|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
gosza_m ja ślub też w kwietniu biorę i mam mniej rzeczy
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1957 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o Twój strój ślubny - ja wychodzę z założenia, że strój PM to broszka PM i ewentualnie jej matki/przyjaciółki. Być może jestem teraz trochę brutalna, ale teściowej nic do tego Z resztą chyba nawet jest taki przesąd, który mówi o tym, że wybieranie sukni ślubnej z teściową przynosi pechaJa po tym, jak teściowa stwierdziła, że jej się nasz kamerzysta nie podoba, postanowiłam nie angażować jej za bardzo w nasze przygotowania. Jak zapyta - to powiem, pokażę, ale sama z inicjatywą nie będę wychodzić. Po co mamy potem wysłuchiwać ? Żeby nie było, że jestem niewdzięczna synową - moja teściowa to w gruncie rzeczy bardzo dobry człowiek, szanuję ją i cenię, ale lubi czasem wymuszać swoje zdanie na innych, co nam raczej nie odpowiada ![]() Cytat:
![]() Nasza dekoracja będzie wyglądała tak: biały materiał, podświetlany lampkami, na nim złota, ozdobna ramka i w środku czarny cylinder i parasolka ozdobiona kwiatkami. Na początku nie podobał mi się ten pomysł i chciałam zwykłe, ozdobne serca na jasnym materiale, ale później koleżanka mnie przekonała do tego pomysłu i bardzo mi się to podoba. Zresztą Tż od samego początku to się podobało
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2011-11-14 o 16:13 |
||
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Dobra dziewczynki ja na razie uciekam... przychodzi do mnie koleżanka z dziećmi na kawke, a później lecimy z nimi na angielski (ona ze swoimi bliźniaczkami, a ja z siostrzeńcem)... do wieczorka Gaduły
|
|
|
|
#1959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jest chyba dodatkowe oświetlenie DJ wiec u nas takiego nie bedzie, ale rzeczywiście ciekawe, chociaż nie wiem czy bym takie chciała, trochę zbyt klubowe. Jeszcze by mi jakaś ciotka migreny od tego dostała i co ? Na sali jest jakieś takie kolorowe oświetlenie ale bardziej stonowane. |
|
|
|
|
#1960 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mojej tesciówce nie mówię nic, nie pokazuję. Jednego dnia stwierdziła, że TŻ ma z nią jechać wybierać garnitur, bo już czas. Tak z minuty na minutę.... TŻ ją wyśmiał. Z jej gustem i marginesem cenowym już widzę ten garnitur. Stwierdziła, że jej syn spokojnie się zmieści w 500zł (z butami, koszulą i całą resztą....) Ach, porażka. Wczoraj znowuż powiedziała mi, ze jej córka kupiła suknię 7 lat temu za 1200zł. A, że to tak dawno było, to teraz na pewno znajdę coś w salnie do 1000zł Wielce chce organizować spotkanie z moja mamą w sprawie naszego wesela, a na dzień dzisiejszy to nie zapowiada się by nas wsparła finansowo. Cytat:
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także dziewczyny cieszcie sie ze wam sie tylko rodzice wtrącają do ślubu bo mi to niedługo zacznie cała familja..
|
|
|
#1964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego też wolę wysłać zaproszenia wcześniej, może akurat namyślą się, przedyskutują i przylecą
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2011-11-14 o 16:20 |
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
podczytuję was ale nie daje rady pisać ![]() weekend spędziłam z tż, dalej szukam pracy, remontujemy powoli dom... coraz bardziej przytłacza mnie to ile potrzebujemy pieniędzy co do poruszanych spraw z tego co pamiętam ![]() my nie chcemy etykiet na alkohole... szkoda kasy na to i czasu na naklejanie ![]() soki w dzbankach kawa herbata i woda są wliczone w cene bez ograniczeń... musimy kupić gazowane napoje czyli cola sprite mirinda czy coś w ten deseń ![]() alkohol mają kupić rodzice tż narazie nie poruszają tego tematu ja się nie wtrącam ich sprawa...samochód... wolałabym nie wynajmować, szkoda mi na to pieniędzy jednak w rodzinie nie ma ŻADNEGO samochodu którym moglibyśmy jechać ![]() ustrojenie ściany za nami nie mam pojęcia do tej pory widziałam jedynie na zdjęciach duże serce/serca z balonów zawieszone na ścianie. Ponieważ w pobliżu restauracji znajduje się firma która produkuje wszelakie balony to właścicielka mówiła że młodzi czesto sobie tam zamawiają właśnie jakąś dekoracje i ta firma ją przywozi do restauracji i montuje i nie trzeba się tym martwić. Tak samo łuk z balonów w wejściu.Mnie się balony nie podobają na sali w żadnej formie, wszystko oczywiście zależy od sali ale do naszej sali mi balony nie pasują. Także musze pomyśleć jeszcze nad tym Nie pamiętam która wkleiła tą ściane lampek bardzo fajnie to wygląda tylko u nas chyba nie dałoby rady tego zamontować... no i znowu dla mnie kolejny koszt :/ więc odpada...
|
|
#1966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
kindzia malwus jestem przerażona tym co czytam. Jak można się wtrącać w ten jedyny wyjątkowy dzien który te osoby miały już za sobą. Wiem że i tak robicie po swojemu ale to na pewno przykre tak słuchac. Szczególnie gdy wtrąca się teściowa która co do waszego wyglądu to ma najmniej do powiedzenia.
malwus a co w ogóle Twojej babci do tego że nie jestes z tamtym tylko z TŻ no szkoda słów bo jednak babcia to babcia bliska osoba a tak chce namieszać ![]() z dwojga złego dobrze że moje babcie lubią TŻ teściowej nie mam a moja mama akceptuje wszystko co wymyślę
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza i tydzień zwolnienia. Jakiegoś wirusa załapałam
Dziewczyny jak czytam o Waszych przejściach to dziękuję Bogu, że dał mi takich teściów. W nic się nie wtrącają, mimo, że płacą za swoich gości to nawet sali nie chcieli oglądać bo stwierdzili, że to nam ma się podobać. |
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie zaproszeniami, ale telefonicznie, mailem. A na pół roku przed spokojnie można zaproszenie przesłać. Żeby wiedzieli, że to nie były takie puste słowa, no i by mogli sobie spokojnie wszystko zaplanować. napoje my niestety musimy za wszystko płacić na sali. Początkowo była gadka, że dostaniemy namiary na hurtownie, ale dupa z tego wyszła. Ceny jak za zboże. Niestety w mojej okolicy na tym własnie lokale zarabiają najwięcej. to takie ukryte koszta. Soki, woda, cola, fanta, sprite, wszystko to płatne w lokalu
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka życzę Ja również nie mogę narzekać na teściów(przynajmniej na razie ) o wszystkich sprawach decyduje ja z Tż-em i ani oni ani moi rodzice się nie wtrącają ,jeżeli zapytamy o rade to chętnie pomogą ,ale na razie nie wciskają nam swoich pomysłów i mam nadzieje ,że tak pozostanie
|
|
|
|
|
#1973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby mi się tak przyszło z takim kimś jak były ochajtać to ciekawa jestem czy jakby się pojawiły problemy to taka babka wzięła by za nie odpowiedzialność. Bardzo łatwo jest komuś wybrać druga połówke tylko kogo obchodzi jak oni sobie po slubie poradza. Starsze pokolenia wychodza z założenia ze lepszy rydz niż nic. Gorszy jest problem ze jak ten rydz nie okaże sie rydzem tylko muchomorem.
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do PM-ek które już zamówiły suknie. Czy przy zamawianiu zdejmują z was miarę ? czy zdejmują ją w późniejszym terminie ?
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już jestem po ale to była masakra 24h przez tydzień spędziłam...
|
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tylko wzrost i obwód w biuście i pod i talia najbardziej liczy
|
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie przy zamówieniu zdjęła Pani miarę. Natomiast zaznaczyła, ze w przypadku gdybym drastycznie utyła lub schudła to mam ją w międzyczasie o tym informować po to by podać nowe wymiary.
|
|
#1979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba i tak nie bardzo sie kwapi byc na weselu bo jak sama wspomniała ktoś musi domu pilnowac wiec moze to nawet lepiej jakby pilnowała niz jakby jakies cyrki na weselu odwaliła.
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
W Bravo było jeszcze drożej. U nas stanęło na tym, że ma być blisko. No i musi być duża sala. Więc Perła i Zameczek w Chałupkach odpadła. A na restauracjach z Rogowa sie nie znamy za bardzo.
I tak padło na Rege. Na czymś stracić musimy
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

Dlatego też wolę wysłać zaproszenia wcześniej, może akurat namyślą się, przedyskutują i przylecą

do tej pory widziałam jedynie na zdjęciach duże serce/serca z balonów zawieszone na ścianie. Ponieważ w pobliżu restauracji znajduje się firma która produkuje wszelakie balony
no szkoda słów bo jednak babcia to babcia bliska osoba a tak chce namieszać