Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 16:10   #991
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

czesc Dziewczynki,
Zariah bardzo ladnie wygladasz...szczegolnie spodobal mi sie Twoj biust...super jest!! ....no i brzuszek oczywiscie tez super..a ta kolezanka..tak jak dziewczyny pisaly wczesniej to z oczami cos ma nie tak...i z glowa rowniez mojego Tz bratowa ma podobne zagrywki wiec ostatnio juz z nia na skypie nie rozmawiam...udaje wtedy bardzo zmeczona, gruba kobiete w ciazy ktora musi lezec na kanapie, nie lubie rozmawiac i spedzac czasu z ludzmi ktorzy sa wampirami energetycznymi

troche mnie mdli nie wiem czemu. co do ruchow, to ja tez nie czuje w kazdej godzinie, czasami mam kilka dobrych godzin ciszy.
dzis obudzilam sie o 2;30 bo Tz odwozil kolege na lotnisko, i musialam wstac i znalezc dla Tz leki jakies bo bolalo go gardlo. wrocil z lotniska po 6 rano, wiec nie chcialo nam sie spac to pogadalismy sobie w lozku i pozniej do 10 spalismy, beztroski leniwy poranek.
chyba zaraz zaczne szukac komody na ebayu. czekam na znajomych, nei jestem za bardzo towarzyska dzisiaj, w domu niezbyt czysto, ale nie chce mi sie nic robic.
musze poczytac o tym jak to jest z lataniem samaolotem z polrocznym dzieckiem, bo prawdopodobnie lecialabym we wrzesniu do Polski na miesiac.

co do alkoholu i Tz-ow...to mialam kilku co lubili piwko az za bardzo, ciesze sie ze moj Tz jest podpity maksymalnie 2x/rok, wypije sobie male piwko co kilka dni, ale jedno i wiecej nie potrzebuje. chyba nie dalabym rady z kims kto by mi pil po kilka piw dziennie...to siwadczy o problemie, przerabialam to z swoimi eks i z wlasnym ojcem, jak ja nie lubie ludzi podpitych - juz nie wspomne pijanych, wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale nie toleruje pijanych ludzi, moze to uraz z przeszlosci.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-11-13 o 16:13
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:39   #992
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej irytuje takie komentowanie wygladu i sposobu bycia innych ludzi nie majac pojecia o ich sytuacji ... jest wiele ludzi - nie tylko kobiet i kobiet w ciazy, ktorzy jedza jak myszka a waza prawie 100 kg, moja tesciowa jest tego przykladem. Ona chudnie kilo jak nic, doslownie nic nie je, nie dzialaly na nia mocne leki na efidrynie chyba po ktorych dietetyk byl pewny ze schudnie. Jakbyscie widzialy ile i co ona je to powinna wazyc 30 kg a wazy ponad 90. A ostatnio ogladalam program o dwulatku ktory wazyl o 11 kg za duzo jak na swoj wiek, rodzice robili wszystko by dziecko nie przybieralo na wadze, najgorsze jest to ze dziecko wcale duzo nie jadlo (potrafilo przezyc dzien o pol bulki z rana) a duzo sie ruszalo... lekarze rozkaldali rece. A taka menda za przeproszeniem skomentuje bezczelnie do rodzico ze maja grube dziecko i powinni mu nie dawac jesc

Ja lubie bywac wredn i dla ludzi ktorzy sa dla mnie wredni taka jestem, ale nigdy nie potrafilam np kolezance, ktora mi dogadywala kazdy gram wiecej na moim ciele przy kazdym spotkaniu (inna niz pisalam wczensiej) a sama roztyla sie tak ze nie miescila sie w zadne swoje ubrania i chodzila w spodniach dresowych jej faceta nie umialam jej powiedziec ze sie ''spasla'' bo zwyczajnie bylo mi glupio ze sie wtracam.
Mnie to wszystko tez wkurza, mozna przytyc z roznych powodow! Ja bralam leki sterydowe przez pol roku i wtedy nabawilam sie wielu dodatkowych kg, potem schudlam dosc duzo a potem zaszlamw ciaze no i tak moja waga od dawna w gore i wdol, mam sklonnosci do tycia, a wiadomo ze odchudzac sie w ciazy nie wolno, duzo nie jem , ale mam apetyt a przeciez nie bede glodna chodzic, no bez przesady! Ja tyje szybciej niz przecietny czlowiek, ale wiem ze po ciazy schudne jesli sie zapre i bedzie ok. A co komu do tego to ja naprawde nie rozumiem

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:40   #993
emigra
Zakorzenienie

My juz po wizycei u tesciowej, zjadlam prawie cala babke u niej

Co do tz i alkoholu to ja tez bylam kiedys z chlopakiem ktory nie potrafil dnia bez % wytrzymac, uwielbial sie upijac do nieprzytomnosci, a wtedy byl zupelnie innym czlowiekiem, bywalo ze byl agresywny, itp

Moj maz owszem lubi wypic ale jemu zdarza sie wypic lampke wina raz na miesiac, a pijany jest raz badz dwa razy do roku, zalezy czy swietujemy z kims swieta Nie moglabym byc z facetem, ktory ciagle mysli o piciu, moj mlodszy brat taki jest, ciagle piwo i piwo, nic innego do picia na swiecie nie ma
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:45   #994
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
moja Teściowa dokładnie tak samo mi powiedziała mam nadzieję, że w przyszłości się sprawdzi))
moja na razie się sprawdza mam dziś dzień na smutasa z powodu wyjazdu męża, nawet się kilka razy popłakałam ;( odwiozłam go do kolegi z którym pojechał i pojechałam do Tesco żeby sobie kupić coś na poprawę humoru, kupiłam szalik, pooglądałam ubranka dla maluchów i akcesoria ale pomogło tylko na chwilę, nadal mi smutno
widziałam takie wkłady gąbkowe do wanienek, wiecie może czy są dobre???
Stary 2011-11-13, 16:47   #995
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

nie lubię swojej figury w ciąży bo uda i tyłek mi przytyły ale brzuszek mi nie przeszkadza
ale zdołowała mnie dziewczyna nieziemsko. ale co tam. staram się tym nie przejmować. postaram się po prostu z całej siły już dużo więcej nie utyć.
nie mogę uwierzyć że jesli nie jestem poniżej skali to coś ze mną nie tak i urodzić mogę przez cesarkę tylko.

niedawno usłyszałam w TV że rozmiar 38 to nie wsytd.
mocno się zdziwiłam.
nigdy mi przez myśl nie przeszło że to może być wstyd. Ja najlepiej wyglądałam w rozmiarze 38 i bardzo się lubiłam. W Polsce jest straszne ciśnienie na bardzo szczupłą sylwetkę. Za duże. W programie o zdrowym żywieniu na Polsacie laska uczyła jak wyliczać swoje BMI. Zdrowe BMI to 22.
One liczy liczy swoje i z zadowoleniem wypisuje na tablicy swoje 16,7! No matko kochana! Co za terror w naszym kraju. czyli jak będę miałą BMI zdrowe (22) to będę tłusta ???

Z drugiej strony karolca też nie ma lekko bo jej też dokuczają mimo iż jest szczuplutka i powinni się nią wszyscy zachwycać. Wychodzi na to, że w Polsce ludzie koniecznie muszą komuś dokuczyć bo inaczej sami się źle czują ze sobą - leczą sobie ludzie swoje frustracje dokuczając innym

poniżej ja kilka dni temu. słoń ze wskazaniem tylko na cesarkę

Tez mi sie czasami ten nacisk na szczupla sylwetke w Polsce nie podoba
Jakas ekstremalna otylosc to wiadomo ze niezdrowa itd ale mozna byc zdrowym i w formir w rozmiarze 42, 44
A ze Polak dogryzc lubi i znalezc problem to fakt Nie mat jak poprawic sobie samopoczucie obgadujac wszystkich dookoloa
A dlaczego cesarke, dlatego ze sie za duzo wazy?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-13, 16:51   #996
joanaros
Zakorzenienie

Ależ mam dziś ochotę kupic sobie jakiś ciuch tylko nie ciążowy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 16:52   #997
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
moje kochane dziewczynki pocieszyłyście mnie - serio.

widzisz balbinka ja też pomyślałam o diecie przez jakieś 3 minuty ale potem popukałam się w głowę i się skarciłam za swoją głupotę.

uda i zadek odchudzę po ciąży i bedzie ok.

tak zawyrokowała moja mądra koleżanka, która stwierdziła że jestem taka wielka już w 24 tyg, że dziecko będzie ogromne i sn nie dam rady urodzić
Wygladzasz wspaniale!
A jesli po porodzie cos dodatkowego zostanie to karmienie i spacery z dzidzia zrobia swoje! Mamy cala wiosne i cale lato zeby chodzic z wozkami
O odchudzaniuw ciazy nie ma co myslec moze to bardziej dziecku zaszkodzic niz kilka dodatkowych kg

Dzisiaj spotkalam znajoma polke tutaj i ona mi powiedzial ze jej jedna corka urodzila sie z waga 5200 , urodzila sn

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-11-13 o 17:13
Stary 2011-11-13, 17:18   #998
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

no to jestem, spoźniona ale jestem ;]

JA sie zastanwiam czmeu nie mam powiadomien z poprzendiego watku az tu wchodze na wizaz a tu juz 11 sron do nadrobienia haha ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:21   #999
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no to jestem, spoźniona ale jestem ;]

JA sie zastanwiam czmeu nie mam powiadomien z poprzendiego watku az tu wchodze na wizaz a tu juz 11 sron do nadrobienia haha ;]
Dobra jestes
No i witamy z powrotem

Viki 28.04.2012
Stary 2011-11-13, 17:34   #1000
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
ja tesknie za jeansami zwyklymi co prawda ciazowe sa wygodniejsze, ale jakos tak mialabym ochote zalozyc zwykle jeansy i tshirt i nie martwic sie czy zakryje mi brzuch

chociaz dzisiaj smigam w leginsach i dlugim tshircie i sweterku i myslalam ze wygladam kiepsko (grunt to wygoda) a maz nie mogl sie napatrzyc i powtarzal mi ciagle ze tak slicznie wygladam z brzuszkiem
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:42   #1001
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
moja na razie się sprawdza mam dziś dzień na smutasa z powodu wyjazdu męża, nawet się kilka razy popłakałam ;( odwiozłam go do kolegi z którym pojechał i pojechałam do Tesco żeby sobie kupić coś na poprawę humoru, kupiłam szalik, pooglądałam ubranka dla maluchów i akcesoria ale pomogło tylko na chwilę, nadal mi smutno
gdzieś słyszałam ,że te wkłady z gąbki nie są za dobre, bo ciężko je utrzymać w czystości, tam się cały syfik gromadzi , trzeba by to prać pewnie po każdej kąpieli
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 17:58   #1002
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Jolka ja też przez kilka lat walczyłam z zamiłowaniem TŻta do piwka o najróżniejszych porach dnia, do 3-4 piwek co dzień wieczorem, do imprezek suuuuto zakrapianych. Tłumaczyłam, że moim zdaniem ma problem. Bo jeśli piwo albo inny alko nie może leżeć w domu bo on je wypije to chyba coś nie tak. Lata mi to zajęło zanim do niego dotarło i sam przyznał sam, że ma problem. Ustaliliśmy, że piwko i inne alko tylko w weekendy. I jest ok. Ale zajęło mi to, jak mówię, z 3-4 lata
teraz piwko jest w weekendy i to nie zawsze, whisky i porto stoją w lodówce odkąd zaszłam w ciążę i TŻta nie ciągnie, bardzo mnie to cieszy. Imprezki normalne, alko jest ale bardzo przyzwoicie
Powodzenia! Dużo pracy to wymaga ale się udaje

No to ja muszę przekonać jakoś swojego bo jak by pił tylko w weekendy to już pół biedy, niech sobie pije w weekendy, ale nie w tygodniu ewentualnie to jedno wieczorem ok ale nie po kilka.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:

ja też

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Co do tz i alkoholu to ja tez bylam kiedys z chlopakiem ktory nie potrafil dnia bez % wytrzymac, uwielbial sie upijac do nieprzytomnosci, a wtedy byl zupelnie innym czlowiekiem, bywalo ze byl agresywny, itp

Moj maz owszem lubi wypic ale jemu zdarza sie wypic lampke wina raz na miesiac, a pijany jest raz badz dwa razy do roku, zalezy czy swietujemy z kims swieta Nie moglabym byc z facetem, ktory ciagle mysli o piciu, moj mlodszy brat taki jest, ciagle piwo i piwo, nic innego do picia na swiecie nie ma
Ale mój się nie upija tym piwskiem on żeby upić się piwem musiałby wypić chyba z 10 - 12

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

ja mam dzisiaj na sobie te spodnie dresowe z Pepco za 19,99 są mega wygodne jutro chyba kupie sobie drugie inny kolor o ile jeszcze będą i będzie mój rozmiarek

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:03   #1003
tynka88
Zadomowienie

ja juz w domku, TZ na basenie, tez miałam ochote na ten basen, ale po pierwsze boje sie infekcji, po drugie boje sie ze ktos moglby mnie kopnąć, ii boje sie ze sie posliznge a na koniec boje sie ze sie przeziebie takze wybrałam łożko i komputer.

Mój mąż tez uwielbia F1, mecze ,boks go nie interesuja tylko te auta pokonujące kolejne kółeczka, najbardziej podnieca sie ,gdy któreś auto wyleci z toru albo sie rozbije

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki

Dziekuje za mile slowa i za wsparcie

Odnosnie lekow: Ja juz nie dyskutuje z moim lekarzem, mimo iz jestem pielegniarka i znam wiele lekow i ogolnie jestem duza przeciwniczka lekow wogole a co dopiero w ciazy.....jednak w poprzedniej ciazy mialam do siebie duzy zal za to, ze zadecydowalam sama co robic.
W I ciazy pozwolilam sobie nie brac Isoptinu wlasnie p/skurczowo, ktory gin przepisal mi jako pierwszy lek gdy zobaczyl moja dlugosc szyjki i po wywiadzie o twardnieniu brzuszka.
Ale ja sobie stwierdzilam, ze Isoptinu absolutnie nie bede brac, bo to jest mocny lek nasercowy i ma tyyyyyle p/wskazac i dzialan niepozadanych, ze na pewno zaszkodzi malenstwu. I na nast wizycie po 3 tyg. powiedzialam szczerze lekarzowi ze stwierdzilam sobie sama, ze nie bede takiego leku brac i nie bralam go. Gin mnie zbadal i dostalam taki ochrzan ze sie poplakalam u niego w gabinecie.
Mial racje, przez te 3 tyg. szyjka mi sie otworzyla z jednej str i duzo skrocila, moj gin bardzo sie zmartwil i wkurzyl na mnie, ze go nie posluchalam a sama zadecydowalam co robic.

Kochane: Jesli jest potrzeba tak jak u mnie zeby nie urodzic w 7 m-cu dziecka, to No-spa czy inne leki p/skurczowe maja duzy sens i jesli mamy zaufanie do lekarza, to nie ma sie co zastanawiac, czytac ulotek itd... bo im wiecej myslimy, czytamy, tym wiecej szkody sobie i dziecku robimy.
Ja bym sobie a nawet nie sobie a Filipkowi wielka szkode zrobila, ja nawet wtedy rozmyslalam zmiane lekarza jak on przepisal Isoptin, bo stwierdzilam, ze przeciez po co mi taki lek, gin na pewno przesadza itd....
Na pewno bym nie donosila gdyby nie te leki ktore bralam.
Byla taka koniecznosc i nie ma co rozmyslac, bo ryzyko jest mniejsze w przypadku brania lekow niz ich nie brania.

No to sie pomadrzylam, ale musialam Wam o tym powiedziec, zebyscie za bardzo nie analizowaly wszystkiego. Bo lekarz na pewno zna sie bardziej niz my.
Aguska zgadzam sie z Tobą całkowicie, nie sadze zeby ktos w ciazy brał leki bez wyraźnych zalecen, a niektore kobiety tylko dzieki lekom sa w stanie zajsc w ciaze a pozniej ja utrzymac i donosic. Mam w rodzine dziewczyne, która poroniła juz dwa razy w 3 i 5 miesiacu, teraz dzieki lekom dosłownie za chwile bedzie rodzic.

Cytat:
dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

nie lubię swojej figury w ciąży bo uda i tyłek mi przytyły ale brzuszek mi nie przeszkadza
ale zdołowała mnie dziewczyna nieziemsko. ale co tam. staram się tym nie przejmować. postaram się po prostu z całej siły już dużo więcej nie utyć.
nie mogę uwierzyć że jesli nie jestem poniżej skali to coś ze mną nie tak i urodzić mogę przez cesarkę tylko.

mocno się zdziwiłam.
nigdy mi przez myśl nie przeszło że to może być wstyd. Ja najlepiej wyglądałam w rozmiarze 38 i bardzo się lubiłam. W Polsce jest straszne ciśnienie na bardzo szczupłą sylwetkę. Za duże. W programie o zdrowym żywieniu na Polsacie laska uczyła jak wyliczać swoje BMI. Zdrowe BMI to 22.
One liczy liczy swoje i z zadowoleniem wypisuje na tablicy swoje 16,7! No matko kochana! Co za terror w naszym kraju. czyli jak będę miałą BMI zdrowe (22) to będę tłusta ???

Z drugiej strony karolca też nie ma lekko bo jej też dokuczają mimo iż jest szczuplutka i powinni się nią wszyscy zachwycać. Wychodzi na to, że w Polsce ludzie koniecznie muszą komuś dokuczyć bo inaczej sami się źle czują ze sobą - leczą sobie ludzie swoje frustracje dokuczając innym

Zariah figure masz rewelacyjną , bardzo ładna pupa. Ja jezeli juz uslysze głupia uwage, mówie ze to wszystko jest niewazne, ze jestem najszczesliwsza ze dzidzia jest , i ze bede mama. A poza tym TZ codziennie mi mówi jak mu sie podobam, wiec obcymi sie nie przejmuje

Cytat:
Ja tez slyszalam ze na tych gabkach gromadza sie bakterie i ogolnie opinie na NIE .

A co piwska i TZ to moj wypija jedno dwa dziennie zazwyczaj wieczorem, i mialam okres ze z tym chcialam walczyc, ale przemyslalam to i doszlam do wnioskow takich ze to piwo mu nie szkodzi , ze nigdy mu nie odbija, ze nie obciaza to jakos bardzo naszego budżetu i ze sama lubie napic sie wieczorem szklanke czy nawet jedno piwo.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-13 o 18:08
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:20   #1004
karolca
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ale tak po łebkach.

Cytat:
dzięki dziewczynki.
jesteście kochane.

mocno się zdziwiłam.

Nigdy nie mogłam wyjść poza rozmiar 36, teraz gdy mam najczęściej 38/40 (dół) i 36 (góra), nadal slyszę, że jestem chuda itp.
Dziś też troszkę nasluchałam sie, ze powinnam za dwóch jeść, że za mało przytyłam w ciąży i że w połowie ciąży to brzuch powinien być większy.
Wiedziałam, że tak będzie. Ale najgorzej nie było, po prostu posłuchałam jak to było 30 lat temu i tyle.
Ale mama znajomych ciągle coś podstawiała do jedzenia. No i jadłam i jadłam. A obiecałam sobie przystopować.

A poza tym ładnie wyglądasz Słoniku

Cytat:
Wiadomo, ze kazda z nas chce jakos w miare wygladac, podobac sie innym, ja moge za siebie powiedziec, ze ja lubie dobrze wygladac, ale dlatego, bo czuje sie pewniej i zdrowiej.
Nie chcialabym tylko doprowadzic sie do takiego stanu, zeby z trudnoscia sie poruszac, bo lubie byc zalezna od siebie.
Ale nigdy nie skomentowalabym glosno ze kolezanko zgrublas, wez sie za siebie, moge sobie pomyslec ale nie mam prawa mowic, chyba ze to moja bliska kolezanka i mowimy sobie tak ze chcemy dla siebie dobrze.
Poza tym, dla mnie najwazniejsze jest jak rozmowa zaczyna sie co u Ciebie jak maluszek, zdrowy? Jak sie czujesz???
A nie: ile juz przytylas???
Nie znosze takich tekstow!

Odnosnie Twojej nast wypowiedzi, ja tez widze nieszczescia jak tylko zaczynam narzekac, wiec szybko prestaje
W rozmowie z jakąkolwiek koleżanką w ciąży nigdy nie pytałam "to ile juz przytyłaś". Zazwyczaj powiem, że ładnie wygląda, że ma ładny brzuszek i inne miłe słowo, bo wiem jak jest to potrzebne

W gościach mała była dziś bardzo grzeczna, nawet jak trochę się połozyłam (dlatego fajnie jest być w ciąży, bo zawsze pozwalają wygodnie leżeć). Dopiero jak wróciliśmy do domu to zaczęła delikatnie dokazywać, hehe
Może będzie grzeczna na wyjazdach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:28   #1005
gucia6
Zakorzenienie

Zariah
po pierwsze masz bardzo zgrabniutki brzuszek

a kolezanka... typowy przyklad zgorzknialej, zazdrosnej i zawistnej kobiety/samicy, ktora kazda inna traktuje jako rywalke...

przykre tylko, ze jednak w swiecie myslacych istot, jakimi sa ludzie zdarzaja sie takie typy

Karolca... ja mam zawsze "odwrotny" problem... gore nosze 38, dol 36

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-11-13 o 18:30
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:31   #1006
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

wiecie ja już doczekać się nie mogę kiedy dzidzia będzie z Nami

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:46   #1007
tynka88
Zadomowienie

mnie sie to wydaje takie odległe

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 18:49   #1008
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Bylismy z mezem z Leroy.
Kupilam zaslonki do kuchni: jedna po 9 zł tylko mama musi mi skrocic
I kupilismy farbe do sypialni, dwa kolory: pachnacy cynamon(brazik) i lany pszenicy(zolty) hehe
Nie moglismy sie zdecydowac, bo maz chcial zielen a ja kawowy albo fiolet wiec musielismy isc na kompromis
Myslimy zeby do polowy na braz a od polowy wzwyz zolty
i potem jakis wzor na tym zoltym tym cynamonowym

Cytat:
wczoraj właśnie usłyszałam takie pytanie od cioci mojego męża... Nie było żadnego pytania o to jak się czuję, czy wszystko w porządku, jak wyniki... tylko ile przytyłam...;/
No super.
Wiesz ja sobie tak mysle, ze jak mi sie ktos zapyta ile przytylam, to powiem, ze oj bardzo duzo, juz 30 kg ale maluszek zdrowy, dziekuje
Cytat:
A gdzie Twoj maz wyjechal??
Odnosnie wkladu gabkowego, to tylko siedlisko bakterii chyba ze bedziesz codziennie wyparzac zeby dobrze wyczyscic z osadu z kapieli... Wiesz gabka jak gabka, chlonie wszystko
ja bym odradzala, a polecila zwykla pieluszke tetrowa na dno i nic wiecej.
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Aguska zgadzam sie z Tobą całkowicie, nie sadze zeby ktos w ciazy brał leki bez wyraźnych zalecen, a niektore kobiety tylko dzieki lekom sa w stanie zajsc w ciaze a pozniej ja utrzymac i donosic. Mam w rodzine dziewczyne, która poroniła juz dwa razy w 3 i 5 miesiacu, teraz dzieki lekom dosłownie za chwile bedzie rodzic.
Wiadomo, gdyby nie bylo jakis specjalnych zalecen, ale jesli cos sie dzieje, no to niestety trzeba. Ja z Filipkiem jestem tego przykladem.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
W rozmowie z jakąkolwiek koleżanką w ciąży nigdy nie pytałam "to ile juz przytyłaś". Zazwyczaj powiem, że ładnie wygląda, że ma ładny brzuszek i inne miłe słowo, bo wiem jak jest to potrzebne
To sa specyficzni ludzie, ktorym czegos brakuje.
Albo po prostu chca zrobic na zlosc.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:17   #1009
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wygladzasz wspaniale!
A jesli po porodzie cos dodatkowego zostanie to karmienie i spacery z dzidzia zrobia swoje! Mamy cala wiosne i cale lato zeby chodzic z wozkami
O odchudzaniuw ciazy nie ma co myslec moze to bardziej dziecku zaszkodzic niz kilka dodatkowych kg

Dzisiaj spotkalam znajoma polke tutaj i ona mi powiedzial ze jej jedna corka urodzila sie z waga 5200 , urodzila sn

5200!
ja miałąm 4300 i mama się nieźle ze mną namęczyła
a 5200 to już nie wiem...
grunt że dała radę

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
No to ja muszę przekonać jakoś swojego bo jak by pił tylko w weekendy to już pół biedy, niech sobie pije w weekendy, ale nie w tygodniu ewentualnie to jedno wieczorem ok ale nie po kilka.
oj długo, długo to trwało. ale się udało i od 2-3 lat już mam spokój
powodzenia!

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:

A poza tym ładnie wyglądasz Słoniku

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Zariah
po pierwsze masz bardzo zgrabniutki brzuszek

a kolezanka... typowy przyklad zgorzknialej, zazdrosnej i zawistnej kobiety/samicy, ktora kazda inna traktuje jako rywalke...

przykre tylko, ze jednak w swiecie myslacych istot, jakimi sa ludzie zdarzaja sie takie typy

Cytat:
Wiesz ja sobie tak mysle, ze jak mi sie ktos zapyta ile przytylam, to powiem, ze oj bardzo duzo, juz 30 kg ale maluszek zdrowy, dziekuje
też tak chyba zacznę mówić to może się odczepią

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:28   #1010
karolca
Zakorzenienie

Też chciałabym powiedzieć, że dużo przytyłam, ale nie da się

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-13, 20:30   #1011
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej kochane! Ja dziś w dośc kiepskim nastroju, ale zaraz będzie pyszne jedzonko na kolacje i do tego cukierki na zagryzkę, więc na pewno zrobi mi się lepiej

Cytat:
tęś Moją teściową już ustawiłam w kwestii jedzenia. Kiedyś mi powiedziała jak nie chciałam czegoś jeść że się obrazi, na to ja jej "to trudno"

A co do gadania o chudości to zawsze mówię, że wolę być szczupła niż gruba i borykać się z nadwagą. Dyskusja szybko się ucina, bo komentującymi są najczęściej panie z wałeczkami tu i ówdzie
Moja teściowa jest bardzo szczupła i filigranowa. Co mnie wkurza, to wpychanie jedzenia na siłę, donoszenei dokładek, zachęcanie do jedzenia, nawet, gdy się opróżniło cały talerz i zaraz pęknie, co czyni w sposób wręcz nachalny! Do tego kupuje mnóstwo słodyczy i także je wmusza, nie bacząc, że ktoś chciałby schudnąc, np mój tz a jej własny syn...Co najzabawniejsze, sama je jak ptaszek i słodycze dawkuje bardzo oszczędnie Z tego, co mi mówiła, to ona w ciązy przytyła tylko 8 kg. Mam nadzieję, że nie będą komentować mojej wagi i brzucha, a za mieś jedziemy do Polski. Raz teść przez tel mówił do mojego tz, że kobiety w ciązy często strasznie tyją i włacza im sie apetyt, wiec musze uwazac...Zdenerwowało mnie to!

Cytat:
Na pewno jak tesciowa u nas zamieszka, to nie da mi spokoju, zagada mnie na smierc Bede miala codzienne sprawozdanie z tego jak rosna w jej ogrodku roslinki, jaka spodnice sasiadka kupila i co powinnam jesc
Aguśka, na pewno dasz radę nawet z teściową u boku! Moze nie bedzie tak zle, bo bedzie musial przeciez zajac sie malym, wiec nie bedzie miala czasu gadac! Moja tez lubi gadac, a sluchac juz mniej. Potrafi nawijac non stop, szczegolowe sprawdozdanai wlasnie, co czesto jest po prostu nudne, rozwlekle i slucham tylko przez grzecznosc

Cytat:
Też chciałabym powiedzieć, że dużo przytyłam, ale nie da się
Ja z kolei chciałabym nie przytyć za dużo, a waga rośnie z dnia na dzień. Już mam lekko ponad 6 kg, i mimo, że jakoś to się równomiernie rozkłada, to gdy zakładam bluzki, nie obcisłe, z przed ciązy, to opinają się o biust, biodra, a przed ciążą były lużne. Cóż, jeśli wiem, że zdrowo się odżywiam i unikam tuczącego jedzenia(staram się), to nie będzie mi to snu z powiek spędzałoi nie bede sobie od ust odejmowac. Ale nie ma się co oszukiwać, trzeba się jednak troszkę pilnować, a nie wychodzić z założenia, jak 20-30 lat temu, że należy jeśc za dwoje ile wlezie!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:32   #1012
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
A gdzie Twoj maz wyjechal??
Odnosnie wkladu gabkowego, to tylko siedlisko bakterii chyba ze bedziesz codziennie wyparzac zeby dobrze wyczyscic z osadu z kapieli... Wiesz gabka jak gabka, chlonie wszystko
ja bym odradzala, a polecila zwykla pieluszke tetrowa na dno i nic wiecej.
dzięki za radę
męża wysłali na 2 tyg do Legionowa na szkolenie (on policjant ) więc było mi smutno, ale później byli znajomi i mi poprawili humor
teraz siedzę i oglądam Taniec z Gwiazdami
Stary 2011-11-13, 20:37   #1013
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za radę
męża wysłali na 2 tyg do Legionowa na szkolenie (on policjant ) więc było mi smutno, ale później byli znajomi i mi poprawili humor
teraz siedzę i oglądam Taniec z Gwiazdami
2 tygodnie szybko zleci

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-13, 20:42   #1014
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
2 tygodnie szybko zleci
mam nadzieję z resztą w środę jadę do Kielc do mamy pomóc jej sie pakować bo do końca miesiąca tam mieszka, a potem przeprowadzka, a w weekend mam szkołę
Stary 2011-11-13, 21:19   #1015
Kulkaaga
Wtajemniczenie

I znowu ponadrabiałam

Cytat:
Dziewczynki, co myślicie o łóżeczkach (drewnianych drabinkowych-kojcach) z szufladą pod spodem? czy jest to praktyczne? mamy mało miejsca w mieszkanku, więc pewnie przydałaby się dodatkowo szuflada, ale zastanawiam się czy nie ma to jakichś wad?
Ja intensywnie myślę o łóżeczku, meblach i nieszczęsnym pokoju, bo mamy mały i nieustawny
Dziś wpadły mi w oko meble Klupś i łóżeczko właśnie z szufladą na dole

Cytat:

A gdzie ten słoń przepraszam??? Chyba flesh z aparatu go wystraszył i sie schował, bo na zdjęciu to ja widzę tylko fajną ciężarną z fajnym brzuszkiem

Cytat:
Nigdy nie mogłam wyjść poza rozmiar 36, teraz gdy mam najczęściej 38/40 (dół) i 36 (góra), nadal slyszę, że jestem chuda itp.
Dziś też troszkę nasluchałam sie, ze powinnam za dwóch jeść, że za mało przytyłam w ciąży i że w połowie ciąży to brzuch powinien być większy.
Wiedziałam, że tak będzie. Ale najgorzej nie było, po prostu posłuchałam jak to było 30 lat temu i tyle.
Ale mama znajomych ciągle coś podstawiała do jedzenia. No i jadłam i jadłam. A obiecałam sobie przystopować.
Ja ciągle słyszę głupie pytania, czy aby ja się w ciąży nie odchudzam, bo jutro początek 18 tyg a u mnie niecałe 1,5 kg na plusie

Zmusiłam w końcu Tż-ta do działania - w przyszłym tygodniu zamawiamy drzwi i kupujemy panele, może w końcu coś się ruszy z tym pokojem dziecięcym
Stary 2011-11-13, 21:22   #1016
19claudia91
Rozeznanie

Właśnie wróciłam od TŻ i do mnie też wszyscy z pytaniem ile przytyłam.. no szok uwzięli się na nas? ogólnie od poniedziałku idzie mi 21 tydzień i +7 na wadze, mało co się tym przejmuje, nie mam zamiaru doprowadzać się do stanu gdzie burczy mi w brzuchu i słuchać nagadywania innych chociaż nie były to niezbyt miłe dogryzki, wręcz grzecznie bo mówili że brzuszek mi urósł a ładnie się ogólnie trzymam.. Cały czas mi siara z piersi leci i z tygodnia na tydzień coraz więcej, cały stanik mam mokry wr, chyba będę musiała się zaopatrzyć we wkładki..

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 21:24   #1017
karolca
Zakorzenienie

Coś mnie brzuch z lewej strony na dole zaczął pobolewać :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-13, 21:29   #1018
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
Coś mnie brzuch z lewej strony na dole zaczął pobolewać :/
Oby nadal się wszystko rozciągało, jeśli będzie notorycznie się powtarzać pędź mi do gina! Wszystko będzie dobrze

Fabianek
Stary 2011-11-13, 21:34   #1019
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Oby nadal się wszystko rozciągało, jeśli będzie notorycznie się powtarzać pędź mi do gina! Wszystko będzie dobrze
mała wlasnie daje popis swoich mozliwości, cały brzuch mi skacze Więc dziecko ma się dobrze
Dziś sporo siedziałam w mało wygodnej pozycji.
Jak w nocy będzie bolało, to na pewno pojadę do lekarza, nie będę się zastanawiała. A bol nie jest jakiś straszny, lekkie kłocie...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-13, 21:36   #1020
19claudia91
Rozeznanie

Cytat:
mała wlasnie daje popis swoich mozliwości, cały brzuch mi skacze Więc dziecko ma się dobrze
Dziś sporo siedziałam w mało wygodnej pozycji.
Jak w nocy będzie bolało, to na pewno pojadę do lekarza, nie będę się zastanawiała. A bol nie jest jakiś straszny, lekkie kłocie...

Mnie kłuje jak kichnę czy też podniosę się szybciej z łóżka albo zaśmieje zbyt mocno.. a u mnie bobas też szaleje, nie daje mi z wieczora zasnąć, a rano pierwszy mnie budzi..

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości