|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Nrolko, absolutnie niewazny.. szoruj robic nastepny dla pewnosci !
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Dzień dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
o, teraz natka otworzyła wątek? nie bylo mnie przez weekend i tyle zmian... mam 19 stron w tamtym wątku do czytania, nie zabijcie mnie dziś jeszcze kolejnymi tutaj... nadrabiam
byłam u rodzicow. moja siostra tez z coreczka przyjkechala. dzieci wariowaly, skarzyly na siebie, okladaly sie, goniły... aż głowa bolała! kinga odwaliła ryk na wejście i wycie pierwszego wieczora (to akurat zęby bo bylo w dziaslach az biale widac), poza tym git. zmienilam opony na zimowe, umyty mam samochód. pobyłam z moją mama, bo we wtorek ma operacje na oko jedno - zaćma i korekta wzroku. bedzie niewesolo, bo nic nie bedzie mogla robic, nawet schylac sie jakis czas ma zakaz by soczewka sie nie przesunęła. nawet nie bedzie mial kto jej butów zasznurować... ech... wczoraj wieczorem wróciliśmy, ciężko mi sie jechalo, bo mgla i ciemnica, na szczescie mało jechało samochodów. ostatnie 20 km kinga już głodna i popłakiwała, ale nie chciaąłm już sie zatrzymywac na karmienie, wolałam na spokojnie w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Mówicie?
Tak własnie czytałam ale zawsze jest stres. No i ja nie mam jak sie ruszyć po drugi a T.nie chce mi kupić.On mógłby mieć i 10.Dureń! Zamówiłam na allegro ale zapłacę później jak mi kody do przelewów przyjda.(Brunetko przepraszam-dziś) Blondynko,tak,jasne,ze chcę,taka okazja. Mamy wizytę na 12-tą,wiec po wizycie u lekarza jestem bardzo chętna. Mam nadzieję,ze i Marzenka da radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny które kozaki są lepsze obie pary tej samej firmy
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Ty wiesz, ze ja ciagle latam za ta paczka? Nic nie pisze, bo nic nie wiem, poza tym ze nikt nic nie wie. a ja mam numer nadania, ktory nie istnieje w systemie.
Pytałam tez, ale moze przeoczylas.. Bo to Ty, Kochana nas informowalas o narodzinach syna Lady.. masz moze jeszcze jej numer i moglabys, jesli tak, sie z nia skontaktowac, czemu nas opuscila? ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
BAN stały
|
Cytat:
Złóż reklamację.Nr nadania nie istnieje? Adres Ci (chyba) dobry podałam a gdyby nawet zły,to byłby zwrot do Ciebie. Ja nie mam jak Bozie kocham ![]() Nr nie mam do nikogo,poza dziewczynami,co mi dały na pW bo Maks utopił mój tel. w rowie a pozapisywane miałąm na tel. a nie na karcie i mam niemal pustą skrzynkę,więc do Lady nie mam nr ![]() A sprawdzałąś czy udziela sie gdzie indziej?Po postach? Szyte praktyczniejsze.Klejonych nie lubię.(buty) Brunetko JUŻ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
ŻYRAFKA SOPHIE
zaczęłam szukać trochę opinii o tej żyrafie, tej prawdziwej, i oto co znalazłam na wikipedii niemieckiej: In der Ausgabe November 2011 der Zeitschrift Öko-Test erhielt das Spielzeug das Gesamturteil "ungenügend". Bemängelt wurde insbesondere, dass sich im Test viele Giftstoffe lösten. Damit würden auch die gesetzlichen Anforderungen, die an Schnuller gestellt werden, nicht erfüllt.[8] Der Hersteller Vulli widersprach in einer Pressemitteilung ausdrücklich den Vorwürfen und legte Testergebnisse anderer Institute vor, die die Einhaltung aller Grenzwerte belegen. Welche Analysen korrekt sind, ist noch ungeklärt. i na stronie ocko-test: http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi...=;suche=sophie co w wolnym tlumaczeniu oznacza że ta zyrafa rozpuszcza zwiazki jakieś rakpotworcze, pisk moze podrażniać słuch (jak piśnie dziecko prosto do ucha). zalecenie - zabawka nieodpowiednia dla dzieci... firma vulli i ci od testów są w sporze, bo tylko ta jedna firma testująca ma takie wyniki (inne niby sa ok, ale niesmak pozostaje) |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
parę dni nie zaglądałam a tu nowy wątek rozpoczęty, stary do nadrobienia... eh... My z powrotem w Poznaniu, zawsze z łezką w oku opuszczam Lublin. Moje dziecko dość dobrze zniosło podróż. Miała tylko wieczorem problemy z zaśnięciem. U rodziców zasypiała mi sama w łóżeczku a wczoraj w domu musiałam nosić, nosić i nosić... Na piątek umówiłam moje dziecko na szczepienia i już się tego boję... A teraz spróbuje trochę nadrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Witamy poweekendowo!
Ja na razie nadrabiam stary wątek, więc nie odniosę się do Waszych postów. Dziś rano wróciliśmy z Zakopanego i na razie próbujemy się ogarnąć. Patryk pierwszy raz nocował poza domem i trochę się tego obawialiśmy, ale w sumie spał podobnie jak w domu, a nawet pobił swój rekordowy czas spania w jednym ciągu- 4,5 godziny ![]() Gorzej troszkę w dzień, ale się nie dziwię - nowe miejsca, dużo ludzi (mój brat miał bierzmowanie), zamieszanie. Jestem zadowolona z wyjazdu i w ogóle nie chciało mi się tu wracać. Nie myślałam, że będę tak tęsknić za rodzinnymi stronami... |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ahoj na pokładzie nowego autobusu plotkarskiego
![]() Dziewczyny kiedy ja się wyśpię, ja się pytam ![]() Zbrzydły mi pobudki o 5-6 ![]() Nerola no to ładnie. Ja w swoim życiu zrobiłam z 4 testy i też często potem po paru godz sprawdzałam znowu i zawsze była jedna... zrób test i się dowiesz. Czego Ci życzyć?Jednej kreski? Marina ![]() ![]() Niech już da odpocząć mamusi. Zanetaa dobrze że jesteś. Jak spędziłaś weekend? Horrory- lubię, ale nie oglądam bo wyobraźnia pracuje za bardzo. Piły nie oglądałam, o egzorcyzmach zaczynałam i wyłączałam, Rec- porażka, wyszliśmy z kina w trakcie bo nudne, i jakoś nawet się nie bałam. Lilkaa dzięki za obszerny opis. Jak iustyna pisze, COPIED do klubu. Scio a co tam się zadziało z teściem ![]() Dzisiaj do mnie teściowa przemówiła- po 2 tygodniach milczenia. Milutka, buty sobie kupiła kazała mi mierzyć czy dobre to mi odda bo na nią za wysokie. I jak Sarę wyciągałam na śpiocha z wózka to rzekła "zostaw niech śpi" Ja" nie, muszę ją rozebrać bo za duża różnica temp" i zawinęłam się na górę. Ha. Wiedziałam że długo nie wytrzyma. Piwnooka LBN to Twoje rodzinne miasto? Długo tu mieszkałaś? na jakiej dzielnicy? monia ot Ty zawsze ciekawe rzeczy wyszukujesz, które dają do myślenia. Zdrówka dla mamy, szybkiego powrotu do stanu używalności Niech sobie nie myśli że zapomnę... Ania dla Ciebie też zdrówka kochanienka ![]() Sara na chrzest dostała kasę, nikt nie pytał co chcemy. Dla mnie ok. Niezła sumka się nazbierała, No i od mojego brata właśnie ten srebrny smoczek w wózeczku. Byłam godzinę na spacerze. I co? Głosy koleżanki"a nie za zimno"? Nic dziwnego że jej chłopcy 5 i 6 lat na okrągło choruję jak trzymała pod piecem i tylko większy wiatr zawieje siedzą w domu... Jak ubieracie na dwór bo fixuję... Body krótki, pajac i kombinezon i kocyk polarowy- jest ok? Zastanawiam się już nad plandeką... |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku.
Żanetko jak dobrze, że wróciłaś, tęskniłyśmy tu za Tobą. Igi ![]() Nerolka, wynik nie ważny, ale ja bym miała stracha i za jakieś dwa dni powtórzyłabym test. Kochana pisałaś, że miałaś przerwę w tabsach, najlepiej żebyś zastanowiła się kiedy ewentualnie miałaś szansę zajść i przynajmniej 14 dni od tego czasu(lub później) zrobiłabym test. Dziękuje jeszcze raz za gratulacje dla Idy. Chciałam jednak powiedzieć, że zbyt pochopnie napisałam o tym uczuleniu na mój krem do rąk. Dziś rano miałam czyściutkie ręce i nakremowałam jej buzię i w minutę cała buzia zrobiła się czerwona. Nie zgadniecie czym posmarowałam - kremem oilatum soft ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
OBLIZYWANIE SMOCZKA
zanecie sie tu dostało ![]() jestem dzieckiem ktoremu na bank oblizywano smoczek. moze próchnicy nie mialam (chyba) ale teraz ciągle te same zęby sie psują... przednie nie, tylnie co chwilę. a dentystka mówi ze mam dobre i jeszcze mialam lakowane! próchnica przedostaje sie z mleczaków na stałe, warto pamietać. poza tym opowiadała mi znajoma że w Indiach jak ktoś ma jakas potrawę to wszystkich częstuje jedna łyżka... tak z buzi do buzi... w pracy! dla europejszyka to obleśne, dla nich norma... ja wolę jednak mieć własną łyżkę i sądzę że moje dziecko woli mieć tylko swojego smoczka, niedzielonego z moją paszczą ![]() ![]() nadrabiam dalej... |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ?
Zazdroszczę wam, gdy piszecie jak bardzo kochacie Swoje dzieci, jakie są wspaniałe, jakie cudowne... Ja nie mam takich odczuć. Może wszystko przyjdzie z czasem. Teraz ledwo żyję, bo dziecko dało taki koncert wrzasku. Aż mi wstyd pisać ciągle to samo, ale niestety tak właśnie jest. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Nerola ja tak miałam z 1 testem. Wyrzuciłam do kosza, bo negatyw, a w nocy z ciekawości zobaczyłam do kosza i był pozytyw. No i byłam w ciąży. I ja Ciebie też kocham. I piłę też. i 7 też część zaraz napiszę kilka tyt. bo młody drze japkę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-14 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
My na chrzest Filipa nie mówiliśmy co chcemy, ale i tak głównie kasę dostał.. żadnych zabawek tylko jeszcze złoto, krzyżyk +srebrny bucik na pierwszy ząbek + łyżeczka,
Nie jestem jakimś pasjonatem takich gadżetów ale kasy już dawno nie ma a ze złota pamiątka będzie na dłuuugie lata.. Do kasy dostał tez pięny album na zdjęcia, ramkę na zdjecie z odciskiem dłoni i to jest super pamiątka. mi się pierwsze bardziej podobają ![]() coś jeszcz emiałam i nei pamiętam... horrorów nie oglądam... brrr. nawet nie chcę sobie wyobrażać.. taki ze mnei boidudek ![]() boję się sama w domu zostać, bo tylko siedzę i nasłuchuję.. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- aaa i Lilce od dwóch wieczorów popsuło się nocne zasypianie. wczesniej zasypiała w minutę a wczoraj zajęło jej to z 10-15min położyłam ją jak zwykle i wyszłam i tylko słyszałam w niani jak się wierci i radosne aguuuu giiiii laaaaa laaaaa guuu geeee itp ![]() leżała tak po ciemku i nawijała jak wariatka sama do siebie ![]() aż w końcu jej się znudziło, zaczeła marudzić to wsadziłam jej smoka i po paru wierceniach zasnęła..
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Masz, masz
![]() ![]() ![]() Ja czasami też wymiękam przy Dominiku, TŻ twierdzi, że rano jak wstaję (o 5!!!) to jestem straszna. To wyobraź sobie mnie dziś o 4.30 . Zastanawiałam się nawet czy melisy sobie nie zapodać ![]()
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. nie strasz tu Neroli ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |||||
Zakorzenienie
|
Na przykład tu: http://chomikuj. pl/basiek73/wiersze+itp/M.Bogdanowicz-rymowanki+przytulanki+czy ta+J.+Stuhr (usuń spację) dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziękuję kochana ![]() Ubranie wg mnie ok, a co do teściowej... ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-11-14 o 12:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
w piatek ktos pytał o krzesełko do karmienia - ja miałam to http://www.maluchlegnica.sklepna5.pl...iaturki/46.jpg i jest ok jak ma się duże mieszkanie. jedyny minus to taki, że jak długo stalo to potem mega szorowanie tego drewna było, bo cie na "nóżkach" przyklejały różne shity, a po pewnym czasie ten dół robił za blat stoliczka. teraz mam cos w tym stylu http://www.2o2.pl/produkt,17410,krze...imi-sogni.html stylu, testowala juz córka moich znajomych i zadowolona jestem. kupilam na allegro za 50 zl uzywane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
No ładnie Marinko-to mi dałaś teraz.
Zdania podzielone ,są b2 wyjścia-albo tak albo nie ![]() Nie no,to nie jest śmieszne. Marinko jak Igus,Roguś przestanie cierpiec,zainteresuje sie swiatem,odpoczniesz,On będzie radosny i zachwyt będzie na 1 miejscu ![]() I tak jestes bardzo dzielna ![]() Iza słucha Krajewskiego i jeszcze każe mi śpiewać-zołza!!!! Krystian śpi z nogami na łózku a resztą ciała na podłodze ![]() Iustynko-no JEDNEJ życz i ani grama więcej!!! wiecie co?durna jestem bo dałam dziś w ten sam test 2 krople i ta druga zniknęła,tylko czemu mnie lewy jajnik boli i tak mi mokro? Tygodniowa przerwa w tabsach(ale bez baraszkowania) i tyle problemów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
pisane 1 reka
horrory: Paranormal Activity Sierociniec dark watter kolobos ja uwielbiam milczenie owiec i hannibala lectera Udręczeni 30dni mroku nerolciu zrób 2 test. broń boże nie chcialam wystraszyć i zrobiłam usg brzuszka i wszystko gra. charakterek coś mi sie zdaje taki... DZIEKUJE DZIEWCZYNKI NAWET NIE WIECIE JAK TAKICH SŁÓW MI POTRZEBA POPROSTU MOMENTAMI WYMIEKAm a najgorsze, ze kazdy dzien jest trudny i ciężki
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-14 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
aniaa pisała że jej dzieć pluje sliną - moja nauczyła sie kasłać. na zawołanie. jak chce na siebie zwrocic uwage to wyciaga jezyk, slini sie, wygina w łuk i kaszle. i skubana dopina swego - zwracam na nia uwage!
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Brumku doczytałam o Twoich wymiarach, jak przypuszczałam chudzina z Ciebie i tyle. Nawet więcej powiem - okruszek.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdolna ![]() ![]() Przeczytałam przed chwilą - głupie ale i tak wkleję ![]() Niedziela, 4 rano. Niemożebnie skacowany facet wraca do domu. Wpada do kuchni, odkręca kran z wodą i pije....pije....pije... - Leokadia! - krzyczy - wstawaj!!! dzieci budź!!! chodźcie tu szybko! - Co się stało?! - Spróbujcie, jaka cudowna woda! Co za smak!!!
![]() ![]() |
![]() |
#119 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
No to wróciliśmy od pediatry
![]() ![]() ![]() I teraz wieści od pediatry - poszłam tylko zważyć i spytać o rozszerzenie diety kaszką... Waga piękna - 7800 ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.