|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do becika: bardzo on niezbędny? Ja tak kombinuję, że skoro rodzę w lecie to malucha do snu wolałabym pakować do śpiworka lub w razie upałów przykrywać kocykiem. Nie podobają mi się beciki. Wczoraj na allegro zobaczyłam wanienki anatomiczne i już wiem, że taką kupimy, bo w zwykłej to bym się bała, że dziecko utopię. I można w nich myć dziecko bez pomocy drugiej osoby, co jest dobre, bo mąż czasem wyjeżdża. |
|||
|
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- jesli chodzi o rozki to moze w faktycznie w Polsce lato jest na tyle cieple ze to raczej zbedny zakup ale u nas tutaj max temp to 23-25st wiec ja raczej sie zdecyduje
|
|
|
|
|
#4023 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wrzucałam do koszyka przy założeniu, że łóżeczko z materacem dostaniemy, a baldachimu i falbanek nie chcę - nie podoba mi się tak "ubrane" łóżeczko, aż za słodko już jest przybornik też zbędny mi się zdaje...Ja na taką patrzyłam: http://www.poscieldladzieci.pl/mamo-...-60x120cm.html jeszcze czas jest, zobaczymy jaka płeć będzie przed Bożym Narodzeniem powinniśmy wiedzieć, bo to już 22 tydzień będzie
Edytowane przez slimaczek19 Czas edycji: 2011-11-12 o 13:15 |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Zoo ecru
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi się też podoba ten wzór-to takie słodkie.
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Wanienka anatomiczna fajna,ładna lecz cena mnie powaliła i chyba jest nie praktyczna,dla noworodka super sprawa lecz gdy maluch siedzi to najnormalniej nie będzie miał miejsca.Ja dla młodego miałam zwykła wanienke i kąpałam sama i teraz też taką kupie...cena mnie przeraziła. |
|
|
|
#4028 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Szał zakupów się rozpoczyna ![]() Z doświadczenia rożki bardzo polecam. Sama przy bliźniakach ich nie chciałam, kupiłam po jednym do szpitala, ale bardzo szybko mąż biegł po kolejne na zmianę. Świetna jest hiszpańska firma nino, mam z niej rożki i pościel, naprawdę milutkie i bawełniane, nie sztuczne dla maluchów. Jak na złość ubranek do 6 msc pozbyłam się i muszę kupować na nowo ech.. Zapomniałam o wanience mam anatomiczną ondę evolution i najzwyklejszą z ikea, pierwszą użyliśmy może 3 razy, druga rewelacja oczywiście + gąbka na dno, dzieci długo w niej upychaliśmy, aż nogi wystawały bo jest naprawdę wygodna.
Edytowane przez ribeiro7 Czas edycji: 2011-11-12 o 13:43 |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.onet.pl/wanienka-fish...931892603.html ja mam taka, jeszcze nie uzywana, lezy juz z 4 lata zapakowana ..... ciekawe jak sie spisze ....
|
#4030 | |
|
Raczkowanie
|
Pisałam powyżej:
Cytat:
Trochę się cykam przez allegro, bo oczekuję że muszą być super wygodne a ja jestem nieforemna długa chuda i tylko ten brzuch...Umyjesz Też tak mówiłam, ale czasem po prostu jest szybciej albo garnki się nie mieszczą
Edytowane przez liveinhope Czas edycji: 2011-11-12 o 14:21 |
|
|
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
Ja od poniedziałku zaczynam 10. tydzień, czuję się coraz bezpieczniej w związku z tym, ale moje obawy o ciążę przeradzają się powoli w obawy o malucha - czy będę dobrą mamą
Czy się nie zagapię, czy wszystkiego dopilnuję... Dobrze, że tu trafiłam, bo podsuwacie świetne pomysły, jak te wanienki. Ja widziałam w sklepie póki co takie zwyklutkie, a te z tym leżaczkiem są super (dla matek-histeryczek, które już mają wizję utopienia dziecka jak ulał ). Pościele też słodkie i też mi się podobają owce Ja mam pokoik dla dziecka żółto-pomarańczowy (dwie ściany takie i dwie takie), więc będę pod te kolory (a nie pod płeć jednak) układać wyprawkę, pościele, firanki, itp. Wózek chciałabym w kolorze szarym, bardzo mi się podobają w tym kolorze, są takie hmm eleganckie, stonowane, no i neutralne.
|
|
|
|
#4032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do rozmiarówki, to też kupię kilka 56 cm, ale nie dużo. Myślę, że maluch urodzi się dość duży (po tatusiu), więc nie chcę na marne wydawać pieniędzy.Cytat:
A prasuję jedynie pościel, więc dużo tego nie ma W sumie lubię wszystko w domu robić, tylko żeby nikt mi nie przeszkadzał i będzie dobrze - z mężem w domu jakoś zalegam w wyrku, a jak on jest w pracy to wtedy wolę sobie ogarnąć chatkę ![]() Cytat:
![]() My byliśmy dziś na zakupach. Kupiliśmy testery farb i jutro będziemy "próbować" kolory, bo ja bym chciała chłodne odcienie czekolady, a mąż ciepłe i nie możemy dojść do porozumienia Chciałam zajrzeć do IKEA, ale tyle ludu było, parkingi całe zawalone, że moment się zmyliśmy do domu ![]() Dostałam od mamy paczkę z tunikami, sweterkami, bluzeczkami z lumpa - świetne rzeczy za kilka groszy i w bardzo dobrym stanie Jednak mama i ciocia buszowniczki się przydają
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj co narzekasz - nie widziałaś irlandzkich dzieci przy 10 stopniach wiosną bez skarpetek i bez czapek?: to się nazywa hartowanie hahahaha....
|
|
|
|
|
#4034 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam trochę mnie nie było postaram się nadrobić troszke
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
i 62cm także nie trza za bardzo szaleć z 56 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30466740]Podziwiam. Mój mąż zapewne nie wie, co to jest ciepły odcień czekolady, dlatego każdy jeden kolor w mieszkaniu wybieram ja
[/QUOTE]Mój też nie wie, ale mu gadam ciągle o tym i chyba zaczyna rozumieć o co mi chodzi My kolory wybieramy razem. Długo przy tym debatując, łażąc od sklepu do sklepu, oglądając katalogi, wzorniki... A ile się nakłócimy przy tym Na szczęście obchodzi się bez ofiar i zawsze dochodzimy do rozwiązania, które pasuje obydwojgu nam
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.onet.pl/heimmes-stoja...903490680.html
dostalam wlasnie prezent od mamy ;] kupila na gieldzie za pare zlotych ;] jupi;] [ps, oczywiscie kocica zrozumiala, ze to dla niej i odrazu zaczela gryzc i ciagnac zabawki ;/ ;p
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-12 o 20:12 |
|
|
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Ja z mamą nie mamy już praktycznie innych tematów do rozmowy, tylko wózki, łóżeczka, karmienie piersią i takie tam
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba przedobrzyłam swoje samopoczucie, bo od popołudnia jest fatalnie. Mój tato który jest ratownikiem medycznym stwierdzził, że jeszcze nigdy nie widział mnie tak bladej w tak słabej formie, że jak do jutra mi się nie polepszy to jedziemy do szpitala
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, znacie może jakieś fajne oferty oszczędnościowe banków - tak pod kątem "od urodzenia do 18ki" ?
|
|
|
|
#4041 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie! I może lepiej faktycznie dmuchać na zimne i się wybrać do szpitala..
|
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
dzis to chyba taki dzien bo i ja czuje się jak wywłoka
|
#4044 |
|
Konto usunięte
|
Ja również i oczywiście z wielkiego planu sprzątania nie wyszło absolutnie nic. A już mi się ziewa i o 22 chyba pójdę spać.
A a propos bladości, kiedyś jedna przypadkowa osoba w pracy się mnie spytała, czy źle się dziś czuję. Pomyślałam, że pewnie byłam nieuprzejma czy coś, a ona mi mówi, że tak strasznie blado wyglądam.. A teraz myślę, że ja już wtedy mogłam być w ciąży... Dzidziuś to jednak mały wampirek energetyczny Ale i tak już chcę mój wózek i mojego wampirka w nim
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mogę być w ciąży jak najdłużej.
O ile dobrze się czuję...![]() Pamiętacie jak pisałam, że mi dziąsła krwawią? Wydawało mi się. Po prostu stały się bardziej wrażliwe na szorowanie, a ja zaczęłam używać nowej pasty do zębów Aquafresh z czerwonym paskiem. Ale żeby nie było tak dobrze, to od kilku dni męczą mnie okropne bóle w dolnej części pleców. Zaczynają się na wysokości talii, może nieco niżej, tyle że z tyłu. Ciągną się wszerz, wzdłuż pośladków i promieniują w dół, aż do nogi. Okropnie upierdliwe toto jest, ale czytałam, że raczej normalne w ciąży. Czasami dłużej siedzę, ale nie da się inaczej. Czasami postoję, pochodzę. Właściwie to ból pojawia się niezależnie od tego jaki rodzaj aktywności czy bezczynności przyjmuję. Smarować niczym się nie można, ale ja i tak masochistka jestem i pewnie bym nie smarowała. Jak się położę do łóżka to spróbuję ciepły okład zrobić, może ból zelżeje...
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bole pelcow mialam na pocztaku ciazy, teraz juz mniej ;]no ale jak dlugo gotuje i stoje to bola Blada jestem strasznie i myslalam nawet na zaaplikowaniu samoopalcza na buzke ![]() Jak mnie brzuszek boli albo plecki ide sie wykapac w cieplej wodzie )tak czy inaczej juz zniose rozne bole ale najbardziej to mnie boli serce jak staje na wadze ;/ ![]() ![]() :brzy dal:
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-12 o 21:51 |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Konto usunięte
|
Najadłam się pizzą i mi niedobrze :/
Dziś rano miałam spotkanie z kibelkiem po raz wtóry, co pozwala obalić moją tezę, że to się bierze z głodu. To zwykłe poranne nudności :/ Tyle, że zwyczajnie tylko mi się chce, bo już czym to nie za bardzo jest... co nie zmienia faktu, że potem wyglądam mniej więcej tak: http://www.youtube.com/watch?v=ddUotyR3WEA |
|
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też mam ból pleców
domyślam się, że to przez znieczulenie po cc
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo kobitę w ciąży ja owinieta ze wszystkich stron a ta legginsy, japonki, bluzka na ramiączkach i brzuch odkryty u mojego brata w pracy zawsze okno otwierają bo im gorąco kolegom z pracy to mój brat się śmieje że w przeciągu się urodzili Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

musiałabyś mieć wskazania, a je ma podobno parę % rodzących. Dlatego szukam innych sposobów łagodzenia bólu.

przybornik też zbędny mi się zdaje...

). Pościele też słodkie i też mi się podobają owce 

ale nie dlatego że się bólu boję (przy poronieniach przeżyłam bolesne mini porody) tylko też mam wadę wzroku, chorą tarczycę no i moja mama miała ciężki poród za mną (kleszczowy) a z moją siostrą cesarkę i właśnie ona mnie namawia na cc. Myślę że tak po połówkowym usg poruszę ten temat z lekarzem
Trzymam kciuki za lepsze samopoczucie! I może lepiej faktycznie dmuchać na zimne i się wybrać do szpitala..

)
a ceny wydają się rozsądne... Mąż mnie zabije