|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Współczuję, bo wiem, co to migrena
Póki co w ciąży mnie nie spotkało (odpukać, wypluć i co tam jeszcze) i mam nadzieję, że tak pozostanie, bo to nic innego, jak koszmar. |
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
mnie może nie migrena, ale taki ból głowy trzymał że płakałam.... spać nie mogła, nic nie pomagało... na szczęście przeszło - hip hip hurraaa!
|
|
|
|
#4083 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć na koniec weekendu
![]() Już dawno tak aktywnie nie spędzaliśmy weekendu, nawet prania nie zrobiłam, teraz pralka kręci. I tak pewnie do 22 ![]() Chleb rośnie, bo nie mam nic na śniadanie, a ja w końcu usiadłam żeby odpocząć. Nie pamiętam kiedy w weekend wstawaliśmy o 7. Ale warto, dni dłuższe, a perspektywa fajnego spędzenia czasu powoduje, że chętnie się wstaje. Nie to co do pracy...Cytat:
Cytat:
Oczywiście to nie reguła, ale bywa i tak, że jest gorzej. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale jakoś przeżyję ![]() Cytat:
![]() A w przyszłym roku święta spędzimy w naszym nowym mieszkaniu, to się dopiero nie będę mogła doczekać! Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze
|
|
|
#4084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeja, ja do niedawna miałam tak intensywne bóle głowy, że budząc się rano czułam się jakbym miała ciężkiego kaca:/ który trzymał mnie cały dzień
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okropnie Ci współczuję, bo ból głowy to jedna z najgorszych rzeczy...
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak się w ogole czujecie fizycznie?
Nie macie jakiegoś takiego uczucia, że coś może być nie tak i w ogóle? Bo mnie czasami dopadają takie myśli...
|
#4087 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem czy ta ciąża tak na nas wpływa, ale ja też gdzieś od połowy października już marzę o świętach
Najchętniej to bym poszła na zwolenienie na cały grudzień, żeby sobie wszystko przygotować, ozdoby, wypieki itd., no ale nie będę przeginać
|
|
|
|
#4088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się ciążą, jestem bardzo pozytywnie nastawiona i nic tego nie zmieni. Pewnie przyjdzie rozczarowanie, bo cały ten cud macierzyństwa to jedna wielka bzdura, ale póki co fajnie jest. Cytat:
Ale jakis tydzień przed świętami bym chętnie wzięła wolnego. Pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo ustąpię koleżance, skoro później ma mnie nie być dłuższy czas. Niech ona spokojnie przygotuje święta, ja się będę byczyć później.
|
|
|
#4089 |
|
Konto usunięte
|
andzya, ja już tu pisałam, że miewam takie myśli, są przerażające
Ale staram się je odganiać od siebie...
|
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorowych snów! Zmykam do kąpieli.
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30487759]andzya, ja już tu pisałam, że miewam takie myśli, są przerażające
Ale staram się je odganiać od siebie...[/QUOTE]widzisz, nie doczytałam ![]() Ja też uważam, że są przerażające ... I też staram się je odganiać. Najchętniej to bym co tydzień latała robić USG Panikara ze mnie, co? Zwłaszcza, że czuję się okej, nic mi się nie dzieje a i lekarz mówi, że wszystko jest w porządku. Ale tyle się czyta o tym, że dziewczyny czuły się okej i coś się stało... ehhh.W ogóle to zaobserwowałam u siebie, w sumie to wczoraj już, na na piersiach strasznie wyraźne żyłki ! Takich to ja nigdy nie miałam ![]() ps. kochane, czemu nie pokażecie swoich brzuszków?
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2011-11-13 o 22:05 |
|
|
|
#4092 |
|
Konto usunięte
|
Ja też, powinni mi na czas ciąży odciąć dostęp do neta
Tylko się stresuję
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
Ja jutro zaczynam 15tc., w czwartek dopiero wizyta u lekarza, ale ja chyba nie wytrzymam i zadzwonię tam jutro i przełożę wizytę na wtorek lub środe. Niestety ja tez jestem z tych co jak za długo nie widzą dzieciaczka na usg to panikują czy tam oby na pewno jest wszystko ok.
Ja od kiedy chodzę na basen i te ćwiczenia dla kobiet w ciąży mój brzuszek się zmniejszył i waga na szczęście przestała wzrastać. Właśnie przeczytałam, że w 16tc mamusie mogą już poczuć ruchy dziecka...O rany, jeśli któraś poczuje niech pisze!!! |
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobranoc dziewczynki! odpoczywajcie zeby rano wstac pelne energii
|
||
|
|
|
#4096 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, hej!
Ależ dziś znowu dla odmiany świąteczną atmosferę zrobiłyście. Żywy ten nasz wątek, nie ma co Zaglądałam już do Was koło południa, ale na innym moim wątku dziewczyna wrzuciła link do bardzo wzruszającego bloga... i wsiąkłam na 2 godz Wrzucam Wam też, ale ostrzegam, jak któraś nie ma czasu, to lepiej niech nie zagląda ![]() http://pragnienieme.blog.onet.pl/ Dziewczynki, ciśnienie musi być jakieś nie teges albo coś... Ja nie miałam nigdy migren, tylko taki "zwykły" ból głowy i właśnie od wczoraj też mnie męczy, już drugi dzień Nawet nie chciało mi się na wizaż zaglądać, choć tak to lubię Ja też nie przepadam za prasowaniem. Generalnie codzienne ubrania mam takie, że się ich nie prasuje (pomijam takie przypadki jak moja teściowa, która kiedyś prasowała wszystko, łącznie z t-shirtami i bielizną ). Niestety jako że obydwoje z mężem pracujemy w banku, to tydzień w tydzień 10 koszul musi być wyprasowane i jeszcze jakaś spódnica czy spodnie w kantkę. Na szczęście od dłuższego czasu mamy odnośnie domowych obowiązków konkretny podział z mężem, które co robi i parę miesięcy temu wymieniłam się z prasowaniem jego koszul za odkurzanie Odnośnie wanienki i kąpieli powiem, że wg mnie strach ma wielkie oczy, a wszelkie dodatki do wanienki to często siedlisko bakterii - trzeba bardzo dbać o ich higienę, często wymieniać, wygotowywać. Najlepsza jest najzwyklejsza wanienka i stojak (ten drugi dla zdrowia kręgosłupa rodziców). Oczywiście, że też na początku bałam się pierwszych kąpieli, ale szybko mi to przeszło. Jak się dziecku przełoży rękę pod karkiem i głowa się częściowa na tej ręce (na przedramieniu dokładnie) opiera, a dłonią i palcami obejmuję się rękę dziecka tuż przy ramieniu, to nie ma takiej opcji, żeby dziecko się wyślizgnęło. Kilkutygodniowy maluch nie ma jeszcze tyle siły, żeby się wyrwać, czy obrócić nagle na bok. A dzięki swobodzie w wannie można maluchowi trochę zabawy zafundować, takie niby pływanie - ruszać nim delikatnie do przodu i do tyłu Wrzucę zdjęcie poglądowe - kąpiel Maksa ze szpitala Co prawda tam jeszcze pod paszką nie widać palców położnej, ale o to chodzi generalnie.Cytat:
Cytat:
Dla mnie najlepszy zestaw to body i półśpiochy (czyli po prostu spodenki ze stópkami), a na noc body i pajacyk - co do nocy, rożków, kocyków też zaraz się wypowiem ![]() Cytat:
Taki maluszek potrafi bardzo się wiercić w czasie snu i praktycznie po chwili kocyk już go nie przykrywa. Dla kilkumiesięczniaka bardzo polecam śpiworek - taki jakby na szerokich ramięczkach, a dół jak zwykły śpiwór Cytat:
Ja mam dla syna założony w wieku 4 lat, przewidziany na 15 lat program inwestycyjny w funduszach inwestycyjnych. Jeśli nie orientujesz się w takich sprawach, to żeby nie tracić czasu na chodzenie i wypytywanie po kolei w bankach i towarzystwach ubezpieczeniowych, to najlepiej umówić się z doradcą typu open finance, który ma w ofercie produkty wielu banków/ubezpieczycieli i dobierze coś do Twoich oczekiwań.Cytat:
![]() Żartujesz z tym myciem podłogi? Ja nie cierpię, tyle "paprania się" z tym, a odkurzanie toleruję - szybkie i bezbolesne ![]() Cytat:
Cytat:
Taka ładna myśl, a tak nieładnie zakończona Cud macierzyństwa też istnieje, choć wcale nie jest sielanką!Cytat:
![]() andzya, a gdzie Twój brzuch, że pytasz o inne? Ja swój już na mailu pokazywałam, dziś tż zrobił mi aktualne, ale moment po tym wysiadła bateria i już nie zdążyłam przerzucić na kompa. Teraz się ładuje, więc jutro wrzucę.
|
||||||||
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30488111]Ja też, powinni mi na czas ciąży odciąć dostęp do neta
Tylko się stresuję [/QUOTE]ja na necie nie czytam nic o ciazy .. bo bym sobie tylko wmawiala i sie stresowala .... Cytat:
|
|
|
#4098 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30484779]Współczuję, bo wiem, co to migrena Póki co w ciąży mnie nie spotkało (odpukać, wypluć i co tam jeszcze) i mam nadzieję, że tak pozostanie, bo to nic innego, jak koszmar.[/QUOTE] Oby tak dalej. Niektórym dziewczynom w ciąży przechodzi i nie mają migren... Ja ostatnią taką migrenę miałam w maju. Wczoraj myślałam, że już koniec będzie... Ale zapowiadała się od czwartku. Tylko w ciąży nie można wziąć sobie procha zapobiegawczo... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy na wieści z wizyty. Ciekawe, czy uda Ci się przełożyć. ![]() Dzisiaj czuję się o tyle dobrze, że głowa nie boli. Mdłości póki co mam, ciekawe, czy utrzymają się cały dzień, czy to tylko poranne będą. Ale traktuję to jako dobry znak, jak są mdłości, to i hormony ok. Zajrzę po pracy... Jak przetrwam... ![]() Przyjemnego dzionka Wam życzę! |
|||||
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Chyba cały weekend przesiedziałyście przed komputerami bo tyle miałam do nadrobienia ![]() Co do prasowania koszul męskich to ja zawsze je wieszam na ramiączku mokre 'z wodą' nad wanna, one sobie schną co prawda ciut dużej ale prasowanie idzie jak z płatka Moja teściowa po takim wieszaniu w ogóle już nie prasuje ![]() Ktoś napisał o gąbce do wanienki... to siedlisko bakterii i brudu ![]() Wczoraj byliśmy w ecco po buciki dla Miłka i przy okazji wstąpiliśmy do cocodrillo po parę ubranek i wyszliśmy z naręczem ubranek niemowlęcych w odcieniach różowych i pomarańczowych |
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
ZGADZAM SIĘ nie nadaje się to w ogóle. Jesli juz to są takie plastikowe podstawki ja na to kladlam pieluszkę przez pierwsze dni później już mąż był mistrzem w kąpaniu
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
)Zaczynam dzis 15 tydz jupiii o 14 ide do endokrynologa po wyniki tych przeciwcial, mam nadzieje ze bedzie ok.Jutro ginekolog, ale zwykla wizyta, usg dopiero w 21 tyg <chyba sie nie doczekam!>jeszcze 6 tyg Ja tez juz nic nie czytam na necie, bo pisza same glupoty :PP Ciuszki juz kupujecie ? ja czekam na styczniowe wyprzedaze )Co do brzuszka to ja jestem ogolnie okraglutka i nie widac mi jeszcze ;/ a chcialabym juz miec taki ladnyyyy okragly no ale coz ![]() Dzidzi tez z utesknieniem czekam az mnie kopnie ;]] ps. Ponury dzien! ;/
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam dostępu do maila i nic o nim nie wiem. Może ktoś mnie naprowadzi?
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was
muszę się pochwalić TRZYMAM WAGĘ
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE
![]() :Ja od dzis bardzo sie bede starala nie jesc nic niezdrowego, slodkiego i wszystko w mniejszych ilosciach. zobaczymy, moze waga stanie, oby! trzymaj za mnie kciuki
|
#4105 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja 14 tydzień i 4 kg na plusie lecz moje piersi z 3 kg utyły z B zmieniły sie chyba w małe D,kupiłam wczoraj cyckonosz C i za mały
|
|
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogliśmy się powstrzymać
Poza tym ceny nie były wygórowane i nawet sporo było przecen Pamiętam, że w zeszłym roku przed 6 grudnia kupiłam mnóstwo przecenionych ubranek w 5-10-15 więc może te dziecięce wyprzedaże wcześniej się zaczynają
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja czekam na to usg z utesknieniem, bede znala plec po swietach wiec powolutku bede kupowala Narazie nawet nic ciekawego nie widzialam;/ jedynie w tesco na przyszly rok ladne kpl swiateczne mikolajkowe![]() ps. a rozowe kupowalas tak w ciemno, nie ?bo nie znasz plci jeszczE ? jak znasz to sorkil, nie doczytalam
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-14 o 10:01 |
|
|
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po prostu mój mąż jest pewien, że 'zrobił' córę i koniec Przy Miłku powtarzał, że będzie syn i miał rację, najwyżej różowe ciuszki wydamy
|
|
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
No to masz tak ja ja
Mam przeczucie, ze bedzie cora
|
#4110 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję za miłe słowa, jakoś się trzymam Wczoraj coś tam zjadłam i nie było tak najgorzej. Teraz siedzę w pracy. Powiedziałam dziś koledze z pracy o dziecku i chyba oszalał Ciągle mi tu mówi jakie takie małe dzieci są słodkie, jak się cieszy etc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Ale warto, dni dłuższe, a perspektywa fajnego spędzenia czasu powoduje, że chętnie się wstaje. Nie to co do pracy...

Ale staram się je odganiać od siebie...

Wrzucam Wam też, ale ostrzegam, jak któraś nie ma czasu, to lepiej niech nie zagląda 
Ja nie cierpię, tyle "paprania się" z tym, a odkurzanie toleruję - szybkie i bezbolesne
Cud macierzyństwa też istnieje, choć wcale nie jest sielanką!