|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
biia ta 3 sala miodzio, nie dziwię się że terminów brak. co do okrągłych stolików to dla mnie bardziej pod jakiś bankiet pasują. nigdy nie byłam na weselu z okrągłymi stolikami swoja drogą więc obiektywna to ja nie jestem.
|
|
#632 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no nic, w tym tygodniu, tour de sale nr 2. moja mama wyjeżdża, więc będzie wyłączona z głosowania
|
||||
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TZ nam wymyslil kolejny wyjazd, tym razem pod koniec kwietnia do Stambulu!
Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2011-11-13 o 19:59 |
|
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po lipcowym pobycie w Stambule mam niedosyt, chętnie bym tam pojechała na dłużej... My jesteśmy w procesie decyzyjnym jeśli chodzi o Paryż
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie wrazenia z Paryza zatarla fatalna pogoda ktora trwala przez caly wyjazd. A moze samo miasto mnie po prostu nie urzeklo, bo zwykle pogoda mi nie przeszkadza jednak w ogole.Mam dosyc tego wyjazdu TZ, co dzien coraz bardziej. Pewnie wplywa ma na to moj okresowy humor i fakt, ze nienawidze spedzac wieczorow w pustym domu. |
|
|
|
|
#637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Biia, ja też byłam na weselu z okrągłymi stolikami i uważam, że było super
Samo zastosowalibyśmy to na naszym weselu, ale było za mało gości.Ja polecam. Jeśli chodzi o 'trend' wystawnych i eleganckich wesel, to myślę, że to nie trend, tylko po prostu zaczęło być więcej możliwości na zrobienie wesela, niż remiza czy chatka na ogródkach działkowych, więc ludzie, dla których otoczenie nie jest bez znaczenia zwracają uwagę na miejsce przyjęcia weselnego To fajnie, że jest wybór ![]() Wczorajsza impreza udała się całkiem fajnie Dawno niewidziany kumpel powiedział przy stole 'Jak M. (mój TŻ) będzie kiedyś ważył 200 kg, to nawet tego nie skomentuję i nie będę się dziwił' ![]() Kurcze, no i długi weekend zleciał jak z bicza strzelił
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Przeleciałam Was na szybko ![]() Jak sobie tak poczytam, to w sumie teściową mam super Tylko że ja, niewdzięczna, często patrzeć na nią nie mogę. Ale takich numerów nie odstawia, jak Wasze. To chyba już taki syndrom, że synowa i teściowa niekoniecznie żyją ze sobą w przyjaźni ![]() Hania, opowieści porodowe wkurzają mnie na maksa, bo "sprzedają" się najlepiej właśnie te paskudne, najgorsze. Odnośnie kosmetyków - ja używałam do kąpieli Oilatum i żel Johnsona - ten żel i żel Penatenu to to samo Tak twierdzą przedstawiciele tejże firmy (bo Penaten to Johnson przecież).Teraz nie używam już Oilatum, ale po każdej kąpieli smaruję młodą balsamem La Roche Posay - teraz nie pamiętam nazwy, ale jest to produkt od 1. dnia życia. Bardzo fajnie natłuszcza, poleciła mi go lekarka młodej. Haniu, nie uznajesz dla dziecka używanych ciuchów? Powiem Ci, że ja mam z SH 99% rzeczy Ewy i w zdecydowanej większości są to ubrania jak nowe, zwłaszcza dla noworodka, które szybko rośnie i praktycznie nie brudzi (co innego, gdy zaczyna jeść obiadki ).Madziu, cieszę się, że wszystko ok. Lekarz sprawdza na USG obecność kości nosowej. Najczęściej po przezierności i po deformacjach tej kości stwierdza się zespół Downa. U mnie weekend, jak zwykle, dość pijacki Patologia
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
heloo
Cytat:
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowanie w ciuchach to jej hobby, może Twoja teściówka ma tak samo? ![]() Sama nie wiem, co myśleć o ręcznikach - moja mama miała poszukać właśnie takowych dla E., bo obecne ma już za małe. Na razie nie znalazła, a wiem, że kupiłaby ręcznik w stanie niemal idealnym. Skończy się na tym, że sama kupię nowy
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Wychodzi na to, że każda teściowa to zło wcielone hehe... Ja z moją akurat mam stosunki pod tym względem dobre...a to dlatego, że ona po prostu nie ma odwagi się wtrącać. Ale ciekawe co będzie, jak faktycznie kiedyś pojawi się dziecko....
|
|
|
|
#644 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie zastanawiajcie się zbyt długo, tylko rezerwujcie Cytat:
są inne możliwości poza standardową salą, a ludzie z nich korzystają z różnych powodów, część dlatego, że taki klimat im bardziej odpowiada, aby wesele było jak najbardziej w charakterze państwa młodych/rodziny (mogą to być imprezy tematyczne związane z profesją czy hobby małżonka/małżonków), a część dlatego. żeby się pokazać i robienia drogiego wesela tylko dlatego, żeby było drogie nie rozumiem
|
|||
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dodatkowo cenowo wychodzi tak samo (w zależności od opcji żywieniowej może się trochę różnić). już nie śpię po nocach bo śnią mi się sale aż boję się co będzie potem.
|
|
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć poniedziałkowo!
Dokładnie! ![]() Cytat:
![]() Z tym, że widuję ją mniej więcej 5 razy w roku ![]() Ale tak serio, to naprawdę ją lubię. Jest bardzo taktowna i nigdy się nie wtrąca. Cytat:
![]() Myślę, że standardem są "sale weselne", "domy weselne". A niestandardem - wyszukiwanie ciekawych restauracyjek + inne nieszablonowe pomysły etc. |
||
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spojrzałam jeszcze raz na zdjęcia tej sali i teraz nawet mi się spodobała. 3mam kciuki, żeby udało Ci się przekonać mamy, może one zareagowały anty, dlatego że jest inaczej (taki pierwszy odruch na nowość). Oglądaliście tą salę na żywo? ja byłam na weselu w remizie i mi się podobało, fajny był klimat, taki swojski (nie było krzeseł, tylko drewniane ławki, wszyscy blisko siebie ) |
|
|
|
|
#648 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mama tż-ta widziała tylko foty, bo mieszka daleko i się przekonała. z moją jest problem. ale myślę, że da się przekonać. jeszcze dzisiaj jedziemy jedną oglądać. te sale już mi się śnią po nocy. |
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nocko super wyjazd przed wami. Butter no się nie dziwię, że tak kolega komplementował wszystko, jakby mi ktoś tak gotował to bym dawno juz 200 kg ważyła hehe ![]() A u mnie od dziś jest stołówka czynna. Oczywiście obiadki wykupione Zupkę zjadłam w pracy a drugie i dla męża całość wzięłam ze sobą.
|
|
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasza sala jest z tych bardziej eleganckich i przede wszystkim ma piękne otoczenie
|
||
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Szukajcie biletow lotniczych, moj TZ wypatrzyl w obie strony dla dwoch osob za niecale 1000zl!
Witaj w gronie ![]() Cytat:
![]() Mi tez sie podoba, taki maly holiday planner ![]() Jesli najpierw przezyje ten wyjazd do Moskwy.. bede sie musiala sama ogarnac na lotniksu i dojechac do hotelu ![]() Moj plan na wieczor: Elle, swiateczna czekolada Lindta (truflowo-pomaranczowa ) i wino. Koty sie grzeja na kolanach, swieczki sie pala, musze jeszcze przezyc 3 dni sama i lecęęęę.... <sigh>
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko fajny plan an wieczór
|
|
|
|
#653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
czyżby taka chytra? Cytat:
nadopiekuńczość i pedantyzm Biia ja uważam, że wygląd sali jest ważny, ale dobre jedzenie jeszcze bardziej. Nawet najpiękniejsza sala nie nadrobi wyglądem paskudnego (albo znikomej ilości) jedzenia. Byłam raz na weselu głodna (a w ciągu paru lat zaliczyliśmy ich z 12) i to zapamiętałam najbardziej Sala to dopiero początek My wybraliśmy salę, wpłaciliśmy zaliczkę i poinformowaliśmy o tym rodziców
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Gosiu, myślę dokładnie tak samo. Idealnie jest, jak sala jest piękna i jedzenie wyśmienite, ale jednak to drugie jest ważniejsze! Mało kto będzie pamiętał, jakiego koloru były ściany, albo czy na podłodze był kamień czy płytki, ale większość zapamięta, jak będzie jedzenie paskudne, albo malutko... Poza tym trzeba też pamiętać o tym, że w gust każdego się nie trafi! Zawsze się znajdzie ktoś, komu coś nie będzie odpowiadało - nie ma szansy dogodzić wszystkim. Ja jestem za takim rozwiązaniem, że para młoda znajduje i wybiera salę, a rodzice potem oglądają, wyrażają swoje zdanie, ale nie mają zdania decydującego |
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i mniejszy kłopot z planowaniem usadzenia gosci
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
Ostatnie wesele na którym byłam było bardzo eleganckie, na stole były przekąski, ale większość talerza zajmowały dekoracje, dlatego też była walka o śledzie (bo na każdym talerzu było 6 malutkich kawałeczków w pięknej oprawie) i zabieranie ich z sąsiedniego stołu . Najśmieszniejsze było to, że jak zasiadało się do stołu, to nie było na nim talerzyków i wszyscy patrzyli na siebie czekając na zupę. Jako, że ja zupy nie jadłam, to zostało mi tylko patrzenie na sąsiadów jak jedzą. Jak kelnerzy zabrali talerzyki to znowu było oczekiwanie w skupieniu na drugie danie, potem na zabranie talerza, znowu oczekiwanie... Dużo czasu minęło zanim kelnerzy przynieśli talerzyki, część osób nie wytrzymała i pokradła talerzyki z wiejskiego stołu ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- o, to mnie zaskoczyłaś, bo ja myślałam, że będzie ciężej usadzić ludzi osemkami, przy podłużnych stołach wystarczy, żeby znało się sąsiada z jednego boku i z naprzeciwka, można na długim stole mieszać rodziny, a na okrągłych trzeba bardziej kompletować |
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Biia, mi się podoba Twoja propozycja sali i ta ostatnia. Najlepiej jest połączyć świetną kuchnię ze wspaniałym wystrojem, ale to nie zawsze się udaje
Ja miałam na weselu catering i byłam bardzo zadowolona
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.

ja zaliczyłam spotkanie ze znajomymi, spotkanie z koleżanką i odwiedziny u teściów
, ja o swojej mamusi mogę powiedzieć tylko tyle, że dobrze gotuje, w sobotę byliśmy z TŻ u niej na naleśnikach ze szpinakiem pod beszamelem (w formie lasagne), były wyśmienite

ktora trwala przez caly wyjazd. A moze samo miasto mnie po prostu nie urzeklo, bo zwykle pogoda mi nie przeszkadza jednak w ogole.

Tylko że ja, niewdzięczna, często patrzeć na nią nie mogę. Ale takich numerów nie odstawia, jak Wasze. To chyba już taki syndrom, że synowa i teściowa niekoniecznie żyją ze sobą w przyjaźni 

czyżby taka chytra?
(a w ciągu paru lat zaliczyliśmy ich z 12) i to zapamiętałam najbardziej