Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 12:07   #961
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dla znajomej ciekawe co by powiedziała tym ludziom co to wczoraj w tv w tych "anomaliach medycyny " widziałam , facet z rybią łuską i chłopczyk z pęcherzycą.Czy tacy ludzie co tak pierniczą o wyglądzie nie mają jakiś takich wizji,że może ich to spotkać ?
Mnie najbardziej irytuje takie komentowanie wygladu i sposobu bycia innych ludzi nie majac pojecia o ich sytuacji ... jest wiele ludzi - nie tylko kobiet i kobiet w ciazy, ktorzy jedza jak myszka a waza prawie 100 kg, moja tesciowa jest tego przykladem. Ona chudnie kilo jak nic, doslownie nic nie je, nie dzialaly na nia mocne leki na efidrynie chyba po ktorych dietetyk byl pewny ze schudnie. Jakbyscie widzialy ile i co ona je to powinna wazyc 30 kg a wazy ponad 90. A ostatnio ogladalam program o dwulatku ktory wazyl o 11 kg za duzo jak na swoj wiek, rodzice robili wszystko by dziecko nie przybieralo na wadze, najgorsze jest to ze dziecko wcale duzo nie jadlo (potrafilo przezyc dzien o pol bulki z rana) a duzo sie ruszalo... lekarze rozkaldali rece. A taka menda za przeproszeniem skomentuje bezczelnie do rodzico ze maja grube dziecko i powinni mu nie dawac jesc

Ja lubie bywac wredn i dla ludzi ktorzy sa dla mnie wredni taka jestem, ale nigdy nie potrafilam np kolezance, ktora mi dogadywala kazdy gram wiecej na moim ciele przy kazdym spotkaniu (inna niz pisalam wczensiej) a sama roztyla sie tak ze nie miescila sie w zadne swoje ubrania i chodzila w spodniach dresowych jej faceta nie umialam jej powiedziec ze sie ''spasla'' bo zwyczajnie bylo mi glupio ze sie wtracam.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:09   #962
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
=Zariah;30476195

wiadomo, że każda dziewczyna chce przytyć w ciąży jak najmniej. i cieszę się z dziewczynami które mało tyją - naprawdę. to świetnie. fantastycznie więc. i są piękne, i chodzą na szpilkach mimo brzuszka i co dzień układają włosy w misterne upięcia (jak bohaterki serialu Przepis na życie).Cieszę się z nimi w całym sercem i szczerze gratuluję.
Ale spotkałam wczoraj koleżankę, która ma już córeczkę. Patrzy na mnie i mowi:
Ona: ależ Ty wielka. Twoje dziecko będzie ogromne na pewno :/ ile przytyłaś już? co cię widzę to się większa robisz.
Ja: (w myślach) A co mam się mniejsza robić? (na głos) 8kg przytyłam.
Ona: Ja w 24 tyg tylko 4 kg przytyłam. To co Ty musisz jeść żeby tak tyć??
Ja: jem normalnie.
Ona: No to ja już nie wiem. Twoje dziecko na pewno będzie bardzo duże. Pewnie bez cesarki się nie obejdzie.
Ja:

no i powiedzice jak tak można? jak można być takim koszmarnym człowiekiem? i dołować ludzi. poczułam się jakbym kogoś zamordowała co najmniej przez to moje 8kg.
Tabelki mówią że powinno się przytyć od 5-7kg do 24tyg. Czyli jestem o kg powyżej w skali. Tak, przejmuję się tym, ale bez przesady nie będę siedzieć i płakać.
Ona faktycznie dobrze wygląda.I tak, zazdroszczę jej. Nie musi sobie nie mnie podbudowywać poczucia własnej wartości.
Ja zupełnie tego nie rozumiem dla mnie to czyste chamstwo, brak wychowania...i zawiść...nie ma to jak karmenie własnego ego czyimś kosztem... ja też na początku ciąży się z tym spotkałam miałam 3kg. na plusie i brzuszek już widoczny...i tez zamiast np:
- jejku jak ci brzuszek rośnie??? coraz większy super!
usłyszałam kilka razy:
- ja ale jesteś już wielka, masakra!!
- to brzuszek ciążowy czy tak przytyłąś!!!!
i takie tam... SZOK!! SZOK!! SZOK!!
No poprostu szlak mnie trafia jak czytam co ona do ciebie powiedziałą...ja bym chyba ją rozszarpała! Jak można...no! co ja to obchodzi...niech ona ma tysiąc na minusie nawet!!! Zresztą ja podziwiam i też cieszę się na widok szczupłej mamusi z brzuszkiem...ale tak samo cieszę się na widok dużej mamy...każda ma prawo i każda jest inna! niektóre tyją szybciej inne wolniej! jednym to przeszkadza innym mniej...ahhh...zdenerwowa ła mnie jej głupota i złośliwość!
A ty na pewno jesteś w normie i ślicznie wyglądasz ja też w/g tabelek mam 1kg. za dużo i co z tego???czuję się OK!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2011-11-13 o 12:11
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:16   #963
gosica502
Wtajemniczenie

Zariah co za chamówa, ja to żadnej swojej koleżance nie powiedziałabym czegoś takiego, nawet chocby przytyła 20 kg do 20 tc :? To naprawdę jest sprawa bardzo indywidualna i każdy tyje i chudnie w swoim tempie, nie znaczy to że się obżera niewiadomo jak :/
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:17   #964
agabi
Rozeznanie

co do leków w ciąży- trzeba ufać lekarzom i tyle. jak mówią łykać leki- łykam bez wnikania. od operacji czyli ponad 3 lata jestem na beta-blokerach.jak zaszłam w ciążę nikt mi nie powiedział, że te leki są szkodliwe dla Maluszka. jasne było, że muszę je brać i tyle.bo moje zdrowie też jest ważne. ostatnio byłam u nowej p.kardiolog. i powiedziała, że gdybym przyszła do niej na początku ciąży, od razu mi te leki by odstawiła.że teraz to już bez znaczenia, ale w początkowym okresie, gdy Maluch intensywnie się rozwija te leki mogą baaardzo źle wpływać na Niego.i ona by nie ryzykowała. i dziwiła się że ani ginekolog, ani kardiochirurg, ani żaden inny lekarz nie kazał mi tych leków odstawić...i tak naprawdę nie wiem co o tym myśleć. pozostaje mieć nadzieję, że leki nie mialy wplywu na Malucha. na szczęście bardzo małą dawkę łykam...tak więc też czasem co lekarz, to opinia....
Stary 2011-11-13, 12:35   #965
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

o rany ile wy piszecie
Aguska wszystko będzie dobrze!
ide dalej czytac
Stary 2011-11-13, 12:37   #966
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja chyba jutro podejdę, bo ciekawa jestem tych spodni dresowych, no i przy okazji kuknę na ciuszki na malca

i co podjechałaś??:P

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o rany nie wiem co to Pepco - musze sprawdzic w necie...

no jak nie wiesz co to Pepco to taki tani sklep

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
To ja dzis w ramach śniadania zjadłam 4 pączki z różą które kupił wczoraj mąż po tym jak narobiłyście mi smaka na rogale wczoraj nie dałam rady ale dzis tak
Moja mała się chyba budzi jak pomasuję sobie brzuch i mówię do niej to mnie kopie

4 pączki?? WoW podziwiam :P

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:41   #967
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Aguska bez szaleństw mi tu... jak lekarz kazał odpoczywac to masz go słuchać. w tym momencie Ty i maluszek jesteście najważniejsi. Będziesz musiała w razie "w" znieść teściową,nie ma zmiłuj... ale mam pomysł-jak Ci będzie gadać tyle,to możesz jej powiedzieć,że takie ciągłe jej nadawanie sprawia,że się gorzej czujesz. powinno poskutkować.no chyba,że mamy do czynienia z wyjątkową gadułą...
Jest wyjatkowa gadula, a procz tego nie ma wyczucia czasu. Przychodzi mowil ze na chwilke, a siedzi godzine i naprawde zawraca mi glowe glupotami, ktore mnie nie interesuja.
Nauczylam sie juz mowic, ze nie mam czasu, ale co powiem jak bedzie tu pare godzin Tez cos trzeba bedzie wymyslec.
W kazdym razie ona jest na emeryturze ma 70 lat, mysli na zupelnie innych falach niz ja. Ma dwoch synow, jej chyba tez brakowalo zawsze corki i ze mnie chce zrobic taka corke do pogaduch na sile. A ja nie chce.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja bym sie wylaczyla i nie sluchala zbytnio
Mam nadzieje ze okaze sie ze jednak nie musisz lezec kochana
Swoja droga moja tesciowa wogole duzo nie mowi i z reguly panuje miedzy nami krepujace milczenie jak zostajemy na chwile same
A w piatek jak zajechalismy o 20 chyba to juz oczywiscie musiala przyleciec, mieszka w bloku obok i ja tylko walizki pomoglam wniesc i lecialam do sklepu zeby hclebek i cos na kolacje kupic no i oczywiscei kolacje zjadla z nami!
Zamiast nas do siebie zaprosic bo my po calym dniu jechania i lodowka pusta!
No i 0 pytania na temat jak sie czuje, brzuszka nie skomentowala i o zdjecie z usg nie spytala(nadal nie widziala zadnego)
Ja to jestem wredna ale jak tylko moja tesciowa widze to mi cisnienie skacze
No to tez masz tesciowa specyficzna.
A co do kolacji, powinna sie domyslec.
No widzisz, tak zle tak niedobrze, najlepiej by bylo, zeby nie potrzebowac czyjejs pomocy, szczegolnie jesli ktos dziala na nerwy.
Ja niestety potrzebowalam tesciow, jak wrocilam do pracy zeby mial sie kto malym zajac, ale tez z nimi troche przeszlam.
Oni maja swoje nawyki, w wielu kwestiach mnie nie sluchali i to bylo denerwujace. Tesc ma 60 lat, tesciowa 70, maja swoje doswiadczenie ale nie koniecznie ja chce je wprowadzac w swoje zycie a oni by tak chcieli jak uwazaja. To jest irytujace.
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
skądś to znam tylko że ja mieszkam z teściami ... masakra czasem staram się nie spędzać z teściową dużo czasu ogólnie jest spoko babka ale jak zacznie opowiadać to klękajcie narody wszystkie sąsiadki obgada swoich znajomych, może nie złośliwie ale co zrobiła albo co kupiła itp. 2 godz bite gadania ;/
Oj to Ty masz dopiero wypas w domu Wszystkie plotki znasz jako pierwsza hihih
Dla mnie szkoda czasu na gadanie o innych ludziach.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Aguśka, Kochana, nie martw się, trzymamy kciuki żeby wszystko było ok!!!
Za każdym razem gdy wklejasz zdjęcie swojego Synka to się rozplywam! Cudny jest))
dziekujemy Twoj Skarb tez bedzie cudny, zobaczysz
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aguśka...dbaj o siebie i maleństwo, ja trzymam kciuki abyś nie musiała iść na niewygodne dla ciebie poświęcenia...i spokojnie nosiła dzidziusia...kurcze niech to twardnienie odejdzie precz!!! NO!!! trzymaj się...i tak jak inne dziewczyny potwierdzam Twój synek to mega słodziak i przystojniak
Dziekuje kochana
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Agusia, ja uwazam ze masz racje lekarze, przynajmniej ci porzadni nie przepisuja lekow bez potrzeby teraz juz sie go sluchaj
Juz slucham sie pod kazdym wzgledem

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
wiadomo, że każda dziewczyna chce przytyć w ciąży jak najmniej. i cieszę się z dziewczynami które mało tyją - naprawdę. to świetnie. fantastycznie więc. i są piękne, i chodzą na szpilkach mimo brzuszka i co dzień układają włosy w misterne upięcia (jak bohaterki serialu Przepis na życie).Cieszę się z nimi w całym sercem i szczerze gratuluję.
Ale spotkałam wczoraj koleżankę, która ma już córeczkę. Patrzy na mnie i mowi:
Ona: ależ Ty wielka. Twoje dziecko będzie ogromne na pewno :/ ile przytyłaś już? co cię widzę to się większa robisz.
Ja: (w myślach) A co mam się mniejsza robić? (na głos) 8kg przytyłam.
Ona: Ja w 24 tyg tylko 4 kg przytyłam. To co Ty musisz jeść żeby tak tyć??
Ja: jem normalnie.
Ona: No to ja już nie wiem. Twoje dziecko na pewno będzie bardzo duże. Pewnie bez cesarki się nie obejdzie.
Ja:

no i powiedzice jak tak można? jak można być takim koszmarnym człowiekiem? i dołować ludzi. poczułam się jakbym kogoś zamordowała co najmniej przez to moje 8kg.
Tabelki mówią że powinno się przytyć od 5-7kg do 24tyg. Czyli jestem o kg powyżej w skali. Tak, przejmuję się tym, ale bez przesady nie będę siedzieć i płakać.
Ona faktycznie dobrze wygląda.I tak, zazdroszczę jej. Nie musi sobie nie mnie podbudowywać poczucia własnej wartości.
Nie znosze takich ludzi.
Wiesz moim zdaniem, nie ma sensu wogole dyskutowac z takimi osobami. Trzeba bylo jej powiedziec, ze masz zamiar przytyc 30kg bo teraz sa takie trendy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:42   #968
Zariah
Rozeznanie

dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

nie lubię swojej figury w ciąży bo uda i tyłek mi przytyły ale brzuszek mi nie przeszkadza
ale zdołowała mnie dziewczyna nieziemsko. ale co tam. staram się tym nie przejmować. postaram się po prostu z całej siły już dużo więcej nie utyć.
nie mogę uwierzyć że jesli nie jestem poniżej skali to coś ze mną nie tak i urodzić mogę przez cesarkę tylko.

niedawno usłyszałam w TV że rozmiar 38 to nie wsytd.
mocno się zdziwiłam.
nigdy mi przez myśl nie przeszło że to może być wstyd. Ja najlepiej wyglądałam w rozmiarze 38 i bardzo się lubiłam. W Polsce jest straszne ciśnienie na bardzo szczupłą sylwetkę. Za duże. W programie o zdrowym żywieniu na Polsacie laska uczyła jak wyliczać swoje BMI. Zdrowe BMI to 22.
One liczy liczy swoje i z zadowoleniem wypisuje na tablicy swoje 16,7! No matko kochana! Co za terror w naszym kraju. czyli jak będę miałą BMI zdrowe (22) to będę tłusta ???

Z drugiej strony karolca też nie ma lekko bo jej też dokuczają mimo iż jest szczuplutka i powinni się nią wszyscy zachwycać. Wychodzi na to, że w Polsce ludzie koniecznie muszą komuś dokuczyć bo inaczej sami się źle czują ze sobą - leczą sobie ludzie swoje frustracje dokuczając innym

poniżej ja kilka dni temu. słoń ze wskazaniem tylko na cesarkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22+5.jpg (77,3 KB, 58 załadowań)

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:47   #969
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
nawiązując do tematu stanikow do karmienia, czy uważacie że one są całkowicie niezbędne? bo one są takie zabudowane u góry, ze wydaje mi sie ze wystaja z kazdej bluzki, poza tym jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych ii sama nie wiem

co do staników to ja mam problem bo te do karmienia wszystkie takie miękkie są, a ja tylko i wyłącznie usztywniane nosze...

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

dzisiaj TŻ wyjątkowo mnie wkurza normalnie zaraz mnie poniesie...;/

wogóle wygrałam na allegro leżaczek FisherPrice

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-13, 12:49   #970
emigra
Zakorzenienie

Zariah jaki tam z Ciebie slon sliczna masz figure
mi tez przytyly uda i tylek i boczki, ja nie czuje sie z tym najlepiej ale zbieram motywacje by po porodzie na nastepne lato wygladac lepiej
I chyba sie przelamie i bede odpowiadac na glupie komentarze rownie glupio

Dla mnie rozm. 38 to marzenie i tez dlugo bylam jego dumna posiadaczka przed ciaza nosilam 40/42, teraz 42/44 ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:54   #971
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

nie lubię swojej figury w ciąży bo uda i tyłek mi przytyły ale brzuszek mi nie przeszkadza
ale zdołowała mnie dziewczyna nieziemsko. ale co tam. staram się tym nie przejmować. postaram się po prostu z całej siły już dużo więcej nie utyć.
nie mogę uwierzyć że jesli nie jestem poniżej skali to coś ze mną nie tak i urodzić mogę przez cesarkę tylko.

mocno się zdziwiłam.
nigdy mi przez myśl nie przeszło że to może być wstyd. Ja najlepiej wyglądałam w rozmiarze 38 i bardzo się lubiłam. W Polsce jest straszne ciśnienie na bardzo szczupłą sylwetkę. Za duże. W programie o zdrowym żywieniu na Polsacie laska uczyła jak wyliczać swoje BMI. Zdrowe BMI to 22.
One liczy liczy swoje i z zadowoleniem wypisuje na tablicy swoje 16,7! No matko kochana! Co za terror w naszym kraju. czyli jak będę miałą BMI zdrowe (22) to będę tłusta ???

Z drugiej strony karolca też nie ma lekko bo jej też dokuczają mimo iż jest szczuplutka i powinni się nią wszyscy zachwycać. Wychodzi na to, że w Polsce ludzie koniecznie muszą komuś dokuczyć bo inaczej sami się źle czują ze sobą - leczą sobie ludzie swoje frustracje dokuczając innym

O boziu litościwa, czy Ty kiedyś słonia widziała ?
A czemu cc ? prze wagę ? mój ginekolog właśnie przez moją wagę wolał u mnie sn , no ale nie wyszło.Przy dużym ciele rana może się ciężej goić, bo fald zwisa i tego się bał, a było pięknie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 12:58   #972
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Zariah proszę pokaż mi w którym miejscu Ty jesteś gruba,no proszę! kuźwa normalnie wygladasz,jak kobieta w ciąży! Tej lasce naprawde potrzebna jest wizyta u okulisty...

głupimi komentarzami nie ma co sie przejmować,bo zazwyczaj słyszy się je od osób które same mają jakies kompleksy... Mnie ostatnio koleżanka w robocie przywaliła tekstem,że mam za duży brzuch jak na 5msc. Na chwilę zrobiło mi się przykro i nawet o diecie jakiejś pomyslałam (sic!),ale później dotarlo do mnie że moje zamartwianie się by jej napewno humor poprawiło,bo ona lubi być taka uszczypliwa.... Jak na razie przytyłam 8kg i jakoś mi to za bardzo nie przeszkadza... i Tżtowi też nie,bo mówi mi codzień że ślicznie wyglądam

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:02   #973
agabi
Rozeznanie

zariah- wyglądasz świetnie więc kompletnie się nie przejmuj gadaniem jakiejś pewnie zazdrosnej głupiej pindy
Stary 2011-11-13, 13:06   #974
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
chyba znalazłam wózek, ma dobre opinie. Co o nim sądzicie? http://allegro.pl/wozki-dzieciece-4w...906041632.html

fajny

a my mamy problem bo wczoraj byliśmy u rodziców TŻ i powiedzieli, że oni nam kupią wózek taki jaki wybierzemy, w sobotę mamy jechać do innego miasta zobaczyć jakie tam mają wózki i nie wiem czy akurat tam jakiś wybierzemy....teraz sama nie wiem jaki wózek brać

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-13, 13:07   #975
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

dzisiaj TŻ wyjątkowo mnie wkurza normalnie zaraz mnie poniesie...;/
mnie tez wkurza od samego rana, jaki to on biedny i zmęczony i jakie ciężkie jest zmywanie(ale przy remoncie twierdził ze zmywarka jest zbędna) czasem mam juz dość

idziemy do moich teściów na obiad i jest super ale do moich rodziców po sałatkę i ciasto to juz nie można isc bo on musi odpocząć przy kompie wrrr
strzelil mi 22 tydzien ciazy

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2011-11-13 o 13:13
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:13   #976
rybka13
Zakorzenienie

hej
Ale się tu smutno zrobiło... ludzie to są zawistni. Mnie jeszcze nikt z polskich znajomych i rodziny nie widział, zawsze byłam szczuplak, więc też pewnie będą komentarze, czeka mnie to już w grudniu. Najbardziej obawiam się tekstów od tych bardziej pulchnych-wreszcie wyglądasz jak człowiek... a przepraszam wcześniej jak wyglądałam? Rozmiar 38 to chyba nie anoreksja i nie nadwaga... Ja nikomu nie mówię, jak wygląda, a sama się pewnie nasłucham. Taki nasz los, ja myślę że to zazdrość i staram się tym nie przejmować
zariah wyglądasz bardzo ładnie A co do tych ruchów dzidzi, wczoraj zaczęłam 23tc i zawsze jak zaczynam kolejny czytam sobie w necie co się w tym tyg dzieje z nasza dzidzią. I wyczytałam, że na tym etapie dziecko przesypia ok 20h/dobę więc jak to możliwe żeby je czuć w każdej godzinie? Dla mnie niemożliwe Ważne że w ciągu dnia jest kilka razy aktywne przez jakiś czas, mnie to uspokaja i wystarcza, myślę że wszystko jest w porządku
A poza tym kobitki od jakiegoś miesiąca przestałam tyć i nadal mam 11 na plusie więc gońcie mnie, gońcie...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:14   #977
Zariah
Rozeznanie

moje kochane dziewczynki pocieszyłyście mnie - serio.

widzisz balbinka ja też pomyślałam o diecie przez jakieś 3 minuty ale potem popukałam się w głowę i się skarciłam za swoją głupotę.

uda i zadek odchudzę po ciąży i bedzie ok.

Cytat:
O boziu litościwa, czy Ty kiedyś słonia widziała ?
A czemu cc ? prze wagę ? mój ginekolog właśnie przez moją wagę wolał u mnie sn , no ale nie wyszło.Przy dużym ciele rana może się ciężej goić, bo fald zwisa i tego się bał, a było pięknie

tak zawyrokowała moja mądra koleżanka, która stwierdziła że jestem taka wielka już w 24 tyg, że dziecko będzie ogromne i sn nie dam rady urodzić

Stary 2011-11-13, 13:16   #978
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mnie tez wkurza od samego rana, jaki to on biedny i zmęczony i jakie ciężkie jest zmywanie(ale przy remoncie twierdził ze zmywarka jest zbędna) czasem mam juz dość

idziemy do moich teściów na obiad i jest super ale do moich rodziców po sałatkę i ciasto to juz nie można isc bo on musi odpocząć przy kompie wrrr

Mnie wkurza bo wczoraj jechaliśmy do teściów i szwagra chłopcy pili sobie wódeczke i ok nie mam nic przeciwko (tż przed piciem w dzień wypił 2piwa) wypili 0,7l później jeszcze 0,5l i 0,2l tż wcięty wracamy on czy zatrzymam się na cpn po piwo ja na to ok. Wróciliśmy do domu powiedziałam, że niech spróbuje tylko jeszcze piwo wypić to mu wpierdziele i niech spada...a on otwiera następne to ja mu je zabrałam stwierdził, że nie słyszałam żebym coś mówiła i powiedziałam, że jak rano czyli dziś wypije piwo to ma spadać i co rano chciał piwo, a ja na to że nie to po 30min poszedł do sklepu i siedzi sobie cały czas na dole (nie byłam sprawdzac czy pije piwo, ale wiem że pije ) ja mu tego nie popuszcze... nosi mnie bo nie może wytrzymać bez piwa.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-13, 13:24   #979
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
moje kochane dziewczynki pocieszyłyście mnie - serio.

widzisz balbinka ja też pomyślałam o diecie przez jakieś 3 minuty ale potem popukałam się w głowę i się skarciłam za swoją głupotę.

uda i zadek odchudzę po ciąży i bedzie ok.

tak zawyrokowała moja mądra koleżanka, która stwierdziła że jestem taka wielka już w 24 tyg, że dziecko będzie ogromne i sn nie dam rady urodzić
A no tak...tzw. kobita usg w oczach to jakby mnie ujrzała to pewnie by kazała rodzić w 30 tyg. bo potem to raczej by mnie musieli ciąć od kręgoslupa do kręgosłupa żeby to sloniątko wydobyć Ludzie to mają wiedzę ,że klękajcie narody.

Ja jak czasem się dołowałam wagą , czy jakimś pryszczem itp. to najczęściej dostawałam zaraz sygnał przed oczy od góry, np. dziewczyna na wózku jadąca tyłem po chodniku , bo tylko nogami ledwo co mogła się odpychać, dziewczyna z naczyniakiem na twarzy w tramwaju itd/ itd.
Oczywiście nie ma co się zapuszczać i na takiej fali myślenia nie popłynąć do chorobliwej otyłości,bo to niezdrowe , ale póki ktoś jest zdrów to na serio nie są to sprawy najważniejsze w życiu.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:31   #980
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wkurza bo wczoraj jechaliśmy do teściów i szwagra chłopcy pili sobie wódeczke i ok nie mam nic przeciwko (tż przed piciem w dzień wypił 2piwa) wypili 0,7l później jeszcze 0,5l i 0,2l tż wcięty wracamy on czy zatrzymam się na cpn po piwo ja na to ok. Wróciliśmy do domu powiedziałam, że niech spróbuje tylko jeszcze piwo wypić to mu wpierdziele i niech spada...a on otwiera następne to ja mu je zabrałam stwierdził, że nie słyszałam żebym coś mówiła i powiedziałam, że jak rano czyli dziś wypije piwo to ma spadać i co rano chciał piwo, a ja na to że nie to po 30min poszedł do sklepu i siedzi sobie cały czas na dole (nie byłam sprawdzac czy pije piwo, ale wiem że pije ) ja mu tego nie popuszcze... nosi mnie bo nie może wytrzymać bez piwa.
no bez przesady bez piwa zęby nie wytrzymać mnie moj meczy żebym sie ogłosiła w necie ze paznokcie robię(to moj zawód) i żebym jakas kasę zarabiała zeby nam sie poziom zycia nie obniżył bo jak mi od daje pieniądze to wydaje na glupoty czyli jedzenie ale nikt mnie nie spytal czy chce dalej to robic, czy mam sile? czy mam ochote na obce osoby w domu? bo o dojeżdżaniu do klientki nie ma mowy bo kuferek wazy ok5kg i ja nie bede dźwigać a większość bab chce w ciagu dnia
a ja sie juz wypalilam w swoim zawodzie i po urodzeniu i odchowaniu troche dziecka chce sie podszkolić aby moc lepiej zarabiać, zainwestować w siebie
Stary 2011-11-13, 13:35   #981
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
no bez przesady bez piwa zęby nie wytrzymać mnie moj meczy żebym sie ogłosiła w necie ze paznokcie robię(to moj zawód) i żebym jakas kasę zarabiała zeby nam sie poziom zycia nie obniżył bo jak mi od daje pieniądze to wydaje na glupoty czyli jedzenie ale nikt mnie nie spytal czy chce dalej to robic, czy mam sile? czy mam ochote na obce osoby w domu? bo o dojeżdżaniu do klientki nie ma mowy bo kuferek wazy ok5kg i ja nie bede dźwigać a większość bab chce w ciagu dnia
a ja sie juz wypalilam w swoim zawodzie i po urodzeniu i odchowaniu troche dziecka chce sie podszkolić aby moc lepiej zarabiać, zainwestować w siebie

przyszedł twierdzi, że nie był w sklepie i nie pił piwa nie wiem sama czy mówi prawde czy nie...

dla mnie to głupie, przecież to Ty sama powinnaś zdecydować czy chcesz czy nie chcesz...
Mój to by takiego czegoś w życiu nie zrobił...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-13, 13:36   #982
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

mocno się zdziwiłam.

Co za program
Kochana a Ty masz figurke o jakiej marzy wiekszosc kobitek, mowie serio, nie zeby Cie pocieszyc
Slicznie wygladasz, a ta Twoja kolezanka chyba bardzo zakompleksiona
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Zariah jaki tam z Ciebie slon sliczna masz figure
mi tez przytyly uda i tylek i boczki, ja nie czuje sie z tym najlepiej ale zbieram motywacje by po porodzie na nastepne lato wygladac lepiej
I chyba sie przelamie i bede odpowiadac na glupie komentarze rownie glupio

Dla mnie rozm. 38 to marzenie i tez dlugo bylam jego dumna posiadaczka przed ciaza nosilam 40/42, teraz 42/44 ....
ja przed I ciaza nosilam 38/40, po urodzeniu mimo schudniecia 40/42 a teraz juz czesto rozgladam sie za 42/44
Mam duza pupe, ale pocwicze jak urodze wiec zrzuce hehe
SZYMONEK

Stary 2011-11-13, 13:39   #983
joanaros
Zakorzenienie

Doberek ale plucha
Cytat:

Jak obserwuję ludzi to zauważam, że ogólnie lubią sobie poprawiać samopoczucie czyimś kosztem. Nie tylko w kwestii wagi. Nikt nie cieszy się z sukcesów innych za to z porażek bardzo
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 13:48   #984
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Wiadomo, ze kazda z nas chce jakos w miare wygladac, podobac sie innym, ja moge za siebie powiedziec, ze ja lubie dobrze wygladac, ale dlatego, bo czuje sie pewniej i zdrowiej.
Nie chcialabym tylko doprowadzic sie do takiego stanu, zeby z trudnoscia sie poruszac, bo lubie byc zalezna od siebie.
Ale nigdy nie skomentowalabym glosno ze kolezanko zgrublas, wez sie za siebie, moge sobie pomyslec ale nie mam prawa mowic, chyba ze to moja bliska kolezanka i mowimy sobie tak ze chcemy dla siebie dobrze.
Poza tym, dla mnie najwazniejsze jest jak rozmowa zaczyna sie co u Ciebie jak maluszek, zdrowy? Jak sie czujesz???
A nie: ile juz przytylas???
Nie znosze takich tekstow!

Cytat:
A no tak...tzw. kobita usg w oczach to jakby mnie ujrzała to pewnie by kazała rodzić w 30 tyg. bo potem to raczej by mnie musieli ciąć od kręgoslupa do kręgosłupa żeby to sloniątko wydobyć Ludzie to mają wiedzę ,że klękajcie narody.

Ja jak czasem się dołowałam wagą , czy jakimś pryszczem itp. to najczęściej dostawałam zaraz sygnał przed oczy od góry, np. dziewczyna na wózku jadąca tyłem po chodniku , bo tylko nogami ledwo co mogła się odpychać, dziewczyna z naczyniakiem na twarzy w tramwaju itd/ itd.
Oczywiście nie ma co się zapuszczać i na takiej fali myślenia nie popłynąć do chorobliwej otyłości,bo to niezdrowe , ale póki ktoś jest zdrów to na serio nie są to sprawy najważniejsze w życiu.

Odnosnie Twojej nast wypowiedzi, ja tez widze nieszczescia jak tylko zaczynam narzekac, wiec szybko prestaje
SZYMONEK

Stary 2011-11-13, 13:55   #985
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
Jolkaaa, sorki, ale ja nie kumam picia piwska rano że niby na kaca czy co? Mój poprzedni facet miał problem z alkoholem i zachowywał się podobnie Ale ja mam złe wspomnienia z tamtym okresem, więc może i oceniam za ostro picie w ogóle
Co do wagi i tycia w ciąży, bo to mój najulubieńszy temat ostatnio Jeszcze nie usłyszałam takich głupich tekstów, jak tu cytujecie, ale tylko czekać Sąsiadka coś tylko wspomniała "poprawiła się pani"...co oznacza: " grubaś, hehe". Aa i taki pseudo szwagier określił mnie "Fioną", teściowa wniebowzięta, bo wreszcie nabieram ciała( dla niej chudość jest chora), a ja daję sobie na wstrzymanie, bo to NIE JEST CZAS I PORA NA MYŚLENIE O SWOJEJ WADZE
Buziaki kochane, miłej niedzieli. Adaś ma drzemkę, małż w pracy- wróći dopiero rano...a ja zbieram się do pisania magisterki i jakoś mi się nie chce...potrzebuję paru kopniaków na zachętę i popęd Czy któraś może mnie ten tego???
Stary 2011-11-13, 14:02   #986
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

mocno się zdziwiłam.

Zariah, nie daj zawistnym/niekulturalnym ludziom wplywac na twoja samoocene!
Wogole czytam Wasze posty o niemilych komentarzach i robie wielkie oczy jak ludzie moga byc tacy malo delikatni i zlosliwi! Sama bym pewnie nie umiala sie odgryzc ale wydaje mi sie ze kluczem w takich sytuacjach moze byc nieokazywanie urazy a wrecz podkreslanie swojego dobrego samopoczucia.
Ja mam takie podejscie do figury ze budowe mam jaka mam, nie wybieralam i tyle. Jestem wysoka ale nigdy nie wazylam mniej niz 70kg i raczej nie zamierzam. TZtowi sie podobam, w koncu widzial 'co bierze' , jestem zdrowa i sprawna (wkladam wysilek w sport mimo wrodzonego lenistwa :P) a na szerokie biodra czy mocne nogi nie mam wplywu i tak. Mysle ze czym bardziej wydajemy sie pewne siebie tym mnie ludzie maja czelnosc na glupie komentarze
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 14:03   #987
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Jolkaaa, sorki, ale ja nie kumam picia piwska rano że niby na kaca czy co? Mój poprzedni facet miał problem z alkoholem i zachowywał się podobnie Ale ja mam złe wspomnienia z tamtym okresem, więc może i oceniam za ostro picie w ogóle
Co do wagi i tycia w ciąży, bo to mój najulubieńszy temat ostatnio Jeszcze nie usłyszałam takich głupich tekstów, jak tu cytujecie, ale tylko czekać Sąsiadka coś tylko wspomniała "poprawiła się pani"...co oznacza: " grubaś, hehe". Aa i taki pseudo szwagier określił mnie "Fioną", teściowa wniebowzięta, bo wreszcie nabieram ciała( dla niej chudość jest chora), a ja daję sobie na wstrzymanie, bo to NIE JEST CZAS I PORA NA MYŚLENIE O SWOJEJ WADZE
Buziaki kochane, miłej niedzieli. Adaś ma drzemkę, małż w pracy- wróći dopiero rano...a ja zbieram się do pisania magisterki i jakoś mi się nie chce...potrzebuję paru kopniaków na zachętę i popęd Czy któraś może mnie ten tego???

Może i na kaca, bo lubi, bo nigdzie nie musi jechać i takie tam...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-13, 14:49   #988
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Lena, nie moge sobie wyobarzic jakiegokolwiek minusa dosatkowej szufladki tym bardziej jesli macie malo miejsca
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
jest to praktyczne i to baaardzooo nawet nie patrzę na łóżeczka bez szufladynawet się nie zastanawiaj.minusów nie widzę, same ogromne plusy, zwłaszcza jak masz mało miejsca
Cytat:
Lena mi mam łóżeczko z szufladą, chowam tam kołdrę Małej w ciepłe miesiące, zapasy pieluszek itp. raczej zapakowane rzeczy lub zabawki , bo kurz wiadomo ,że tam też jakoś włazi, choć na pewno mniej gdyby coś tam położyć tak samo bez szuflady.
dzięki za rady jedna pani w sklepie mówiła że niektórzy rodzice nie decydują się na szufladę, bo uważają że zbiera się dużo kurzu itd.. myślę, że to jednak przesada, przecież od czasu do czasu się sprząta
myślałam, że może mniej stabilne są, albo mają jakieś inne "wady konstrukcyjne" dlatego zapytałam Was

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

* A ja dziewczyny wróciłam wczoraj od siostry ( a raczej dziś) o 2:00 i poszłam spać ok 2:30 wstałąm o 8:00 i 2 razy na siku... i spiąca jestem...czekam na F1 (mąż FAN) bo zawsze zasypiam przy tym hehehe Objadłam się pizzą, i pierogami i upiekłam maślane ciasteczka mega smaczne dzis mam 1kg więcej na wadze serio!!!
grr, mój mąż też ogląda, ja niestety nie lubię F1))

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Jak tak czytam o Waszych teściowych to aż trudno mi uwierzyć, ja też mieszkam z teściami tzn mamy oddzielne mieszkania, my na górze, oni na dole, ale świetnie się dogadujemy. Ona na początku powiedziała że zawsze będzie za mną a nie za swoim synem
moja Teściowa dokładnie tak samo mi powiedziała mam nadzieję, że w przyszłości się sprawdzi))

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Zariah, w ogóle się nie przejmuj tą dziewuchą! rrrrany jak ja nie lubię takich głupich bezpodstawnych komentarzy, żeby tylko komuś dopiec, bezsensu.
Moim zdaniem ślicznie wyglądasz (nawet nie wiesz jak chciałabym miec taką pupę!) i brzuszek bardzo zgrabny.. Nie mam pojęcia co chciała ta dziewczyna.. mam wrażenie że to chyba z zazdrości takie komentarze..

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
co do staników to ja mam problem bo te do karmienia wszystkie takie miękkie są, a ja tylko i wyłącznie usztywniane nosze...
Jola, ja też zawsze tylko usztywniane, albo półusztywniane biustonosze nosiłam, ale dziewczynki tu pisały, że podczas karmienia mogą źle wpływac na gruczoły. Też sobie nie wyobrażam miękkiego stanika (nie mam zbyt dużych piersi, choc teraz są troszkę większe, ale to wciąż miseczka B/C) ale jednak chyba spróbuję..

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Poza tym, dla mnie najwazniejsze jest jak rozmowa zaczyna sie co u Ciebie jak maluszek, zdrowy? Jak sie czujesz???
A nie: ile juz przytylas???
Nie znosze takich tekstow!
wczoraj właśnie usłyszałam takie pytanie od cioci mojego męża... Nie było żadnego pytania o to jak się czuję, czy wszystko w porządku, jak wyniki... tylko ile przytyłam...;/
Stary 2011-11-13, 14:49   #989
joanaros
Zakorzenienie

Co do łóżeczka to ja będę mieć z szufladą
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 15:33   #990
Zariah
Rozeznanie

zaraz w samozachwyt popadnę przez Was tyle komplementów
dziękuję

już sama siebie skarciłam za głupie myślenie i nie będę się więcej dołować.

Jolka ja też przez kilka lat walczyłam z zamiłowaniem TŻta do piwka o najróżniejszych porach dnia, do 3-4 piwek co dzień wieczorem, do imprezek suuuuto zakrapianych. Tłumaczyłam, że moim zdaniem ma problem. Bo jeśli piwo albo inny alko nie może leżeć w domu bo on je wypije to chyba coś nie tak. Lata mi to zajęło zanim do niego dotarło i sam przyznał sam, że ma problem. Ustaliliśmy, że piwko i inne alko tylko w weekendy. I jest ok. Ale zajęło mi to, jak mówię, z 3-4 lata
teraz piwko jest w weekendy i to nie zawsze, whisky i porto stoją w lodówce odkąd zaszłam w ciążę i TŻta nie ciągnie, bardzo mnie to cieszy. Imprezki normalne, alko jest ale bardzo przyzwoicie
Powodzenia! Dużo pracy to wymaga ale się udaje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości