Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 13:40   #871
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Co do kapieli dziecka to ja mialam taki fotelik do zwyklej wanienki, rewelacja i dziecko czuje sie bezpiecznie
:http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...7585576,1.html
ja tez uzywalam pozniej tego fotelika (bo z samego poczatku wolalam na rece trzymac) oj bardzo dlugo jak z niego nie wyrosl...swietny wymysl bo ma sie dwie rece wolne przy takim maluchu do roku czasu
Codziennie go kapalam w malej wanience i do niej wkladlam ta wkladke fotelik ale tu na zdjeciu wyjatkowo kapalam go w duzej wannie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA152728.jpg (29,8 KB, 39 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:43   #872
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Haha popatrz co znalazłam , jednak nie marzenia: http://babykick.pl/b/babykick/0?set=home

Karolca to bardzo dobrze że obserwujesz tyle ruchów, ja też nie narzekam ale właśnie pomiędzy 24 a 28 tyg. jest natężenie. A po 28 jest dziecku coraz ciaśniej, stąd potrzeba liczenia ruchów. Z tego co mi wiadomo.

Jeszcze mam pytanko do tych dziewczyn które już rodziły -właśnie w odniesieniu do koszuli. Jeżeli uda nam się zadbać o kontakt skóra do skóry z noworodkiem po porodzie na przynajmniej 15 minut. To zdejmujemy koszule czy t-shirt? Czy powijamy do góry? Jak to wygląda w praktyce?
To chyba zależy od tego, jaki rodzaj koszuli masz na sobie. Ja miałam szpitalną, taką, ze prawie cała byłam z przodu goła- zawiązywana na 1(!!) troczek gdzieś na wysokości pępka hehe( może dlatego że mała jestem)także dzidziusia położono mi na klatce jeszcze z pępowinką, ale na pewno nie na 15 minut Myślę, że 5, może...Po odcięciu pępowiny położna go zabrała i oddała już na sali.
Co do staników, Aga ma rację( jak zawsze zresztą)- ja miałam 3 bawełniane najzwyklejsze- te były po domu, na noc( tutaj obowiązkowo, bo z piersi leci mleczko na poczatku kiedy chce i ja bez przerwy miałam wkładki laktacyjne- polecam te rossmanowskie Babydream- tanie i dobra), a do tego jeden porządniejszy, ale tez bez żadnych usztywniaczy, z Triumpha i w życiu nie miałam wygodniejszego Fakt, że Dolly Parton to w nim nie byłam, ale super komfort był, a to najważniejsze- ten na spacerki, do ludzi że tak powiem Już zaczynam w nim chadzać, bo super dopasowuje się do wielkości cycków
Aaaa, dziś zaczynam 28 tydzień i tym samym 7 miesiąc Mam na plusie 9 kilo. Lekarka mnie opier...li. Ale chyba mam to gdzieś. Jem normalnie, fakt, że słodyczy sobie nie odmawiam Niech się dzieje co chce. W pon. idę na gadanie glukozowe, moje ulubione Jak nie puszczę pawia, to będzie dobrze.
Miłej soboty, mamuśki
Stary 2011-11-12, 13:44   #873
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj przezyłam armagedon wiechali znajomi z 4 dzieci w przedziale od 3-5 lat zaczeli rządzic w przyszlym pokoju dzidzi i w ciągu 5 minut mieli przesunietą kanape na środek pokoju o pooblepiane ściany tłustymi łapami ( malowane bylo 4 mc temu) a najgorsze ze to nie chce zejść. psa to wymeczyli tak ze po 10 minutach schowal sie do kąta i tam siedzial, a potem zrobili najazd na sypialnie tak ze mialam cala pościel w ketchupie. MASAKRA
. Bezstresowe wychowanie?
Stary 2011-11-12, 13:49   #874
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Haha popatrz co znalazłam , jednak nie marzenia: http://babykick.pl/b/babykick/0?set=home
wow, ciekawa rzecz
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
wiem... ale gybys widziała jak ja czasem się skupiam leżąc na kanapie i "wsłuchuję" się w w swój ogranizm... a jak tylko coś bulgotnie to rozważam czy to jest dzidzia czy nie... o rany.. śmiech na sali))
no nic mam nadzieję, że w ciągu najbliższych dwóch tygodniu poczuję
Ja zauwazylam ze im mniej zwracam na mala uwage tym bardziej ona sie rusza hehe tzn nie leze juz i nie wsluchuje sie w jej kazdy ruch dopiero jak jej dluzej nie czuje to zaczynam sie zamartwiac i skupiac na tym czy cos czuje
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
heja
Ja dziś zaczynam 23 tydzień i tym samym 6. miesiąc
Moja dzidzia też jak zacznie kopać to często i długo, ale jak pójdzie spać to się nie odzywa kilka godzin, najczęściej się robi aktywna po jedzeniu
gratuluje
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja wole takie rzeczy oddac osobiscie komus, albo sprzedac...

bo to co idzie do kontenerow "dla biedniejszych" zawsze przebieraja, wybieraja co lepsze sztuki, i sprzedaja, zwykle za granica, bo podatkow od tego nie musza placic

widze idziemy leb w leb
nie zdziwilabym sie gdybysmy razem urodzily

ja podczas pierwszej ciazy poczulam dopiero w 19 tc

ciekawa jestem jak tam Balbinka
Tez bym sie nie zdziwila trzeba bedzie powymieniac sie numerami, zebysmy mogly sie informowac na forum, ktora rodzi itp
Cytat:
A wogole to ogladalam sama siebie po porodzie, no normalnie slon! Ale uwaga : Juz jak Adas mial 3 m-ce to wygladalam ladnie, czyli zjechalo mi raz dwa, a przytylam jak juz wczesniej pisalam 30 kg

Co do TZ-a, ja na mojego z reguly nie moge narzekac (oczywiscie sa wyjatki), grzecznie wykonuje ciezsze roboty
Ale i ja czuje sie rewelacyjnie jak narazie wiec ani nie narzekam ani nic!
Ale ostatnio np sobie wymyslil wyjazd na narty w marcu (termin mam na 17.04) i on myslal powaznie ze ja z tym brzuchem bede chciala mu towarzyszyc
oczywiscie nie byloby mowy o jezdzie na nartach, ale sam fakt ze trzeba sie cieplej ubrac i chodzi pod gorke no i slisko bo snieg no i taka koncowka ciazy, faceci czasami niepowazni sa naprawde!
A wrzucisz te zdjecie na maila? takie porownanie?

co do nart to my chcielismy z mezem po swietach jechac do Austrii, jezdzimy tam co roku, ale stwierdzilam ze lepiej jak te kase zaoszczedzimy, a poza tym bede juz w 31 tc wiec bym sie kulala tylko po drogach, no i ta nuda w czasie jak on by byl na stoku a placic za Skipass dla mnie po to zebym tam siedziala tylko to sie nie oplaca... moze uda nam sie za rok w styczniu czy lutym pojechac, a jak nie to za dwa
Cytat:
Ja wczoraj przezyłam armagedon wiechali znajomi z 4 dzieci w przedziale od 3-5 lat zaczeli rządzic w przyszlym pokoju dzidzi i w ciągu 5 minut mieli przesunietą kanape na środek pokoju o pooblepiane ściany tłustymi łapami ( malowane bylo 4 mc temu) a najgorsze ze to nie chce zejść. psa to wymeczyli tak ze po 10 minutach schowal sie do kąta i tam siedzial, a potem zrobili najazd na sypialnie tak ze mialam cala pościel w ketchupie. MASAKRA
a gdzie rodzice byli????

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Aaaa, dziś zaczynam 28 tydzień i tym samym 7 miesiąc Mam na plusie 9 kilo. Lekarka mnie opier...li. Ale chyba mam to gdzieś. Jem normalnie, fakt, że słodyczy sobie nie odmawiam Niech się dzieje co chce. W pon. idę na gadanie glukozowe, moje ulubione Jak nie puszczę pawia, to będzie dobrze.
Miłej soboty, mamuśki
ale to leci co? gratuluje 7 miesiaca
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:56   #875
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
ja tez uzywalam pozniej tego fotelika (bo z samego poczatku wolalam na rece trzymac) oj bardzo dlugo jak z niego nie wyrosl...swietny wymysl bo ma sie dwie rece wolne przy takim maluchu do roku czasu
Codziennie go kapalam w malej wanience i do niej wkladlam ta wkladke fotelik ale tu na zdjeciu wyjatkowo kapalam go w duzej wannie

Fajne te foteliki, a jak z myciem główki, tzn. ze spłukaniem , bo na ręce to tak fajnie odchylałam Małą ,że woda spływała elegancko, a w tym to jak?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:25   #876
Madziara 26
Rozeznanie

kurkuma 9 na plusie to nie duzo. Ja mam prawie 6

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 14:28   #877
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja zauwazylam ze im mniej zwracam na mala uwage tym bardziej ona sie rusza hehe tzn nie leze juz i nie wsluchuje sie w jej kazdy ruch dopiero jak jej dluzej nie czuje to zaczynam sie zamartwiac i skupiac na tym czy cos czuje
ja się skupiam, bo wciąż nie wiem jakie to uczucie, dlatego próbuję rozpoznac, czy to jelita czy może dzidzia..
Pewnie te pierwsze ruchy są tak delikatne, że ledwo można poczuc?
Jestem w 17 tygodniu, więc pocieszam się, że to już niedługo. Potem, w grudniu poznamy płec i będę mogła się z Wami zachwycac
Stary 2011-11-12, 14:51   #878
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
wow, ciekawa rzecz

gratuluje

Tez bym sie nie zdziwila trzeba bedzie powymieniac sie numerami, zebysmy mogly sie informowac na forum, ktora rodzi itp

A wrzucisz te zdjecie na maila? takie porownanie?

co do nart to my chcielismy z mezem po swietach jechac do Austrii, jezdzimy tam co roku, ale stwierdzilam ze lepiej jak te kase zaoszczedzimy, a poza tym bede juz w 31 tc wiec bym sie kulala tylko po drogach, no i ta nuda w czasie jak on by byl na stoku a placic za Skipass dla mnie po to zebym tam siedziala tylko to sie nie oplaca... moze uda nam sie za rok w styczniu czy lutym pojechac, a jak nie to za dwa

a gdzie rodzice byli????

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

ale to leci co? gratuluje 7 miesiaca
Kurcze no ja je mam w albumie , jak sie gdzies dorwe do skanera to zamieszcze
I Adasia pare bym zamiescila wtedy tez.
Kurkuma, mnie tez wydaje sie ze 9 na plusie to wcale nie tak duzo!

No Aguska ja tak bardzo balam sie trzymac na rekach
To juz TZ-towi to lepiej szlo, ja wogole jaka takas spanikowana przy Adasiu bylam, teraz bedzie juzo wiele lepiej

Konia ,szczerze to nie pamietam jak to robilam zeby glowke splukac
A jak Ty Aguska?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
ja się skupiam, bo wciąż nie wiem jakie to uczucie, dlatego próbuję rozpoznac, czy to jelita czy może dzidzia..
Jestem w 17 tygodniu, więc pocieszam się, że to już niedługo. Potem, w grudniu poznamy płec i będę mogła się z Wami zachwycac
Ja jestem w 18 i tak mi sie czasami wydaje ze mnie cos tam smyra w srodku, ale to jeszcze nie jest takie na 100%, moga to byc tez gazy czy jelita. Pomimo ze drugie dziecko! No ale coz , tluszczyk skutecznie amortyzuje chyba

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-12 o 14:49
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:06   #879
Mała!
Zakorzenienie

Witam! WSZYSTKIE MAMUSIE

Poczytałam troszkę kilka str. i tak:

*Dla tych z Was co czekają na ruchy ja poczułąm takie mocne, pewne w 20t. W poniedziałek zaczynam 22 tydz. i ju,z fajnie czuć dzidzię 18 tydzień to czułam czasami b. delikatnie,ale wiedziałam że to dzidzia bo jelita burczały a dzidzia to jak drganie mięsnia było

*właśnie wstawiłam pranie ciuszków dzieciowych (w proszku dla dzieci) i troszkę już tego mam...musze spisać, aby nie przesadzić z zakupami...a w Tesco kupiliśmy z mężem dwie pary śicznych welurowych spodenek

*kumkura 7 m-c super...ja zaczynam 6-ty za tydzień!

*miałam jechać właśnie na pizze z moim małżem...ale siostra zadzwoniła, że zaprasza nas na kolację i bedzie PIZZA!!! i piwko...a dla mnie pewnie soczek JUż od m-ca pizza za mną chodzi...strasznie mam smaka! Nie gotowałam dziś nic specjalnie...i teraz nie mam obiadu

*muszę troszkę posprzątać...ale średnio mi się chce...

PS: właśnie zadzwonił mąż (jest u taty coś tam walczą z internetem)... i mówi, że ma dużo placków ziemniaczanych od babci no i już mam obiad

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:07
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 15:30   #880
kumkura
Rozeznanie

Mała- placki ziemniaczane chyba się zaraz zaślinię a nie mam maszynki do mielenia mięsa...a ręcznie o nie, nie
Stary 2011-11-12, 15:32   #881
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam! WSZYSTKIE MAMUSIE

Poczytałam troszkę kilka str. i tak:

*Dla tych z Was co czekają na ruchy ja poczułąm takie mocne, pewne w 20t. W poniedziałek zaczynam 22 tydz. i ju,z fajnie czuć dzidzię 18 tydzień to czułam czasami b. delikatnie,ale wiedziałam że to dzidzia bo jelita burczały a dzidzia to jak drganie mięsnia było

*właśnie wstawiłam pranie ciuszków dzieciowych (w proszku dla dzieci) i troszkę już tego mam...musze spisać, aby nie przesadzić z zakupami...a w Tesco kupiliśmy z mężem dwie pary śicznych welurowych spodenek

*kumkura 7 m-c super...ja zaczynam 6-ty za tydzień!

*miałam jechać właśnie na pizze z moim małżem...ale siostra zadzwoniła, że zaprasza nas na kolację i bedzie PIZZA!!! i piwko...a dla mnie pewnie soczek JUż od m-ca pizza za mną chodzi...strasznie mam smaka! Nie gotowałam dziś nic specjalnie...i teraz nie mam obiadu

*muszę troszkę posprzątać...ale średnio mi się chce...

PS: właśnie zadzwonił mąż (jest u taty coś tam walczą z internetem)... i mówi, że ma dużo placków ziemniaczanych od babci no i już mam obiad
Nie kusic pizza prosze

Ja dzisiaj robie zapiekanke ziemniaczana ale to dopeiro tak wieczorkiem, no i bylam na zakupach i oczywiscie czosnku zapomnialam
A wogole jak ogladalam zdjecia to tak mi przyszlo do glowy ze fajowo ze unikniemy latem byc w ciazy , jak sobie przypomne lato 2005 masakra normalnie!

Madziara , rodzice nie mieli kontroli nad tymi dziecmi czy co?

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-12 o 15:37
Stary 2011-11-12, 16:11   #882
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

no nie!!! zostawiłam was wczoraj popołudniu i juz 5 stron do czytania
uff w końcu zmusiłam TŻ do umycia okien, ile sie nasłuchałam ze za zimno ze to ze tamto ze moze na wiosnę ale jak zdjęłam firankę i zobaczyłam jaka jest czarna ale juz wszystko posprzątane, tylko musze podłogę umyć, ale normalnie padlam.... a TŻ ze on jest bardziej zmęczony bo on przecież umyl okna i odkurzył ehh ci faceci
Stary 2011-11-12, 16:25   #883
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
To masz czas generalnie do 22 tc zeby poczuc malenstwo Ja poczulam w 17 tc takie jakies przelewanie, ale to bylo minimalne i tez nie bylam pewna czy to dziecko czy co a w 19 tygodniu poczulam takie wyrazniejsze smyrniecia i juz tak zostalo, z dnia na dzien sa mocniejsze.. Czasem to smyrniecia, a czasem porzadne pukniecie
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-12, 16:31   #884
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
no nie!!! zostawiłam was wczoraj popołudniu i juz 5 stron do czytania
uff w końcu zmusiłam TŻ do umycia okien, ile sie nasłuchałam ze za zimno ze to ze tamto ze moze na wiosnę ale jak zdjęłam firankę i zobaczyłam jaka jest czarna ale juz wszystko posprzątane, tylko musze podłogę umyć, ale normalnie padlam.... a TŻ ze on jest bardziej zmęczony bo on przecież umyl okna i odkurzył ehh ci faceci
A niech sobie ponarzeka, ale zrobil jak chcialas a to najwazniejsze!
Fajnie jak czysciutko i poszprzatane, ja bede miala ten tydzien przechlapany, pakowanie i wyprowadzka to nic ciekawego
Jutro w szwecji dzien ojca, musze adasia wziasc na zakupy i jakis prezencik zakupic, totalnie nie mam pomyslu

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-12, 16:43   #885
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
kurkuma 9 na plusie to nie duzo. Ja mam prawie 6
a Madziara w którym jesteś że masz 6 ?? ja jestem w 5 miesiącu i zauważyłam że od początku przytyłam niecałe 3-4kg.

a tak wogóle Madziara to masakra z tymi dziećmi ja bym takich rodziców zabiła chyba ... co nie umieli zareagować jak te potwory rozrabiały .... fakt bezstresowe wychowanie pewnie... dzieci robią co chcą ;/

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2011-11-12 o 16:46
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:49   #886
karolca
Zakorzenienie

Mój siostrzeniec jest nie do podrobienia.
Kupiłam sobie Kinder Schoko-Bons. Dałam jeden cukierek młodemu. Trochę się brzydził (choć lubi wszystko co nazywa się Kinder). Kazał nalać do kubeczka trochę wody, wrzucić cukierka. Wypił wodę, jajeczko wpadło mu do ust. Spytałam, czemu tak robi. Co mi odpowiedział? Że woda zmieni smak i nie będzie czuł jak smakuje
Ale zasmakowało mu, poszedł wziąc sobie jeszcze jeden. Mówię, żeby wziął jednego dla mnie i dla brata. To nakarmił przy okazji psy I zdziwiony, że psy też lubią (mój pies przy innym zwierzęciu i dziecku zje wszystko).
Cóż, zdziwił się troszkę, że ciocia podniosła nieco głos i powiedziała, że nie wolno tak robić.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 16:50   #887
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Witam!
Z emergency zrezygnowałam,bo coś koło 22znowu poczułam to charakterystyczne pukanie i dziś od samego rana sie rusza chyba malutkie było zmęczone i stąd ten bezruch... a dziś wolne i leżę cały czas,więc maleństwo bryka Wcześniej nie pisałam bo musiałam trochę odpocząć... Dzięki za troskę dziewczynki! kochane jesteście
któraż z Was (bodajże rybka) dużo dużo wcześniej wspominała o badaniu z ta glukozą. i ja wyczytałam w takiej mądrej książeczce,że czas na wykonanie tego badania jest między 24a28 tc. piszą też,że to badanie jest dla każdej ciężarnej,nie tylko tej która ma predyspozycje do bycia cukrzykiem. ja pewnie się dowiem o tym na następnej wizycie...

dla dziewczyn z uk. Jakby któraś była zainteresowana to na ebayu znalazłam fajny zestaw z Aventa. Ja kupilam za ciut mniej (13.90),ale tamta oferta wygasła. Jednak muszę Wam powiedzieć,że i tak jest okazja,bo za ten sam set w Argosie trzeba dać ponoć 20f (kumpeli słowa).

a i ja też mam to ustrojstwo do kąpieli co Aguśka. tylko że ono nie jest plastikowe,tylko z jakiegoś materiału. i to się zawiesza nad wanienką... i tez się zastanawiam nad tym jak kąpiel z tym wyglądać bedzie... Ale niech Tomka o to głowa boli,bo obiecał,że skoro ja się boję to on to bedzie robił

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2011-11-12 o 16:55
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:49   #888
natkulec
Zadomowienie

znowu naskrobałyście sporo
My mieliśmy przed południem jechać na zakupy, ale mąż miał kaca po wczorajszej imprezie w pracy potem przyjechał jego kuzyn, posiedzieliśmy chwilę. Potem przyszłam na górę i poczułam się taka zmęczona, że musiałam się położyć. Zanim wstałam i się zebraliśmy było przed 14. Wróciliśmy po 16, dobrze że miałam jeszcze zupę bo byłam taaaaka głodna
Najlepsze było to że jak byliśmy w sklepie przy półce ze śledziami to strasznie mi się ich zachciało, tylko nie potrafiłam się zdecydować, stałam chyba z pół godz i wybierałam w końcu wzięłam po kaszubsku i właśnie zjadłam, pycha...
Zabieram się teraz za tą sałatkę gyros, będzie na kolacje i pewnie zostanie jeszcze na jutro

Ja w poniedziałek zaczynam 24 tydz i już mam 9kg na plusie ale cóż nie zamierzam się głodzić, choć wcale nie uważam żebym jadła bardzo dużo

Co do stanika to się zastanawiałam nad tymi dla karmiących, ale może rzeczywiście kupię zwykłe bawełniane

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2011-11-12 o 17:53
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 17:54   #889
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Bylismy z Filipkiem w sklepie i kupilam ta kurtalke na zime mu i czapke, szalik i rekawiczki, wiec jest gotowy na snieg.
Jeszcze tylko jakies cieple buty ale pojedziemy na spokojne, bo te co ma, to ma dosc wysokie, jednak jak spadnie snieg, to juz beda za chlodne
Powiem Wam, ze sie umeczylam tymi zakupami z nim, tym przymierzaniem a bylismy sami wiec ciezko oj ciezko bylo....

I wogole mialam problem, bo najgorsze jest jak on jest miedzy dwoma rozmiarami....np nosi teraz raz 98 a raz 104 i kurtka 104 jest za niego za wielka i nie chodzi mi o jakis luz ktory byc powinien, zeby starczylo na zime cala ale o to, ze w tym 104 plywa a 98 czesto bywa dopasowane a dopasowane byc nie moze bo w polowie zimy trzeba bedzie kupic nowa
Kupilam na szczescie w 5-10-15, tam maja przyzwoite ceny choc tez nie jakies bardzo niskie, ale udalo mi sie kupic w r.98 ze ma jeszcze luzu a jest dosc dluga wiec starczy na zime.

Was tez niebawem czekaja takie dylematy
A ja sobie dzis pomyslalam, ze braciszek Filipka co w brzuszku jest u mnie, bedzie mial fajnie bo tyle ciuszkow na niego czeka po Filipie i butow ile
Wiec w sumie dobrze ze to nie dziewczynka a chlopczyk bo bede miala naprawde duzo mniejsze koszty: jedynie co to mleczko i pieluchy

Cytat:
To chyba zależy od tego, jaki rodzaj koszuli masz na sobie. Ja miałam szpitalną, taką, ze prawie cała byłam z przodu goła- zawiązywana na 1(!!) troczek gdzieś na wysokości pępka hehe( może dlatego że mała jestem)także dzidziusia położono mi na klatce jeszcze z pępowinką, ale na pewno nie na 15 minut Myślę, że 5, może...Po odcięciu pępowiny położna go zabrała i oddała już na sali.
Co do staników, Aga ma rację( jak zawsze zresztą)- ja miałam 3 bawełniane najzwyklejsze- te były po domu, na noc( tutaj obowiązkowo, bo z piersi leci mleczko na poczatku kiedy chce i ja bez przerwy miałam wkładki laktacyjne- polecam te rossmanowskie Babydream- tanie i dobra), a do tego jeden porządniejszy, ale tez bez żadnych usztywniaczy, z Triumpha i w życiu nie miałam wygodniejszego Fakt, że Dolly Parton to w nim nie byłam, ale super komfort był, a to najważniejsze- ten na spacerki, do ludzi że tak powiem Już zaczynam w nim chadzać, bo super dopasowuje się do wielkości cycków
Miłej soboty, mamuśki
dzieki kochana, ja po prostu chce dobrze doradzic, bo wiem jak sama nacielam sie np na piekne koszulki nocne, jedna taka kupilam w I ciazy, byla ladna ale zupelnie niepraktyczna, miala owszem dekolt, pisalo ze do karmienia, ale wogole jej nie uzywalam do karmienia, bo ciezko odchylalo sie do wyjecia cyca. Teraz jestem madrzejsza
Odnosnie kg, ja mma juz 8 kg na plusie i uwazam ze nie jest to tak strasznie duzo.
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Fajne te foteliki, a jak z myciem główki, tzn. ze spłukaniem , bo na ręce to tak fajnie odchylałam Małą ,że woda spływała elegancko, a w tym to jak?
Wiesz, ze musialam pomyslec jak to robilam
Wydaje mi sie, ze splukiwalam tyl prysznicem a potem reka przod zeby do oczek nie nalecialo. Jakos tak
W kazdym razie codziennie wloskow nie mylam.
Cytat:
Konia ,szczerze to nie pamietam jak to robilam zeby glowke splukac
A jak Ty Aguska?
Odnosnie strachu to ja przeciez tez mialam nie raz tak, ze troszke rece zadrzaly, mysle ze to normalne, bo noworodek jest taki "kruchy". Ale mysle ze z tego powodu, ze jestem tez z zawodu opiekunka dziecieca, mialam pewniejsza reke bo wykapalam jako mloda dziewczyna wiele dzieciaczkow np w domu dziecka
Odnosnie tych wloskow to juz koni napisalam, ze tez nie moglam sobie przypomniec jak to robilam, ale z tego co pamietam, to plukalam tyl najpierw i potem reka jakos splukiwalam przod zeby do oczkow nie lecialo bo mial malusio wloskow.
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-12 o 17:59
Stary 2011-11-12, 17:57   #890
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

natkulec ja po obiedzie zjadlam banana kiwi i dwie kanapki jeszcze

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-12 o 17:58
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:13   #891
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylismy z Filipkiem w sklepie i kupilam ta kurtalke na zime mu i czapke, szalik i rekawiczki, wiec jest gotowy na snieg.
Jeszcze tylko jakies cieple buty ale pojedziemy na spokojne, bo te co ma, to ma dosc wysokie, jednak jak spadnie snieg, to juz beda za chlodne
Powiem Wam, ze sie umeczylam tymi zakupami z nim, tym przymierzaniem a bylismy sami wiec ciezko oj ciezko bylo....

I wogole mialam problem, bo najgorsze jest jak on jest miedzy dwoma rozmiarami....np nosi teraz raz 98 a raz 104 i kurtka 104 jest za niego za wielka i nie chodzi mi o jakis luz ktory byc powinien, zeby starczylo na zime cala ale o to, ze w tym 104 plywa a 98 czesto bywa dopasowane a dopasowane byc nie moze bo w polowie zimy trzeba bedzie kupic nowa
Kupilam na szczescie w 5-10-15, tam maja przyzwoite ceny choc tez nie jakies bardzo niskie, ale udalo mi sie kupic w r.98 ze ma jeszcze luzu a jest dosc dluga wiec starczy na zime.

Was tez niebawem czekaja takie dylematy
A ja sobie dzis pomyslalam, ze braciszek Filipka co w brzuszku jest u mnie, bedzie mial fajnie bo tyle ciuszkow na niego czeka po Filipie i butow ile
Wiec w sumie dobrze ze to nie dziewczynka a chlopczyk bo bede miala naprawde duzo mniejsze koszty: jedynie co to mleczko i pieluchy

dzieki kochana, ja po prostu chce dobrze doradzic, bo wiem jak sama nacielam sie np na piekne koszulki nocne, jedna taka kupilam w I ciazy, byla ladna ale zupelnie niepraktyczna, miala owszem dekolt, pisalo ze do karmienia, ale wogole jej nie uzywalam do karmienia, bo ciezko odchylalo sie do wyjecia cyca. Teraz jestem madrzejsza
Odnosnie kg, ja mma juz 8 kg na plusie i uwazam ze nie jest to tak strasznie duzo.

Wiesz, ze musialam pomyslec jak to robilam
Wydaje mi sie, ze splukiwalam tyl prysznicem a potem reka przod zeby do oczek nie nalecialo. Jakos tak
W kazdym razie codziennie wloskow nie mylam.
Odnosnie strachu to ja przeciez tez mialam nie raz tak, ze troszke rece zadrzaly, mysle ze to normalne, bo noworodek jest taki "kruchy". Ale mysle ze z tego powodu, ze jestem tez z zawodu opiekunka dziecieca, mialam pewniejsza reke bo wykapalam jako mloda dziewczyna wiele dzieciaczkow np w domu dziecka
Odnosnie tych wloskow to juz koni napisalam, ze tez nie moglam sobie przypomniec jak to robilam, ale z tego co pamietam, to plukalam tyl najpierw i potem reka jakos splukiwalam przod zeby do oczkow nie lecialo bo mial malusio wloskow.
Zobacz Aguska jak to sie wszystko zapomina!
Skoro Ty mialas juz doswiadczenie z dziecmi to sie nie dziwie ze sie pewniej czulas! Ja bylam calkeim zielona przy Adasiu, nie mialam mlodszego rodzenstwa i jakos wogole nie mialam zaintersowania dziecmi. Nawet pieluchy nie umialam zmieniac
No wiec ten lezaczek do wanienki to bylo dla mnie zbawienie, mysle ze dla mamusiek , ktore bardzo sie kapieli obawiaja jest to super sprawa. Ja generalnie lubie sobie ulatwiac zycie bo czemu nie?
8 na plusie to przeciez ok, tez tak uwazam! Na zdjeciu wygladasz rewelacyjnie, wszytsko poszlo Ciw brzuch, nawet tak mi sie wydaje jakby cale cialo Ci sie wyszczuplilo a brzuch poszedl do przodu.
Dzisiaj czytalam artykul o wadze w ciazy no i pisali ze w ostatnim m-cu to juz sie nie przybiera (lub nie powinno)
Pamieta ktoras z mamus , ktore rodzily czy to prawda?
Bo jesli tak to swietnie -jeden m-c miej do tycia
A ja juz nie pamietam niestety.
Wogole to co tak tu dzisiaj cicho?
Ja mam zapiekanke w piekarniku i czekam

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-12 o 18:16
Stary 2011-11-12, 18:23   #892
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Witam!
Z emergency zrezygnowałam,bo coś koło 22znowu poczułam to charakterystyczne pukanie i dziś od samego rana sie rusza chyba malutkie było zmęczone i stąd ten bezruch... a dziś wolne i leżę cały czas,więc maleństwo bryka Wcześniej nie pisałam bo musiałam trochę odpocząć... Dzięki za troskę dziewczynki! kochane jesteście
któraż z Was (bodajże rybka) dużo dużo wcześniej wspominała o badaniu z ta glukozą. i ja wyczytałam w takiej mądrej książeczce,że czas na wykonanie tego badania jest między 24a28 tc. piszą też,że to badanie jest dla każdej ciężarnej,nie tylko tej która ma predyspozycje do bycia cukrzykiem. ja pewnie się dowiem o tym na następnej wizycie...

dla dziewczyn z uk. Jakby któraś była zainteresowana to na ebayu znalazłam fajny zestaw z Aventa. Ja kupilam za ciut mniej (13.90),ale tamta oferta wygasła. Jednak muszę Wam powiedzieć,że i tak jest okazja,bo za ten sam set w Argosie trzeba dać ponoć 20f (kumpeli słowa).

a i ja też mam to ustrojstwo do kąpieli co Aguśka. tylko że ono nie jest plastikowe,tylko z jakiegoś materiału. i to się zawiesza nad wanienką... i tez się zastanawiam nad tym jak kąpiel z tym wyglądać bedzie... Ale niech Tomka o to głowa boli,bo obiecał,że skoro ja się boję to on to bedzie robił
dobrze ze malenstwo skonczylo z tym lenistwem, znam ten strach, bo sama niedawno tez sie tak stresowalam o swojego leniucha
3270g, 47 cm
Stary 2011-11-12, 18:46   #893
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Zobacz Aguska jak to sie wszystko zapomina!
Skoro Ty mialas juz doswiadczenie z dziecmi to sie nie dziwie ze sie pewniej czulas! Ja bylam calkeim zielona przy Adasiu, nie mialam mlodszego rodzenstwa i jakos wogole nie mialam zaintersowania dziecmi. Nawet pieluchy nie umialam zmieniac
No wiec ten lezaczek do wanienki to bylo dla mnie zbawienie, mysle ze dla mamusiek , ktore bardzo sie kapieli obawiaja jest to super sprawa. Ja generalnie lubie sobie ulatwiac zycie bo czemu nie?
8 na plusie to przeciez ok, tez tak uwazam! Na zdjeciu wygladasz rewelacyjnie, wszytsko poszlo Ciw brzuch, nawet tak mi sie wydaje jakby cale cialo Ci sie wyszczuplilo a brzuch poszedl do przodu.
Dzisiaj czytalam artykul o wadze w ciazy no i pisali ze w ostatnim m-cu to juz sie nie przybiera (lub nie powinno)
Pamieta ktoras z mamus , ktore rodzily czy to prawda?
Bo jesli tak to swietnie -jeden m-c miej do tycia
A ja juz nie pamietam niestety.
Wogole to co tak tu dzisiaj cicho?
Ja mam zapiekanke w piekarniku i czekam
Ty masz prawo zapomniec a ja
Odnosnie tego tycia, nie pamietam jak to jest w ostatnim m-cu
Pamietam tylko ze ogolnie w III trymestrze najwiecej sie tyje
A cicho jest bo jest sobota

balbinko dobrze ze wszystko w porzadku u Was
SZYMONEK

Stary 2011-11-12, 18:49   #894
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie!
U nas jakiś ciężki dzień, cały tydzień czułam się rewelacyjnie a dzisiaj brzuszek twardnieje często -chyba trochę się przemęczyłam.
Za to z malutkiej jestem dumna, zdążyła skopać już moje najbliższe przyjaciółki i moja mamę Wszyscy się dziwią że to już takie mocne doznanie a to w końcu 24 tydzień
Boli mnie lewe biodro, myślicie że to od zwiększonej ilości snu na lewym boku? Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić :/
ivonka ja mam tak samo z lewym biodrem, nie boli caly czas ale od 5 rano juz je czuje i nie moge spac na lewym boku po calej nocy.

Dziewczynki jestem w trakcie nadrabiania Was, bo wrocilam niedawno z pracy, dzisiaj goscie byli mega wyluzowani i napiwkow dali mi sporo, podzielilam je z pania ktora gotuje i z jeszcze jedna ktora przychozi mi pomoc. i ta druga przyniosla mi prezent ...sliczne ciuszki (dwa bodziaczki, czapeczke i sliniaczek dla noworodka...to pierwsze ciuszki jakie mam w ogole...takie malusie sa

mialam ciezka noc - bo Tz z kolega siedzieli do pozna, sypialnie mamy na gorze ale mimo wszystko jak chodzili do lazienki i zamykali drzwi to slyszalam tak czy inaczej, Tz sie meczyl okropnie, wymiotowal - ja sie na niego wsciekalam bo bylo po 1 w nocy, a ja musialam o 6 wstac, wygonialam go na kanape na dol, ale nie chcial isc, i jak robilo mu sie niedobrze, to za kazdym razem zapalalam lampke i sie martwilam jak on taki zamotany schodzi z tych schodow, w sypialni jak w gorzelni smierdzialo, o rany...naprawde ciesze sie ze zdarza mi sie to tylko raz w roku, bo nienawidze pijanych ludzi...ale on twierdzo ze to McDonalds mu zaszkodzil bo wypil tylko 5 malych piwek

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:49   #895
negila
Rozeznanie

hej

Mravka gratuluję chłopaka a zdjęcie rewelacyjne

Byliśmy dzisiaj obejrzeć wózki i resztę. Jakoś nie bardzo mnie do tego ciągnie ale mąż zaproponował to się już nie sprzeciwiałam. i muszę przyznać że nas trochę to wszystko zszkowało. od momentu kiedy miałam styczność z zakupami dla dzieciaków teraz tego wszystkiego jest 3x więcej, zamiast 3-5 firm- 15 i te ceny....
najlepszy mąż jak się go pytam czy się trzyma (nie spodziewał się tego mówi mi "lekko nie jest ale ten facet za mną ma jeszcze bardziej zdziwiona minę"
mam wrażenie że ten sklep zrobił się strasznie drogi. zakochałam się w jednej komodzie z miejscem na przewijak- stała w komplecie z łóżeczkiem i taką szafkę.Cena 1390 i mówię że bym chciała samą komodę i zaczęłam szukać ceny i co... to była cena tylko komodki a reszta oczywiście oddzielnie.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u mnie tez libido 0
jestem chyba inna bo na to narzekać nie mogę zwłaszcza rano

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

nawiązując do tematu stanikow do karmienia, czy uważacie że one są całkowicie niezbędne? bo one są takie zabudowane u góry, ze wydaje mi sie ze wystaja z kazdej bluzki, poza tym jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych ii sama nie wiem

przez mysl przeszly mi biustonosze z atlantica rozpinane z przodu miedzy miseczkami
a ja chyba nie będę miała takeigo problemu bo ze zwykłymi stanikami mam problem aby nabyć tych odpinanych w moim rozm nie widziałam
rozpinane z przodu wydaje mi się że trochę kłopotliwe będą.

Cytat:
dzisiaj właśnie widzieliśmy takie coś nawet tłumaczyłam mężowi co to i wydawało mi się że to na chwilę i raczej nie będziemy kupować. zaskoczyłaś mnie że nawet do roku. ja to szukałam takich podpórek flanelowych kiedyś były właśnie takie ale teraz już ich nie widziałam.

Cytat:
W pon. idę na gadanie glukozowe, moje ulubione Jak nie puszczę pawia, to będzie dobrze.
Mnie tez w pon czeka ta niewątpliwa przyjemność

Podpowiedzcie mi ile tych podkładów poporodowych i podpasek kupić? Zaopatrzyłabym się ale jakoś tego nie ogarniam.

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 18:56   #896
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

MoniaHan moj tez wczoraj troche popił jak byliśmy u sąsiadów ale na szczęście bez sensacji zoladkowcyh sie obyło, poszedł spac i chrapał jak szalony niestety.... a do domu daleko nie mielismy bo oni mieszkaja na tym samym pietrze wiec w kapciach

znów mnie na dekolcie wysypało wrrrr

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-12 o 18:59
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:10   #897
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty masz prawo zapomniec a ja
Odnosnie tego tycia, nie pamietam jak to jest w ostatnim m-cu
Pamietam tylko ze ogolnie w III trymestrze najwiecej sie tyje
A cicho jest bo jest sobota

balbinko dobrze ze wszystko w porzadku u Was
No wlasnie Tobie nie wolno zapominac
W III trymestrze chyba tez duzo wody moze sie juz w organizmie zatrzymac z tego co pamietam (widzisz, jednak cos pamietam)
Mi to sie tak wydaje jakby to 100 lat temu bylo jak w ciazy bylam

Monia, wpsolczuje przezyc, moj tez chrapie a jak popije to juz wogole masakra!

Cytrynka ja tez wysypana na czole, dekolcie o plecach

Zla jestem bo TZ dzisiaj apetyt ma i poszedl do sklepu i pyta co sobie dobrego wieczorem zjemy a ja mowie ze nie wiem w sumie i po namysle zeby mi magnum kupil a on zdziwiony ze tylko magnum
A po powrocie mowi ze nie bylo magnum no i co? Kupil mi moje ulubione lody o smaku wloskiej czekolady, wszystko byloby ok gdyby nie to ze one maja 0,5 litra
No i beda mnie caly wieczor wolac z zamrazarki az je w koncu zjem

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-12, 19:28   #898
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem w trakcie nadrabiania Was, bo wrocilam niedawno z pracy, dzisiaj goscie byli mega wyluzowani i napiwkow dali mi sporo, podzielilam je z pania ktora gotuje i z jeszcze jedna ktora przychozi mi pomoc. i ta druga przyniosla mi prezent ...sliczne ciuszki (dwa bodziaczki, czapeczke i sliniaczek dla noworodka...to pierwsze ciuszki jakie mam w ogole...takie malusie sa

mialam ciezka noc - bo Tz z kolega siedzieli do pozna, sypialnie mamy na gorze ale mimo wszystko jak chodzili do lazienki i zamykali drzwi to slyszalam tak czy inaczej, Tz sie meczyl okropnie, wymiotowal - ja sie na niego wsciekalam bo bylo po 1 w nocy, a ja musialam o 6 wstac, wygonialam go na kanape na dol, ale nie chcial isc, i jak robilo mu sie niedobrze, to za kazdym razem zapalalam lampke i sie martwilam jak on taki zamotany schodzi z tych schodow, w sypialni jak w gorzelni smierdzialo, o rany...naprawde ciesze sie ze zdarza mi sie to tylko raz w roku, bo nienawidze pijanych ludzi...ale on twierdzo ze to McDonalds mu zaszkodzil bo wypil tylko 5 malych piwek
Oj to kochana teraz odpoczywaj
A co do facetow, oni nigdy nie sa pijani i nigdy im alkohol nie zaszkodzil tak tak na pewno jedzenie
Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj obejrzeć wózki i resztę. Jakoś nie bardzo mnie do tego ciągnie ale mąż zaproponował to się już nie sprzeciwiałam. i muszę przyznać że nas trochę to wszystko zszkowało. od momentu kiedy miałam styczność z zakupami dla dzieciaków teraz tego wszystkiego jest 3x więcej, zamiast 3-5 firm- 15 i te ceny....
najlepszy mąż jak się go pytam czy się trzyma (nie spodziewał się tego mówi mi "lekko nie jest ale ten facet za mną ma jeszcze bardziej zdziwiona minę"
mam wrażenie że ten sklep zrobił się strasznie drogi. zakochałam się w jednej komodzie z miejscem na przewijak- stała w komplecie z łóżeczkiem i taką szafkę.Cena 1390 i mówię że bym chciała samą komodę i zaczęłam szukać ceny i co... to była cena tylko komodki a reszta oczywiście oddzielnie.

jestem chyba inna bo na to narzekać nie mogę zwłaszcza rano

a ja chyba nie będę miała takeigo problemu bo ze zwykłymi stanikami mam problem aby nabyć tych odpinanych w moim rozm nie widziałam
rozpinane z przodu wydaje mi się że trochę kłopotliwe będą.

dzisiaj właśnie widzieliśmy takie coś nawet tłumaczyłam mężowi co to i wydawało mi się że to na chwilę i raczej nie będziemy kupować. zaskoczyłaś mnie że nawet do roku. ja to szukałam takich podpórek flanelowych kiedyś były właśnie takie ale teraz już ich nie widziałam.

Mnie tez w pon czeka ta niewątpliwa przyjemność

Podpowiedzcie mi ile tych podkładów poporodowych i podpasek kupić? Zaopatrzyłabym się ale jakoś tego nie ogarniam.
Jesli chodzi o te sklepy z dzieciecymi artykulami, to tam sa bardzo drogie akcesoria. Np komody moze tansze bys znalazla w ikea albo w niedrogich sklepach meblowych.
Ja zaopatrywalam sie w hurtowniach dzieciecych, tam maja duzo nizsze ceny niz w tych drogich sklepach dla dzieci. A zaopatrywalam sie we wszystko, poczawszy od lozeczka, posciele, ubranka, butelki itd. A poza tym tez na allegro kupowalam.
Warto sie zorientowac czy uCiebie w miescie nie ma jakis hurtowni. Naprwde ceny w tych sklepach sa kosmiczne, jak stac to ok, mozna kupowac, ale to sa ceny takie ze wiele osob nie stac.
Odnosnie tego wkladu do kapieli, wkleilam Ci zdjecie Filipka jak mial 10 m-cy i jak widzisz dalej go w tym kapalam. Pozniej wiadomo siadal juz, bo go swiat ciekawil, ale to kapalam go tak, ze z poczatku mowilam, zeby lezal, mylam wtedy na spokojne buzke, brzuszek, raczki, nozki, a potem siadal, to mylam plecki a stawialam zeby umyc pupe
Tych duzych podpasek ja mam na razie dwie paczki, ich w paczce jest 10, wiec w sumie mam 20 i to biore do szpitala.
Ale jeszcze dokupie, zeby miec w domu ze dwie paczki. Wiec mysle ze 4 wystarczy.
Na poczatku w szpitalu wymienia sie ten wklad co 2 godz. przynajmniej ja po porodzie sn tak czesto wymienialam bo leci.
Podkladow poporodowych ja mam 10 sztuk duzych i 10 malych ale pewnie dokupie. Do szpitala wezme na pewno 10 duzych, dla mnie na lozko i dla dzidzi do przewijania zeby kupka nie ubrudzic lozka.

Cytat:
No wlasnie Tobie nie wolno zapominac
W III trymestrze chyba tez duzo wody moze sie juz w organizmie zatrzymac z tego co pamietam (widzisz, jednak cos pamietam)
Mi to sie tak wydaje jakby to 100 lat temu bylo jak w ciazy bylam
Ja pamietam, ze wody nabralam tak 2 tyg przed porodem.
Ale u kazdego to inaczej wyglada.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2244267.jpg (26,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P2244269.jpg (26,9 KB, 24 załadowań)
SZYMONEK

Stary 2011-11-12, 19:43   #899
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Wpadlam powiedziec, ze dzis lezac sobie w wannie zauwazylam pierwszy raz jak podczas kopniakow rusza mi sie brzuch . Dwa razy na lewo w dol od pepka . No i teraz moge z czystym sumieniem stwierdzic ze czuje ruchy dzidzi od 12tc.
Gratilacje

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Musiałam zadzwonić do właściciela i zapytać czy panowie dojechali.
Zaraz potem mąż oddzwonił. "oj, bo telefon został w samochodzie".
I weź się nie martw też będę zapominała jak gdzieś pojadę.
I zostaje tylko pytanie czy on zadzwoni czy dojechałaś

Cytat:
Widocznie tak robią w domu. Bo mój Antek nie maże po ścianach w domu i tym samym gdzieś też nie marze

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ivonka ja mam tak samo z lewym biodrem, nie boli caly czas ale od 5 rano juz je czuje i nie moge spac na lewym boku po calej nocy.

Może to były mdłości jakie się ma w ciąży

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 19:47   #900
rybka13
Zakorzenienie

Balbinka to dobrze że mała się rozruszała więcej odpoczywaj
No ja pytałam o tą glukozę, więc jednak robią to chyba dobrze
desia w ostatnim miesiącu się nie tyje...- myślę że powiedziała to ciężarna która urodziła w 8 msc haha A Tobie się kobieto nie dogodzi, jakby mąż lodów nie kupił to by była dopiero awantura... ale że kupił za dużo też niezadowolona
Dziewczyny jak się wkłada ta wkładkę do wanienki to trzeba jakoś dużo wody nalać, ale skoro jest bezpiecznie to może sie skuszę, widziałam to ostatnio w markecie i nie do końca wiedziałam jaie to ma przeznaczenie
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości