wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 18:03   #631
jodie
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

biia ta 3 sala miodzio, nie dziwię się że terminów brak. co do okrągłych stolików to dla mnie bardziej pod jakiś bankiet pasują. nigdy nie byłam na weselu z okrągłymi stolikami swoja drogą więc obiektywna to ja nie jestem.
Stary 2011-11-13, 19:29   #632
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
widzę, że u wszystkich weekend imprezowy, fajnie ja zaliczyłam spotkanie ze znajomymi, spotkanie z koleżanką i odwiedziny u teściów

a dzisiaj biegałam po śniegu, co prawda niewiele go było, ale oznaka zbliżającej się zimy już jest. Zamówiłam sobie na allegro kominiarkę do biegania i mam nadzieję, ze mój sezon biegowy nie zakończy się w listopadzie.

, ja o swojej mamusi mogę powiedzieć tylko tyle, że dobrze gotuje, w sobotę byliśmy z TŻ u niej na naleśnikach ze szpinakiem pod beszamelem (w formie lasagne), były wyśmienite

biia, ja się zgadzam z twoimi mamami. Takie okrągłe stoliki fajne są na obiad weselny, ale jeśli chcecie takie bardziej tradycyjne wesele, to myślę, że sala nr 2 będzie ok. W ogóle nie rozumiem trendu robienia wystawnego, eleganckiego wesela.
czy wystawne, to nie wiem. a eleganckie, bo takie mnie się bardziej podoba

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Biia, ja byłam tu:
http://wesela.soplicowo.com.pl/

Restauracja Soplicowo.
Pięknie i bardzo smaczne jedzenie.

Tylko układ taki specyficzny - kilka sal, które łączy hol-parkiet.
Oczywiście zależy ile gości planujecie, pewni i w jednej sali można byłoby się zmieścić.
planujemy 80 osób. na liście jest koło 100, więc będzie pewnie ok 80.ta jest maksymalnie na 110. myślę, że pojedziemy sprawdzić w tym tygodniu.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Butter męża akurat przy akcji materac nie było.

biia co się stało?? Doczytałam. Kochana to wasze wesele i tak ma być jak wy chcecie.
wiem

Cytat:
Napisane przez jodie Pokaż wiadomość
biia ta 3 sala miodzio, nie dziwię się że terminów brak. co do okrągłych stolików to dla mnie bardziej pod jakiś bankiet pasują. nigdy nie byłam na weselu z okrągłymi stolikami swoja drogą więc obiektywna to ja nie jestem.
ja też nie byłam. ale na tej pierwszej są prostokątne chyba 8-10 osobowe. poprzedzielane słupami, więc w sumie co za różnica, czy będzie prostokątny czy okrągły, skoro ludzie i tak są podzieleni? a widokowo okrągłe mnie się podobają dużo bardziej.

no nic, w tym tygodniu, tour de sale nr 2. moja mama wyjeżdża, więc będzie wyłączona z głosowania

biia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:49   #633
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość

planujemy 80 osób. na liście jest koło 100, więc będzie pewnie ok 80.ta jest maksymalnie na 110. myślę, że pojedziemy sprawdzić w tym tygodniu.

ja też nie byłam. ale na tej pierwszej są prostokątne chyba 8-10 osobowe. poprzedzielane słupami, więc w sumie co za różnica, czy będzie prostokątny czy okrągły, skoro ludzie i tak są podzieleni? a widokowo okrągłe mnie się podobają dużo bardziej.

no nic, w tym tygodniu, tour de sale nr 2. moja mama wyjeżdża, więc będzie wyłączona z głosowania
Okrągłe stoły są fajne. Przynajmniej jest okazja porozmawiać z ludźmi przy stoliku. Byłam na kilku takich weselach i to rozwiązanie się sprawdzało.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:55   #634
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Okrągłe stoły są fajne. Przynajmniej jest okazja porozmawiać z ludźmi przy stoliku. Byłam na kilku takich weselach i to rozwiązanie się sprawdzało.
Potwierdzam, do tego zawsze mozna robic "przejscia" miedzy stolikami pozniej, jak juz ludzie sie rozluznia, napija i chca sie poruszac.

TZ nam wymyslil kolejny wyjazd, tym razem pod koniec kwietnia do Stambulu! bilety kupione

Edytowane przez czarna.noc
Czas edycji: 2011-11-13 o 19:59
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:25   #635
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna.noc Pokaż wiadomość
Potwierdzam, do tego zawsze mozna robic "przejscia" miedzy stolikami pozniej, jak juz ludzie sie rozluznia, napija i chca sie poruszac.

TZ nam wymyslil kolejny wyjazd, tym razem pod koniec kwietnia do Stambulu! bilety kupione
Zazdroszczę
Ja po lipcowym pobycie w Stambule mam niedosyt, chętnie bym tam pojechała na dłużej...

My jesteśmy w procesie decyzyjnym jeśli chodzi o Paryż
Stary 2011-11-13, 20:47   #636
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę
Ja po lipcowym pobycie w Stambule mam niedosyt, chętnie bym tam pojechała na dłużej...

Trzymam kciuki U mnie wrazenia z Paryza zatarla fatalna pogoda ktora trwala przez caly wyjazd. A moze samo miasto mnie po prostu nie urzeklo, bo zwykle pogoda mi nie przeszkadza jednak w ogole.

Mam dosyc tego wyjazdu TZ, co dzien coraz bardziej. Pewnie wplywa ma na to moj okresowy humor i fakt, ze nienawidze spedzac wieczorow w pustym domu.
Stary 2011-11-13, 21:11   #637
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
wreszcie ktoś testował. to świetnie, że się sprawdza

Cytat:

Stambuł! ja też chcę!

Stary 2011-11-13, 21:57   #638
ButterBear
Zakorzenienie

Biia, ja też byłam na weselu z okrągłymi stolikami i uważam, że było super Samo zastosowalibyśmy to na naszym weselu, ale było za mało gości.
Ja polecam.
Jeśli chodzi o 'trend' wystawnych i eleganckich wesel, to myślę, że to nie trend, tylko po prostu zaczęło być więcej możliwości na zrobienie wesela, niż remiza czy chatka na ogródkach działkowych, więc ludzie, dla których otoczenie nie jest bez znaczenia zwracają uwagę na miejsce przyjęcia weselnego To fajnie, że jest wybór

Wczorajsza impreza udała się całkiem fajnie Dawno niewidziany kumpel powiedział przy stole 'Jak M. (mój TŻ) będzie kiedyś ważył 200 kg, to nawet tego nie skomentuję i nie będę się dziwił'

Kurcze, no i długi weekend zleciał jak z bicza strzelił

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 09:59   #639
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Przeleciałam Was na szybko

Jak sobie tak poczytam, to w sumie teściową mam super Tylko że ja, niewdzięczna, często patrzeć na nią nie mogę. Ale takich numerów nie odstawia, jak Wasze. To chyba już taki syndrom, że synowa i teściowa niekoniecznie żyją ze sobą w przyjaźni

Hania, opowieści porodowe wkurzają mnie na maksa, bo "sprzedają" się najlepiej właśnie te paskudne, najgorsze.
Odnośnie kosmetyków - ja używałam do kąpieli Oilatum i żel Johnsona - ten żel i żel Penatenu to to samo Tak twierdzą przedstawiciele tejże firmy (bo Penaten to Johnson przecież).
Teraz nie używam już Oilatum, ale po każdej kąpieli smaruję młodą balsamem La Roche Posay - teraz nie pamiętam nazwy, ale jest to produkt od 1. dnia życia. Bardzo fajnie natłuszcza, poleciła mi go lekarka młodej.
Haniu, nie uznajesz dla dziecka używanych ciuchów? Powiem Ci, że ja mam z SH 99% rzeczy Ewy i w zdecydowanej większości są to ubrania jak nowe, zwłaszcza dla noworodka, które szybko rośnie i praktycznie nie brudzi (co innego, gdy zaczyna jeść obiadki ).

Madziu, cieszę się, że wszystko ok. Lekarz sprawdza na USG obecność kości nosowej. Najczęściej po przezierności i po deformacjach tej kości stwierdza się zespół Downa.

U mnie weekend, jak zwykle, dość pijacki Patologia

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:05   #640
hania811
Zakorzenienie

heloo

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Hania, opowieści porodowe wkurzają mnie na maksa, bo "sprzedają" się najlepiej właśnie te paskudne, najgorsze.
Odnośnie kosmetyków - ja używałam do kąpieli Oilatum i żel Johnsona - ten żel i żel Penatenu to to samo Tak twierdzą przedstawiciele tejże firmy (bo Penaten to Johnson przecież).
Teraz nie używam już Oilatum, ale po każdej kąpieli smaruję młodą balsamem La Roche Posay - teraz nie pamiętam nazwy, ale jest to produkt od 1. dnia życia. Bardzo fajnie natłuszcza, poleciła mi go lekarka młodej.
Haniu, nie uznajesz dla dziecka używanych ciuchów? Powiem Ci, że ja mam z SH 99% rzeczy Ewy i w zdecydowanej większości są to ubrania jak nowe, zwłaszcza dla noworodka, które szybko rośnie i praktycznie nie brudzi (co innego, gdy zaczyna jeść obiadki ).

Madziu, cieszę się, że wszystko ok. Lekarz sprawdza na USG obecność kości nosowej. Najczęściej po przezierności i po deformacjach tej kości stwierdza się zespół Downa.

Uznaję ..ale nie od kobiety która ma KUPĘ kasy, ma pierwszą i bardzo możliwe że JEDYNĄ wnuczkę, do tego ma powtarzane że ubranek nie potrzebujemy bo mam już całą komodę. Jak już ma ochotę coś kupić to niech kupi coś pożądnego- śpiochy po dzieciach już mam. Poza tym ciuchy to ciuchy..ona kupiła RĘCZNIKI. Wytarłabyś się ręcznikiem z taniej odzieży?? Ja nie. I myślę że moja teściowa też nie- więc czemu chce wycierać w to MOJE dziecko.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:12   #641
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
heloo

Uznaję ..ale nie od kobiety która ma KUPĘ kasy, ma pierwszą i bardzo możliwe że JEDYNĄ wnuczkę, do tego ma powtarzane że ubranek nie potrzebujemy bo mam już całą komodę. Jak już ma ochotę coś kupić to niech kupi coś pożądnego- śpiochy po dzieciach już mam. Poza tym ciuchy to ciuchy..ona kupiła RĘCZNIKI. Wytarłabyś się ręcznikiem z taniej odzieży?? Ja nie. I myślę że moja teściowa też nie- więc czemu chce wycierać w to MOJE dziecko.
Wiesz co, moja mama zawsze kupuje ciuchy w SH dla swoich wnuczek, bo ona to lubi Kupowanie w ciuchach to jej hobby, może Twoja teściówka ma tak samo?
Sama nie wiem, co myśleć o ręcznikach - moja mama miała poszukać właśnie takowych dla E., bo obecne ma już za małe. Na razie nie znalazła, a wiem, że kupiłaby ręcznik w stanie niemal idealnym. Skończy się na tym, że sama kupię nowy

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-11-14, 10:22   #642
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:27   #643
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Wychodzi na to, że każda teściowa to zło wcielone hehe...
Ja z moją akurat mam stosunki pod tym względem dobre...a to dlatego, że ona po prostu nie ma odwagi się wtrącać. Ale ciekawe co będzie, jak faktycznie kiedyś pojawi się dziecko....

Hania

Stary 2011-11-14, 10:46   #644
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
o tym nie pomyślałam, w pierwszej chwili sala, którą wstawiła biia wydała mi się strasznie restauracyjna i sztywna

Cytat:
super! podoba mi się stosunek twojego TŻ do podróży

Cytat:
nie zastanawiajcie się zbyt długo, tylko rezerwujcie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o 'trend' wystawnych i eleganckich wesel, to myślę, że to nie trend, tylko po prostu zaczęło być więcej możliwości na zrobienie wesela, niż remiza czy chatka na ogródkach działkowych, więc ludzie, dla których otoczenie nie jest bez znaczenia zwracają uwagę na miejsce przyjęcia weselnego To fajnie, że jest wybór
nie no, remiza czy chatka na ogródkach to nie jest standard są inne możliwości poza standardową salą, a ludzie z nich korzystają z różnych powodów, część dlatego, że taki klimat im bardziej odpowiada, aby wesele było jak najbardziej w charakterze państwa młodych/rodziny (mogą to być imprezy tematyczne związane z profesją czy hobby małżonka/małżonków), a część dlatego. żeby się pokazać i robienia drogiego wesela tylko dlatego, żeby było drogie nie rozumiem
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:43   #645
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
o tym nie pomyślałam, w pierwszej chwili sala, którą wstawiła biia wydała mi się strasznie restauracyjna i sztywna

nie no, remiza czy chatka na ogródkach to nie jest standard są inne możliwości poza standardową salą, a ludzie z nich korzystają z różnych powodów, część dlatego, że taki klimat im bardziej odpowiada, aby wesele było jak najbardziej w charakterze państwa młodych/rodziny (mogą to być imprezy tematyczne związane z profesją czy hobby małżonka/małżonków), a część dlatego. żeby się pokazać i robienia drogiego wesela tylko dlatego, żeby było drogie nie rozumiem
to nie jest restauracja a prywatny dom przerobiony na dom weselny
dodatkowo cenowo wychodzi tak samo (w zależności od opcji żywieniowej może się trochę różnić).
już nie śpię po nocach bo śnią mi się sale aż boję się co będzie potem.

Stary 2011-11-14, 12:22   #646
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć poniedziałkowo!

Cytat:

Kurcze, no i długi weekend zleciał jak z bicza strzelił
Dokładnie!

Cytat:
Cześć...

Ja z moją akurat mam stosunki pod tym względem dobre...a to dlatego, że ona po prostu nie ma odwagi się wtrącać. Ale ciekawe co będzie, jak faktycznie kiedyś pojawi się dziecko....
Moja to nie zło!
Z tym, że widuję ją mniej więcej 5 razy w roku
Ale tak serio, to naprawdę ją lubię. Jest bardzo taktowna i nigdy się nie wtrąca.

Cytat:

Zgadzam się Nigdy nie byłam na tego typu weselu
Myślę, że standardem są "sale weselne", "domy weselne".
A niestandardem - wyszukiwanie ciekawych restauracyjek + inne nieszablonowe pomysły etc.
Stary 2011-11-14, 12:40   #647
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
to nie jest restauracja a prywatny dom przerobiony na dom weselny
dodatkowo cenowo wychodzi tak samo (w zależności od opcji żywieniowej może się trochę różnić).
przekonałaś mnie spojrzałam jeszcze raz na zdjęcia tej sali i teraz nawet mi się spodobała. 3mam kciuki, żeby udało Ci się przekonać mamy, może one zareagowały anty, dlatego że jest inaczej (taki pierwszy odruch na nowość). Oglądaliście tą salę na żywo?

Cytat:
Zgadzam się Nigdy nie byłam na tego typu weselu
ja byłam na weselu w remizie i mi się podobało, fajny był klimat, taki swojski (nie było krzeseł, tylko drewniane ławki, wszyscy blisko siebie )
Stary 2011-11-14, 12:55   #648
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
przekonałaś mnie spojrzałam jeszcze raz na zdjęcia tej sali i teraz nawet mi się spodobała. 3mam kciuki, żeby udało Ci się przekonać mamy, może one zareagowały anty, dlatego że jest inaczej (taki pierwszy odruch na nowość). Oglądaliście tą salę na żywo?

ja byłam na weselu w remizie i mi się podobało, fajny był klimat, taki swojski (nie było krzeseł, tylko drewniane ławki, wszyscy blisko siebie )
oglądaliśmy
mama tż-ta widziała tylko foty, bo mieszka daleko i się przekonała. z moją jest problem. ale myślę, że da się przekonać. jeszcze dzisiaj jedziemy jedną oglądać. te sale już mi się śnią po nocy.

Stary 2011-11-14, 13:46   #649
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć

Nocko super wyjazd przed wami.

Butter no się nie dziwię, że tak kolega komplementował wszystko, jakby mi ktoś tak gotował to bym dawno juz 200 kg ważyła hehe

A u mnie od dziś jest stołówka czynna. Oczywiście obiadki wykupione Zupkę zjadłam w pracy a drugie i dla męża całość wzięłam ze sobą.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 14:35   #650
carmelova
Zakorzenienie

Cześć
Cytat:

Ale super! Zazdroszczę
Cytat:

Do mnie taki klimat zupełnie nie przemawia, ale pewnie duzo zależy od muzyki i towarzystwa.
Nasza sala jest z tych bardziej eleganckich i przede wszystkim ma piękne otoczenie
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:02   #651
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Stambuł! ja też chcę!
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ale super! Zazdroszczę
Szukajcie biletow lotniczych, moj TZ wypatrzyl w obie strony dla dwoch osob za niecale 1000zl!
Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Witaj w gronie
Cytat:
Wytarłabyś się ręcznikiem z taniej odzieży?? Ja nie. I myślę że moja teściowa też nie- więc czemu chce wycierać w to MOJE dziecko.
Fakt, to dziwne. Nawet nie umiem sobie wyobrazic Twojej reakcji w sytuacji jak dowiedzialas sie o tych recznikach
Cytat:
Mi tez sie podoba, taki maly holiday planner
Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Nocko super wyjazd przed wami.
Jesli najpierw przezyje ten wyjazd do Moskwy.. bede sie musiala sama ogarnac na lotniksu i dojechac do hotelu

Moj plan na wieczor: Elle, swiateczna czekolada Lindta (truflowo-pomaranczowa) i wino. Koty sie grzeja na kolanach, swieczki sie pala, musze jeszcze przezyc 3 dni sama i lecęęęę.... <sigh>
Stary 2011-11-14, 19:05   #652
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Nocko fajny plan an wieczór

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:52   #653
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Szukajcie biletow lotniczych, moj TZ wypatrzyl w obie strony dla dwoch osob za niecale 1000zl!

Witaj w gronie

Fakt, to dziwne. Nawet nie umiem sobie wyobrazic Twojej reakcji w sytuacji jak dowiedzialas sie o tych recznikach

Mi tez sie podoba, taki maly holiday planner

Jesli najpierw przezyje ten wyjazd do Moskwy.. bede sie musiala sama ogarnac na lotniksu i dojechac do hotelu

Moj plan na wieczor: Elle, swiateczna czekolada Lindta (truflowo-pomaranczowa) i wino. Koty sie grzeja na kolanach, swieczki sie pala, musze jeszcze przezyc 3 dni sama i lecęęęę.... <sigh>
muszę polować na bilety. chociaż w pierwszej kolejności jest barcelona no ale to wiosną.

Stary 2011-11-14, 22:20   #654
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
heloo

Faktycznie dziwna czyżby taka chytra?

Cytat:
Cześć...

Ja mam teściową z dobrym sercem tylko ma dziwne zapędy nadopiekuńczość i pedantyzm

Biia ja uważam, że wygląd sali jest ważny, ale dobre jedzenie jeszcze bardziej. Nawet najpiękniejsza sala nie nadrobi wyglądem paskudnego (albo znikomej ilości) jedzenia. Byłam raz na weselu głodna (a w ciągu paru lat zaliczyliśmy ich z 12) i to zapamiętałam najbardziej
Sala to dopiero początek
My wybraliśmy salę, wpłaciliśmy zaliczkę i poinformowaliśmy o tym rodziców
Stary 2011-11-15, 08:36   #655
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć.

Gosiu, myślę dokładnie tak samo. Idealnie jest, jak sala jest piękna i jedzenie wyśmienite, ale jednak to drugie jest ważniejsze! Mało kto będzie pamiętał, jakiego koloru były ściany, albo czy na podłodze był kamień czy płytki, ale większość zapamięta, jak będzie jedzenie paskudne, albo malutko...
Poza tym trzeba też pamiętać o tym, że w gust każdego się nie trafi! Zawsze się znajdzie ktoś, komu coś nie będzie odpowiadało - nie ma szansy dogodzić wszystkim. Ja jestem za takim rozwiązaniem, że para młoda znajduje i wybiera salę, a rodzice potem oglądają, wyrażają swoje zdanie, ale nie mają zdania decydującego

Hania

Stary 2011-11-15, 08:42   #656
miskowa
Zakorzenienie

cześć
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 09:26   #657
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Zaraz wystukam coś w klubie.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-11-15, 09:30   #658
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Cytat:
mnie się podoba to: http://www.domweselny.org/subpage/3
ale tu jest catering.
a moja mama jest za tym: http://www.fantazja.lodz.pl/index.ph...=article&id=11 (sala 70-110).
wszyscy zgadzaja się, że jest brzydsza, ale ma rewelacyjną kuchnię.

ja wolę ładne miejsce niż dodatkowe kotlety

to się wszystkim podoba, ale na przyszły rok nie ma wolnych terminów: http://www.wesela-solaris.pl/

będziemy szukać jeszcze.
swoją drogą w przyszłym roku w sobotę wypada 1.IX, czyli rocznica ślubu moich rodziców i 15.IX, czyli rocznica ślubu moich dziadków.
pierwsza sala duzo ladniejsza
Cytat:
u mnie w pracy od roku "jedziemy" na okragłych stołach i świetnie sie sprawdzają i mniejszy kłopot z planowaniem usadzenia gosci

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 09:39   #659
xzora
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Byłam raz na weselu głodna (a w ciągu paru lat zaliczyliśmy ich z 12) i to zapamiętałam najbardziej
Sala to dopiero początek
No tak, o jedzeniu się pamięta dla mnie podstawą jedzenia weselnego są śledzie, jak nie ma śledzi to mogę wyjść głodna (nie jem gorących posiłków, bo zawsze są mięsne).
Ostatnie wesele na którym byłam było bardzo eleganckie, na stole były przekąski, ale większość talerza zajmowały dekoracje, dlatego też była walka o śledzie (bo na każdym talerzu było 6 malutkich kawałeczków w pięknej oprawie) i zabieranie ich z sąsiedniego stołu .
Najśmieszniejsze było to, że jak zasiadało się do stołu, to nie było na nim talerzyków i wszyscy patrzyli na siebie czekając na zupę. Jako, że ja zupy nie jadłam, to zostało mi tylko patrzenie na sąsiadów jak jedzą. Jak kelnerzy zabrali talerzyki to znowu było oczekiwanie w skupieniu na drugie danie, potem na zabranie talerza, znowu oczekiwanie... Dużo czasu minęło zanim kelnerzy przynieśli talerzyki, część osób nie wytrzymała i pokradła talerzyki z wiejskiego stołu

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
u mnie w pracy od roku "jedziemy" na okragłych stołach i świetnie sie sprawdzają i mniejszy kłopot z planowaniem usadzenia gosci
o, to mnie zaskoczyłaś, bo ja myślałam, że będzie ciężej usadzić ludzi osemkami, przy podłużnych stołach wystarczy, żeby znało się sąsiada z jednego boku i z naprzeciwka, można na długim stole mieszać rodziny, a na okrągłych trzeba bardziej kompletować
Stary 2011-11-15, 09:46   #660
asiuk
Zakorzenienie

Biia, mi się podoba Twoja propozycja sali i ta ostatnia. Najlepiej jest połączyć świetną kuchnię ze wspaniałym wystrojem, ale to nie zawsze się udaje
Ja miałam na weselu catering i byłam bardzo zadowolona

Ewunia

Staś

bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości