09- dobra cena?

Bartessa straszne współczuję tych tragicznych wydarzeń jakie spadły na Twoją familię.
myslę, że jak w styczniu-lutym będziemy przesadzać to Szymek albo będzie blisko siedzenia albo będzie juz siedział -6-7 miesiąc będzie miał
a co do spiworków to pooglądaj takie :
1
albo taki
2
Stary 2011-11-12, 20:58   #4857
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumek gorzej jak Tymek jakąś dziewczyne na kolacje zaprosi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:58   #4858
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

widzę że Tżtowi zasmakowała

ja swojemu na prezent mikołajkowy zasugerowałam fajny blender - będziemy Juli miksować zupki -przygotować - ciacho już gotowe
Tak , tak zasmakowała, sprawdzimy, czy teściom zasmakuje
Ja mam blender brauna click and mix i jest fajny, to ten co ma 4 końcówki do miksowania.

Cytat:
Beatko podaj jeszcze raz przpis na tę marcherwkę, o której pisze Iustyna
Natko pod avatarem Beatki jest taki wpis ilość przepisów czy coś takiego. Jest liczba 5, i jak na nią klikniesz to przeniesie Cię do przepisów. Tam jest ta marchewka, Beata nie podawała na wątku przepisu

Cytat:
iustyna jak tam Twoje wypieki?? ogarnęłaś się już?
nie robię teraz, odstresowuję się z małżem colą z ***** (ale gada takie głupoty... chyba ma dosyć ). Zrazy zrobione, marchewkę i zupę muszę dokończyć. Myślę czy deser robić. No i trochę zaraz ogarnę dół .

Z jednym dzieckiem, to jest pikuś nie Youyou?
Przypomnijcie, żeby nie dawać alkoholu mojemu Tż gada takie głupoty, że się posikam zaraz : "Ty masz druga brodę, pokaż. Widziałem w cieniu na ścianie ". Uduszę go!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:59   #4859
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Dziękujemy

ja juz wprowadzilam. Z prostego powodu. Szymon czesto strajkuje i nie chce cyca wec chociaz pare lyzeczek sloiczka lub kaszki mu dam i mam mniejsze wyrzuty sumienia, ze dziecia glodze

Cytat:
zobaczymy czy bedzie sie lilce podobadz. U nas robi furore. Moj maly Groszek dzisiaj w lozeczku przekrecil sie o 180 stopni, tam gdzie leza w rogu zabawki i co chwycil?? Zyrafe i znecal sie nad biedna Zoska swoimi bezzebnymi dziaslami

Dziewczyny moje dziecko znowu oszalalo. Dzisiaj znowu rzuca sie na cyca. No i mi apetyt przez to wzrasta, bo przeciez musze mleko produkowac, wiec zjadlam i salatke i tortille i mysle co dalej

A wiecie co w czwartek kupilam?? Michalki bialo czerwone
Stary 2011-11-12, 21:02   #4860
DaKaro
Zadomowienie

Aniu nie, 4 semestry magisterki.

Brunetko wiesz za co .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości