|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Póki co nie miał z tym problemów, często uprzedzał moj telefon.
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, czytam Was caly dzien choc odpisywac nie mam energii
![]() Caly moj dzisiejszy zapas powera zuzylam na spacer ze znajomymi po zoo, chyba z 4h nam tam zeszlo. Po powrocie zjadlam tlyko reszte wczorajszej pizzy i zapadlam w sen zimowy na kanapie. Bardzo podziwiam te z Was ktore maja juz dzieciaczki i sa znow w ciazy - ze znajdujecie sile na opieke nad kilkulatkami, prace badz szkole itp. U mnie glownym objawem ciazy jest wlasnie bardzo niski poziom energii, oprocz codziennych wizyt na basenie no i 8h w pracy to ciagle bym tylko spala albo polegiwala na kanapie ![]() Negila, fajnie opisujesz reakcje TZta na ceny w sklepie z mebelkami ![]() Faktycznie ceny sa kosmiczne, wiadomo ze czym sprzet lepszej jakosci tym drozszy ale czasami mam wrazenie ze biznes dzieciaczkowy jest jeszcze gorszy niz biznes slubny pod wzgledem windowania cen No nic, dobrze ze ciaza trwa tyle meisiecy, jest czas rozlozyc wydatki |
|
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i sylwestrowych szaleństw, ale mówie mu że w ciąży jestesmy razem i nima![]() dzis juz przesadziłam i wzdęcia mam straszne, mięta mi sie parzy,zaliczyłam mały spacer i pizze, a w czwartek mamy wizyte u gina, mam nadzieje że dzidzia potwierdzi swoją tożsamość i udowodni ,ze naprawde jest mężczyzną
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na urodzinach siostrzeńca i chyba przesadziłam z jedzeniem bo mi jakoś ciężko na żołądku
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
ja wspolczuje bo tez dzis czuje ze przesadziłam mocno, ogolnie to czesto daje popalic mojemu żołądkowi ,zazwyczaj dzielnie to znosi ale trzeba przystopowac
|
#908 |
|
Rozeznanie
|
I Ja również, właśnie wróciłam od babki, przyszłego męża i ciotki która jest dla mnie jak przyjaciółka (nie jest stara
) i tak się przejadłam że ostatni guzik dopiełam przy płaszczu na chama dosłownie.. Nic już dzisiaj nie jem, mam dość
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-12 o 20:45 |
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
co z tego, że wolno, skoro codziennie umieram z przejedzenia. Codziennie aż mnie brzuch boli od nadmiaru jedzenia w jelitach. A jak idę kupkę, to cierpię, jakbym dziecko rodziła
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
claudia ty o guzikach
a ja sie zbieram juz tydzien zeby troche poprzeszywac w plaszczu i kurtce co by sie jeszcze zmiescic jakis czas, a dzisiaj jak wsiadalam do auta to guzik strzelil, jutro go musze poszukac
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś wyciągnęłam zimowy płaszcz, jest jeszcze dobry i przez jakiś czas w nim pochodzę
W szafie czeka już większy a jak wyrosnę i z tego większego, to zawsze mogę pogrzebać w szafie u mamy
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musimy. ja bym musiała się obejrzeć za jakimś nowym, ale tego nie porzucę.. bo za wygodny, poza tym jedyny który dobrze leży i bardzo ciepły. Dzisiaj od teściowej dostałam sweterek, ładny, ciepły.. Normalnie troszczy się o mnie niesamowicie.. TŻ chyba czuje się odepchnięty przez własną mamę
|
|
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa... jasne. Pełno w niej zarazków, psiej sierści której odkurzacz nie wciąga, brudu. Pranie ani nic nie przywraca jej blasku, a jak mam wydać 400 zł na profesjonalne pranie (które łączy się z wyniesiem wszystkich mebli z pokoju), to wolę kupić panele, wychodzi podobna cena a jest czyściej i łatwiej je utrzymać w czystości.
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
moja teściowa ogólnie jest spoko babką, mam z nią słaby kontakt, moja mama ma 44 lata a tesciowa pod 60 i tak nie wiem czy to kwestia wieku,ale ciezko mi z nia znalezc wspolny temat.Czasami( wiem ze ona nie ma zlych zamiarów) mam wrazenie ze mowi do mnie jakbym miala 10 lat albo była uposledzona.
A i jeszcze ma bzika na punkcie jedzenia, cały czas slyszalam dziecko jaka ty chuda, dziecko czemu ty nie jesz ( a jadłam i jem).Teraz stwierdziła ze ofiaruje mi ksiązke z 76 roku w ktorej sa rady jak jesc w ciazy miedzy innymi ze ciezarna powinna spozywac duzo wątróbki najlepiej surowej ![]() A na koniec stwierdziła że aby moc karmic i miec pokarm to trzeba żreć a nie jeść ![]() lece dziewczyny potowarzyszyc TZ w ogladaniu Tv do jutra
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
tynka, ja niestety też słyszałam często przytyki na punkcie mojej wagi.
Nie dostaję żadnych porad ciążowych i całe szczęście, ale miłoby było, jakby chociaż chwilę pogadała. A jak już rozmawia, to głównie z zięciem i córką o osobach i wydarzeniach, które dotyczą osób, których kompletnie nie znamy. Jak nas odwiedzają, chciałabym z mężem pokazać uroki naszej okolicy i kilka ładnych i ciekawych miejsc (gdzie mozna iść z dzieckiem). Ale nie, wolą posiedziec w domu i marnowac ładną pogodę. Nie lubię siedzieć z goścmi w domu podczas ładnej pogody. Tereny nadwiślańskie są naprawdę bardzo piękne, uwielbiam chodzić tam na spacery. Po drugiej stronie Wisły jest piekny, zabytkowy zespół pałacowo-parkowy. Po drugiej stronie miasta leśny park kultury i rozrywki - hekraty lasu i kilometry ścieżek spacerowych - w tym ogród botaniczny z potokiem górskim i wodospadem, ogród zoologiczny. ale nie, w domu dziecko ma więcej atrakcji. Chyba brakuje mi spacerów
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
tęś
Cytat:
A co do gadania o chudości to zawsze mówię, że wolę być szczupła niż gruba i borykać się z nadwagą. Dyskusja szybko się ucina, bo komentującymi są najczęściej panie z wałeczkami tu i ówdzie Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-11-12 o 21:24 |
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja babci męża (malo fajna ta babcia jak na babcię) powiedziałam na zarzut, że "trzeba mnie nauczyć jeść", że wcale nie trzeba, ja mam wyrafinowane podniebienie i jakby lepiej gotowali to jadłabym chętniej Chamska jestem, wiem ![]() Za to druga babcia męża (kochana osoba), tylko zmienia talerze (mimo iż już cięzko jej chodzić). Zawsze przygotuje coś, co lubimy. I tam sama chętnie pomagam w przygotowywaniu jedzenia bo wiem, że to sprawia babci radość. A babcia cieszy się, gdy widzi, że moja żuchwa ciągle pracuje
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2011-11-12 o 21:30 |
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
karolca jak mnie ktoś zmusza do czegoś albo próbuje szantażować to bywam chamska i nieprzyjemna. Bo niby dlaczego mam komuś poprawiać samopoczucie swoim kosztem
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
lasy też mam blisko
![]() ten park jest po drugiej stronie miasta wiec trzeba podjechać autem. ale co tam
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
chyba znalazłam wózek, ma dobre opinie. Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...906041632.html
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co...
Zadzwonilam do swojego gina, bo troche sie zmartwilam... Mam wprawdzie od paru dni to twardnienie brzuszka, ale dzis wieczorem poczulam takie bolesne i nawet to bylo widac jak stawia sie miesien brzucha w jednym miejscu (skurcz trwal z 30 sekund), brzuch w tym m-scu jak kamien... cholerka to samo co w ciazy z Filipem... No i kazal mi do tych wszystkich magnezow ktore biore brac jeszcze No-spe, pozwiekszal dawki innych lekow i jakby mi sie udalo w aptece kupic bez recepty luteine, a po recepte podjechac w pn. No i lezec, nie dzwigac....ciekawe jak Dzis musialam malego wykapac sama, a to trzeba dzwignac go do wanny, z wanny pozniej wyjac.... Najgorsze jest to, ze mam przeczucie ze pojde do szpitala na zakladanie szwu, cos mi sie zdaje ze szyjka mi poleciala... Ale powiedzial, ze jak po tych lekach nie przejdzie to mam dzwonic w pn i ewentualnie przyspieszymy wizyte ktora mam 23.11. zeby sprawdzic szyjke. Ech..... Teraz maz poszedl do tesciow zobaczyc czy maja No-spe i jak nie maja bede musiala jechac do apteki co ma nocny dyzur bo oczywiscie moj maz po 2 piwkach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, miałam skok o 0, 8 kg w 37 tyg. i spadło.Mam nadzieję,że teraz też tak będzie.Więc u mnie by wychodziło ,że to prawda ![]() Dzięki za info o myciu włosów, Nina miała dość dużo , więc ja chyba zostanę przy mojej ręce jako podpórce , bo było mi wygodnie, a jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego.
|
|
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i po zlozeniu wydaje sie byc maly dosc...ale gdzie na tym zdjeciu po zlozeniu sa male koleczka?? odpie li, zeby wydawal sie mniejszy?A duze tez chyba mozna odpiac nie? ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- A najlepsze jest to: Mowie do meza, co jesli bede miala nakaz lezenia, to musi ktos zajac sie malym a on, ze jego mama (ktora jest na emeryturze) moze byc tu ze mna w domu 24 godz na dobe jesli chce. Ona moze wszystko: ugotowac, zajac sie malym, a ja chyba zwariuje.... ![]() Ale jak trzeba bedzie.... Juz mi niedobrze
|
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
nie wiem nic na temat tych kół, ale jak sie na niego będę decydowała to zapytam. My nie mamy samochodu więc nie ma tego problemu czy się zmieści czy nie. Oby Ci się polepszyło, bo z teściową pewnie się będziesz tylko denerwować. Trzymam kciuki
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2011-11-12 o 22:34 |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, jak będzie nakaz leżenia to trzeba przeżyć teściową-lokatora. Najwazniejsza jesteś jednak Ty i maluszek w brzuchu, no i synek. Ale skoro MUSISZ odpoczywać, to trzeba wziąć to sobie do serca, nie chcesz chyba zbyt wcześnie wylądowac na porodówce, co?
![]() I to żebyśmy MY musiały Cie strofować, wstydź się
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słodziak z Twojego Synka
|
|
|
|
|
#930 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka-dasz radę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:03.

i sylwestrowych szaleństw, ale mówie mu że w ciąży jestesmy razem i nima

odpie li, zeby wydawal sie mniejszy?