|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
![]() ewentualnie Izacco.
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka oby szyjka trzymała jak należy, no i Ty też się trzymaj
|
|
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio tesciowa mi wyjatkowo dziala na nerwy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() opierniczenia wlasnie, bo chyba sobie ostatnio za bardzo pozwalam A tak powaznie,no jak trzeba bedzie, to trzeba bedzie, ale ja z nia zyje z zgodzie jak widzimy sie chwile nie dluzej
|
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie obejrzelismy Marley i ja...my kolejny raz a kolega Tz pierwszy raz.....a teraz wszyscy ryczymy...jak bobry normalnie.
Aguska trzymam za Ciebie kciuki. ide spac Dziewczynki, spokojnej nocki Wam zycze. |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno jak tesciowa u nas zamieszka, to nie da mi spokoju, zagada mnie na smierc
Bede miala codzienne sprawozdanie z tego jak rosna w jej ogrodku roslinki, jaka spodnice sasiadka kupila i co powinnam jesc ![]() agabi, koniakonia
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie utrata psa to jak strata członka rodziny. Na samą myśl o tym mam łzy w oczach. Owszem, mam glupiego psa, ale go mam. Czasem mam jej dość (Marleya też bym miała)... Aguśka, tak, jak trzeba to trzeba, bo bacik inaczej
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- wole bacik ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Nie musze jechac do apteki, tesc mial No-spe ![]() Pojadlam kapusniaku (swoja droga tesciowa gotowala) moge isc spac ![]() Dobranoc dziewczynki
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że jest tańszy zamiennik No-spy. Galospa się nazywa. Skład identyczny. a kosztuje zdecydowanie mniej.
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
Aguska bez szaleństw mi tu... jak lekarz kazał odpoczywac to masz go słuchać. w tym momencie Ty i maluszek jesteście najważniejsi. Będziesz musiała w razie "w" znieść teściową,nie ma zmiłuj... ale mam pomysł-jak Ci będzie gadać tyle,to możesz jej powiedzieć,że takie ciągłe jej nadawanie sprawia,że się gorzej czujesz. powinno poskutkować.no chyba,że mamy do czynienia z wyjątkową gadułą...
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Weszłam dosłownie na chwile widzę, że nie było mnie cały dzień i mam sporo do nadrobienia ![]() Byłam dzisiaj u teściów i kompletnie nie miałam czasu, aby coś napisać...![]() Nadrobie jutro
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja też często przesadzam, zwłaszcza wieczorem i czuję się wtedy taka rozdęta
Cytat:
do tego jeszcze dną piżamę ciążową i koszulę do szpitala.Dziś mam coś paskudny nastrój lewa noga boli gorzej niż zawsze, do tego mąż dziś wyjeżdża na szkolenie z pracy na 2 tyg do Legionowa ![]() Nie ma to jak ponarzekać z rana... ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Aguśkaa trzymaj się kochana, trzymam kciuki żeby wszystko było ok
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2011-11-13 o 08:07 |
||
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
witam kobitki
co do jedzenia też zdarzy mi się przesadzic ![]() a teraz właśnie wszamałam 4 kromki na śniadanko 2 ze śledziem i ogórkiem kiszonym i po jednej z szynka i serkiem topionym pycha![]() teraz ubierac sie i do babci na kawe miłej niedzieli
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#943 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze okaze sie ze jednak nie musisz lezec kochana Swoja droga moja tesciowa wogole duzo nie mowi i z reguly panuje miedzy nami krepujace milczenie jak zostajemy na chwile same A w piatek jak zajechalismy o 20 chyba to juz oczywiscie musiala przyleciec, mieszka w bloku obok i ja tylko walizki pomoglam wniesc i lecialam do sklepu zeby hclebek i cos na kolacje kupic no i oczywiscei kolacje zjadla z nami! ![]() Zamiast nas do siebie zaprosic bo my po calym dniu jechania i lodowka pusta! No i 0 pytania na temat jak sie czuje, brzuszka nie skomentowala i o zdjecie z usg nie spytala(nadal nie widziala zadnego) Ja to jestem wredna ale jak tylko moja tesciowa widze to mi cisnienie skacze ![]() A Filipek cudny , widac ze rozkoszowal sie kapiela! Konia no jak ja cos gdzies mam dobrego to nie ma zlituj sie, tego loda wczoraj tez zjadlam Fajnie w sumie z tym 8 m-cem o ile wszytskie bedziemy tak mialy ![]() A co do kapieli, to pewnie ze jesli wygodniej Ci przytrzymac reka to tak musisz zrobic
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skądś to znam tylko że ja mieszkam z teściami ... masakra czasem staram się nie spędzać z teściową dużo czasu ogólnie jest spoko babka ale jak zacznie opowiadać to klękajcie narody wszystkie sąsiadki obgada swoich znajomych, może nie złośliwie ale co zrobiła albo co kupiła itp. 2 godz bite gadania ;/---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
nie chcę się tu wymądrzać ale po tym co mi koleżanka mówiła od No-spy itp z daleka !! Jak czasem skarże się lekarzowi na ból brzucha to mówi mi "proszę wziąść no-spę" ale zostałam już uprzedzona przez kumpelę że mam tego w ciąży nie brać a to dlatego że jest to lek rozkurczowy i jej kuzynka będąc w ciąży parę razy wzięła no-spę i dziecko urodziło się z usteczkami ściśniętymi z jednej strony i się zaczęło badania , lekarze itp. po kilku latach jeden lekarz zapytał się o leki brane w ciąży gdy usłyszał No-spa to już wiedział dlaczego dziecko tak ma po prostu mięśnie przez ten lek jakoś mu się tak skurczyły na buzi z jednej strony ;/ więc dziewczyny przemyślcie branie tej No-spy!! nie mówię że tak się zdarzy każdej ale lepiej dmuchać na zimne!! |
||
|
|
|
#945 | |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Aguśka trzymam kciuki,zeby jednak wszystko było dobrze i zebys nie musiała korzystac z pomocy tesciowej. Karolca my mieszkamy w poblizu rezerwatu, za płotem pola ,ściezki i na poczatku stwierdziłam ze sama na spacery chodzic nie bede, ale przełamałam sie, ubieram wygodne buty i jak tylko nie jest bardzo zimno to godzinke staram sie spacerowac i dotleniac, zwłaszcza ze ostatnio chwilami strasznie ciezko mi sie oddycha i serce mi wali jak nie wiem.Wczoraj było takie fajne ostre powietrze odrazu mi lepiej, dobrze spie i jem ze smakiem po takiej przechadzce. Cytat:
że bardzo mi dobrze z tym jak wygladam i TZ jej tez powiedział, ze wszystko ze mna ok pewnie miała nadzieje ze jak zajde w ciaze to w koncu spelnie jej wymagania co to tłuszczyku ale mimo ze 7 kg na plusie to tak tego nie widac. OStatnio pyta mnie ktory to juz miesiac ,mówie ze 5 , a ona a nic tu nie widac dziecko![]() ja juz po sniadanku, kanapeczki z sałatka jarzynową, TZ posłusznie zmywa, pozniej jedziemy do koscioła ii na obiad do moich rodziców. Dzidzia dzis sie ujawniła ojcu i pukneła mocno jak pokazywałam TZ brzuch, jestem z niej dumna
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
nie dam rady nadrobic..
byliśmy wczoraj u teściów na obiadku, pyszotka! Aguśka, Kochana, nie martw się, trzymamy kciuki żeby wszystko było ok!!! Za każdym razem gdy wklejasz zdjęcie swojego Synka to się rozplywam! Cudny jest ))
|
|
|
|
#947 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak sie przejem to oddychac mi ciezko i czuje mocne ciagniecie skory po bokach brzucha Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mysle, ze kobieta ktora ma do wyboru donosic ciaze lub nie, wezmie nospe i inne leki polecone przez lekarza, ktoremu ufa. W koncu to stanowczo za wczesnie na porody na naszym watku ... Witam z rana dzisiaj pospalam troche dluzej ... wczoraj usnelam juz przed 21 ale pozniej sie przebudzilam z bolu ramion w koncu wzielam apap bo nic innego na bol nie mam i po ok 45 minutach przeszlo mi na tyle ze zasnelam... rano obudzilam sie z bolem obu ramion i gornej partii plecow
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja z kolei mialam inna sytucaje pod koniec ciazy z adasiem, jedna starsz babka, znajoma do mnie "ale ty gruba jestes" Normalnie tak mi przykro bylo wiecie! jakbym kurna lustra i wagi w domu nie miala i oczywiscie tak jak juz ktos pisal jest to babka , ktora sama moglaby duzo zrzucic Nie rozumiem dlaczego niektorzy uwazaja ze maja prawo komentowac wyglad innych ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Bo dziwny taki bol znikad ![]() Albo odwrotnie moze w jakiejs niewygodneij pozycji w bezruchu na kanapie siedzialas wieczorem?
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze ani nie zaleglam w jednej pozycji ani sie nie przedzwigalam.... nie mam pojecia skad ten bol
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, co myślicie o łóżeczkach (drewnianych drabinkowych-kojcach) z szufladą pod spodem? czy jest to praktyczne? mamy mało miejsca w mieszkanku, więc pewnie przydałaby się dodatkowo szuflada, ale zastanawiam się czy nie ma to jakichś wad?
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra, co to za kolezanka! Ale bym jej dala
![]() Ale to tez to o czym juz byla mowa ze w Polsce jest taka duza presja na szczupla sylwetke, z jednej strony to dobrze, ale mimo wsyztsko nie daje to ludziom prawa wyrazania swoich negatywnych opinii w towarzystwie , tym bardziej na temat osoby znajdujacej sie w towarzystwie! Normalne chamstwo, zarowno krytykowanie kogos bardzo szczuplego jak i grubszego! Normalne chamstwo i prostactwo! Lena, nie moge sobie wyobarzic jakiegokolwiek minusa dosatkowej szufladki tym bardziej jesli macie malo miejsca ![]() Emigra, dopytalam TZ i okazalo sie ze mamy skaner Wiec wieczorkiem poprosze zeby mi zeskanowal jakies zdjecia tak jak prosilas Tylko ja nie wiem jak to wyslac na naszego maila
|
#952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Desia udało mi się być głuchą na te nawoływanie z lodówy, bo...... zasnęłam dość szybko, ale co się odwlecze to nie uciecze....A jeśli chodzi o takie komentarze to ja też jak słyszę, przytyłaś itp. od starych bab to ,aż mam chęć powiedzieć,że się babo zestarzałaś i masz krzywe zęby lub coś w tym stylu, ale nie zniżam się do takiego poziomu.Ogólnie jaki to jest ciekawy człowiek , który rozmowę , bo długim niewidzeniu zaczyna od komentowania wyglądu? Dla mnie beznadziejny.Ciekawe czy jako kogoś z np. zezem czy bez nogi spotyka to też komentuje? Czasami ludzie nie mają za grosz taktu, wyczucia i wyobraźni.Bo czasem takie słowa padające na wrażliwy grunt mogą mieć opłakane skutki. Tu jest link http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/t...k#.Tr-TB7I-33I o używaniu leków w ciąży i ich wpływie na płód.Ja uważam ,że należy brać leki , jeśli jest taka potrzeba i robić wg zaleceń lekarza. To lekarz decyduje co jest gorsze czy skutek branie leków czy ich brak, bo np. przy skurczach poród w 23 tygodniu pewnie jest bardziej groźny niż ewentualne skutki nadmiernego spożycia danych leków.Wiadomo też ,że jak ze wszystkim wskazany jest umiar .Lena mi mam łóżeczko z szufladą, chowam tam kołdrę Małej w ciepłe miesiące, zapasy pieluszek itp. raczej zapakowane rzeczy lub zabawki , bo kurz wiadomo ,że tam też jakoś włazi, choć na pewno mniej gdyby coś tam położyć tak samo bez szuflady. Ja na Teściów narzekać nie mogę, choć droga do tego stanu była długa i kręta , teraz jest super. Dzisiaj obudziłam się o 2.30 w nocy, obejrzałam końcówkę "Wzgórza mają oczy" , potem "Anomalia medycyny" i nie pytajcie jakie miałam sny. Gin mi pobierał fragmenty kości z różnych części ciała ( na znieczuleniu miejscowym ) , zaczął od głowy, potem miał pobrać z biodra, ale w międzyczasie chodził się kąpać itd. masakra, klinika znajdowała się salkach katechetycznych pod moim kościołem.Kości pobierał ,żeby sprawdzić czy mi to spojenie się rozejdzie We śnie pojawiła się też Magdalena Różczka , była lekarką i kazała mi zmienić lekarza.Jak ja to powiem mojemu doktorkowi w środę to chyba padnie.---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ups , no tak link
|
|
|
|
|
#954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest ale przesunełam je bliżej i jeszcze pośmigam do końca listopada...ale zmierzę dziś zimowy też jest dwurzędowy i jest miejsce na przesunięcie guzików... jak nie to bedę mysleć o czymś innym![]() Cytat:
![]() * A ja dziewczyny wróciłam wczoraj od siostry ( a raczej dziś) o 2:00 i poszłam spać ok 2:30 wstałąm o 8:00 i 2 razy na siku... i spiąca jestem...czekam na F1 (mąż FAN) bo zawsze zasypiam przy tym hehehe Objadłam się pizzą, i pierogami i upiekłam maślane ciasteczka mega smaczne dzis mam 1kg więcej na wadze serio!!! * wypytałam siostrę o wszystko co i do głowy przyszło...jeśli chodzi o poród i maleństwo...oglądnełam fotki z ciąży i sobie przypomniałam jak była spuchnięta już 2 m-ce przed porodem nos miała jak Fiona! ![]() *Moja siostrzenica(3 latka)...dopiero po godzinie odezwała się do mojego męża...mówiąc : Wójek już możesz zobaczyć mój pokoik wcześniej mu nie pozwalała wejść A potem całowała go i rzucała mu się na szyję, siadała na kolana...no wszyscy byli w szoku...bo ona raczej tak nie robi do wójków a mojego M. to już w ogóle się mega wstydzi...Do snu zawołała ciocię i zasnełą po 5-ciu minutach trzymając mnie za rękę...Muszę dziś poprasować ciuszki maleństwa...
|
|
#955 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
A w poradnikach jest napisane, że zdrowe dziecko wykonuje min 10 ruchów na godzinę? Wkurza mnie, że nikt nie potrafi tego w poradniku porządnie wyjaśnić tylko piszą 10 ruchów na godzinę i zadowoleni a ja się stresuję. nie wierzę, że dzieci ruszają się wyczuwalnie min 10 razy na godzinę, przez 24 godziny na dobę. Moja rusza się 10 razy w ciągu 15 minut albo z 30 razy na godzinę. a potem cisza jest. Cytat:
Cytat:
wiadomo, że każda dziewczyna chce przytyć w ciąży jak najmniej. i cieszę się z dziewczynami które mało tyją - naprawdę. to świetnie. fantastycznie więc. i są piękne, i chodzą na szpilkach mimo brzuszka i co dzień układają włosy w misterne upięcia (jak bohaterki serialu Przepis na życie).Cieszę się z nimi w całym sercem i szczerze gratuluję. Ale spotkałam wczoraj koleżankę, która ma już córeczkę. Patrzy na mnie i mowi: Ona: ależ Ty wielka. Twoje dziecko będzie ogromne na pewno :/ ile przytyłaś już? co cię widzę to się większa robisz. Ja: (w myślach) A co mam się mniejsza robić? (na głos) 8kg przytyłam. Ona: Ja w 24 tyg tylko 4 kg przytyłam. To co Ty musisz jeść żeby tak tyć?? Ja: jem normalnie. Ona: No to ja już nie wiem. Twoje dziecko na pewno będzie bardzo duże. Pewnie bez cesarki się nie obejdzie. Ja: no i powiedzice jak tak można? jak można być takim koszmarnym człowiekiem? i dołować ludzi. poczułam się jakbym kogoś zamordowała co najmniej przez to moje 8kg. Tabelki mówią że powinno się przytyć od 5-7kg do 24tyg. Czyli jestem o kg powyżej w skali. Tak, przejmuję się tym, ale bez przesady nie będę siedzieć i płakać. Ona faktycznie dobrze wygląda.I tak, zazdroszczę jej. Nie musi sobie nie mnie podbudowywać poczucia własnej wartości. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aspiryna moze spowodować takie skutki uboczne że Ci się nawet nie śniło. trzeba ważyć zyski i straty. ja wzięłam no-spę kilka razy z powodu twardniejącego brzuszka w 13tyg. wyrzutów sumienia nie mam. zrobiłam to dla dobra dziecka. |
|||||||||
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam o Waszych teściowych to aż trudno mi uwierzyć, ja też mieszkam z teściami tzn mamy oddzielne mieszkania, my na górze, oni na dole, ale świetnie się dogadujemy. Ona na początku powiedziała że zawsze będzie za mną a nie za swoim synem
była nawet z nami na ost USG i cały czas się patrzyła w monitor na dzidzie też się bardzo ucieszyła tak jak ja że będzie dziewczynka teść też jest super, jak dba o mnie jak nic, kiedyś było zimno rano w domu, tylko wspomniałam że trochę chłodno to od razu poszedł palić w piecu naprawdę chyba nie mogłam lepiej trafić
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdarzylam sie przyzwyczaic do jej szczerosci ale odkad jestem w ciazy i przy kazdym spotkaniu slysze ze jestem gruba (a raczej ze mam gruby brzuch - bo u niej w 6 miesiacu zaczynal sie dopiero minimalnie pojawiac) to odchodzi mi ochota na spotkania ... a propos fb to ostatnio dodalam swoje zdjecie z brzuszkiem na fb i taka kolezanka (ze spora nadwaga i mega faldami na calym chyba ciele ) skomentowala mnie jakos ''grubasek'' a ja nie umialam sie powstrzymac i napisalam ''dobrze ze to tylko ciazowy tluszczyk'' super, to czekam na fotki
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Dziekuje za mile slowa i za wsparcie ![]() Odnosnie lekow: Ja juz nie dyskutuje z moim lekarzem, mimo iz jestem pielegniarka i znam wiele lekow i ogolnie jestem duza przeciwniczka lekow wogole a co dopiero w ciazy.....jednak w poprzedniej ciazy mialam do siebie duzy zal za to, ze zadecydowalam sama co robic. W I ciazy pozwolilam sobie nie brac Isoptinu wlasnie p/skurczowo, ktory gin przepisal mi jako pierwszy lek gdy zobaczyl moja dlugosc szyjki i po wywiadzie o twardnieniu brzuszka. Ale ja sobie stwierdzilam, ze Isoptinu absolutnie nie bede brac, bo to jest mocny lek nasercowy i ma tyyyyyle p/wskazac i dzialan niepozadanych, ze na pewno zaszkodzi malenstwu. I na nast wizycie po 3 tyg. powiedzialam szczerze lekarzowi ze stwierdzilam sobie sama, ze nie bede takiego leku brac i nie bralam go. Gin mnie zbadal i dostalam taki ochrzan ze sie poplakalam u niego w gabinecie. Mial racje, przez te 3 tyg. szyjka mi sie otworzyla z jednej str i duzo skrocila, moj gin bardzo sie zmartwil i wkurzyl na mnie, ze go nie posluchalam a sama zadecydowalam co robic. Kochane: Jesli jest potrzeba tak jak u mnie zeby nie urodzic w 7 m-cu dziecka, to No-spa czy inne leki p/skurczowe maja duzy sens i jesli mamy zaufanie do lekarza, to nie ma sie co zastanawiac, czytac ulotek itd... bo im wiecej myslimy, czytamy, tym wiecej szkody sobie i dziecku robimy. Ja bym sobie a nawet nie sobie a Filipkowi wielka szkode zrobila, ja nawet wtedy rozmyslalam zmiane lekarza jak on przepisal Isoptin, bo stwierdzilam, ze przeciez po co mi taki lek, gin na pewno przesadza itd.... Na pewno bym nie donosila gdyby nie te leki ktore bralam. Byla taka koniecznosc i nie ma co rozmyslac, bo ryzyko jest mniejsze w przypadku brania lekow niz ich nie brania. No to sie pomadrzylam, ale musialam Wam o tym powiedziec, zebyscie za bardzo nie analizowaly wszystkiego. Bo lekarz na pewno zna sie bardziej niz my.
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, ja uwazam ze masz racje
lekarze, przynajmniej ci porzadni nie przepisuja lekow bez potrzeby teraz juz sie go sluchaj
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ciekawe co by powiedziała tym ludziom co to wczoraj w tv w tych "anomaliach medycyny " widziałam , facet z rybią łuską i chłopczyk z pęcherzycą.Czy tacy ludzie co tak pierniczą o wyglądzie nie mają jakiś takich wizji,że może ich to spotkać ?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:55.

do tego jeszcze dną piżamę ciążową i koszulę do szpitala.
lewa noga boli gorzej niż zawsze, do tego mąż dziś wyjeżdża na szkolenie z pracy na 2 tyg do Legionowa 

ale mimo ze 7 kg na plusie to tak tego nie widac. OStatnio pyta mnie ktory to juz miesiac ,mówie ze 5 , a ona a nic tu nie widac dziecko
ja jak sie przejem to oddychac mi ciezko i czuje mocne ciagniecie skory po bokach brzucha 

i upiekłam maślane ciasteczka mega smaczne
jem normalnie.