Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 10:18   #4051
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

co tu taka cisza

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 10:33   #4052
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
co tu taka cisza
Wszystkie śpią

My zaraz jedziemy po farbę - wczoraj zrobiliśmy małe malowanie na ścianie i mamy kilka odcieni czekolady i kakao Wybraliśmy dwa kolory, które obojgu nam pasują i dziś będzie całkowite malowanie
I do IKEA jeszcze zajrzymy, może dziś będzie mniej ludu niż wczoraj...
Mój mały sukces - zjadłam całą kanapkę z sałatą i wędliną oraz pomidora Prawie bez mdłości się obyło
Leniwej niedzieli

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 11:23   #4053
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

wstałam ! oh, ale mialam spanie .... juz dawno nie pospalam do prawie 11 :O
wstalam i az nie wiedzialam jaki dzien, myslalam ze to dzis ide na wizyte do endokrynologa ;d
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 11:29   #4054
Tacca
Zakorzenienie

Witam i ja!

U mnie kolejny kiepski dzień... Chyba dobre samopoczucie odeszło w niepamięć...
Stary 2011-11-13, 11:38   #4055
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Naszczescie weekend wiec mozesz odpoczac ;] U mnie ciemno na zewnatrz, slonca zero, spac sie chce tylko ;/,,, Ugotuje rosol i wyrusze chyba do kolezanki zeby sie przejsc a nie siedziec tlyko w domku;/

Pociesze Cie, ze po 1 trymestrze Ci pewnie przejdzie ;]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-13 o 11:39
Stary 2011-11-13, 11:46   #4056
Tacca
Zakorzenienie

No właśnie strasznie ponuro. Chyba się zdrzemnę z godzinkę...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

No to jeszcze półtora miesiąca...

Jakoś wytrzymamy... Oby tylko bez nerwów w pracy było. Ale ludzie wredni są wszędzie... U mnie w pracy dobra atmosfera to fikcja. Ale: dziś postaram się nie myśleć o tym. Jak powiedziała wczoraj moja siostra: jak będzie bardzo źle to leć do lekarza i na zwolnienie. Teraz zdrowie najważniejsze i szkoda się narażać na niepotrzebne nerwy. Jakaś prawda w tym jest. Wczoraj szwagier śmiał się z mojego wynagrodzenia, stwierdził, że za takie pieniądze, tak się denerwować, to ja chyba głupia jestem... Ale biorąc pod uwagę jak ciężko jest o pracę, to ja się cieszę, że w ogóle pracuję. Tylko rzeczywiście od mniej więcej sierpnia jest u mnie w firmie bardziej nerwowo i źle.
Stary 2011-11-13, 12:09   #4057
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No właśnie strasznie ponuro. Chyba się zdrzemnę z godzinkę...

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

No to jeszcze półtora miesiąca...

Jakoś wytrzymamy... Oby tylko bez nerwów w pracy było. Ale ludzie wredni są wszędzie... U mnie w pracy dobra atmosfera to fikcja. Ale: dziś postaram się nie myśleć o tym. Jak powiedziała wczoraj moja siostra: jak będzie bardzo źle to leć do lekarza i na zwolnienie. Teraz zdrowie najważniejsze i szkoda się narażać na niepotrzebne nerwy. Jakaś prawda w tym jest. Wczoraj szwagier śmiał się z mojego wynagrodzenia, stwierdził, że za takie pieniądze, tak się denerwować, to ja chyba głupia jestem... Ale biorąc pod uwagę jak ciężko jest o pracę, to ja się cieszę, że w ogóle pracuję. Tylko rzeczywiście od mniej więcej sierpnia jest u mnie w firmie bardziej nerwowo i źle.
U mnie w pracy uwierz, ze byla identyczna sytuacja, Praca ogolnie swietna, ale szefowa traktowala ludzi jak najgorsze scierwo. moj tz wrecz blagal, zebym sie zwolnila, ale dalej tak tkwilam bo sie cieszylam, ze jakas prace mam, a pracy teraz malo./no i ze daje rade! a co roku przewija sie tam ktos inny i ze nie idzie mi zle, wrecz lubie ta prace
Kolezanka z pracy z nerwow poronila...
Ja pracowalam nadal,,, robilam 100 rzeczy naraz, bylam z siebie dumna, ze potrafie sie sprawdzic w takich warunkach i ze moze bedzie kiedys lepiej.
Zabraklo etatow, zwolnila mnie jako pierwsza bez jakichkolwiek wyjasnien, jeszcze w ostatni dzien zapierdzielalam za 3 osoby jak glupia.Do ostatniego dnia nie wiedzialam czy zostane czy nie.... Uwierz, ze teraz z perspektywy czasu wiem, ze nie warto, ze nikt tego nie doceni, a jak bedziesz w czyms dobra, to jak trafisz na takiego szefa jak ja to i tak powie, ze do niczego sie nie nadajesz.
Nie warto sobie szarpac nerwow. Gdybym wiedziala ze wylece siedzialabvym wtedy na chorobowym a nie zapierdzielala jak wol<a dokladnie przez ostatni miesiac pracy malowalam sciany farba olejna, rzygalam, mialam uczulenie, czulam sie okropnie. Moglo to pomalowac dokladnie 18 innych osob, malowalam ja.... jak sie okazalo bylam juz wtedy w ciazy i wdychalam te wszytskie swinstwa) jak skonczylam malowac, powiedziala 1) ze m,oglam ppomalowac to szybciej! i 2) powiedziala mi ze nie musze juz przychodzic po wakacjach. Wdziecznosc ...
aha i tez zarabialam malo bo pracowalam na 3/4 etatu i jeszcze dojezdzalam, tracac na bilety. No ale uwielbialam ta prace....

Czas edycji: 2011-11-13 o 12:21
Stary 2011-11-13, 12:20   #4058
rinco
Wtajemniczenie

My sobie też poleżeliśmy w łóżku do 10.00, bardzo rzadko nam się to zdarza, ale pogoda nie sprzyjała wstawaniu, za to sprzyjała czemuś innemu
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:22   #4059
centipede
Zadomowienie

Dzień dobry
Kism to link do aukcji http://allegro.pl/mega-paka-63szt-0-...909432948.html
Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Uważacie, że rożek się przyda? Czytałam, że dobrze jest noworodka wiązać, nie gubi się odrazu w przestrzeni tylko ma złudzenie siedzenia w brzuchu.

Edit: wrzuciłam do koszyka: 2 x pościel (jedna 3-element.), rożek, pościel-wypełnienie, ochraniacz na materac, kocyk polarowy, okrycie kąpielowe, 15 pieluch tetrowych i wyszło 304 zł a ceny wydają się rozsądne... Mąż mnie zabije
Ślimaczku co do rożka to jeszcze nie wiem, dopiero próbuję się dokształcić w tych zakresach "Małe" zakupy robisz, jak widzę
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
To ja jestem chyba jakaś dziwna, bo ja prasowac lubię Tylko najlepiej jak mi się kupka nazbiera, puszczam sobie radio albo TV i nawet nie wiem kiedy wszystko jest wyprasowane

Z domowych rzeczy najbardziej nienawidzę prania ręcznego i zmywania podłóg, reszta obleci
ja lubię myć podłogi, nie lubię odkurzać

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
A ja chyba przedobrzyłam swoje samopoczucie, bo od popołudnia jest fatalnie. Mój tato który jest ratownikiem medycznym stwierdzził, że jeszcze nigdy nie widział mnie tak bladej w tak słabej formie, że jak do jutra mi się nie polepszy to jedziemy do szpitala
Katka mam nadzieję, że zaczniesz się w końcu lepiej czuć bo nam się tutaj bidulko wykończysz

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znacie może jakieś fajne oferty oszczędnościowe banków - tak pod kątem "od urodzenia do 18ki" ?
my wszystko póki co chyba na wyprawkę i ciuszki i pierdółki rozgonimy i nic nie zostanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Pamiętacie jak pisałam, że mi dziąsła krwawią? Wydawało mi się. Po prostu stały się bardziej wrażliwe na szorowanie, a ja zaczęłam używać nowej pasty do zębów Aquafresh z czerwonym paskiem.
oj Agatka co do Twoich przemyśleń to jak dla mnie pisz jak najwięcej, może coś się dowiem fajnego

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
A mi dziasla strasznie krwawia i ba- dzis mi polecialo z nosa
Bole pelcow mialam na pocztaku ciazy, teraz juz mniej ;]no ale jak dlugo gotuje i stoje to bola
Blada jestem strasznie i myslalam nawet na zaaplikowaniu samoopalcza na buzke
Jak mnie brzuszek boli albo plecki ide sie wykapac w cieplej wodzie (*eh cieplej a nie goracej jak przed ciaza- uwielbiam goraca wode)

tak czy inaczej juz zniose rozne bole ale najbardziej to mnie boli serce jak staje na wadze ;/ :brzy dal:
mi też krwawią i takie napompowane są, mam nadzieję że to nic złego

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wszystkie śpią

My zaraz jedziemy po farbę - wczoraj zrobiliśmy małe malowanie na ścianie i mamy kilka odcieni czekolady i kakao Wybraliśmy dwa kolory, które obojgu nam pasują i dziś będzie całkowite malowanie
I do IKEA jeszcze zajrzymy, może dziś będzie mniej ludu niż wczoraj...
Mój mały sukces - zjadłam całą kanapkę z sałatą i wędliną oraz pomidora Prawie bez mdłości się obyło
Leniwej niedzieli
Ale zdrowe śniadanko ja zjadłam danonka i merci
Stary 2011-11-13, 13:02   #4060
kapukat
Zakorzenienie

ja wczoraj jechałam na słodyczach - nie wiem co mi się stało, bo tak ładnie mi szło
a co do prac domowych, uwielbiam przekładać zmieniac miejsca, prasować - to akurat ostanie traktuje jak relaks, za to nienawidzę mycia okine, niestety jeszcze przed grudniem muszę umyć jedno ostatnie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:16   #4061
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w pracy uwierz, ze byla identyczna sytuacja, Praca ogolnie swietna, ale szefowa traktowala ludzi jak najgorsze scierwo. moj tz wrecz blagal, zebym sie zwolnila, ale dalej tak tkwilam bo sie cieszylam, ze jakas prace mam, a pracy teraz malo./no i ze daje rade! a co roku przewija sie tam ktos inny i ze nie idzie mi zle, wrecz lubie ta prace
Kolezanka z pracy z nerwow poronila...
Ja pracowalam nadal,,, robilam 100 rzeczy naraz, bylam z siebie dumna, ze potrafie sie sprawdzic w takich warunkach i ze moze bedzie kiedys lepiej.
Zabraklo etatow, zwolnila mnie jako pierwsza bez jakichkolwiek wyjasnien, jeszcze w ostatni dzien zapierdzielalam za 3 osoby jak glupia.Do ostatniego dnia nie wiedzialam czy zostane czy nie.... Uwierz, ze teraz z perspektywy czasu wiem, ze nie warto, ze nikt tego nie doceni, a jak bedziesz w czyms dobra, to jak trafisz na takiego szefa jak ja to i tak powie, ze do niczego sie nie nadajesz.
Nie warto sobie szarpac nerwow. Gdybym wiedziala ze wylece siedzialabvym wtedy na chorobowym a nie zapierdzielala jak wol<a dokladnie przez ostatni miesiac pracy malowalam sciany farba olejna, rzygalam, mialam uczulenie, czulam sie okropnie. Moglo to pomalowac dokladnie 18 innych osob, malowalam ja.... jak sie okazalo bylam juz wtedy w ciazy i wdychalam te wszytskie swinstwa) jak skonczylam malowac, powiedziala 1) ze m,oglam ppomalowac to szybciej! i 2) powiedziala mi ze nie musze juz przychodzic po wakacjach. Wdziecznosc ...
aha i tez zarabialam malo bo pracowalam na 3/4 etatu i jeszcze dojezdzalam, tracac na bilety. No ale uwielbialam ta prace....
U mnie to samo, jakbym o sobie czytała... Jak zostawać po godzinach i robić za kogoś robotę, to wiadomo, kto... A na dzień przed zwolnieniem mnie tak potraktowali, że wróciłam do domu i 3 godziny przeryczałam... Pewnie, gdyby nie ciąża to złożyłabym wymówienie. Zobaczymy co będzie - wizyta 24, jak będzie źle, to nawet się nie będę zastanawiała... Pracodawcy nie szanują pracowników, bo na każdy etat czeka x osób, które po długotrwałym poszukiwaniu pracy będą się cieszyć, nawet z minimalnego wynagrodzenia. A człowiek musi się rozwijać, mieć jakieś perspektywy... Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że tu gdzie teraz jestem nie mam najmniejszych szans na awans czy podwyżkę. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że po nowym roku zmieni się dyrektor i rozgoni to towarzystwo wzajemnej adoracji pracujące ze sobą ponad 15 lat i uważające się za bezkarnych. Pożyjemy, zobaczymy...
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
My sobie też poleżeliśmy w łóżku do 10.00, bardzo rzadko nam się to zdarza, ale pogoda nie sprzyjała wstawaniu, za to sprzyjała czemuś innemu
Dla mnie dzisiejsza aura w ogóle niesprzyjająca... Nawet leniuchować nie mam ochoty, jak się położyłam, to mnie szlag trafiał, że leżę i nie mogę zasnąć...
Stary 2011-11-13, 13:21   #4062
loksa
Raczkowanie

ja od jakiegos tygodnia mam tylko wieczorne mdłości a przez cały dzień nic ostatnio byłam w kinie na listy do M. już bym chciala zeby spadl snieg ) poczuc magie swiat
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:26   #4063
Tacca
Zakorzenienie

Przyznaję się, że od kilku lat nie czułam magii świąt... W tamtym roku byłam tak zapracowana, że święta mi przemknęły nie wiem kiedy...

Jakoś dawno, dawno temu święta były inne...
Stary 2011-11-13, 13:30   #4064
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
U mnie to samo, jakbym o sobie czytała... Jak zostawać po godzinach i robić za kogoś robotę, to wiadomo, kto... A na dzień przed zwolnieniem mnie tak potraktowali, że wróciłam do domu i 3 godziny przeryczałam... Pewnie, gdyby nie ciąża to złożyłabym wymówienie. Zobaczymy co będzie - wizyta 24, jak będzie źle, to nawet się nie będę zastanawiała... Pracodawcy nie szanują pracowników, bo na każdy etat czeka x osób, które po długotrwałym poszukiwaniu pracy będą się cieszyć, nawet z minimalnego wynagrodzenia. A człowiek musi się rozwijać, mieć jakieś perspektywy... Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że tu gdzie teraz jestem nie mam najmniejszych szans na awans czy podwyżkę. Szczerze mówiąc mam nadzieję, że po nowym roku zmieni się dyrektor i rozgoni to towarzystwo wzajemnej adoracji pracujące ze sobą ponad 15 lat i uważające się za bezkarnych. Pożyjemy, zobaczymy...

Dla mnie dzisiejsza aura w ogóle niesprzyjająca... Nawet leniuchować nie mam ochoty, jak się położyłam, to mnie szlag trafiał, że leżę i nie mogę zasnąć...
Nie musisz skladac odrazu wymowienia, jesli warunki nie sa ok poszlabym na Twoim miejscu na chhorobowe , pozniej macierzysnkie do 4 mcy po porodzie, a pozniej zobaczysz Szans na awans nie mialam, meczylam sie bo myslalam ze wlasnie zmieni sie dr, ale tak sie nie stalo i od wrzesnia podobno jest tak samo. Na Twoim miejscu powinnas pomyslec o chrobowym i zaczac dbac o sieb ie, bo takie nerwy napewno nie sa Ci wskazane, A jesli jesli <nie chce krakac> bys poronila albo cos uwierz, ze jesli mialabys takiego szefa jak ja napewno by nie plakal;/ mialby to gdzies ... ;/ trzymaj sie Ja od wrzesnia nie pracuje tam, tesknie za ta praca, ale ciesze sie, ze sie uwolnilam od tej atmosfery bo wsyztkie zale przelewalam na tz i zatruwalam nasze zycie rodzinne

Ps. tez chcialabym juz snieg! lubie zime, ale taka lekka i wczesna A nie kiedy juz sie konczy i zaczynaja sie roztopy ;] W tamtym roku tez swieta mi minely, bo przed swietami miaalm zapiernicz mega w pracy, calymi popoludniami robilam ozdoby swiatczne i ponad 200 kartek recznie robionych, kazda inna (oczywiscie do pracy....) W tym roku bedzie inaczej

Czas edycji: 2011-11-13 o 13:33
Stary 2011-11-13, 13:41   #4065
Tacca
Zakorzenienie

Te dwa tygodnie jakoś przecierpię, a potem zobaczymy... W przyszłym tygodniu muszę badania zrobić, żeby na wizytkę mieć świeżutkie.

Śnieg by się przydał, zawsze trochę jaśniej... Milej dla oka, kiedy te wszystkie uliczne brudy się schowają...
Stary 2011-11-13, 13:55   #4066
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Przyznaję się, że od kilku lat nie czułam magii świąt... W tamtym roku byłam tak zapracowana, że święta mi przemknęły nie wiem kiedy...

Jakoś dawno, dawno temu święta były inne...
kiedyś to było fajnie, jak się jedyny obowiązek miało posprzątać ewentualnie ubrać choinkę a teraz praca dom przygotowania dlatego święta tracą magię ale jesteśmy po to, żeby te dzieci nasze poznały tą magię wysiadywania w oknie i czekania na tą pierwszą gwiazdkę

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:12   #4067
kapukat
Zakorzenienie

a ja tam uwielbiam święta, ich klimat zapach choinki... mniam
już się nie mogę doczekać, śniegu i tak pewnie nie zobaczę, bo tutaj śniegu niema - ale wystarczy mi choinka i przyjaciele i ten zapach świąt w całym domu

a co do pracy - ja swoją rzuciłam, przez mobing i też się podpisuje, czasami nie warto się starać bo ktoś i tak tego nie zauważy, albo potem da nam jeszcze popalić... życie mamy jedno

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
kiedyś to było fajnie, jak się jedyny obowiązek miało posprzątać ewentualnie ubrać choinkę a teraz praca dom przygotowania dlatego święta tracą magię ale jesteśmy po to, żeby te dzieci nasze poznały tą magię wysiadywania w oknie i czekania na tą pierwszą gwiazdkę

to prawda, czekanie na pierwszą gwiazdkę, wszyscy ślicznie ubrani świątecznie pachnąco... oj rodzina w kąplecie, wszystkie grzechy wybaczone - to był czas...pasterka, śnieg, a co teraz? nastolatki idą do pubów, a rodzice śpią przed telewizorem po 12h zmianie.... czas się zmienia, ale chyba nie na korzyść jak na razie
Stary 2011-11-13, 14:18   #4068
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
oj co narzekasz - nie widziałaś irlandzkich dzieci przy 10 stopniach wiosną bez skarpetek i bez czapek?: to się nazywa hartowanie hahahaha....
to prawda, tutaj dzieciaki hartuja jak nie wiem. czasem nie moge uwierzyc jak widze w co sa ubrane, ale patrzac na ludzi w pracy musze powiedziec ze sa wyjatkowo rzadko przeziebieni wiec moze cos w tym jest

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kism to link do aukcji http://allegro.pl/mega-paka-63szt-0-...909432948.html
wow ale paka ci sie trafila! ja wczoraj kupilam na promocji sterylizator i laktator mam nadzieje ze sie sprawdza.

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
ja od jakiegos tygodnia mam tylko wieczorne mdłości a przez cały dzień nic ostatnio byłam w kinie na listy do M. już bym chciala zeby spadl snieg ) poczuc magie swiat
i jak ten film? warty polecenia?

Cytat:
już się nie mogę doczekać, śniegu i tak pewnie nie zobaczę, bo tutaj śniegu niema - ale wystarczy mi choinka i przyjaciele i ten zapach świąt w całym domu

a co do pracy - ja swoją rzuciłam, przez mobing i też się podpisuje, czasami nie warto się starać bo ktoś i tak tego nie zauważy, albo potem da nam jeszcze popalić... życie mamy jedno
ja juz sie nie moge doczekac swiat, moze dlatego ze jade do domu i bede miala przerwe od pracy i tutejszego srodowiska mam nadzieje ze pogoda dopisze i loty nie beda odwolane. mam tez sporo do zalatwienia no i w domu trzeba bedzie pomoc wiec nie bedzie czasu na lenistwo ale i tak sie ciesze, jak tylko nie jechalismy do PL na swieta to zawsze mi czegos brakowalo i to po prostu nie bylo "to" wiec juz skreslam dni w kalendarzu a pozniej to juz tylko odliczanie do maja
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:38   #4069
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
ja juz sie nie moge doczekac swiat, moze dlatego ze jade do domu i bede miala przerwe od pracy i tutejszego srodowiska mam nadzieje ze pogoda dopisze i loty nie beda odwolane. mam tez sporo do zalatwienia no i w domu trzeba bedzie pomoc wiec nie bedzie czasu na lenistwo ale i tak sie ciesze, jak tylko nie jechalismy do PL na swieta to zawsze mi czegos brakowalo i to po prostu nie bylo "to" wiec juz skreslam dni w kalendarzu a pozniej to juz tylko odliczanie do maja

zazdroszczę - ja przez to że nie mam oficjalnej decyzji o byciu bezrobotną nie mogę wyjechać z tąd nawet na tydzień, i szlak mnie trafia, czuję się jak w więzieniu - ale wyjechać na urlop i stracić wszystko na co pracowałam też mi się nie uśmiecha...

a tak mam pytanie do Ciebie - czy w Dublinie jest jakaś firma która sprowadza Polskie wózki - chodzi mi konkretnie o 4 równe pomowane koła - tutaj niestety nie jest to dostępne
Stary 2011-11-13, 15:27   #4070
Freya_85
Raczkowanie

Ja już się nie mogę doczekać śniegu i tej całej świątecznej otoczki.
Nastrój ok, w czwartek idę na USG genetyczne i już odliczam godziny, bo przy odrobinie szczęścia poznam płeć.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:29   #4071
Timii
Rozeznanie

Cytat:
zazdroszczę - ja przez to że nie mam oficjalnej decyzji o byciu bezrobotną nie mogę wyjechać z tąd nawet na tydzień, i szlak mnie trafia, czuję się jak w więzieniu - ale wyjechać na urlop i stracić wszystko na co pracowałam też mi się nie uśmiecha...

a tak mam pytanie do Ciebie - czy w Dublinie jest jakaś firma która sprowadza Polskie wózki - chodzi mi konkretnie o 4 równe pomowane koła - tutaj niestety nie jest to dostępne
no to faktycznie, szkoda ale moze zapytaj jeszcze w social walfare bo ja slyszalam ze jak tylko im sie zglosi ze sie wyjezdza to nie traci sie zasilku. tylko musialabys jeszcze raz to dokladnie sprawdzic bo ja tylko slyszalam to od znajomych, ale wiem ze oni byli na wakacjach i nie mieli problemu.
tutaj jest taka firma co sprzedaje polskie wozki i inne rzeczy (ogloszenie na gazeta.ie) podobno maja tez jakis maly magazyn ale nie bylam tam.
wózek (wozek)2in1 Co. Dublin Rathcoole 330E
Wózek gondola+spacerówka.Możliw ość wpięcia gondoli,spacerówki i fotelika samochodowego. 2lata gwarancji,dostępny w innych kolorach.Kontakt 0857082365,gg2341113 http://www.babycarrierdublin.com/
jesli interesuje Cie zakup bezposrednio od nich to mysle ze spoko, a jesli chcesz sprowadzic wozek z PL taki, ktorego oni nie maja to moze lepiej samemu sobie to zorganizowac? ja chyba bede wlasnie tak robic, do kolezanki jedzie teraz paczka 60kg, 1.3eur za kg, przesylka door to door. mysle ze przesylka samego wozka nie powinna byc super droga
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:18   #4072
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja mam dzisiaj w miarę dobry dzień, posprzątałam, zrobiłam obiad, za to tak się pokłóciłam z mężem, że nie chce mi się na niego nawet patrzeć. No ale mniejsza o to. Miałam jechać na zakupy, ale chyba mi się nie chce :/ Może jutro po pracy pojadę, a on niech sam sobie radzi z obiadem, mam to już gdzieś.

A co do świąt, ja mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i w grudniu pójdę na zwolnienie już, to sobie wszystko przygotuję na spokojnie do świąt, już się nie mogę ich doczekać W tym roku będą magiczne, a w przyszłym - prawdziwie rodzinne Normalnie zawsze jadłam kolację z rodzinką, w zeszłym roku tylko z mężem (tak zadecydowaliśmy), no i było trochę smutnawo tak we dwójkę, ale w przyszłym to już będą święta na całego A za 2 lata to już sanki i te sprawy, ale się cieszę

Ja mam w pracy fajnych kolegów i koleżanki, bardzo ich lubię, ale warunki mam straszne, w sobotę siedziałam w 16 stopniach :/ Może dla kogoś to jest OK, natomiast ja jestem strasznym zmarzluchem i mnie taka temperatura po prostu uniemożliwia funkcjonowanie. W zeszłym roku ręce po zimie (popękane) leczyłam Alantanem do maja :/ Poza tym pracuję praktycznie nieprzerwanie od 5-6 lat, miałam może w tym czasie tydzień urlopu (3 razy zmieniałam pracę i za każdym razem bez nawet miesiąca "wolnego"), więc na te pół roku wolnego czekam już z utęsknieniem. A potem czekają nowe obowiązki, też raczej nie odpocznę

PS. Aha i ja też chcę wózek na czterech równych pompowanych kółkach

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2011-11-13 o 16:20
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:34   #4073
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wczoraj jechałam na słodyczach - nie wiem co mi się stało, bo tak ładnie mi szło
a co do prac domowych, uwielbiam przekładać zmieniac miejsca, prasować - to akurat ostanie traktuje jak relaks, za to nienawidzę mycia okine, niestety jeszcze przed grudniem muszę umyć jedno ostatnie
Ja, od kiedy mieszkamy sami, lubię sprzątanie Właśnie x razy umyłam podłogę w przedpokoju, a ciągle jest ta powłoczka od szlifowania No nic, przelecę jeszcze kilka razy i jutro też. Wrzuciłam pranie, teraz dopiero robię obiad, bo byliśmy na zakupach - kupiłam w IKEA haczyki do bombek oraz foremki do świątecznych ciasteczek Jeszcze się troszkę wściekłam, bo teściowa znów dała mielone mięso, które obok mięsa nawet nie leżało... Chyba sama będę musiała jej powiedzieć, że wolimy pieniądze niż tony żarcia wożone z domu do domu Poza tym dziś ludzie jak jakieś niemoty jeździli - 3 razy by w nas uderzyli... Jeszcze jedna babka taka harda była, że wjechała prawie na nas na rondzie, potem co chwilę gwałtownie hamowała - myślałam, że wysiądę i tą babę pacnę... To, że jest niedziela, to nie usprawiedliwia takiego zachowania
Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
Cytat:

to prawda, czekanie na pierwszą gwiazdkę, wszyscy ślicznie ubrani świątecznie pachnąco... oj rodzina w kąplecie, wszystkie grzechy wybaczone - to był czas...pasterka, śnieg, a co teraz? nastolatki idą do pubów, a rodzice śpią przed telewizorem po 12h zmianie.... czas się zmienia, ale chyba nie na korzyść jak na razie
Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja już się nie mogę doczekać śniegu i tej całej świątecznej otoczki.
Nastrój ok, w czwartek idę na USG genetyczne i już odliczam godziny, bo przy odrobinie szczęścia poznam płeć.
Wiecie co... Tylko się nie śmiejcie Ja już od połowy października myślę o świętach, śniegu, tym magicznym czasie
I rzeczywiście, teraz każdy goni, zabiegany, sfrustrowany tym wszystkim, że nie ma czasu usiąść, pomyśleć, odpocząć choć chwilę... Pamiętam jak byłam młodsza, to już w listopadzie na komputerze ustawiałam tapetę świąteczną - rysowałam choinkę w paincie A teraz nie zrobię tego przecież, bo wspólny komputer Mąż i tak już myśli, że zgłupiałam, bo ciągle sobie podśpiewuję Jingle Bells albo Santa Claus is comming to town
I tak cofam myślami do mojej młodości i myślę, że zrobię wszystko, żeby moje dzieci były tak samo przyzwyczajone do świąt, do otoczki jak ja. Z mamą zawsze ubierałam choinkę - męczyłam już ją o przytarganie z piwnicy w ostatni dzień szkoły przed świętami Sprawdzałyśmy lampki, bombki. Kupowałyśmy nowe ozdoby. W paczkach prezentowych zawsze miałam słodycze, banany, mandarynki Postaram się, aby moje dzieci miały podobne podejście do mojego - prezenty nie muszą być drogie (moja rodzinka zawsze cieszyła się z drobiazgów i ja też), choć patrząc na rodzinę męża wiem, że nie będzie łatwo (oni zawsze wzajemnie kupują drogie prezenty). Ja wolę od serca dany, nawet najmniejszy, najtańszy prezent niż zabawkę, czy inną rzecz za grubą kasę
No, się trochę wywnętrzniłam
Farby już kupione, szablon do wzorku nad łóżko też, więc jutro po wizycie zabieramy się za malowanie Już się nie mogę doczekać końcowego efektu
Idę posprzątać dalej, mąż mi pomaga, więc łatwiej i szybciej idzie

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:47   #4074
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość

Wiecie co... Tylko się nie śmiejcie Ja już od połowy października myślę o świętach, śniegu, tym magicznym czasie
I rzeczywiście, teraz każdy goni, zabiegany, sfrustrowany tym wszystkim, że nie ma czasu usiąść, pomyśleć, odpocząć choć chwilę... Pamiętam jak byłam młodsza, to już w listopadzie na komputerze ustawiałam tapetę świąteczną - rysowałam choinkę w paincie A teraz nie zrobię tego przecież, bo wspólny komputer Mąż i tak już myśli, że zgłupiałam, bo ciągle sobie podśpiewuję Jingle Bells albo Santa Claus is comming to town
I tak cofam myślami do mojej młodości i myślę, że zrobię wszystko, żeby moje dzieci były tak samo przyzwyczajone do świąt, do otoczki jak ja. Z mamą zawsze ubierałam choinkę - męczyłam już ją o przytarganie z piwnicy w ostatni dzień szkoły przed świętami Sprawdzałyśmy lampki, bombki. Kupowałyśmy nowe ozdoby. W paczkach prezentowych zawsze miałam słodycze, banany, mandarynki Postaram się, aby moje dzieci miały podobne podejście do mojego - prezenty nie muszą być drogie (moja rodzinka zawsze cieszyła się z drobiazgów i ja też), choć patrząc na rodzinę męża wiem, że nie będzie łatwo (oni zawsze wzajemnie kupują drogie prezenty). Ja wolę od serca dany, nawet najmniejszy, najtańszy prezent niż zabawkę, czy inną rzecz za grubą kasę
No, się trochę wywnętrzniłam
Farby już kupione, szablon do wzorku nad łóżko też, więc jutro po wizycie zabieramy się za malowanie Już się nie mogę doczekać końcowego efektu
Idę posprzątać dalej, mąż mi pomaga, więc łatwiej i szybciej idzie
no to jak mają się śmiać to z nas obu ja od końca sieprnia śpiewam Lulajże Jezuniu... albo Jingle bens.... i nie mogę się doczekać 6 grudnia kiedy to zacznę puszczać tony kolend
a o ozdobach i innych rzeczach nawet nie wspominam, to jedyny czas w roku kiedy z lubością chodzę na zakupy i przynoszę tonę bombek, gwiazdek, obrusów i innych dziwnych rzeczy
Stary 2011-11-13, 16:52   #4075
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

O ja też, jedynie na święta sama kupuję obrusy i oczywiście mam je wyprasowane
I stroję mieszkanie, ozdabiam okna.. A już najbardziej nie umiem doczekać się pieczenia pierników... Odkąd babci nie ma, ja to robię, pierniki są dla mnie ważniejsze niż karp i spółka
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:16   #4076
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Lubie swieta bo zawsze rozkladam milion ozdobek, mikolajkow, maluje szyby, zmieniam zaslonki, pieke piernika W tym roku swieta beda magiczne, bo pierwsze swieta po slubie, za rok juz bedzie nas trojka czyli bedziemy tworzyc juz super rodzinke ah! uhhhuuu haaa !!!
Stary 2011-11-13, 18:23   #4077
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Lubie swieta bo zawsze rozkladam milion ozdobek, mikolajkow, maluje szyby, zmieniam zaslonki, pieke piernika W tym roku swieta beda magiczne, bo pierwsze swieta po slubie, za rok juz bedzie nas trojka czyli bedziemy tworzyc juz super rodzinke ah! uhhhuuu haaa !!!
mam podobnie

u nas beda to pierwsze swieta w naszym domku

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:26   #4078
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
mam podobnie

u nas beda to pierwsze swieta w naszym domku
My w przyszlym roku spadamy z wynajmowanego i jak juz nas bedzie trojka idziemy na ,,swoje,, ) takze ja jeszcze czekam ;] ogolnie lubie swiateczne ozdobki takze juz sie nie moge doczekac kiedy je rozloze
na choinke chyba tylko braknie miejsca ;/bo naprawde nie ma gdzie jej postawic;/

Czas edycji: 2011-11-13 o 18:29
Stary 2011-11-13, 19:25   #4079
loksa
Raczkowanie

timii film "listy do M."jest taki cieply ,romantyczna komedia rozgrywajaca sie w wigilie, bylismy z mezem i znajomymi w multikinie (do dzis jest promocja bilety wszystkie po 11 zl) i dziewczynom sie podobal,faceta nie koniecznie,wsumie taki film do obejrzenia w sobotni wieczor w tv,nie koniecznie w kinie,ale jak na polski to ok. motywy z dziecmi tez byly.
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:40   #4080
Tacca
Zakorzenienie

Ja już dzisiaj uciekam spać... Nawet relaksacyjna kąpiel nie pomogła na ból głowy... Normanie zaraz mi chyba pęknie. Jedyne czego się obawiałam, migreny w ciąży, właśnie trwa... Boli mnie z przerwami od czwartku. Dziś jakieś apogeum dosłownie. JAk to się nie skończy, to chyba ja się skończę...

Dobrej nocki!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości