Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 10:40   #91
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Nrolko, absolutnie niewazny.. szoruj robic nastepny dla pewnosci !
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:45   #92
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Dzień dobry witam na nowym wątku i spadam bo mój mały czort nie da mi nadrobić, a jeszcze w plecy ze starym wątkiem jestem

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:47   #93
83monia
Zakorzenienie

o, teraz natka otworzyła wątek? nie bylo mnie przez weekend i tyle zmian... mam 19 stron w tamtym wątku do czytania, nie zabijcie mnie dziś jeszcze kolejnymi tutaj... nadrabiam

byłam u rodzicow. moja siostra tez z coreczka przyjkechala. dzieci wariowaly, skarzyly na siebie, okladaly sie, goniły... aż głowa bolała! kinga odwaliła ryk na wejście i wycie pierwszego wieczora (to akurat zęby bo bylo w dziaslach az biale widac), poza tym git. zmienilam opony na zimowe, umyty mam samochód. pobyłam z moją mama, bo we wtorek ma operacje na oko jedno - zaćma i korekta wzroku. bedzie niewesolo, bo nic nie bedzie mogla robic, nawet schylac sie jakis czas ma zakaz by soczewka sie nie przesunęła. nawet nie bedzie mial kto jej butów zasznurować... ech... wczoraj wieczorem wróciliśmy, ciężko mi sie jechalo, bo mgla i ciemnica, na szczescie mało jechało samochodów. ostatnie 20 km kinga już głodna i popłakiwała, ale nie chciaąłm już sie zatrzymywac na karmienie, wolałam na spokojnie w domu.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:48   #94
nerola
BAN stały

Mówicie?
Tak własnie czytałam ale zawsze jest stres.
No i ja nie mam jak sie ruszyć po drugi a T.nie chce mi kupić.On mógłby mieć i 10.Dureń!
Zamówiłam na allegro ale zapłacę później jak mi kody do przelewów przyjda.(Brunetko przepraszam-dziś)

Blondynko,tak,jasne,ze chcę,taka okazja.
Mamy wizytę na 12-tą,wiec po wizycie u lekarza jestem bardzo chętna.
Mam nadzieję,ze i Marzenka da radę
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:50   #95
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny które kozaki są lepsze obie pary tej samej firmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (23,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (20,1 KB, 20 załadowań)
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:55   #96
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
lepsze czy ładniejsze? ładniejsze po prawej, solidniejsze po lewej
Stary 2011-11-14, 10:59   #97
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Tak samo myśle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 11:00   #98
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
heh ta sama firma i ocieplenie owcza wełnazast się które praktyczniejsze
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:09   #99
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Tak samo myśle
Ty wiesz, ze ja ciagle latam za ta paczka? Nic nie pisze, bo nic nie wiem, poza tym ze nikt nic nie wie. a ja mam numer nadania, ktory nie istnieje w systemie.
Pytałam tez, ale moze przeoczylas.. Bo to Ty, Kochana nas informowalas o narodzinach syna Lady.. masz moze jeszcze jej numer i moglabys, jesli tak, sie z nia skontaktowac, czemu nas opuscila?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
heh ta sama firma i ocieplenie owcza wełnazast się które praktyczniejsze
praktyczniejsze, hm, trudne pytanie wygodniejsze na pewno po lwej, no i te po lwej są szyte a te poprawej klejone (dobrze widze?) szyte dłużej Ci posłużą ale po prawej bardziej hm, 'klasyczne', jśli tak to można określić.. ale i te po lwej sprawdzą się i przy spodniach i przy kieckach no kurcze, ale pomogłam
Stary 2011-11-14, 11:16   #100
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:26   #101
nerola
BAN stały

Cytat:
Ty wiesz, ze ja ciagle latam za ta paczka? Nic nie pisze, bo nic nie wiem, poza tym ze nikt nic nie wie. a ja mam numer nadania, ktory nie istnieje w systemie.
Pytałam tez, ale moze przeoczylas.. Bo to Ty, Kochana nas informowalas o narodzinach syna Lady.. masz moze jeszcze jej numer i moglabys, jesli tak, sie z nia skontaktowac, czemu nas opuscila?

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

praktyczniejsze, hm, trudne pytanie wygodniejsze na pewno po lwej, no i te po lwej są szyte a te poprawej klejone (dobrze widze?) szyte dłużej Ci posłużą ale po prawej bardziej hm, 'klasyczne', jśli tak to można określić.. ale i te po lwej sprawdzą się i przy spodniach i przy kieckach no kurcze, ale pomogłam
No wiesz,przecież nie bede się upominać.
Złóż reklamację.Nr nadania nie istnieje?
Adres Ci (chyba) dobry podałam a gdyby nawet zły,to byłby zwrot do Ciebie.
Ja nie mam jak Bozie kocham

Nr nie mam do nikogo,poza dziewczynami,co mi dały na pW bo Maks utopił mój tel. w rowie a pozapisywane miałąm na tel. a nie na karcie i mam niemal pustą skrzynkę,więc do Lady nie mam nr
A sprawdzałąś czy udziela sie gdzie indziej?Po postach?

Szyte praktyczniejsze.Klejonych nie lubię.(buty)

Brunetko
JUŻ

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 11:27   #102
83monia
Zakorzenienie

ŻYRAFKA SOPHIE

zaczęłam szukać trochę opinii o tej żyrafie, tej prawdziwej, i oto co znalazłam na wikipedii niemieckiej: In der Ausgabe November 2011 der Zeitschrift Öko-Test erhielt das Spielzeug das Gesamturteil "ungenügend". Bemängelt wurde insbesondere, dass sich im Test viele Giftstoffe lösten. Damit würden auch die gesetzlichen Anforderungen, die an Schnuller gestellt werden, nicht erfüllt.[8] Der Hersteller Vulli widersprach in einer Pressemitteilung ausdrücklich den Vorwürfen und legte Testergebnisse anderer Institute vor, die die Einhaltung aller Grenzwerte belegen. Welche Analysen korrekt sind, ist noch ungeklärt.

i na stronie ocko-test: http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi...=;suche=sophie

co w wolnym tlumaczeniu oznacza że ta zyrafa rozpuszcza zwiazki jakieś rakpotworcze, pisk moze podrażniać słuch (jak piśnie dziecko prosto do ucha). zalecenie - zabawka nieodpowiednia dla dzieci... firma vulli i ci od testów są w sporze, bo tylko ta jedna firma testująca ma takie wyniki (inne niby sa ok, ale niesmak pozostaje)

Stary 2011-11-14, 11:29   #103
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry,

parę dni nie zaglądałam a tu nowy wątek rozpoczęty, stary do nadrobienia... eh...
My z powrotem w Poznaniu, zawsze z łezką w oku opuszczam Lublin. Moje dziecko dość dobrze zniosło podróż. Miała tylko wieczorem problemy z zaśnięciem. U rodziców zasypiała mi sama w łóżeczku a wczoraj w domu musiałam nosić, nosić i nosić...

Na piątek umówiłam moje dziecko na szczepienia i już się tego boję...

A teraz spróbuje trochę nadrobić...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:36   #104
mamad1
Zadomowienie

Witamy poweekendowo!
Ja na razie nadrabiam stary wątek, więc nie odniosę się do Waszych postów.
Dziś rano wróciliśmy z Zakopanego i na razie próbujemy się ogarnąć.
Patryk pierwszy raz nocował poza domem i trochę się tego obawialiśmy, ale w sumie spał podobnie jak w domu, a nawet pobił swój rekordowy czas spania w jednym ciągu- 4,5 godziny
Gorzej troszkę w dzień, ale się nie dziwię - nowe miejsca, dużo ludzi
(mój brat miał bierzmowanie), zamieszanie.
Jestem zadowolona z wyjazdu i w ogóle nie chciało mi się tu wracać. Nie myślałam, że będę tak tęsknić za rodzinnymi stronami...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:45   #105
patik87
Zakorzenienie

Ahoj na pokładzie nowego autobusu plotkarskiego

Dziewczyny kiedy ja się wyśpię, ja się pytam
Zbrzydły mi pobudki o 5-6

Nerola no to ładnie. Ja w swoim życiu zrobiłam z 4 testy i też często potem po paru godz sprawdzałam znowu i zawsze była jedna... zrób test i się dowiesz.
Czego Ci życzyć?Jednej kreski?

Marina za Rogiego, Igorka czy jak Ci lepiej
Niech już da odpocząć mamusi.

Zanetaa dobrze że jesteś. Jak spędziłaś weekend?

Horrory- lubię, ale nie oglądam bo wyobraźnia pracuje za bardzo.
Piły nie oglądałam, o egzorcyzmach zaczynałam i wyłączałam,
Rec- porażka, wyszliśmy z kina w trakcie bo nudne, i jakoś nawet się nie bałam.

Lilkaa dzięki za obszerny opis. Jak iustyna pisze, COPIED do klubu.

Scio a co tam się zadziało z teściemNie gadacie wogóle czy służbowo?
Dzisiaj do mnie teściowa przemówiła- po 2 tygodniach milczenia.
Milutka, buty sobie kupiła kazała mi mierzyć czy dobre to mi odda bo na nią za wysokie.
I jak Sarę wyciągałam na śpiocha z wózka to rzekła "zostaw niech śpi"
Ja" nie, muszę ją rozebrać bo za duża różnica temp" i zawinęłam się na górę.
Ha. Wiedziałam że długo nie wytrzyma.

Piwnooka LBN to Twoje rodzinne miasto? Długo tu mieszkałaś? na jakiej dzielnicy?

monia ot Ty zawsze ciekawe rzeczy wyszukujesz, które dają do myślenia. Zdrówka dla mamy, szybkiego powrotu do stanu używalności
Niech sobie nie myśli że zapomnę...

Ania dla Ciebie też zdrówka kochanienka

Sara na chrzest dostała kasę, nikt nie pytał co chcemy. Dla mnie ok. Niezła sumka się nazbierała, No i od mojego brata właśnie ten srebrny smoczek w wózeczku.

Byłam godzinę na spacerze. I co?
Głosy koleżanki"a nie za zimno"?
Nic dziwnego że jej chłopcy 5 i 6 lat na okrągło choruję jak trzymała pod piecem i tylko większy wiatr zawieje siedzą w domu...

Jak ubieracie na dwór bo fixuję...
Body krótki, pajac i kombinezon i kocyk polarowy- jest ok?
Zastanawiam się już nad plandeką...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:47   #106
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam w nowym wątku.
Żanetko jak dobrze, że wróciłaś, tęskniłyśmy tu za Tobą.
Igi za 5 miesięcy. Marinko jak tam brzuszek Igorka i jego apetyt?
Nerolka, wynik nie ważny, ale ja bym miała stracha i za jakieś dwa dni powtórzyłabym test. Kochana pisałaś, że miałaś przerwę w tabsach, najlepiej żebyś zastanowiła się kiedy ewentualnie miałaś szansę zajść i przynajmniej 14 dni od tego czasu(lub później) zrobiłabym test.

Dziękuje jeszcze raz za gratulacje dla Idy. Chciałam jednak powiedzieć, że zbyt pochopnie napisałam o tym uczuleniu na mój krem do rąk. Dziś rano miałam czyściutkie ręce i nakremowałam jej buzię i w minutę cała buzia zrobiła się czerwona. Nie zgadniecie czym posmarowałam - kremem oilatum soft. Skoro moje dziecko od tego ma uczulenie, to ładny z niej alergik. Jutro idę do pediatry po receptę. Posmarowałam jej buzię próbkami, bo skończył mi się krem robiony w aptece...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:48   #107
83monia
Zakorzenienie

OBLIZYWANIE SMOCZKA

zanecie sie tu dostało

jestem dzieckiem ktoremu na bank oblizywano smoczek. moze próchnicy nie mialam (chyba) ale teraz ciągle te same zęby sie psują... przednie nie, tylnie co chwilę. a dentystka mówi ze mam dobre i jeszcze mialam lakowane! próchnica przedostaje sie z mleczaków na stałe, warto pamietać. poza tym opowiadała mi znajoma że w Indiach jak ktoś ma jakas potrawę to wszystkich częstuje jedna łyżka... tak z buzi do buzi... w pracy! dla europejszyka to obleśne, dla nich norma... ja wolę jednak mieć własną łyżkę i sądzę że moje dziecko woli mieć tylko swojego smoczka, niedzielonego z moją paszczą jak mi spada w domu to patrze tylko czy coś sie do niego nie przykleiło, poza domem - myję (nawet jeśli to oznacza niedawanie smoczka do czasu znalezienia jakiejś wody, czasem myłam soczkiem starszemu ). bo sobie w paszczę też nie włożę czegoś co leżało na podlodze w sklepie czy na trawie osikanej przez psy...

nadrabiam dalej...

Stary 2011-11-14, 11:51   #108
Marina1
Zakorzenienie

Wiecie co ?
Zazdroszczę wam, gdy piszecie jak bardzo kochacie Swoje dzieci, jakie są wspaniałe, jakie cudowne...
Ja nie mam takich odczuć.
Może wszystko przyjdzie z czasem.
Teraz ledwo żyję, bo dziecko dało taki koncert wrzasku. Aż mi wstyd pisać ciągle to samo, ale niestety tak właśnie jest.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Nerola ja tak miałam z 1 testem.
Wyrzuciłam do kosza, bo negatyw, a w nocy z ciekawości zobaczyłam do kosza i był pozytyw.
No i byłam w ciąży.
I ja Ciebie też kocham. I piłę też. i 7 też część
zaraz napiszę kilka tyt. bo młody drze japkę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-11-14 o 11:53
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:59   #109
youyou
Zakorzenienie

My na chrzest Filipa nie mówiliśmy co chcemy, ale i tak głównie kasę dostał.. żadnych zabawek tylko jeszcze złoto, krzyżyk +srebrny bucik na pierwszy ząbek + łyżeczka,
Nie jestem jakimś pasjonatem takich gadżetów ale kasy już dawno nie ma a ze złota pamiątka będzie na dłuuugie lata..

Do kasy dostał tez pięny album na zdjęcia, ramkę na zdjecie z odciskiem dłoni i to jest super pamiątka.

Cytat:
mi się pierwsze bardziej podobają

coś jeszcz emiałam i nei pamiętam...

horrorów nie oglądam... brrr. nawet nie chcę sobie wyobrażać.. taki ze mnei boidudek
boję się sama w domu zostać, bo tylko siedzę i nasłuchuję..

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

aaa i Lilce od dwóch wieczorów popsuło się nocne zasypianie.

wczesniej zasypiała w minutę a wczoraj zajęło jej to z 10-15min
położyłam ją jak zwykle i wyszłam i tylko słyszałam w niani jak się wierci i radosne aguuuu giiiii laaaaa laaaaa guuu geeee itp

leżała tak po ciemku i nawijała jak wariatka sama do siebie

aż w końcu jej się znudziło, zaczeła marudzić to wsadziłam jej smoka i po paru wierceniach zasnęła..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:59   #110
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Masz, masz Tylko Igor swoim płaczem skutecznie je zagłuszył Ale wszystko wróci do normy Kochana
Ja czasami też wymiękam przy Dominiku, TŻ twierdzi, że rano jak wstaję (o 5!!!) to jestem straszna. To wyobraź sobie mnie dziś o 4.30 . Zastanawiałam się nawet czy melisy sobie nie zapodać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:01   #111
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wiecie co ?
Zazdroszczę wam, gdy piszecie jak bardzo kochacie Swoje dzieci, jakie są wspaniałe, jakie cudowne...
Może wszystko przyjdzie z czasem.
Teraz ledwo żyję, bo dziecko dało taki koncert wrzasku. Aż mi wstyd pisać ciągle to samo, ale niestety tak właśnie jest.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Nerola ja tak miałam z 1 testem.
Wyrzuciłam do kosza, bo negatyw, a w nocy z ciekawości zobaczyłam do kosza i był pozytyw.
No i byłam w ciąży.
I ja Ciebie też kocham. I piłę też. i 7 też część
zaraz napiszę kilka tyt. bo młody drze japkę
Marina Słońce wszystko przyjdzie z czasem, jak tylko da Ci się wyspać i odpocząć, jak przestanie całe dnie i noce się wydzierać. Pisałaś, że Ty byłaś takim trudnym dzieckiem, to jak on ma być inny ? W końcu to Twój syn i musi mieć coś po mamie .

