Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 19:54   #901
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
I zostaje tylko pytanie czy on zadzwoni czy dojechałaś
Póki co nie miał z tym problemów, często uprzedzał moj telefon.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:04   #902
Zia_
Zadomowienie

Hej dziewczynki, czytam Was caly dzien choc odpisywac nie mam energii
Caly moj dzisiejszy zapas powera zuzylam na spacer ze znajomymi po zoo, chyba z 4h nam tam zeszlo. Po powrocie zjadlam tlyko reszte wczorajszej pizzy i zapadlam w sen zimowy na kanapie. Bardzo podziwiam te z Was ktore maja juz dzieciaczki i sa znow w ciazy - ze znajdujecie sile na opieke nad kilkulatkami, prace badz szkole itp. U mnie glownym objawem ciazy jest wlasnie bardzo niski poziom energii, oprocz codziennych wizyt na basenie no i 8h w pracy to ciagle bym tylko spala albo polegiwala na kanapie

Negila
, fajnie opisujesz reakcje TZta na ceny w sklepie z mebelkami
Faktycznie ceny sa kosmiczne, wiadomo ze czym sprzet lepszej jakosci tym drozszy ale czasami mam wrazenie ze biznes dzieciaczkowy jest jeszcze gorszy niz biznes slubny pod wzgledem windowania cen No nic, dobrze ze ciaza trwa tyle meisiecy, jest czas rozlozyc wydatki
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:25   #903
tynka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Mój chciał jechać w grudniu, ale ja się w tym roku nie piszę. Tylko bym się meczyła zamiast odpoczywać
mojemu mężowi sie dyskoteki zachciewa i sylwestrowych szaleństw, ale mówie mu że w ciąży jestesmy razem i nima

dzis juz przesadziłam i wzdęcia mam straszne, mięta mi sie parzy,zaliczyłam mały spacer i pizze, a w czwartek mamy wizyte u gina, mam nadzieje że dzidzia potwierdzi swoją tożsamość i udowodni ,ze naprawde jest mężczyzną

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:32   #904
joanaros
Zakorzenienie

Byłam na urodzinach siostrzeńca i chyba przesadziłam z jedzeniem bo mi jakoś ciężko na żołądku
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:37   #905
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na urodzinach siostrzeńca i chyba przesadziłam z jedzeniem bo mi jakoś ciężko na żołądku
Ja codziennie przesadzam z ilością jedzenia

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 20:38   #906
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ale tobie wolno
Stary 2011-11-12, 20:42   #907
tynka88
Zadomowienie

ja wspolczuje bo tez dzis czuje ze przesadziłam mocno, ogolnie to czesto daje popalic mojemu żołądkowi ,zazwyczaj dzielnie to znosi ale trzeba przystopowac

Stary 2011-11-12, 20:43   #908
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
I Ja również, właśnie wróciłam od babki, przyszłego męża i ciotki która jest dla mnie jak przyjaciółka (nie jest stara żeby nie było ) i tak się przejadłam że ostatni guzik dopiełam przy płaszczu na chama dosłownie.. Nic już dzisiaj nie jem, mam dość

Fabianek

Edytowane przez 19claudia91
Czas edycji: 2011-11-12 o 20:45
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 20:46   #909
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ale tobie wolno
co z tego, że wolno, skoro codziennie umieram z przejedzenia. Codziennie aż mnie brzuch boli od nadmiaru jedzenia w jelitach. A jak idę kupkę, to cierpię, jakbym dziecko rodziła (ale chociaż nie mam męczących zaparć).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 20:47   #910
tynka88
Zadomowienie

claudia ty o guzikach a ja sie zbieram juz tydzien zeby troche poprzeszywac w plaszczu i kurtce co by sie jeszcze zmiescic jakis czas, a dzisiaj jak wsiadalam do auta to guzik strzelil, jutro go musze poszukac

Stary 2011-11-12, 20:52   #911
karolca
Zakorzenienie

Dziś wyciągnęłam zimowy płaszcz, jest jeszcze dobry i przez jakiś czas w nim pochodzę
W szafie czeka już większy a jak wyrosnę i z tego większego, to zawsze mogę pogrzebać w szafie u mamy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 20:53   #912
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
claudia ty o guzikach a ja sie zbieram juz tydzien zeby troche poprzeszywac w plaszczu i kurtce co by sie jeszcze zmiescic jakis czas, a dzisiaj jak wsiadalam do auta to guzik strzelil, jutro go musze poszukac
Damy radę! Musimy. ja bym musiała się obejrzeć za jakimś nowym, ale tego nie porzucę.. bo za wygodny, poza tym jedyny który dobrze leży i bardzo ciepły. Dzisiaj od teściowej dostałam sweterek, ładny, ciepły.. Normalnie troszczy się o mnie niesamowicie.. TŻ chyba czuje się odepchnięty przez własną mamę

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:00   #913
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Damy radę! Musimy. ja bym musiała się obejrzeć za jakimś nowym, ale tego nie porzucę.. bo za wygodny, poza tym jedyny który dobrze leży i bardzo ciepły. Dzisiaj od teściowej dostałam sweterek, ładny, ciepły.. Normalnie troszczy się o mnie niesamowicie.. TŻ chyba czuje się odepchnięty przez własną mamę
A moja teściowa nie pyta o nic. Ani jak się czuję... kompletnie nie jest zainteresowana. Jedyne co ją zainteresowało, to dlaczego 1 listopada nie odpowiedzieliśmy na pytanie czy przyjedziemy na Wigilię oraz to, gdzie postawimy łóżeczko. Jak odpowiedziałam, że najpierw chcemy zrobic remont w pokoju to "Po co?". Wykładzina to idealne rozwiązanie przy dziecku.
Taaa... jasne. Pełno w niej zarazków, psiej sierści której odkurzacz nie wciąga, brudu. Pranie ani nic nie przywraca jej blasku, a jak mam wydać 400 zł na profesjonalne pranie (które łączy się z wyniesiem wszystkich mebli z pokoju), to wolę kupić panele, wychodzi podobna cena a jest czyściej i łatwiej je utrzymać w czystości.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 21:10   #914
tynka88
Zadomowienie

moja teściowa ogólnie jest spoko babką, mam z nią słaby kontakt, moja mama ma 44 lata a tesciowa pod 60 i tak nie wiem czy to kwestia wieku,ale ciezko mi z nia znalezc wspolny temat.Czasami( wiem ze ona nie ma zlych zamiarów) mam wrazenie ze mowi do mnie jakbym miala 10 lat albo była uposledzona.
A i jeszcze ma bzika na punkcie jedzenia, cały czas slyszalam dziecko jaka ty chuda, dziecko czemu ty nie jesz ( a jadłam i jem).Teraz stwierdziła ze ofiaruje mi ksiązke z 76 roku w ktorej sa rady jak jesc w ciazy miedzy innymi ze ciezarna powinna spozywac duzo wątróbki najlepiej surowej
A na koniec stwierdziła że aby moc karmic i miec pokarm to trzeba żreć a nie jeść
lece dziewczyny potowarzyszyc TZ w ogladaniu Tv do jutra

Stary 2011-11-12, 21:19   #915
karolca
Zakorzenienie

tynka, ja niestety też słyszałam często przytyki na punkcie mojej wagi.
Nie dostaję żadnych porad ciążowych i całe szczęście, ale miłoby było, jakby chociaż chwilę pogadała. A jak już rozmawia, to głównie z zięciem i córką o osobach i wydarzeniach, które dotyczą osób, których kompletnie nie znamy.
Jak nas odwiedzają, chciałabym z mężem pokazać uroki naszej okolicy i kilka ładnych i ciekawych miejsc (gdzie mozna iść z dzieckiem). Ale nie, wolą posiedziec w domu i marnowac ładną pogodę. Nie lubię siedzieć z goścmi w domu podczas ładnej pogody.
Tereny nadwiślańskie są naprawdę bardzo piękne, uwielbiam chodzić tam na spacery. Po drugiej stronie Wisły jest piekny, zabytkowy zespół pałacowo-parkowy. Po drugiej stronie miasta leśny park kultury i rozrywki - hekraty lasu i kilometry ścieżek spacerowych - w tym ogród botaniczny z potokiem górskim i wodospadem, ogród zoologiczny.
ale nie, w domu dziecko ma więcej atrakcji.

Chyba brakuje mi spacerów

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 21:20   #916
joanaros
Zakorzenienie

tęś
Cytat:
moja teściowa ogólnie jest spoko babką, mam z nią słaby kontakt, moja mama ma 44 lata a tesciowa pod 60 i tak nie wiem czy to kwestia wieku,ale ciezko mi z nia znalezc wspolny temat.Czasami( wiem ze ona nie ma zlych zamiarów) mam wrazenie ze mowi do mnie jakbym miala 10 lat albo była uposledzona.
A i jeszcze ma bzika na punkcie jedzenia, cały czas slyszalam dziecko jaka ty chuda, dziecko czemu ty nie jesz ( a jadłam i jem).Teraz stwierdziła ze ofiaruje mi ksiązke z 76 roku w ktorej sa rady jak jesc w ciazy miedzy innymi ze ciezarna powinna spozywac duzo wątróbki najlepiej surowej
A na koniec stwierdziła że aby moc karmic i miec pokarm to trzeba żreć a nie jeść
Moją teściową już ustawiłam w kwestii jedzenia. Kiedyś mi powiedziała jak nie chciałam czegoś jeść że się obrazi, na to ja jej "to trudno"

A co do gadania o chudości to zawsze mówię, że wolę być szczupła niż gruba i borykać się z nadwagą. Dyskusja szybko się ucina, bo komentującymi są najczęściej panie z wałeczkami tu i ówdzie

Edytowane przez joanaros
Czas edycji: 2011-11-12 o 21:24
Stary 2011-11-12, 21:25   #917
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
tęś Moją teściową już ustawiłam w kwestii jedzenia. Kiedyś mi powiedziała jak nie chciałam czegoś jeść że się obrazi, na to ja jej "to trudno"

Ja babci męża (malo fajna ta babcia jak na babcię) powiedziałam na zarzut, że "trzeba mnie nauczyć jeść", że wcale nie trzeba, ja mam wyrafinowane podniebienie i jakby lepiej gotowali to jadłabym chętniej Chamska jestem, wiem
Za to druga babcia męża (kochana osoba), tylko zmienia talerze (mimo iż już cięzko jej chodzić). Zawsze przygotuje coś, co lubimy. I tam sama chętnie pomagam w przygotowywaniu jedzenia bo wiem, że to sprawia babci radość. A babcia cieszy się, gdy widzi, że moja żuchwa ciągle pracuje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 21:28   #918
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Tereny nadwiślańskie są naprawdę bardzo piękne, uwielbiam chodzić tam na spacery. Po drugiej stronie Wisły jest piekny, zabytkowy zespół pałacowo-parkowy. Po drugiej stronie miasta leśny park kultury i rozrywki - hekraty lasu i kilometry ścieżek spacerowych - w tym ogród botaniczny z potokiem górskim i wodospadem, ogród zoologiczny.
ale nie, w domu dziecko ma więcej atrakcji.

Chyba brakuje mi spacerów
Karolcia, super brzmi opis tych terenow, faktycznie az zal siedziec w chatce jak sie ma takie miejsca do spacerow! Ale juz niedlugo bedziesz tam sie mogla wypuscic z wozkiem A i potem jak wasza corka podrosnie to super meic takie miejsca blisko. Ja sie wychowalam przy samym lesie i to super sprawa, na spacery, rower, sanki itp.

Edytowane przez Zia_
Czas edycji: 2011-11-12 o 21:30
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 21:29   #919
joanaros
Zakorzenienie

karolca jak mnie ktoś zmusza do czegoś albo próbuje szantażować to bywam chamska i nieprzyjemna. Bo niby dlaczego mam komuś poprawiać samopoczucie swoim kosztem
Stary 2011-11-12, 21:30   #920
karolca
Zakorzenienie

lasy też mam blisko
ten park jest po drugiej stronie miasta wiec trzeba podjechać autem. ale co tam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 22:09   #921
88natka
Zadomowienie

chyba znalazłam wózek, ma dobre opinie. Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...906041632.html

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:14   #922
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wiecie co...
Zadzwonilam do swojego gina, bo troche sie zmartwilam...
Mam wprawdzie od paru dni to twardnienie brzuszka, ale dzis wieczorem poczulam takie bolesne i nawet to bylo widac jak stawia sie miesien brzucha w jednym miejscu (skurcz trwal z 30 sekund), brzuch w tym m-scu jak kamien...
cholerka to samo co w ciazy z Filipem...
No i kazal mi do tych wszystkich magnezow ktore biore brac jeszcze No-spe, pozwiekszal dawki innych lekow i jakby mi sie udalo w aptece kupic bez recepty luteine, a po recepte podjechac w pn.
No i lezec, nie dzwigac....ciekawe jak
Dzis musialam malego wykapac sama, a to trzeba dzwignac go do wanny, z wanny pozniej wyjac....
Najgorsze jest to, ze mam przeczucie ze pojde do szpitala na zakladanie szwu, cos mi sie zdaje ze szyjka mi poleciala...
Ale powiedzial, ze jak po tych lekach nie przejdzie to mam dzwonic w pn i ewentualnie przyspieszymy wizyte ktora mam 23.11. zeby sprawdzic szyjke.
Ech.....
Teraz maz poszedl do tesciow zobaczyc czy maja No-spe i jak nie maja bede musiala jechac do apteki co ma nocny dyzur bo oczywiscie moj maz po 2 piwkach

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak się wkłada ta wkładkę do wanienki to trzeba jakoś dużo wody nalać, ale skoro jest bezpiecznie to może sie skuszę, widziałam to ostatnio w markecie i nie do końca wiedziałam jaie to ma przeznaczenie
Bezpiecznie jest, a wody nie trzeba duzo lac
Cytat:
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:15   #923
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
chyba znalazłam wózek, ma dobre opinie. Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...906041632.html
też go na all oglądalam. fajny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 22:18   #924
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Zobacz Aguska jak to sie wszystko zapomina!
Skoro Ty mialas juz doswiadczenie z dziecmi to sie nie dziwie ze sie pewniej czulas! Ja bylam calkeim zielona przy Adasiu, nie mialam mlodszego rodzenstwa i jakos wogole nie mialam zaintersowania dziecmi. Nawet pieluchy nie umialam zmieniac
No wiec ten lezaczek do wanienki to bylo dla mnie zbawienie, mysle ze dla mamusiek , ktore bardzo sie kapieli obawiaja jest to super sprawa. Ja generalnie lubie sobie ulatwiac zycie bo czemu nie?
8 na plusie to przeciez ok, tez tak uwazam! Na zdjeciu wygladasz rewelacyjnie, wszytsko poszlo Ciw brzuch, nawet tak mi sie wydaje jakby cale cialo Ci sie wyszczuplilo a brzuch poszedl do przodu.
Dzisiaj czytalam artykul o wadze w ciazy no i pisali ze w ostatnim m-cu to juz sie nie przybiera (lub nie powinno)
Pamieta ktoras z mamus , ktore rodzily czy to prawda?
Bo jesli tak to swietnie -jeden m-c miej do tycia
A ja juz nie pamietam niestety.
Wogole to co tak tu dzisiaj cicho?
Ja mam zapiekanke w piekarniku i czekam
Hejka, zasięgnęłam wiedzy w mojej starej karcie ciąży i u mnie po 30 tygodniu przybyło tylko 0,3 kg do 40 , miałam skok o 0, 8 kg w 37 tyg. i spadło.Mam nadzieję,że teraz też tak będzie.Więc u mnie by wychodziło ,że to prawda
Dzięki za info o myciu włosów, Nina miała dość dużo , więc ja chyba zostanę przy mojej ręce jako podpórce , bo było mi wygodnie, a jak to mówią lepsze jest wrogiem dobrego.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:27   #925
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Fajny, kola ma wszystkie pompowane.
No i po zlozeniu wydaje sie byc maly dosc...ale gdzie na tym zdjeciu po zlozeniu sa male koleczka??odpie li, zeby wydawal sie mniejszy?
A duze tez chyba mozna odpiac nie?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

A najlepsze jest to:

Mowie do meza, co jesli bede miala nakaz lezenia, to musi ktos zajac sie malym a on, ze jego mama (ktora jest na emeryturze) moze byc tu ze mna w domu 24 godz na dobe jesli chce.
Ona moze wszystko: ugotowac, zajac sie malym, a ja chyba zwariuje....

Ale jak trzeba bedzie....
Juz mi niedobrze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:31   #926
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Fajny, kola ma wszystkie pompowane.
No i po zlozeniu wydaje sie byc maly dosc...ale gdzie na tym zdjeciu po zlozeniu sa male koleczka??odpie li, zeby wydawal sie mniejszy?
A duze tez chyba mozna odpiac nie?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

A najlepsze jest to:

Mowie do meza, co jesli bede miala nakaz lezenia, to musi ktos zajac sie malym a on, ze jego mama (ktora jest na emeryturze) moze byc tu ze mna w domu 24 godz na dobe jesli chce.
Ona moze wszystko: ugotowac, zajac sie malym, a ja chyba zwariuje....

Ale jak trzeba bedzie....
Juz mi niedobrze
tu są opinie o tym wózku http://fajnamama.pl/forum/temat/wozk...firmy-mar-kur/
nie wiem nic na temat tych kół, ale jak sie na niego będę decydowała to zapytam. My nie mamy samochodu więc nie ma tego problemu czy się zmieści czy nie.
Oby Ci się polepszyło, bo z teściową pewnie się będziesz tylko denerwować. Trzymam kciuki

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2011-11-12 o 22:34
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 22:31   #927
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No wlasnie Tobie nie wolno zapominac
W III trymestrze chyba tez duzo wody moze sie juz w organizmie zatrzymac z tego co pamietam (widzisz, jednak cos pamietam)
Mi to sie tak wydaje jakby to 100 lat temu bylo jak w ciazy bylam

Monia, wpsolczuje przezyc, moj tez chrapie a jak popije to juz wogole masakra!

Cytrynka ja tez wysypana na czole, dekolcie o plecach

Zla jestem bo TZ dzisiaj apetyt ma i poszedl do sklepu i pyta co sobie dobrego wieczorem zjemy a ja mowie ze nie wiem w sumie i po namysle zeby mi magnum kupil a on zdziwiony ze tylko magnum
A po powrocie mowi ze nie bylo magnum no i co? Kupil mi moje ulubione lody o smaku wloskiej czekolady, wszystko byloby ok gdyby nie to ze one maja 0,5 litra
No i beda mnie caly wieczor wolac z zamrazarki az je w koncu zjem
Hhihi, u mnie z zamrażarki krzyczy coś :weź mnie , jestem lodem waniliowym 1, 5 litrowym TŻ miał kupic, no bo goście itd. to kupił, goście rzucili się na rogale, lody zostały
Stary 2011-11-12, 22:34   #928
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, jak będzie nakaz leżenia to trzeba przeżyć teściową-lokatora. Najwazniejsza jesteś jednak Ty i maluszek w brzuchu, no i synek. Ale skoro MUSISZ odpoczywać, to trzeba wziąć to sobie do serca, nie chcesz chyba zbyt wcześnie wylądowac na porodówce, co?
I to żebyśmy MY musiały Cie strofować, wstydź się

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 22:35   #929
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Oj to kochana teraz odpoczywaj
A co do facetow, oni nigdy nie sa pijani i nigdy im alkohol nie zaszkodzil tak tak na pewno jedzenie

Jesli chodzi o te sklepy z dzieciecymi artykulami, to tam sa bardzo drogie akcesoria. Np komody moze tansze bys znalazla w ikea albo w niedrogich sklepach meblowych.
Ja zaopatrywalam sie w hurtowniach dzieciecych, tam maja duzo nizsze ceny niz w tych drogich sklepach dla dzieci. A zaopatrywalam sie we wszystko, poczawszy od lozeczka, posciele, ubranka, butelki itd. A poza tym tez na allegro kupowalam.
Warto sie zorientowac czy uCiebie w miescie nie ma jakis hurtowni. Naprwde ceny w tych sklepach sa kosmiczne, jak stac to ok, mozna kupowac, ale to sa ceny takie ze wiele osob nie stac.
Odnosnie tego wkladu do kapieli, wkleilam Ci zdjecie Filipka jak mial 10 m-cy i jak widzisz dalej go w tym kapalam. Pozniej wiadomo siadal juz, bo go swiat ciekawil, ale to kapalam go tak, ze z poczatku mowilam, zeby lezal, mylam wtedy na spokojne buzke, brzuszek, raczki, nozki, a potem siadal, to mylam plecki a stawialam zeby umyc pupe
Tych duzych podpasek ja mam na razie dwie paczki, ich w paczce jest 10, wiec w sumie mam 20 i to biore do szpitala.
Ale jeszcze dokupie, zeby miec w domu ze dwie paczki. Wiec mysle ze 4 wystarczy.
Na poczatku w szpitalu wymienia sie ten wklad co 2 godz. przynajmniej ja po porodzie sn tak czesto wymienialam bo leci.
Podkladow poporodowych ja mam 10 sztuk duzych i 10 malych ale pewnie dokupie. Do szpitala wezme na pewno 10 duzych, dla mnie na lozko i dla dzidzi do przewijania zeby kupka nie ubrudzic lozka.

Ja pamietam, ze wody nabralam tak 2 tyg przed porodem.
Ale u kazdego to inaczej wyglada.

Słodziak z Twojego Synka
Stary 2011-11-12, 22:40   #930
agabi
Rozeznanie

Aguśka-dasz radę wszystko dla Maluszka. ale rozumiem Cię doskonale-też bym chyba zwariowała gdyby mi przyszło na teściówkę liczyć. obyś nie musiała.może tylko się przemęczylaś dzisiaj i stąd te dolegliwości.będzie dobrze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości