|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
witam z rana, dzisiaj jade do Poznania, do siostry. na caly tydzien. bede zajmowac sie swoim malym siostrzencem nicponiem o imieniu Igor ![]() Kiedys wam pisalam , ze imie Igor czytane wspak to Rogi, no i on z pewnoscia je ma ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
witam
![]() ![]() ![]() U nas noc okropna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A parowar mamy taki i polecamy. http://allegro.pl/parowar-philips-hd...925197117.html też zamierzam parować warzywka dla Dominika. Marinko - biedny Igorek musiał się namęczyć. ![]() A dziewczyny przypomnijcie mi jeszcze dlaczego tak na prawdę dzieciaczkom karmionym piersią należy wprowadzać obiadki miesiąc później niż na MM. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 |
Wtajemniczenie
|
3 kropelki?? mi lekarz powiedziała żeby 1 kropelke dawać, a tez daje devikap
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Wtajemniczenie
|
ja myslę, że powinnaś podawać 1 kropeklę, spytałam sie lekarza, co będzie jak w ogle nie będę podawała kropelek, lekarz powiedział, że może mieć spłaszczona potylice, no ale jak nie podasz 2-3 dni to nic sie nie stanie, ale według mnie 3 kropelki to za dużo dla takiego małego dziecka
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
Boże ryczeć mi się chce, robię dziecku krzywdę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 |
Raczkowanie
|
A my dzisiaj Dominika trochę oszukaliśmy, bo mamy lenia i tak pochmurnie jest, więc po jedzonku spakowaliśmy synka do wózeczka i na balkon, zasnął i myśli, ze jest na spacerku
![]() A mamusia ma czas na wizaz ![]() Ale za to jak się obudzi (bo będzie teraz 3godz spał) to dostanie pyszny obiadek cz.2, czyli to co wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- oj 3 kropeli to faktycznie duzo. ja bym przez kilka dni w ogóle odstawiła i poobserwowała. jak wszystko sie unormuje to podawaj 1 i tez obserwuj. Gdyby bolesci wróciły tzn, ze nie toleruje Devikapu i trzeba spróbować innych w kapsułkach.
#4900 |
Wtajemniczenie
|
nic się nie martw, przecież lekarz kazał Ci tak podawać, sama nie dawałs, poczekaj co napisza inne dziewczyny, ale ja jestem tego zdania, żeby 1 podawać kropelkę, zreszta ze starsza córka jak pamiętam, też dawałam devikap i tez 1 kropelkę, 2 podawałam jak Oliwka miała chyba 7 miesięcy, nic sie nie martw, będzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
Tak zrobię, odstawie na 3 dni i sprawdzę czy to ta witamina
![]() A lekarkę normalnie zatłukę ![]() Beatko jakie dolegliwości miała Julka przy tej witaminie ???? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4902 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
I nie martw się
![]()
#4904 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczyny, ale teraz siedzę i ryczę jak bóbr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 |
Raczkowanie
|
A tu taka przestroga. My podajemy na łyżeczce kropelki, bo ten kroplomierz to do dupy jest.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...ikap_.html?v=2 ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,8...vikap.html?v=2 ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Nie płacz ![]()
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brunetko powiem Ci,że ja devikap daję sporadycznie, ale daję cebion i tam też jest wit D. Ale faktycznie tak może być. i ja dziewczynom po 1 kropelce tylko daję. 3 to na pewno za dużo.
![]() |
#4907 |
Zakorzenienie
|
Ja karmie mm i daje bobik co drugi dzień (choć nie jestem w tym względzie bardzo sumienna
![]() Marina moja Agata ma po kaszkach zatwardzenie. Pare dni nie dawałam i dziś znowu jej dałam (ale bez mleka - pół słoiczka jabłuszka, troche wody żeby rozrzedzić, do tego troche kleiku ryżowego i pyszne drugie śniadanko gotowe). Moja Agata tez nie chce jesc butelką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie wlewałam bo się bałam. Tyle się nasłuchałam o tym, żeby uszka suche były.... Zresztą ja zauważyłam, że uszka się Radziowi same czyszczą. Co jakiś czas wypada trochę wosku. Też myślałam o zakupie... Ten co Dziubek polecał mi się podoba, i cena przystępna. Cytat:
![]() Cytat:
I podaję z łyżeczki bo bezpieczniej. Najczęściej wpadnie więcej niż jedna kropla to podaję nie wszystko. Raczej bym nie ryzykowała prosto do buzi..... ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Dzień dobry ![]() Chcemy kupić Małemu książkę z bajkami wiecie, taką wypasioną, z ilustracjami, żeby było dużo bajek, tych popularnych. Patrzyliśmy na allegro ale trudno nam się zdecydować, ciężko coś wybrać. Polecacie jakąś? ![]() Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-11-13 o 10:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4909 |
Zakorzenienie
|
Brunetka spokojnie, nie płacz.
Dwka wit D. zależy od tego czy duże jest ciemię i jak się zrasta. My np mamy zalecenie 3 kapsułki, bo ciemiączko duże- trochę ja przewaliłam sprawę, bo dawałam wit d w mleku, dużo zostawało na ściankach i często nie wypijała całej porcji. I może był niedobór... ![]() Miałam obawy czy lekarka się zna, bo to taka pediatra...ale chyba wielkość ciemiączka potrafi ocenić? we wtorek może ortopeda mi powie coś na ten temat. A przy najbliższej okazji będę konsultować z innym lekarzem. Może Ala ma właśnie spore ciemię? Nie sugeruj się że inne mamy dają po 1. I nie oszukujmy się, dziecko które jeździ w gondoli, osłonięte od słońca z podniesioną budą nie dostaje wystarczającej dawki. Odstaw na 3 dni. Zobacz reakcję. Jak będzie poprawa zachowania to próbuj w kapsułkach. A ząbkowanie się nie zaczęło? Chceliśmy jechać na zakupy to się panna uspała. ![]() ![]() Scio- Agu chyba sie skapowała że nutra to świństwo i nie chce. Woli pyszne słoiczki. Możesz napisać przykadowy jadłospis z całego dnia ? Jakie mleko HA wprowadzisz jak Agu skończy pół roku? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-13 o 11:00 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Marina współczuję! kurcze męczycie się już biedni tyle czasu.. brunetka spokojnie...spokojnie...s pokojnie.. strasznie jesteś zawsze roztrzęsiona.. od dwóch kropelek więcej przez parę dni tragedii dziecku nie zrobisz.. My też dajemy Devikap , 1 kroplę. Devikap jest mocniejszy niż np Vita D, więc może spróbuj przejśc na te Vita-D?
#4912 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też bede parować Krystiankowi warzywka i dlatego pytam o te Wasze parowary bo jak na razie mam model de luxe zwykły emaliowany garnek durszlak i pokrywka ![]() zabraniam tak myśleć ![]() Krystuś ma jednąkropelke devikapu ale nie wiem czy pediatra mu nie zwiększy bo mi sie poci i główke ma troche nierówną |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a my juz po 1,5h spacerku, piekne słońce choć strasznie zimno brrrrr. Wtargaliśmy cały wózek z Szymkiem na góre i spi dalej w wózku ![]() Natka ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-13 o 11:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4915 |
Rozeznanie
|
jej! dziewczyny! bardzo mi miło i dziękuję za życzenia!!!
możecie zmienić mój wiek na 33 ![]() u nas ok, tylko Zuza mało śpi w dzień i wielce zabawowa się zrobiła ![]() ![]() 10 skończyła 4 miesiące a dziś 18 tygodni zmykam na str 152 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zapomniałam,przecież Szymek w sobotę zaczął 20 tydzień ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rozszerzanie diety jest bardzo trudne, w szczególności u dzieci z problemami brzuszkowymi... Dałam syrop przeciwbólowy i właśnie viburcol i NIC... Na dodatek dostał kataru i leci mu z nosa... Cytat:
No ja właśnie mądra dałam 5 łyżek ( dużych ) na 150 ml. Kurde po 1 butelce rano nic się nie działo, dziecko jak zawsze się zachowywało. No ale przez cały dzień po tej kaszce nie chciał nic innego jeść! I nie zjadł. No to dałam mu drugą, identycznie odmierzoną butlę... Kajool chyba faktycznie te Igory to takie łobuziaki... Co do czytania na wspak imienia, lepiej nie mogło samo siebie opisać ![]() Cytat:
Chyba zostaje Ci życzyć słoneczko Tego co mi - wytrwałości, cierpliwości... Wiem doskonale co znaczy takie wymagające dziecko. Cytat:
![]() Mój też nie chce w ogóle jeść. Cytat:
![]() I zrobię tak jak piszesz - przerwa w kaszce. Powiem Ci szczerze, że ja już sama nie wiem co dawać a co nie...ehh Dziewczyny jutro mój ROGI ( ![]() ![]() ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-13 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | ||||||
Zakorzenienie
|
Brawo za poważny wiek!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie ostatnio mówiłam do swojej mamy, że dzieci powinny w brzuchu siedzieć jeszcze drugi rok, to byłoby im łatwiej potem... Bo tak to przychodzą na świat niegotowe, wystraszone, podatne na wszelkie niedogodności,np. te ciągłe bóle brzuszka, nieumiejętność regulowanie temp ciałka itp. Małe biedactwa muszą cały czas się stresować i o coś walczyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I powodzenia w nadrabianiu ![]() Brawo Szymon ![]() Dzień dobry ![]() Kupa się wreszcie zrobiła ![]() ![]()
![]() |
#4920 |
BAN stały
|
Dziubku
![]() Marinko nie wiem dlaczego zawsze po górke u Ciebie ![]() Kurczę,moze jeszcze USG brzuszka,nerek,pęcherza,n o nie wiem? Iza 2 razy zjadła kaszkę łyzeczka gestą i nic. Brunetko co za głupia lekarka ![]() 1 kropelka wit.D!!! Ja zawsze przy całej 4 zapominałam i nie dawałam co dzień ale jak sobie uświadamiałam,to wystawiałam na słonko. Nie podawaj nawet i 7 dni,niech to wyjdzie z organizmu. Nie dając,nie zaszkodzisz. I nie płacz-skąd mogłaś wiedzieć,posłuchałaś lekarki i to nie Twoja wina. A ze mna znów coś nie tak. Kłuje mnie w pipce(dzis robię test bo miałam przerwę tygodniową od tablet).Słabo mi,mdło......-ale to może zmiana leków(tzn.mniejsza dawka i tańszy odpowiednik). I nadal kaszlę,mówię przez nos.Jak można chorować 10 tygodni? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.