Ps. nie strasz tu Neroli
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:02   #112
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Podeślecie mi linka ?

Na przykład tu: http://chomikuj. pl/basiek73/wiersze+itp/M.Bogdanowicz-rymowanki+przytulanki+czy ta+J.+Stuhr (usuń spację)

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Aania dużo zdrówka
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja musze isc do UP się odnotować, od razu z Agatą zaliczę spacer, nie chce mi się, ale z teściem jej nie zostawie, jesteśmy na wojennej ścieżce
oj...a o co poszło?

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
zdrówka , niewiele możesz brać . Herbata lipowa, miód, mleko z miodem i masłem (bleeee ale pomaga).
dzięki Mleko z masłem...dla mnie fuuuuj, nie przełknę kupiłam ocillo...coś tam, ponoć to mogę, popijam sok malinowy (na gorąco) i leżę po kocem... ale mnie nogi bolą
Cytat:
Aaa, i jeszcze, też z wczoraj...
Chciałam sie do niego przytulić..
-'Czego sie na mnie nawalasz?!'
śmieje się z tego, ale nie jest mi chyba tak naprawde do śmiechu .
bardzo nieładnie z jego strony. Bardzo.
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak bratowa synka swojego karmiła jakimiś warzywkami ze słoiczka.
Jaki on był biedny!
Tak strasznie mu nie smakowało!
Aż miał odruchy wymiotne a ona mu i tak do buzi pakowała....
Biedny....czytam właśnie "Bobas lubi wybór" i tam jest to jako jeden z argumentów na "nie"dla łyżeczki...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj do mnie teściowa przemówiła- po 2 tygodniach milczenia.
Milutka, buty sobie kupiła kazała mi mierzyć czy dobre to mi odda bo na nią za wysokie.
I jak Sarę wyciągałam na śpiocha z wózka to rzekła "zostaw niech śpi"
Ja" nie, muszę ją rozebrać bo za duża różnica temp" i zawinęłam się na górę.
Ha. Wiedziałam że długo nie wytrzyma.

Ania dla Ciebie też zdrówka kochanienka

dziękuję kochana
Ubranie wg mnie ok, a co do teściowej...

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-11-14 o 12:05
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:12   #113
83monia
Zakorzenienie

w piatek ktos pytał o krzesełko do karmienia - ja miałam to http://www.maluchlegnica.sklepna5.pl...iaturki/46.jpg i jest ok jak ma się duże mieszkanie. jedyny minus to taki, że jak długo stalo to potem mega szorowanie tego drewna było, bo cie na "nóżkach" przyklejały różne shity, a po pewnym czasie ten dół robił za blat stoliczka. teraz mam cos w tym stylu http://www.2o2.pl/produkt,17410,krze...imi-sogni.html stylu, testowala juz córka moich znajomych i zadowolona jestem. kupilam na allegro za 50 zl uzywane

Stary 2011-11-14, 12:18   #114
nerola
BAN stały

No ładnie Marinko-to mi dałaś teraz.

Zdania podzielone ,są b2 wyjścia-albo tak albo nie
Nie no,to nie jest śmieszne.

Marinko jak Igus,Roguś przestanie cierpiec,zainteresuje sie swiatem,odpoczniesz,On będzie radosny i zachwyt będzie na 1 miejscu
I tak jestes bardzo dzielna

Iza słucha Krajewskiego i jeszcze każe mi śpiewać-zołza!!!!

Krystian śpi z nogami na łózku a resztą ciała na podłodze

Iustynko-no JEDNEJ życz i ani grama więcej!!!

wiecie co?durna jestem bo dałam dziś w ten sam test 2 krople i ta druga zniknęła,tylko czemu mnie lewy jajnik boli i tak mi mokro?
Tygodniowa przerwa w tabsach(ale bez baraszkowania) i tyle problemów
Stary 2011-11-14, 12:21   #115
Marina1
Zakorzenienie

pisane 1 reka

horrory:
Paranormal Activity
Sierociniec
dark watter
kolobos
ja uwielbiam milczenie owiec i hannibala lectera
Udręczeni
30dni mroku

nerolciu zrób 2 test.
broń boże nie chcialam wystraszyć

i zrobiłam usg brzuszka i wszystko gra.
charakterek coś mi sie zdaje taki...

DZIEKUJE DZIEWCZYNKI
NAWET NIE WIECIE JAK TAKICH SŁÓW MI POTRZEBA
POPROSTU MOMENTAMI WYMIEKAm
a najgorsze, ze kazdy dzien jest trudny i ciężki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-11-14 o 12:26
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:23   #116
83monia
Zakorzenienie

aniaa pisała że jej dzieć pluje sliną - moja nauczyła sie kasłać. na zawołanie. jak chce na siebie zwrocic uwage to wyciaga jezyk, slini sie, wygina w łuk i kaszle. i skubana dopina swego - zwracam na nia uwage!

Stary 2011-11-14, 12:28   #117
CrazyMachine
Zadomowienie

Brumku doczytałam o Twoich wymiarach, jak przypuszczałam chudzina z Ciebie i tyle. Nawet więcej powiem - okruszek.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 12:31   #118
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
aniaa pisała że jej dzieć pluje sliną - moja nauczyła sie kasłać. na zawołanie. jak chce na siebie zwrocic uwage to wyciaga jezyk, slini sie, wygina w łuk i kaszle. i skubana dopina swego - zwracam na nia uwage!

Zdolna

Przeczytałam przed chwilą - głupie ale i tak wkleję

Niedziela, 4 rano. Niemożebnie skacowany facet wraca do domu. Wpada do kuchni, odkręca kran z wodą i pije....pije....pije...
- Leokadia! - krzyczy - wstawaj!!! dzieci budź!!! chodźcie tu szybko!
- Co się stało?!
- Spróbujcie, jaka cudowna woda! Co za smak!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:37   #119
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Iustynko-no JEDNEJ życz i ani grama więcej!!!

wiecie co?durna jestem bo dałam dziś w ten sam test 2 krople i ta druga zniknęła,tylko czemu mnie lewy jajnik boli i tak mi mokro?
Tygodniowa przerwa w tabsach(ale bez baraszkowania) i tyle problemów
To nie ja, to Patik taki żartowniś, że pytała ile kresek Ci życzyć

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Zdolna

Przeczytałam przed chwilą - głupie ale i tak wkleję

Niedziela, 4 rano. Niemożebnie skacowany facet wraca do domu. Wpada do kuchni, odkręca kran z wodą i pije....pije....pije...
- Leokadia! - krzyczy - wstawaj!!! dzieci budź!!! chodźcie tu szybko!
- Co się stało?!
- Spróbujcie, jaka cudowna woda! Co za smak!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 12:39   #120
sygine
Zadomowienie

No to wróciliśmy od pediatry Mały nienawidzi wózka - w związku z zimnem powiedziałam że go nie wezmę w chustę i co? I darł się przez bite 40 minut po czym zasnął, a jak się obudził po 30 minutach to darł się dalej aż do powrotu do domu, wyciągnięcia z wózka i rozebrania Marina ja ci serdecznie współczuję, że masz takie wrzaski na codzień
I teraz wieści od pediatry - poszłam tylko zważyć i spytać o rozszerzenie diety kaszką... Waga piękna - 7800 A co do kaszki to zabronił! Powiedział że dietę mogę rozszerzyć po skończeniu 5 miesiąca, ale zupkami i papkami, a w żadnym razie kaszką, chyba że chcę zatuczyć małego! Tak więc kaszka zostanie zjedzona przez męża, bo już się w nią zaopatrzyliśmy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości